Rymlingen Dolce

Idag har vi haft ett gäng beökare och snart kommer andra gänget. Vi har haft ungarna i lekhagen i princip hela dagen tills vi plötsligt upptäckte att Dolce var utanför lekhagen. Hon är en mycket smart - och smal - ung tjej. Vi har satt fast lekhagen i bokhyllans dörrar och hon har upptäckt att om hon pressar tillräckligt mycket med huvudet så öppnas dörren en bit och sen är det bara att skynda sig ut, ut till friheten!  :D

Stackars Gabbana är ju större (det skiljer knappt 180g) så han kunde inte, hur mycket han än försökte.

Just nu är dom ute, fri tillgång till nedre plan, med vissa stängda dörrar.

När mannen stod och skar upp kött fick dom dels smaka blod för första gången och det var gott, det gick åt på en gång. Sen fick dom även smaka små bitar kött och DET var ju ännu bättre. Gabbana åt tills han var mätt, sen gick han därifrån. Dolce - hon bara fortsatte att äta. Även när hon hade gått från tallriken så kom hon tillbaka på en gång, så fort hon såg att det var mera mat. Hon knuffade sig fram mellan Jivara och Sakhi och trängde ut stackars Jivara helt och hållet!  :)

Hon har fått världens ork och energi och springer för fullt, hela tiden. Gabbana springer också, men han är mera "vanlig" kattunge.

Igår klättrade först Gabbana över den tillfälliga avspärrningen till vardagsrummet. Snabbt åkte han tillbaka in igen, av oss. Men han gav sig inte, han skulle över och ut till friheten. Dolce lärde sig ju också snabbt att klättra över avspärrningen, trots att vi försökte göra mycket för att dom inte skulle kunna ta sig ut.

Snart kommer dom upp i våra sängar och det är ju så mysigt, om än lite jobbigt.   ;) 

Jag fortsätter att blöta ner dom ett par ggr/vecka. Idag hade Gabbana lyckats få lite bajs på svansen. Oj, vad han pep förtvivlat. Sakhi på ena sidan och Jivara på andra sidan, sen kom även Marussia och skulle se vad som stod på. Marussia uppskattar förresten sina nya två leksaker, men vi får hålla lite koll på henne så hon inte är för hårdhänt med ungarna.

Det är lite för kallt för att jag ska vilja ta ut dom och åka bil just nu men det kommer jag snart att börja med, så fort det blir lite varmare. Vi jobbar även på att få till Photoshop, men datorn är gammal och seg, men bilder kommer snart hoppas jag.

Lätt snöstorm ute

men inte så farligt ändå - just nu i alla fall. Jag har varit iväg på olika ärenden och när ingen är hemma så får ungarna gå tillbaka till lekhagen. Så fort någon är hemma är dom alltid ute i vardagsrummet. Nu när jag kom hem tog vi ut dom ur lekhagen och så får dom springa omkring och busa. Skulle tro att dom sover en hel del när vi är borta.

Dolce ska - sin vana trogen - alltid upp i famnen. Hon kommer bli så otroligt social den tjejen. Gabbana vill ju också upp i famnen men han har mycket mer bus i benen och springer som bara den.

Vi har haft den allra minsta sandlådan åt dom och nu är dom van att vi dammsuger ofta (ibland 4-5 ggr/dag) så dom reagerar inte nämnvärt. Igår bytte jag sandlåda till en storlek större. Blir visserligen mindre sand redan nu men jag längtar tills vi kan sätta dit en vanlig stor sandlåda.

Jag har börjat vänja dom lite vid vatten, bara snabbt blöta ner dom och dom säger inte så mycket. Snart ska jag testa duscha dom. Det jag inte har hunnit med ännu är att vänja dom åka bil. Blir kanske en tur imorgon, det beror på vädret.

