Snart ny utställning

Snart är det inte länge kvar innan vi far på en utställning igen. Bland det allra bästa är att vi sibbe-ägare försöker sitta tillsammans, surra och ha väldigt trevligt ihop!   Nu far vi till Norge, där jag hoppas att Jivara ska ta sista certet och bli IC, annars får hon vara Champion och det är ju inte heller helt fel.

Marussia följer också med och hon har tagit två CAC så hon har ju chans att bli champion i Norge. Gärna första dagen så hon hinner ta första certet för IC också, tack!

Sakhi och Dolce får vara kvar hemma. Dolce hämtar jag hem strax innan vi far iväg på fredagmorgon. Vi har tänkt åka tidigt, tidigt på fredagmorgon. Dels är det ju skönare att köra när det inte är så väldigt varmt (som det tycks bli på fredag) och dels vill vi även hinna se lite av Trondheim. Själva helgen går åt till utställningen.

Extra glad blev när jag inser att jag hinner vara med i Luleå, mitten av aug. Så nu har jag anmält Sakhi och Marussia dit och även knappat in betalningen.

Sakhi har blivit värsta gose-monstret. När mannen jobbar nätter brukar Sakhi komma upp i sängen 4--5 ggr, gosa och sen börjar han tvätta mig. Jag måste verkligen vara smutsig.   Imorse började mannen väldigt tidigt, den enda som orkade gå upp var Marussia. Sakhi låg kvar i vår säng och Jivara låg i äldsta sonens säng.

Var idag och tog Dolces stygn. Lätt och enkelt när man har bra redskap! Jag har bytt veterinär men var nu tillbaka till samma veterinär som träffade Dolce/Gabbana som små. Hon höll nästan inte på att känna igen Dolce och det är ju bra. Själv ser vi inte längre hennes ansiktsförlamning. Syns bara väldigt lite tycker vi, mest örat som hänger ner.

Dolces stygn

Idag for jag o mannen till mamma för att ta bort Dolces stygn. Såret har läkt jättefint och pälsen har börjat växa tillbaka! Det som var mindre bra var att pälsen har växt över stygnen, så det är lite svårt att se dom. Därför tar jag henne till veterinär på onsdag istället, så dom får ta stygnen där.

Busig och smart är Dolce och mamma öser beröm över hur duktig hon är. Igår hade mamma middagsbesök och Dolce vandrade mellan mamma och besökaren tills mamma sa till Dolce att hon fick stanna hos besökaren. Vilket hon då gjorde, hon lade sig ner och somnade där.

I fredags hade vi besök av mamma och Dolce och Jivara tyckte verkligen inte om att Dolce kom hem igen, för bara ett par timmar. På fredag morgon, innan vi far till Norge, hämtar jag hem Dolce och mamma, som ska vara här medan vi är borta. Tur jag har ett stort lager Feliway som vi kan plugga in i väggen, för nu ska Dolce hem!

Trevlig midsommar


Några bilder

Var idag förbi mamma med kameran. Dom hade nyss kommit in så Dolce var lite slö. Så här fin ser hon ut med kragen, som hon inte har några som helst problem med. Mamma tar av kragen för natten. Dolce tycker såklart det är skönt utan, men på morgonen när mamma tar fram kragen är det inga som helst problem att sätta på den. Imorgon kommer mamma och Dolce hit för att fira med oss. Då kan vi få rå om gumman lite längre. 


Även idag har vi haft ett underbart väder och katterna har varit ute länge. Det dom gör när dom kommer in är att äta lite men framför allt sova. Jivara var hos sin älskling, dvs äldsta sonen, så hon är inte med på kort men det här är helt klart Sakhis favvoställe att ligga och slappa på, i transportburen.


Marussia älskar att ligga nedanför takfläkten, här ligger hon på ett klätterträd och har inte hunnit somna ännu.

Till att gå händelserna i förväg

Idag kom bekräftelsen till Trondheim och när jag tittar på bekräftelsen ser jag att Jivara står som Champion (rätt) men att även Marussia står som Champion (fel). Iofs så hoppas jag ju att hon ska ta titel Champion men hon har ett cert kvar först. 

