Marussia och dammsugaren

Lovade ju visa ett kort när Lars får dammsuga Marussia. Hon är totalt orädd dammsugaren, trots att hon bara är 5 veckor. Ser ni att det Lars suger in lite hår i dammsugar-röret? I soffan försökte hon bara leka med dammsugaren och likaså när vi lyfte ner henne på golvet och Lars försökte fortsätta dammsuga kom hon hela tiden och skulle leka.


Lamborghini, 5 veckorFerrari, 5 veckorTriumph, 5 veckorBugatti, 5 veckorMarussia, 5 veckor

Marussia var helt hopplös idag när vi skulle fota henne enskilt. Hon var verkligen fröken bus och sprang fort också! Vikt vid 5 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Nuvarande vikt

Status
5 veckor


Deltas Marussia

N 23

104 g

592 g


Deltas Bugatti

N 23

117 g

532 g


Deltas Ferrari

N 23

116 g

556 g


Deltas Triumph

N 09

111 g

606 g


Deltas Lamborghini

N 23

92 g

538 gSakhi

Jag har ju tidigare berättat om Sakhi och att han är så fascinerad av kullen. Här kommer ett par bilder från en kväll.

Han har aldrig gått in i den här "hålan" sen hans syskon flyttade. Det började med att bilkullen låg där, sen låg Jivara där, bilkullen igen och sen helt plötsligt låg Sakhi där.Bugatti på vänster sida och Lamborghini på Sakhis högra sida. Jivara ligger lugnt kvar på ostkuben (en jättebra leksak för små kattungar!).Bugatti går iväg och Sakhi petar lite på Lamborghini.Efter en tillsägelse från oss (vi kollar ju självklart Sakhi för säkerhets skull när han är med kattungarna) så drar sig Sakhi tillbaka in i "hålan".

Kullbild 5 veckor

Ja det är verkligen inte lätt att ta kullbilder, det är tur vi har en bra digitalkamera. Merparten av korten får ju slängas och synnerhet idag då dom var ganska busiga, hela högen.

Sitter och väntar på att en testfamilj ska komma och under tiden bearbetar jag korten lite lätt. Det kommer att komma bilder på var och senare idag kommer det upp bilder på dom en och en, precis som vanligt.Osäker om ni kan se texten, men det är från vänster till höger: Marussia, Ferrari, Bugatti, Triumph och Lamborghini.


Kullen är 5 veckor idag

men vi har missat att ta några kort och nu är det så mörkt ute så det får bli imorgon istället.

Vi fortsätter att ge dom lite mat, kyckling och köttfärs. Köttfärs är en stor höjdare och väldigt lätt-tuggat också, med kyckling har jag fått handmata lite i början innan dom kom på knepet.

Alla 5 är duktiga på att gå på lådan men visst händer det att dom ligger och busar i sandlådan också.

Ferrari får nog utnämnas till kullens busfrö (än så länge) medan Bugatti just nu får benämningen kullens latmask, ja vad gäller att äta, hon föredrar att ligga och smutta på mamma Jivara. Marusissa är tillsammans med Triumph kullens gosekatter och Lamborghini, ja hon har lite för mycket spring i benen för att vare sig hinna äta eller gosa med oss.

Sakhi fortsätter att vara lite fundersam på kullen, han tvättar dom om dom kommer nära ell vi sträcker fram en kattunge åt honom. Ibland har det även hänt att han har petat till någon kattunge som kommer nära men oftast så går han bara iväg om dom blir för närgångna. Det ska bli så kul att se om ett par veckor när det är full fart på dom.

Vi har inga dörrar till vardagsrummet utan har fixat en liten avspärrning vid ingången. Idag var Marussia framme vid avspärrningen och genast kom Jivara och hämtade tillbaka henne en liten bit. Kattungarna blir mer och mer framåt och det är så roligt att titta på dom.

Lars dammsög idag och våran dammsugare låter väldigt mycket. I början brukar dom vara avvaktande och tom rädda för den. På slutet brukar dock Lars kunna dammsuga lite lätt och dom säger ingenting. Idag skulle Marussia absolut upp i vår soffa och vi lyfte upp henne. Lars dammsög nära och hon gick till attack varje gång. Även när vi hade lyft ner henne så skulle hon fortsätta vara nära dammsugaren och anfalla den.

