Intensiv vecka

har det varit men nu börjar det lugna ner sig lite.
 
Vi fotade såklart Ella, när hon blev 10 mån, men jag har inte hunnit lägga ut bilderna ännu. Det märks att Ella börjar bli lite äldre, att hon inte har samma spring i benen. Det händer ofta att hon kommer upp i soffan och lägger sig på ena benet etc.

Vikter, 130127

Jag fortsätter att väga katterna regelbundet och oftast i samband med att Ella "fyller" varje månad. Nu var det dock ett tag sen jag skrev något om deras vikter. Så här såg det ut idag.
 

Sakhi

Knappt 5,8 kg

Marussia

3, 5 kg

Dolce

4,1 kg

Ella (10 mån)

Knappt 3,6 kg


Vänskapligt bråk vid maten

 
Med denna charmiga video önskar jag er en riktigt trevlig helg!

Utrensning pågår

Jag är tyvärr dålig på att rensa bland bilderna, jag tar väldigt många kort vid varje tillfälle men sen var det ju det där med att rensa, helst direkt - vilket alltför sällan händer.... Inte blir det lättare när man fotar kattungar, för dom är ju så söta på alla bilder. Det här är bara en bråkdel av bilderna jag har tagit på Ella i samband med mina besök hos Karin.
 
Här kommer några bilder på Ella, taget i april (då jag hälsade på 1a gången) och sen några från maj.

Varit på intressant föreläsning

ikväll som BJK har anordnat. Veterinär Gertrud Burman, från Djurkliniken i Skellefteå, kom och pratade om olika virussjukdomar på katt och hur vi bäst skyddar våra katter. Mycket intressant föreläsning och det var rätt fullt i den nya fina, uppfräschade lokalen. Tror vi var runt 20 stycken. 

Här händer det inte så mycket

för tillfället. Jag är upptagen med andra saker (men har faktiskt haft tid att fixa startsidan på hemsidan, dock utan foton) men katterna mår bra och är precis som de brukar vara.
 
Fast, två annorlunda saker är kanske att Ella (som snart är 10 månader) tycker att hon är stora damen nu och inte vill äta kitten-torrfoder. Nej, hon ska ha den vuxna torrfodret, medan Marussia däremot vägrar äta det vuxna och bara vill ha kitten-torrfoder.
 
Sakhi, som i vanliga fall älskar att vara ute, har nu blivit en ren innekatt. De få ggr han är ute vill han oftast komma in på en gång.
 
Ella fortsätter att uppvakta Sakhi, är gärna där han är. Igår kväll satte jag mig i soffan och Ella kom upp i soffan, hon trodde nog att Sakhi skulle komma dit så hon fick gosa med honom, men icke då.
 
En bild på Sakhi från juli 2012.
 

Jag jobbar med att

uppdatera hemsidan och jag har fått in en del omskriven text men bilder kan jag inte få till samt att jag har några andra små problem också tyvärr... 
 
Jag har uppdaterat HCM-resultaten för Jivara, Sakhi o Marussia. Jag har även lagt till en ny länk (SE*Bellalice) som förresten har fått en Oscarskull, som föddes början av januari 2013.
 
Utställningssidan har jag också (äntligen) knappat in alla resultat på. Jag har även skrivit in våra planer för parningar för Marussia o för Ella och även uppdaterat lite länkar.
 
Av någon konstig anledning kan jag inte - ännu - ta bort texten på framsidan ang att vi inte tar emot testpersoner då Ella är för liten. Men jag försöker o försöker hitta rätt. Dock inte alltid så lätt att jobba framför datorn då Sakhi helst bara vill sitta i min famn hela tiden.

S*Lince gör reklam

för den sibiriska rasen. Ni hittar artikeln här. Här hittar ni Kickis blogg, där ni kan läsa mer om hennes söta flygplatskull.

Ofrivillig paus

Vi har haft lite problem med datorn så jag har haft lite ofrivillig paus. Skönt med tidsinställda inlägg så att det i alla fall har kommit ut några inlägg.
 
Sakhi är så otroligt gosig med mig just nu. Han ska alltid vara väldigt nära mig och förr kunde han ibland tanka lite kärlek och gos en kort stund, men nu vill han vara nära mig väldigt länge.
 
Han är van att jag sitter i soffan så han kan ligga på mina ben och när han inte kan göra det står och han tittar lite lagom olyckligt på mig tills jag sätter mig "rätt". Då hoppar han genast upp och lägger sig till rätta.
 
Igår var en sådan dag och jag fick sitta o se bort inspelade saker. Ella, som kan bli lite avundsjuk, brukar hoppa upp i soffan. Hon börjar snällt med att tvätta Sakhi ett tag, sen är det bett i halsen som gäller (dvs lek) och ibland ligger Sakhi helt stilla länge utan att bry sig. Men till slut får han nog och brottar omkull Ella, som nog är ganska nöjd med att bli utsatt för Sakhis tvättande.
 
Igår var en lite annorlunda kväll, för hon busade bara ett kort tag innan hon och Sakhi sen låg rygg mot rygg. När jag var nära att gå i säng kommer Dolce och så sällan som Dolce kommer vill jag absolut inte lyfta ner henne. Så där satt jag i soffan, trött såklart, och hade tre av fyra katter på mina ben. Det var bara Marussia som höll sig borta. En hel timme satt jag med katterna på mig och bara myste, även om jag var trött.

