Earth hour 2012

I vanliga fall använder jag detta bara till ren kattblogg men vissa saker tycker jag är för viktiga för att inte tas upp.

Varje år är det earth hour, i år inträffar den ikväll mellan 20.30-21.30. En kort timme tycker jag att vi alla kan ta och släcka ljuset. Det är inte alltid lätt att göra något själv men tillsammans kan vi uträtta mycket.


WWF har många bra länkar om Earth hour 2012. Som historik, man kan laga en meny, komponerad av Renée Voltaire. Få tips på hur man kan laga klimatsmart (obs, engelsk länk), baka en Earth Hour-bakelse m m.

Visst hakar du på och släcker ljuset ikväll?

Spännande, å så spännande

Snart kan jag gå ut med en väldigt rolig nyhet men jag avvaktar ett tag till för att inte helt utmana ödet.

Tidigare i veckan när jag vaknade en dag låg Sakhi (som vanligt) i husses säng. Bakom mina knän låg Dolce, något som inte händer så ofta eftersom Sakhi tycker att sängen är hans revir.

Det är lustigt det här med att katterna har speciella sovplatser. Helt plötsligt har våra katter börjat sova på de andras sovplatser.

Sakhi tex har några favoriter han gärna sover i/på. Som den runda tunnan, prinsesstronen, transportburen, en blå kattbädd (i form av en blomma), en vit kattbädd samt sängen.

Marussia har också några favoritställen. Den största favoriten är nog den blå kattbädden. Två andra favoritställen är fåtöljen som vi har under trappan samt att ligga i tvättstugan, gärna på mjuka sköna kläder.

Dolce har också några favoritställen, det absolut bästa stället för henne är nog högst upp på klätterträdet i hallen samt högst upp på bokhyllan. Hon ligger även gärna på matbordet, på tyger som jag håller på att sy eller på duken som ligger där.

Men nu, nu har det plötsligt blivit lite ändring i var dom sover. Marussia har börjat sova i transportburen, Sakhi i den blå kattbädden o likaså Dolce tar även hon plats där ibland. Dom är för söta!

När ni läser detta är jag på väg till Catharina för att titta på små sötnosar. Det känns som evigheter sen jag hade kattungar men så länge sen är det ju inte sen Yin o Sunny flyttade.

På lördag

är det dags för ännu ett SäSK-möte. Denna gång hemma hos Catharina, Catharina har nyfödda kattungar så jag vet ju inte exakt hur mycket vi kommer hinna prata om eller om tiden mest går åt till att beundra kattungarna.  Jag tror att jag vet en som mest kommer sitta vid bolådan och beundra dom, eller vad säger du Susanne?


Det händer inte så mycket

jag är mest borta, på träning o olika ärenden/aktiviteter. När jag väl är hemma så tar jag det lugnt. Imorgon är jag tex hemma fram till 14-tiden och det kommer att kännas konstigt att vara hemma så länge.

Snön försvinner fort och det är så skönt. Har tom sett en snödroppe som redan förra veckan hade tittat fram. Det ger en hopp om att det även i år kommer en sommar.

Katterna är ute mycket i kattgården och oftast är Sakhi den som stannar kvar längst. Han älskar verkligen att vara ute och bara njuta av vinden och alla lukter.

Nu på måndag ska jag med veterinären med Dolce. Jag kommer nog ta en före och en efterbild på henne. Anledningen till att hon ska in är att hon har fodertovor och det är så pass mycket att jag känner att jag behöver ha hjälp med att raka henne. Dolce är så otroligt söt och snäll så hon tillåter oss att kamma henne rejält och ta bort massa tovor men till slut blir såklart även hon less. Stackars lilla gumman....

Jag märker att hon är bättre i pälsen när hon äter samma foder som Sakhi o Marussia men det är ju inte bra för hennes övervikt....

Tänk så lite päls hon hade här, juni 2010.


