3 tjejer kvar i kristallkullen

Nu är det bara 3 tjejer kvar hos Carina i Kristallkullen att tinga. Här är ett kort på de bedårande tjejerna!  
 
Jag hoppas hinna ut i veckan och titta (läs: pussa) på dom men annars får det bli nästa vecka.

Mer information finns på Carinas hemsida, du kan även se bilder på kullen vecka för vecka här.
 
Det är Jade, Korall och Smaragd som poserar så fint.
 

Våra katter och hur de använder foderautomat

När Raphael (aka Finkel) var min katt (numera är han för länge sen fodervärdens katt) köpte jag en foderautomat som Finkel fick låna. Han tyckte inte det var så intressant och jag tog sen hem den.
 
 Bilden är lånad av Supercat. Tryck på bilden så kommer ni direkt till sidan med foderautomaten.
Cat It Senses Food Maze Foderlabyrint
Valentine, aka Gullan , demonstrerar hur man använder automaten. Det är Valentine som bor hos Linda Karlström, som har fotat mina katter ett par ggr. Få se om jag lyckas locka ner henne för att fota storstäderna.
 
Våra katter har alla olika stilar för hur dom använder den. Om jag börjar med de två som använder den mest så sticker Sakhi ner huvudet i det stora hålet längst upp, dvs där man fyller på maten. Visst är det lätt att åtgärda det felet, men det har bara inte blivit av.
 
Ella är lite mer brutal. Hon tar tag med tassen och "skakar" till den, så att det flyger ut lite foder. Bekvämt och enkelt att äta direkt från golvet.
 
Dolce använder automaten på rätt sätt, dvs att stoppa in tassen och peta till så att de far ner till "skålen"/foten på golvet.
 
Marussia, ja hon använder den inte alls! Eller det har hänt att jag har lyckats få se henne använda den men det är extremt sällsynt. När hon dock använder den så gör hon på samma sätt som Dolce.

Redan i söndags

då jag (med hjälp av Susanne) tog 1-veckorsbilderna började några städer så sakteliga få en liten ögon-springa öppen. Nu har de flesta öppnat mer och mer och tänk så mycket det gör när de öppnar ögonen.

Detta gör att det inte på 2-veckorsbilderna kommer användas studioblixtarna eftersom de är så ljuskänliga. Ett bra tips när man fotar vid denna ålder är att tejpa för blixten med något lätt (som frystejp, väldigt användbart) eller om man har en extern blixt, som vi har, rikta den uppåt.
 
Avslutar med en gammal bild (knappt 3 år) på Dolce och Shekinah (aka Kiara). Det här är en rätt vanlig syn när vi fotar kullarna, att Dolce vill vara med på bild!
 

Presenting litter number 6/Presentation av kull 6

The theme for this litter is big cities, although I’m not sure that the name of kitten 3 is a big city but I fell in love with the name.
 
I have given the kittens names after cities I’ve been to – and want to go back to – and to cities I would like to go to. It wasn’t that easy to pick the names because there are so many cities that I want to go to, either for the first time or go back to.
 
Temat för denna kull är storstäder och jag är inte säker på att kattunge nr 3 är en storstad, men jag blev kär i namnet.
 
Kattungarna har fått namn efter städer jag har varit i – o vill tillbaka till – och efter städer jag vill åka till. Att plocka ut bara 4 städer var inte så lätt, eftersom det finns så många städer jag vill åka tillbaka till eller åka till för första gången. 
 

 Kitten number 1 has been given the name Moscow, and is a male, SIB n 24.

It would be so nice to go to Russia and attend a cat show, but I’m sure Moscow has much more to offer! You can read more about Moscow here.

 

  Kattunge nr 1 har fått namnet Moskva (men på stamtavlan kommer det stå Moscow), det är en hane, SIB n 24.

 

Det skulle vara så kul att fara till Moskva och vara med på en kattutställning, men jag är säker på att det finns mycket mer att se där! Du kan läsa mera om Moskva här.

 

Kitten number 2. I think I need to give you some background first.

 

Many years ago I nearly got myself burned out. I got an offer from one of my husband’s colleagues, who suggested that I should go with his wife and their two children back to their hometown. What should have been a week turned out to be three magical week!!

 

The fact that I was able to follow my friend Faranak (with their two daughters Parisa and Tanja) back to her parents was such a wonderful experience that this trip (almost 10 years ago) still belongs to my top-three-list. The whole family and relatives took so good care of me that I still want to go back there again. Unfortunately now my friend usually visits her parents in the summer and then it’s way too hot for me.

 

 So kitten number 2 has been given the name Tehran, and is a female, SIB f 24.

You can read more about Tehran here.

