FIV o FelV-svar för Jivara

Det gick väldigt fort att få svar på dom proverna och även dom är bra. Det känns jätteskönt att allt - hittills - flyter på som jag vill. Nu håller jag bara en tumme för att Jivara kommer bli lika förtjust i Adik som jag är, dvs så hon släpper till lite snabbare än hon brukar göra.

S*Deltas Ferrari, aka Smilla

Som sagt, även Smillas ägare är snälla och uppdaterar flitigt med kort vilket jag tackar för. Här är ett kort på Smilla, taget på hennes 7-månadersdag. Tänk så fort tiden ändå har gått! Bara det lugnar ner sig här hemma (nov kanske?) så vill jag gärna komma o hälsa på Smilla.S*Deltas Triumph

är en stor kille. Redan när han var 5,5 mån så vägde han 4,5 kg (rätta mig om jag har fel E) och när han var 6 mån (han kastrerades den dagen) så vägde han 4.9 kg (återigen, rätta mig om jag har fel E). Jag har snälla köpare som ofta skickar kort till mig. Triumph, Smilla (Ferrari) och Bugatti är dom flitigaste! Jag uppskattar det verkligen ska ni veta!

Jivara är en arbetsledar-katt, dvs hon ska vara med precis överallt och "godkänna" arbetet och se till så att vi inte fuskar. Vi har många kort på henne där hon ligger och tittar så att det blir ett bra utfört arbete.

Triumph verkar vara likadan. Hans matte & husse satte upp hyllor som han kan hoppa mellan och det är klart uppskattat! Bilderna är tagna av Triumphs ägare och ej bearbetade.
Visst är han stor och maffig här? Superfin och så otroligt lugn o cool kille!

Sakhi

Fick nyss ett sms som gladde mig mycket. Sakhi har kommit med på BURAK:s utställning nästa helg! Nu hoppas jag bara att han sköter sig lika bra som han brukar göra på utställningar.  

Jivara

Idag var jag och testade hennes hjärta o tog dom vanliga proverna och när hon börjar löpa så ska hon få träffa en riktig snygg kille, som heter S*Milashka's Adik. Så här blir parningen mellan dom två. 
HCM-test på Jivara

Idag var jag o äldsta sonen och gjorde ett HCM-test på Jivara. Trots att hon inte gillar att bli fasthållen så gick det bara bra och hon fick beröm för ett mycket fint  .  Det känns alltid lika skönt när man får höra dom orden.

Kort uppdatering

Jag har varit sjuk hela veckan och vi har dessutom strul med bla telefon och internet. Vill ni ha tag på mig föreslår jag att ni ringer min mobil; 070-831 87 31. Jag har inte orkat bearbeta några kort alls från kattutställningen utan det får komma när jag blir frisk.

Orianna

Det märks att jag var väldigt trött och slut igår för jag glömde ju helt bort att säga att Orianna blev BIS i lördags!! Stort grattis igen!

Vilken helg

Helt underbar men trött/sliten är jag och jag har dessutom blivit förkyld tyvärr. Men det var värt det. 

Jag började med att köra till Luleås utställning. En sträcka på drygt 30 mil (enkel väg). På lördagen hann jag förutom att fota en hel del sibbar (kommer ev slutet av veckan), träffa massa trevliga människor (som vanligt) även träffa Karins nya kull när jag kom till henne på kvällen. Helt otroligt ljuvliga och helt, helt underbara!!

Söndagen hade jag hand om "farmors lilla ♥", den ljuvliga och vackra Roselia. Det är ju vår Sakhi som är pappa till den kullen och hon är så otroligt gullig och charmig! Igår hann hon inte vara på utställningen, eftersom jag kom efter incheckningen var slut och Karins katt hade fullt upp med att föda fram kullen. Men idag fick jag ha henne hela dagen.

Sen fick jag även vara med om Valentines första utställning och det gick ju hur bra som helst. Han tog CAP båda dagarna och blev idag Publikens favorit! Grattis Valentine!

Imorgon hoppas jag hinna gå igenom alla bilder jag tog i helgen o börja sortera dom.