Just nu brottas D&G och jag vet inte vem som vinner. Rätt vad det är så tvärspringer någon iväg och den andra måste ju självklart följa efter och jaga.  :D

6veckors-bilderna

kommer tyvärr att dröja ett tag då jag inte har hunnit installera Photoshop ännu på denna dator och det just nu är otroligt mycket omkring mig. Så fort som möjligt kommer jag lägga upp bilder men det kan dröja ända till helgen.

Alla äter torrfoder och Marussia är helt galen i RC:s kitten torrisar. Hon brukar gå och äta upp innehållet på en gång. Sakhi däremot, han lägger sig bredvid påsen och gnager hål på den. Sen kan han lite diskret (tror han!) peta ut torrisarna.

Jag har nu introducerat 2 andra torrfoder och det verkar vara omtyckt att kunna varva.

När jag ropar "nu är det mat" samtidigt som jag bär in maten i vardagsrummet kommer nästan alltid Sakhi o Marussia insladdandes och vill också äta mat.  :)

Kattsafari

I slutet av nästa vecka kommer jag och några andra att åka till Stockholm. Vi kommer sammanstråla där (då vi kommer från olika orter) och så ska vi ha ett par trevliga dagar tillsammans. Det är 2 uppfödare som ska hämta sina nya kattungar men vi andra hakar glatt på. Självklart vill jag hinna träffa så många kattuppfödare som det bara går och se alla deras katter.

Det kommer bli väldigt intensiva - men ack så trevliga - dagar. Men efter att jag har kommit hem blir det nog till att vila ett par dagar. 

Planerna tar mer och mer form och jag ser verkligen fram emot detta! Det mesta är klart och det återstår nu bara några små detaljer.

Dolce

Till slut tog jag mig i kragen och pratade med avelsrådet (för sibirisk katt) och tänkte äntligen berätta om Dolce. Som ni kanske har märkt på vissa kort är Dolce lite sned, vänster ansiktshalva. Det började med att min man satt med henne på nyårsafton och då tyckte att hon var dålig på att stänga vänster öga.
 
Efter att ha skickat runt kort till några uppfödare som kunde lugna mig lite grann så fick vi tag på en veterinär i mellandagarna. Tur nog var det samma veterinär som hade haft hand om Jivara då hon vätskades upp. Hon undersökte båda kattungarna och sa bla följande.
 
Vad gäller Chanel och Chapurin - som kom från samma horn - så var det mest troligt en infektion som Jivara fick i början av dräktigheten. Det känns skönt att veta att det inte är ärftligt!
 
Dolce o Gabbana var vid det här tillfället bara tre veckor men hon hade inte sett en sådan skada på en så ung katt, att det mest troligt var en förlossningsskada - att en nerv hade kommit i kläm.
 
När Dolce är 8 veckor kommer vi göra en utredning på Dolce och kolla upp henne mer noga. Vi har även pratat med försäkringsbolaget om vad som händer med Dolce och det går bra att försäkra henne som vanlig sällskapskatt och hon ska inte gå i avel (enligt mig). När rätt familj har köpt Dolce kommer jag ge tillbaka kastreringsavgiften, bara för att vara säker på att hon inte går i avel.
 
Vi var lite oroliga för att hon inte skulle kunna äta själv men det går bara bra, likaså torrfoder. Jag har testat uppblött torrfoder, men ingen av ungarna ville äta det. Istället blandade jag in torrfoder i blötmaten och dom stod och tuggade. Gabbana är lite lik sin pappa Adik och storebror Sakhi, han hinner knappt känna hur maten smakar förrän det är slut. Dolce är precis som mamma Jivara och storasyster Marussia, hon tar det väldigt lugnt med maten.  ;)
 
Bara ett par dagar efter vi varit hos veterinär började Dolce kunna vifta på vänster öra när hon drack ur flaska. Det hade hon inte gjort tidigare. Likaså att hon stänger ögat lite mer än hon har gjort tidigare, dock inte helt och hållet ännu.
 
