Fler kort från Sundsvall, del 2

Kommer dela upp korten i ytterligare ett inlägg eftersom det blir så långt annars. Vill man ha bilder, hör av er till mig. Det enda jag begär är att ni nämner mig samt länkar till bloggen. Min mailadress är gunilla.falk@savar.se. Jag tog dock inte det långa objektivet med mig, eftersom jag for själv, men hade jag vetat att det skulle bli så många sibbar i panel hade jag nog släpat med det också.

S*AmiliiSibiri's Marina Ladynina blev på lördagen EX1 och på söndagen EX1 samt BIV-T.


S*PreciousBlue's Solnechny luch blev på lördagen EX2 och på söndagen EX1.S*Salikons Båtsman blev på lördagen CHAMPION.


S*Kneph's Fröken Näbblund blev på lördagen CAC o NOM samt på söndagen tog hon titel CHAMPION.


SE*Muscardinus Vanessa blev på lördagen EX1, BIV, NOM och BIS!!! Stort grattis! På söndagen blev hon EX1, NOM och BIS igen!! GRATTIS!
GIP CH S*Dust & Dawn Nefertiti blev på lördagen CAGBIB, NOM och BIS!! Stort grattis! På söndagen tog hon titel GIP och blev NOM. Väldigt jämnt i panelen men tyvärr tyckte utslags-domaren bättre om en annan katt.S*Kneph's Sibylla blev på lördagen EX1, BIV, NOM och BIS!! Stort grattis!En bild på 3 glada mattar. GRATTIS tjejer!!
Jeanette äger Vanessa, Madde äger Nefertiti och Monica äger Sibylla.S*Bjaro's Harald Blåtand blev på lördagen CAC och NOM. På söndagen blev han också CAC.


Extra kul var det att bredvid mina katter satt Boli Bompa, numera omdöpt till Doris. Doris är Sakhis avkomma, tillsammans med IC S*Stengränds Bellinha Busy Bee, numera Signe. Det var första utställningen för både Doris och matte, men det gick bra. Doris fick CAC både på lördag och söndag.
Resten av katterna kommer en annan dag.

Några kort från Sundsvalls-utställningen

Mittemot mig satt 3 nevor och jag glömde helt bort att skriva upp deras resultat! Jag har därför tyvärr ingen aning om hur det gick för dom, eller jag hörde det ju under helgen men har tyvärr glömt det.

 Sundsvalls kattklubb har nu lagt upp resultaten så jag knappar in dom nu.

Goldensima Fields of Golden blev på lördagen CAC och på söndagen EX1%.


Irina van't Wieltje blev på lördagen CAC och på söndagen blev hon färgändrad.


CH S*Aleigas Danilo Maorievitz blev båda dagarna CACIB och BIV.


Flera kort kommer till veckan. Det har varit en väldigt hektisk vecka, med saker varje dag. Nästa vecka är lite lugnare så då ska jag försöka fixa korten. 

Vikter på katterna 100527

Dolce

2 450 g

Marussia

3 347 g

Sakhi

5 656 g

Jivara

3 428 g


Har varit upptagen och är det även resten av veckan men jag bearbetar korten så fort jag har tid. Nu ska vi snart fara och hälsa på Dolce, som flyttade till min mamma förra veckan.

Många kort blev det i helgen

Om jag räknar med alla kort hos Kicki och Ingrid + helgen så blev det 617 kort som jag tog. Kort kommer men jag vill bearbeta dom lite lätt först.Jag har nu börjat sortera dom men kommer snart fara iväg för träning, arbetet fortsätter efteråt - dvs om datorn är ledig.  Det är ju dock en hel del bilder som ska in i samma mappar. Lördagen var jag väldigt flitig med att fota, då jag tog kort av dom flesta sibbarna, i samband med bedömningen, och även i panelen. 


Hemma igen från utställningen

och det har gått bra, jag är nöjd. Jag är dock trött och slut efter 3 långa men härliga dagar. Jag har fotat jättemycket och kommer gå igenom alla kort och skicka till dom som vill ha det.

Lördagen var det 6 sibbar i panel och 3 blev BIS och idag, söndag, var det 2 sibbar i panel och 1 BIS!

Det har gått bra för mina katter också, Marussia hade lite otur med att vara i samma grupp som en snygging så det var ju inte så mycket att göra.    Sakhi har tagit sina cert. Återkommer med mer bilder o info senare i veckan.