Dagens värsta busfrö

måste vara Ferrari, den tjejen har bara sprungit omkring och busat idag. Anfallit fötter, velat upp i famnen, velat gå ner på golvet, hoppat på brorsan och syrrorna, sprungit genom vattenskålen och så har det fortsatt.
Sakhi

Sakhi kallar jag ju för vår solstråle och det stämmer oftast väldigt bra. Det är bara ibland han får för sig att han ska busa upp Jivara.

Triumph är en klättrare (liksom Bugatti) och vi satte på prov in det ena låga klätterträdet i bolådan en dag, medan Sakhi låg kvar på det. Både Sakhi och Jivara älskar verkligen att ligga på detta klätterträd, trots att det inte är så högt, och så stirrar dom ut genom fönstret.Triumph är snabbt framme och kollar av lite. Medan Triumph "funderade" så hoppade Jivara upp på lägsta hyllan. Sakhi sniffar henne i rumpan (som vanligt) och börjar sen peta lite på henne.

Till slut får Jivara nog och fräser till.


Sakhi är väldigt intresserad av bilkullen och han tvättar dom gärna. Igår hade en unge bajsat i sandlådan och jag hann inte fram förrän Sakhi var där och gömde den. Han är så duktig Sakhi!

Idag försökte han göra samma sak med Triumph som han gjorde med Jivara, dvs peta till. Men Triumph är ju inte lika stor som Jivara så han vinglade till lite. Vi håller självklart ett vakande öga på Sakhi ändå så vi får se hur han reagerar men än så länge har allt gått bara bra.

Jivara

Redan förra kullen (dvs hennes första kull) tog Jivara väldigt bra hand om sina små kattungar. Den här gången är det ju en unge mer och jag brukar ibland tänka på en uppfödare som fick 7 kattungar. Hennes katthona gjorde ett väldigt bra jobb, se bara vad som händer med 5 kattungar när det är matdags och Jivara samtidigt försöker tvätta en del ungar. 

Alla kattungar går upp bra i vikt, dom har börjat få lite smakportioner (köttfärs och kyckling). Idag nobbade Bugatti en portion men hon har trots det gått upp bra i vikt ändå.

Ferrari som var så pratsam/pipig ett tag i början har slutat med det. Istället är hennes nya favoritsyssla att klättra upp och vara i famnen, så nu har vi 3 kattungar som älskar att ligga i famnen.

En bild på Bugatti och Ferrari som leker.

Lamborghini, 4 veckor
Triumph
Ferrari, 4 veckor
Bugatti, 4 veckor
Marussia, 4 veckor
Äntligen

har vi fått till en bra kullbild som vi kan ha som annonsbild också. Det har börjat komma en del folk som vill testa allergin och även några spekulanter. Det här är det bästa med att vara testhem; folk har möjlighet att få komma och (förhoppningsvis) klara allergin. Det + att våra katter blir van främmande människor. Just nu har vi ju en lite extrem sitatuation med 7 katter i huset, 5 kattungar och 2 fertila katter.

Kvällens besök gick väldigt, väldigt bra och jag hoppas att han inte känner av något. Han fick även med sig hem en liten tuss av Sakhis hår.

Veckans kullbild togs idag.


Idag har kullen fått testa olika saker, vi har tagit fram sandlådan åt dom och det verkade som om Marussia försökte kissa på lådan idag. Vi har även tagit fram en liten vattenskål och som vanligt så hamnar det ibland ett par tassar i vattnet, med och utan vår hjälp.

Dagens största händelse var nog ändå att dom fick börja smaka lite köttfärs. Jag tog dom i nummerordning och efter att Marussia fått smaka från min hand satte jag henne vid tallriken, till slut blev jag tvungen att ta bort henne från tallriken.

Kullen är 4 veckor idag

men jag har varit upptagen med besök till kattkullen så jag har inte haft tid att fota i dagsljus. Ska visserligen bort ett tag imorgon men då väntar vi i alla fall inte besök. Idag blev det två olika besök.