Hon har absolut inga som helst problem med att gå eller springa, båda två "studsar" nästan fram över golvet och gör tvär-rusningar. Helt underbart att se!  :D
 
Eftersom det bara är ren och skär otur så kommer det gå bra att para Jivara, men jag ska kolla henne lite så hon inte har flytningar och gärna para på andra löpet. Nu har jag inte tänkt para Jivara nästa gång utan det blir Marussia som ska ha en kull då.
 
Det märks ju verkligen att vi har hållit på med dessa två kattungar mycket. I synnerhet Dolce då som vi har stödmatat. Nu har vi tagit bort mjölken och hon får nog i sig mjölk från Jivara. Dolce har just nu en lite låg vikt (om jag jämför med mina två andra kullar) men det kommer nog att ordna sig.
 
Dolces favoritställe är att vara i famnen, mest älskar hon att ligga innanför min tröja och ligga nära, nära. Gabbana är ju också väldigt social och gillar att vara i famnen, men han kan somna själv.
 
Vi har dom ute mer och mer från lekhagen, det är eg bara nattetid och när vi är borta som dom får vara i lekhagen. Vi har gjort ett provisoriskt stopp till vår vardagsrumsentré, då vi tyvärr saknar dörr. Än så länge går det bra, ingen har forcerat stoppet - ännu!  ;)
 
Jag vet att jag har sagt det många gånger förr men jag vill än en gång tacka alla som har stått ut med mina fundersamma och ibland smått oroliga mail. NI ÄR HELT UNDERBARA!!!! Extra stort TACK till Lotta som skickade upp en liten, liten napp och även TACK till Karin som visade mig en ännu bättre matningsmetod.

Testhem

Jag kommer börja lite smått igen med att börja ta emot besökare från och med denna vecka. Hör av er till mig på 090-521 06 eller 070-831 87 31.

Fortsatt problem med datorn

som nu har gett upp helt o hållet. Vi har inte heller photoshop på denna dator. Ska försöka fixa det så fort som möjligt och kunna lägga upp några bilder.

Vad som har hänt under veckan är att dom äter nu bara vanlig mat, mjölk får dom av Jivara. Båda har lärt sig att äta torrfoder och Dolce har vi även sett stå och dricka vatten, däremot inte Gabbana. Dom är i princip bara i lekhagen för nätterna nu och om en vecka ska vi ta bort den, då gäller det istället att spärra av ingången mot vardagsrummet så dom inte är överallt, riktigt ännu.

Varför vi väntar en vecka med att ta bort lekhagen är att vi får massa besökare i veckan samt barn. Då är det bättre att barnen går in i lekhagen och busar med kattungarna än att ha dom ute.

Gabbana fortsätter att klättra högt och även Dolce har börjat haka på. Vad gäller att klättra upp så är Dolce en riktig expert - o snabb är hon dessutom också - med att klättra uppför byxbenet. Hon ♥ att vara i famnen när hon ska sova och försöker man sätta ner henne så protesterar hon lite grann.

Gabbana

är reserverad en vecka.

Problem med datorn

Vår dator håller helt på att kollapsa, såvida inte mannen kan trolla lite. Just nu sitter jag på en annan dator.

Vill ni ni nå mig gör det enklast genom att ringa 070-831 87 31. Det går även bra att maila mig på gunilla.f@care2.com eller på sakhipakhi@gmail.com. Båda adresserna kommer jag åt från annan dator.

Några bilder

på dom söta och otroligt busiga kattungarna. Dom blev hela 5 veckor igår och idag gick det ganska bra att fota dom en och en men sen när vi skulle ta gruppbilden.... *suck* Det gick absolut inte att ha dom stilla för kullfotograferingen, så här blev det bästa kortet med hjälp av "assistent". Efter detta kort gav vi upp och lät dom vara på marken, springa omkring och busa och klättra etc. Allt för att trötta ut dom lite grann men vi lyckades nog FÖR bra!