På lördag får Marussia Lene Glem (DK) och Jivara får Albert Kurkowski (PL). På söndag får Jivara Lene Glem (DK) och Marussia får Anne-Gro Edstrøm (N).

Våra underbara, älskade katter

Korten på Dolce är tagna före kastreringen eftersom hon inte får gå ut ännu. Hon är så söt så jag vill bara pussa på henne HELA tiden!  Lite bus med kopplet. Dolce är otroligt duktig på att stå på bakbenen. Hos mamma brukar hon sitta på matbordet, på bakbenen, och sträcka fram framtassarna och pipa lite. Då är det bara för mamma att lyfta upp henne till sin famn. Så sitter dom sen där och gosar.
 

Äntligen fick Sakhi komma ut, efter senaste utställningen. Han älskar att bara sitta och känna hur vinden blåser genom hans päls. Han är en underbar filosof och att jag kallar honom vår solstråle är väl uppenbart, bästa katten med absolut bästa temperamentet.Marussia har blivit vår underbara gosegumma. Så fort man kommer upp på morgonen vill hon gosa, lite inställsam är hon också. Hon tror inte att vi vet att yngsta sonen redan har gett henne mat på morgonen.  Marussia föredrar att hålla sig i skuggan, gärna ligga i ett hål med lite sand som vi har ute.


Jivara, vad ska jag skriva om denna mycket speciella katt. Hos mig stannar hon inte så länge men hos äldsta sonen. Det är ren kärlek mellan dom två. Jag gosar mycket med Jivara nu för tiden och ibland händer det att hon stannar kvar hos mig, ett litet tag.  Även denna tjej vill helst vara i skuggan. Hon kan sitta länge och lyssna på små råttor/sorkar och har världens bästa tålamod vad gäller att vänta ut bytet. Hon fångar snabbt ett byte, även fastän hon sitter i koppel, det är verkligen inget som helst problem med det. Första sommaren hos oss satte mannen ut henne på bron, gick in och kom ut en min senare. Då hade hon fångat sitt första byte.   Tyvärr är hon inte lika lätt att fota som dom andra katterna så jag kommer ta några nya, bättre kort sen.

Skellefteå, del 3

CH S*Vintermarkens Myztiska Marha tog båda dagarna CAP. På söndagen blev hon dessutom NOM!!


S*Nikopejas Qatrin III blev båda dagarna EX1.


S*Wesai's Mother-of-pearl fick på lördagen CAC och BIV. På söndagen tog hon titel och blev CHAMPION.


CH S*Tallkatten Marisha Maksianovna fick båda dagarna CAP.


PR S*Deltas Sakhi tog båda dagarna CAGPIB, detta innebär att nu bara har ett cert kvar innan han är GIP. Jag har inte bestämt ännu om jag åker upp till Luleås utställning i augusti med honom och Marussia, men det vore kul att kunna ha GIP på ca 10 månader.S*Deltas Marussia tog CAC båda dagarna. Vår fina gosegumma, Maud Olsen ville stoppa ner Marussia i väskan o ta med sig hem.


Avslutar med en bild på hur lugn o cool Marussia är i buren, under kattbädden ligger Sakhi och gömmer sig. Tänk att en sån stor, maffig och helt underbar katt kan vara så liten ibland. Tur nog ligger han inte hela tiden så här utan törs faktiskt komma fram då och då.


Vi fotade nästan alla sibbar som var där, det var bara någon enstaka som vi inte lyckades fota. Undrar hur det blir i Trondheim, om vi sitter utspridda över hela hallen. Hoppas inte det för vi har så himla kul under utställningarna.


Mer om Podruga

Tittade nyss in hos Guro och möts bla av denna bild. Helt underbar eller hur!   Både Alvina (som är dräktig) och Podruga tittar lite bekymrat ner på alla 8 vikingarna. Bilden är lånad från Guros sida.Kanske skulle göra en avstickare från Trondheim och hälsa på en dag. 