 

 Kattunge nr 2, men jag tror att jag behöver ge lite bakgrundsinformation först.

För många år sen var jag nära att gå in i väggen. Jag fick ett förslag från en arbetskompis till min man att jag kunde följa med hans fru o deras barn hem till fruns föräldrar. Det som var tänkt att bli max en vecka blev istället 3 magiska veckor – och jag ville trots det inte fara hem!!

 

Eftersom jag fick följa med Faranak (och deras två döttrar, Parisa och Tanja) och bo hos Faranaks föräldrar var en så härlig upplevelse som gör att denna resa (nästan 10 år sen) gör att den fortfarande tillhör min topp-tre-lista. Hela familjen och släkten tog så bra hand om mig att jag väldigt gärna vill fara tillbaka dit. Nu reser (tyvärr) min kompis oftast dit på sommaren och då är det på tok för varmt för mig.

 

 Kattunge nr 2 har därför fått namnet Teheran (men på stamtavlan kommer det stå Tehran) och det är en hona, sköldpadda, SIB f 24.

Du kan läsa mera om Teheran här.

 
 

 Kitten number 3 has been given the name Venice and is a female, SIB f 24.

Venice is a city that I hope to visit soon. You can read more about Venice here.

 

 Kattunge nummer 3 har fått namnet Venedig (men i stamtavlan kommer det stå Venice), och det är en hona, sköldpadda, SIB f 24.

 

Venedig är en stad jag hoppas att jag snart kan åka till. Du kan läsa mera om Venedig här.

 

 Kitten number 4 has been given the name London and is a male, SIB n 24.

London is a town I just love to visit and I don’t think that I will ever get tired of this city. Here you can read more about London.

 

 Kattunge nummer 4 har fått namnet London o är en hane, SIB n 24.

London är en stad jag aldrig tröttnar på och kan åka tillbaka när som helst, hur ofta som helst. Du kan läsa mera om London här.

 

Storstadskullens vikter, 1 vecka

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 1   vecka

Status

Unge nr 1, hane

N 24

101

206

 

Unge nr 2, hona

F 24

97

220

 

Unge nr 3, hona

F 24

105

210

 

Unge nr 4, hane

N 24

101

194

 


Kullen är en vecka gammal

Idag har jag fotat kullen så bilderna på dom är 1 vecka och 1 dag, men det hinner ju inte hända så mycket på en dag.
 
Anledningen till att jag inte fotade igår var för att jag och Carina for och hälsade på de två tjejerna (från Mys första kull) som flyttade tillsammans till ett trevligt par. Bilder kommer så småningom i ett separat inlägg.
 
Jag är inte helt redo att presentera kullen ordentligt med namn riktigt ännu, men jag kan gå ut med färg, mönster och kön. De kommer som sagt få namn från storstäder. Tjejerna har fått en extra bild för att ni ska kunna se ordentligt hur de ser ut.
 
Tack Susanne som kom och hjälpte till med fotandet! Trots att dom bara är en vecka gammal så är dom rörliga av sig.
 
Då klockan har blivit rätt mycket så har jag denna gång valt att använda auto-funktionen i vissa lägen i samband med att jag bearbetar korten. Detta gör att ungarna ibland kan upplevas som mer ljusa än dom är.
 
Unge nr 1 är en hane, SIB n 24.

Unge nr 2, en hona, sköldpadda, SIB f 24.
 
 
Unge nr 3, en hona, sköldpadda, SIB f 24.
 
Unge nr 4, en hane, SIB n 24.
 
 
Om ni undrar vad det är för något som dom har runt frambenet så är det ett smart tips från Kicki, och ett enkelt sätt att hålla koll på vem som är vem. Nu är städerna på tok för små för att ha dom, hårsnoddarna rasar bara ner, och sen tror jag inte att jag kommer behöva använda dom i fortsättningen då det är 4 olika kattungar. Kattunge nr 1 o 4 (dvs hanarna) är båda två svarta men nr 4 är mycket mer svart och mörk.
 
Den officiella kullbilden, dvs den som blev bäst.  Kattungarna ligger i den ordning de föddes, dvs unge 1 (hane), unge 2 o 3 (tjejerna) och unge 4 (hane)
 
Sen kommer här några typiska kullbilder. Jag upphör aldrig att förvånas över hur snabba dom är, trots att dom är så små!
 
Marussia i bolådan med ungarna och här ligger killarna högst upp. Jag måste erkänna att jag är lite osäker på om det är unge 1 och 4, eller om det är tvärtom. När man tittar på dom i vanligt ljus är det lätt att se skillnad på hanarna.
 
