Gott slut och ett riktigt gott nytt år

önskar vi alla våra bloggläsare. (Yin o Yang är här 5 veckor)


En fullspäckad dag

har det varit idag. Bla har Yins familj (förutom husse som blev tvungen att stanna hemma) varit här och hälsat på. Nu var det ju tråkigt att vi bara har två kattungar som 4 ska dela på men Dolce ställde tur nog upp och var gosig - som vanligt.

Jag har frågat om lov och kommer lägga upp bilder av de tre hussar som var med, jag hinner dock inte ikväll tyvärr.

Utöver det har jag och yngsta sonen hunnit vara iväg en sväng o bla hälsat på Jivara, som har blivit så fin. Men det är lite lustigt - inga av våra katter som har varit hos min mamma vill (när vi kommer o hälsar på) visa hur mycket dom tycker om henne. I vanliga fall sitter katten mycket hos mamma och de två har långa samtal. Men både Sakhi o nu Jivara vill inte vara hos henne några långa stunder (ja, alltså när vi är där) och absolut inte när mamma sitter i fåtöljen i vardagsrummet. Tokiga katter.

Sakhi ligger gärna på kattungarnas klätterträd/tunnan, det som för tillfället står i hallen. Här är det dock Dolce som ligger på klätterträdet/tunnan.


Här ligger Sakhi många timmar/dag och kan se in till vardagsrummet, som lockar så otroligt mycket. Innan vi flyttade ut klätterträdet/tunnan (för att vi inte har haft tid ännu att lära kattungarna göra en volt) så stod det i vardagsrummet. En dag när jag kom dit in, efter att ha hämtat en sak, låg Sakhi där och bara myste.  Det är synd om Sakhi som är så himla gosig och vill ha mycket mys o kärlek.

Det har funkat bra att ha dörren på glänt när kattungarna sover eller är i lekhagen så idag gjorde jag samma sak. Helt plötsligt hör jag att Marussia blir förbannad på Sakhi och jag hinner se att stackars Sakhi är i vardagsrummet.

Jag vet inte om han saknade mig eller bara ville in hit men Marussia tände direkt. Jag hann inte fånga Marussia som tur nog inte jagade iväg honom så långt innan hon vände om till sina kattungar. Nu blir det verkligen till att se till att dörren alltid är stängd. Sen får vi se vad som händer, om Marussia fortfarande kan trycka sig mot Sakhi när hon kommer ut från vardagsrummet eller om hon ska hoppa på honom då.

Ikväll blir det mycket tv och imorgon blir det nog inte så mycket tid framför datorn heller. Ska tidsinställa ett inlägg som kommer upp imorgon i alla fall.

Avslutar med ett kort på vår underbara myspropp Sakhi. Kortet är taget för drygt 1,5 månad sen när han absolut skulle inviga vår nya stol.

Få BLOCKET att ändra sina regler för annonsering av katt/kattungar.

Jag hittade följande idag o kopierar in texten. Om du trycker här kommer du direkt till namninsamlingen. Skriv på och hjälp till att ändra reglerna på Blocket.

Med denna namninsamling vill jag få BLOCKET att se att det finns stora brister i hur man tillåter sina kunder skriva/vilseleda blivande köpare.

Den enda regel de har är att kattungen ska vara äldre än 12 veckor och kosta minst 100 kr.Löpande kontroller utförs. Så står det , men jag vet av faktum att det finns katter dom är 7-10v när de lämnar hemmet, har aldrig råkat utför deras LÖPANDE KONTROLLER heller.

Jag skulle vilja att det plockade upp på att vi ska höja kattens status & att katter inte har 13% av det och 45 % av en annan ras utan då är HUSKATTER vilket ska stå i deras annons. Även renrasiga kattungar/katter utan stamtavla är HUSKATTER och även det ska framgå i texten så att man inte vilseleder eventuella köpare.

