Hipp hipp hurra för Änglakullen

Inte nog med att Marussia fyller 9 år idag, för exakt 7 år sen fick Marussia sin första kull, Änglakullen.
 
Det blev 5 kattungar i hennes första kull och det blev 3 hanar och 2 honor. Alla fick namn efter änglar och alla fick sen nya namn.
 
Först var Shekinah, som döptes om till Kiara, som alltför tidigt gick över Regnbågsbron.
 
Linslusen Dolce - som älskade när det var dags för Marussias kattungar att fotas.
 
Hemma hos sin fina familj
 
 
Som nummer 2 föddes Anael. Han kallas numera för Lufsen.
 
Återigen är Dolce med vid fotandet. Jag vet inte om hon vill ha koll på kattungarna ell om hon vill vara modell.
 
Vi hade ett tag ett klätterträd i hallen, ett enkelt som min man hade byggt. Kattungarna älskade det och for upp och ner. Lufsen var helt galen, han hoppade rakt ner från klätterträdet (från översta hyllan, direkt under taket), ner på golvet. Det fortsatte han med även sen han kom till sitt nya hem.
 
 
Som nummer tre föddes Galgaliel. Hon kallas numera för Lady.

 
 
Lady och Lufsen lekte alltid ihop, sov gärna ihop etc. Därför blev vi väldigt glada när dom fick följas åt till samma köpare. Där har dom det väldigt bra o trivs med livet. Tack A, det betyder väldigt mkt att dom kunde följas åt.
 
 
Som nummer fyra föddes Michael. Han kallas numera för Picasso och bor ihop med sin fina storebror, Dumle. Dumle förlorade sin bror och blev väldigt olycklig. Så när Picasso flyttade dit o vi har hälsat på honom så har han alltid bevakat oss så att vi inte ska försöka ta hem Picasso igen.

 
Så här går Dumle och bevakar oss.
 
 
O slutligen föddes Raphael. Vid den här tidpunkten var jag själv under förlossningen, då mina medhjälpare hade antingen gått i säng ell farit hem. Det var bara jag och Marussia som vid denna tidpunkt var lite trött och slut. Så jag hjälpte fram Raphael och han var en väldigt speciell hane för mig.

Jag valde att sätta Raphael på foder, där han döptes om till Finkel - oftast med det extra smeknamnet "livsnjutaren" för det var vad Finkel var. Tyvärr gick han oxå över Regnbågsbron på tok för tidigt....
 
Här tränar han på att charma damerna - även om han är väldigt ung här.
 
Dolce gillade verkligen Raphael. Hon låg gärna och myste med honom.
 
 Stort grattis till Lady, Lufsen och Picasso.
 
 
 
 
 
 

Idag fyller Bilkullen år

Hela 9 år blir dom idag och det är svårt att hinna förstå att från såna här små pluttar, se bild nedan, så är dom nu stora.
 
 
Det blev fyra honor och en hane i denna kull och alla fick namn efter snabba sportbilar.
 
Marussia, som vi behöll, är namnet på en rysk sportbil och har även ingått i team Marussia i Formel 1, såklart då som en formel 1-bil
 
Tyvärr dog Bugatti i samband med att hon svalde garn. Trots snabb operation klarade hon sig inte.
 
Här kommer några bilder på när kullen växte upp hos oss o sen följer några bilder på Marussia oxå.
 
Marussia föddes först
 
Bugatti (den vackra bilden på Bugatti har Linda Björk tagit) o jag tog några bilder när Linda var o hälsade på oss o Bilkullen.
 
Bugatti med storebror Ziggy.
 
 
Ferrari kallas numera för Smilla o hon bor med en lillasyster, en huskatt som kallas för Lillan, samt ifjol fick de även en lillebror.
 
Triumph, enda hanen. Helt kolsvart förutom tre vita fläckar.
 
Han omplacerades senare till en annan köpare och fick då en storebror, Alexis.Image
 
Det är inte alltid så lätt att fota svarta katter, här ligger Triumph på husses bröst och myser.
Image
 
 
Lamborghini kallas för Tussan och hon föddes som nr 5.
 
 Några kullbilder

 
O slutligen bilder på Marussia, vår vackra prinsessa. Sen kastreringen så har hon lärt sig att tycka om mat och hon har även blivit en riktig retsticka, i synnerhet mot Ella.
 