Det här är unge nr 2 (första tjejen). Älskar hur pömsiga kattungarna blir efter att ha ätit. De slocknar nästan helt och hållet men så vaknar de till en kort stund igen och börjar dia igen.
 
Två bilder på vår underbara vackra duktiga primadonna, GIC S*Deltas Marussia.
 
 

Storstadskullen

Imorgon är dom redan en vecka gamla. Helt otroligt vad fort tiden går, jag tycker det känns som nyss som att Susanne kom hit och tittade/hjälpte till med förlossningen av kullen!
 
Idag har jag haft ett väldigt kort besök av Sussie, Sofie och Linda. Ett tag senare kom nästa besök, så nu är ungarna trötta av all uppmärksamhet.
 
Jag har nästan helt bestämt mig för namnen men inte helt o hållet ännu. Imorgon är jag ev på kattbesök, annars försöker jag fota de små storstäderna.
 
De äter som sagt bra och Marussia är en väldigt duktig mamma som tar lika bra hand om denna kull, som hennes två tidigare kullar.
 
Sen måste jag krypa till korset och berätta att jag har väldigt dåligt minne. I Marussias första kull fick hon två sköldpaddor (Shekinah, a.k.a Kiara och Galgaliel, a.k.a Lady). Jag skäms över att jag inte kom ihåg de två tjejerna. Förlåt Gunilla och Annika.
 
Här är ett kullkort på Änglakullen, även om inte tjejerna syns alltför tydligt här.
 
En bättre bild på Shekinah, a.k.a Kiara
 
En bättre bild på Galgaliel, a.k.a Lady.
 
 
 

Kristallkullen hos Carina

Igår var jag och hälsade på Carina igen. Hennes kristallkull är helt underbar och jag har ju min stora favorit Safir (dvs unge nr 2), men dom andra är oxå väldigt, väldigt fina.
 
Carinas blogg hittar du här och här hittar du kattungesidan så man kan se skillnaden vecka för vecka. Det är verkligen otroligt så fort dom växer och hur mycket dom utvecklas under så kort tid.
 
Jag tog med min kamera och här är några få (av alla bilder jag tog) på kattungarna. Först en och en och sen huller-om-buller-bilder.
 
Detta är Mys andra kull, i förra kullen födde hon bara honor och så blev det även i denna kull. Fascinerande!!
 
Hona nr 1 heter Korall och är ny 09 24.
Hona nr 2 (min absoluta favorit ) heter Safir och är ny 09 24.
Jag måste bara lägga upp denna bild först. Jag fotade ungarna efter att dom hade ätit mat och Safir var nästan helt omöjlig att få på bild utan att tungan syntes. Men till slut så, typ 10 kort senare.....
 
Hona nr 3 heter Jade och är n 09 24.

Hona nr 4 heter Smaragd och är ny 09 24.
 
Sist, men inte minst. Hona nr 5 heter Malakit och är n 09 24.
 
Två bilder på vackra My.

Det är inte lätt när det är matdags, här ville inte Malakit (hona nr 5) äta, men det är inget problem. Antingen äter My upp maten (ell ngn av de äldre katterna) eller oxå äter någon av systrarna upp maten.
 
Här är det trångt, mamma My och alla 5 kattungarna har slocknat och njuter.
 
Lite osäker på vilka två tjejer det är här, Jade och Korall ell Smaragd.
 
 

Kull 6

växer och blir fort stora. De sover, äter och piper ibland när Marussia kommer in till dom. Det går alldeles utmärkt att lyfta upp dom ur bolådan utan att de säger något men om jag går till soffan då blir det lite jobbigt för dom små.

Marussia har mycket mjölk åt sina småttingar. Jag väger dom varje dag och det är imponerande vad en del går upp mycket i vikt. Så här var läget igår, då dom var 4 dagar gamla.
 
Unge nr 1, 177 g - födelsevikt 101 g.
Unge nr 2, 171 g - födelsevikt 97 g.
Unge nr 3, 175 g - födelsevikt 105 g.
Unge nr 4, 166 g. - födelsevikt 101 g.
 
Imorgon får jag främmande. Det är Sussie (Busungarnas) och Linda (Bellalice) som kommer på besök. De passar på att komma och titta på småttingarna eftersom de har ärende i stan. Kul!
 
Det är inte helt lätt att plocka ut bara 4 städer till småttingarna. Det finns så många städer vi har varit i - o vill till! Jag funderar ett tag till men snart kommer en presentation av kullen.
 

Giftiga växter för katten i advents- och juletid

Varje år får jag från Agria ett nyhetsbrev om giftiga växter för katten. Nu har vi inte dessa sorter men det är bra att bli påmind ändå.
  