Dolce med krage

Idag for jag o mannen o hälsade på Dolce. Vi tog med oss Marussia för att hon ska få åka bil, det är ju inte så länge kvar innan vi åker till Norge.

Jag köpte ifjol en mjuk krage och vi fick tömma ut nästan all luft ur innerringen, tyvärr glömde jag ta med kameran idag och fota Dolce. Kragen funkar rätt bra, såklart hon är lite irriterad på den men den sitter kvar rätt bra.

Marussia tyckte Dolce var annorlunda med kragen så hon fräste och gav henne ett par slag med tassen. När vi sen tog bort Dolces krage gick det mkt bättre, dom busade och lekte bra.

Såret på Dolces mage sår jättefint ut men mamma får hålla Dolce inne en vecka till, bara för säkerhets skull. Till midsommar kommer Dolce till oss, men får då vara inne medan dom andra katterna ev är ute, beror ju på vädret. Dolce kommer flytta hem samma dag vi åker till Norge och då är det bara hon o Sakhi här.

Podruga

har i dag fått sin andra kull. Hela 8 kattungar blev det och Guro skriver på sin hemsida att det verkar vara 4 tjejer och 4 killar. Imorgon kommer hon att lägga ut bild på kullen, som alla är bruntigré. Inte lätt att skilja dom alla åt!    Två av killarna hade lite problem och jag håller tummarna för att allt kommer gå bra för dom båda.


Skellefteå, del 2

S*Sibiris Serebro Tikhaya fick på lördagen EX3 och på söndagen fick hon EX2.


S*Isrosens Kitsune fick på lördagen EX1.


S*Majuns Luna fick på söndagen EX2.


CH S*Mira Milaia Pollux fick båda dagarna CAPIB.


S*Millifiore Chunii af lux fick på lördagen CAC och BIV! På söndagen tog hon titel och blev CHAMPION.


S*Mira Milaia Myrra Odoline blev på lördagen EX1 och NOM! På söndagen gjorde hon om det igen o blev EX1, BIV och NOM!


(N)Scotorp's Dakota fick på lördagen EX2 och på söndagen fick hon CACIB. Här har tyvärr blixten slagit i ögonen.


S*Sibirietass Blue Angel tog på lördagen titel, CHAMPION, och på söndagen fick hon CACIB.


Hennes son, S*Sibirietass Bellman fick på söndagen EX1.


Det var även två kullar, Busungarnas och Altaicas uppfödning. Här är Altaicas kattungar; Sarafina, Sarabi och Toulouse.


Busungarnas kattungar; Retur, Enter och Escape.


Nu är det bara ett fåtal katter kvar, men dom kommer lite senare.

Kastrerad Dolce

Lämnade henne i morse hos veterinären och hämtade henne i samband med att Carina skulle dit med en av sina katter, då fick jag hälsa på både henne och katten.

Dolce var inte så groggy som jag trodde men lite vinglig var hon ju såklart. For med henne till mamma där jag berättade - och det blir nog jobbigast för mamma - att Dolce inte kan vara ute på 10 dagar. Detta för att det inte ska bli komplikationer i såret.

Dolce är sydd med tre små stygn, ska försöka fota och kanske, ev lägga ut här. Dolce stackarn får bara dricka lite lätt ikväll men imorgon, om hon inte är groggy längre, så får hon äta mat. Nu blir det att fara dit en stund varje dag och kolla på såret så det ser fint ut.

Tack för att ni har tänkt på henne (o mig) idag. Tack även för alla fina hälsningar jag har fått.

Imorgon är en stor dag

för då ska Dolce kastreras. Blandade känslor det där. Ja, inte att hon ska kastreras, för det är ju självklart eftersom hon inte går i avel men lite orolig är jag att något ska hända vår finaste busfrö.

Trots att jag har haft en del katter är hanar det enda som jag har kastrerat. Britterna skänkte vi bort och Maggie May fick två kullar till, Athos kastrerade vi ganska snabbt och Sakhi blev ju kastrat när han var ca 1.4 år. Att kastrera en hane är ju en mycket lättare operation än för honor så det är nog därför jag är lite nipprig. Det kommer gå bra imorgon men jag kommer vara med mamma o Dolce hela dagen, ända tills det är dags att fara till kursen.

