Operakullen blir 10 månader

idag, stort grattis till Dylan, Pamina och Tanja.
 
Tre kort från när de växte upp här. Mycket har hunnit hända sen dess. Bla har jag lärt mig att stava Dylans namn rätt, det ska vara Don Magnificio, dvs jag saknar ett 'i'.
 
2 veckor och så 13 veckor. Jag blev bara tvungen att ta med det sista kortet. Dom här bilderna är inte bearbetade i RAW så därför ser dom lite "mattare" ut.
 

Det har varit tyst ett tag

på bloggen, men jag har varit upptagen med annat.

Idag har jag tex hälsat på Dylan (Don Magnificio) som blir 10 mån på onsdag (grattis hela Operakullen i förväg!), imorgon ska jag fara och hälsa på kattungar, 9 st, hos Carina. På onsdag ska jag fara o hälsa på min andra katt på foder, Majken (Manipura).
 
Sen har jag lite annat oxå som jag måste hinna med. Jag kommer försöka ta mig en liten stund när jag så hinner för att bearbeta bilder på Dylan och hans storebror persern Hendrix och sen även på Majken o hennes storasyster birman Wendella.
 
Annars så går den mesta tiden åt till att ge Marussia mat. Hon är nu konstant hungrig och skulle lätt kunna äta 2 ggr/timme, om hon fick.
 
Det är nu inte så långt bort före beräknad förlossningsdag som är 10/2. Det ska verkligen bli kul att få se det blir för kattungar mellan Marussia och Trisse (Trésor). Trisse har överlag gett väldigt fina avkommor.

Här är två bilder på Dylan och Majken, tagna okt-dec 2015.
 
 

Jag väntar på kattungar

Denna vecka blir spännande. Honan Nastasia, som bor hos Susanne, väntar smått. BF är nu på torsdag, men jag tror inte att hon går tiden ut. Jag var förbi där i söndags och hon är stor, men väldigt rörlig ändå.
 
Det ska bli jättekul att få se vilka som snart tittar ut. Pappa till denna kull är Trésor (aka Trisse) som jag och Carina ägde tillsammans. Trisse skrivs nu över på fodervärden och får ett lungt och skönt liv som kastrat.
 
Om en knapp månad så kommer Trisses sista kull o det blir även Marussias sista kull. Det ska bli väldigt intressant att se färg och kön där oxå. Jag har ett bestämt tema i tankarna för Marussias sista kull, men det beror lite på hur många som kommer.
 

Några bilder på Don Magnificio

eller Dylan, som han numera kallas. Han är min hane, som jag har på foder i Umeå.
 
Han kommer i år få träffa Ella och även Manipura (aka Majken) och tanken är väl att han ska få träffa några  honor till.
 
På dessa bilder är han ca 6 månader.
 
Och här är han 7 månader.
 
Väldigt lik pappa Jurij i storlek o benstomme.
 
 
 

Testhem sökes

Att vara testhem är väldigt trevligt, roligt och givande. Det innebär att man bara har sibirisk katt/katter och att man låter folk som är allergiska att få komma och prova på om man tål katten/katterna.
 
Jag har varit testhem länge, närmare 8 år, och det är väldigt, väldigt trevligt. För mig har det inte varit meningen att man måste köpa av mig utan min tanke är att jag blir glad om man kan skaffa en katt. 
 
När jag testade min allergi fanns det även en hundvalp där och då visste jag inte vad jag reagerade på. Så det var på vinst och förlust vi for och tittade på Jivara (som är vår första sibir). Skönt nog tålde jag henne bra och numera tål jag de flesta hundar oxå.
 
Våra fyra katter (två är kastrater och två är fertila) har alla tyckt det har varit trevligt, för det mesta. Jag har satt gränsen till att ta emot två olika besökare/vecka.
 
Sen har jag även kokt skinka som vi mutar katterna med för att dom ska stanna kvar. Det är bara Marussia som kan gå iväg efter några bitar, de andra stannar snällt kvar och väntar på mera! Men här är Marussia faktiskt med på bild. Från vänster till höger sitter Dolce, Sakhi och Marussia och väntar på mera kokt skinka.
 
