Ella, 7 månader del 2

Igår började Ella vråla och även om hon är tidig är tecknen tydliga. Hon har börjat löpa - redan! Hon vrålar och dom andra katterna tittar på henne, Marussia är framme o tvättar henne på huvudet, Sakhi ligger och tittar lite förvånat när hon låter.
 
Det är verkligen inte kul att ha en löpande hona för inte är hon tyst bara för att det blev mörkt o tyst i huset.

Besök hos Galgaliel och Anael

dvs Lady & Lufsen, från kull 4. Jag har redan skrivit och berättat att Annika var snäll och bjöd oss på en väldigt god 3-rätterslunch, men jag har inte visat bilder på vackra Lady och otroligt busiga Lufsen från det besöket.
 
Det är första gången jag säljer ett syskonpar och det är extra roligt att det är en av varje kön. De har fått samma uppfostran här hemma, samma mat etc och så fortsätter det hemma hos Annika. När kattungarna växte upp här så var det så kul att det oftast var just Lady & Lufsen som lekte ihop!
 
Lite kul är det att Lufsen som är stor och ståtlig (samt snygg) kille är lite mera blyg än Lady, i det fallet brås han på morbror Sakhi.
 
Lady brås verkligen på sin mor Marussia eftersom både Marussia och Lady är nätta och väldigt feminina och väldigt mycket "dam" ut i klorna.
 
Lufsen är en stor, stilig kille (nu kommer jag tyvärr inte ihåg några vikter på någon av dom) som har en ganska stark personlighet. Redan när jag var upp i Luleå aug 2011 pratade jag med Annika och sa att hon måste visa att det är hon som bestämmer och det har blivit så mkt bättre, även om han fortfarande försöker leka boss ibland.
 
Här kommer massa bilder på skönheterna, Lady är först ut.
 
 
Lady är en otroligt lugn o cool katt, Lars fick hantera henne hur hon ville utan att hon sa något. Ett väldigt härligt temperament på henne!
 
 
Bilder på Lufsen som verkligen är en busig hane.
Jag är ju lite svag för tassbilder så här kommer bilder på först Ladys tass och sen Lufsens tass.
 
 
 
 
 
 
 
 

Vikter, 121027

Sakhi              5,8 kg
Marussia        3,5 kg
Dolce              4 kg
Ella (7 mån)   3 kg

Ella, 7 månader

Tiden går så otroligt fort. Ella har inte bott så länge hos oss egentligen, men på något sätt känns hon självklar här hos oss. Detta lilla busiga underbara monster, som har så mycket bus i kroppen och ytterst sällan har tid att ligga i knäet och sova, men ibland händer det.
 
Ella älskar att vara i samma rum där vi är och har nu även lärt sig att lyssna bra på sitt namn. I början kunde jag ropa och ropa och inget hände. Sen gick jag till tvättstugan (där vi har prinsesstolen) och ofta låg hon i den och tittade förvånat på mig när jag kom in.
 
Några kort på lilla stora damen från idag.

Ett riktigt gammalt kort

Det är en hel del att göra och jag har inte tid eller ork att sitta mycket framför datorn. Istället tar jag det lugnt, njuter mycket med katterna (i synnerhet Sakhi) o försöker varva ner.
 
Imorgon fyller Ella 7 månader och när jag tittade igenom kort för att lägga upp i dagens inlägg hittade jag två kort på Dolce, där hon är 7 månader. Liten blir fort stor.
 
Önskar er en trevlig helg och jag ska försöka få upp bild på Ella under helgen.

Ella har blivit storasyster

Igår föddes två helt underbara kattungar hos Karin. Föräldrarna till dessa två småttingar är samma föräldrar som Ella har, dvs Dakiri och Agent007. Stort grattis Karin, ser med spänning fram emot att få se många fina bilder så småningom.
 
Bilden har jag lånat av Karin.

Hunden Murkin

bor på ett hem där man tar hand om föräldralösa kattungar. Här kommer två klipp om den snälla hunden Murkin.
 
