Tänk på detta

Jag brukar varje december skriva om farliga/giftiga blommor för katterna och det passar väl bra att skriva om det igen eftersom det är 1 december i morgon. 

Informationen om blommorna är taget från agria, om farliga växter för katten.

Många av våra krukväxter eller snittblommor är giftiga eller har irriterande växtsaft. Det är ganska ovanligt att katter blir förgiftade av växter men det förekommer. I värsta fall kan det gå så illa att njurarna tar sådan skada att katten inte överlever.

Därför bör du vara lite du försiktig med vilka sorts växter du har hemma om du har en katt som gillar att smaka på blommor och blad. Ställ giftiga växter på en plats där katten inte kan nå dem.

Om katten visar tecken på förgiftning, om den dräglar, kräks eller har diarré, kontakta Giftinformationscentralen eller närmaste djursjukhus så de kan ge dig råd. Troligen behöver katten besöka veterinären. (Direktsida till blommor via giftinformationscentralen)

Här är några av de vanligaste växterna i hemmet som kan vara farliga för din katt:

KRUKVÄXTER

Giftiga
Julros
Oleander
Änglatrumpet

Mindre giftiga

Amaryllis
Azalea
Cyklamen
Hortensia
Korallbär
Liljeväxter

Irriterande växtsaft

Flitiga lisa
Fredskalla
Gullranka
Julstjärna
Prickblad
Rosenkalla


SNITTBLOMMOR

Giftiga
Ginst
Liljekonvalj
Liljor

Mindre giftiga
Amaryllis
Anemon
Hyacint
Iris
Mistel
Påsklilja
Vallmo

Irriterande växtsaft

Kalla
Rosenkalla

Picasso o Dumle

träffade jag när Djurmagazinet hade öppet på Kattens Dag. Han har blivit så stor Picasso men är lika busig som vanligt. När vackra Dumle tycker att Picasso har busat klart så nafsar han Picasso i pälsen, så att han ska lugna ner sig.

10 månader blev änglarna i måndags men det glömde jag tyvärr helt bort. Då hade jag bara Yin och Yang i tankarna. Hoppas att ni fick något extra gott den dagen.

Här kommer en hel hög med bilder på killarna.


Jag gillar den här högdragna bilden av Dumle, inte för att han verkar vara det utan tvärtom. Han är nog bland de snällaste katterna jag har träffat. Det ser nästan ut som om han skyddar Picasso här.


De två bröderna tillsammans.


Efteråt for jag till Granngården och tittade på Pia och Lasses kull. Dom visade upp Niikki och hennes tre avkommor, det är så kul att se hela kullen samlad och se vad som har hunnit hända på kort tid. Dom är nu 5 månader och så fina. Man skulle kunna tro att dom inte har gjort annat än att visas upp (många ggr) inför publik eftersom kullen var så lugn.

Äntligen

så har det kommit förslag till en ny djurlag. Jag, som inte tycker om att ha utekatter lösa, tycker att idén med att kastrera alla utekatter är väldigt bra. Likaså att man registrerar alla katter. Att det ska vara förbjudet att ha sex med djur är väl självklart tycker jag. Läs mera här och här.

Kattens dag

I helgen som var firades Kattens dag för att höja kattens status. I år hade jag själv ingen katt att visa upp men jag hälsade istället på katter.

Jag var dels på Djurmagazinet inne i stan (där Picasso o Dumle fanns) men hann även ut en sväng till Granngården där jag hälsade på bla Pia o Lasses katter.

Jag fotade Picasso o Dumle och bilder kommer, men inte idag. Ska försöka hinna lägga upp dom imorgon.

Inte mycket händer med Yin o Yang ännu, dom äter och sover och vi gosar med dom så mycket som vi hinner med. Yin börjar sakta öppna ögonen, hon kniper bestämt ihop ögonen om det blir för ljust för henne upptäckte vi när vi kollade på dom igår. Yang hade igår inte börjat öppna ögonen.

Eftersom jag inte vill fota kattungarna med blixt (ögonen är ljuskänsliga) så kommer här en bild från i somras på Marussia.


Vikter 1 vecka, 111127

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 1 vecka

Deltas Yin

n 23

131

277 g

Deltas Yang

n 24

127

259 g


Yin o Yang är en vecka gammal

och vi har tagit kort på dom, såklart. Jag upphör nog aldrig att förvånas över att trots att dom är så små så är kattungar väldigt snabba med att vrida på huvudet och snurra runt. Det behövs en hel del tålamod när man fotar dessa småttingar. Skönt nog blir det lättare när dom kan börja se och höra, då man kan vifta med leksaker för att få deras uppmärksamhet!