 
Snart är det advent och full fart mot jul. Julrosor, hyacinter och amaryllis är exempel på växter som är vanliga i våra hem under denna tid på året. Men se upp - alla dessa växter och fler därtill är giftiga för katter! Läs mer om vilka växter som är särskilt giftiga för katter här.

 

Många av våra krukväxter och snittblommor är giftiga eller har irriterande växtsaft. Därför bör du vara lite du försiktig med vilka sorts växter du köper hem om du har en katt som gillar att smaka på blommor och blad. Ställ giftiga växter på en plats där katten inte kan nå dem, eller välj växter som inte är giftiga.

 

Tecken på förgiftning Om katten visar tecken på förgiftning, om han/hon har ett påverkat allmäntillståndom, dräglar, kräks eller har diarré, kontakta närmaste djursjukhus så de kan ge dig råd. Troligen behöver katten besöka veterinären. Om du misstänker att katten tuggat på en liljeväxt är det extra viktigt att snabbt kontakta sin veterinär då de kan ge katten bestående njurskador.I värsta fall kan det gå så illa att njurarna tar sådan skada att katten inte överlever.

 

Här är några av de vanligaste växterna som kan vara farliga för din katt:

 

KRUKVÄXTER
Giftiga Liljeväxter, till exempel släktena Lilium och Hemerocallis Julros Oleander Änglatrumpet

Mindre giftiga Amaryllis Azalea Cyklamen Hortensia Korallbär
Irriterande växtsaft Flitiga lisa Fredskalla Gullranka Julstjärna Prickblad Rosenkalla

 

SNITTBLOMMOR
Giftiga

Liljor, till exempel släktena Lilium och Hemerocallis Ginst Liljekonvalj Påsklilja
Mindre giftiga Amaryllis Anemon Hyacint Iris Mistel Vallmo
Irriterande växtsaft Kalla Rosenkalla


Kinesiska filosofikullen

Det är inte klokt vad fort tiden går, kull 5 blir redan 2 år. Stort grattis och jag är säker på att båda två kommer få äta lite extra gott idag!
 
Både Yin och Yang (som numera kallas Sunny) har sin egna bloggar. Tryck på namnen så hamnar du där.
 
När Marussia väntade sin andra kull gick hon upp nästan lika som med hennes första kull, Änglakullen.
 
Änglakullen bestod av 5 underbara charmiga änglar medan Kinesiska filosofikullen bestod av två stora o väldigt livliga tjejer. Fast från början var det en tjej och en kille. Yin vägde otroliga 131 g medan "lillebror" Yang vägde snäppet mindre med 127 g.
 
Marussia gick dessutom över tiden och fick på dag 69 så det är ju inte så konstigt att tjejerna blev stora. Jag gör som jag alltid brukar göra, dvs jag fotar varje kattunge och skickar sen runt till några kompisar för att få hjälp med att bestämma kön etc. Jag skriver vad jag tror det är för kön etc. Ibland har jag rätt och ibland har jag fel.
 
Med Sunny var det ingen tvekan, det var en kille. Och när jag/vi väl hade bestämt det så slutade jag titta på könet. Jag reagerade på att Sunny alltid låg under lite i vikt, jämfört med Yin. Skämtade även om det och sa "det skulle inte förvåna mig om det är två tjejer".

När sen Sussie kom hit (när kullen var nästan 6 veckor) tittade hon på dom och sa direkt om Sunny "detta är ju en tjej".
 
Men jag har lärt mig av mitt misstag och kommer fota rumpor dels när dom är nyfödda men även när de är ca en vecka gammal. Då hinner ev svullnad gå ner och förhoppningsvis slipper jag flera såna missar.
 
Här kommer bilder från deras uppväxt här. Stort grattis Yin och Sunny på födelsedagen!!
 
Storasyster Yin är först ut.

Yang, aka Sunny.

Två kullbilder.
 
Måste även lägga upp ett kort på pappa Casper så att man ser varifrån storleken kommer ifrån.
 
Marussia är här på dag 66.
 
                          
 
 
 
 
 

Kullen är 3 dagar

och idag har jag haft besök av Carina. Storstadskullen har bra vikter (födelsevikterna låg på 97-105 g) men när hon tittar ner i bolådan så blir ju ändå första reaktionen att dom är så små. I synnerhet när hon har charmiga kattungar som blir 9 veckor imorgon!
 
Imorgon är det min tur att åka till Carina, bla för att hjälpa till med fotograferingen men även annat står på schemat. Det är tur att vi är lika kattokiga båda två!
 
Men idag var alltså Carina här (här hittar ni förresten hennes kattungesida och här hittar ni hennes blogg) och tittade på mina kattungar. Jag passade på att fota lite oxå när jag nu hade en assistent som kunde hjälpa till.
 