Ska bli intressant att se hur Dolce kommer förändras, om hon förändras. Hon är ju redan nu väldigt gosig och social.

Idag har katterna fått vara ute ett par timmar o så dom har längtat. Sakhi, som annars mest sitter och bara njuter av att vara ute, har idag sprungit och jagat fjärilar. Fascinerande att se hur pass smidig och snabb han ändå är.

Bilder från Skellefteås utställning, del 1

Altaicas uppfödning hade några katter där.
Ch Puma som båda dagarna blev EX2 och faktiskt slagen av sin dotter.


Dottern heter S*Altaicas Panthera Tigris, hon fick CAC båda dagarna.


S*Altaicas Sarabi fick på lördagen EX4 och på söndagen EX1.


S*Altaicas Sarafina fick på lördagen EX1 och NOM. På söndagen blev hon omreggad till ns 23.


S*Altaicas Toulouse blev på lördagen EX1 och BIV.


Busungarnas uppfödning hade också några katter där.
S*Busungarnas Retur blev på lördagen EX.


S*Busungarnas Enter blev på lördagen EX3.


S*Busungarnas Escape blev på lördagen EX2.


S*Isrosen's Prinsessan My blev båda dagarna EX2.


Frostuddens uppfödning hade några katter med sig.
S*Frostuddens Zam Wesell blev EX1 båda dagarna. På söndagen blev hon även BIV.


Hon var där med sin syster, S*Spinnsibbs Dakirir Zjivagnovna som båda dagarna fick EX1.


S*Frostuddens Roselia tränade i buren hela helgen.


Rosellia hade sällskap i buren av S*Deltas Triumph, som båda dagarna tog CAP. Det är alltid lika roligt att träffa uppfödningens egna katter. Triumph har blivit så stor och fin. Lugn och snäll som en filbunke, även om han muttrade lite denna helg. Nu är det bara ett cert kvar för honom innan han blir PREMIER.

Utställningsbilder

I Skellefteå fotade jag mycket mindre, tog oftast bara 2 ell 3 kort/katt, detta trots att mannen var med. Det blev så jobbigt att sortera så många som jag tog i Sundsvall.   Alla bilderna är nu skickade till uppfödare/ägare, så nu ska jag börja med att bearbeta dom så jag kan lägga upp dom här också.

Dock är även denna vecka hektiskt. För att hinna bli klar innan midsommar har jag denna vecka 2 kurs-tillfällen. På torsdag ska Dolce kastreras och jag kommer vara mycket med henne, före och efter kastreringen. Min mamma kommer nog inte få sova så mycket tyvärr eftersom Dolce ju ska vara fastande från onsdagkväll, vare sig vatten eller mat får hon äta.

Var och fotade vår lilla goding igår och ska lägga upp några bilder på henne också. Hon är så fin och underbar. Som vanligt kommer det bli väldigt jobbigt för mamma sen när Dolce flyttar hem igen, även om Dolce inte kommer att stanna lika länge som Sakhi stannade.

Fashionkullen

blir idag 6 månader! Stort grattis till Gabbana (som numera kallas Teo) och Dolce. Måste fara förbi Dolce idag och pussa på henne, jag har inte sett henne sen i fredags.  En stor puss även till Teo från oss alla!

Utställningsresultat

       Marussia

Ort

Datum

Klubb

Domare

Resultat

Luleå

09-08-29

Cool Cats

Vesna Riznar-Resetic

EX1 NOM

Domarens katt

Luleå

09-08-30

Cool Cats

Luigi Comori

EX1

Umeå

10-04-17

Björkstakatten

Anette Engvall

EX2

Umeå

10-04-18

Björkstakatten

Maud Olsen Johansson

Färgändras till n 23

Sundsvall

10-05-22

Sundsvalls kattklubb

Marie Westerlund

EX2

Sundsvall

10-05-23

Sundsvalls kattklubb

Maud Olsen Johansson

EX2

Skellefteå

10-06-12

Solkatten

Karl Preiss

CAC

Skellefteå

10-06-13

Solkatten

Maud Olsen

CAC

 

