Blandade bilder så här i dessa tider

 
 
 

Idag fyller Operakullen 5 år

Idag fyller Operakullen 5 år. Jag kommer så väl ihåg att Marussia valde att föda morgonen mot när jag skulle till Stockholm för ett årsmöte. Jag hann se första kattungen, enda hanen - Don Magnifico, födas innan jag blev tvungen att gå o göra mig klar för att bli upphämtad. 

När vi sen landade i Stockholm fick jag läsa att det blev 2 kattungar till, 2 honor. Det var Pamina och Tatyana (som nu kallas för Tanja) som hade fötts. 

Don Magnifco visste jag direkt att jag skulle sätta på foder och det blev en kompis till äldsta sonen som fick förtroendet. När jag frågade om dom hade funderat på namnbyte kom svaret direkt, han skulle kallas för Dylan. O hemma hos dom väntade en perser, som kallas för Hendrix, knappt ett år skiller mellan dom. 
 
 
Dylan vägde 128 g när han föddes. När han flyttade (13,5 veckor) vägde han 2143 gram.
 
 
Pamina vägde 99 g när hon föddes o när hon flyttade vägde hon 1690 gram.
 
 
och Tanja vägde 118 g när hon föddes o vid flytten vägde Tanja 1930.
 
 
Några kullbilder. 
 
 
Stort grattis till Operakullen. 
     Ella fyller 8 år

Idag fyller virvelvinden Ella 8 år. Hon har lugnat ner sig en hel del. När hon flyttade hit som kattunge tog det henne 10 månader att komma o lägga sig i knäet. Hon hade så mkt energi och var igång för jämnan. 

Nu för tiden är hon mycket, mycket lugnare. Hon gör inte så mkt, springer lite på katthjulet (det används mest av Ella och Dolce), går ut lite i kattgården, är ganska hungrig och älskar att ligga i mitt knä när jag sitter i soffan. 
 
Några bilder på vår fina Ella.  Första bilden är tagen efter första natten, då jag och Ella sov i vardagsrummet. 
 
 Att vara ute i sele o koppel har Ella aldrig tyckt om, men hon älskar att vara ute i kattgården o den nya vi gjorde ifjol bara älskar hon. Hon är så nöjd med att vara där, med oss. Ella är oftast en väldigt social katt, som vill vara nära, nära. 
 
Två bilder från Ellas utställningskarriär. Hon var tyvärr med om en olycka (transportburen gick sönder och hela buren ramlade ner på marken, när jag lyfte buren från bilen. Tyvärr lyckades hon aldrig riktigt komma över det. Här är två bilder, tagna av Marie, som har uppfödningen Sessans (samma uppfödning där vi köpte License to kill, som fick namnet Bond hemma hos uppfödaren men som nu bytt namn till Harry. 
 
Sen måste jag avsluta med en bild som Maria Westling har tagit på vår vackra virvelvind. Kortet är taget 2017. 
 
Ella kommer bjuda gänget på lite räkor o kanske lite extra god mat oxå. 
 

Kort uppdatering om musikkullen

Nu har alla flyttat o det har gått bra för samtliga.

Siri (Higher love) flyttar till en sibbe som heter Sammy. Han var inte så väldigt intresserad utan gick ut ganska fort. Siri har snabbt blivit bekväm i sin nya familj. Det blir nog kul för både Sammy o Siri sen när de blir vänner. 
 
Baloo (Love hurts) har flyttat till en familj med tonåringar och ett litet barnbarn. Han är nyfiken o väljer att sova en stund, nattetid, hos alla som har dörrarna öppna.
 
Burning love har bytt namn till Sonya. Hon åkte tåg till sitt nya hem. Hon har oxå en storebror, en sibbe, som kallas för Ubbe. Hon var inte helt förtjust i Ubbe men det går bättre och bättre. Bild 1 är under själva tågresan. Bild 2 är hemma i lägenheten med husse.
 
Snickers (Love hurts) har flyttat o blir (för tillfället i alla fall) ensamkatt. Han pratade lite under bilfärden men lade sig sen till lugn och ro. Han har hunnit utforska hemmet och även Snickers är nyfiken o framåt.
 
 

Hejdåbilder

Innan varje kattungeflyttar brukar jag alltid låta mammakatt säga hejdå till sin stora baby. Nu fuskade vi o gjorde detta i samband med veckofotograferingen. Om det är det det beror på att ingen var intresserad av att säga hejdå?
 
Men så här såg det i alla fall i tisdags.
 
O så en bonusbild på Baloo. Han älskar Carinas stora killar, här är han med Zotik o tuggar de vuxna katternas torrfoder.
 

Musikkullen är nu 13 veckor

O denna tid har gått så otroligt fort. För fort om man frågar mig och Carina och för sakta om man frågar deras nya familjer. 

I tisdags var det slutbesiktning och vaccin 2. Allt gick bra, förutom för Snickers som inte hade kvar sitt chip. Men det gick fort att fixa till. 

Detta är min 12 sibbe-kull och jag har inte varit med om att chippet har försvunnit tidigare. Tur att jag numera väljer att chippa i samband med vaccination 1. 
 
Detta är en ljuvlig och livlig kull. De brås på mormor Marussia vad gäller att kunna rymma o på mamma Pina vad gäller maten.  De äter och äter och blir större o större.
 
Vi satte upp kullen på ett klätterträd hos Carina och det gick bara finfint att köra med lite vippa där o vi kunde snabbt konstatera att det var fler än kattungarna som gillar vippor. 
 
Sista veckobilderna och det känns verkligen både ock. För Carina kommer det bli skönt att kunna få lite ordning igen men det kommer såklart att bli tomt hos henne.
 
 
 

Förkyld

Jag har blivit förkyld och har därför inte hunnit fara till musikkullen och fota dom i veckan. På ti är det slutbesiktning o vaccinering o sen börjar dom flytta nästa fre. 
 
Det blev lite strul då först en anhörig blev sjuk o sen även jag, men så kan det bli ibland. 

S*Deltas Pinarello Dogma

En bild på Pina (som tillhör Cykelkullen), tagen förra gången jag fotade musikkullen. 
 
 Baloo o Shamina

Baloo älskar verkligen Shamina o Maui och vice versa. Här är en bild på Baloo (11 veckor) och Shamina. 
 

11 veckor

Igår blev Musikkullen 11 veckor och nu är det verkligen full fart på dom. Något som oxå märks på bla kullbilderna. 

De har även lärt sig att hoppa upp på en liten bänk, där Carina har torrfodret för de andra katterna (en bild jag kommer lägga ut på instagram sen). Denna kull är väldigt förtjust i torrfoder. Sjävklart äter de även blötmat o även MUSH. MUSH är framför altt Snickers (It must have been love) väldigt förtjust i. 
 

Bara som jämförelse lägger jag upp bilder på förra gången vi fotade dom, på samma ställe. Mycket hinner hända på bara 4 veckor. 
 

RSS 2.0