Alla går upp bra i vikt, mest totalökning senaste veckan är Marussia. Det skiljer inte så mycket mellan Triumph och Lamborghini nu - bara 49 gram.

Namn

Färg

Födelsevikt

Nuvarande vikt

Status
4 veckor


Deltas Marussia

N 23

104 g

441 g


Deltas Bugatti

N 23

117 g

413 g


Deltas Ferrari

N 23

116 g

421 g


Deltas Triumph

N 09

111 g

455 g


Deltas Lamborghini

N 23

92 g

406 gFredagkväll

och våra små bilar är mer och mer ute från bolådan. Jag har tagit fram en stor "ostkub" som Jivara har lyckats tränga sig in i, tillsammans med alla 5 ungarna!! Men det tar verkligen på krafterna att vara ute i "stora vida världen" det märker man på dom.

Nu är det bara Lamborghini som inte har passerat 400gram, men hon är nära. Ikväll låg hon på 392 gram.

Sakhi hoppar gärna ner i bolådan, när den är tom, och nosar runt. Han ska verkligen undra vad det är för små saker.

Inga kort idag tyvärr men förhoppningsvis imorgon.

Tyvärr strular fortfarande telefonen för oss, vi har bytt till ett stort svenskt telefonbolag och det vill sig inte riktigt men vår förhoppning är att det är klart till slutet av nästa vecka.

Om ni tittar på hemsidan så ser ni att jag har lagt upp kort på Zummit (aka Salikons Labbas) på framsidan. Han finns tillgänglig för parning. Zummit är en mycket trevlig ung kille så ring gärna Carina för mera information.

När man fotar

så är det ju bara att ta massvis med kort och i synnerhet när det gäller kullkort. Här är två exempel på mindre lyckade kullkort.Att jag kan ordningen så bra beror på att jag ser Lamborghinis lilla gröna fläck på svansen. Marussia har en röd fläck och Ferrari har en vit fläck. Bugatti och Triumph ser man skillnad på så dom behöver inga extra fläckar. 

En liten stund senare såg det ut så här;


Idag har dom varit fått vara ute från bolådan länge, diat och tom sovit ett tag utanför lådan.


Idag har vi ägnat åt oss fotografering

vi har försökt ta kullkort för att lägga ut i samband med annonsering av kullen. Jag har inga bra kort att visa men imorgon ska jag visa några mindre lyckade. Det är verkligen inte lätt att få fem kattungar att sitta stilla och se snällt in i kameran!! Imorgon ska vi fota igen och så hoppas jag på bättre tur då.

Triumph är en stor klättrare, sätter jag ner armen i bolådan och frågar om han inte vill komma så klättrar han gärna upp på armen. Snabb är han dessutom.

Marussia är kattungen som går och går, hon har även börjat sätta sig i den lilla gluggen i bokhyllan, som vi använde när jag fotade Vänskapskullen förra året. Hon kommer nog bli en riktig primadonna!

Ferrari piper fortfarande, det ska bli så intressant att se om hon kommer bli en katt som pratar hela tiden. 

Bugatti försöker komma ut ur bolådan ganska ofta medan Lamborghini är lite mer cool och lugn.

Sakhi är mer och mer intresserad av kattungarna, det ska bli kul att se honom när kattungarna börjar kunna springa också.

Jivara är mer och mer lugn när vi tar ut alla 5 ungarna på golvet. Men hon kommer gärna och tittar till dom då och då och lägger sen sig en liten bit bort men ändå nära. Hon är verkligen en otroligt bra mamma!!

Jag är inte den första att missa

och jag kommer inte vara den sista heller, att missa på att könsbestämma ungarna. Jag passade på att be Sussie kolla (för säkerhets skull) när hon var här en kort stund i lördags. Tur var väl det eftersom två av könsbestämningarna inte stämmer. Det visar sig nu vara så att jag har 4 stycken honor och bara 1 kille. Att Triumph är kille är svårt att missa!

Tur i oturen är ju att jag inte hade valt typiska kill-namn på dom två "killarna" som numera alltså är tjejer.

