Det är två långa veckor kvar

för Marussia och när vi gjorde ultraljudet såg veterinären 4 blåsor. Marussia gör inte så mkt för tillfället, hon sover mycket och äter otroligt mycket. Ny vägning idag för att se hur mkt hon har gått upp denna vecka.
 
Ibland kan hon sitta länge ute i kattgården men oftast ligger hon och vilar, till förra veckan hade hon gått upp 683 g.

Om jag jämför med de andra två kullarna Marussia har fått så hade hon med kull 1 (5 kattungar) gått upp 911 g och kull 2 (2 kattungar) gått upp 421 g vid samma vecka. Så detta blir spännande att se hur många det blir till slut!
 
Det finns en formel (som def inte stämmer, men som är kul att kolla). Man tar skillnaden i viktökning mellan vecka 5 och 6 och delar med 50. I detta fall ska Marussia i så fall få 4.24 ungar. Dvs 4 stora eller 5 små?
 
 

Pawpeds o HCM-resultat

Av någon konstig anledning har inte resultaten av Marussias och Ellas HCM-test kommit in ännu I Pawpeds. Klart irriterande, men ibland kan det ju ta tid. Tjejerna testades i alla fall 19/6 och hade fina hjärtan båda två.
 
Så nu är det bara att försöka jaga fatt på berörd person och se vad som har hänt, varför resultatet inte har kommit in ännu.
 
Det är inte helt lätt att hitta bilder där Marussia tittar in i/mot kameran, oftast gör hon som mamma Jivara, dvs vrider på huvudet, men här är en fin bild på henne. Tagen på en utställning faktiskt!
 
När jag letade efter en bild på Ella hittade jag denna, tagen strax efter hon hade kommit till oss. Tänk så liten hon vat här!
 
 
 En nytagen bild på vår fina Ella.
 
 

Som vanligt, en intressant föreläsning

Igår var jag och lyssnade på Susanne Hellman Holmström (blogg), som hade en föreläsning i Umeå. Detta är tredje gången jag hör henne och jag tycker hon är så bra. Inte bara för att hon är väldigt kunnig, men framför allt är hon väldigt duktig på att föreläsa. Föreläsningen igår handlade om "Varför gör katten och kattens ägare så?" och vi fick många exempel.
 
Vi var 5 stycken som träffades före föreläsningen och åt god middag och satt och surrade, såklart om katter (vad annars ) och sen gick vi till lokalen. Där träffade jag en av mina kattungeköpare, som köpte en unge från kull 4.

En timme går fort när det är ett intressant ämne. Efter det blev det en kort paus innan det blev massa priser som lottades ut, det tog tyvärr lite lång tid så Susanne fick skynda sig igenom resten av föreläsningen men framför allt hann det bara bli 3 öppna frågor och sen "slutna".
 
Har ni möjlighet att gå och lyssna på henne tycker jag absolut ni ska passa på att göra det. Har ni inte möjlighet att lyssna på henne har hon även skrivit två böcker på svenska.
 
 

En liten påminnelse

om att ikväll är Susanne Hellman Holmström i Umeå och har en föreläsning, på Folkets hus kl 19.
 
Här kan du läsa mitt föregående inlägg och lite mer detaljer om hennes föreläsning. Jag hoppas vi ses ikväll! 
 
 

Två gamla bilder på Yin

Jag pratade med en tjej som ville visa sitt intresse för en kattunge ur kommande kull och jag tror inte på kösystem utan istället försöker jag hitta rätt kattunge till rätt person/familj.
 
Jag kom osökt att tänka på Yin (vars blogg du hittar här) och den katten är ett talande exempel på vad jag menar. En mkt stor personlighet, inte rädd för något tror jag. Det blev ett lätt beslut att placera henne i hennes hem, trots att dom vid det tillfället hade 2 hundar. En ung jakthund, Kira, och en äldre hund Smulan, som tyvärr inte finns längre.
 
