Nära ögat

Helt plötsligt när jag skulle gå in på bloggen vägrade den att logga in mig och trots att jag skrev rätt lösenord ville den inte gå med på det. Men till slut kom jag in!

 Just nu är det full fart här men jag hoppas att det lugnar ner sig nästa vecka, då ska jag boka en tid som passar oss båda, helst i september, så att jag kan fara och hälsa på Yin.
 
Många, många kort togs i helgen och det kommer att komma kort men just nu har jag inte tid att sitta framför datorn. Förutom utställningskorten så var jag och sonen förbi och hälsade på Gabbana (aka Teo). Teo är Dolces bror och honom hade jag inte sett sen han flyttade. En superfin och mycket snäll kille! Lik sin halvbror Sakhi, men även sin syster Dolce samt såklart sin pappa Adik.
 
I samband med att Raphael (aka Finkel) skrevs över på fodervärden tog jag tillbaka en foderautomat som Lea lånade. Sakhi förstår ganska väl vad han ska göra, Marussia är inte intresserad, Ella är (som vanligt) hungrig och även snabb på att fatta hur hon ska göra. Dolce, ja det är den riktigt smarta tjejen. Hon låter Ella knuffa ner torrfodret, sen äter hon upp bitarna som ramlar ner.

 
Bilden är lånad från Supercat. Klickar du på bilden hamnar du direkt till sidan om foderautomaten.
 
Cat It Senses Food Maze Foderlabyrint
 
 
Här kan du se den förtjusande sibben Valentine (Lindas katt) demonstrera foderautomen.
 
Avslutar med en väldigt gammal bild på Dolce o Teo (då dom bara är 5 veckor, Teo ligger på Dolce) och önskar er alla en riktigt trevlig helg!
 

Ella, 5 månader

I måndags blev Ella 5 månader. Vi vägde henne och hon väger nu 2,4 kg o så här såg hon ut då.

Sakhi o Mellon

För ett tag sen berättade jag att Mellon och Sakhi har fått HCM. Systern Podruga testades även hon i aug och hon har ett fint, friskt hjärta.
 
Nu kan jag berätta att även pappa Simba har testats. Tyvärr har även han HCM. 

Vilken härlig helg

det har varit. Det började i fredags med att fina Super Sonic Blue kom till oss redan 06.15. Han skulle lifta med oss upp till Skellefteå, där han skulle få träffa en hona.

Vi kom iväg före planerad tid och efter att ha lämnat av Sonic for vi till Sussie, där vi fikade lite snabbt och även hann titta på Liliths två fina kattungar (Nina Kanin och Lille Skutt) innan vi tog med oss Loka som skulle på parning i Boden, hos Karin.
 
Där hann vi se lite snabbt både Ellas pappa (Agent 007) och även träffa det fina nytillskottet Grace innan vi sen for till vårt boende. Efter att ha tagit det lugnt ett litet tag var det dags att fara till Boden och träffa Gabbana (som numera heter Theo) och där blev det många bilder på en fin kille.
 
Lördagen bar det av till utställningen och jag var lite osäker på om det skulle gå att ha alla tre katterna i samma bur så jag hade tagit en dubbel- samt enkelbur, bara för säkerhets skull. Vi satte in Ella i buren och hon gick runt, runt så efter bara 10-15 min satte vi in henne i dubellburen och det gick så fint. Alla 3 låg till största delen av dagen o bara myste. Söndagen var dock Ella lite less så hon var lite mera busig och Marussia fick säga till henne lite då och då så ett tag hade vi Ella i enkelburen och ibland var Marussia där, men även söndagen tillbringades till stor del tillsammans alla 3 katterna.
 
Det var otroligt kul att se att det var så många debutanter bland sibbarna, både bland tidigare utställare och även bland förstagångs-utställare. Bredvid mig satt (halv)syskonen Doris Day och Eddie Cochran.
 
Det kommer att komma många bilder men eftersom jag o Mattias har fotat på bra (jag förbrukade 1 stort och 2,5 små minneskort) så dröjer det ett tag. Just nu sitter jag och för över alla bilderna, sen ska jag även sortera och skicka ut bilderna till alla.
 
Vad gäller utställningen så gick det bara bra. Marussia tog sitt 7e cert och är numera stoppad i Sverige, så hon tillbringade söndagen med att bara vänta. Hon måste utomlands och tar förhoppningsvis titel (Grand International Champion, GIC) på lördagen och tar sitt första cert (mot Supreme Champion, SC) på söndagen. Om allt går vägen vill säga.
 
