Får lite hjälp

Igår plockade vi fram julpynt och försökte pynta lite. Behöver jag ens skriva att katterna var väldigt intresserade av allt vi gjorde?  Sen hade vi dessutom mage att flytta på deras klätterträd, till ett annat fönster.... Hoppas att dom kommer vänja sig, för det vore skönt slippa ha trädet så nära inpå soffan, det blir lite trångt.

Idag står jag och stryker gardiner/dukar/vepor och har sällskap av katterna. Just nu, när jag tagit en paus, passar Sakhi på att vara på strykbrädan och håra ner den.  

Kattens Dag, del 2

Igår var jag med Marussia på Granngården, vi var nog runt 10 katter som var där och visade upp dom. Trots snöovädret var det en jämn (och lagom många) ström av besökare. Jag satt bredvid en norsk skogkatt som heter Sigge. Sigge är 2,5 år, väger ca 7,5 kg och är väldigt maffig och imponerande. Lugnet själv och jag blev verkligen inte förvånad över att han fick mest röster av alla och blev publikens favorit.

Marussia kom på en 4:e plats, berättade en som hade räknat rösterna. En röst ifrån att bli trea. Nu var det ju en viss skillnad på lilla söta fröken Marussia jämfört med stora, maffiga och lugna Sigge så han syntes desto mera. Jag vann ett presentkort på Granngården så det var ju trevligt.

Idag ska vi pynta till första advent, får se hur många extra "hjälpredor" vi får. Jivara brukar ju vara arbetsledare vid många tillfällen, när det ska göras något....

Kattens Dag

Sista helgen i november - den 27 och 28:e firas kattens dag och jag kommer tillsammans med Marussia att stå på Granngården, så har ni vägarna förbi är ni välkomna att hälsa på mig. Jag kommer märka upp buren med hennes namn, hon är ju numera champion så det kommer att stå CH S*Deltas Marussia, på buren.

Granngården öppnar kl 10 och stänger kl 16, men jag måste fara lite tidigare, så vill ni träffa mig - ell Marussia- kom gärna senast kl 15. OBS! Jag är bara där på lördag.

Jag är väldigt bortskämd med att enkelt kunna lägga upp de fina bilderna som Linda tog på våra katter. Här är ännu ett underbart kort på Marussia. Det är bara att välja och vraka bland alla bilderna.


Genetik

kan man väl aldrig få för mycket av? Jag menar, någon gång borde det ju fastna??  Har ikväll varit på BJK och fått höra lite genetik och jo, jag tror att jag förstod lite mer än jag brukar göra. Ska nog ta och skriva ut papperen från G2 och börja läsa dom igen.

Smilla (aka Ferrari)

Tjuvade en bild från Smillas mattes sida och så här fin är Smilla när hon nosar in julbocken.


Ikväll har vi haft besök av ett ungt par, som började som testpersoner. Numera träffas vi någon gång då och då och dom är ett supergulligt par som jag aldrig skulle tveka en sekund att sälja en kattunge till.

Just nu är det lite spännande för honan före Marussia är på parning hos Bellman nu och jag vet att dom har hunnit para sig ett par gånger. Håller verkligen tummarna för att parningen kommer ta, så det kan bli söta kattungar.

Söndagkväll

och jag har tittat igenom korten som jag och Lena (tack Lena!) tog igår på avslutningen. Det har inte slagit mig förrän jag såg att Lena skrev i sin blogg att det är en bra uppslutning. Det blev 9 uppfödare som träffades igår och vi kommer från Boden, Luleå, Kåge, Skellefteå, Jörn och Sävar. Helt otroligt eg när man tänker på det, men vad gör man inte för att få träffas, ha kul och kunna umgås och skratta ordentligt. Stackars Anna, som ledde det hela, undrar vad hon tänkte när vi kom igång ordentligt?!   

När vi träffades i oktober, hemma hos Camilla, pratade vi om julavslutning och till slut blev det detta. Så kul att få ha provat på. Tack Camilla för hjälpen med att fixa detta!

Vi träffades alltså i Åbynladan, där vi skulle tova. Mycket intressant och jag tror att den enda som hade tovat var Anna-Lena och hennes alster går inte av för hackor! Nu när jag har testat att tova förstår jag på ett helt annat sätt hur mkt jobb som ligger bakom en katt-bädd som denna. Chunii ville inte helt visa upp sig på denna bild.  Kortet är taget i aug i år, i Gammelstad, Luleå, o är helt obearbetat.


Något jag upptäckte att om man ska tova så bör man inte ha långa naglar, som jag har. Jag råkade göra lite hål på min tomte ett par gånger.

Anna var en klippa, tålmodig trots allt surr och skratt och hjälpte mig även göra en hatt. Jag var lite osäker på vad jag skulle komma hem med, en klump ull trodde jag. Delvis för att jag inte visste hur svårt det var men även pga värken. Att rulla bollar var lätt gjort - det som jag tror de flesta av oss tyckte var jobbigt var att göra hattarna, för då kom värken i axlarna ganska snabbt.