Vi har inte tagit fram hela fotostudion ännu utan har tagit hjälp av den nya leksaken idag. Nu har vi i alla fall lärt oss att man ALLTID ska börja med kullbilder, i synnerhet om man börjar fota när dom är lite småtrötta och loja - eftersom dom snabbt blir pigga och busigare än busigast.

Yang till vänster och Yin till höger.


Bilder på Yin, som är den som just nu väger mera än brorsan Yang.


Bilder på Yang.

1a advent

Det är helt otroligt så fort tiden går, idag är det redan första advent och jag är på väg till stan för att bla kolla på Picasso (Michael) och hans ragdollkompis Dumle.

Önskar er alla en trevlig första advent!

Presentation av kull 5

Pappa Charmalov, aka Casper, och mamma IC*S Deltas Marussia, fick förra söndagen två kattungar. Två stora kattungar, då honan vägde 131 gram och hanen vägde 127 gram.

Mitt tänkta tema (jag hade flera tänkbara) försvann då det inte var fler än 2 kattungar. Efter det satte jag jag några vänner på att forska i ett visst tema (som nu kommer sparas till en större kull), temat denna gång blev istället Den kinesiska filosofi-kullen.

Mönster och färg kan komma att ändras men just nu ser det ut så här.

Honan, n 23, har blivit döpt till Yin.
Yin, som är det svarta, symboliserar jorden, det mörka och kalla, fuktiga, passiva och kvinnliga.Hanen, n 24, har blivit döpt till Yang.
Yang, som är det vita, symboliserar himlen, det ljusa och varma, torra, aktiva och manliga.

The presentation of litter number 5

Two kittens were the outcome from the mating of Marussia and Casper, our litter number 5. You can find the pedigree here.

Here are some pictures of the proud parents. Starting with the proud father Charmalov, also known as Casper.


The proud mother, IC S*Deltas Marussia.


One picture of the two together, in our mating room - the laundryroom.


The name of this litter is the Chinese philosophy-litter and the names of the kittens are Yin & Yang.

Colours and pattern may change.

Kitten number 1, weighed 131 gram at birth, n 23, and is called Yin.
Yin is characterized as slow, soft, yielding, diffuse, cold, wet, and passive; and is associated with water, earth, the moon, femininity and nighttime.

Kitten number 2, weighed 127 gram at birth, n 24, and is called Yang.
Yang, by contrast, is fast, hard, solid, focused, hot, dry, and aggressive; and is associated with fire, sky, the sun, masculinity and daytime


Namnen på kull 5

är klara och det tänkta temat sparas till en större kull kattungar. Ett helt annat tema än jag hade tänkt mig men jag är så nöjd med tema och namn. Även denna gång blir det dock utan ett ryskt namn. Visst är det kul att kunna få in ett ryskt namn men ibland går det inte.

Namnen kommer att presenteras snart men jag vill fota kattungarna (o bearbeta korten) och det går inte att fota nu när det är mörkt.

Tack för all hjälp mitt "forskarteam"!

Fredag

och ikväll ska familjen tillsammans med några kompisar som "forskat" lite i ett temaförslag träffas och diskutera namnen. Jag hoppas kunna presentera namnen imorgon.

Vår avspärrning fungerar fortfarande bra, jag hoppas att den kommer fungera hela tiden. Det kommer definitivt bli mycket skönt att ha den när ungarna får komma ut från lekhagen och ska börja utforska vardagsrummet. Så här såg det ut i våras när vi försökte ha änglarna kvar i vardagsrummet.

Med detta önskar jag er alla en trevlig helg!


Ny leksak

Idag kom en ny leksak. Eg tänkt mycket till kattungarna men såklart även till dom andra katterna. Jag har länge tänkt köpa en sån här men det var först när jag såg den hos Lotta som jag till slut köpte den.

Kartongen var väldigt intressant, tyckte katterna. Här är det Marussia som inspekterar den stora lådan. Undrar om hon funderar på att flytta hit kattungarna.


Dolce inspekterar själva tunnan, som är högre än jag trodde. Kattungarna kommer nog ha väldigt kul med denna leksak.

Myspys dag 3


Två dagars-bilder

Fotade som sagt lite ikväll och här kommer resultaten. Dessa bilder är autoredigerade, allt för att jag ska hinna få ut korten så fort som möjligt.

Bilder från bolådan, en nöjd Marussia och här diar inte ungarna utan dom ligger och vilar.
Några närbilder på kattungarna. Vi börjar med 1an, tjejen som för tillfället leder viktligan.


Unge nummer 2, dvs killen.

