Jag ligger

hopplöst efter vad gäller att sitta på datorn, jag har varit väldigt upptagen sen kullarna flyttade. Upptagen med sånt som inte rör katteriet.
 
Det är fortfarande väldigt mkt omkring mig o nu väntar jag även på att Majken ska börja löpa så att jag ska kunna fara ner med henne till en snygg hane.
 
Jag kommer uppdatera hemsidan snart, ell rättare sagt - jag får hjälp med att få in bilder etc så jag hoppas att jag hinner skriva ihop och skicka över allt så att det går snabbt och lätt att uppdatera hemsidan.
 
 Här är Majken som liten kattunge och sen ett kort taget i början av 2017.
 
Spara

Kit och Teo

Kit har fått en lillebror, en ABY som kallas för Teo. Jag har fått låna bilden för att kunna lägga ut här. Tack!
 
Det går väldigt bra mellan dessa två och bilden är från när Kit kom hem från utställningen. Kit ställdes på söndagen med bra omdömen.
 

HCM-tester

Igår testades Majken (Manipura) som jag har på foder i stan samt även Pina (Pinarello) som jag har på foder hos Carina.
 
Båda två har fina hjärtan så nu blir det att vänta in löp på Majken innan jag far söderut med henne. Bild på blivande hane kommer längre fram.
 
Majken som vägde endast 70 g när hon föddes, låg igår på 4 kg.  2015-07-13 är Majken född.
 
Pina vägde 128 g när hon föddes låg igår på 4,1 kg. 2016-02-06 är Pina född.
 
 
Spara

Utställningen i Umeå

I helgen har det varit utställning på hemmaplan och jag hade med mig Marussia och Ella.
Tyvärr går båda i samma färggrupp (3) och för tillfället i samma klass, dvs de möter varandra.
 
Marussia har två CAP och jag hade hoppats att hon skulle ta sista certet och därmed bli PR (dvs premier). Det var ovanligt många honor i den klassen, 4 st, och båda dagarna blev de slagna av samma hona.
 
I lördags blev Marussia EX2 och Ella EX3, på söndagen blev de EX3 o Ella EX4.
 
Den största behållningen av helgen var hur duktig Ella var. På lördagen var hon först lite blyg o gömde sig men redan efter ett par timmar kom hon fram mer och mer. På söndagen var hon helt avslappnad i buren och var helt trygg.
 
Det är otroligt skönt att se att allt slit som jag har haft med Ella har börjat ge resultat. Det samt att Ella har haft bra domare och även att Ella har haft en lång paus från utställningar. Förhoppningvis förknippar hon inte längre utställningar som traumatiskt.

Jag hade inte med mig systemkameran denna helg och eftersom det var på hemmaplan hjälpte jag till lite här och där. Det blev inte heller så många mobilbilder, men några blev det i alla fall, o dom bilderna finns på instagram.

Jag ställde även Pina (S*Deltas Pinarello Dogma), som jag har på foder hos Carina. Pina fick oxå fina resultat o framför allt bra omdömen. S*Fairlines Galaxie, halvsyster, var oxå med o ena dagen slog Pina Galaxie och på söndagen var det tvärtom. Även S*Fairlines Arizona of Fairdelt (Dylans avkomma) fick väldigt fina omdömen båda dagarna.
 
På söndagen kom Kit and Clowder, från Jennyskull. Kit fick bra omdömen och jag hoppas att Kit ställs ut flera ggr. Hon blev, om jag minns rätt, EX3.
 
Bilden är på Kit och hennes lillebror, en ABY som kallas för Teo. Jag har fått låna bilden för att kunna lägga ut här. Tack!
 
 
På söndagen ställdes även SE*Asiris Aslan, dvs Dylans sista kattunge. Han fick med lätthet EX1 men förlorade BIV-T mot en hona, som jag just nu inte kommer ihåg namnet på.
 
Överlag så var det en väldigt intensiv helg, trevlig på många sätt, men jag hann inte prata så mkt med folk som jag hade velat.

Jag kommer att fara till Östersund (första helgen i juni) o då tar jag bara med mig Marussia, så kan jag fokusera mer på henne.
 
