SÄSK-träff

Igår var jag och flera andra på SÄSK-träff, denna gång hos Sussie i Jörn. Alltid lika kul att träffa katt-folk, surra och ha trevligt. Denna gång tittade vi förstås på Sussies två kullar, Tangentkullen och Ting-kullen. Helt underbara!!

Det enda som är lite synd är att det är en bit att åka så jag och Carina (tack för skjutsen) fick fara lite tidigare än dom andra.

Nästa gång ska vi ev träffas hos Catarina, som också har kattungar. Det är så mysigt att fara och titta på kattungar och jag lär mig något varje gång. Jag har fortfarande svårt för vissa färger men det blir bättre och bättre. Jag är i alla fall väldigt ivrig att lära mig!

Har som vanligt otroligt mycket att göra idag, bla har jag tänkt försöka ta ut kattungarna på en biltur. Måste hinna träna lite på bilåkning innan dom flyttar, dom blir ju hela 11 veckor imorgon. Det kommer inte bli lätt att släppa denna kull, den stora trösten är att jag vet att Gabbana får ett jättebra hem och Dolce kommer få ett alldeles speciellt hem när jag har hittat hennes köpare.

Blött igen

Har snabbt blött ner både kattungarna igen. Ska bada dom ordentligt också en gång innan dom flyttar har jag tänkt. Dolce var tyst under hela snabb-tvättningen o Gabbana var också jätteduktig, han pep bara lite på slutet, när jag hade stängt av vattnet och skulle linda in honom i handduken.

Vi hade visserligen kallt imorse men nu lyser solen och då blir dom fort torra. Just nu ligger dom nog någonstans och sover, knäckt efter pärsen. 

Har tagit bilder av Dolce idag för att kunna sätta ut på annons, jag både vill och inte vill sälja henne. Hon är verkligen unik och "one of a kind". Hon har helt stulit mitt ♥.

Gabbana har börjat gå undan och lägga sig svalt, han brås på sin pappa Adik som också är varmblodig och vill ligga svalt. Häromdagen skrämde Gabbana oss rejält då han bara var borta. Vi ropade att det var mat (något han brukar reagera på) etc men ingen Gabbana. Till slut hittades han i min garderob i sovrummet, längst ner. Den garderoben är en stor favorit för mamma Jivara, storasyster Marussia och nu då också Gabbana.

Transportbur till Gabbana är inköpt och den första som invigde den var Jivara. Hon är lite annorlunda när det bara är två ungar. Hon håller alltid koll på sina barn men denna gång är hon extra uppmärksam på var dom är och vad dom gör.

Nästa vecka hoppas jag blir mildare, det är dags att ta ut dom och åka bil. Har nog tänkt ta med alla katter, förutom Jivara, och fara o hälsa på mamma och Sakhi. Sakhi och Marussia behöver ju verkligen träffas innan han kommer hem igen.

Utställningar

Nu har jag knappat in betalningar för två till utställningar. Jag har tänkt vara på 3 utställningar innan skolavslutningen, dvs om jag kommer med.

Först ut är Umeå, hemmaplan. Den utställningen är i april och där tar vi med oss Sakhi o Marussia.

Nästa utställning är i Sundsvall i maj, där far jag själv med Sakhi och Marussia och håller tummarna för att dom inte ska upp samtidigt.

Utställning nummer tre är Skellefteå, strax efter skolavslutningen. Där tar vi också med oss både Sakhi och Marussia.

Varför jag har valt att ställa ut Sakhi på så många utställningar nu är ju för att han har väldigt många cert att ta innan han (ev) blir GIP. Det lär nog inte gå lika snabbt och enkelt som det gick från första utställningen i maj till den i oktober, då han blev IP. Dessutom är han lugn och trygg att ha med som sällskap till Marussia.

Ska bli så kul att kunna börja ställa ut igen, dels utställningsbiten men också att få träffa alla trevliga utställare igen. Sen måste vi ju även till Norge (med alla 3 katterna?) då jag hoppas att Jivara ska ta sitt sista cert och bli IC.

Vikt vid 10 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 10 veckor

Status

Deltas Dolce

Ny 24

89 g

945 g

Ledig att tinga

Deltas Gabbana

N 09 23

118 g

1 358 g

Tingad


Marussia glömde jag väga när hon fyllde 1 år i söndags men igår vägde hon 3 376 gram.