Jag skulle även vilja att den som ska sälja sin katt/kattunge ska sett till att den är vaccinerad , chipad vilket gör att jag tycker att man bör höja minimum priset från 100 kr till 500 kr på katten/kattungarna.

Vår sötnos Dolce

Dolce älskar att ligga på fotostudions bord och sova. Kanske för att vi inte ska missa henne när det är dags att fota kattungarna?
Två bilder, tagna i söndags då Yin o Yang blev 5 veckor. Vem kan motstå Dolce?

Vikter vid 5 veckor, 111225

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 5 veckor

Yin

n 23

131

742 g

Yang

n 24

127

664 g


Yangs nya familj

har varit här idag och tittat. På fredag kommer Yins nya familj och hälsar på henne. Jag har fått tillåtelse av hussarna Markus (som håller i Yang) och Johan (som håller i Yin) att lägga ut bilden här.

Kullen är 5 veckor

Trots det otroligt ofattbara och tragiska som har hänt går livet vidare. Det är bra att vi har kattungar hemma som behöver mig.

Yin har snabbt fattat detta med mat och äter med glädje allt som hon får smaka på, till skillnad från Yang. Han är lite mer bekväm av sig och tycker att det är lite överdrivet att man ska behöva tugga på maten, när man kan ligga och mysa  med mamma Marussia.

När jag kom hem i fredags möttes jag av denna syn o mitt hjärta smälte. Korgen har vi fått av Lady & Lufsens matte och den är helt lagom för två små kattungar. Det är eg min vågkorg men den är tydligen även väldigt skön att ligga och sova i då båda två brukar lägga sig i den när det är dags att sova. Yang har redan hunnit tugga sönder den lite grann.


Yin, 5 veckor gammal.


Yang, 5 veckor


Kullbilden. Visst smälter man när man ser dessa små busfrön?


Igår hände det ofattbara

Våra tankar går till familjen som har drabbats så hårt. Vila i frid Roger.Jag kommer hjälpa familjen en del men ska försöka uppdatera bloggen åtminstone med kullbilder. Jag hoppas ni har förståelse för att det kommer vara lite låg uppdatering ett tag framöver.


Full fart

Mer o mer får kattungarna komma ut ur lekhagen, jag öppnar en sida på hagen, låser "dörren" till vardagsrummet och låter Yin & Yang utforska vardagsrummet i egen takt. Dom blir säkrare och säkrare och modigare och modigare.

Ikväll hade jag besök av en kompis och vi visade såklart upp våra fina kattungar. Yin somnade i famnen hos min kompis medan Yang busade med husse. Efter att ha sovit ett tag så tyckte jag det var dags att väga dom innan dom skulle få prova äta köttfärs.

Precis som jag gissade var det inga problem för Yin, henne behövde vi inte truga utan hon åt själv, direkt på en gång. Yang var däremot väldigt tveksam men det blir mer köttfärs imorgon så då får han prova igen.

Här kommer en liten bildserie och början är lovande, Yang är snabbt framme vid maten och sniffar medan Yin är lite mer avvaktande till att börja med.


Att Dolce skulle bli intresserad av köttfärsen var väl inte så konstigt? (Det är mycket köttfärs men Yin fick inte äta så mkt innan jag tog bort henne. Resten har de stora katterna fått dela på.) När jag vänligt motade undan Dolce gick hon till ett hörn och tittade in i lekhagen. Framför Dolce är en mycket bra sak när man har kattungar, en "ostkub", som är väldigt rolig att leka i när man är en liten kattunge. 


Dolce har förresten efter maten haft väldigt roligt med Yin & Yang, hon har sprungit och jagat dom, legat bredvid soffan och "anfallit" dom etc etc. Dolce är en väldigt bra lektant och det kommer bli roligare och roligare för varje dag som går nu.

Yin bara fortsatte att äta köttfärs, först själv och sen i sällskap med mamma.


medan Yang tyckte att "maten" i sandlådan var mycket godare.