Här är ett bonuskort på vackra Triumph efter kullfotograferingen i lördags. Han blev sist kvar till bolådan och eftersom han satt så vackert passade jag på att fota honom.


Vikten vid 3 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Nuvarande vikt

Status
3 veckor


Deltas Marussia

N 23

104 g

351 g


Deltas Bugatti

N 23

117 g

327 g


Deltas Ferrari

N 23

116 g

335 g


Deltas Triumph

N 09

111 g

366 g


Deltas Lamborghini

N 23

92 g

317 gLamborghini 3 veckorTriumph 3 veckorFerrari 3 veckorBugatti 3 veckorHär ser ni (förhoppningsvis) att Bugatti är väldigt mörk i pälsen med bara enstaka mönsterfläckar.

Marussia 3 veckorKullen har blivit 3 veckor gamla nu

och här är två försök till kullkort. Det första kortet är bäst, kort nummer två är taget med bara några sekunders mellanrum. Det är verkligen inte lätt att få till ett bra kullkort. Jag hoppas att ni ser att läsa i vilken ordning dom ligger.Helt plötsligt ikväll började dom busa i bolådan så vi har länge stått och tittat på dom. Dom påminner om små radiobilar, med svansen rakt upp i vädret och så vinglar dom till lite då och då.

Idag har jag haft trevligt, om än väl kort, besök av Sussie. Tack för hjälpen!


Ingen telefon

för tillfället men det går bra att nå mig på mobilen, 070-831 87 31. Internet funkar i alla fall och det är ju bra!

Alla ungarna har nu äntligen gått över 300gramsstrecket. 5 ungar, indelade i 3 grupper. I grupp 1 har vi Truimph och Marussia, sen kommer grupp 2 med Bugatti och Ferrari och sist i sin egna lilla grupp kommer Lamborghini. Lamborghini har hittills alltid vägt minst men han har följt sin egen kurva bra.

Igår och idag har vi släppt ut ungarna (alla 5) på vårt hala golv. Triumph och Marussi går genast iväg, efter ett tag kommer dom andra. Jivara tycker inte att det är så kul att ha alla 5 ungarna ute samtidigt så efter ett tag får vi lyfta tillbaka dom - eller också gör hon det. Triumph fortsätter dock vandra i bolådan.

Eftersom vi har bolådan i vardagsrummet nu så tar vi gärna och lyfter en kattunge i taget och sitter och gosar i soffan. Även här är det skillnad på vilka som bara kurar ihop sig och några som inte vill ligga stilla. Bugatti tillhör oftast kategori 1.

Ett kort från idag (som äldsta sonen tog). Om jag nu minns rätt så är det Lamborghini som har ögonen öppna, bredvid honom ligger Ferrari och längst ut till höger (den svarta fläcken) är Triumph.


Ibland är det - fortfarande - vilt slagsmål om spenarna. Triumph kan ibland ligga "upp och ner", dvs han ligger på Jivaras rygg ner mot spenarna. Lamborghini och Ferrari ligger gärna och diar på rygg eller på sidan. Marussia o Bugatti kan vara ganska ettriga när det gäller att få mat. Det konstiga är att dom byter platser, oftast ligger tex Ferrari högst upp, så nära mamma Jivara han kan komma.

Här har jag bara koll på nr 2 (från Jivara räknat) och det är Bugatti. Kattungen längst ner är Triumph, som gärna brer ut sig.

Ev tillfälligt strul

imorgon kommer vi byta leverantör av både telefon och internet. Har vi otur så går det varken att använda Internet eller telefonen. Men ni kan nå mig på mobilen, 070-831 87 31.


En ny kullbild

inte för att man ser dom så tydligt men mest bara för att det är så charmigt med sovande kattungar. 

Vikten vid 2 veckor

+ en dag.