Det blir två bilder/unge förutom för paddorna som får tre bilder. Detta enbart för att visa upp färg lite mera. Padda nr 1 (dvs kattunge nr 2) har en jättefin teckning, men den syns inte lika bra som padda nr 2 (dvs kattunge nr 3).
 
Håll tillgoda med bilderna och njut!   (När vi fotade unge nr 3, tyckte Marussia att det räckte och ville hämta igen sin dotter, men resten gick bra att fota).
 
 

Kull 6, 1 dag gamla

Igår söndag fotade vi ungarna snabbt. Här kommer 2 kort på varje unge (förutom paddorna som har 3 bilder för att visa upp sig ordentligt).

Lång förlossningsberättelse för kull 6 med bilder

Som jag tidigare har berättat så stannade vackra Eddie hos oss ett bra tag, innan matte och husse äntligen fick hem sin vackra glödande gosiga kille. En bild på fina pappa Eddie Cochran.
 
Vi ultraljudade Marussia i oktober o det visade att hon bar på 4 kattungar. Temat tänkte jag ut för ett tag sen och det blir storstäder. Två storstäder jag varit i (och vill tillbaka till) och två storstäder jag vill besöka. Namnen kommer i samband med presentationen om en vecka.
 
Jag använder Marie Hedréns behändiga sida för att räkna ut när kullen är född. Det som är så bra med den är att man får veta vecka för vecka vad som händer under honans dräktighet, väldigt intressant att läsa! Datumet visade att dag 65 var 15/11, en fredag.
 
Jag var rätt säker på att hon skulle få kull natten mot fredagen, då hon var lite orolig. Men efter att ha suttit ett längre tag med henne lugnade hon ner sig så jag gick i säng.
 
Här kort tagna på torsdagen och så här låg Marussia ofta och gärna. Nära, nära. Här har hon övertagit Sakhis plats för det är ju han som brukar ligga nära mig när jag pysslar. Nu gjorde Marussia det.

Fredagen kom och gick och lite orolig var hon på fre kväll, men inte så mycket.
 
Ett tag var alla 4 katterna i vardagsrummet tillsammans. Tjejerna var trötta medan Sakhi var rätt intresserad av vad som var på gång.

Kl 03.30 natten mot lördagen väcker sonen mig (han har varit katt(natt)vakt) och jag går upp. Vid 6 blir hon lite mera orolig, morrar (av smärtan) så jag hör av mig till Susanne som kommer hit.
 
Slemproppen går 10.55. Marussia ville absolut ligga i en kattbädd men under förlossningen fick vi ut henne ur den, mest för att det var så svårt att se - o föda - kattungarna. Här strax före krystvärkarna börjar.
 
Kort redogörelse av själva förlossningen. Strax före kl 11 går slemproppen. 11.37 Krystvärk, 12.15 kommer unge 1. 12.58 kommer unge 2. 13.32 kommer unge 3. 13.52 kommer unge 4.
 
Ella låg i vardagsrummet, större delen av förlossningen och hon var så söt. Hon måste ju ha känt doften av blod och även hört när kattungarna pep men hon låg så här, väldigt demonstrativt.  Visst ser ni att söta Ella har lagt tassen över ansiktet?! 

Kullen har kommit

Det har varit två långa dygn för mig. Jag var rätt säker på att Marussia skulle få kullen natten mot fredag då hon var lite orolig, men det var lugnt så jag gick i säng. Torsdag till idag har hon varit mest i vardagsrummet, instängd. Mycket mot hennes vilja, men jag ville inte behöva gå och leta kull någonstans i huset.
 
Fördelen med att sitta instängd i vardagsrummet var att jag har hunnit göra väldigt många julkort. Det kommer att komma en längre förlossningsberättelse så småningom men nu vill jag (som varit vaken sen 4 imorse) ge Marussia middag, äta middag själv och så beundra kattungarna.
 
Susanne ville vara med och uppleva en förlossning så när jag blev väckt kl 04 imorse skickade jag sms till henne och Carina. Carina kunde tyvärr inte komma, men Susanne kom och så väntade vi. Tur vi hade ett så trevligt ämne att prata om, nämligen katter!
 
Förlossningen gick bra, det blev 4 st fina kattungar. Imorgon kommer vi ta enskilda bilder på varje unge och som vanligt kommer jag skicka kort till några kompisar och skriva vad jag tror om varje kattunge. Sen är det frågan om jag har rätt eller fel.  Med tanke på senaste kullens miss kommer jag fota om unge nr 1 och 4 när de är runt en vecka gammal så ev svullnad hinner gå ner.
 