Stora nyheter

Idag har Yang kissat ett par droppar på lådan och Yin har ätit en hel del av torrfodret.

Jag upphör nog aldrig att förvånas över hur snabbt dom lär sig saker och ting. Just nu är även Yin på toalådan medan Yang har gått ut ur lekhagen och är vid bokhyllorna och vill undersöka där.

Toalådan är framme

och självklart är det spännande att upptäcka den. De vandrar omkring, busar, äter och tom sover i den. OK, det sista har inte Yin & Yang hunnit med ännu, men det är så det brukar funka.  Självklart icke-klumpbildande sand så här i början. I veckan introduceras även vatten och lite köttfärs.

Just nu är det bus som gäller i lekhagen och det är så mysigt att bara sitta med dom och titta på dom. Dom är visserligen stadig på benen men rätt vad det är så gör dom en missbedömning och istället för att tex tvätta sin ena framtass kan dom ramla åt sidan eller bakåt.

Vår älskade linslus

Självklart pratar jag om Dolce, vem annars?! Vi skulle ta kort på Yin & Yang, som blev 4 veckor. Efter studion hade riggats blev det en kortare paus och självklart lägger sig Dolce på bordet och väntar på bli fotad. Hon sitter så stilla, snällt och fint och visar upp sig. Vår älskade prinsessa, bortskämd som få och med en otroligt stor personlighet.

Vikter vid 4 veckor, 111218

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 4 veckor

Yin

n 23

131

609 g

Yang

n 24

127

564 g


Yin o Yang, 4 veckor, 111218

Trots att dom har fått vara på upptäcksfärd idag ett tag och att jag även haft besök så var dom inte lugna vid kullbilden. Jorå, dom sov så vi försökte försiktigt lägga upp dom på bordet men då vaknade de snabbt till, våra små busfrön. Pia tyckte dom var väldigt lugna men det var nog bara tillfälligt, jag vet att det kommer bli full fart på dom så småningom.Jag har ikväll suttit och myst med dom, plockade upp en kattbädd och satte på benen igen, det är som enkelt att göra så. Det är så mysigt att bara pilla på dom lite då och då och se hur dom tvättar sig eller busar med varandra.

Hittills har vi haft tur och inte haft någon speciell kattunge som har tuggat mycket på saker och ting. Jag får väl se om detta blir en tuggande kull. 

Efter ett tag kom Dolce och skulle in i tältet o det fick hon ju såklart. Där låg hon och tvättade kattungarna i rumpan etc. Hon är så otroligt snäll och mysig Dolce, ibland är hon dock lite hårdhänt men hon tycker nog att det är kul att få busa med småttingarna. Om ett par veckor kommer det vara vild jakt här hemma, ibland kommer Dolce jaga någon kattunge och rätt vad det är så är en kattunge som jagar Dolce. Så var det i våras och det kommer nog vara samma sak med denna kull.

Sakhi stackarn får ju inte komma in så länge Marussia har kullen och vår tillfälliga dörr funkar väldigt bra. En stor fördel är att den knarrar så man kan direkt kolla och se vem det är som kommer. Det är sällan vi låser dörren när vi är i vardagsrummet, men det kommer bli mer och mer allt eftersom ungarna kommer bli mer rörlig.

Imorse, när jag gick ut för att hämta en sak, så upptäckte jag att Sakhi låg på den nya klättertunnan. Helt lugn låg han där. Vår älskade stora nallebjörn! Vi försöker gosa extra mycket med honom och nattetid samt på morgonen kommer han gärna och ska gosa, lägger sig på en, tvättar en etc.

Nu ska jag sluta surra och lägga upp bilderna istället. Yin först ut, som vanligt.


Bilderna på Yang + en extra bild eftersom han är så söt när han sticker ut tungan.

4e advent

och Yin o Yang blir 4 veckor idag. Jag väntar även besök av Pia och Lasse som ska komma och titta på kattungarna.