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

Cykelkullen

Detta blev Marussias sista kull och även Trisses sista kull. Han kastrerades och övergick därmed till fodervärdarna.
 
Pappa kallas för Trisse. På bilden är Trisse 11 månader.
 
 
och mamma heter Marussia.
 
Den här kullens tema var en present till min bror, som var med och hjälpte mig få fram bra information om namnen. 
 

Scott Addict. Hane: n 24.

När Addict kom ifjol blev vi inte så lite imponerade och vi kan bara fortsätta uppmana ambitiösa landsvägscyklister att komma in och kika på modellen. Den måste upplevas! Att det är lätt, riktigt lätt, vet den påläste redan om (ram 860gr/gaffel 360 gr/hoj 6,88kg). Men den besitter egenskaper man hittar först på betydligt dyrare cyklar.

Addict imponerar med sina totala egenskaper. Den är snabb, den är lätt, den är komfortabel - den är komplett!!! Det är inte ofta man börjar le när man ser en uppförsbacke, men med en Addict... keep on smiling! Visst, den kostar några sköna slantar. Men vill du skämma bort dig med garanterad prestanda är den helrätt.

 

Pinarello Dogma (Pina bor på foder hos min goda vän Carina, som har uppfödningen Fairlines) Hona: f 09 24

Pinarello är en av de främsta tillverkarna av cyklar idag. Firman grundades av cyklisten Giovanni Pinarello redan på 40-talet när han fortfarande var aktiv, men satsningen började på allvar när Giovanni slutade som professionell cyklist 1953 och helt satsade på tillverkningen och sin affär i Treviso.
 

 

Cervélo S5 (Kata). Hona: f
Cervélo är ett företag som grundades 1995 och tillverkar ramar och hela cyklar för tävlingscyklister. Företaget är på många sätt ledande inom denna produktion och i och med att det till skillnad från många andra märken är relativt ungt, så har de också haft det lättare att snabbt ta till sig alla de senaste tekniska innovationerna. I dag tillhör Cervélo en av de ledande tillverkarna av professionella cyklar. Företaget har sin bas och är grundat i Toronto, Kanada.

 
 
Bianchi Racer (Harvey). Hane: n 09 24
Bianchi , det mest klassiska varumärket. Den (Celeste)-gröna cykeln från Milano har satt sin prägel på cykelsporten, med hjälp av de gamla mästarna sedan 1885.
 
I Italien är Bianchi nästintill heligt Man pratar om ”passione celeste”; den himmelsblå passionen, och med cykelvärldens mest anrika historia finns det gott om just passione. Efter att ha byggt cyklar i över 130 år i Lombardiet har Bianchi inte bara satt sin prägel på cykling i världen, utan även blivit en viktig del av den italienska kulturen.
 
 
 
Spara
Spara
Spara

Ella o Marussia sitter på rad F

Idag har jag varit och hjälpt till på T3, inför helgens utställning. Jag ser verkligen fram emot helgen och hoppas att både Ella och Marussia får fina omdömen.
 
Marussia möter Ella (o ev flera, jag har inte sett katalogen ännu) och Marussia har faktiskt chans på titel (PR, dvs Premier). Men vi får se i morgon hur det går.

Jag ställer även Pina (Pinarello Dogma) som bor på foder hos Carina, S*Fairlines.
 
Så här såg det ut när jag hade med mig Sakhi, Marussia och (väldigt liten) Ella. En dubbelbur, men alla tre låg och tryckte i samma hörn.
 

 

Spara

Pilotaktivitet inom SäSK

Umeå arrangerar sibbefika vid Björkstakattens utställning.

 

Vid Björkstakattens utställning inbjuder Sällskapet Sibirisk Katt till en miniträff på lördag den 22 april. Vi träffas efter grundbedömningen, troligen runt kl 14.30, vid fikaborden.

 

Alla sibbeägare och sibbeintresserade är varmt välkomna att i gemenskap prata katt, utbyta erfarenheter och kunskap samt lära känna varandra! Vi ses!

 

Blir aktiviteten uppskattad hoppas vi på många efterföljare runt om i landet.