Tack alla supertrevliga o roliga människor jag har haft kontakt med i helgen!

Snart utställning i Sundsvall

Nu har vi badat både Sakhi och Marussia och nu är det inte länge kvar innan jag åker ner med dom till Sundsvall.

Jag och Carina kommer fara förbi både Kicki och Ingrid, för att se deras kullar. Sen hoppas vi få möjlighet att klä burarna redan på fredagen, det är så skönt när det är klart.

Lite struligt att bara kunna åka jag med två katter men det kommer säkert gå bra. Det finns säkert alltid någon som kan ta fram Sakhi åt mig, han är så lugn och trygg på utställningar.

Hopplöst intrasslade

Idag har jag o äldsta sonen gjort massa ärenden men till slut var vi äntligen hemma och kunde släppa ut katterna. Alla utom Dolce, som inte har lärt sig det helt ännu, sitter framför dörren och väntar ivrigt på att vi ska ta på selarna och gå ut med dom.

Idag har vi haft varmt, väldigt varmt tom, så vi satte upp ett parasoll igen. Katterna la sig på olika ställen för att få skugga. Dolce låg bakom soptunnorna, Sakhi o Jivara turades om att ligga i studsmattans skugga och Marussia låg framför cykelskjulet.

Rätt vad det var så fick dom små tokryck och sprang och hoppade omkring och jagade flugor etc. Även Sakhi - och det hörs ganska bra när han landar.

ALLA trasslade in sig rejält idag, tom Jivara! Hon brukar annars vara duktig på att kunna trassla ut sig själv. Jivara har förresten kommit på att spaljen är bra att klättra på, så utan något som helst problem klättrade hon rakt upp. Tur den inte är så hög och tur att någon alltid sitter ute med katterna och kan kolla samt hjälpa dom när dom trasslat in sig.

Jag har idag bokat tid för Dolces kastrering, blir om ungefär en månad. Det ska bli väldigt spännande att se hur hon kommer bli sen, mer kelig tex.

Dolce kommer flytta till min mamma imorgon för ett par veckor. Jivara är ganska less Dolce just nu, så vi hoppas att det ska bli bättre.

Extra kul är att Jivara har börjat komma och sova i våran säng på nätterna. Hon kan ligga där flera timmar.

Dolce & Gabbana (Teo)

Igår blev Dolce & Teo 5 månader. Det firade vi med att Dolce fick lite grädde från uppvakningen av yngsta sonen. Jag hade tänkt väga henne igår också men det blev bara inte av och idag har jag suttit i ett varmt badhus hela dagen. Det blir hela dagen imorgon också. Här i Umeå kommer det vara varmt även imorgon, det är det nästan jämnt när det är den tävlingen.

Vi har några som är allergisk mot katter och nu provade vi att stänga in katterna och ta bort de flesta kattprylarna från vardagsrummet. Det gick otroligt bra, han fick inga problem alls. Men vi blev ju såklart tvungna att ta ut katterna en och en och visa upp hur stora och fina dom alla är. Detta är typiskt för Dolce, hon älskar att ligga på rygg och i synnerhet hos äldsta sonen, som har lite magiska katthänder.


Ute-vistelse

Så fort det går så försöker vi ta ut katterna. Idag tog jag och äldsta sonen ut alla 4 då vi skulle passa på att kratta också. För att Dolce ska få vänja sig vid alla ljud ute fick hon en kortare lina idag, annars tillbringar hon bara tiden under bron. Nu flyttade vi henne så hon kunde ändå ta skydd men dock inte under bron.

Efter en timme ville hon bara upp i famnen och gosa. Hon var dock ute en liten stund till innan hon gick in. Snabbt klättrade hon upp till sitt favoritställe, det hemgjorda klätterträdet i hallen, och slocknade på en gång.

Efter ytterligare en timme kom Sakhi och Marussia in medan Jivara fick vara ute med husse ett tag till. Man verkligen ser hur katterna njuter av att få vara ute. Första sommaren är alltid lite jobbig men sen brukar dom alltid älska att gå ut.

Några bilder

Dolce och Marussia trivs otroligt bra med varandra och bara av det skälet är jag glad att vi valde behålla henne. Jag har upptäckt att hon nog ser lite sämre på vänstra ögat men hörseln.... DEN är det verkligen inget fel på!