Kallt igen

Imorse hade vi -26 så det blir inte mkt gjort idag. Jag hade hoppats att det skulle fortsätta vara milt - gärna mildare - men så länge det är så här kallt vill jag inte bada kattungarna eller ens ta ut dom i bilen.

Imorgon ska jag nog köpa Gabbanas bur, måste in till stan. Det blir bra att buren står här ett tag så han är van det. Jag o en kompis (ev 2) kommer ta tåget till Boden. Ska bli intressant att se vad Gabbana kommer att tycka om det. Där ska vi bla lämna över Gabbana och jag undrar verkligen vad matte E kommer tycka om Gabbana, han var verkligen inte stor när hon såg honom sist! Mycket har hänt under denna tid.

Imorse vaknade vi av att Gabbana morrade under sängen. Han hade hittat en flärp (sånt som blir när man river mjölk-/filpaket) och nu bevakade han den noga. Alla 4 var i sovrummet. Marussia satt på byrån, Dolce var ibland uppe i sängen och ibland under sängen. Jivara var också under sängen.

Han är så söt när han morrar Gabbana - men han menar verkligen allvar, tro inget annat!!

Sakhi

Jag var förbi mamma en snabbis idag för att hälsa på, gosa och kamma Sakhi ordentligt. Mamma och Sakhi har en liten ritual på morgonen där hon kammar honom - men hon får inte kamma magen och det är ju oftast där tovorna kommer.

Sakhi är så fin och det är så tråkigt att han inte kan vara hemma.   Men han har det jättebra hos min mamma som verkligen skämmer bort honom.

Han är lite rolig Sakhi, när jag ell någon annan i familjen kommer - då är han inte hos min mamma och gosar. Men när hon får annat besök (bla av min bror) så ska Sakhi upp i famnen på mamma och så ska det gosas. Han vet inte HUR han ska göra för att kunna gosa så mycket som möjligt med mamma.

Så kommer vi då och han gosar inte alls med mamma! Det är som om han har dåligt samvete för att han inte kan gosa med oss när han vill och inte vill göra oss ledsna/besviken. Han är bara sååå go', en riktig myspropp och en stor solstråle!

Äntligen....

så funkar datorn/kameran. Jag kan inte förstå hur mycket otur vi har haft med denna kull, dator och kamera.

Det börjar med att nyaste datorn (som ändå har några år på nacken) börjar protestera. Vi hinner göra en back-up, tur nog, innan mannen beställer nya datasaker. Under tiden har vi en äldre dator. Då börjar DEN protestera och till råga på allt så hittar den inte kameran, så det går inte att göra några överföringar av bilder.

Som om det inte skulle räcka med det har vi haft väldigt kallt, väldigt länge. Min värk gör att jag blir trött och orkeslös men nu hoppas jag att det har börjat vända. Idag har vi "bara" haft runt 15 grader kallt.

Idag fyller kattungarna 10 veckor och vi har tagit kort, men idag var det inte lätt att få liv i dom små rackarna. Det är nästan det enda sättet att få kort på våra två små livliga busfrön, dvs när dom är trötta! Äldsta sonen har konstaterat att även om detta är den minsta kull vi har haft så är dom samtidigt dom livligaste också!

Gabbana gör som andra kattungar, dvs han springer. Dolce däremot, hon hoppar och skuttar!!!  Det ser så kul ut. Båda två är lika snabba som våra andra kattungar har varit.

Imorse väckte dom oss och efter att ha legat ett tag och dom haft hinderbana över mig o mannen gav jag upp och gick till soffan där jag fick sova ett tag till.

Ska försöka fota Dolce imorgon så jag kan få några fina bilder till hennes annons. Det kommer verkligen kännas hårt att sälja henne. Gabbana är det också svårt att skiljas från, men jag vet ju redan hur bra han kommer få det och hur efterlängtad den killen är. Dolce har vi ju fått hålla på med lite extra i samband med stödmatning.

Gabbana är eg en social katt men helst inte uppe i famnen, då han är så varmblodig. Dolce däremot som har älskat att vara innanför tröjan har nu börjat få en egen vilja och har inte längre tid att sitta där.