Jag har tagit lite bilder av den otroligt busiga men ack så charmiga Gabbana. Han låg hos Jivara en dag och blev tvättad och det ville han absolut inte vara med om. Kattmammor får vara med om mycket och vilket tålamod dom har! Gabbana sparkade Jivara med både fram- och bakbenen, han bet henne etc så till slut fick ju Jivara nog och bet till lite lätt, såsom dom gör. Tro nu inte att Gabbana slutade för det, nej han fortsatte ett bra tag till.  

Tyvärr, inga bilder idag

Jag har haft mycket att göra idag och kroppen har inte velat vara med, så allt har gått väldigt sakta. Jag hoppas vara piggare imorgon och kunna ta kort på våra små mode-designers.

Dom är oftare ute ur lekhagen, än dom är inne i den men Gabbana gillar verkligen inte lekhagen. När vi sätter ner honom brukar han gå runt, runt stängslet. Stackars kille.   Tur det inte är så långt kvar innan vi kommer ta bort lekhagen, det är ju mest för att ha koll på ungarna när vi inte är hemma eller sover.

Dolce har börjat bli en riktig stor buse medan Gabbana fortsätter att vara lugnet själv. Han vill väldigt gärna upp i famnen, medan Dolce fortsätter utforska. Än så länge håller dom sig i vardagsrummet men det är nog läge att fundera på vad vi ska sätta upp där i år.

En som däremot gillar lekhagen är Marussia, hon lägger sig gärna i någon av katt-bäddarna som finns där. Vår helt underbara tokiga, envisa galning!!

Toalådan

Bara ett par timmar efter jag skrev mitt förra inlägg så använde även Dolce den. Gabbana är så duktig att han tom bajsar på lådan. 

Just nu dammsuger min man lekhagen och det tyckte inte Gabbana om, han blev väldigt rädd i början. Dolce låg och sov i ostkuben och hörde nog inte ens dammsugaren. Detta med dammsugare är ju alltid lite jobbigt i början för kattungarna men ganska snabbt brukar dom vänja sig.

Imorse när jag kom in till lekhagen var Dolce utanför den. Mest troligt, fast vi förstår inte varför, har Jivara lyft ut henne. När vi är länge i vardagsrummet brukar vi släppa ut båda två på golvet och Gabbana älskar det. Han blir lite stött när man stoppar ner honom i lekhagen igen.

Gabbana har börjat klättra, likaså Dolce. Dolce klättrar dock helst bara upp på våra ben (vilket vi inte vill att någon kattunge ska göra) så hon blir ju fort upptagen i famnen ett tag. Gabbana däremot han försöker klättra på olika ställen. Idag har dom bytt lite roller, det är Dolce som är den busiga och Gabbana som är den lugna.

Marussia är vår älskade galning, nu får jag nog börja kalla henne vår älskade envisa galning!    Hon envisas med att hoppa upp på ett köksskåp och ska ligga där uppe.

Det går än så länge bra med våra katter, Sakhi o Marussia håller en lite lägre profil än vanligt. Marussia brukar dock busa med Jivara, antingen springer Marussia och jagar Jivara eller också är det tvärtom. Sakhi har börjat sova i vår säng igen, vilket jag tycker är mysigt. Kanske lite mindre mysigt för mannen som råkar ut för att Sakhi ligger i mannens säng....

Under veckan som gått

så har vi tagit fram sandlåda, vatten och småttingarna har fått prova lite smakportioner. Nu äter dom från tallrik, både köttfärs och lax uppblandad med mousse, från Royal Canin. Idag fick dom äta så mycket köttfärs dom ville och till slut var båda två så mätta att dom inte orkade äta upp allt.

Sakhi blev igår skrämd av något och han är ju lite småskvättig så han rusade rakt in i lekhagen som rubbades. Sjävklart ska Jivara då försvara sina ungar så hon jagade honom och sa nog en hel del fula ord till honom. Efter en stunds lugn vila kom Sakhi försiktigt in i vardagsrummet igen. När han var ca 2 meter från lekhagen anföll Jivara igen och denna gång förklarade Jivara nog väldigt tydligt vad som skulle hända om han inte höll sig borta ett längre tag.