Missen jag gjorde med kull 5 var att jag som vanligt fotade kattungarna, från alla håll och kanter och så klart även könet. Jag fick tillbaka att det var en hona och en hane, så de fick namnen Yin och Yang. När kullen var runt 6 veckor kom Sussie på besök och det första hon sa när hon såg Yangs ansikte var "Men det här är ju en tjej!"   Jag visade förresten en uppfödare ett kort på Yangs kön och även om hon vet att Yang är en tjej (som kallas för Sunny) så var det inte helt lätt att se vilket kön det var.

Nåja, jag är inte den första som tar fel, det finns tom uppfödare som i samband med slutbesiktning upptäckt att de har fel kön på kattungen.

Det blev som sagt 4 stycken kattungar och 2 stycken är paddor. Mina första två paddor!   Här är bilder på de fina paddorna, nr 2 och nr 3.
 
 Vi har medvetet låtit kullen få lugn och ro. Mitt tänkta tema gäller och presentation med färg, mönster, kön o namn kommer så småningom.
 
Måste bara avsluta med att visa dessa två bilder. Dolce, som är rätt nyfiken på vad det är för små saker storasyster Marussia njuter med.

Samt en mycket nöjd och belåten mamma med sina nya kattungar.
 
 
 
 
 
 
 

Dag 65

och inatt trodde jag att det var på "g". Jag satt uppe en bra stund, men Marussia var så lugn så till slut gick jag i säng.
 
Igår var Marusissa instängd med mig i vardagsrummet, ngt som inte var så uppskattat. Ibland får hon gå ut till hela huset, men då går hon gärna och gömmer sig och det tar ofta en hel evighet innan jag hittar henne. Sen är det bara att gå tillbaka in till vardagsrummet.
 
Jag förstår att Marussia blir less men nu är det nog inte så långt kvar innan kullen kommer. Det ska bli så intressant att se vilka som kommer ut. Jag har ett bestämt tema, men som sagt blir det 7 kattungar så blir det ett annat tema. Men 7 kattungar bär hon inte på. 

Det märks på de andra katterna att dom märker att något är på "g". Alla är lite mer stillsamma, tom Ella som är värsta busfröet i vanliga fall.

Dag 64

och allt fortsätter att vara lugnt. Jag pysslar med julkort och årets tema verkar bli rejält med glitter.

Igår när jag tog fram pysslet (för att ha ngt att göra) la Marussia sig på bordet när jag pysslade. Detta brukar hon aldrig göra utan det är ju Sakhi som ligger på bordet när jag pysslar. Men idag har Sakhi återtagit sin plats. Just nu ligger han och väntar på att jag ska sätta mig och pyssla igen.

5 underbara underverk

Varje vecka brukar jag försöka fara ut till Carina. Jag säger att jag ska hjälpa henne med kullfotograferingen av Mys kull 2, men i själva verket är jag där för att bara mysa med den otroligt underbara kullen.

My godtog att jag var med på förlossningen, denna gång likaväl som den första, och det är lika fascinerande varenda gång jag ser en kattunge födas. Det är verkligen ett litet mirakel.

Redan när kullen föddes fick jag två stycken favoriter, kattunge nr 2 och nr 5. Carina har valt att döpa dom efter kristaller och min största favorit, nr 2, heter Safir.
 
Varför jag föll för Safir (o bara blir mer och mer kär) är för att hon har ett underbart mönster och färg men även för hennes underbara personlighet! Hon är modig och framåt och vill gärna komma upp i famnen. En liten fotodiva är hon oxå. Ett kort taget för flera veckor sen.
 
Unge nr 5, som har fått namnet Malakit, föll jag oxå för och det som gjorde att jag föll för henne var hennes kämpavilje. Hon föddes sist och det skiljde ett par timmar mellan kattunge nr 1 och nr 5 men Malakit kravlade bara på till mjölkbaren och kröp över alla sina systrar för att komma dit!  

Kortet på henne är taget för 2 veckor sen (om jag minns rätt). Tyvärr ett litet halvsuddigt kort då jag hade råkat komma åt fel inställning på kameran.... Men nästa gång jag är till Carina tar jag med mig kameran igen!  
 
För att få se flera bilder på Mys kristallkull så kan du gå direkt till kattungesidan eller till bloggen.
 
Nu låter det kanske som om dom andra kattungarna inte är så fina, men det är dom. Det är en väldigt jämn och fin kull men ibland får man favoriter och det kan vara svårt att se dom andra katterna. I synnerhet med en snygging som Safir! Hur jag än försöker så kommer jag alltid tillbaka till henne hela tiden, på något konstigt sätt!
 