Det kommer att komma många kort men jag är tyvärr väldigt upptagen denna vecka. Jag försöker bearbeta korten så fort jag kan och lägga upp.

Här kommer i alla fall dagens kullbilder - som blev 3.


GRATTIS

till alla i Bilkullen som fyller hela 1 år idag.  Vi hoppas att ni får en riktigt bra dag med lite extra gott att äta.

Sen går våra tankar också till Bugatti m familj.

Vikter på Dolce & Gabbana

Jag har helt glömt bort att lägga in några som helst vikter på våra små busfrön.

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 9 veckor

Status

Deltas Dolce

Ny 24

89 g

872 g

Ledig att tinga

Deltas Gabbana

N 09 23

118 g

1 193 g

Tingad


Dolce

Det slår mig nu att jag har helt glömt bort att berätta hur det gick för Dolce när dom var där för första vacc. Gabbana pep ungefär halva vägen till veterinären medan Dolce pep först på slutet. Dolce var så cool så hon satte sig tom ner i buren och tvättade sig lite. Vid själva vaccinationen sa ingen av ungarna något alls.

Veterinären (samma som vi haft dom andra gångerna, vilket känns bra) började med att titta på Dolce och klämma på henne. Hon lyssnade även på hjärtat - och det lät bara bra, bra benstomme har Dolce också. Vad gäller Dolces förlossningsskada så ser Dolce framifrån, pupillen rörde sig när veterinären flyttade fingret. När jag frågade om förlossningsskadan skulle bli bättre, stanna som det är nu eller bli sämre kunde veterinären tyvärr inte säga något om det.

Behöver jag ens nämna att Dolce charmade både veterinär och assistent helt och hållet! Assistenten gick tom ut ur rummet med henne ett tag.

Veterinären såg också att Dolce (som sattes ner på golvet) går/springer bra. Likaså att äta går det bra, vi hade ju lite farhågor att hon skulle få problem med att äta. Inget kunde vara mer felaktigt!  Dolce är visserligen lite less på RC-blötmaten just nu men får hon annan mat så äter hon med god aptit. Hon drar sig inte heller för att gå till någon annans tallrik och äta.

Alla katterna får någon då och då råa kycklinghjärtan. Finns att köpa på Willy's och finns bland färskdisken, kycklingar. En ask innehåller många hjärtan. Vi styckfryser dom och tar fram vid behov. Ungarna skär vi såklart upp mer noga än till dom stora katterna. Nu sist fick D&G 3 kycklinghjärtan vardera och Jivara o Marussia fick varsitt hjärta. Jag tror nog att dom var klar samtidigt, alla 4! 

Anledningen till att jag glömt berätta om Dolce är helt enkelt för att jag skrev om det på det sibiriska katt-forumet.

Bara vi får till så jag kan lägga upp foton kommer jag annonsera ut Dolce. Jag kommer gå ner lite i pris på henne men ha desto större krav på köparen/köparna. Jag kommer sälja Dolce till någon som har lite extra tid med henne, mest för att hon är van vid mycket gos, inte pga förlossningsskadan.

Det gäller att välja rätt

Jag har haft väldigt tur som har fått en så bra kattmentor i Sussie. Hon har verkligen hjälpt mig otroligt mycket, både i början men även nu. Nu har jag ju flera som jag vänder mig till förutom Sussie tack vare att jag lär känna fler och fler uppfödare.

Igår var jag till Sussie, eg tänkt att det skulle bli betydligt kortare besök än det blev, men jag hoppades att Galina skulle sätta igång sin förlossning. Men icke då. Till slut for jag hem och då börjar Galina visa tecken på att förlossning är på gång.  ;)

Tack Sussie för all hjälp, råd, tips och jag måste säga att jag beundrar ditt tålamod!!  :DIdag var jag och äldsta sonen en snabbis till mamma och Sakhi. Vi tog med oss Marussia, dels för att hon skulle få träna på att åka bil (om ett par månader börjar utställningssäsongen igen) och även för att hon skulle få hälsa på Sakhi och han på henne. Sakhi trivs väldigt bra hos mamma och blir väldigt bortskämd men han är ingen ensamkatt, det syntes när vi kom med vår älskade "Galning". Efter ett tag ville han leka men Marussia ville gå och sniffa in sig lite mera först.

