Semester

Som ni har märkt så händer det just nu inte så mkt i katteriet o vi passar på att fara på semester ett tag.
 
När jag kommer tillbaka hoppas jag ha tid att kunna bearbeta kort då jag har gjort några snabba besök hos Dylan (Don Magnifico) och Majken (Manipura).
 
Jag har tidigare även hunnit hälsa på Scott och Harvey (Bianchi Racer), båda från Cykelkullen o jag tog såklart med mig kameran o fotade lite. Jag har även kvar kort att bearbeta från när Cykelkullens nya ägare kom o hämtade sina kattungar.
 
I höst hoppas jag hinna fara och hälsa på Chakrakullen och kanske även någon/några andra avkommor efter Marussia.
 
Men nu är det semester ett tag som gäller.
 
Spara
Spara

Chakrakullen fyller 1 år

Idag fyller Chakrakullen 1 år och vi kommer ihåg hur det var. Hur stackars Ella knappt gått upp alls under hennes dräktighet och hur vi blev förvånade över att det var så många som 8 st kattungar som föddes.
 
 
Tyvärr förlorade vi sammanlagt tre stycken men resten blev fort pigga och busiga kattungar. Vikterna när de föddes låg på låga 59 till 74 gram och vi fick stödmata Vishuddha (Hjärta) i början ett tag och även Anahata (Juno) lite grann.
 
Här kommer några bilder på alla 5 kattungar och vill ni veta mer om vad deras namn betyder kan ni läsa mera här.
 
Svadhisthana som nu kallas för Luna.
 
Manipura som nu kallas för Majken. Majken har jag på foder i Umeå och hon har en egen kategori, som du hittar här. Majken kommer att paras under hösten, om allt går som planerat.
 
 Anahata kallas nu för Juno.
 
Vishuddha kallas nu för Hjärta och han kommer att få lämna 1-2 kullar efter sig. För mer information kontakta hans matte, Ellen kan man nå på 070-325 57 25 ell på mail: ellen.brannvall@gmail.com. Härta bor i Luleå och gjorde en HCM-test i juni 2016, som visade på ett fint och friskt hjärta.
 
Sahasrara kallas nu för Cleo.
 
 
 
Stort grattis till hela Chakrakullen!

 
 
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

S*Deltas Yang, aka Sunny

För ett tag sen fick vi tråkiga nyheter och det är att Sunny har vandrat över Regnbågsbron.
 
Familjen har behövt sörja och såklart även vi. Våra tankar går till familjen som har förlorat en älskad familjemedlem.
 

Sunny är från Marussias kull 2 och Yin, som föddes först, var jag snabbt på det klara med att det var en tjej. Yang var vi oxå säkra på könet, dvs att det var en kille. Så efter att ha tittat i rumpan när kullen föddes så tittade jag inte flera ggr.
 
Jag reagerade dock på att det var konstigt att inte Yang gick förbi storasyster, för hanar brukar alltid bli större än honorna. Till slut upptäcktes misstaget, skönt nog innan jag hade hunnit skicka in anmälan för att registrera kullen. Det är visserligen lätt att åtgärda felet efteråt, tar bara lite tid dock.
 
Här kommer några bilder på Sunny.
 
Sunny, juni 2012.
 
Vid mitt besök, 2013, hade dom stängt igen så att jag skulle få träffa Sunny. Sunny var en utekatt och en otroligt skicklig jägare. Det är många byten hon har kommit hem med och lagt som present utanför huset. Förutom möss och fåglar tog hon även större saker. En väldigt duktig jägare .


 
Men till slut blev Sunny less och fick gå ut och vilken lycka för henne att få springa över gräset, mot skogen.
 
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

Testhem

När jag skulle köpa min första sibbe, Jivara, testade jag min kattallergi hos en tjej i Umeå. Hon hade både hundvalp o sibbe, och jag reagerade men det visade sig tur nog vara mot hunden. 
 
Därför var det ett enkelt val att bli testhem och ta emot allergiker som ville testa allergin, o det ganska snabbt efter att vi hade hämtat hem Jivara.
 
Det har varit väldigt trevligt och givande att vara testhem. Katterna har tyckt det varit kul (bla för att de har fått kokt skinka vid besöken ) och jag har fått många fina vänner, köpare och även om man inte har köpt av mig har jag ändå kunnat glädjas åt att man kan köpa en egen sibir. 
 
Nu drygt 9 år senare så måste jag tyvärr sluta med att vara testhem och skälet är tidsbrist. Jag hinner tyvärr inte med längre. 
 
Om man vill bli testhem så kan man kontakta SäSK, eller mig så kan jag hjälpa till att berätta hur jag har brukat göra.
 

Vi välkomnar fler hem med Sibirisk katt som kan tänka sig att vara testhem. Rasens popularitet växer snabbt bland annat på grund av att många allergiker klarar rasen och trycket på vår organisation att ta emot allergibesök är stort!

Kraven på testhem inom SäSK:

  • Testhemmet ska ha en eller fler sibiriska katter, fertila eller kastrerade.
  • Det får inte finnas andra pälsdjur i hemmet än Sibirisk katt för att kunna avgöra om en eventuell allergireaktion kommer från den Sibiriska katten.
  • Sibiriska katten ska vara social och tycka det är ”kul” med besöken.
  • Det är önskvärt att kattägaren är medlem i SäSK för att säkra att testhemmet nås av uppdaterade manualer och information, statistikrapportering och erfarenhetsutbyte. Medlemskap i SäSK är dock inget krav och vi välkomnar alla som har möjlighet att ställa upp som testhem.
  • Ett testhem bör ha intresse och tid att ta emot besök, även om du under vissa perioder självklart kan avsäga dig besök genom att maila testmhemsförmedlingen.
  • Man måste inte vara uppfödare, utan gärna ”bara vanlig kattägare”. Det räcker med att ha en eller fler Sibiriska katter.

Vi vill gärna bli fler testhem, kontakta Testhemsansvariga hos Sällskapet Sibirisk Katt på testhem@sibiriskkatt.se så får du mer information!

 
 
 
Spara
Spara

Fort blir det varmt i bilen

 
 
 
Spara
Spara

RSS 2.0