Önskar er alla en riktigt trevlig 4e advent.

En kattresa

En liten varning bara, det blir ett långt inlägg med väldigt många bilder.

1/12 for jag och Sussie på kattresa. Målet med resan var att jag skulle hinna hälsa på Jivaras barnbarnsbarn, dvs Sakhis barnbarn som fanns hos Emma.

Jag började med att hämta upp Sussie i Skellefteå, sen for vi en snabbis till Helena där vi tittade på hennes kull och det var första gången jag såg dom. Underbara hela högen och Blue Candy är så vacker och charmig, hon stal mitt hjärta där och då och har det fortfarande. Eftersom vi stannade så pass kort stund så lät jag tyvärr kameran ligga i bilen.

Nästa anhalt gjorde vi i Kåge, hos Lena. Där hälsade vi på henne o katterna samt fick fika. Efter det for vi vidare och var framme i Luleå och hann se julkalendern som Emma är med i.

Blev tvungen fota denna adventsljusstake, man sätter ner marschaller i den och här är första "ljuset" tänt.


Det var fullt med barn som ville se den. Så mysigt (om än lite småkallt att sitta stilla ett längre tag). Det var så kul också höra hur barnen lever sig in i föreställningen och ropar åt tomten att passa sig för räven. Det var dock inte lätt att fota då dom nästan aldrig stod stilla och i mörker dessutom, men här har jag fått en bild av räven (mkt uppljusad) bakifrån i alla fall.


Sen for vi hem till Emma och där fick vi se hela kullen. Men först vill jag visa upp bilder på Triumph, Marussias kullbror. Faktiskt den enda killen i Bilkullen! Jag tycker att han har växt på sig riktigt bra, han blev fort en väldigt stor kille men huvudet hann inte med i början. Så här ser han ut nu, korten är tagna då han är ungefär 2.10 år.


Två bilder på Roselia, som kommer från Frostuddens. Roselia var inte så förtjust i att jag var lite närgången när jag fotade henne.


En mycket behändig trappa och som katterna gillar. I början fick Roselia självklart vara i fred men sen när dom blev större så kunde ungarna hoppa upp till henne.


Nu ska vi se om jag har fått till rätt namn på kattungarna.... Emma, du får hojta till om det blir fel.

Först ut har vi Mårran, hona ny 09 24.


Sen har vi Stinky, hane, n 24.


Joxaren, hane, ds 24.


samt slutligen Knyttet, hona, f 23.Efter det for vi vidare till Karin, där vi åt god mat, gick promenad och avslutade kvällen med att basta. Kamerabatteriet la av när vi var hos Emma så den fick laddda sig under kvällen och så fotade jag två av Karins tre katter. Zam Wesell hann jag inte alls fota men Dakiri (som påminner mig om Dolce men även ibland om Sakhi) och Poppy hann jag fota.

Dakiri kommer från Spinnsibbs uppfödning.


En extra bild på Dakiri, här sitter hon så fint och ser nästan ut att vara en prydnadskatt.


Poppy kommer från Millifiores uppfödning.


En mycket mysig katt, även om hon har lite väl stirrande blick här, då hon fokuserar på vad som pågår bakom mig.


På vägen hem hann vi även förbi och hälsa på Agent 007, som Sussie och Karin samäger. Vilken mysig kille! Att han sen dessutom har en snygg färg är ju härligt, men temperamentet - eller rättare sagt, brist på det. Helt underbar kille, inte ett dugg blyg och visade gärna upp sig. Sista bilden är förstås en tassbild.

Agent 007, hane, ay 22.


Utslagna

Tog bilden precis nu, dom är helt slutkörda. Men så har dom också, i synnerhet Yang, fått komma ut från lekhagen. Det är klart att det tar på krafterna.

Yang var så olycklig tidigare idag, han bara pep och pep så jag fick ta ut honom från lekhagen. Han gick genast omkring och undersökte, en lycklig kattunge! Ett par timmar senare var det dags igen, då fick även Yin komma ut och undersöka.