Önskar er en riktigt trevlig helg!
 

Jag har fått bilder på

Galgaliel och Anael, dvs Lady o Lufsen.
 
Jag blir alltid lika glad jag får kort från katter som bott här. Lite extra kul är det att se Lady o Lufsen, som är det första syskonpar jag har sålt. De har fått samma mat o uppfostran här och får det nu även hos matte Annika.
Lufsen, som ju är en stor, snäll kille är precis som många andra stora killar, dvs lite blyg. Lady och Lufsen lekte mycket när dom växte upp och redan från början har Lady tagit hand om Lufsen. Här kommer några bilder på syskonparet. Tack Annika! Bilderna är oredigerade.


Vilken kreativitet


Sådärja

I helgen kom Ella på hur man hoppar upp till bokhyllan. Hon går dock inte den vanliga vägen som de andra katterna gör utan hoppar upp via det lilla klätterträdet vi har framför bokhyllan.
 
Det var ett fasligt rännande den kvällen eftersom Ella tyckte det var så kul. Mindre kul tyckte nog Dolce, som låg på bokhyllan, att det var.
 
Även denna vecka är ganska uppbokad och jag har just nu datorfria dagar för att försöka hinna med allt som jag ligger efter med. Därför blir det även denna vecka få inlägg här på bloggen.
 
Några bilder på Ella, från Umeå-utställningen. TACK Catharina för att Ella fick låna värsta bästa hängmattan under helgen. Hon verkligen älskade den!

Lånade en bok på bibblan

som jag verkligen inte kan rekommendera, snarare vill jag varna för den. Den är eg inte sååå gammal, tryckt (om jag minns rätt) 2000 men så många fel det är i den.
 
Jag nöjer mig med att ta ett exempel. Jag tror att alla vet att man inte ska ge katten lök, vilket författarna också skriver i början av boken. Längre fram är det en hel del recept och där ingår det i flera recept lök!! Jag skakar på huvudet och förstår inte hur man har kunnat släppa igenom en sån bok.
 
Så här ser boken ut, trycker ni på boken hamnar ni på Adlibris som säljer den.
Kattägarens kokbok
 
Jag har letat, inte så aktivt dock, efter en bok som innehåller recept på mat man kan göra o ge katterna. Jag får nog fortsätta leta vidare tror jag. Då kan jag hellre rekommendera Webbkatten som har olika "kapitel", tex om foderlära som du hittar här.

Ibland hittar man inte hårbollen

och vi har ändå inte en hund att skylla på!

Älskade underbara Dolce

Dolce är helt klart den mest charmiga katt jag har träffat och jag är så glad att hon bor hos oss. Hon föredrar män och kan hoppa upp till främmande män och lägga sig och gosa.
 
Hon avgudar min man och går alltid till honom så fort han kommer hem. Ibland får han inte ens äta mat utan att hon ska upp i famnen. Hon hoppar upp i hans knä, lägger sig tillrätta och snurrar sen så att hon ligger på rygg och han kan kamma henne. Så här kan det se ut.

 

Kort uppdatering från helgen

Jag har haft datafritt må-ti (använder tidsinställda inlägg) och har denna vecka väldigt fullt upp så det kommer inte bli så mycket skrivet denna vecka.
 
Ella skötte sig ganska bra i helgen. På lördagen blev hon slagen av Doris Day (igen), dvs hennes halvsyster. Ella blev även slagen av fina Uteha som bor hos Marie. Det slutade alltså med att Ella blev EX3 (av 3).
 
På söndagen var det bara Ella och Uteha kvar och då blev Ella EX1. Hennes första rosett!
 
Ella har båda dagarna fått fin kritik och det är ju alltid roligt. I synnerhet när man dessutom kan LÄSA vad domaren har skrivit, det är inte alltid så. Värsta exemplet var när jag var i Oslo med Sakhi.
 
