Bortrest

Snart åker hela familjen på semester, jag kommer INTE ta med mig mobilen så enda sättet att nå mig är att maila på gunilla.falk@savar.se - jag kommer dock inte läsa mailen heller förrän jag kommer hem.

Vi kommer hem igen sent nästa fredagkväll.

Midsommar

kom och gick, snabbt som vanligt. Vi hade tur med vädret och kunde tom sitta ute och kunde äta och dricka gott. Jivara och Sakhi var självklart ute också och även Marussia och Bugatti var med, i största transportburen.

Imorgon har jag ombesiktning på Bugatti och på tisdag åker jag och Bugatti till Boden där Bugatti ska få vara ett par dagar, hos Karins fodervärd, innan Rachel kommer och hämtar henne.

Det är med väldigt blandade känslor Bugatti flyttar från oss, för även om hon är väldigt busig och galen så är hon så go' och mysig och charmig. Det kommer verkligen bli tomt, tyst och lugnt hos oss sen. Visst busar Marussia med Sakhi (o tvärtom) men roligast har nog tjejerna med varandra - när dom springer över bord så dukar flyger etc.

Bugattis senaste bus är att hoppa från bildskärmen rakt upp till vår bokhylla, ett hopp som är ca 1,20!

S*Tallkattens Zotik

Jag glömde ju helt bort att nämna att denna snygging blev publikens favorit på lördagen. Kortet har Pia tagit, på uppdrag av BJK som tog kort av alla BIS:are.


Bugatti

Jag har helt glömt bort att göra detta inlägg. Bugatti kommer att flytta till Norge där hon får sällskap av S*Zimas Ziggy, som är bara några veckor yngre än Bugatti. Det kommer bli så bra för henne att få en busig katt-kompis samt en busig småmatte och en lite större husse. Hon har numera även börjat komma till oss, i synnerhet mannen, för att ligga i knäet.

Tack Karin för hjälpen att flytta Bugatti!

Här kommer en bildkavalkad av Bugatti, från liten till stor.


Kortet på Bugatti, 11 veckor, har duktiga Linda tagit.

Vikten vid 16 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Nuvarande vikt

Status
16 veckor


Deltas Marussia

N 09 23

104 g

2 146 g

Söker fodervärd

Deltas Bugatti

N 23

117 g

1 971 g

Tingad


Bugatti, 16 veckorÄVen Bugatti har bytt namn. Vi kallar henne nu för Galningen, för hon är helt galen!!   Detta är en tjej som har så mycket bus i kroppen men det händer oftare och oftare nu att hon kommer och vill ligga i knäet. Igår sov hon hos Lars 1 timme.

Även Bugatti är duktig på att jaga syrran, storebror Sakhi o ibland mamma. När Bugatti och Marussia busar så har dom börjat busa hårdare med varandra så det brukar höras några pip då och då.

Bugatti är duktig på att lystra till sitt namn, till skillnad från Marussia som inte lyssnar alls!

Ingen av småtjejerna ville ställa upp på fotografering idag så vi tog bara enstaka bilder, ska försöka få till en liten kullbild senare i veckan.

Marussia, 16 veckorMarussia har bytt namn, vi har börjat kalla henne för Kanelbullen, för oj vad hon gillar mat! Hon och Sakhi är snabbast in i köket för att se om vi har tänkt ge dom lite mera mat, även om dom nyss har ätit.

Det är full fart här nu, Marussia jagar gärna storebror Sakhi ell Bugatti ell tom mamma. Ibland är det tvärtom. Inatt sov hon på min huvudkudde. När jag låg på sidan så låg hon tätt, tätt intill mitt huvud och när jag la mig på rygg blev hon nog lite sur för då gick hon.

Jivara och Sakhi

I all uppståndelse har jag nästan glömt bort att berätta hur det gick för våra katter. Det kunde inte ha gått bättre!

Båda tog sina sista cert på lördagen så det betyder att nu är Jivara CHAMPION och Sakhi PREMIER.


På söndagen tog dom dessutom sina första certifikat i sina nya klasser så detta betyder att vi ska åka till Norge, någon gång.   

Bilder från två utställningar

Här kommer bilder från dom två senaste utställningarna vi har varit på. Tyvärr var jag väldigt trött, slut, sliten och glömsk dag 2, på Sundsvalls utställning så jag har missat många katter, bla Mannegummans vackra nevor. 

Enda bilden på Mariannes nevor är på Darcy, hos domaren.


Men först vill jag verkligen säga ett stort TACK TOVA för att du var min personliga fotograf i helgen, när jag var upptagen! Hon hade verkligen fullt upp där ett tag med både Sussies kamera och min och dessutom var både jag och Sussie uppe samtidigt vid ett tillfälle, tur att det var borden bredvid varandra i alla fall.

I Umeå charmade Chunii verkligen domaren Karl Preiss


Också med i Umeå var Britt, från Amiirsibibri's, med två katter.Med på utställningen i Umeå var Manne och Yatzy. Manne är kullbror till Jivara och Yatzy är halvbror till Jivara.
 

