Kattens dag 2019

Imorgon kommer jag stå med IP SC S*Deltas Marussia på Kattens Dag på Djurmagazinet. Kom gärna förbi och säg hej.
 
Vettris kommer att erbjuda 50% på vaccinering av katt (ej rabies). 50% på chipmärkning på katt.

Absolut Kattklubb kommer att arrangera en kattutställning i butiken.
 
 
 

Ella

Ella älskar att kolla på fåglarna o hon är så söt för även när hon är i kattgården sitter hon ofta under stolen och spanar på fåglarna. Här sitter hon bakom blombuketten o spanar in fåglarna som kommer till fågelstationen, bara ett par meter från fönstret. Vår lilla virvelvind.
 

Två nytagna bilder

Jag har fått två nytagna bilder på Yin o Frigga, som bor tillsammans.

Yin är den hittills största honan jag har fått med sina 131 g, hennes lillasyster Yang var inte långt efter med sina 127 g. Dels berodde nog det på att det bara blev två ungar, men även på att Marussia gick över tiden lite grann.
 

Yin fyller 8 år

För 8 år sen föddes Kinesiska filosofikullen, det blev två kattungar i den kullen. Båda två var tjejer (vilket jag upptäckte väldigt sent) och Marussia gick över tiden lite med denna kull. Båda var stora, Yin vägde 131 g o Yang (som kallades för Sunny) vägde 127 g.
 
Bara två stycken blev det o det var verkligen full fart på dom. Oftast var det Yin som lurade med sig Sunny på äventyr.
 
Yin hamnade hos en familj som bla hade jakthundar. Lite lätt oroliga var vi hur detta skulle gå, men dels var hundarna bra uppfostrade och dels kom Yin snabbt på att det är hon som bestämmer.
 
För nästan 3 år sen flyttade en kattunge från Fjärilskullen, till Yin. O här fick Yin maka på sig för nu är det Frigga som bestämmer.
 
Yang, som jag sen upptäckte var en hona, fick namnet Sunny. Sunny har tyvärr gått över Regnbågsbron för ett par år sen. Sunny var en otroligt duktig jägare och kom ofta hem med både små och stora byten o det var verkligen Sunny som bestämde i sitt kvarter.
 
 
Stort grattis Yin på 8årsdagen och vi tänker extra mkt på Sunny idag.
 
 

Storstadskullen fyller 6 år

Idag fyller Storstadskullen hela 6 år. 
 
Moscow föddes först. Han flyttade till andra katter och kom att kallas för Leo.
 
Tehran var först ensamkatt men nu har hon andra djur omkring samt en liten småmatte och en liten småhusse. Tehran kallas för Tea och är supersnäll med sina småsyskon. Jag fick en film där lillhussen drog lite i Teas päls, utan att hon brydde sig så mkt.
 
Venice flyttade till en annan Sibbe och kallas för Bea. Hon och storasystern kommer bra överens.
 
 
 
London var kullens filosof. Han var länge ensamkatt innan han fick först en liten syster och året efter kom en till lillasyster, båda två är oxå Sibbar. Katternas mattar är otroligt duktiga på att vara ute med dom på promenader. London kallas nu för Ivan.

 
Stort grattis till alla storstäder på 6-årsdagen.
 

Lite ovanligt

Vi har 4 katter hemma o i vanliga fall älskar alla, i synnerhet Sakhi, att vara i kattgården - året om. Nu på slutet sen snön kom står de oftast bara vid fönstret och sniffar o vänder sen om.
 
Det märks att våra katter börjar bli äldre. Sakhi blir 12 år i jan, Marussia blir 11 år i feb, Ella blir 8 år i mars o Dolce fyller snart 10 år (i dec).
 
I synnerhet Sakhi märker vi att han har blivit lite äldre i höst. Han älskar att ligga i sin stol, o vi har även lagt dit en mjuk o varm filt till honom.

Men när det blir dags för mig att gå i säng så kommer han alltid o vill sova med mig. Älskade lilla gubben.
 