Kattungarna har hunnit bli hela 9 veckor, det är helt otroligt att dom är så stora. Inatt har dom sovit hos mig och på morgonen har Marussia legat nere vid mina fötter och sovit.

Ska försöka bada kattungarna igen i veckan. Jag hoppas verkligen att vi snart får till så det går att lägga ut foton på bloggen igen. Har en del kort att visa.

Gabbana har börjat kunna sova lite mer nära och det är ju kul! Dolce är som vanligt busig och väldigt social, hon ♥ verkligen att vara i famnen. Konstigt nog sover båda två ganska långt ner i sängen.

Träning

Vi tränar kattungarna för fullt, igår var vi o hälsade på min mamma o Sakhi. Passade på att ta med D&G som fick åka bil igen. Denna gång var dom helt tyst. När vi for till veterinären pep ju Gabbana ungefär halva resan, Dolce hon satte sig ner och tom tvättade sig lite. På slutet kom det några små pip även från henne.

Sakhi passade jag på att kamma ut ordentligt. Min mamma kammar Sakhi varje morgon och hon får ta "utsidan" utan problem men han gillar inte att hon vill kamma magen så då far jag dit ett par ggr/vecka och hjälper till.

När vi var hos mamma var kattungarna väldigt framåt och oblyga. När dom hade sniffat runt och inspekterat stället så blev dom väldigt busiga. Sakhi förstod inte riktigt varför vi hade tagit med dom, han har ju fått mycket stryk pga D&G, av Jivara. På slutet busade alla 3 katterna ett tag.

Jag hade tänkt bada dom idag men det blev inte så, värken satte stopp för den planen. Istället har jag provat selen på dom och ingen av ungarna brydde sig om den. Jag och äldsta sonen (som hjälpte mig) skrattar gott när vi tänker på Triumph (Bilkullen) som ramlade omkull på sidan när han fick prova selen för första gången.  ;)

Något mer jag tränar Gabbana på är att ha honom i famnen, oftast blir innanför tröjan. Det är lättast så, då kan jag även försöka göra något annat. Jag har kommit på varför han har svårt att vara länge i famnen, han blir helt enkelt för varm så han vill svalka av sig lite. Då lägger han sig gärna i skinnsoffan och njuter.

Både D&G har varit sååå busiga idag, dom hoppar, skuttar och springer. Skuttar är något Dolce ofta gör och det ser så roligt ut. Vecka 8 har jag inte fått till någon kullbild på dom, har försökt men dom är hur busiga som helst, det går bara inte.

När dom får lite extra god mat är det kul att se hur dom beter sig. Dolce gör precis som storasyster Marussia, dvs hon går iväg med matbiten ett stycke för att äta i lugn o ro. Gabbana är så söt. Han morrar nämligen, även om det inte är någon som kommer och ska ta maten, dom andra kan vara upptagna med att äta sin mat. Här brukar jag tänka på Mellon (Vänskapskullen) som gjorde likadant.

Nästa söndag ska vi fira för då fyller Bilkullen 1 år!  :D

Lånedator

Sitter nu på lånedator och skriver. Dom nya datasakerna har kommit men nu ska mannen bara ha tid att fixa datorn, kanske lite svårt när han jobbar väldigt mycket just nu.

Behöver jag ens säga att han får väldigt mkt hjälp av våra katter med att fixa till datorn?   ;)

Om det inte är alltför kallt imorgon har jag tänkt ta med mig Dolce & Gabbana på en kort biltur till min mamma, ska även ta dit ett klätterträd till Sakhi. Ska bli kul att få träffa vår älskade pojke igen, det är så otroligt tomt utan honom - även om han har det väldigt bra hos mamma. Han blir rejält bortskämd där!  :D

Den gamla datorn

som vi för tillfället använder håller på att krascha. Nu har vi beställt datasaker som förhoppningsvis kommer snart. Då kommer jag ÄNTLIGEN kunna föra över bilder, vilket inte går så bra på denna dator.  :(

Vi tar ju kort ändå och ni kommer få se massa kort sen. Bla så tog Lars kort i helgen när Jivara låg i en katt-korg. Då kommer Marussia och lägger sig hos henne och Jivara tvättar Marussia....  :o    Mycket ovanligt men charmigt att se. Jag hoppas att det kommer att hålla i sig när kullen har flyttat och Sakhi har fått komma hem.

