Marussia

Marussia har några favoritställen, bla en i tvättstugan men hennes favoritställe nr 1 är nog framför tv:n. Så här gör hon flera ggr/vecka. Våran lilla sötnos. 

Marussia hälsar till alla sina syskon och såklart till pappa också!Dolce igen

Dolce är verkligen en underbar skatt, med världens bästa temperament. Ibland undrar jag om det är pga färgen för Sakhi (båda är ju golden) är också så där gosig, mjuk, fin och underbar.

Så här låg Dolce hos mig idag, länge länge. Till slut blev jag tvungen att flytta henne så jag skulle kunna göra något.
Dolce hälsar till brorsan Teo (som alltså bytt namn från Gabbana) och såklart till pappa också!

Utställningsresultat

Blev tvungen uppdatera då jag glömt fylla i resultatet för Sibirspecialen. 
 

       MARUSSIA

Ort

Datum

Klubb

Domare

Resultat

Luleå

09-08-29

Cool Cats

Vesna Riznar-Resetic

EX1 NOM

Domarens katt

Luleå

09-08-30

Cool Cats

Luigi Comori

EX1

Umeå

10-04-17

Björkstakatten

Anette Engvall

EX2

Umeå

10-04-18

Björkstakatten

Maud Olsen Johansson

Färgändras till n 23

 

       SAKHI

Ort

Datum

Klubb

Domare

Resultat

Skellefteå

08-05-25

Solkatten

Ulrika Olsson

EX1

Luleå

08-09-13

Norrskenskatten

Maj-Britt Stein

EX1

Luleå

08-09-14

Norrskenskatten

Anne Gro Edström

EX1

Sundsvall

09-06-06

Sundsvalls kattklubb

Anette Engvall

CAP

Sundsvall

09-06-07

Sundsvalls kattklubb

Eiwor Andersson

CAP

Umeå

09-06-13

Björkstakatten

Henry Hornell

PREMIER

Umeå

09-06-14

Björkstakatten

Albert Kurkowski

CAPIB

Piteå

09-08-15

Artica

Henry Hornell

CAPIB

Drammen, Norge

09-10-03

BURAK

Rolf Voehringer

INTERNATIONELL PREMIER

Drammen, Norge

09-10-03

BURAK, Sibirspecial

Raymond Allessandro Saetre

Storsjarmøren/

hjerteknuseren

Drammen, Norge

09-10-04

BURAK

Åsa Hammarlund

CACPIB

Umeå

10-04-17

Björkstakatten

Anette Engvall

CACPIB

Umeå

10-04-18

Björkstakatten

Maud Olsen Johansson

CACPIB


Dolce, 19 veckor

idag och det firar hon med att ligga och snutta på snälla Marussia! Jivara har klart visat att hon har brytit banden så det är ju tur att det finns en annan mamma att gå till.

Dolce

Ingen i familjen ångrar att vi tog beslutet att behålla denna charmernande tjej. Hon har nu även fått en egen katergori från o med idag. Berättelsen om hennes uppväxt finns kvar under Fashionkullen.

Igår var alla 4 katterna ute, i omgångar. Dolce tyckte det var lite jobbigt i början men sen tyckte hon om det. I synnerhet när husse tog fram en död råtta. Rackarns vad snabb hon var på att försöka fånga råttan! Vi får väl se vem som tar mest råttor i sommar, Dolce eller mamma Jivara.


Under våren

har jag läst G2-kursen. Väldigt intressant men också bitvis svårt, det är inte att rekommendera att ha en kull kattungar samtidigt som man läser kursen.Knappast någon som blir förvånad

Jag är fortfarande väldigt förkyld, mest hosta som inte ger sig. Detta har satt P för en del planer jag hade, som tex att bearbeta korten efter utställningen, efter träffen hemma hos Catarina etc. Jag har helt enkelt inte orkat något utan mest bara vilat.

Jag tror inte att någon som har träffat Dolce blir förvånad när jag säger att vi inte kan släppa henne. Vår egen lilla busiga, charmiga, gosiga, sociala prinsessa.

Jag satte ut henne på annons på nätet och satte även upp annons i samband med katt-utställningen. Men redan där och då var jag väldigt tveksam till att göra det. Folk fick en vecka på sig annars skulle hon stanna och även om inte en hel vecka har gått ännu så stannar hon.