Ungarna är 2 dagar gamla

och det märks på många sätt att det är en liten kull. Dels gick ju Marussia över tiden så dom hann växa på sig lite extra mycket och nu är det inte det där bråket i "mjölkbaren" som det lätt kan bli. Dom diar på olika ställen och har gott om utrymme att röra sig, trots det så har killen ibland legat på rygg och diat.

Dom går upp bra i vikt och tjejen ligger före brorsan - än så länge. Det ändras nog sen.  Vägde dom nyss och då ligger tjejen på 177 gram och killen på 161 gram. Bra vikter tycker jag.

Vår plastdörr funkar bra, det kan bli lite kö ibland då Dolce o Marussia vill in samtidigt. Sen hur det kommer funka när ungarna blir större - ja det får vi se då. Men det är ganska många veckor kvar innan det är dags att ta bort lekhagen. För tillfället bor dom som sagt i bolådan och det funkar bra där.

Ska bearbeta några kort, tagna ikväll, och lägga upp senare ikväll/natt. Vad gäller temat så har jag satt några på att "forska" i tänkt ämne, det kommer nog diskuteras lite på fredag då vi träffas och förhoppningsvis kan jag presentera småttingarna vid deras namn på lördag.

Vårt nya tillskott

För att förhindra att Sakhi blir instängd lika länge som han blev i våras (10 veckor i vårt sovrum, på toan eller i kattgården) byggde min man en dörr. Sen är ju frågan hur det kommer se ut när kattungarna börjar bli lite större och kan klättra på plasten.

Just nu bor dom i bolådan och senare kommer ju kattungehagen att sättas upp. I den hagen kan dom bo rätt länge så det är eg bara ett par veckor som dom behöver vara fria här i vardagsrummet. Sen har jag tanken/förhoppningen att kunna släppa dom lös i huset de sista veckorna hemma hos oss.

Tanken/förhoppningen är att Marussia ska känna att hon inte behöver försvara ungarna mot snälla Sakhi. Vi får se hur det kommer att gå.

Här är i alla fall två kort från när den var ny. Sakhi och Marussia hade stått och tittat på varandra genom byggplasten ett tag innan jag kom på att jag skulle ta kort. Dolce ligger på sin favoritplats, dvs högst upp på klätterträdet som står i hallen.

Tyvärr för er

men inte för mig så har kvällen ägnats åt att vara i telefon. Jag hinner nog inte lägga upp någon bild på vare sig kattungarna eller nybygget som numera är på plats. Bilder kommer senare i veckan.

Till Camilla

Hej Camilla, hör gärna av dig till mig på mailen (deltaskatter[@]gmail.com) så skriver jag ett långt svar till dig.

Förlossningsberättelse kull 5

Tänkte göra en förlossningsberättelse om denna kull, Marussias andra kull. Första kullen fick hon i våras och det var Ängelkullen. Men det blir ett väldigt långt inlägg med en del bilder, det är bra att ha kvar för mig också, som stöd för minnet.

Innan jag glömmer vill jag säga TACK till alla som har hållit tummar, tår o tassar tillsammans med oss. Ni är alla guld värda!

Ett extra tack går till Sussie, som ALLTID ställt upp o fortsätter att ställa upp för mig. Det är underbart att ha en sån vän och klippa att kunna luta sig mot. Ett tack låter så futtigt, men du vet nog vad jag menar, hoppas och tror jag.

Marussia fick träffa Casper, en stilig ung kille som finns i Öjebyn tillsammans med två kastrater. Just nu söker dock Casper nytt hem så om du är intresserad av en mysig kastratkille kontakta Marie Sundberg, på tel 073-09 13 370.

Casper


De två kastraterna han för tillfället bor med är
Ceasar


och Hobbe


Marussia träffade alltså Casper och ljuv musik uppstod, till slut. Casper var lite stressad över att Marussia inte ville släppa till direkt och här undrar jag hur mycket det spelar in att hon var på två utställningar, 2 helger på raken. Först var ju Luleå-utställningen (30 mil enkel väg) och helgen efter var vi i Sundsvall (30 mil enkel väg). Sen hann jag bara komma hem från Sundsvall innan jag dagen efter for till Öjebyn och det är ju drygt 20 mil enkel väg dit.

Men till slut parade dom sig och även om Marussia fick lite ändrat beteende var jag osäker i början. Det enda som hände var att hon var väldigt trött (tillsammans med Sakhi o Dolce). Efter 3 veckor fotade jag som vanligt tissarna men det hade inte behövts för det var stor skillnad på dom.

Veckorna gick och hon fick mycket mat, till Dolces stora lycka eftersom det ibland hände att Marussia lämnade mat kvar på tallriken.