Våra katter

Även om jag har haft helt otroligt underbara dagar i Stockholm så har jag självklart längtat hem till våra katter, i synnerhet när vi träffat alla dessa fina kattungar - då har jag verkligen saknat Dolce & Gabbana.

Dom har växt under dessa dagar jag har varit borta men är lika underbara gosiga trots att jag varit borta ett tag. Inga sura miner här inte, tur nog. Gabbana väger nu 1 kg och Dolce knapprar in mer och mer. Just nu ligger hon ca 150 gram efter honom men hon äter och äter. Hon går från tallrik till tallrik. När Lars bjöd katterna på råa kycklinghjärtan så slukade snabbt D&G sina portioner, sen gick dom o trängde ut dom stora katterna och åt upp deras kycklinghjärtan också.  ;)

Sakhi har vi tyvärr fått placera om hos mamma. Jag hade hoppats att det skulle gå bra att ha honom hemma men Jivara blir av någon konstig anledning så stressad när ungarna har - mer eller mindre - fritt spelrum på nedervåningen. Hon anfaller Sakhi, som inte har gjort något alls men när Marussia leker hårt med kattungarna tittar Jivara bara på....

Både för Sakhis skull men även för Jivara så blev vi tvugna att omplacera honom. Han har det jättebra hos min mamma men jag saknar honom så mycket. Det är tur att mamma bor väldigt nära oss så det är lätt att fara och hälsa på honom.

Dolce & Gabbana upptäckte klätterträdet som vi har i hallen, i torsdags. Sen dess älskar dom det. Dom sover tätt tillsammans och har blivit väldigt duktiga på att klättra ner. Vi har dock för säkerhets skull fortfarande filt och kuddar under trädet, utifall att dom skulle ramla ner. I torsdags turade dom stora katterna om att ligga högst i trädet. Även Jivara var däruppe, något hon väldigt sällan är nu för tiden - men det var ju för att hålla koll på ungarna och se till att dom inte var högst upp på en gång.

Dolce har börjat stå mycket på bakbenen och det ser så roligt ut. Hon är fortfarande gosig men ack vad hon har blivit busig.  :)

Gabbana är fortfarande väldigt busig men han har börjat kunna sova i famnen, något han har haft lite svårt för tidigare. Igårkväll satt jag med båda två i famnen och bara njöt av dom små busfröna.  :D

Nu hoppas jag att kylan håller sig borta ett tag. Jag har tänkt börja träna bilåkning med ungarna och liksaå att fortsätta lätt bada dom. Det är även dags att prova borsta tänderna på dom - i början är det ju bara en lek. Dom ska även hinna prova selen så dom är lite van vi det.

Gabbana kommer få åka tåg när jag lämnar honom och jag får sällskap av Carina, som följer med upp till Boden. Vi kommer självklart stanna till hos Karin och kolla in hennes katter.

Katt-safari

I torsdags flög jag ner till Stockholm. Där mötte jag Anna-Lena, Lena, Karin, Sussie med dotter Tova. Vi har haft så otroligt kul dessa dagar och fått se så många fina katter och kattungar. Vi började fredagen med att Marie-Helen hämtade några av oss på hotellet, sen for vi till Marie där vi tittade på hennes katter och åt en god lunch.

Lördagen körde vi hårt, vi började med att fara till Lotta (som fyllde år samma dag), där vi beundrade hennes katter och kattungar. Även där blev vi bjudna på god mat och dessutom tårta. Mätta och belåtna for vi sen vidare till Marie, där proceduren upprepades (god mat, tårta och fina katter och kattungar).

Söndagen for vi sen en vända till Skultuna där vi hälsade på Monica och även här blev vi bjudna på god mat och fika. Det slutade med att Karin tog flygbussen direkt till Arlanda från Västerås och vi andra tog tåget tillbaka till Stockholm. Väl där skiljdes våra vägar åt och vi flög hem.

Jag vill än en gång tacka Sussie och Karin som har gjort ett sånt fantastiskt schema, helt otroligt vad vi har hunnit med mycket! Det har varit så kul att få ett ansikte till alla namn och få träffa alla dessa otroligt trevliga uppfödare, som har släppt in oss alla "galna" norrlänningar i deras hem. Jag hoppas att dom inte har blivit avskrämd av oss. Jag har verkligen haft helt otroligt underbara dagar och skulle gärna göra om det snart igen.