Namn

Färg

Födelsevikt

Nuvarande vikt

Status
2 veckor


Deltas Marussia

N 23

104 g

289 g


Deltas Bugatti

N 23

117 g

272 g


Deltas Ferrari

N 23

116 g

276 g


Deltas Triumph

N 09

111 g

296 g


Deltas Lamborghini

N 23

92 g

262 gKullen 2 veckor

Efter lite trixande fick vi några kullbilder, lägger ut dom två bästa här. Det är bara att inse att man behöver vara några stycken. En fotograf och 2 ell 3 medhjälpare som kan vända ungarna åt rätt håll och även se till att dom inte ramlar ner.

Triumph (tvåa från vänster) är svår att fota, han blir bara en svart fläck tyvärr. Idag mår Jivara mycket, mycket bättre. Hon äter bra igen och jag ska snart väga dom och se hur mycket dom har gått upp på ett dygn. Eg behöver jag ju inte väga dom längre men jag gillar prydliga listor.

En liten bonusbild på Sakhi, Triumph o (troligen) Marussia. Han är lite fascinerad av kattungarna men passar sig noga för att reta upp Jivara.


Kullen

har alla öppnat ögonen - i varierande grader. Förhoppningsvis kommer ett kullkort senare ikväll eller imorgon, måste bara ladda batterierna först.

Igår var Jivara lite dålig då hon kräktes lite. Efter att ha pratat med jourhavande veterinär så fick jag i henne lite vatten och idag har hon mått bättre och äter kokt fisk. Det syntes att hon inte hade så mkt mjölk i går då Lamborghini tom backade ett gram (men han leder ligan ändå).

Lamborghini 2 veckor

Här tog blixt-batteriet slut men jag ville ändå lägga upp två kort av honom, även om dom är lite suddiga.Triumph 2 veckorHär ser ni en av hans vita fläckar. Visst är han för söt?!

Ferrari 2 veckorBugatti 2 veckorMarussia, 2 veckorGodkänd

på G1-kursen, från Paw Academy.


Nu har vi flyttat

bolådan till vardagsrummet, gjorde det strax före middagen. Jivara verkar inte så orolig och denna gång har hon inte flyttat kattungarna någon gång - ännu, ska jag väl tillägga!    Tack till Lena som i fjol kom med ett enkelt och ganska självklart råd ang flytta kattungar. 

Alla har nu hunnit öppna ögonen, olika mycket så nu gäller det att sätta fast lite frystejp på blixten. Tack Ingrid för det bra tipset!

Här är en bild på Jivara och Marussia i bolådan. Dom rör sig på ett helt annat sätt och tänk att jag hade lyckats glömma hur vassa deras små klor är. Både Triumph och Ferrari har vandrat lite i bolådan idag.


Nu har även

Lamborghini öppnat ena ögat!

Ska snart flytta ut bolådan till vardagsrummet - kanske till helgen - och det ser jag fram emot. Vi är inte så ofta i sovrummet, i vanliga fall.

Har hållit på lite extra med Ferrari igår och idag och nu fixar han rätt bra att bli lyft. Triumph, Bugatti och Lamborghini är helcoola, dom piper knappt när vi lyfter dom. 

Bugatti

har börjat öppna ena ögat ikväll, först i kullen.


Det går mycket mat nu

Vi har ju alltid torrfoder framme men ger dom även blötmat flera ggr/dag. Jivara stackarn är konstant hungrig men det är klart, hon ska ju dia 5 st ungar. Det är så skönt att se dom äta tillsammans, från samma tallrik. Det skulle "aldrig" ha gått tidigare. Jag hoppas att det fortsätter gå bra, trots att hon har fått börja om med p-piller igen.


Namnbyte

Jag har för en gångs skull bytt namn på en kattunge. Deltas Alfa Romeo kommer hädanefter att få heta Ferrari. Lite mer info och bilder finns här. Det blev lite mer likt dom andra namnen kände jag.


Kullen är en vecka gammal

och här ligger dom alla huller om buller. Jag har varit ensam idag när jag fotade dom så då får det "bara" bli en sån här bild.


Lamborghini, 1 vecka


Triumph, 1 vecka


Ferrari, 1 vecka

Här hann jag inte ens ta ett kort förrän Jivara var framme och skulle lyfta ner honom, hon gillade inte riktigt dagens fotografering.


Bugatti 1 vecka


Marussia 1 vecka


RSS 2.0