Det slutade med att Sakhi fick sova i sovrummet med mig och sen med mannen (som har jobbat natt). Nu är alla katterna ute och lugnet råder ännu en gång, får väl se hur länge det varar denna gång.  Blir det fortsatta strider så har vi tur nog min mamma som gärna tar hand om Sakhi ett par dagar.

Sandlådan tog vi in i början av veckan och Gabbana har varit väldigt intresserad av den, han har krafsat ett par ggr och satt sig ner men utan resultat. Igår kissade han dock 2 ggr. Tänk att man kan bli glad av så lite.   Dolce är lite efter men det kommer säkert snart även för henne.

Jag har många bilder att visa, både från D&G men även ett kattbesök jag gjorde i torsdags. Det får dock vänta ett par dagar, måste göra lite andra saker först.

På måndag kommer nya kort på D&G och vi får se om det går få kullkort på dom.  Gabbana låg hos Jivara idag och hon skulle tvätta honom, Gabbana var bara busig och "uppkäftig". Sparkade Jivara i ansiktet, med både fram- o bakben etc. Hon fick säga till honom på skarpen ett antal gånger innan han till slut lugnade ner sig. Dolce skulle aldrig göra såna saker - ja, inte ännu i alla fall!

Sakhi fyller 2 år idagoch det ska vi självklart fira! Kanske tom med att han får lite baby-torrfoder, en klar favorit hos honom.  Jag har inte varit i så bra form idag så jag har inte tagit något nytt kort på honom men detta kort togs i Norge, okt -09, där han dessutom blev IP och Domarens Storsjarmøren/Hjerteknuseren i Sibirspecialen. Jo, vi är väldigt stolta över honom!  Vår älskade "solstråle" som jag kallar honom, dels pga färgen men även pga hans underbara temperament. En svensk domare kunde gott förstå varför han har det smeknamnet. Kortet är taget av Guro.Med detta kort vill vi hälsa och gratta dom andra i Vänskapskullen. Vinur (som nu heter Findus), Mellon och Podruga!


Massa bilder

Idag är det hela 4 veckor sen Dolce & Gabbana föddes. Helt otroligt vad fort tiden går.

I lekhagen spatserar Gabbana omkring och hans lilla svans står rakt upp. Dolce är mer lugn och eftertänksam (hon påminner rätt mycket till sättet om Triumph) och tar det betydligt lugnare. Gabbana (som påminner om Podruga/Bugatti till sättet) klättrar omkring på det mesta som går att klättra.

Ibland har han fått en slurk ersättning när inte Dolce orkat allt och då blir han som en liten Duracell-kanin - väldigt aktiv! Dolce brukar somna efter maten. Här är hon hos storasyster Marussia och blir ordentligt tvättad.


Ungarna inviger lekhagen med att sova och här ser man en av deras nya råtta, dom fick varsin liten råtta av Anna-Lena.


Sakhi låg barnvakt ett tag, det är så roligt att se att Jivara litar på hennes äldsta barn och låter dom vara barnvakt. Att Sakhi skulle vara intresserad och vilja vara nära, det gissade jag eftersom han var rätt aktiv med att hjälpa till under Bilkullens uppväxt.En bild på alla våra katter, i lekhagen.


Dolce är så söt och ljuvlig, kolla bara hennes söta ansikte.   På kort 2 visar hon sin fina profil.


Gabbana var så busig idag! Man riktigt ser hur det lyser i ögonen på honom, av allt bus han ska hitta på.


Kullbilder, som sagt Gabbana var väldigt busig idag och det blev en hel del såna här kort. Men självklart blev det också ett vanligt kort.