Tova måste få ett alldeles eget omnämnande för vad hon har varit tålmodig som har stått ut med oss 5 surrande, skrattande, katt-tokiga tjejer. Hon har inte protesterat en enda gång vad jag har hört, trots att det har varit tidiga morgnar, sena kvällar och bitvis väldigt mycket att gå. Du är otrolig Tova, trots att du flera gånger på söndagen fick heta Sofie.  ;)

Skriv på

Skriv på här och hjälp till att få ett slut på alla oseriösa kattannonser på Blocket.Vi vill att Blocket tar sitt ansvar och förbättrar annonseringen för katter. Som det är idag kan vem som helst sälja en katt hur som helst och lura en godtrogen köpare.

Blocket måste sätta upp klara och tydliga skillnader för vad en Huskatt respektive en Raskatt är.

En Raskatt är uppfödd av en Sverak godkänd uppfödare. Föräldrardjuren har båda stamtavlor och samtliga kattungar registreras i t.ex. Sverak och säljs därför med stamtavla. Dessa katter måste vara vaccinerade, chippade och veterinärbesiktade.

En Huskatt finns inga krav på att föräldrarna skall ha stamtavla. En huskatt kan vara en blandning av olika raser eller en i folkmun kallad Bondkatt.

Vi måste skilja Raskatt och Huskatt åt för att inte försäljare skall kunna sälja sin Huskatt som en Raskatt, utan vaccination, utan chip, utan stamtavla samt utan veterinärbesiktning, men ändå för flera tusen. Många har under årens lopp godtroget blivit lurade och det vill vi nu sätta stop för.

Blocket har ett bättre systen för att sälja Bilar än för att sälja katter, vilket inte är acceptabelt då det är ett liv, en familjemedlem under 15-20år framöver som säljs.

Vi önskar att blocket gör förändringen att kunna välja mellan Raskatt eller Huskatt, att man måste kryssa i en ruta om katten är vaccinerad, en ruta om katten är veterinärbesiktad, en ruta om katten är chippad och en ruta om katten har stamtavla.

Ett väldigt bra tillägg är att få kunna fylla i föräldrardjurens namn, alltså Far: samt Mor: samt även kunna fylla i Ras:

Något som många även har upptäckt är hur många som bryter mot lagen och ändå säljer kattungar under 12 veckor. För att förhindra detta skulle det vara väldigt bra om säljaren får möjlighet att fylla i födelsedatum på katterna.

Vi ser framemot ett stort stöd och att Blocket hjälper oss att värna om Katternas framtida liv!Dagen D närmar sig

Imorgonkväll flyger jag ner till Stockholm, träffar ett gäng trevliga tjejer och kommer ha såååå kul under dessa väldigt intensiva dagar. Vi har ett väldigt välplanerat schema eftersom vi vill hinna med att träffa så många som möjligt, jag hoppas bla kunna träffa Adik m familj en snabbis också.

Söndagkväll när jag kommer hem lär jag vara rätt slutkörd - för att inte tala om måndag. Då blir det inte heller mycket gjort på dagen. Så svarar jag inte på måndag så vet ni att det beror på att jag vilar och tar igen mig lite grann.

Dataproblemen fortsätter hos oss. Vi har för tillfället en äldre dator och jag börjar tro att även den ger upp andan snart.  :(  Det GÅR komma åt bloggen etc men det blir lite mer bökigt. Svarar jag inte på en gång så vet ni vad som - tyvärr - har hänt.

Nu ska jag gå och gosa med kattungarna, har inte haft så mycket tid idag att gosa med dom och eftersom jag blir borta ett par dagar nu vill jag gosa riktigt mycket med dom. Jag kommer ju träffa väldigt många fina katter och kattungar under resan men dom slår inte våra katter.  ;)

Gabbana är tingad

Han kommer flytta till Boden, där han kommer få det bra hos en familj. Dels har dom lite äldre barn och sen har dom även en lite yngre kille. Det blir en bra blandning av bus och vila.  :D

Just nu ligger han och Dolce hos husse och sover. Helt däckade efter dagens bus. Gabbana brås nog lite på pappa Adik och storebror Sakhi eftersom Gabbana somnade i påsen där vi har torrfoder.  ;)

Mera om våra små busfrön

Datorn (mail o överföring av kort) fortsätter strula men maila till sakhipakhi[at]gmail.com så svarar jag.