Måste ju även visa upp en bild ståtliga morfar Zummit! Visst är han väl otroligt vacker!!!
 
Sen måste jag avsluta med denna bild på det charmtroll som helt har stulit mitt hjärta, Safir, som verkligen gillar att vara i famnen!
 
 
 
 
 

Sakhi och Marussia

går väldigt bra ihop. Här kommer lite bildbevis på det.
 
Det här är kull 5, Kinesiska filosofikullen, dag 65 (Marussia födde på dag 69) och dom ligger tillsammans och myser.

De här korten på Sakhi och Marussia är väldigt typiska bilder på hur det kan se ut hemma. Marussia går gärna och stryker sig mot Sakhi. Korten är tagna av Maria Westling.
 
Men det tråkiga är att Sakhi blir bortjagad när Marussia har kull. Det började med Jivara. När hon hade sin andra kull, Bilkullen (o där Marussia är född) fick Sakhi vara med i bolådan och äta lite moderkakor.

När Jivara sen fick sen tredje kull, Fashionkullen, fick hon för sig att Sakhi inte gick att lita på utan Jivara flög på Sakhi ett par ggr. Sen dess har samma sak hänt med kull 4, Änglakullen, och kull 5, Kinesiska Filosofikullen.
 
Så vi räknar tyvärr med att Sakhi inte kommer få träffa de nya kattungarna.... Sen får vi se vad Marussia säger om Ella, om hon oxå blir bortjagad. Dolce brukar få vara med och nosa och busa med kattungarna.
 
En gammal bild på Sakhi, som passar kull 2.
 
 

Marussia, dag 62

Så här såg Marussia ut tidigare idag. Hon vilar och äter mycket, blir fort trött och vill ligga ner. Det är så mysigt när man sätter handen på magen och så får man till svar en spark.
 
Magen har inte sjunkit ner ännu. Får jag önska dag att kullen föds på så hoppas jag att det dröjer till torsdag fm innan det är dags. 
 

Men bolådan är nu bäddad och klar och jag har även flyttat in en vattenfontän. De andra katterna vill gärna vara med i vardagsrummet och framförallt Dolce tycker att Marussia har väääldigt goda torrisar och försöker titt som tätt äta upp dom för Marussia.
 
Fram till idag har hon hittills gått upp lite drygt 1,2 kg.
 
 
 

Trångt i sängen ibland

men vad gör man inte för sina skatter. Vaknade en natt av att Sakhi låg på min arm, Ella låg bakom mina knän och Dolce låg vid mina fötter. Nu låg Ella och Dolce på varsin sida så det blev lite jobbigt att sträcka ut benen ordentligt.
 
Sakhi har rätt ofta börjat komma upp på morgonen och ska sova på min arm. Då lägger han sig så att han har rumpan mot sänggaveln och ligger med huvudet (ibland tassarna) på armen. Jag klappar honom ett tag tills jag somnar om och ibland ligger han bara där ett kort tag innan han går iväg. Vissa morgnar kommer han direkt när han hör väckarklockan och lägger sig på min mage så att jag inte ska kunna gå upp.
 
Underbara Marussia kommer ytterst sällan upp i sängen, det händer att hon sitter på sängbordet men det är inte ofta det heller. Marussia är den katt som är mest privat, men hon är så himla fin ändå.
 
Dessa underbara katter som var och en har sin helt egna personlighet! .
 
Denna vecka blir intressant, då håller jag mig mest på hemmaplan och bara väntar in att Marussias förlossning ska starta. Torsdag skulle passa mig väldigt bra, få se om Marussia oxå tycker det! Här är ett kort där Marussia för en gångs skull ligger i sängen. Inte pga av oss utan för att vara extra kullvakt åt Dolce och Gabbana (aka Teo), dvs för snart 4 år sen!
 

Min nallebjörn Sakhi

önskar er en riktigt trevlig helg!
 
Dolce är den katt som använder hängmattan flitigast men även Sakhi ligger här ibland. Det ska bli kul att se om de nya kattungarna (snart är dom här ) oxå kommer ligga där.
 

Vägning

Jag vägde katterna i veckan och alla har gått upp. Inte så bra för Dolce, som försöker tjuva kattungematen som Marussia ska ha.
 
Sakhi väger drygt 5,6 kg
Dolce väger drygt 4 kg.
Ella väger drygt 4 kg.
 
Marussia väger, på dag 57, 4.5 kg. Hon har hittills gått upp drygt 1 kg. Om jag jämför med kull 1 (där hon fick 5 kattungar) och kull 2 (där det blev två jättestora tjejer) ligger Marussia emellan så ja, det blir nog 4 st, ev 5 små.