Det här kortet är taget dec 2011. Viss skillnad eller hur?Även denna vecka

är det en hel del att göra, men mycket mindre än förra veckan som var smått kaotiskt. Nu väntar jag på ett sms från Karin och håller tummarna att allt går bra där. Ena kullen har redan kommit och det var kul att Karin tog sig tid att uppdatera mig då och då, tack vännen!

Jag har nu skickat iväg anmälan till Skellefteås utställning, ska betala både den och Sundsvalls utställning i veckan. Anmälningstiden för Sundsvall har inte startat riktigt ännu, så där får jag vänta ett tag till. Håller en tumme att jag kommer med på båda, även om jag är lite sent ute vad gäller Skellefteå. Måste även kolla upp boende för båda tillfällena.

Sen har jag lite roligt att se fram emot helgen, återkommer om det längre fram.

Jag har fått några bilder

på Lady o Lufsen (dvs Galgaliel och Anael) som jag tänkte lägga upp. Tack Annika för bilderna! Annika bloggar förresten flitigt så gå till hennes blogg o läs mera om bla Lady & Lufsen.


Jag har lånat bilder

på Smilla, dvs Ferrari, som jag tänkte lägga upp här. Hon har verkligen blivit fin och lik sin mamma är hon också! Det är många bilder (tagna i feb o mars 2012) men njut av dom alla. Tack L!


Inlägg kommer

men jag har inte haft tid att sitta framför datorn annat än en kortare stund i taget.

Ikväll har jag haft testpersoner och katterna satt alla 3 ett tag på bordet, men det är klart då mutar jag ju med skinka. Sakhi lade sig sen på bordet och fläkte ut sig, min underbara nallebjörn!

Avslutar med ett gammalt kort (sommaren 2010) på ännu en underbar katt, nämligen Marussia!


Denna vecka kommer gå fort

väldigt fort tom, då jag är inbokad på något varje dag. Dels tar jag upp träningen igen och dels har jag testpersoner som kommer och dels är det annat, som "vård av kompis".

Förra veckan körde jag mycket med tidsinställda inlägg, det är så behändigt o bra. Jag ska försöka hinna göra i ordning några inlägg och "pytsa" ut lite då o då. Två inlägg blir det i alla fall, dels bilder på Smilla och dels på Lady & Lufsen.

Idag har det snöat - igen! Ganska less på snön nu, den enda fördelen är väl att den nya snön fortare smälter den gamla. Mycket snö det har vi verkligen! Det är lite svårt att tänka sig när jag tittar ut genom fönstret att om bara 3 månader så är det skolavslutning här.

Vi hade iofs väldigt mycket snö i fjol också o skönt nog så sa det bara "svisch" och all snö försvann. Jag hoppas att det går lika snabbt i år också.

Jag visade tyvärr inte upp Sakhi förra veckan, då jag blev sjuk. Vilket ju var tråkigt men sånt som händer. Jag får fara dit med Sakhi en annan gång. Fast ska jag visa upp en linslus så får det såklart bli Dolce!

Snart är det inte länge kvar innan utställningssäsongen börjar här uppe. Ser verkligen fram emot det. Sakhi o Marussia ska till Umeås utställning, BJK, 14-15/4. Sen funderar jag på att anmäla till Skellefteå - 120602-03, och Sundsvall, 120630-0701. Efter Sundsvall blir det Luleå, 120825-26, för att avsluta i Umeå, 121006-07.

Jag är sugen på att åka till Norge också men jag åker ju inte själv dit. Det är roligare att åka tillsammans med några. Både Sakhi o Marussia behöver ju varsitt utländskt cert.

Marussia ska paras till hösten om allt går som jag vill. Jag har inte helt bestämt mig för när jag ska para henne, om det blir efter utställningen på hemmaplan (okt) eller om det blir efter Luleå (aug). Vi får se, det är bra tag kvar dit och ännu har jag inte ens börjat leta hane. Lite bortskämd blir jag ju när dels Bellman (pappa till kull 4) och Casper (pappa till kull 5) bor så nära mig.