Sakhi tog cert båda dagarna, precis som jag hade hoppats på. Han har nu 2 cert kvar innan han är Supreme Premiere (SP) och jag har faktiskt inte tänkt ställa honom alls i Sverige utan chansar på att han tar dom två sista utomlands.
 
Ella tog jag med enbart för att träna. Det gick bra, förutom på söndagen då jag tog ut henne för tidigt ur buren. Jag missbedömde domaren och hur lång tid hon skulle ta på sig, så Ella var lite irriterad när hon kom fram till bordet.
 
Båda dagarna blev Ella slagen av sin syster Doris Day, som fick EX1 o Ella fick alltså EX2.
 
Det är tur att det är så många trevliga utställare man möter under helgen för annars skulle jag aldrig göra detta. Nu längtar jag till nästa utställning, som är på hemmaplan, första helgen i oktober. Vi ses då!

Uppskjutet

Eftersom det fortfarande är mycket med anhörigs sjukdom har jag bestämt mig för att avvakta med att para Marussia. Min tidigare tanke var att para henne nu i sep/okt men jag känner att jag kommer inte hinna med kullen så som jag vill hinna med varje kattunge.

Blir situationen lättare så försöker jag ev para Marussia under hösten ändå, annars är min tanke just nu att hon får vänta till jan/feb.

Marussia har tidigare fått två kullar.
Änglakullen


och Kinesiska filosofikullen


Ella

Som jag redan har skrivit tidigare kallar jag henne för vårt monster, sagt med mycket kärlek eftersom det är svårt att inte bli kär i charmtrollet Ella.

Det går bättre och bättre med Sakhi o Marussia. Sakhi har tom blivit lite modigare så för ett par kvällar sen låg Sakhi hos mig och gosade när Ella kom upp i sängen. Han sa inget då, men när Ella kom för nära klappade han till henne lite lätt.

Inte för att Ella bryr sig ett dugg, men jag tycker det är bra att katterna säger till Ella. Att det inte bara är hon som alltid får komma först.

Ella är snabb, mycket snabb dessutom. Hon gillar att vara i tvättstugan och sova (i sin prinsessfåtölj) och när jag då ska jobba med tvätten ute får jag alltid passa mig noga när det är dags att gå in. Tur nog är Ella fortfarande en dum kattunge så det räcker att jag har tvättkorgen framför mig när jag ska gå in och på så sätt enkelt kan fånga in henne.

Häromkvällen hjälpte hon till att rensa kattlådorna. Första spadtaget ner i påsen och sen var hon där med en utsträckt klo och vips hade hon rivit upp hela påsen. Eftersom det inte var jag som rensade kan jag se det charmiga i det hela.

Ella har fortfarande en benägenhet att tro att alla andras blötmat (dom får lite blötmat morgon o kväll) är godare än hennes. Vilket det ju såklart inte är, hennes är ju fetast. Så det gäller att stå där som en polis och vänligt men bestämt lyfta tillbaka Ella från de andra katternas skålar, gång på gång.

En del kattmammor kan - för att visa kattungen att h*n är för besvärlig - tugga på morrhåren. Varken Jivara eller Marussia har gjort det. Men nu har Ella råkat ut för det och det måste vara Marussia som tuggar på Ellas morrhår.

Här är två bilder från när hon var 4 månader och här är morrhåren inte tuggade på mycket.Här är två bilder tagen i veckan och även om det inte syns så tydligt på bilden (ni som ser henne i Luleå kommer märka skillnad) så är det en klar skillnad. 


För ett par veckor så hann jag ta ett kort på Ella där hon ligger i sandlådan. Hmm, inte så bra ställe att ligga på, men tur hon har typ liknande färg som sanden för jag antar att bara för att hon får bada innan utställningen så lär hon inte sluta med denna ovana.


Kiara

Idag går våra tankar till Kiara som dog för ett år sen. Jag har tidigare skrivit om det här, här och här. Våra tankar går till familjen som alltför tidigt förlorade denna skatt.

Du fattas oss alla!


Regnbågsbron

Det finns en bro som förbinder himmel och jord. Den kallas Regnbågsbron för sina många färger. På den här sidan Regnbågsbron finns ett land med ängar, kullar och dalar med frodigt grönt gräs.