Yin har ryggen mot kameran och Yang har en härligt avslappnad stil.

S*Deltas uppfödning

vill önska er alla en riktigt god jul och gott nytt år. Tack Linda för tipsen/råden/länkarna.


Det är inte alltid lätt

att göra saker och ting för första gången. Det var dags att kloklippa alla katterna hemma, vuxna och även kattungarna. De stora är det ju inga problem med men kattungarna brukar inte tycka om det i början. Så det är bra att vi klipper lite varje vecka.

Jag brukar försöka ta dom när dom är trötta och gärna sover. Just så var fallet med Yang men det hjälpte inte, han vaknade snabbt till och började skrika så vi fick faktiskt flytta ut Marussia (som såklart blev orolig) och försöka klippa hans små sylvassa klor. Det gick inte alls så bra tyvärr, men framtassarna är klippt (förutom "tummarna") så nu är det bara baktassarna kvar på honom och Yin. Yin däremot var lätt att kloklippa, hon gäspade hela tiden och det var inga problem (denna gång).

Nu är ju detta en liten kull, med bara två kattungar, men i varje kull brukar det alltid finnas någon som är lite mera lugn o stillsam av sig = Yin samt även någon/några som inte riktigt har tiden att sitta stilla i famnen, utan bara vill ner och undersöka = Yang.

Fortfarande leder Yin viktligan men det kommer nog snart ändras. Till veckan ska jag sakta introducera dels en låg kattlåda (självklart med icke-klumpbildande sand, då dom gärna smakar på sanden till att börja med), en låg vattenskål (som dom oftast bara trampar i) och även torrfoder. Det börjar bli dags att börja äta vanlig mat snart.

Jag har absolut ingen som helst aning om vem som kommer vara matvrak i denna kull och den som kommer tycka det är skönast/lugnast/mysigt att ligga hos mamma och smutta.

Att rädda liv

Ett inlägg som inte alls handlar om katter men som är så viktigt att jag inte kan låta bli att skriva om det.

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Foto: UNICEF


Foto: UNICEF/Pelle Bergström

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul?
Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

PS. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

Sådärja

det tog inte så lång tid, drygt ett dygn innan Yang upptäckte dörröppningen och klättrade samt senare (mer eller mindre) elegant hoppade över den låga avspärrningen i dörren och ut till den stora friheten.

Det är så kul att se dom stappla omkring och för varje steg dom tar blir dom allt mer säker på sina små tassar. Efter att Yang lyckats rymma ett par ggr stängde vi igen dörren och just nu står han och "stångas" mot dörren. Hur ska jag få något gjort när jag bara vill sitta och titta på dom hela tiden?

Mera utrymme

Igår kom Carina och Roger förbi och tittade på kattungarna samt hade med sig lekhagen. Vi satte upp hagen på kvällen och det blev helt plötsligt mycket att upptäcka för Yin o Yang. Dom vandrade runt, runt och Yin blev tvungen försöka bita på lekhagen för att se hur den smakade.

På kvällen, när jag skulle gå i säng, var det oxå full fart. Yin provade äta lite torrfoder (kitten förstås) som mamma Marussia har fri tillgång till medan Yang var och klättrade på ostkuben. Mycket mysigt att se på och så otroligt svårt det är att komma i säng nu - o värre kommer det bli.

På bilden ligger Yin på den blå filten, Marussia är inne i tältet, Dolce ligger på ostkuben och Yang är inne i ostkuben och undersöker. Bolådan är den vita lådan till höger så det har verkligen blivit mera utrymme att undersöka.

Även Dolce fyller år idag

och självklart firas hon också. Hon fyller 2 år och blir, precis som mamma Jivara, uppvaktad med lite god mat.

Dolce är ju en riktig busig katt, hon hittar på massa hyss och stjäl gärna mat. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om Dolce, men det är nog enklast att ni går hit och läser om henne istället.