Besök + utekatter

För ett par dagar sen hade vi besök av Triumph och Roselia. Det är alltid lika kul att se kattungar man har sålt (nu är ju inte Roselia min uppfödning, men väl Sakhis yngsta dotter. Roselia kommer från Karins uppfödning) o lika kul är det att få träffa ägarna igen. En del träffar man oftare, en del mindre ofta. Det viktiga är att man får höra hur det går med katterna, vad dom hittar på för bus etc. 

Triumph tycker jag bara blir mer och mer maffig för varje gång jag ser honom!


för att inte tala om Roselia!  


Nästa gång jag träffar dom blir förhoppningsvis på Umeå-utställningen i april.

Vi har hunnit vara ute med våra katter. Stackars Jivara fick vackert stanna inne. Det blev inte så lång stund ute eftersom det var väldigt kallt men jag ville få några snöbilder på dom. Sakhi ville hela tiden in på en gång medan Marussia inte hade lika bråttom in. Ett par dagar senare tog vi ut dom två igen, då var det bara -4 ute men även denna gång ville Sakhi snabbt in. Marussia travade glatt i djupsnö men tyvärr han jag inte fota henne då.I lördags hade vi SÄSK-träff hos mig. Vi blev hela 11 st (inkl mig) och hade väldigt trevligt. Vi tittade förstås på Dolce & Gabbana och färgbestämde dom. Mycket surrande blev det och tack vare Karin så har jag nu lärt mig ett ännu bättre sätt att ge flaska. Man lär sig alltid något nytt på dessa träffar! Jag fick även låna en lekhage av Karin och vi har satt upp den nu. Helt underbart! Katterna var lite förbryllade och Gabbana hann självklart smita ut (tog max 5 minuter!). Nu har vi lagt ut fällar på golvet så det ska vara varmt och skönt och två katt-bäddar och lite mer ryms det. Ska även ställa dit en sandlåda samt vatten och lite torrfoder åt dom. Alla våra katter har varit i lekhagen och undersökt. Medan Jivara låg på ett klätterträd, med ryggen mot ungarna, låg Sakhi där bredvid dom. Nu har Jivara två barnvakter!

Blandat

Igår fick Dolce & Gabbana smaka lite på köttfärs. Båda två förstod ganska snabbt vad det var och att det var gott. Dolce åt från mina fingrar när hon plötsligt gapar stort och biter i mitt finger. Hungrig liten tjej! Gabbana fick också smaka lite grann och åt med bra aptit. Dom verkar ha fått pappa Adiks aptit.

Idag fick dom äta från tallrik och även denna gång började vi med Dolce. Hon stod och smaskade och tyckte det var gott, även denna gång var det inte så mycket kvar till Gabbana. Snart är det dags att ta fram den lilla toa-lådan åt dom.

Igår tog vi ut Sakhi o Marussia i kylan men det blev inte många minuter. Sakhi ville in på en gång medan Marussia var lite mer tålmodig. Men det är klart, det var ju mer än -20 grader ute. Ska ta ut dom igen när det har blivit bättre temperatur.

Idag kom E förbi, med Triumph (från Bilkullen) och Roselia (Frostuddens uppfödning). E är fodervärd åt Roselia. Båda två hade växt till sig lite och det var stor skillnad på att se Roselia nu, hon var mycket mer lugn. Men att sitta instängd i tvättstugan var inte så kul så hon blev lite spänd och morrade lite.

Imorgon får vi besök och på lördag får vi också besök. På lördag är det SÄSK-träff hos mig, det kommer en hel del folk så det blir verkligen trevligt och det är något jag ser fram emot.

3 veckors bilder

kommer till slut. Vi börjar med Dolce.Bilder på bergsklättraren Gabbana.


Kullbilden

Många telefonsamtal

Vissa dagar gör man nästan inget annat än sitter i telefon. Idag var en sådan dag för mig. Jag vet inte riktigt hur många timmar jag har pratat i telefon men det har gjort att jag inte haft tid att bearbeta 3-veckors bilderna idag. Jag ska försöka hinna imorgon men jag är lite upptagen då också.