       Sakhi

Ort

Datum

Klubb

Domare

Resultat

Skellefteå

08-05-25

Solkatten

Ulrika Olsson

EX1

Luleå

08-09-13

Norrskenskatten

Maj-Britt Stein

EX1

Luleå

08-09-14

Norrskenskatten

Anne Gro Edström

EX1

Sundsvall

09-06-06

Sundsvalls kattklubb

Anette Engvall

CAP

Sundsvall

09-06-07

Sundsvalls kattklubb

Eiwor Andersson

CAP

Umeå

09-06-13

Björkstakatten

Henry Hornell

PREMIER

Umeå

09-06-14

Björkstakatten

Albert Kurkowski

CAPIB

Piteå

09-08-15

Artica

Henry Hornell

CAPIB

Drammen, Norge

09-10-03

BURAK

Rolf Voehringer

INTERNATIONELL PREMIER

Drammen, Norge

09-10-03

BURAK, Sibirspecial

Raymond Allessandro Saetre

Storsjarmøren/

hjerteknuseren

Drammen, Norge

09-10-04

BURAK

Åsa Hammarlund

CAGPIB

Umeå

10-04-17

Björkstakatten

Anette Engvall

CAGPIB

Umeå

10-04-18

Björkstakatten

Maud Olsen Johansson

CAGPIB

Sundsvall

10-05-22

Sundsvalls kattklubb

Marie Westerlund

CAGPIB

Sundsvall

10-05-23

Sundsvalls kattklubb

Anette Engvall

CAGPIB

Skellefteå

10-06-12

Solkatten

Henry Hornell

CAGPIB

Skellefteå

10-06-13

Solkatten

Angelika Kneifel

CAGPIB

       Podruga

Ort

Datum

Klubb

Domare

Resultat

Oslo

08-05-10

LIRAK

Kristiina Rautio

EX1 BIV NOM

2 röster i panel + 1 röst i omröstningen

Lørenskog (Oslo)

08-06-01

Sølvkatten (uoffisiell)

Karina Bjuran

Uplassert

Kongsberg

08-07-26

TERAK

Åse Nissen

EX1

Skien

08-07-27

TERAK

Jette Eva Madsen

EX1 BIV

Skien

08-09-06

IDP ORKK

Artyom N Savin

EX1 DB

Drammen

08-10-18

BURAK

Kvetoslava Mahelkova

EX1

Färgändrad till ny 09 23

Drammen

08-10-19

BURAK

Bohumir Mahelka

EX1

Dal

08-12-13

Adelkatten

Kristiina Rautio

CAC

Oslo

09-03-22

NORAK

Anne Veland

CAC

Lørenskog (Oslo)

09-05-02

LIRAK

Anne Køhn

EX2

Lørenskog (Oslo)

09-05-03

LIRAK

Raymond A Saetre

EX2

Dal

09-12-06

Adelkatten

Karina Bjuran

CHAMPION

Örebro

10-01-30

Nerikes kattklubb

Anne Veland

CACIB

 

     Triumph

Ort

Datum

Klubb

Domare

Resultat

Piteå

09-08-16

Artica

Henry Hornell

EX1

Luleå

09-08-29

Cool Cats

Argia Laura Burani Ferrari

EX1

Skellefteå

10-06-12

Solkatten

Satu Hämäläinen

CAP

Skellefteå

10-06-13

Solkatten

Maud Olsen

CAP


Bara ett snabbt kort

på hur Sakhi gärna låg under större delen av lördagen. Marussia la sig gärna ovanpå, i kattbädden.  Lö em/kväll och söndag var han lite modigare.


Helgen var rätt tuff eftersom det blev rätt sent på lördag innan vi kunde fara hem. Ett annat år tror jag vi övernattar i Skellefteå faktiskt.

Lördagen hann vi fota båda katterna men söndagen var det väldigt många domare som dömde sibbar och plötsligt skulle alla upp samtidigt.