Marussia har här Dolce som huvudkudde.


När det är dags för att äta eller Dolce bara känner för det så hoppar hon på Marussia, det händer flera ggr/dag. Det ser så kul ut när hon gör det. Hon försöker även med Sakhi ibland, men han är ju lite tyngre än Marussia och starkare så där blir det inte så mkt lek.

Här är en snabb o eg inte så fin bild på Dolce, då jag eg fotade annat men tog ett snabbkort på fröken bus.


Vi har gott om kattbäddar men jag kunde inte låta bli att köpa ett litet tält (bild lånad från Rusta) till Jivara.

Äldsta sonen satte in en kattbädd där och jag sa att där kommer ju Sakhi aldrig in. Klart han blev tvungen att kolla och jajamen, Sakhi rymdes.


Tog ett snabbt kort av Marussia när jag ändå hade kameran framme.


Rusta hade även en så fin matta att jag blev tvungen att köpa 2 stycken.

Två föreläsningar

Igår for jag och lyssnade på två mycket intressanta föreläsningar. En om kattens reproduktion och en om kattens beteende. Fick lite tips både på hur man kan försöka lösa att Jivara är lite stressad nu men även några goda tips på hur jag ska försöka mota bort kastratkatterna som kommer hit.

När det är fint väder ute försöker vi ta ut katterna och det märks att Dolce fortfarande inte är van vid alla ljud som det blir ute. Jivara älskar att få vara ute och hon blir lite lätt besviken om hon inte får gå ut direkt. Även när Jivara har fått vara ute flera timmar så vill hon aldrig gå in.

Mannen jobbar natthelg i helgen och sover därför på dagen. Strax innan jag gick upp idag kom Jivara upp i sängen, kurrandes.  Undrar om hon saknade sin husse (äldsta sonen) som snart kommer hem.

Lång biltur

Idag for jag och äldsta sonen med Dolce till veterinären. Inte för att det är något fel på henne utan mera för att jag vill att veterinären ska kolla på henne så att det inte blir problem med kastreringen när hon blir 6 månader. En kastrering av en hona är ju en mycket större operation än det är för en hane.

Nu lyckades vi komma precis när dom stängde för lunch.... Så vi passade på att göra massa ärenden medan vi väntade. Till slut gav Dolce upp med att protestera och la sig ner och somnade. Vår älskade lilla prinsessa.

Igår tog vi ut alla 4 katterna samtidigt. Det tog INTE lång tid innan alla 4 hade trasslat in sig i olika linor. Det är tur att det alltid är någon ute med dom, det är ju verkligen ett måste när vi inte har kattgård ännu. Dolce är ju inte så van vid att vara ute ännu så det var lite kul att se henne "in action". Hon tar sats och springer för fullt (o snabb är hon också!) ändå tills linan tar slut. Tyvärr hann vi aldrig stoppa henne lite mjukt utan det var verkligen med ett ryck som det blev stopp.

Jivara

Underbara, vackra, gosiga och charmiga (när hon vill) samt väldigt speciella Jivara!  Tack Sussie för denna otroligt speciella tjej. Den dag hon flyttar kommer vara en väldigt ledsam dag, tur det dröjer ett tag till. 

Här är i alla fall ett nytaget kort på Jivara och det är inte så vanligt att hon ligger på en stol, utan hon brukar föredra att ligga på någon av våra klätterträd, på tumlaren i tvättstugan ell på en fönsterbräda. Hon är inte lätt att lura, som våra andra katter är. Jag kan prata med Jivara länge och väl utan att hon ens bryr sig.

Sakhi

Tog kort på vår älskade underbara Sakhi idag. Men här ser han så liten ut. Idag har han varit och tvättat Dolce flera ggr och just nu ligger han bara en liten bit ifrån henne.

Har kammat alla katterna idag och Sakhi är helt klart den som är lättast att kamma, det som säkert är jobbigt för honom är att Dolce gärna kommer och ska busa med hans svans.  

Även Jivara har blivit kammad idag - något hon inte gillar - men jag tränar henne inför utställningen i Norge, i juli. Äldsta sonen har visserligen lovat att följa med men det kan ju vara bra att hon får vänja sig innan utställningen också. Ska försöka ta ett nytt kort på Jivara också och lägga ut, kanske redan imorgon.

RSS 2.0