Idag har vi tagit bort lekhagen (tack Karin för lånet). Jag ska absolut köpa en egen lekhage, den är så bra! På slutet har vi bara haft ungarna i lekhagen nattetid, men från o med idag är det alltså slut med det. Ska bli intressant att se hur länge det dröjer innan dom kommer upp i sängen?  ;)

Gabbana har börjat morra (i helgen) o idag fick dom en bit rökt skinka var. Dolce gick iväg med sitt "byte" medan Gabbana var hur rolig som helst. Han påminner rätt mycket om Mellon (Vänskapskullen). Mellon ställde sig och morrade över sitt "byte", dom andra ungarna tittade förvånat upp för dom var ju upptagna med att sin mat.  :D  Nu gjorde Gabbana likadant och när jag lyfte upp honom (bara för att retas lite) så slog han ut med tassarna och morrade på. Söta, söta Gabbana! Han är verkligen underbar!

För ett tag sen köpte jag en liten mus, som piper. Musen har ett band och man kan trä det på fingret. Mycket enkelt att sitta och leka då. Dolce har missuppfattat detta lite grann, hon hoppar på bandet som man ska ha på fingret och springer iväg. Visserligen piper ju musen då och då. Tog några kort på busfröna idag.

Sitter och försöker få tag på veterinär för att boka tid inför första vaccineringen och även för att få utredning på Dolce. Men hon är verkligen en pigg tjej, hon klättrar nu själv upp i sofforna och snabb är hon.

Nu gäller det bara att få henne att sluta klättra på benen, då hon vill upp i famnen. Vi har inte haft det besväret tidigare med kattungar men om det är för att vi har hållit på så mycket med Dolce??

Gabbana har fått ett nytt hyss för sig som jag inte gillar och återigen, detta har inte tidigare kattungar hållit på med. Han klättrar upp på ett klätterträd som vi har bredvid fönstret. Sen går han på fönsterbänken till gardinen och håller på där bakom. Så fort jag ser honom tar jag bort honom från gardinen och säger att man får absolut inte vara där, men han lyssnar inte! Vår lilla tjurskalle.  :)

Tyvärr är det lite spänt här hemma mellan Jivara och Sakhi. Jivara hoppar på honom - utan anledning - så risken är stor att Sakhi måste flytta till min mamma ett par veckor.  :(   Jivara och Marussia går däremot väldigt bra ihop nu vilket ju är kul.

Till Gabbanas familj

Allt är bara bra med ungarna men jag kan inte föra över bilder på denna skruttiga dator. Mannen har jobbat natthelg och då jobbar han natt, sover dag, äter och far tillbaka till jobbet. Ingen tid alls för att sitta framför datorn och fixa saker. Ska se om han hinner fixa det i veckan, men han jobbar en hel del även denna vecka.

Idag är kattungarna i alla fall 7 hela veckor - förstår inte alls vart tiden har tagit vägen.

Dom har nästan hela nedre plan fri, vi har stängt bara några dörrar, där vi inte vill ha dom. Bla till sovrummet. Där får dom komma in när dom blivit lite större.

Kylan fortsätter här i norr så det blir inte att jag tar ut dom för att åka bil, det får bli mycket varmare först.

Lycka är att sitta och lyssna på bra musik, ha en, gärna båda, kattunge innanför tröjan. Oftast blir det ju Dolce som verkligen är sällskapsjuk. Gabbana busar på och slocknar när han blir trött, men igår kom han och ville sova hos mig, innanför tröjan.  *väldigt mysigt*

Just nu busar dom hårt med varandra och igår hörde vi Gabbana morra för första gången.

Sakhi är den ena av våra katter som inte går på den lilla sandlåda vi har i vardagsrummet, han går gärna dit och gräver över när kattungarna inte täckt ordentligt. Men båda Jivara och Marussia använder sandlådan, slö som dom är!  ;)

Nu är det inte många dagar kvar innan ett gäng tokiga kattfantaster samlas nere i Stockholm, ska verkligen bli kul med denna resa och ser så mycket fram emot den!!

RSS 2.0