När ett älskat husdjur dör, kommer det till den här platsen. Det finns alltid mat, vatten och varmt vårväder.
De gamla och sköra djuren är unga igen. De som varit skadade har blivit hela igen. De leker hela dagen med varandra.

Det är bara en sak som fattas. De är inte med den speciella person som älskade dem på Jorden.

Så varje dag springer de och leker till den dagen kommer när någon plötsligt slutar leka och ser upp.
Nosen skälver, Öronen är uppåt, Ögonen stirrar och plötsligt springer den här från gruppen.

Du har blivit sedd och du och din speciella vän möts. Du tar dem i dina armar och kramar om. Ditt ansikte blir kysst igen och igen och åter igen ser du in i ögonen på ditt trogna husdjur.

Sedan korsar ni Regnbågsbron tillsammans…

för att aldrig mer skiljas


av Paul C. DahlImorgon bär det av

då far jag o ena sonen upp till utställningen. Det blir en lång dag o helg, men jag tycker det är så kul att åka på utställningar. Jag bara önskar att det var lite lugnare omkring mig.

Jag gillar förinställda inlägg, när jag har tid sitter jag och skriver massa inlägg o det har jag gjort även ikväll så det dyker upp ett inlägg/dag faktiskt resten av veckan.

Sakhi o Marussia är badade och klara. Nu är det bara Ella kvar, men hinner jag inte med att bada henne så må det vara hänt. Jag tycker att hon har en hyfsat bra päls för att vara så ung. Men målsättningen är ju förstås att hinna bada henne också.

Jag har fått lite mail och en del har jag tom hunnit besvara medan andra har jag bara hunnit läsa. Jag ber om ursäkt för er som inte har fått svar, men det kommer snart hoppas jag!

Lägger in ett favoritkort på vackra Marussia. Kortet är taget för 13 månader sen.

Det bästa man har sätter man på bordet

Så här ligger Dolce ofta, helt lugn och trygg i vetskapen om att inget ont kommer att hända henne. Vem kan motstå denna underbara högt älskade charmtroll, absolut allra bästa Dolce och denna charmiga mage!!

Så besviken.....

Imorgon hade jag tänkt åka o hälsa på Yin, men eftersom jag har blivit riktigt förkyld så måste jag skjuta på det tills september.

Jag har fått lite sms från både Yin o Yang (dvs Sunny) att båda tjejerna växer och frodas rejält!!! Förra veckan vägde Sunny 4,8 kg och Yin vägde i början av aug 4.9 kg!! Dom brås då verkligen inte på sin mamma Marussia utan det är nog mer pappa Casper som dom brås på.

Lägger upp några gamla bilder på de två charmiga bustrollen, när dom bara var små livliga kattungar. På första bilden är dom bara 16 dagar gammal.


På bild 2 är dom 5 veckor (jag skulle vilja se någon av tjejerna försöka klämma sig ner i denna korg nu )


Bild 3 blev jag bara tvungen att ta med eftersom det är så sällan Marussia är med på kort. Här är dom 6 veckor.


Slutligen en bild där dom är 10,5 veckor gamla.HCM-test

Förra veckan fick jag ett trevligt sms, på väg hem till Umeå igen.

Podruga (dvs syster till Mellon o Sakhi) har HCM-testats och har ett fint, friskt hjärta! 

Lägger upp två kort som matte Guro har tagit i feb 2012. Bara älskar Podrugas grymma look och även ögonfärgen såklart! Korten är inte bearbetade.
Trötta katter

Det märks så tydligt när katterna har sina sovperioder. Det blir alldeles tyst, lugnt och stilla. Här har jag fotat de 4 katterna som vi har hemma.

Sakhi i sin älskade sovbädd.


Trött Marussia i en av sina favoritbäddar (en mycket hårig sådan dessutom!).


Dolce i kattgungan.


Ella på ett av sina många favoritställen, prinsesstolen i tvättstugan. Här ligger hon och tvättar sig, för hon vaknade ju såklart när jag kom.


Så upptäcker hon kameran


Domarfördelningen till Luleå

har nu kommit och om inget ändras så ser det ut så här.

Marussia och Ella (som både är i grupp 3) har på lördagen Karina Bjuran.
Sakhi har Irek Pruchniak.

På söndagen har Marussia o Ella Vesna Riznar-Resetic (hade gärna haft henne på lördagen istället för Marussia har bara ett svenskt cert kvar att ta innan hon blir stoppad o Vesna var den första domare som Marussia hade).