Förslag på saker att göra.


Utekort, så mysigt när det kom lite snö.


Slutligen, alla våras alster....

Just hemkommen

efter en mycket trevlig dag. Det kommer komma bilder senare, ska äta och ta det lite lugnt. Själva tovningen gick bra, förutom när jag skulle göra hattarna. Då fick jag ont i axlarna men fick tur nog hjälp med den större hatten. Jag hann göra en stor och en liten större tomte. Det har verkligen varit en supertrevlig dag med mycket prat och skratt.    Ni ska få se vad fina alla tomtar blev, ev imorgon. Nu är det sen middag som står på schemat.

Lokalträff, julavslutning

Imorgon far jag till Åbyn för att tillsammans med några uppfödare träffas och ha trevligt. Vi kommer försöka tova en tomte - undrar hur det kommer gå! Jag tror att det kommer bli väldigt trevliga timmar tillsammans. Vi brukar alltid ha kul när vi träffas, men detta blir första gången då vi inte bara pratar katt.

Tjejerna, dvs Jivara och Marussia är väldigt gosiga och sociala, nästan så att man skulle kunna tro att dom har spottat ut p-pillret, men det ska dom inte ha kunnat göra. Tiden närmar sig och snart hoppas jag att det är dags för Marussia att få träffa Bellman.

Kattmöte

Om ca 30 minuter går jag till bilen för att fara till Boliden, för ännu en katt-träff. Ser fram emot det och hoppas att vi hinner få undan mycket jobb i dag.

Jag vet att jag tjatar om Dolce, men vilken bra katt hon är o vilken bra utställningskatt hon skulle ha blivit. Hon är så kort att hon ryms perfekt hos Lars o hon har absolut inget emot att ligga på rygg i hans knä, helt stilla. OK man får kanske muta lite ibland.  Sakhi är ju så stor och lång så han ryms tyvärr inte i något knä. Igår var det operation tovor och Sakhi har nu bara en besvärlig tova kvar. Dolce var tovfri igår men hon kommer säkert få ngn tova till snart. Ska fota hennes krulliga får-mage före borstning någon gång.

En kompis till yngsta sonen har efter 4 mån hittat sin huskatt igen, lyckan o glädjen är förstås stor och vi gläds med dom. For över dit med lite kammar etc så att dom ska kunna fixa till massa tovor hon har fått under sin tid borta. Just nu är huskatten väldigt gosig och sällskapssjuk, så familjen njuter förstås lite extra.

Dolce igen

Börjar få en del väldigt fina kommentarer om Dolce och många handlar om att dom gärna vill ta henne. Aja baja är allt jag säger. Ni får gärna beundra henne men där går gränsen. Se men inte ta hem!

Igår var jag på pysseldag. Jag var där strax efter 10 och var hemma kring 23.45. En härlig dag! Jag önskar bara att jag hade haft sällskap av Sakhi, jag är så van nu att han ligger nära när jag pysslar. Dock kom han snabbt upp i soffan när jag satte mig. Underbara, gosiga, högt älskade Sakhi.

Här kommer en bild på våra två kastrater, även den förstås tagen av underbara och otroligt duktiga Linda.


Mysproppar

Vi har 2 stora myspropppar i familjen, fast den ena går bara till män - det är såklart Dolce. Den andra mysproppen är Sakhi, som kommer till mig! 

Ibland kommer han om jag varit borta ett tag, då vill han att vi ska mysa. Men oftast så kommer han till sängen när jag lagt mig. Igår var en sådan stund och vi myste länge. Han älskar att bli kliad/masserad bakom sitt högra öra. Då blir han så nöjd så han tom brukar dregla.

Även detta kort är taget av den duktiga Linda, dock har jag vänt på honom. Vår stora underbara vackra, charmiga och otroligt snälla Sakhi.


S*Deltas Bugatti

Tiden går så fort och idag är det ett helt år sen hon dog. Det är otroligt hur fort det tyvärr kan gå ibland o mina tankar går till familjen som alltför snabbt förlorade sitt älskade husdjur och Ziggy förlorade sin kompis.


Den mest matglada av alla....

är ju som sagt Dolce. Man kan ju tycka att vi borde ha lärt oss det vid här laget men icke....

Idag putsade mannen lite kött, gav slamsorna åt Jivara som åt det hon ville ha och sen försökte jag diskret locka på Marussia.

Precis när jag fått henne i famnen och går till köksbordet så kommer Dolce, i full fart, och verkligen kastar sig upp på bordet. Hon hann ta en rejäl bit slamsor och lämnade inte så mkt kvar åt stackars Marussia.
Våra andra katter brukar minsann kunna uppföra sig men inte denna bustjej....

Kattföreläsning

Igår var jag (o massa andra) på en kattföreläsning med Susanne Hellman Holmström. Jag lyssnade på henne i våras när hon var i Skellefteå, men hon är väldigt duktig och inspirerande på det hon gör så jag lyssnar gärna på henne många ggr. Denna gång ställde jag bara en fråga.   