Till slut

har testresultaten för Ella och Marussia kommit in i Pawpeds.
 
Marussia är stor och rund och har det lite jobbigt, så här i slutet av dräktigheten. Hon är fortfarande hungrig och äter mycket mat. Det är eg imponerande vilka mängder mat hon äter.
 
Här ett kort taget igår. Nu har hon ofta börjat ligga på sidan och med magen i vädret, men så fort jag närmar mig med kameran eller mobilen så rullar hon över till magläge.
 
 

Mysigt men svettigt

Igår var jag en sväng till Carina, för att titta på hennes kattungar, som idag blir 7 veckor gamla. Det är helt otroligt så fort tiden går och när man tittar på kullbilderna så händer det så mycket, vecka för vecka! Tyvärr glömde jag kameran hemma så ni får gå till Carinas hemsida istället och njuta av bilderna där.
 
Förra veckan var jag och Susanne dit och tittade på småttingarna och hjälpte till med fotograferingen. Hur 17 de som är själv (som ex Carina oftast är) klarar det förstår jag inte, för när vi har kullar brukar vi vara 3-4 st ibland. Det beror på hur många kattungar det är och hur livliga dom är.
 
Vi fick till fina enskilda bilder även om det var svettigt att hinna med kattungarna men själva kullbilderna... Vi testade när dom var vakna och testade när dom var lite pömsiga. Det gick inte alls!!

Sen är det så kul att se att vissa kattungar är mer "fotomodeller" än andra. Några, i synnerhet min favorit, Safir, satt rätt stilla och snällt, medan andra var helt laglösa!
 
Det är svårt att tänka sig att snart är det dags för Marussia, hon är ju beräknad till slutet av nästa vecka. Spännande värre!

Lars satte upp dörren till vardagssrummet igår och likaså bolådan, så nu ska jag bädda i den så att Marussia förhoppningsvis accepterar den direkt. Hon har i alla fall gjort det dom andra gångerna.

Gubben i lådan

Jag har tidigare visat och berättat om att jag oftast får sällskap av Sakhi när jag pysslar. Ibland lägger han sig en bit ifrån men på slutet har han kommit närmare och närmare mig och det jag pysslar med.
 
Vid detta tillfälle gick han och lade sig i en stor kasse och låg där länge och sov (o tom snarkade lite lätt). Fina, fina älskade Sakhi!
 
Jag brukar fota det jag har jag gjort, för att undvika att göra samma sak flera ggr och detta är en vanlig syn. Ibland är det bara en katt, men det kan lika gärna vara flera som vill vara med på bild!
 
Sakhi och Ella.
 
 
 

Helt oemotståndlig

är vackra Ella Bella Bus. En väldigt bestämd ung dam som gärna försöker mucka med de andra katterna. Marussia kan hon tex slänga sig på när Marussia ligger på golvet o vilar och försöka bita henne i halsen. Ibland låter Marussia det ske men lika ofta läxar hon upp Ella.Det har hon gjort länge men nu när Marussia är dräktig så försöker vi hindra Ella.
 
Ella kommer nog få en stor överraskning när kullen är född. Marussia är väldigt timid och snäll men när hon har kull tillåter hon inte Sakhi att komma nära kullen. När hon inte har kull avgudar Marussia Sakhi och går gärna och stryker sig mot honom. Det ska bli intressant att se hur hon gör med Ella, men vi räknar med att Ella kommer bli bortjagad. Dolce däremot får alltid vara nära Marussia och kullen.
 
Sakhi är en stor favorit hos Ella och bara häromkvällen såg vi hur Ella muckade lite lätt gräl med Sakhi, genom att sätta upp tassen på Sakhis huvud. Sakhi blev såklart irriterad efter ett par ggr och anföll Ella. Eller anföll och anföll, det låter så hårt. Ella vet mycket väl vad som händer. Sakhi säger till henne ett kort tag och sen börjar han tvätta henne och jag är nästan 100% säker på att Ella vet det och medvetet irriterar Sakhi så han ska tvätta henne. Vår lilla tokgumma som i mars fyller 2 år.

Ella var väldigt aktiv som liten kattunge. Det blev lite bättre när hon var runt 10 månader och nu, ett år senare, har det blivit ännu bättre. Ibland hoppar hon upp till mig, lägger sig tillrätta (helst vill hon ligga på mina ben) och sover ett tag. Ibland blir det bara typ 30 min, men för ett tag sen sov hon 2 timmar i ett sträck. Har hon tur så ligger dessutom Sakhi redan där och vilar och då vill hon gärna ligga nära Sakhi och gosa.

Några nytagna bilder på vackra Ella!
 

RSS 2.0