Jag fick en fråga ang Dolce o hennes päls

Amanda ställde frågan om hur vi fick Dolces päls så fluffig och mysig. Svaret är att vi gör inget alls med hennes päls, förutom att kamma o åter kamma. Hela hon är en stor pälsboll som har för mycket päls. Tur nog så är hon väldigt snäll och lätt att kamma, trots att hon får en hel del fodertovor.

Avslutar med en hel hög gamla bilder på vår underbara prinsessa Dolce, denna lilla tjej med en så otroligt stor personlighet! 


Avslutar med ett favoritkort på en mycket ung Dolce.


Nöjd Sakhi

Jag har varit o hjälpt en kompis idag på fm, sen har jag tränat på em. Väl hemma är det mat och medan jag nu väntar på att maten ska bli klar släppte jag ut en mycket nöjd Sakhi, till kattgården.

Han har redan suttit där ett tag o när jag kollade om han ville in tittade han bara lite snabbt på mig innan han vände sig om. Sakhi är nog den som uppskattar kattgården mest av våra hemmavarande katter. Den här bilden, tagen i fjol, är så fin. Just sitta så här och bara njuta av vinden gillar han verkligen.


Imorgon blir en bra träning för honom. Han brukar iofs inte säga något när han åker bil o imorgon blir det bara en kort stund. Då ska jag och Sakhi vara på BJK, där det är presentation av kategori II-katter.

Med bra träning menar jag att det blir bra att olika människor håller honom samtidigt som det luktar andra, främmande katter. Att bli hållen hemma, i samband med att vi har testpersoner här, är han rätt van vid.

Bra träning eftersom det ju inte är så långt borta till utställningen i Umeå. Det verkar som om vi blir några stycken sibbar på utställningen och jag ser fram emot att få träffa alla sibbe-ägare igen!!

Teo

dvs Gabbana (från kull 3) har jag fått bilder på. Lägger upp bilderna, oredigerade. Tack E för bilderna! Han ser så stor o maffig ut.


Så här skriver matte E om honom:
Som person kan Teo vara väldigt mysig och ligger gärna på min mage och myser när jag ligger och ser TV. Han älskar uppmärksamhet. Han är ofta mitt på mina böcker när jag pluggar som du kanske såg på några av bilderna.

Han är också väldigt nyfken. Om vi har gäster måste han alltid vara i närheten och hålla koll på dem. Han älskar kartonger och påsar. Han älskar när pappa har handlat och han får leka med påsarna när han packar ur dem.

När han är på bus humör gör han gärna saker han vet om att han inte får göra. Som t ex en blomma jag har i mitt rum brukar han ofta klättra upp och leka med fast han vet om att jag inte vill att han gör det. Teos favoritställen är på torkskåpet, golvet i tvättstugan och på fönsterbrädan i köket är hans största favorit.

En body guard o annat

För ett tag sen badade vi Sakhi. Han gillar inte att bada men jag ville bada honom av två anledningar. Den ena är för att han 15/3 ska visas upp hos BJK o då måste man ju vara fin! Den andra är att han kommer bli tvungen bada riktigt ordentligt o länge innan han ska på Umeås utställning.

Sakhi var så duktig denna gång, fann sig tålmodigt i det som skedde. Tyvärr var det en mulen dag så han var lite frusen stackarn. Vi försökte lägga bla en filt över honom men han gick så klart sin väg. Bilden är tagen vid ett tidigare badtillfälle.

Han fick snabbt en livvakt, Dolce, som följde honom hela tiden - som en skugga. Bilden är tagen för ett år sen.


Vi har ätit gott förra veckan, tack snälla Yins familj , och att Dolce är en mattjuv (2 länkar) är ju inget nytt. Nu tog jag fram köttet på morgonen för att tina det och på em, strax innan jag kom hem hörde husse ett ljud. När han går o tittar ligger Dolce helt oskyldigt i det nya klätterträdet och förstår inte alls vad det var för något som lät och varför tittar husse så där på henne? Det är väl inte hennes fel att köttbiten  r å k a d e  ramla ner på golvet.