Här är hon 5 månader gammal.


Kortet är taget nu i oktober då hon är 1.10 år gammal.


Avslutar med en bild när Dolce o Theo (Gabbana) bara var små kattungar. Grattis Theo!


Idag är det en stor dag

eftersom Jivara fyller hela 5 år!


Denna underbara katt som jag köpte av Sussie. TACK Sussie för att just du blev uppfödaren jag köpte av, eftersom det är tack vare Sussie som jag har fått lära känna så otroligt många trevliga människor då hon presenterade mig för flera uppfödare. Sen har jag själv hittat många trevliga människor som har köpt av mig eller som jag på annat sätt har fått kontakt med.

Ibland kan det kännas lite slitigt och drygt att sätta sig i bilen för att åka 30 mil på en dag för ett par timmar men jag har alltid lika trevligt varje gång vi i SÄSK träffas. Jag längtar redan till januari då vi ska träffas hos Ylva.

Men nu ska jag hylla Jivara och tänkte visa lite bilder på hennes utveckling (för er som läser på forumet är det samma bilder där som här, förutom en bild).

När vi for för att titta på kattungarna följde killarna såklart också med. I chokladkullen var det 2 kattungar att välja på, det var Jivara och så var det Manjari. Direkt äldsta sonen hade fått se kattungarna tog han upp Jivara och sa att vi skulle ta henne. Ett beslut som jag aldrig har ångrat.En bonusbild där äldsta sonen ligger och myser med Jivara innanför t-shirten.


Ett par dagar före hon fyller tre år, det är också bara ett par dagar innan Fashionkullen föds.

Två kort från i år, aug och sep (då hon är 4.8 år). Hon har sen kastreringen (jan -11) blivit mycket finare katt än tidigare, då hon har fått lite mera "kött på benen". Att hon sen har blommat upp som ensamkatt är bara helt underbart.


Detta är en anledning

till varför man inte ska lämna ens ensamma katter ute själv. Det är så lätt att dom trasslar in sig i något. Här hade jag bara lämnat Sakhi (som är ca 6 mån på bilden) för att jag skulle hämta kameran.

Vikt vid 3 veckor, 111211

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 3 veckor

Yin

n 23

131

498 g

Yang

n 24

127

478 g


3-veckorsbilderna på Yin & Yang

Yin & Yang blev tre veckor i söndags men det är först nu jag har haft tid att bearbeta korten som familjen tog när jag var och roade mig.

Som vanligt börjar jag med bilderna på Yin, som fortfarande leder viktligan.


Bilderna på Yang.


Tisdag fm

och jag väntar på att hälsocentralen ska ringa. Efter besök hos dom blir det att fara in till stan och hjälpa en kompis. Möte ikväll så det är tveksamt om jag hinner lägga upp 3-veckorsbilderna idag, avslutar i alla fall med kullbilden för 3 veckor.Enbart trevligheter

har jag varit på i helgen. Igår hade vi SÄSK-avslutning för i år. Då var vi hos Anna-Lena och pysslade ihop lite saker. Som vanligt surrade vi en hel del och hade lika kul som vanligt och som vanligt gick tiden lika fort.

På väg hem från Anna-Lena stannade vi till o beundrade Helenas fina kull. Fortfarande är Blue Candy den som har mitt hjärta. Hon är så fin med sin vackra teckning.

Kameran var hemma eftersom Yin & Yang blev 3 veckor igår och blev fotade när det var dagsljus. Bilder på dom kommer senare, så fort jag hinner. När jag väl var hemma o efter jag hade ätit middag satt jag länge med kattungarna, hade dom i kattbädden på bena. Det är så otroligt att se hur fort saker och ting händer nu. Dom busar med varandra, klättrar ur kattbädden, tvättar sig själva etc. Helt enkelt ljuvliga!