Det känns bra av flera skäl för även om jag skulle ha gett rabatt (i samband med köpet) så gällde det att hitta rätt familj till henne, som dög för mig. Inte helt lätt när man har haft hand om denna tjej så länge. En annan orsak är ju också det att även om vi inte tror att hennes förlossningsskada blir värre så kan vi ju inte garantera det. Att sänka priset en bit skulle ev täcka veterinärkostnaderna, men säker kunde vi inte vara.

Detta betyder ju att vi nu har 2 sällskapskatter (Sakhi o Dolce) och 2 fertila honor (Jivara o Marussia). Jivara ska omplaceras till äldsta sonen så småningom. Jag har haft små tankar på att köpa en ny avelshona men just nu ligger dom på is, tills Jivara har flyttat. Sen gäller det också att inte titta på alla underbara vackra kattungar det finns just nu.

Uppfödare

Igår for jag och Carina till Sussie för att bla titta på hennes två kullar. Alla ungar är bedårande söta men Allting....  Någonting blev väldigt förtjust i Carina och var mycket runt henne.

Väldigt skönt få komma hem till en gosig Dolce igår. Hon var så social så jag satt länge i soffan med Dolce innanför tröjan innan jag kunde gå i säng. För självklart kunde jag ju inte lämna ifrån mig Dolce!

Idag har jag haft besök av Kicki, som hämtar hem sin kille från Umeå.

Är fortfarande förkyld och hostig så bilderna kommer senare i veckan, ska försöka ta det lite lugnt i veckan.


Helgens utställning

har gått bra och jag är rätt nöjd med den. Har tagit en del kort på lördagen (då det var mycket sibbar) ända tills batterierna till blixten la av.... Idag har det blivit fotat mindre och jag har inte gått runt och fotat sibbar som jag brukar tyvärr. Jag har inte varit i bästa form denna helg.

Mer info o bilder kommer senare i veckan.

Liten ändring

Det har blivit en liten ändring i domarfördelningen. Idag har vi Anette Engvall, trevlig domare och om jag minns rätt skriver hon dessutom så det är lätt att läsa.


Vår älskade solstråle

Tänk vilken sovställning katter ändå har. Sakhis sovställning tycker jag ser allt annat än skön ut.   Blev bara tvungen att fota honom. Efter första kortet fick han nog och ville inte längre vara med på bild....Denna stora kille, knappt 6 kg, är världens snällaste, gulligaste, mest omtänksamma katt man kan tänka sig. Tålmodig när jag kammar honom och de tovor han ibland ändå får härdar han ut med att jag tyvärr får vara hårdhänt. Det finns helt enkelt ingen bättre katt än Sakhi.

Idag var min mamma upp för att hälsa på sin pälskling, det är nog både ock känslor för henne. Klart att hon saknar Sakhis sällskap, men det är betydligt mycket mindre hår överallt nu.   Hon hade med sig räkor som katterna fick dela på och Dolce stal Sakhis första räka!

På något sätt i morse lyckades antingen Dolce eller Marussia starta dammsugaren själv. Smarta katter vi har, nu ska vi bara få dom till att dammsuga också.

Två kort på Dolce

Länge sen jag lade upp några nya kort på vår sötnos men här kommer i alla fall två kort.Dolce blev så lik Jivara när hon ligger så här på stolen.Teo (Gabbana)

Har fått några bilder på Teo och även fått tillåtelse att lägga ut bilderna här, så håll till godo o njut av bilderna! Han är så söt Teo.

 
Här är Teo med matte Elin.
 

Badade katter

Idag har vi badat Marussia och Sakhi. I helgen var jag till Catharina, där ett gäng SÄSK-medlemmar pratade pälsvård och preparing. Nu har jag testat att bada lite längre i förväg och använt balsam, mkt kortare tid än vi gjort tidigare. Ska bli intressant att se om det blir någon skillnad.

En uppfödare från Göteborg, Miss Emmi's, hörde av sig tidigare under veckan. Hon ville komma o bla få se mormor Jivara. Miss Emmi's har nämligen Lucida (dvs Podrugas dotter). Miss Emmi's var inte svårövertalad att haka på och följa med på träffen. Men jag tror hon tyckte vi surrade en hel del.  Tack igen Catharina o alla som var där för ett jättetrevligt möte med mycket skratt och väldigt gott fika. Som extra bonus fick vi ju se dom 4 underbara söta kattungarna.