Man kan ju tro

att jag skulle vara less på utställningar. 4 stycken nu i sommar! Men inte då, på lördagmorgon sätter jag mig i bilen och kör upp till Luleås utställning för att se massa vackra sibbar igen.  För att slippa köra 60 mil på en dag så har jag tiggt till mig en sovplats hos Karin och har jag tur så har kullen äntligen kommit så jag kan njuta av den också.

Marussia stannar hos oss

Efter att ha funderat fram och tillbaka och fått goda råd av folk så har vi bestämt oss för att spara Marussia hemma hos oss. Ända sen hon föddes var min tanke att jag skulle placera ut henne på foder och så småningom köpa en ny hona. Men planer är bara planer, ibland ändras dom en hel del. Nu kan vi börja njuta för fullt av vår älskade lilla "galning". 


Silverfontskullen

Jag är ofta och tittar på den söta silverfontskullen. Nu är det bara en knapp månad kvar tills jag får träffa dom. Det är kanske onödigt att säga att jag längtar??

Titta bara på denna bild, hur söt är den inte! Här är dom 4 veckor gamla.


Men apropå söt.....

Cool Cats första utställning

Med bara 2 veckors mellanrum for vi till Luleå, där den nya kattklubben (Cool Cats) hade sin första kattutställning. Jivara var hemma och Sakhi är låst i Sverige. Han fick dock följa med som sällskap till Marussia, som var på sin allra första utställning. Nu var jag inte så orolig för Marussia, för hon är en framåt ung tjej men lite extra trygghet i form av en stor nallebjörn (Sakhi) är ju aldrig fel.

Till förra utställningen hade jag sytt nytt dubbel-burskynke och det blev väldigt effektfullt med belysningen (stjärnorna) när dom släckte ner lamporna i lokalen, för att köra in domarna. Bilden kommer från Bodens utställning.


Två bilder från när domarna anlände till lokalen.


Sonja var där med en katt.


Sissel var där med tre katter. Isak blev NOM-U på söndagen.


Susanne var där med två katter. Cina blev domarens hjärtekatt på lördagen och Orianna blev NOM på söndagen.Anne-Sofie var där med två katter.


Karin var där med Roselia.


Carina var där med sina två killar.Sen måste jag säga grattis till Carina med familj som får hem pappa Zummits vackra dotter, ingen mindre än lilla prinsessan My.

Pia var där med Niiki.


Maria var där med Zelda.


Triumph var på sin andra utställning, denna gång klassen 6--10 månader. Även denna gång fick han lätt EX1 och här kommer några bilder lugna Triumph. Första bilden sitter husse med honom utanför buren. På bild 2 är han på domarbordet och sista bilden sitter husse och väntar vid publiken, för att vara med om när domaren väljer NOM-katt. Vid det här tillfället var Triumph fertil men nu har han precis kastrerats.
Ja, så var ju vi där då. Med Marussia på hennes allra första utställning. Måste bara visa en bild från buren. Dom här två går så otroligt bra ihop, dom leker ihop, dom tvättar varandra, dom går och lägger sig hos varandra etc. Ofta kan Sakhi söka upp Marussia för att tvätta henne.Här sitter Marussia hos husse, dag 1, innan hon hamnar på domarbordet.


Efter bedömningen (där hon fick idel lovord) fick hon komma tillbaka inför NOM och det slutade så här bra.


Här är hon i panelen, hon fick ingen röst av domarna men vi är så nöjda med vår älskade "galning" ändå.


Dag 2 hade hon en domare som letade den vita fläcken på henne. Jag måste säga att hon var ganska tålmodig ändå, trots hans hantering.Domarna fick välja varsin katt som dom tyckte extra mycket om och ge den katten en pokal. På lördagen hade vi satt in Marussia i panel-buren, satt och pratade med andra utställare när till min stora förvåning en assistent kom bärandes på Sakhi!!!

I efterhand har jag fått höra att dom hade ropat upp Marussias nummer ett par gånger och till slut gick dom för att hämta henne. Jag undrar vad domaren ska ha tänkt när hon hade nominerat en liten kattunge på 6 mån till sin hjärtekatt och istället fick fram vår solstråle, Sakhi.  Det är såklart inte lätt att komma ihåg alla katter som har passerat den dagen och allt gick så fort. Jag pratade med assistentansvariga efteråt och påpekade att det blev lite fel men han menade att det viktigaste var ju att jag visste vilken katt det handlade om. Så här såg det i alla fall ut.Tack Linda för kortet på Sakhi.