Kullbilder 2.5 vecka

Lägger även upp några bilder på syskonen tillsammans. Det finns inget mysigare än små kattungar. Det går redan nu åt mycket tid till att sitta o titta på dom, sen kommer det bli ännu svårare att slita sig. Dom är ju så söta när dom kravlar runt i bolådan eller tvättar sig själva. Igår började dom tvätta sig själva och rätt vad det är så tappar dom balansen och snurrar runt....

Yang (närmast kameran) och Yin.


Yang är återigen närmast kameran medan Yin är längst bort o lite mer vaken än lillebror.


Så här sover de gärna, Yin på Yang.


Yang, 2.5 vecka

Jag tog såklart även bilder på Yang, som dock var väldigt trött då jag fotade. På bild 1 ligger han med ryggen mot och smuttar.


En bonusbild, även om jag inte vet hur väl det syns att Yang sticker ut tungan lite här.


Yin, 2,5 vecka

Hon var lite busig med sin mamma igår och det är ju inte alltid så lätt att fota in i en mörk kattbädd med bara en hand som håller i en tung kamera samtidigt som jag försöker hålla upp kattbäddens tak så att det inte bara ska bli en enda stor, mörk grotta. 4 bilder blev det i alla fall på lilla fröken Yin.

Medan ni väntar

på att jag ska lägga upp bilderna från igår på Yin & Yang tänkte jag visa två (uppljusade) bilder på hur det kan se ut ibland vid avspärrningen till vardagsrummet. Oftast får ju Dolce komma in men ibland har vi låst dörren och då sitter hon utanför och vill in. Krafsar (tur nog utan klor) på plasten, vår älskade skruttgumma. Ibland är det kö också, Marussia vill gå ut och Dolce vill gå in.

Ibland har man tur, del 2

Jag har verkligen funderat och försökt vrida på saker och ting för att bestämma till vilken fin familj Yin ska flytta. Idag, för ett tag sen blev jag uppringd av den ena familjen som berättar att dom har fått förfrågan om att köpa en kattunge utav Helena så då blev ju så mycket lättare för mig att bestämma att Yin kommer att flytta till Lycksele.

Vi har haft besök av mina svärföräldrar så jag ligger efter lite lätt i det jag skulle göra men kort på småttingarna kommer senare. Ev mycket senare, jag ska ikväll till BJK och lyssna samt se bilder från WW-utställningen. För att verkligen göra detta till en väldigt bra dag så har även sonen fått en glad nyhet.

Ibland har man tur

Det blev ändrade planer för idag så jag är hemma till ikväll, visserligen ska jag försöka baka lite och helst även städa också men kattungarna drar mera.

Igårkväll satt jag länge med dom i famnen. Eller rättare sagt, jag hade kattbädden på bena o gosade med dom. Lyfte upp dom en hel del och bara njöt.

Allt skulle vara frid och fröjd om det inte var för ett problem jag har. Jag har tre underbara familjer som är intresserade av dom och bara två kattungar. Yang kommer flytta till Flurkmark så nu är det Yin jag funderar på. Jag försöker välja familj efter kattungens personlighet men det är inte lätt att välja mellan dessa två familjer....

Jag fotade i alla fall igår några kort, ska försöka lägga upp dom senare idag då jag tar en liten paus i arbetet.

Fortfarande

full fart men här kommer en bild tagen tidigare i veckan då Yin (till vänster) och Yang har slocknat. Fördelen med att dom ligger i denna kattbädd (ett tag till hoppas jag) är att man lätt kan lyfta upp bädden och ta med den till soffan, där man ju sitter skönare än på golvet.


Bara minuter ifrån

att lyckas komma i säng var jag igår när Dolce ville upp i famnen och jag tror det är få som kan säga nej till den här lilla charmbomben. Kortet är från mars 2011.


En vecka

då jag periodvis är borta mycket o när jag sen är hemma så blir det inte fotat dels pga det är så mörkt ute och dels pga att jag fortfarande vill vara försiktig med blixten.