Domarfördelning i Umeå

BJK har släppt domarfördelningen och på lördag ska katterna ha en domare som heter Charles Spijker och på söndag blir det Maud Olsen Johansson. Ska verkligen bli spännande att se hur det går. Marussia har jag inte så stora förhoppningar på då hon är ganska pälslös tyvärr. Jag får väl se detta som träning helt enkelt för Marussia! 

Vikter Triumph o Roselia

I onsdags kom E förbi här med Triumph (Bilkullen) och Roselia (Sakhis dotter). Så kul att få träffa dom alla 3 igen! Vi hade katterna i ett eget rum men Roselia tyckte tyvärr inte att det var så kul, utan hon muttrade en del.

Vägde dom självklart och Triumph väger nu 5,6 (knappt 5,7) kg och Roselia väger nästan 3 kg.


Vikter Dolce o Marussia

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 16 veckor

Status

Deltas Dolce

Ny 24

89 g

1 855 g

Ledig att tinga


Marussia
, vikt idag:   3,5 kg

Pratade med Triumphs och Roselias matte idag och Triumph väger nu 5.7 kg. Viss skillnad mot storasyster Marussia! 

Förhoppningsvis kommer matte + katter förbi här på onsdag. Håller verkligen tummarna för det! Det är alltid lika kul att träffa gamla köpare och katter.


Dolce

Dolce är det verkligen full fart på. Hon springer, hoppar och skuttar och även om hon ibland är mindre rolig (som när hon har hinderbana på mig när jag ligger i sängen) så smälter ju alla inför henne. Men ibland blir även Dolce trött och slut och då däckar hon totalt.

Det är så roligt med Dolce för hon är fortfarande väldigt social av sig, kommer gärna nära en ell upp i famnen för att sova. Men när hon är vaken har hon sällan tid att vara stilla i famnen. Hon sover hos mig på nätterna, ell hon börjar med att komma upp i min säng. Där ligger hon ett tag långt ner i sängen,  mellan mina ben. Efter ett tag går hon och lägger sig i en av våra garderober. På morgonen kommer hon tillbaka till sängen och när mannen börjar jobba tidigt så är hon så god, hon kurrar och kurrar och vet inte riktigt hur ell vad hon ska göra för att hon ska få en tidig frukost.

Det är verkligen skillnad på våra katter. När mannen tex går upp vid 5-tiden så kommer alltid Dolce o Marussia ut i köket, hungriga. Sakhi brukar ligga i tranportburen och det är knappt han orkar titta upp. Jivara sover en trappa upp, hos äldsta sonen.

Här sover Dolce hos yngsta husse, här väckte jag nog henne när jag var och fotade. Hon kan fortfarande inte stänga ena ögat helt och hållet utan det brukar vara en springa (ibland liten, ibland större) som är öppen.Idag har jag även bokat hotellrum till Sundsvallsutställningen. Längtar verkligen dit!

Det är skönt

att kunna ha alla katterna hemma. Dolce motionerar både Sakhi och Marussia genom att attackera dom. Dolce är lite uppkäftig faktiskt!  För ett par kvällar sen satt Dolce och Marusssia i köket och väntade på mat. Medan dom väntar så går helt plötsligt Dolce till attack och kastar sig över Marussia, som nog blev lite överrumplad.

Jivara bodde ett par dagar uppå på övre plan, där sönerna bor. Nu har hon mer och mer börjat vara nere hos oss också, vilket ju är skönt.

Inget bus mellan dom stora katterna ännu men det kommer nog snart hoppas jag. Det är lite mindre "tassa på tå" nu än det var första dagarna.

Idag for vi hela familjen, med Dolce, till min mamma. Tog med Dolce för att hon ska få fortsätta träna åka bil. Hon busade på som vanligt och slocknade sen, helt borta. Sakhi hade lagt sig i den gamla buren och jag tror nog att han var lite sugen på att åka tillbaka till min mamma, där han fick vara ifred och bara mysa, ha det bra och bli bortskämd.

RSS 2.0