Jag hade en domare som sa 3 saker på engelska, vad som var fel med Sakhi. Sen var han tyst. Nåja, tänkte jag, det går förhoppningsvis att läsa bedömningssedeln sen. Men det gjorde det inte då han skrev oläsligt och inte gjorde det saken lättare att han skrev på tyska.
 
Många bilder har tagits, jag har bara gjort en första snabb grovsortering. Det var ett väldigt konstigt ljus i lokalen som ibland gjorde att bilderna blev otroligt dåliga. Men bilder kommer att komma, så småningom. Det har jag dock iofs sagt ang tidigare utställningar....

Min fina Sakhi

just nu funderar jag på hur jag ska göra. Han har ett cert kvar som han har möjlighet att ta i Sverige, sen blir han stoppad o måste utomlands. Jag kommer mest troligt åka till Finland (annars blir det Norge) till sommaren och ta med mig både Marussia och Sakhi.
 
Min tanke var att jag skulle inte ställa ut Sakhi alls i Sverige utan chansa på att han skulle ta båda certen (o bli SP) utomlands, men nu blir jag sugen på att ställa ut honom i Umeå (april 2013), i alla fall en dag. Tur jag har ett par månader till på mig att fundera.
 
En bild tagen tidigare i oktober på Sakhi.

Sicken typ eller hur?

Sakhi har några favoritställen att ligga och sova på. Den han föredrar mest är transportburen, sen sover han i en kattbädd under ett klätterträd och sen har han en vit kattbädd. Den brukade jag alltid ta med på utställningarna förr. Den är stor och rymlig.
 
Av någon anledning la sig Dolce i den för ett tag sen. Hon låg och sov och hade hur mysigt som helst, tills vårt älskade monster (Ella) kom och lade sig där, också!
 
Med detta önskar jag er en trevlig helg, jag kommer ha fullt upp med utställningen i helgen och måndag går åt till att återhämta sig.

Apropå gammal bild

När jag satt och letade kort till förra inlägget hittade jag detta. Detta är en gammal bild, Jivara är bara 4,5 månad gammal (hon blir 6 år nu i december). Här ligger hon och myser med äldsta sonen.

Utställningen närmar sig

och igår fick Ella bada, för tredje gången. Hon pratade en hel del men var ändå väldigt lätt att bada och framför allt att få blöt. Med Sakhi får man duscha länge innan hans päls blir genomblött så att man kan använda schampoo.
 
Vi stänger alltid in oss när vi badar katten och igår när vi öppnade dörren stod Sakhi och Marussia och väntade ivrigt på att få komma in och se vad vi hade gjort.
 
Det blir spännande att se vilka burgrannar man får eftersom det är fast burplacering. Kameran ska med och även äldsta sonen (såvida han inte ska jobba, inte helt klart ännu), det är skönt att få lite bärhjälp etc.
 
Har inte haft tid att bearbeta de nya korten som är tagna så ni får hålla till godo med ett riktigt gammalt kort, taget nu i maj.

En bra och lättläst sida

Det finns en hel uppsjö om olika kattsidor, det är bara att googla så hittar man mycket. På Webbkatten finns det lite smått och gott, som tex historia, anatomi, skötselråd, foderlära etc.
 
Igår hade vi testpersoner och det märktes att katterna inte hade fått vara ute (då det dels regnade en hel del men jag även var borta). Alla katterna var lite småirriterade, tom min fina snälla nallebjörn Sakhi. Han gav både Ella men även Marussia några slag med tassen. Hoppas på bättre väder idag så dom får gå ut ett tag i alla fall.
 
Sakhi älskar verkligen att vara ute, han njuter då han kan sitta ute och bara mysa. En morgon satt han ute ca 2,5 timme innan han ville komma in, trots att det bara var några grader varmt vid 7-tiden.
 
Ett kort taget för bra precis ett år sen, på min allra bästa kattpojke, min underbara fina vän, min mysiga nallebjörn!
 
 
 
 

RSS 2.0