 

Sällskapet Sibirisk Katt
genom Susanne Vikström och Pernilla Helmersson, Umeå

 


Bilder på Jennyskull

Strax före Jennyskull var flyttklara kom Maria Westling och fotade bebbarna.
 
Maria fick väldigt många fina bilder och som vanligt var det inte lätt att välja ut bara några bilder. Till slut fastnade jag för dessa bilder.

Det är inte helt lätt att se vem som är vem på bilderna, då jag inte ser dom framifrån och inte heller alltid ser tofsarna.
 
Här kan det vara Kit and Clowder, Siri (Minnie Mouse) o Sackie (Sacré-Coeur).
 
 
Här kan det vara Sackie (Sacré-Coeur), Siri (Minnie Mouse) o Kit and Clowder.
 
Här är det nog Kit and Clowder, Sackie (Sacré-Coeur) o Siri (Minnie Mouse).
Spara
Spara

Chakrakullen

När kattungarna började komma och jag såg att det blev 8 stycken bestämde jag mig fort för att temat skulle bli olika chakran.
 
Man har flera chakran i kroppen, men man pratar oftast om dessa 7. Mer information finns att läsa här.
 
Ellas första kull var jobbig (jag har skrivit mera om det här). 
 
Pappa kallas för Trisse
 
o mamma är Ella
 

1. Muladhara

Kallas även för Rotchakrat.

Läge: Längst ned vid änden av ryggraden

Färg: Röd

Tyvärr blev Muladhara vår första ängel.

 

2. Svadhisthana (Luna). Hona: f 24, födelsevikt 64 g

Kallas även för Navelchakrat.

Plats: i den övre bäckenområdet, ungefär två fingrar nedanför naveln

Färg: Orange

 
3. Manipura (Majken). Hona; f 24, födelsevikt 70 g (Majken bor på foder i stan och har fått Fjärilskullen 161025)

Kallas även för Solar Plexus Chakrat

Plats: ovanför naveln, Belos, mjukbens strukturen i bröstet

Färg: Guld (gul)

Det var vid 3 veckor som jag bestämde mig för att behållla Majken, men på foder. O det är väl inte så konstigt då man ser detta kort och jag har inte ångrat mig. 


På detta kort är Majken ca 1 år o 4 månader och hennes första kull har ganska precis kommit.

 

4. Anahata (Juno). Hona: f 24, födelsevikt 74 g.

Kallas även för Hjärtchakrat

Plats: bröst, mellan brösten

Färg: Grön

Hona: SIB f 24.

 
 
5. Vishuddha (Hjärta). Hane: n 09 24, födelsevikt: 60 g. Hjärta var enda hanen o vi fick i början stödmata honom lite.

Kallas även för Halschakrat.

Plats: Halsen, vid basen av halsen där du kan se en liten grop.

Färg: blå (ljusblå)

 

6. Ajna

Kallas även för Tredje ögat.
Plats: mellan ögonbrynen vid roten av näsan

Färg: Indigo (mörkblå)

Ajna blev vår andra ängel.

 

7. Sahasrara (Cleo). Hona: f 24, födelsevikt: 59 g.

Kallas även för Kronchakrat.

Plats: på toppen av huvudet

Färg: Purpur (Violett)

 
 

8. Tejas

Kallas även för Aura.

Plats: utanför kroppen

Färg: regnbågens alla färger

Tejas har jag berättat om här och Knorris blev vår tredje ängel.


På slutet blev dom väldigt livliga när det var dags att ta kullkort så det blev många såna här bilder. 

 
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

Vikter april 2017

Sen Ella blev kastrerad har hon blivit väldigt förtjust i mat, precis som Marussia. Tyvärr syns det på vågen o jo, hon börjar bli lite rund om magen Ella.
 
Vi måste börja tänka på maten o jag tycker att vi är ganska noga med att inte ge för mkt, men vi måste bli bättre, kanske tom börja väga upp maten. Men Ella är så hungrig, så fort hon har ätit upp frukost vill hon ha en till frukost.
 