Kommer att bearbeta bilderna lite lätt och lägga upp men det blir senare i veckan. Imorgon kommer jag bara att vila och återhämta mig.

TACK för allt trevligt sällskap vi har haft i helgen och få se alla fina sibbar!! Några var dock ABS:ade och några hittade jag inte tyvärr men nästan alla sibbar är fotade.

Ny utställning

Imorgon far vi till Skellefteå, återigen med Sakhi och Marussia.

Idag har Dolce varit på besök hemma hos oss ett tag. Det var bara hon och Jivara som fick vara ute. Jivara var och nosade på henne och sen fräste hon. Jag hade faktiskt hoppats att Jivara skulle ha lugnat ner sig lite mot Dolce. Tur i oturen att jag nyss har köpt en hel hög Feliway!    Tror nog Dolce tyckte det var skönt att komma tillbaka "hem" till mormor igen.

Stackars Sakhi och i synnerhet stackars Marussia fick bara vara inne, men det har varit otroligt varmt o skönt hos oss idag så dom har nog haft det svalare inomhus faktiskt.

Tänk efter före

Läser på Aftonbladet idag om sommarkatter. Visste ni att nu i sommar kommer flera tusen svenskar att köpa en kattunge och sen lämna den i höst för att svälta ihjäl, en sommarkatt.

Det finns ca 60 föreningar i Sverige som hjälper hemlösa katter och tydligen har alla samma problem, nämligen att dom inte kan hand om alla katter som de vill!

I artikeln säger Madeleine Asp att siffran 100 000 hemlösa katter i Sverige nog är en underdrift. Hon uppmanar också att man tänker till före man köper katt i sommar och att man bör räkna med en livslängd på upp till 20 år. Vänd dig gärna också till din lokala förening.

Marussia byter namn

Från att bla ha kallats för Galningen (då hon haft så mkt bus i benen) så har jag nu döpt om henne till GG, gosegumman. Hon som sällan har haft tid att vara i famnen eller att ens få klappa henne har nu blivit väldigt gosig och vet inte  h u r  hon ska göra för att kunna gosa med en.

Det börjar direkt när man stiger upp och sitter på toan. Antingen ska man lyfta upp henne i famnen eller också ska man böja sig ner och klappa henne. Då börjar hon direkt att kurra. Tänk att vår lilla galning numera är en GG.

Vi har precis badat henne och även här har hon blivit så duktig. Hon säger ingenting när vi har på vattnet men när vi ska börja schampoonera henne börjar hon prata lite. Skulle tippa att hon blir lite avkyld. Imorgon är det Sakhis tur att bada! Får se om han kommer ihåg förra gången han badade (inför Sundsvall) och har lite lättare att stå ut.

Den som har det allra jobbigast att bli badad är Jivara men det är för att vi hade lite för svalt vatten första gången hon badade tyvärr. Nåja, hon ska bara badas inför Norge utställningen och sen är hon färdigbadad, för hur det än går så ställs hon inte ut något mera. Blir hon Internationell Champion blir jag jätteglad men jag kommer inte fortsätta ställa ut henne.

Dolce fortsätter stanna kvar hos mamma, åtminstone tills efter kastreringen. Igår när dom satt ute kom det förbi ett par och mannen såg direkt att det var en raskatt. När mamma berättade vilken ras det är så blev han inte förvånad. Han blev väldigt förtjust i Dolce och påpekade flera ggr vilken fin svans hon har. Ang hennes ansiktsförlamning så sa han att om hon hamnade i rätt hem skulle hon nog mycket väl fungera som sällskapskatt o i rätt hem har hon ju verkligen hamnat, vår älskade skatt.

3 bilder på Dolce

som jag tog häromdagen hemma hos mamma. Idag hade jag med mig en leksak som Dolce faktiskt nobbade, hon gör precis som Sakhi - går direkt på leksaken, vilket det inte är tänkt. Är dom dumma eller smarta? 