Bjuder även på en ansiktsbild på Yatzy.


Carina var där med sina två pälsklingar, Zotik och Zummit.


Pia hade bla med sig Niikki.


Sussie hade med sig tre katter.En som var på båda utställningarna, Sundsvall och Umeå, var Anne-Sofie. Bilderna är från Sundsvall.


Matilda hade med sig två katter till Umeå.Mari var självklart med i Sundsvall.Likaså Monica med Silje.Randi hade det lite stressigt då hennes båda katter gick upp samtidigt, för olika domare, båda dagarna. Hennes Kajsa slog Jivara båda dagarna och blev CHAMPION på söndagen. Här en bild på Kajsa.


Måste bara visa hur fin Harald är. Roseanne hade även med sig Gustav.Mikaela var där båda dagarna.


Anna hade med sig två katter.

Lena har köpt sin katt av Juniskärs och var med på lördagen där Feodora blev EX1, BIV, NOM och BIS!!


Eva hade med sig Natasha.


Två bilder från Sundsvall på Jivara och Sakhi. Bilden på Sakhi är från söndagen då han var väldigt gosig med domaren (Eiwor Andersson). Han slickade henne bla på handen och på kinden. Här nosar han lite på hennes skjorta.


Vilken underbar helg

det har varit. Katt-folk är verkligen trevliga människor, vi har haft så trevligt och surrat och skrattat hela tiden!

Jag jobbade i informationen 2 timmar/dag och himlars vad kul det är att få jobba igen. Jag trivs med fart och fläkt, bara det inte blir för mycket och två timmar var ganska lagom för mig.

Visst var det lite segt igår morse när man var där runt kl 7 men sen skulle jag jobba och så var det dags för bedömningar.

Vi hade i lördags en domare som heter Henry Hornell och han såg lite "torr" ut men hur fel hade jag inte. Himla trevlig domare, skämtsam och pratig som bara den när jag stod vid bordet. På söndagen hade vi en ny domare, som heter Albert Kurkowski, som vi heller inte hade haft. Han var lite mindre pratsam än Henry Hornell, men väldigt bra med katterna och skrev mycket - men lite svårläst.....

Camilla och Sussie kom med en suveränt bra idé, ge domarna varsin dator och skrivare så dom kunde skriva direkt på datorn. Tänk vad lätt det skulle vara att läsa då! Sen printar dom ut papperet och skriver för hand dit själva betyget. Mycket bra idé! Det finns för många domare som skriver väldigt svårläst. 

VK (tidningen) var där i lördags och gjorde ett bildspel, en hel del sibbar finns där, bla ett kort på Sakhi.

Bedömingarna.... var ska jag börja.

I lördags gick 2 sibbar till panel, tyvärr missade jag det helt och hållet, var rätt trött, slut och sliten så jag satt bara vid buren. Men igår hade jag tagit en del medicin så jag orkade vara med.

Bland bästa ungdjur var Helenas egen katt, från Siberietass, S*Siberietass Blue Angel.Bland bästa junior var Anna-Lenas egen katt, från Milifiore, S*Millifiore Chunii af lux.Bland bästa kastrat var Camillas katt, från Busungarnas, S*Busungarnas Valrhona Manjari.


Henry Hornell kom förbi när jag stod och fotade Manne i panelen. Han envisades med att jag skulle ta ett till kort, varpå jag menade att jag kan vänta men han envisades verkligen och när jag tar kortet så gör han så här. En helt underbar domare!Bland bästa vuxna hona var Catarinas och Saras katt, Puma. Hemsidan hittar ni här, AltaicasJag skrev upp hur många röster var och en av sibbarna fick. Tyvärr var det av sibbarna bara Puma som fick en röst. När hon var uppe fick hon alltså en röst, 2 andra katter fick 2 röster vardera så en domare kallades in för att avgöra och Puma blev BIS!!  Stort, stort grattis till en värdig vinnare och hennes 2 mattar, Catarina och Sara!  Här är bilder på dom stolta och glada mattarna med Puma och pris.
 

Äntligen

så är både examen och skolavslutning över. Nu blir det lite lugnare tempo och jag hinner förhoppningsvis med en hel del, som har fått bli liggandes.....

Idag när vi fikade busade yngsta sonen med Jivara och jag kan inte låta bli att visa denna bild av henne. Jag tycker det blev en rätt bild, tagen precis när hon har påbörjat språnget.Det blir en lång helg då BJK vill att vi medlemmar är där mellan 06--07, allt för att det ska flyta så smidigt som möjligt. Trots att vi var på utställning förra helgen ser jag fram emot den här och få träffa massa trevliga människor igen!