Här ligger Sakhi o Ella (strax innan hennes kull föddes) och väntar på sista testbesöket.
 
Jag brukar även kamma katterna och skicka med lite päls. Sen brukar jag även vilja att man kommer tillbaka en andra gång under loppet av en vecka, detta för att kunna se om det blir skillnad mellan gång en och gång två.
 
Det som är viktigt är att man tänker på att inte ha andra pälsdjur hemma. Jag tycker oxå det är bra om man kan ta det lite lugnt samma dag/dagen efter man har testat sin allergi.
 
Just nu har jag paus vad gäller att vara testhem, jag har på tok för mycket omkring mig och hinner tyvärr inte med. Den andra uppfödaren i Umeå-trakten är Susanne, som dock väntar på att hennes dräktiga hona ska föda när som helst.
 
Kontakta SäSK så att dom vet att du är intresserad av att bli testhem o här kan du läsa lite mera om vad det innebär att vara testhem.
 
 

Idag är en tung dag

Fick idag höra att en tapper krigare och kämpe har fått somna in. Detta var en katt som smälte alla hjärtan, både på dom han mötte men även dom som bara kände honom via datorn.

En tapper krigare, en katt med 999 liv, men idag tog det slut. Vila i frid, du kommer alltid att vara saknad av så många.
 

Tänk Er inte honom som någon

som givit sig av.

Hans resa har bara börjat.

Vi lever många liv

Och det på jorden är bara ett.

Tänk Er att han vilar från

sorger och tårar.

På en plats fylld av värme

och trygghet.

Där man inte räknar dagar

eller år.

 

Tänk Er hur han önskar

att ni visste.

Att inget utom Er sorg

kan dö.

Och tänk Er honom

levande i hjärtat.

På dem han vidrört.

För ingenting han älskat

kan någonsin gå förlorat.

Och han var oändligt älskad!


Idag fyller Vänskapskullen 8 år

Och här kommer några bilder på Sakhi, tagna i somras då han var ute på grönbete. Vår älskade Ferdinand, som gärna njuter av att lukta på blommorna.
 
Jag har inte helt lärt mig ännu allt i RAW men jag tränar o blir (förhoppningsvis) bättre för varje kort.
 
 
Stort grattis till Vinur (aka Findus), Podruga och idag tänker vi extra mycket på Mellon, som tyvärr vandrat över Regnbågsbron..
 
 
 
 
 
 
Spara

Trésor

Nu skrivs Trésor (aka Trisse) över på fodervärden. Han är numera kastrat och kan njuta av sitt nya liv.
 
Han har fått väldigt fina avkommor och ännu återstår det att födas två kullar, hos Susanne (runt 20/1) och här hos oss (runt 10/2).
 
Bland de första korten på honom, juni 2014
 
och ett kort taget i september, 2015.
 

Marussias sista kull

Marussia fyller 7 år nu i feb och eftersom hon är en duktig kattmamma och inte har problem med vare sig dräktighet eller förlossning så valde jag att ta en sista kull på henne, då hon skulle få träffa Trésor (aka Trisse) som jag och Carina samäger.
 
Det har varit en lång väntan på att få Marussia i löp, hela 10,5 veckor tog det och hade jag vetat att det skulle ta sån lång tid hade jag såklart släppt pillret tidigare. Men samtidigt ville jag inte krocka med Carinas två honor (som det oxå tog tid för att börja löpa) så jag väntade.
 
Till slut kunde jag lämna Marussia hos Trisse. Marussia har ju varit med förr och hon är en snäll katt, vill hon inte paras så räcker det oftast med en blick, alternativt att hon höjer tassen, för att hanen ska backa. Jag stannade bara där en halvtimme innan jag lämnade turturduvorna.
 
Det var lite ovanligt att Marussia bjöd ut sig så fort, hon brukar kräva mkt uppvaktning från hanen. Men så är ju Trisse oxå en snygg hane.
 
 
Marussia är tyst i samband med parningar så det var ju inte lätt att bedöma när Trisse hade fått komma till skott, men Trisse blev i alla fall nöjd o jag hämtade hem Marussia.
 