Dolce har nu sprängt 300gram, efter senaste matningen väger hon nu 302 gram och Gabbana väger 360 gram så hon börjar knappa in på Gabbana.

Några bilder

Till slut kommer äntligen bilderna jag skrev om igår. Blev fotat lite senare än jag hade tänkt mig så det är taget med den externa blixten. Nåja, nog om det.

Först en bild på en blivande stjärna, Gabbana. Han satt stilla länge och väl idag och att vara modedesigner ingår det ju en massa blixtar och många kort, som ska tas.


Så här har Gabbana börjat sitta en hel del, katt-bädden är nog för liten för honom nu. Det händer att han (o även Dolce) klättrar över och ramlar ut. En kväll när jag skulle gå i säng, hittade jag honom på golvet krypandes. Dom sover fortfarande i min garderob, mest för att lugna Jivara, men är ute mer och mer i vardagsrummet och då går det ganska bra för Jivara. Det är verkligen olikt Jivara, hon brukar inte vara så här när ungarna är i denna ålder.


Dolce får vi fortsätta stödmata och hon är så söt när hon äter. Ibland har hon mjölk runt hela munnen och mitt ♥ smälter när jag ser henne.


Två bonusbilder, en där Dolce ligger bakom Gabbana. I vanliga fall brukar han lägga sig över henne men här ligger han framför henne. Ni ser kanske skillnaden på dom, det skiljer ca 80 gram dom emellan.


För en gångs skull är det Gabbana som ligger helt däckad hos mamma Jivara, annars brukar det vara Dolce som är helt utslagen medan Gabbana fortsätter dia. Gabbana ligger ofta på rygg och på slutet har han börjat snurra i vår famn/händer så han ligger på rygg, då ska man gosa med magen. Dom har ju börjat kurra för ett tag sen båda två och det är fascinerande vad högt dom kurrar.

Snart 3 veckor

och dom bor fortfarande i min garderob. Jivara är lite stressad för tillfället så då får dom bo där. Igårkväll när jag gick i säng hade jag en kattunge på golvet. Nu tittade jag inte efter vem det var men det kändes som Gabbana. Det kan jag gott förstå för han är en liten klättrare. Dolce stödmatar vi fortfarande då hon fortfarande har lite problem med att suga.

Rätt vad det är så kan Jivara plötsligt börja tokbusa - med Marussia av alla katter. Dom två har ju gått mindre bra ihop i höstas. Marussia uppskattar dock att Jivara plötsligt har tid att leka.

Har inte tagit några kort på länge men ska försöka ta kort imorgon, nu är det redan för mörkt ute och vi måste ha så många lampor tända, vilket säkert inte känns så skönt för Dolce & Gabbana och deras små ögon.

Både Dolce & Gabbana börjar krypa runt ordentligt i kattbädden och snart kommer dom inte vilja stanna kvar där alls. Men den är smidig att enkelt kunna frakta katterna, även om Jivara ligger där.

Imorse skulle jag duscha men jag skulle "bara" titta till ungarna en snabbis. Tror jag satt där över en timme i morgonrocken. Det är otroligt lätt att fastna med ungarna.

Kattåret 2009

När jag gick igenom detta i tanken så var det inte så mycket, trodde jag.  Men det visar sig ha hänt en hel del under året, så det blir ett riktigt långt inlägg!  

JANUARI
Tills vi vet säkert att Jivara är dräktig får Sakhi vara hos min mamma. Han och resten av Vänskapskullen (Vinur (Findus), Mellon och Podruga) fyllde 1 år 12:e januari.Hans andra dejt, S*Mantas Qashqai (aka Tova) är på besök.FEBRUARI
19:e februari blir Sakhi pappa för första gången. B-kullen finns hos S*Stengränds. Mamman heter IC S*Vintermarkens Bellinha Busy Bee (aka Signe), kullen består av 5 kattungar. Bilden lånad från Louise. 