Sakhi

Det var eg meningen att vi skulle bada katterna tidigare i veckan men pga examen o allt jobb inför/med den så hann vi inte. Till slut fick vi tid att bada Jivara och Sakhi. Båda fick väldigt fin färg på pälsen. När vi hade vägt kattungarna i den lilla vågskålen satte vi ner skålen på golvet. Efter ett tag kommer Sakhi och ska absolut ner i den. Det tog ett litet tag men till slut så låg han där.Tidigare under veckan såg det ut så här; Sakhi har Bugatti som kudde och Marussia ligger framför Sakhi, så här låg dom länge, länge och självklart blev vi tvungen att fota.Igår var jag ett kort tag och hjälpte till inför helgens utställning. Idag har jag fullt upp men ska ändå hinna dit en sväng i eftermiddag, ska bla boka burar så sibbarna sitter tillsammans.


Kattutställning i Sundsvall

Nyss hemkommen från Sundsvall, där vi har haft en bra helg (bortsett från boendet ), har tagit en hel del kort på fina sibbar och ska visa upp det - senare. Just nu är det väldigt mycket omkring oss då sonen tar examen till veckan o vi ska hinna med att baka och laga mat, så jag får återkomma nästa vecka.

Helgens utställning gick som sagt bra. Jivara, som nyss har haft kull, mötte en stilig dam båda dagarna men fick ändå Ex2. Sakhi, som ställde ut som kastrat för första gången, fick CAP båda dagarna. Detta trots att han är nykastrerad. Idag charmade han nog domaren med att bla lägga sig på papperet hon skrev på, tvätta henne lite på handen och i ansiktet etc.

Nästa helg är det kattuställning hemma och jag har tänkt försöka hjälpa till lite inför utställningen. Sen blir det långa dagar då BJK vill att vi medlemmar är där senast kl 07, incheckade och klara.

Sakhi

Nu är även Sakhi badad och vilket bra temperament den killen har, han är så snäll och helt underbar! Detta trots att han hade en åskådare, Marussia. Hon satt ett tag på min axel, sen satte hon sig på badkarskanten och tittade på. 

Imorse kom Sakhi till vår säng men eftersom vi sov inte hörde när han kom fick han prata lite tills vi upptäckte honom. När vi väl vaknade till - på riktigt - så låg Bugatti bredvid Sakhi och tvättade hans öron. Lite ovant för oftast sover inte tjejerna med oss.

Många katt-kort

har det blivit nu på ett par dagar sen förra veckans små utflykter. Tyvärr har jag inte hunnit bearbeta alla korten men vill i alla fall visa upp Pokemon-kullen, som jag såg i lördags. Så fina och helt underbara!Här är från vänster till höger: Roselia (Hon är så söt och jag börjar nog vänja mig vid sköldpaddor trots allt. ) och sen kommer killarna, Pikachu, Celebi och Galade.

Det kommer komma kort från varje besök senare men det blir nog först efter Umeå-utställningen eftersom vi denna helg åker till Sundsvall på utställning. Vi har i dag badat alla katterna, utom Sakhi. Han får bada imorgon bitti. Jivara, som vi tyvärr badar för sällan, tycker det här är väldigt jobbig men hon var sååå duktig idag.  

Har idag varit och köpt transportbur åt Bugatti och så fort jag vet flyttdatum så ska jag ombesiktiga henne. Hon är verkligen så busig den tjejen, jag lekte rätt länge med henne medan jag såg tv. När Lars skulle busa med Jivara (som har blivit lite busigare faktiskt) så kom självklart Bugatti och tog över. Bugatti verkar bli väldigt duktig på att hoppa.

Marussia älskar att leka med vår dammsugare. Jag ska ta några nya kort på henne. Hon busar med dammsugarslangen, med munstycket och när Lars dammsugar henne så ger hon bara igen. Hon har absolut ingenting emot att bli dammsugad.   Det här är alltså ett gammalt kort på henne, taget när hon var drygt en månad gammal.


Bugatti

är reserverad en vecka.

Tack Linda och annat

Tack Linda för skivan som kom idag, sååå fina så är dom.

Efter att ha hämtat mig från lördagens utflykt (på ca 60 mil) då jag fick se och fota coola Triumph och vackra Pokemon-kullen. Tack Emma/Jonas och Karin för att jag fick komma och hälsa på.


Imorse missade jag att se Jivara, som har börjat busa en hel, springa med full fart mot  det nya klätterträdet, hoppa högst upp, tvärnita och så tar hon sats och hoppar upp på gardinstången - där hon trodde det var en hylla. Där blev hon hängandes ett tag tills husse hade plockat ner henne.


Annars har dom inte gjort så mycket då vi har det väldigt varmt för tillfället. Just nu ligger dom alla 4 och sover.

Kort kommer från alla mina turer jag har gjort förra veckan men det är lite väl mycket just nu. Nu på fredag far jag och mannen till Sundsvall för kattutställning, hem och baka för nästa onsdag tar äldsta sonen studentexamen. Nästa helg är det dessutom  kattutställning här i Umeå. Sen blir det lite lugnare ett kort tag.

Som sagt, bilder kommer förhoppningsvis snart.


RSS 2.0