Sakhi

5,1 kg

Marussia

4,5 kg

Dolce

3,9 kg

Ella

4,9 kg


Domarfördelning till Umeås utställning

Nu har den äntligen kommit o Marussia o Ella (som går i samma grupp o klass) har

på lördag
Magdalena Kudra NEM Grupp 1, Grupp 2, NFO Grupp 4, SIB Grupp 3

på söndag
Zvezdan Memedov EXO d, PER n, ds, f 33, RAG f, g 21, a 03, d 03, f 03, g 03, b 04, b 04 21, d 04
21, NFO Grupp 5, SIB Grupp 3.
 
Björkstakatten hälsar alla besökare varmt välkomna till vår kattutställning den 22-23 april 2017.
Öppet 09:00-15:00
T3 center B-hallen
Entré || Vuxna 50:- || Barn (7-15 år) 20:- || Familj 120:-
 
Under helgen deltar ca 400 katter av mer än 20 raser. Försäljning av djurprodukter och servering.
 
 

Test på Manipura

Jag har testat Manipura (dvs Majken) inför en parning i vår. Jag har nu fått svaret

Does not carry Siamese colourpoint (C/C or C/cb or cb/cb)
 
Nu är det bara att vänta in HCM-test slutet av denna månad innan p-piller dras. Sen är det bara att vänta in löp, innan jag och Majken far söderut. Mer info om blivande hane kommer längre fram.

Operakullen

 Pappa är vackra S*Taigasoul's Jurij Gagarin
 
o mamma är Marussia.
 
 
 
Hon fick fara ner två ggr innan det tog. Första gången berodde det på att Marussia blev helt kär i matte Ramani och knappt såg åt vackra Jurij, men gång två gick det bättre.
 
Detta är en bild från gång ett, när Marussia bara brydde sig om matte Ramani.
 
 
När jag och en kompis såg Askungen som opera, sa jag direkt till min kompis att min nästa hane skulle få namnet Don Magnifico o så blev det så otroligt rätt namn på just Dylan, för han är verkligen stor och magnifik.
 
Don Magnifico (Dylan) som även blev min avelshane. Dylan fick träffa 4 honor och fick totalt 12 avkommor. Dylan är n 24.

Pamina, hona, n 24.
 
Tatyana (Tanja), hona,  n 24.
 
 
 
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

Storstadskullen

Pappa är S*Frostuddens Eddice Cochran
 
o mamma är  Marussia.
 
Det var något alldeles extra speciellt med denna kull, så mysiga och goa. Killarna i synnerhet älskade att ligga i handen/på armen.
 
Moscow (Leo), n 24, hane
Kattunge nr 1 har fått namnet Moskva (men på stamtavlan kommer det stå Moscow).

Det skulle vara så kul att fara till Moskva och vara med på en kattutställning. Du kan läsa mera om Moskva här.
 
Tehran (Thea), f 24, hona.
Kattunge nr 2, men jag tror att jag behöver ge lite bakgrundsinformation först.

 

För många år sen var jag nära att gå in i väggen. Jag fick ett förslag från en arbetskompis till min man att jag kunde följa med hans fru o deras barn hem till fruns föräldrar. Det som var tänkt att bli max en vecka blev istället 3 magiska veckor – och jag ville trots det inte fara hem! En av mina bästa resor, trots att det nu har gått många år sen jag var där.

 

Kattunge nr 2 har därför fått namnet Teheran (men på stamtavlan kommer det stå Tehran).

Du kan läsa mera om Teheran här.

 
Venice (Bea), f 24, hona.
Kattunge nummer 3 har fått namnet Venedig (men i stamtavlan kommer det stå Venice).
 
Venedig är en stad jag hoppas att jag snart kan åka till. Du kan läsa mera om Venedig här

Visst har Bea ett så otroligt vackert mönster på ryggen?
 
London (Ivan), n 24, hane.
Kattunge nummer 4 har fått namnet London.

London är en stad jag aldrig tröttnar på och kan åka tillbaka när som helst, hur ofta som helst. Du kan läsa mera om London här.

 
Marussia har alltid varit en otroligt bra kattmamma o mån om sina småttingar.
 
Ibland har man tur o får till väldigt fina bilder.
 
 
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

RSS 2.0