Även i år gör jag det väldigt lätt för mig och använder bilder som Maria Westling har fotat. Om du tittar här, så finns flera Deltas-katter här, inkl Ella.
 
Stort grattis på födelsedagen alla bilar .
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cykelkullen fyller 2 år

Idag fyller Cykelkullen 2 år. Det blev sista kullen både för Marussia o även för Trisse (Trésor). 4 st stora och livliga kattungar. Alla utom Harvey (Bianchi Racer) som gärna låg och sov. Överallt faktiskt o i synnerhet där solen sken in.
 
Just nu väntar jag och Carina (där Pina - Pinarello Dogma - bor på foder) att Pina ska komma igång o börja löpa. Men vi får nog vänta länge, länge.
 
Pina fick träffa en snygg hane i höstas men gick tyvärr tom. Dom hade inte så mkt tid på sig att para sig men det var en chans jag tog ändå eftersom hanen snart skulle kastreras. Det hade blivit såååå fina ungar i den kullen. Men nu har jag en ny hane till Pina, på nära håll oxå vilket är väldigt skönt. Jag åker annars gärna en bit annars men nu hade jag tur att få ihop Pina med denna hane. Blir nog väldigt snygga kattungar även i denna kull.
 
 
Stort grattis på 2-årsdagen till er alla. Hoppas att ni får lite extra god mat idag och kanske någon present och såklart extra mkt gos när ni fyller 2 år.
 
 
Här kommer några gamla bilder från när Cykelkullen växte upp hos oss och jag tar dom i den ordning dom föddes, så först är Scott Addict, som fortfarande kallas för Scott.
 
 
Pinarello Dogma kallas nu för Pina.
 
 
Cervéllo S5 kallas nu för Kata.
 
 Två bonusbilder på Kata o linslusen Dolce.
 
 
Bianchi Racer kallas som sagt för Harvey nu.
 
 
 
Några kullbilder bjuder jag oxå på.

  
 
 
 
 
 

 
 
 

Nytt test på Sakhi

Med jämna mellanrum testar jag Sakhi och hans HCM-hjärta, bara för att hålla koll på att han mår bra. Men även om vi måste ändra på hans medicinering.

Det hela började med att Sakhis kullbror, Mellon, fick HCM. Tyvärr fick han en mer aggressiv HCM än Sakhi har. Jag kontaktade Sakhis pappa och såklart alla andra i kullen oxå. Jivara testades oxå och var skönt nog frisk.
 
Tyvärr visade det sig att Sakhi och Sakhis pappa har HCM. Sakhi fick diagnosen när han var ca 4,5 år. Han gick två år utan att behöva ha medicin. Nu har Sakhi precis fyllt 10 år och han fick beröm av Lennart Nilsfors, samma veterinär som har gjort alla tester på Sakhi och mina andra katter. Lennart var oxå den som testade Mellon.
 
Lennart tyckte att Sakhi såg ut att må bra, hade fint hull etc och så gav han Sakhi ok-stämpel för ännu ett år. Detta är såklart dock ingen garanti, för man vet aldrig vad som kan hända på ett år.

Sakhi mår väldigt bra på sin medicin och han tar fortfarande samma dos som han fick börja med. Ell rättare sagt.... Han fick börja med en dos, som vi sen fick halvera eftersom Sakhi blev väldigt trött. Så nu får han varje dag 1/2 tablett och var tredje dag får han en annan 1/2 tablett.
 
Den dagliga medicinen smakar tydligen väldigt gott men den han får var tredje dag smakar inte lika gott. Nu är Sakhi van och han spottar sällan ut medicinen. Vår fina och snälla nallebjörn.
 

Starskys hemsida

Jag har fått tips om att Starskys har en bra sida vad gäller farliga/giftiga växter för katten.
 
Vi har tur, våra tuggar inte så mycket på blommorna men jag är ändå noga med vad vi har för blommor hemma.
 
Här hittar du - också hos Starskys - en sida om ofarliga växter för katten
 
                   
 
En direktlänkt till faror i hemmet, både utomhus och inne.
 
Denna länk handlar om att berika ett hem för en katt.
 
Om besök hos veterinären.Vanliga sjukdomar hos katt.
 
Första hjälpen för katt. Kattbeteende, katt och semester. Att föra ihop två katter.
 
 
 
 
Det finns väldigt mycket och bra information, så surfa gärna runt på Starskys hemsida ett tag.
 
 
 
 

RSS 2.0