Som jag alltid brukar göra när jag har en dräktig hona slutar jag ta emot testpersoner ett tag före och sen efteråt förlossningen. Dels för att låta den dräktiga honan få lugn och ro inför förlossningen men även för att jag inte tycker att man ska komma o testa allergin - om man kan undvika - när man har kullar.

En genomsnittlig dräktighet är 65 dagar. Jag räknar alltid från första parningsdagen, andra räknar från ex andra parningsdagen för att man inte är säker när parningarna har tagit. Dag 65 kom och gick, likaså många andra dagar.

Sakhi blev nog lite less på att vänta så han lade sig på Marussia för att klämma fram dom. Skämt åsido så tvättade han henne och det var nog skönt för Marussia få lite "tender loving care".


Dag 68, på kvällen, ropade äldsta sonen på mig och när jag kommer upp ligger Marussia hos sin favorit (yngsta sonen) och ligger och kurrar samt har lite förvärkar. Yngsta sonen går i säng kring 0.30 och jag går i säng vid 1.30-tiden då absolut inget har hänt. Äldsta sonen är uppe ett tag längre men väcker mig när han går i säng. Sen var jag uppe varann timme för att kolla till Marussia.

Inget händer så jag sover ett tag på morgonen medan yngsta sonen är vaken. Kring 11 ska jag börja äta frukost när jag ser att Marussia börjar bli lite mer orolig så jag äter snabbt upp och så händer följande. Jag lyfter henne till bolådan, som hon accepterar ett tag. Här ligger hon och tvättar sig, ser ni hennes lilla söta tunga som sticker ut?


Hon tvättar sig mer intensivt, börjar bli lite mera orolig men framför allt så pratar hon mycket - något hon inte gör i vanliga fall. Vid 11.30 morrar hon även lite då och då, pga värken, även när hon äter lite mat. Vid 13.20 går hon in en av transportburarna, självklart den som inte har något mjukt att ligga på.


Vid det här laget har stackars Sakhi blivit instängd på toan och Dolce är fortfarande kvar i vardagsrummet, men snart får hon också gå in på toan. Här ligger hon på en stol och väntar.


Jag lyckas få tillbaka Marussia till bolådan, inga större problem direkt. Hon gillar att jag stryker henne och håller hennes tass. Kl 14 börjar hon få första krystvärkarna och 5 minuter senare syns fosterblåsan för första gången.


Hon får lite mera äggula och 14.27 brister första fosterblåsan och det kommer vatten. Kattunge nummer 1 föds med baktassar och svans 15.04, en tjej som väger 131 gram. För kattunge nummer 2 får hon första krystvärkarna 15.54. Blåsan syns 16.10 och unge nummer 2 föds 16.12. En kille som väger 127 gram.


Kattunge nummer 1, n 23, tjej.


Kattunge nummer 2, n 24, kille.


Imorgon kommer jag vara borta en stor del av dagen, jag ska försöka hinna fota lite ikväll och visa. Om inte annat en bild på nybygget som byggs just nu.

När såg du en vild pudel senast?

Linda Karlström, en väldigt bra fotograf, har den mycket charmiga sibiriska katten Valentine

Hon har nu skrivit ett så bra inlägg att jag tycker ni genast ska trycka här och läsa inlägget. Förhoppningsvis är det många som får sig en tankeställare.

När ni ändå läser tycker jag ni kan gå till Kattstatus sida också.

Kull nummer 5 är här

Det blev 2 kattungar. Kattunge nr 1 vägde 131 gram och kattunge nr 2 vägde 127 gram.

Marussia har varit så duktig, så duktig. Jag ska skriva en förlossningsberättelse till veckan, men jag kan ju berätta att det har varit en lång väntan på dessa två små (nåja) kattungar. Det har varit rätt mycket si och så med nattsömnen men jag hade som vanligt rensat ordentligt i almanackan runt beräknad förlossning.

Marussia ville inte ha med Sakhi under förlossningen så han - och senare även Dolce - blev instängd. Jag ska släppa ut dom men ville låta Marussia landa ordentligt före samt att jag ska kunna sitta med henne i bolådan, utifall att hon har tänkt jaga bort Sakhi - som hon gjorde i våras.

Här kommer i alla fall tre bilder. Den första bilden är när nr 2 (längst bort) var alldeles ny och alldeles blöt, det är därför h*n blänker lite. På alla kort har jag använt autofunktionen för att få upp bilder idag.


Kattunge nummer 1, ansiktsbild.