Vi pratade en del om vikten att dels låta Smulan få lugn och ro från en busig kattunge men även hur vi skulle göra för att få Kira och Yin komma överens. Det gick bara finfint och efter ett tag fick jag två bilder som jag visserligen har delat med mig förut men vill göra det igen. Korten är tagna mars 2012, dvs inte långt efter att Yin hade flyttat in.
 
I soffan ligger Smulan, Yin och Kira. Familjen, ja de fick sätta sig någon annanstans.
 
 Yin hade mer respekt för Smulan (skönt nog) än för Kira. Det tog inte många veckor innan Yin bestämde sig för att det var hon som bestämde och så har det fortsatt.
 
Jag hade aldrig sålt till en hundfamilj tidigare så det var lite extra spännande men det gick bara bra och det blev en nyttig erfarenhet för mig oxå!
 

Det var ett tag sen

jag visade några bilder på vår underbara prinsessa Dolce. Så här kommer några nu. Trevlig helg!
 
Det här är en väldigt, väldigt typisk bild på hur Dolce gör så fort husse sitter i soffan eller i datastolen. Att han kanske är hungrig och vill äta har ingen betydelse för älskade underbara Dolce!
 
 

Lite uppdatering på hemsidan

Jag har tyvärr fortfarande inte lyckats lära mig hur jag får in bilder på hemsidan, det mesta beror nog på att det inte har funnits tid till att sätta sig ner och lära sig. Dessutom behöver jag lite hjälp och då blir det genast lite mera besvärligt då 2 ska komma överens om en tid som passar båda.
 
Men jag har lyckats uppdatera lite saker, som att vi väntar kull, vecka 46 och även lägga till en ny uppfödare på hemsidan, nämligen SE*Wii Chantes.
 
För tillfället är det lugnt och tyst i huset, alla katter sover men jag vet att om jag närmar mig köket så vaknar Marussia genast. Hon har alltid gillat att ligga i köket och sova men nu när hon är dräktig så är det nog hennes absoluta favoritplats, allt så att hon inte ska missa någon mat. Det är otroligt att se vad mycket hon eg äter, det blir många små mål under dagen. På torsdag vägs Marussia o det ska bli intressant att se hur mkt hon har gått upp i vikt denna vecka.
 
Dag 65 är 15/11 men vi får väl se när det blir förlossning. Det ska i alla fall bli otroligt roligt att få ha kattungar i huset igen, det ser jag fram emot!  
 
Något som måste köpas snart är en plexiglasskiva. Jag ser framför mig hur fina korten på kattungarna kommer bli. Här är ett kort som fotografen Maria Westling har tagit på Marussia. Visst är det läckert!!
 

Vilken otroligt underbar helg

jag har haft för ett tag sen. En intensiv helg men ack så trevlig! Det började med att jag och Karin flög ner till Stockholm redan på en fredag morgon. Vi kom fram samtidigt och hade sen tur att kunna checka in direkt på hotellet.
 
Fredagen ägnades till att gå planlöst och shoppa - fast vi skulle inte shoppa något alls!  Vi var tillbaka på rummet kring 16. Efter en kortare paus for vi iväg och åt en väldigt god middag innan vi sen gick och såg en musikal. Väldigt, väldigt rolig, trevlig och bra. När jag vaknade på lördagen hade jag fortfarande musiken i mitt huvud.
 
Lördagen gick åt till anledningen till att vi for ner, uppfödarseminarium med Royal Canin som hade bjudit in 4 föreläsare. Tre var väldigt, väldigt bra och den fjärde var helt OK. Lite gamla uppgifter dock kände både jag och Karin.
 
RC var generösa och bjöd på lite gåvor (som tex torrfoder) så det blev ju lite besvärligt att få hem allt, men det gick!
 
Jag kommer scanna in lite bilder så småningom och lägga upp här men en intressant sak var att en veterinär berättade bla om övervikt och sa att 1 kg övervikt på katt är lika med 16 kg övervikt på människa!!
 