Sakhi har på söndagen Eiwor Andersson. Eiwor har jag faktiskt haft tidigare som domare, men det var i samband med att jag hade britter.

Nytt sovställe

I våras köpte jag från Zooplus bla denna gunga. Mer eg tänkt till kattungar trodde vi.

Vi skruvade ihop den för ett tag sen, lade dit Ella som lugnt sov vidare. Efter ett tag ser vi att Ella har flyttat på sig och istället har älskade Dolce lagt sig där. Hon har lagt sig där vid flera tillfällen, det här är bara ett av många.

Bortrest

Idag far jag och mannen bort ett par dagar. Vi är hemma igen på fredagkväll. Jag vet inte exakt när jag sätter mig framför datorn igen, men kommer kolla mailen (deltaskatter@gmail.com) under helgen.

Även om det är kul att resa bort kommer vi sakna familjen och katterna här hemma, då hittade jag detta igår.


Catvertising


OS 2012

Vi har inte hunnit se så mycket OS som vi har velat men lite grann har det blivit och ibland har vi haft sällskap.

S*Deltas Raphael

Nu har Raphael (som kallas för Finkel) kastrerats och därmed övergått till fodervärden.

Jag kom lite tidigare för att hämta honom, för jag tänkte försöka fota honom. Men det gick inte alls. Han var på tok för upptagen med att lukta på mig hela tiden. OK, tänkte vi då. Då tar vi det när jag lämnar honom, groggy som han är.

När jag hämtade Finkel på em sa killen i receptionen, "jaha, ska du hämta den goskillen?". Dom två hade haft en trevlig stund på morgonen och bara gosat. Han hade blivit väldigt förtjust i Finkel och det blir nog alla som ser honom.

När jag fick hämta Finkel så var han hur vaken som helst, inte ett dugg påverkad eller ens groggy. Så att få fina bilder på em gick inte heller så bra. Här följer några som blev hyfsat bra.

Första två bilderna är tagna på morgonen. En mager katthane som ni ser.


Den första bilden är tagen efter Finkel varit hemma kanske 5-10 minuter. Totalt opåverkad som sagt.


Profilbild på charmtrollet Finkel.


Tassbild, jag är svag för stora tassar.


Härligt avslappnade ställning (även om bilden är lite fel, pga solljuset). Kom alltså ihåg att detta är samma dag som han kastrerades!


Jag vägde förresten in Finkel på 4.6 kg och det är ju en bra vikt för att vara en fertil hane. Han har dock inte så mycket päls (verkligen sommarpäls), men mycket beror på att han rymde (stress) och även sen flytten (även den också lite stress).


Planer är bara planer

Det är väldigt många besök till vården just nu (med anhörig som är sjuk) och det går såklart före allt annat. Det gör också att allt skjuts framåt ett tag, inkl även när jag börjar ta emot testpersoner. Jag skriver dock här när det blir aktuellt igen, men det blir i september (som det ser ut nu).

Idag har Marussia legat i prinsesstolen, som vi har i tvättstugan. Strax bredvid (dock inte i samma stol) har Ella legat. Så det går framåt även där, vilket ju är skönt.

Igår anmälde jag Ella till utställningen i Umeå och det kommer bli jättekonstigt att bara ha en katt på utställningen, som dessutom är på hemmaplan och inte är det min kattklubb heller som arrangerar så förstå vad många katter jag ska hinna se och fota!

Förhoppningsvis får jag sällskap till Luleå-utställningen o får jag det tar jag med kameran, annars får den stanna hemma. Inte för att det är en särskilt stor/tung sak att ta med, men mera för att jag nog är tillräckligt splittrad med tre katter.

Städar och röjer

Äntligen har jag tid över till att städa och röja ut ett helt rum. Som sällskap har jag oftast alla 4 katterna. Ibland ligger de bara på någon hylla och sover/inspekterar men ibland ska de såklart in i påsarna med skräp. Detta gäller i synnerhet både Ella och Dolce.

Vårt lilla älskade monster aka Ella, är så himla mysig på så många sätt. Det ska verkligen bli kul att ställa ut henne i Luleå och dels se vad hon tycker om det men även vad domarna tycker om henne. Hon är ju väldigt ung och ser därför lite "ful" ut, en lång smal tarm ungefär, men hon charmar alla hon möter.