Idag har Yang spatserat runt i bolådan lite. Bolådan är inte stor men när man är en liten 2-veckors kattunge så är den fullt tillräcklig.

Jag har ikväll varit och hälsat på en trevlig familj och när jag kom hem så har Marussia börjat försöka flytta ungarna då hon tycker att det luktar för mkt. Blir nog till att skura ur bolådan igen. Vi har i alla fall satt in en kattbädd, som hon hade till förra kullen och då är hon nöjd - för stunden vill säga.

Bilden är alltså från i våras.

Yin o Yang, 2 veckor, 111204

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 2 veckor

Yin

n 23

131

379 g

Yang

n 24

127

357 g


Vikter, 111203

Sakhi

6088 g

Dolce

4040 g

Marussia

4096 g


Pawpeds

Jag har frågat Lotta om tillåtelse att lägga ut hennes bloginlägg här eftersom jag tycker att hon skrev det så bra. Detta är en sak som berör oss uppfödare otroligt mycket och det är bara att beklaga att det har blivit så här.....

Yin o Yang är två veckor

Det är helt otroligt så fort tiden går och det kommer bara att gå fortare från och med nu. Än så länge bor dom kvar i bolådan men om ett tag är det dags att ta bort den och istället sätta upp lekhagen.

Sen vi satte upp vår tillfälliga dörr har Marussia (peppar, peppar...) inte försökt fllytta kattungarna. Jag renbäddar dock fortfarande med jämna mellanrum i bolådan. Det ser så mysigt ut när Marussia ligger och njuter av sina två småttingar.

Igår satt vi med varsin kattunge i soffan och såg lite tv, dimmade ner ljuset så att det inte skulle bli så starkt sken för dom. Yang har öppnat ögonen helt (som ni kommer se på korten) medan Yin inte helt har öppnat dom ännu.

Vi har nyss tagit 2-veckorsbilderna och vi försökte att ta utan blixt, men dom blev inte så bra så vi använde blixten försiktigt (på kameran, inte fotostudions blixtar) och tog inte alls så många som vi brukar. Därför blir det ingen kullbild denna vecka.

Bilder på Yin.


Bilder på Yang.

2 advent

Idag är det andra advent och vi har fortfarande ingen snö. Nackdelen är att ljuset så snabbt försvinner och det blir bara mörkt, lite snö vill jag gärna ha så att det lyser upp lite på marken.

Vi ska snart fota Yin o Yang, får se hur dom bilderna blir eftersom vi inte vill använda blixt idag.

Vi önskar er alla en trevlig andra advent.

Hemma igen

efter en intensiv men givande tripp. Jag kom hem sent i går och idag har jag varit och pysslat, nästan hela dagen.

Yin o Yang har öppnat ögonen mer och mer, Yang har helt öppna nu, så vi får ta det lite försiktigt imorgon när vi fotar 2veckorsbilder.

Nu ska jag vara social med familjen ett tag. Bilder kommer imorgon em/kväll.

Just nu

är jag på väg norrut. Jag och Sussie far förbi Helena en snabbis för att titta på hennes kattungar. Sen fortsätter vi o hälsar på både Emma (där vi tittar på Jivaras barnbarnsbarn, det ni!) och Karin. Det blir bara ett snabbt besök denna gång, planerar att fara upp längre fram och då hoppas jag att hinna förbi i alla fall Lady o Lufsen, gärna Theo också.

Det är alltid lika kul att hälsa på utflyttade katter och se hur dom har det nu.

Både Yin och Yang har börjat öppna ögonen så nu är jag extra försiktig med starkt ljus i deras små känsliga ögon. Dom har blivit lite bättre på att kravla runt i kattbädden dom ligger i, extra varmt och skönt när det bara är två kattungar.

Avslutar med ett gammalt kort på Dolce där hon bara är 5 månader gammal.

RSS 2.0