Busiga Ella

När vi fotade Sakhi i lördags kom genast Ella fram och skulle vara med på bild. Så här kommer några bilder på fröken bus.
 

Sakhi och Ella

I december tog vi ut katterna en och en för att försöka få fina vinterbilder på dom. Vi satte in Ella i kattgården ett tag och när hon såg Sakhi blev hon så ivrig och ville bara komma ut igen.
 
Kattgården under december. Efter kortet togs har det kommit väldigt mkt snö men taket har tur nog hållit för tyngden.

Hipp hipp hurra hurra hurra

för idag blir vår första kull, Vänskapskullen, hela 5 år.

Det är otroligt så fort tiden har gått och när jag nu tittar på Sakhi (som alltid är nära mig när jag är på datorn) så är jag så otroligt tacksam för att jag klarar av denna underbara ras.
 
Har nytagna kort på Sakhi som hälsar till sina syskon Vinur (aka Findus), Mellon  o Podruga . Podruga var enda tjejen men hon var den som fick det absolut grymmaste ansiktsutrycket.
 

En fundersam Sakhi


Ferrari

aka Smilla har jag lånat bilder på, från mattes blogg. Visst har Smilla blivit vacker!
 
Jag har förresten lagt till Smillas blogg bland min blogglista.
 
Dessutom har Smilla blivit bekant med Lillan, en hittekatt som först bodde hemma hos Smilla. Nu under december har dom umgåtts en hel del.

Kul video

Hittade denna på nätet och tycker den är så charmig och härlig. Sätt på ljudet och njut!
 

Finkel livsnjutaren

Nu har jag gjort det igen, ja alltså lånat ett kort från Lea på Finkel. Här ligger han och ser charmig ut, tillsammans med en nallebjörn som Sirius fick när han fyllde år.

Myser med brorsan

Det började med att Ella gärna gick till Sakhi när hon löpte. På bild 1 ser man att hon ställer upp sig lite, tar spjärn med bakbenen. Sakhi har fångat in henne för att tvätta henne ordentligt.

Vintertid kommer ullfiltar fram och det är klart att katterna gillar att ligga på den varma filten. Sakhi ligger i godan ro och njuter och har det skönt när Ella hoppar upp till honom.
 
Först kan hon tvätta honom innan hon sen får för sig att hon ska busa med honom och biter honom i halsen.
 
Det tolerar inte Sakhi så länge så han brukar brotta ner henne tills hon ger sig. Här ligger hon dock på rygg och njuter av att Sakhi tvättar henne.
 
Till slut har han tvättat klart och dom sover gott tillsammans.
 
 

Vinur

aka Findus, mår mycket bättre. Han har börjat vara ute igen, små korta stunder. Jag fick av matte H en fin tovad katt, eg en ugnsvante, men det vill jag inte använda den som. Istället hamnade den - tillsammans med mina tovade tomtar - bakom glasdörrarna i bokhyllan.
 
Ella var hemsk på mina tovade tomtar, hon gav sig inte förrän hon hade fått tag på dom och jag vill inte tänka på vad som skulle hända med den fina tovade katten!
 
Har lånat några bilder tagna nu i jan 2013 på Findus då han är ute och retar grannens katter. 

Dolce

Ella tar en väldigt stor plats i vårt hem just nu. Både för att hon är en liten, väldigt charmig kattunge men också för att hon ibland är ett riktigt monster som är överallt. Den vi pratar mest med (läs: säger till) är Ella men vi glömmer såklart inte dom andra katterna för det. Dock är vi kanske lite dåliga på att fota katterna nu.
 
Det har varit lite bilder på Dolce på slutet så jag tänkte lägga upp några bilder på henne, alla tagna under december månad.
 
Jag önskar er en trevlig helg!
 

Jag har fått en bild

på Yang, aka Sunny, som jag såklart vill lägga upp här. Bilden är obearbetad.
 
För att använda mattes ord om Sunny så är hon "både världens goaste och jobbigaste katt". Jobbig då hon tyvärr inte tycker att dom behöver ha sovmorgon. Det hon är ute efter är sällskap helt enkelt och när hon väl fått upp någon så brukar hon lägga sig och sova.
 
Sunny är en social o sällskaplig katt, vill väldigt gärna vara med familjen. Inte alltid i knäet men bredvid, precis som mamma Marussia gör.
 
Sunny är ute och tycker det är skönt. När det var -12 grader ute var hon ute över 1,5 timme. En riktig Sibirisk katt!

Jo jo

För ett tag sen hade vi middagsfrämmande och Ella skulle såklart vara med överallt. Före och efter dukningen. Hon låg faktiskt mitt på matbordet efter jag hade dukat men jag hann inte fota henne då.
 
Det här är faktiskt ett skäl till att jag inte törs ha tända ljus, med öppen låga utan uppsikt. Ella är på tok för nyfiken för sitt eget bästa. Hittills har hon inte bränt sig, men jag vill inte riskera något heller.

RSS 2.0