När jag hade med mig kameran och fotade så var hon väldigt upptagen av att tvätta sig men några bilder fick jag faktiskt. Den sista bilden har jag som skrivbordsunderlägg, hon känns mkt närmare då.Sundsvall, del 3

S*Kneph's Lord Calvert tog på lördagen CAP.


PR S*Kneph's Triton tog på lördagen CAPIB.


S*Isrosens Prinsessan My var där på lördagen och fick EX1%.


Hennes pappa, PR S*Salikons Labbas (Zummit), var där men bara som sällskap eftersom han måste utomlands först.


Lite extra kul för Carina var det ju att pappa Zummit även hade en andra dotter med på utställningen, nämligen...

S*Grevinnans Zaca Mesa, som fick CAC både på lördagen och söndagen.


Zaca Mesa hade med sig storebror, S*Xiwaq Shagon som på lördagen fick CAC och på söndagen tyckte han tyvärr inte det var så kul och fick "Kan ej bedömas".


Sakhi hade en f.d flickvän på utställningen, nämligen IC S*Vintermarkens Amandha af Aarii, som på söndagen fick CAGCIB.


Amandha hade sällskap av lillasyster, S*Klintgården's Anne Bonny som på söndagen blev CHAMPION och BIV-T.


CH S*Sibericat Natasha var också där, här ligger hon i buren och ser på något intressant. Båda dagarna fick hon CAP.


Hon hade två avkommor på plats, dels den underbara GIP S*Juniskärs Chermnoi, som på lördagen blev CAPS och NOM. På söndagen blev han CAPS. Måste visa två bilder av charmiga Lotus II, här ligger han i en stol framför buren.


Här håller matte i honom, det märks verkligen att han har varit på många utställningar.


Den andra avkomman på plats var S*Juniskärs Feodora. Hon fick CAP båda dagarna.


Jag var ju där med två katter, lite jobbigt när man är själv tyvärr. Dels var jag där med IP S*Deltas Sakhi, som båda dagarna fick CAGPIB. Här en bild från buren och så här "rufsig" blir han tyvärr fort när han slickar sig.


Det är tyvärr något konstigt med Umeå-utställningen, detta är nu andra året på raken som Sakhi har blivit skrämd av något. När jag berättade detta för domaren på lördagen berättade hon att han inte var den enda som reagerade i Umeå. Tråkigt när det är på hemmaplan. Så här låg i alla fall Sakhi gärna 1,5 dag, gärna gömd under antingen filten eller under sovbädden som Marussia gärna låg i.


S*Deltas Marussia var anledningen till att jag valde att ställa ut i Sundsvall, dels är ni jättetrevliga där men även för att Mari, som hade pappa Fetisov, skulle få se henne IRL. Hon mötte en mycket snygg tjej (S*Muscardinus Vanessa) båda dagarna och fick därför EX2 både lördag o söndag.

TACK Mari för att du hjälpte till att preppa henne på söndagen. Jag är så glad och tacksam att domaren inte såg hur hon såg ut innan.


Marussia var på sin 3:e två-dagars utställning och hon var totalt obekymrad av vad som hände omkring henne.


Dolce

Var en snabbis till mamma och hade med mig både äldsta sonen (som inte tyckte detta var en bra idé ) och även Jivara.

Vi kopplade Dolce och lät Jivara ströva omkring i lägenheten. Det var inte uppskattat av Jivara, som fräste bara hon såg Dolce ett par meter bort. Detta får vi nog göra många ggr innan vi kan ta hem Dolce igen. Tur att jag beställde många Feliway-refiller.

Jag tog även kort på Dolce idag och hon är så fin, så fin. Snart är det dags för hennes kastrering och jag tror att detta blir en tjej som vi måste hålla ögonen på, vad gäller maten. Hon gillar verkligen mat Dolce!

Korten kommer senare, fortfarande mycket annat omkring mig som jag måste göra först.

Till er som var i Sundsvall - håll ut, jag ska skicka kort till er nästa vecka då det är lite lugnare omkring mig.

Lite privata saker

har kommit emellan bearbetningen av bilderna men jag försöker när jag har en ledig stund över.

RSS 2.0