Detta är Marussias femte parning och de fyra första har hon betett sig på exakt samma sätt, med att bla sova mera men framför allt att vara konstant hungrig. Men inte denna gång...
 
De fyra första veckorna hade hon bara gått upp +42 gram, detta att jämföra med förra kullen då hon vid samma tidpunkt gått upp +455.
 
Eftersom Trisse hade börjat bli jobbig så valde jag att göra ett ultraljud på Marussia och till min stora glädje är hon dräktig. Denna sista kull beräknas komma runt 10/2, så det är mao inte så länge kvar nu.
 
Trisse blev fort kastrerad efter beskedet att Marussia är dräktig och kommer nu skrivas över på fodervärden.
 
Här kommer några bilder på Trisse, när han hade besök av en annan hona. Korten är tagna i september. Här får ni komma ihåg att jag fortfarande tränar på att bearbeta bilderna i RAW.
 
 

Jag leker

Jag har haft besök av Maria Westling, som är en duktig fotograf och även duktig på att bearbeta bilderna. Hon kom över en dag och vi satt ett par timmar, jag hade plockat ut några olika bilder och vi gick igenom dom.
 
Det går snabbt o lätt för Maria, men inte för mig. Så träning, träning o åter träning.

Här kommer nu några bilder där jag har suttit o lekt lite själv. Bilderna på Marussia är tagna när jag i oktober var på BJK:s fotokurs. Intressant att få testa och jag lärde mig en hel del men jag önskar att den hade varit några flera gånger.
 
Man fick, vid andra o sista kurstillfället, ta med en katt och jag valde Marussia. Dels är hon väldigt snäll och lätt att hantera men min förhoppning var att hon skulle vara så upptagen med alla dofter att hon inte skulle göra som hon gör hemma. Dvs undvika kameran men sån tur hade jag inte.
 
Det finns ju en hel hög med "actions" att leka med i Photoshop och den första bilden lekte jag med o gjorde helt svartvitt. Inte så dumt det heller, men jag är bara lite ovan att se det i svartvitt.
 
Det finns olika vinjetteringar att leka med o här har jag gjort en vit vinjettering. Jag borde ha gjort bakgrunden vit, men som sagt, detta är bara ren träning.
 
Här har jag använt en svart vinjettering.
 
Den här bilden blev jag mest nöjd med, ända tills Maria ser att den är flammig på högra sidan så nu ser jag oxå bara det.  Jag får göra om bilden sen o visa upp, jag måste starta från början och det hinner jag inte med just nu.
 
För ett par veckor sen var jag o hälsade på en La Perm-kull. Detta då min goda vän Linda ska köpa Rurik. Så här ser Rurik ut, jag hoppas hinna dit o hälsa på en gång till innan Linda hämtar honom om två veckor.
 
Strax före Majken flyttade till sina fodervärdar passade jag på att ta hjälp av fodervärdarna när de kom en kväll o hälsade på Majken. Så här såg bilden ut efter jag hade gjort min vanliga bearbetning i Photoshop.
 
Och så här ser den ut efter att jag har fått tips av Maria. Viss skillnad, ell hur?

Vikter

Vikter början av januari 2016.

Sakhi

5,4 kg

Marussia

4 kg

Dolce

3,9 kg

Ella

4,6 kg


God fortsättning på 2016

Vi fortsätter att ta det lugnt, umgås med familj o vänner, se tv, mysa med katterna etc.
 
Jag har för stunden inte så mkt att komma med annat än jag kanske snart får fara på ännu en kattförlossning o denna gång blir det väldigt nära mig.
 
Det blir hos Susanne, som oxå bor i Sävar. Hennes Nastasisa har träffat min och Carinas Trisse (Trésor) och nu är det inte långt kvar innan dom tittar ut.
 
Alltid lika spännande att få vara med på kattförlossning men det blir extra kul eftersom det är Trisse som är pappa till kullen och jag kan jämföra med hur Ellas kattungar såg ut, eller med Carinas båda kullar ser ut.
 
Här är Chakrakullen drygt en vecka gammal.
 
 

RSS 2.0