Eftersom jag vill försöka städa/röja så mycket som möjligt innan jag o mannen åker bort (nästa vecka), kommer det vara väldigt tyst denna vecka i bloggen.

S*Deltas Mellon

Jag var o hälsade på Mellon tidigare och här kommer några bilder från det besöket. Det här första kortet blev jag bara tvungen att ta med för Mellon har, precis som Ella, tydliga ögonfransar (eller vad jag nu ska kalla det). Båda två har det på vänstra ögat på bilderna.


Bild på Ella


Mellon har alltid varit mer lik mamma Jivara än pappa Simba tycker jag och det blir mer och mer tydligt ju äldre han blir.


Men han blev lite less på mig eller kanske mest på kameran.


Jag hann även få kort på Fjollan


samt på Igor.


En blöt Sunny

Har fått lov att matte H att lägga upp kortet här, på en mycket blöt Sunny. Hon hade varit ute i regnet o blev alldeles blöt, men det gjorde ingenting alls!

Min allra finaste vän

sitter och njuter av att vara ute på gräset, självklart i koppel och självklart under uppsikt. Kortet är taget tidigare i sommar och det blåser skönt i hans tjocka päls.

HCM-test idag

Idag har varit en strulig dag. Jag beställde tidigare i somras tid för att testa Jivara, Marussia och Sakhi idag. Fick först tid kl 11, men bad att få en senare tid, fick då tiden 11.40.

Igår blev jag uppringd och fick då höra att Vännäs råkat göra fel. Av någon anledning hade dom missat att jag hade tre katter så eg skulle jag bara få testa en katt. Jag förklarade då att eftersom en son till Jivara hade fått HCM ville jag absolut testa mamma katt och kullbrodern. Jag skulle då få testa båda två.

Jag chansade dock på att ta med mig alla tre katterna idag för att om Jivara hade HCM skulle jag hellre testa Marussia o avvakta med Sakhi till september.

Kl 11.05 blev jag uppringd av Vännäs som frågade var jag var eftersom jag, enligt dom, hade tid kl 11!! Jag förklarade att jag hade tid kl 11.40 men att vi skulle vara där om ca 20 min. Efter testningen fick jag vänta länge, länge på att få betala. Efter 30-40 min kommer det fram en assistent och ska ta fiv/felv på alla 3! Något som jag inte hade beställt.

Idag var det verkligen inte mycket som stämde för dom. En av mina kompisar drabbades också, hon blev oxå uppringd igår och fick bara ta med en katt. Så tråkigt när det strular och man är inställd på att få testa båda/alla sina katter på en gång, för även om man bor "nära" (för oss tar det ca 40 min) så är det ändå en bit att köra.

När vi kommer fram så fick vi gå direkt till Lennart Nilsfors. Han har testat alla 3 katterna tidigare (o var även den som testade Mellon).

Jivara och Marussia testades med friska hjärtan men tyvärr inte Sakhi. Sakhi har mild HCM, dvs han kommer inte i nuläget behöva äta medicin utan det blir längre fram. Han ska testas igen om ett år, ja såvida han inte blir sämre. Just nu syns det absolut inget alls på Sakhi. Han är fortfarande samma mysiga nallebjörn som alltid.

Jivara var väldigt uppjagad (hade en puls på 250) och det känns skönt att veta att hon trots det har så fint hjärta. Marussia var lugnast av alla 3, trots att hon testades sist.

Jag har nu informerat de som hade honor som Sakhi parades med, samt (förutom många av mina kattvänner) även informerat den enda av Sakhis avkommor som gått i avel. Jag har även informerat pappa katt och såklart syskonen i kullen.

Det är såklart väldigt tråkigt och jobbigt när sånt här händer men jag anser att jag har gjort det bästa inför denna parning. Vad som händer sen vet man ju tyvärr aldrig. Det är otroligt skönt att veta att man har så många kattvänner som bryr sig och stöttar en. TACK till er alla!!

Ella, 4 månader

I fredags blev Ella hela 4 månader och det firade vi med att fota och väga henne.

Hon väger knappt 2 kg och om jag tittar på våra andra katters vikt vid samma ålder så ligger hon lite efter. Dock inget jag oroar mig för eftersom jag vet att hon kommer gå upp i vikt. Imorse efter hon ätit upp sin mat gick hon sen och rensade alla andra skålarna. Vårt lilla monster!


RSS 2.0