Jag har varit förbi o hälsat på mamma o Jivara. Det är så roligt att se hur bra båda två mår och vilket band dom båda har. Jivara är lite stött på mig då jag oftast kommer bara för att göra något med henne, som klippa klor etc. Därför har jag nu hälsat på ett par ggr bara för att busa med Jivara.Marussia mår bara bra. Hon tycks inte sakna kattungarna. Hon är ovanligt social och gosig - ja, allt är ju såklart på hennes villkor - men för att vara henne. Marussia avgudar yngsta sonen och kommer gärna till honom. Kortet taget i somras, juli 2011.Vi har satt upp klätterträdet vi köpte från danska Zooplus. Det blev väldigt bra, lagom stort etc. Oftast ligger dom i trädet en och en.


Avslutar med en bild som visar att Dolce tar verkligen detta med body guard-jobbet på fullt allvar. Här ligger hon och "skyddar" Marussia som ligger i Sakhis transportbur.


Två bilder på Sakhi o en på Podruga

När kattungar bor hos oss är ju kameran alltid framme och då kan det - ibland - bli kort på andra katter än bara ungarna. Men när ungarna har flyttat så finns kameran visserligen nära till hands men oftast så ligger den bara där.

När jag köpte prinsesstronen så trodde jag faktiskt att det var Marussia som skulle ligga mest i den men så blev det inte alls. När Sakhi provade den första gången gick det väldigt snabbt att hoppa ur den men redan ett par timmar senare provade han att ligga en lite längre stund och nu är det bara han som ligger där.

Det är visserligen bara kull 4 och 5 som har hunnit prova tronen men den är redan lite uppnött och ibland har det kommit med lite rosa ludd, från tronen, i samband med fotograferingar av kattungar - men det är ju sånt som händer när det är busiga kattungar.


En närbild på Sakhi i klätterträdet.


Tänk vilken skillnad det är mellan Sakhi o Podruga, kolla bara in hennes otroligt härligt grymma look! Bilden är lånad av matte Guro, (N) Sjakkmatts.

Tiden går så fort

och nu är Yin o Sunny (Yang) hela 16 veckor. Jag går in varje vecka på deras bloggar och läser om dom, samt ser på kort som resp matte lägger upp. Det är så otroligt kul att läsa om deras äventyr.

Jag måste bara lägga upp två kort på Yin. Jag var eg inte så orolig över att hon skulle flytta till en familj med två hundar men det är klart, med en stor hund på 23 kilo, som dessutom är en jakthund så visst funderade jag i början hur det skulle gå. I början var Yin rädd för Kira men sen bestämde hon sig för att det är Yin som bestämmer och slog till (med tassen, utan klor) om Kira blev för närgången.

Titta nu på dessa kort, som jag fått av familjen.


Måste lägga upp två kort även på Sunny. På bild 2 är hon så lik mamma Marussia! Bilderna har jag varit fräck o lånat från Sunnys blogg.


Marussia, vid 16 veckor.


Jag har även bilder på Lady o Lufsen (kull 4) och Smilla (kull 2), men dom får jag visa en annan dag.Finkel

dvs Raphael från Änglakullen, är i skrivande stund på parning.

Jag blev för ett tag sen uppringd av Monica, som har Kneph's uppfödning. Igår kom hon och hämtade Finkel, som var väldigt lugn under resan. Att komma till ett nytt ställe, där det doftar annorlunda o mycket katt (4 katter), ha åkt bil länge, vara novis och sen mötas av en snygg tjej (Sibylla) som morrade åt honom. Allt detta och ändå såg Monica en parning första kvällen.

Jag blir såklart jätteglad när Monica berättar hur snäll Finkel är, trots alla dessa omständigheter. Det är ju även väldigt roligt att höra att Monica tycker bra om honom.

Monica har sovit (eller vilat är väl kanske mer rätt ord ) med katterna och dom har parat sig flera gånger. Nu väntar jag på att få hämta hem honom till veckan. Sen är det bara att vänta 3 långa veckor innan vi vet något. Så här ser parningen ut i pawpeds.

En bild på snyggingen Finkel, tagen i januari.


Bilden på Sibylla är lånad från Monicas sida.