Jag tror att jag hade berättat att vi hade bokat rum på samma hotell där uppfödarseminariumet var, mycket skönt och behändigt. En kort vilostund på lördagen innan vi gick ut för att få lite frisk luft, då vi suttit inne hela dagen. Även här lyckades vi hitta väldigt god mat.
 
Söndagen skulle bestå av lite sovmorgon och sen lång hotellfrukost innan vi checkade ut, vi skulle absolut inte shoppa ngt mera, men det blev visst inte så.
 
Det var väldigt många sibbeuppfödare och det är alltid lika kul att träffa andra uppfödare, båda i samma ras men även inom andra raser.
 
På söndagen hann jag dessutom träffa Helena en kort stund innan hennes plan gick. Mitt plan blev försenat ett tag pga att det var några som hade checkat in bagage men inte sig själva så dom fick leta reda på deras bagage och ta bort det. Bra dom är noga med säkerheten!!


För ett par år sen var vi flera uppfödare som for ner till Stockholm på kattungesafari. Där hälsade vi på några uppfödare som hade kattungar och det är alltid så trevligt och kul att komma hem till andra uppfödare. Jag föreslog för Karin att vi skulle försöka få ihop ett nytt kattungesafari snart igen, så vem vet.... 

Marussia och Eddie Cochrane

ska bli föräldrar om ca en månad!   Förväntat utfall blir svartmönstrade hanar och vad gäller honor så blir de antingen mönstrade sköldpaddor eller svartmönstrade.
 
Jag har varit borta en hel del del senaste tiden men nu kommer jag försöka vara hemma. Jag pratade med en kompis ang Marussia förra torsdagen (då familjen var ute och åt middag) och jag sa att om jag tittar på Marussias tissar är hon dräktig men hon har inte ändrat beteende.
Direkt jag lagt på luren säger 2 familjemedlemmar att hon gör ju inget annat än äter och sover så jorå, hon hade visst ändrat beteende det var bara jag som inte sett det.   
 
Marussia hade ett mycket annorlunda löp när Eddie var hos oss och det blev nog inte så mångar parningar så med tanke på det så valde jag för första gången att göra ett ultraljud på katt.
 
Delar av familjen följde med och kollade på ultraljudet och veterinären såg åtminstone 4 blåsor. Jag har valt tema för denna kull men om det blir 7 kattungar så har jag ett givet tema. Vi får väl vänta och se vad det blir för tema till slut.
 
Detta betyder att jag kommer kunna få användning för denna, som jag köpte för drygt 1,5 år.
 
En kattstuga (fast var jag ska rymma den är en annan sak!) som jag har köpt från ZooPlus, en väldigt bra affär på nätet.
 

December 2011

for jag och Sussie till Karin. Vi hann även vara förbi Emma (som köpte Triumph av mig och har Sakhis dotter Roselia) och titta på Roselias kull. Nu hittade jag lite bilder från den resan och tänkte lägga upp några gamla bilder här.

Karin brukar trösta mig (när jag säger att Ella har lite päls) att det hade Dakiri oxå, att hon fick bra päls när hon fyllde 2 år. Dakiri är född november 2009 och så här såg hon alltså ut, när hon var drygt 2 år.
 
Den stora frågan är alltså nu, kommer Ella så ut så här om 5 månader?
 

Program 2013

Lägger ut programmet för den trevliga helgen jag och Karin ska ha. Själva uppfödarseminariumet är bara på lördagen men vi unnar oss lite egen tid oxå.
 
Vi bokade tidigt hotell och vi var så kloka att vi har bokat på samma hotell, tänk så skönt att bara gå från frukosten direkt till seminariumet. För att inte tala om på lö em, fara upp på hotellrummet, vila ett tag och sen fara ner och äta god middag. Härligt!!
 
Jag vet inte hur tydligt det syns (då färgen i skrivaren håller på ta slut) men det är detta som vi ska få veta mer om.
 