Boden-utställningen

Nu blir det ett riktigt långt inlägg, med många kort!

Först var vi i Piteå, där arrangerande klubb var Bodens kattklubb.

Lena var där med sin vackra Ninka. Tyvärr blev kortet som togs på Ninka inte så snyggt, ni hittar bättre bilder hemma hos Lena.

En katt från Lenas uppfödning var också där. Han blev NOM-V.


Catharina var där med sina två katter, Puma och Panthera. Tyvärr har jag svårt att skilja dom åt så jag vet tyvärr inte vem som är vem. Ni får gärna hjälpa mig! Jag  t r o r  att det här är Puma och nästa bild Panthera. Puma blev BIV-V, NOM-V och BIS!! Grattis igen!!  På söndagen blev Panthera BIV-T.Anna-Lena var där med två av sina katter, Chunii och Pollux. Chunii blev BIV-T båda dagarna! Pollux charmade båda domarna totalt, för ena domaren blev han dessutom domarens hjärtekatt!
Sussie var där med två av sina katter.


Karin var där med vackra Roselia. Hon blev NOM-U.


Måste visa en bild från panelen. Pappa Sakhi är nog stolt men inte lika stolt som farmor, dvs jag! 


Jivara har börjat bli ganska van vid utställningar, det är stor skillnad på första utställningen och nu denna.


Sakhi var också med på utställningen och han brukar vara väldigt lugn.


Både Jivara och Sakhi tog sina cert på lördagen och är nu stoppade från att ställas på utställningar i Sverige. Sakhi kommer att åka med mig till Norge i oktober, då han förhoppningsvis kommer med på en utställning i Drammen. Har jag tur så tar han sista certet då och blir IC. Jivara får vänta ett tag till innan vi far med henne.

Eftersom Triumph skulle komma på söndagen valde vi att stanna kvar och titta på hur det skulle gå för honom. Hans allra första utställning, i klassen 3--6 månader. Han har ett helt underbart humör (ell brist på humör ska jag kanske skriva). Det är svårt att tro att detta var hans allra först utställning då han var så lugn. Han slickade tom domaren i handen och satt lugnt och stilla kvar på bordet. Han fick EX1 utan problem.Pia var där med Niiki.


Carina var där med sina två sibbekillar. Måste visa en rolig bild när Zotik och domaren hälsar på varandra.
Vi hade köpt ett nytt objektiv, lagom till utställningen, o provade den på olika katter. Bla fick vi denna härliga bild.


En mycket duktig fotograf är Linda Karlström, hon brukar ofta fota på utställningarna. Hinner jag och mannen så går vi gärna och hälsar på hennes underbara katt Valentine. Det är en mycket cool katt och helt underbart humör! Linda provar att hålla i honom, inför hans första utställning (nästa helg) och helt lätt är det väl inte då han ju väger en del.


Sen måste jag skryta lite, kolla vilken bedårande söt kattunge hon har på sin affisch! Jag har skrivit dit namnet på kortet dock.

Jag hinner inte riktigt med

att bearbeta korten just nu, då det har kommit lite oväntade saker emellan. Men så fort jag hinner (förhoppningsvis i helgen) så kommer jag lägga ut kort från dom två senaste utställningarna.

Imorgon far vi bort ett litet tag och tar då med oss Marussia, för att hon ska få träna att åka bil. Hon har ju inte fått åka så mycket bil nu i sommar så hon tyckte nog det var lite jobbigt att åka så långt i helgen. Inte blev saken bättre av att stackars Sakhi kräktes på vägen upp. Det är första gången som han har kräkts i bilen. Behöver jag ens nämna att Marussia hann självklart trampa i den ena spypölen?!

Jivara har ett tag tyckt att Marussia är sååå jobbig men just nu går det otroligt bra dom emellan igen. Dom är oftast i samma rum, ett stort vardagsrum, och retstickan Marussia försöker busa med Jivara. Som dock verkligen inte uppskattar det!

RSS 2.0