Jag köpte även en fågel-DVD av henne, dom enda katterna som var intresserade (första gången) var Dolce och Sakhi. Får hoppas att dom börjar bli lite mer nyfikna på filmen sen.

Nya vikter på katterna 101106

Alla 4 har gått upp, minst Marussia och mest Dolce. Jag förstår inte att hon fortsätter gå upp i vikt hela tiden och så mycket!! Detta är visserligen ganska nyss efter dom hade ätit och tom fått räkor av mormor.

Nu provar jag ett tredje foder på Dolce så i nuläget har vi tre olika foder åt katterna. Dolce o Sakhi får varsitt och Jivara samt Marussia delar på ett. Marussia visar klart och tydligt att hon är less det fodret nu, måste köpa ett nytt till henne, så kanske 4 olika foder?? 

Dolce

3 719 g

Marussia

3 511 g

Sakhi

5 636g

Jivara

3 584 g


Marussia

satt så fint på klätterträdet att jag blev tvungen att ta kort på henne. Vår underbara, mysiga, charmiga katt.  


Har nyss fått in posten

och där låg bla en efterlängtad skiva med kort, från Linda! Dom är så otroligt fina allihopa och jag ska visa flera kort sen men just nu är jag upptagen och hinner bara visa ett. Tänk er henne på en utställning, tror ni hon skulle charma domarna? 


Vid svåra tider

så ser man verkligen vem som är ens vänner. Jag har haft det lite jobbigt med bla en väldigt nära vän som fått göra en stor operation. Vi pratade lite om detta just då och det är så sant som det stämmer. Eftersom hon hörde hur orolig jag var så hörde hon dessutom av sig till mig senare den dagen. Tack vännen! 

Så om jag inte skriver så mkt här just nu så beror det på den anledningen. Mycket har fått släpa efter, för jag har inte klarat av att göra så mkt som jag har velat. Nu ska det väl vända och jag kan börja vara lite mer aktiv, som tex att prova foto-studion.

Tittar på gamla bilder

Drygt ett år sen bilden togs och under den tiden har Jivaras 3:e kull fötts. Hon har även hunnit bli IC samt att hon har blivit lite mer social, även mot mig!   Om ca 1,5 månad fyller hon 4 år. Det är helt otroligt vad fort tiden har gått och jag är så glad över att Sussie ville sälja denna guldklimp till mig. I nuläget har hon fått 3 kullar, 11 underbara kattungar o tyvärr 2 döda kattungar.
 

Sen har vi då Sakhi, underbara och helt otroligt snälla Sakhi. Vår första kattunge som vi behöll, kommer från Vänskapskullen (kull 1). Som avelshane fick han träffa 3 snygga tjejer men tyvärr blev det bara 2 kullar. B-kullen (Sundsvall) och Pokémon-kullen (Boden), 9 kattungar har han fått - tyvärr blev en överkörd. Kortet togs när han blev IP i Drammen, okt 2009. Han blir 3 i januari-11.


Sen har vi då vackra Marussia. Denna tjej som jag inte vågade fästa mig vid först eftersom jag ville ha henne på foder. Jag är dock glad att jag inte hittade rätt fodervärd åt henne, har svårt tänka mig vara utan henne nu.    Marussia är en helt underbar katt (precis som alla våra andra katter är) men hon älskar att ligga i tvättstugan i bädden som ligger där. Marussia kommer från Bilkullen (kull 2) och hon fyller 2 år i feb -11. Hon ska få möta en snygg kille vid namn Bellman i nov/dec. Kortet är taget för knappt ett år sen. Denna lilla gosegumma (ibland) är den av våra katter som gått bäst på utställningar. På 5 utställningshelger har hon två ggr blivit NOM.


Sist ut då (än så länge) är Dolce, henne behöver jag väl eg inte skriva så mycket om? Tycker jag gör inget annat än att beskriva alla hennes små hyss. Dolce kommer från Jivaras Fashionkull (kull 3) och fick i samband med förlossningen en nerv som kom i kläm. Detta resulterade i att hon har en halvsidig ansiktsförlamning, från örat ner till munnen. Men det stoppar verkligen inte Dolce. Full fart, matglad (väldigt matglad!), hör bra på båda öronen (när hon vill) och den mest sociala katt vi har. Folk blir tokförälskade i denna underbara, charmiga, gosiga tjej!  Hon är en sann livsnjutare, mycket bestämd vilja och kommer bra överens med Marussia och Sakhi. Ibland tar hon dock fel på mamma och syrran och då kan det ju bli lite tokigt... Hon och mamma Jivara firar födelsedagarna samma dag, Jivara blir 4 år och Dolce 1 år. På kortet är hon bara 4 månader, ej kastrerad och har inga problem med jobbiga tovor i pälsen.


RSS 2.0