21:a februari föds Bilkullen, 5 stycken busiga småbilar. Pappa till denna kull heter S*Kazols Alexandrovich Fetisov och uppfödaren är Mari Bock.
 

MARS
Vi hälsar på B-kullen.
Jag blev godkänd på


APRIL
Sakhi blir förälder igen, denna gång till 4 kattungar, tillsammans med Tova.


MAJ
Bilkullen börjar flytta hemifrån. Sakhis sista hona, CH Vintermarkens Amandha af Aarii, kommer på besök.


Tyvärr blir det inget av denna parning.
Sakhi kastreras.
Jag hälsar på Pokémon-kullen.

JUNI
Vi är på kattutställningar, både i Sundsvall och Umeå. På hemmaplan blir Jivara CHAMPION


och Sakhi blir PREMIER. Sakhi hamnar även i tidningen, på Umeås utställning då en lokaltidning gör ett bildspel.


JULI
Jag har valt att gå SVERAKs uppfödarkurs via min kattklubb under våren men själva provet gjorde jag själv. I juli blev jag en diplomerad uppfödare.


AUGUSTI
Vi är på kattuställningar igen, Bodens och Luleås nya kattklubb, Cool Cats. På Boden-utställningen tar Jivara och Sakhi sina sista svenska certifikat och får inte ställas ut mera förrän dom varit utomlands.

Sakhis dotter, S*Frostuddens Roselia, blir EX1 o NOM-U.


S*Deltas Triumph ställer ut för första gången och blir EX1.


På Luleås Cool Cats kattutställning får Marussia göra debut, 6-10 månader. Hon blir EX1, NOM och domarens hjärtekatt. Som pris för det sista får hon en fin pokal. Denna NOM är min första egna NOM även om uppfödningen fått tidigare, genom S*Deltas Podruga, och en halv nominering, via Sakhis dotter, S*Frostuddens Roselia.S*Deltas Triumph ställs ut igen och blir även denna gång EX1.
Vi bestämmer oss till slut för att behålla Marussia hemma hos oss, istället för att ha henne på foder. Nu kan jag äntligen börja njuta av denna underbara busiga, vackra lilla "galning".

SEPTEMBER
Jag far upp till Luleå igen, denna gång för att titta på utställningen. Denna helg föds äntligen Karins kull, Star Wars Episode II, så jag hinner titta lite på dom.

OKTOBER
är en ganska jäktig månad. Dels far jag och Sakhi till Norge, där vi i första hand hälsar på Podruga och tittar på hennes första kull, vi får bo hos Guro.


Samtidigt är det en utställning och Sakhi blir där INTERNATIONELL PREMIER.På lördageftermiddag är det även en Sibirspecial och Sakhi blir vald till Domarens Storsjarmøren/Hjerteknuseren.
Jag hinner precis komma hem med Sakhi för att ett par dagar senare fara till Stockholm med Jivara för parning, den stiliga hanen Jivara hamnar hos heter S*Milashka´s Adik. Vi stannar cirka en vecka innan vi far hem igen.


Vi får besök av S*Deltas Triumph och S*Frostuddens Roselia.


NOVEMBER
Jag får ett tråkigt mail om att Bugatti (från Bilkullen) har dött i en olycka. För evigt älskad och saknad.


DECEMBER
Jag skyndar mig att hinna hälsa på både Ferrari (aka Smilla)


och Vinur (aka Findus) innan Jivara och Adiks kull ska komma.


14:e december fyller Jivara 3 år.


Samma dag föds Fashion-kullen. Det blir 4 stycken modedesigners men tyvärr är både Chanel och Chapurin missbildade.

Vi får lite problem med att Jivara får lite mjölk men med stödmatning av Dolce & Gabbana, samt medicin till dom två, så kommer mjölken tillbaka.


Samma dag som Fashion-kullen föds får jag ett tråkigt meddelande om att en av Sakhis kattungar har blivit påkörd och dött.

RSS 2.0