En rolig video

om en katt som skäller tills han/hon blir påkommen och då börjar mjaua istället.

Husses katt

Jag har skrivit det tidigare, Dolce är verkligen husses katt. Hon kan komma upp i mitt knä (i brist på annat tror jag ibland ) men så fort hon hör husse springer hon alltid iväg till honom.

Ibland sitter husse med den bärbara datorn men det hindrar inte Dolce från att vilja komma upp i famnen. Helst vill hon såklart lägga sig på tangentbordet!

Med denna bild önskar vi er en riktigt trevlig helg!

Min stora, mysiga, gosebjörn Sakhi

Sen kullen flyttade har Sakhi blivit mer o mer lugn o trygg. Det har gått väldigt bra att ha dom instängda i vardagsrummet, tur vi har ett stort vardagsrum. Dvs det gick bra att ha dom instängda ända tills vi släppte ut Yin & Yang (aka Sunny) på slutet. Efter det var Sunny helt hopplös, hon skulle bara rymma hela sista veckan.

Jag vet inte hur många ggr Sakhi kommer o vill upp i famnen och när jag är i vardagsrummet så brukar han ställa sig en bit ifrån mig och antingen bara titta på mig, jama eller sätta upp en tass på mig. Allt för att jag ska lyfta upp vår stora guldklump i famnen.

Sen sitter vi två ett tag, ibland ett väldigt kort tag och ibland väldigt länge, och bara myser. Han kurrar och jag pussar på honom. Går det för långt mellan gångerna jag pussar honom så brukar han "buffa" på mig för att jag ska komma ihåg att pussa på honom.

Några bilder på vår underbara, högt älskade solstråle! Bild 3 är tagen av Linda.Nya bloggar

Eg är det bara en blogg som är ny. Jag fick ett så bra tips (tack Susanne!) att jag nu har lagt upp S*Deltas bloggande mattar/hussar i länkarna. Ni hittar länkarna längst ut till höger en bra bit neråt.

Om ni håller markören över respektive namn så får ni lite mera information.

Jag har nu försökt flera ggr att lägga upp bilder, lånade från respektive blogg, men det går inte alls tyvärr. Så klicka på respektive blogg och läs mera om katterna. Trevlig läsning!

De bloggar jag har lagt upp är;
Yin - som ni hittar här.

Sunny (dvs Yang) - som ni hittar här.

Lady & Lufsen (dvs Galgaliel o Anael) - som ni hittar här

samt att jag även har lagt till Finkel (dvs Raphael. Finkel bor hos fodervärden Lea) som ni hittar här.


IC S*Busungarnas Valrhona Jivara

Det är tyvärr inte så ofta jag tar med kameran när jag far till mamma o Jivara men ibland händer det. Här är en serie kort på en underbar Jivara. Jivara o mamma pratar ofta o länge. Jivara kommer dessustom väldigt gärna upp i famnen till mamma, där hon ska ligga o gosa.

Att ta beslutet att omplacera Jivara var verkligen tufft men det blev så rätt beslut. Jivara behövde inte många dagar på sig för att trivas och må bra och efter kastreringen har hon verkligen blommat ut helt o hållet. Vi kan verkligen inte tacka min mamma tillräckligt mycket!!

Här kommer några nytagna kort på vår alldeles egna, speciella underbara gumma. Tänk att hon har fått tre fina kullar (med bla Sakhi, Marussia o Dolce).


SÄSK-möte

Terminens andra SÄSK-möte är idag. Vi (jag, Pia och Susanne) bilar från Umeå till Lena. Jag ser fram emot att få träffa alla igen och höra om hur många väntade kullar det blir och när det blir. Det blir bla utställningsprat (om preparing) men jag hoppas vi hinner med lite mera också!


Bilder på Lady o Lufsen

Jag har fått fina bilder på Lady o Lufsen (dvs Galgaliel o Anael) som jag vill lägga upp här. Tack Annika! Annika har förresten skapat en blogg som jag tycker ni ska gå till o läsa. Bilderna är oredigerade.

Två bilder på Lady.


Lufsen


samt två bilder på syskonen.