Det blev lite längre än jag hade tänkt mig

besöket idag hos Carina och hennes charmiga kull, men det blev mycket kortare än jag hade velat. Hade lätt kunnat stanna kvar där hela dagen och bara mysa med dessa underbara charmtroll som blir 3 veckor imorgon!
 
Här kommer några bilder på charmörerna men jag har dålig koll på vem som är vem och oftast har jag fotat i klunga. Gå istället till Carinas hemsida eller till hennes blogg för att få se flera bilder.
 
 
Jag fotade även Carinas andra katter. Först ut är ståtliga Zotik.

Sen kommer Mys pappa, charmiga Zummit.

och så en bild på Cherokee, från Mys första kull och alltså ett barnbarn till Zummit! Cherokee är så söt och otroligt lik sin morfar Zummit!

Men jag har ju glömt den viktigaste katten (just nu) och det är ju My. Detta kort är taget i samband med förlossningen, här har My förvärkar.

Avslutar med att visa upp ett klätterträd som Carina köpte till sina (s)katter. Det är tydligen väldigt populärt och just på denna bild ligger Zummit högst upp och Zotik en liten bit längre ner. Men jag har även sett att båda killarna har rymts tillsammans på samma "avsats" som Zotik ligger i på bilden. Dom är så söta tillsammans!
 

Sällan på datorn

Just nu är jag upptagen med att ta hand om anhörig vilket gör att jag sällan är på datorn. Vill ni mig något är det enklast att nå mig på telefon 070-831 87 31.
 
Nu på fre-sö (vecka 41)kommer jag dessutom åka bort, må-on (vecka 42) kommer jag inte heller vara framför datorn men sen hoppas jag ha mer tid över till att vara på datorn lite oftare än jag är i nuläget.
 
Igår kväll var jag på väg i säng, skulle bara se klart slutet på en dokumentär, när Ella hoppade upp i knäet och låg där över en timme så det blev sent i säng för mig för jag har inte hjärta (såvida jag inte har en tid att passa) att lyfta bort dom.
 
Vår underbara Ella Bella Bus, tjejen som är kaxig som få men helt underbar!!!  Detta är en typisk bild på Ella.
 
 

Ny uppfödare

Nu har Ingela, som har fått det vackra stamnamnet SE*WiiChante, skaffat en hemsida. Jag har inte hunnit uppdatera min hemsida och lägga in hennes länk där då jag för tillfället inte är så mycket hemma, men kommer göra det så fort jag har mera tid.
 
Ingela bor strax utanför Boliden.

Avelsplaner mm

Igår var jag hem till Susanne (som bor här i Sävar) och vi pratade parningsplaner för hennes hona, Chana. Jag hoppas att allt går bra med prinsen hon har valt till Chana denna gång och sen visade hon mig en mycket snygg ung, lovande avelshane som hon bara genast måste skynda och anmäla intresse för!!   Den hanen skulle kunna passa utmärkt för parning 2 för det är ju bra om man försöker tänka långt framåt.
 
Det är så roligt att sitta och titta på alla fina hanar som finns - ja, även honor såklart. Titta på kort och stamtavla, fundera på respektive fördelar och nackdelar på katterna, be om mera kort etc etc. 
 
Om en dryg vecka far jag och Karin (Ellas uppfödare) till Stockholm då vi ska gå på ett uppfödarseminarium som Royal Canin håller i. Vi åker faktiskt ner redan tidigt på fredag och åker hem på söndag eftermiddag. Det ska bli kul att prata katt en hel helg!
 
Lördag 19/10 åker vi till Carina i Yttersjö för att ha terminens första SäSK-träff. Vi försöker att hälsa på de som har kattungar och förutom att titta/mysa med kattungarna tar vi även upp olika saker som vi diskuterar.
 
Vi har ju ett väldigt stort upptagningsområde men trots att det ibland är långa avstånd att köra är det många som kommer på träffarna då vi alltid har väldigt trevligt ihop. Det blir mycket skratt och trevliga samtal!  
 

RSS 2.0