Två bilder från 2011.
 
 

Fjärilskullen fyller 3 år

Idag fyller Majkens (Manipura från Chakrakullen) första o sista kull 3 år.
 
Majken fick bara en kull för att det var för mkt omkring mig då för att hinna med samt att Majken är åksjuk och helst vill para på hemmaplan. Tråkigt såklart att det bara blev en kull men jag tror att stora"syster" Wendella tyckte det var väldigt skönt.
 
Alla tre katter mår bra och njuter av livet. Alla tre katter flyttade till hushåll där det redan fanns en annan katt.
 
Lycaena Helle var först ut. Hon kallas för Helle o bor tillsammans med stora*syster" Kitty, en huskatt på lite drygt 11 år (om jag minns rätt). Helle är busig och brås väldigt mkt på mormor Ella. Precis som Ella kan Helle oxå vara en virvelvind.
 
 
 
Sen föddes Plebejus Argus, som kallas Argus ell Agge. Han bor tillsammans med en annan sibbe, store*bror* Dexter. De två kommer väldigt bra överens. Agge är mattes katt (precis som Dexter är), de är ofta ute på promenader och får väldigt mkt motion. Agge var kullens filosof. 
 
Sist ut är Boloria Frigga, som kallas för Frigga. Frigga bor tillsammans med en annan avkomma från mig, S*Deltas Yin (från Kinesiska filosofikullen). Frigga är ett rejält yrväder, busig som bara den. Förutom att flytta till Yin så fanns det även hundar där. Men det bekymrade inte Frigga ett dugg.
 
Att fota Frigga var ett helt äventyr och hon var mer i rörelse än stilla.
 
 
Tavlan har en köpare gjort.

 
Alla kullar är väldigt speciella men just denna kull betydde lite extra då båda föräldrarna kommer från mitt katteri.
 
 
Mamma Majken
 
o pappa Dylan, Don Magnifico från Operakullen).
 
 
 

Om katten själv får välja

I sin nya bok skriver Susanne Hellman Holmström om 4 olika personlighetstyper. Man kan vara olika typer (o även ha drag av flera typer samtidigt) och vi har en kung, en drottning, två känsliga poliser (varierande grad) och även två pajaser (varierande grad).
 
Hälsokoll på Marussia

För ett tag sen gjorde jag en hälsokoll på Marussia. Jag var lite bekymrad och trodde att hon hade fått diabetes då hon både drack och kissade mkt.

Efter undersökning/provtagning visade det sig att hon inte hade diabetes, däremot hade hon tänder som hon måste dra. Detta är andra gången Marussia fått dra tänder. Första gången var i samband med kastreringen (då hon var drygt 7 år gammal) o jag hade inte kunnat se att Marussia var bekymrad över TR.

Jag frågade veterinären vad det kunde bero på att hon drack o kissade så mkt. En orsak som vet gissade på - o som stämde - var att det var pga TR.

Att bli sövd är ju alltid stor påfrestning men Marussia klarade det väldigt bra. Hon hade tratt när hon hämtades men vi bytte snabbt ut den till vår blå mjuka krage. Den hade hon bara ett par dagar o sen åkte den bort.

Har vi otur kommer Marussia bli tvungen att dra flera tänder längre fram.
 
En bild tagen 2015.
 

Så lär du dig förstå din katt

Susanne Hellman Holmström har varit på TV4 igen, för att göra reklam för sin nya bok men även för att prata om depression hos katt.

Inslaget hittar du här.

Marussia

Vår allra finaste, bästa drottning IP SC S*Deltas Marussia. Marussia är så lätt att ha att göra med, ställer alltid upp - men ser hon en kamera så är det kört.

Därför blev jag så glad när jag lyckades ta dessa bilder på henne, där hon sitter i kattgården o njuter.
 
Alla foton blev så fina på henne så nu kan jag inte ta bort någon bild, även fastän alla är lika varandra.
 
 
 

 

RSS 2.0