Kattunge nummer 2, ansiktsbild2 ungar hittills

och stora är dom oxå. Har inte haft så stora ungar tidigare.

Unge nr 1 väger 131 g, men då hade den ätit en dryg timme.
Unge nr 2 väger 127 g.

Bilder kommer förhoppningsvis senare ikväll, annars imorgon.

UPPDATERING.
Jag vet inte om Marussia tar en paus nu eller om hon är klar. Jag hoppas att det kommer i alla fall fall minst en till.

Unge nr 1

har kommit. Föddes med baktassarna först. Bilder kommer senare, beror på när förlossningen är klar. Likaså uppdateringar, allt beror på hur det går för Marussia.

Dag 69

o det börjar sakta hända ngt. Hon är lite orolig o vill inte ännu ligga helt stilla i bolådan. Uppdaterar när jag har mera tid.

Dag 68, del 2

behöver jag ens skriva att allt är lugnt? Men snart nog kommer det födas kattungar, sen är det bara frågan om vilken dag det blir. Kanske rentav först på måndag?

Dag 68, del 1

Det verkar som om det blir en lång följetong detta men förr eller senare kommer dom ju. Det ska bli så spännande att se vilka små krabater som gömmer sig och som envist vägrar komma ut.

Även om vi har delat upp natten så sover jag såklart lite oroligt, vaknar vid minsta ljud etc. Men vad gör man inte för sina underbara katter.

Sakhi kommer upp flera ggr/dag till mig för att gosa och ska bara ligga i famnen, men han har helt övergett mig vad gäller att gosa i sängen, då är det bara husse som gäller.

Marussia brukar också följa efter mig nu, i morse vaknade jag av att hon var i min garderob. Dolce, ja hon följer ju efter vem som helst som har mat - OK, nu var jag kanske lite väl elak mot vår prinsessa.

Jag gör en uppdatering senare i em, men jag skulle tro att det blir som tidigare uppdatering, dvs att allt är lugnt.

Dag 67, del 3

Allt är fortsatt lugnt här. Vi delar upp natten och så är det bara att vänta och se. Någon gång så startar ju förlossningen, även om det inte känns så just nu och vi kommer också få kattungar att gosa med.

Men nu är det snart sängdags så jag orkar med morgondagen. Uppdatering kommer under dagen men jag räknar nog med att det blir samma typ av information till att börja med, dvs att allt är lugnt.

Dag 67, del 2

Har besök av Sussie, som tror att det kan bli imorgon. Så det är bara att vänta lite till. Allt fortsätter att vara lugnt här.

Dag 67

och det enda som har hänt är att jag är konstant trött efter att ha haft två vaknatter samt har väldigt mycket värk i hela kroppen. Men men, ut kommer ju ungen/ungarna någon gång. Jag hoppas att det är minst två, gärna tre. Skulle tycka det var tråkigt om det bara var en unge.

Lägger upp ännu en kattungebild, denna är från Marussias första kull, Ängelkullen.


Dag 66, del 2

Marussia tar det lugnt och jag gör det också. Jag har brett ut mig ordentligt över matbordet när jag pysslar och får ibland sällskap av katterna. En lite äldre bild från när Sakhi höll mig sällskap, bara för att visa hur det kan se ut.


Marussia är gärna med mig (vilket är lite ovanligt) och här ligger hon på ett av sina favoritställen, högst upp på fåtöljen, där hon har bra koll på saker o ting.


Dag 66

och ännu har inget hänt så vi fortsätter att vänta.

Trots att jag läste upp sms:et från Kicki igår så hände ingenting här, men väl hemma hos Marie hände det saker. Hela 6 kattungar blev det. Stort grattis Kicki, Marie och såklart duktiga Nessa!

Det är inte bara vi människor som är less på att vänta på att Marussias och Caspers kattungar ska födas. Tog två kort på Sakhi igårkväll, därför är bilderna lite mörka.

Underbara gosiga Sakhi! Marussia sa inget så hon kan knappast ha tagit illa upp.


Kväll på dag 65

Tredje o sista uppdateringen för idag. Jag tror inte att det blir kattungar idag utan hon håller nog ut lite längre, vår lilla prinsessa. Men däremot fick jag ett sms av Kicki, för ett par timmar sen, som då hade farit till Marie och Nessa. Spännande! Hoppas att allt går bra där.

Avslutar med ännu ett kattungekort, har ju ganska många fina.  Den här gången är det från när Dolce o Gabbana var 4 veckor gamla.


Dag 65

och än så länge är det fortsatt lugnt. Hon är fortfarande väldigt hungrig och kan äta hur mkt som helst, men nu börjar vi snart bli lite less på att vänta.

Hade inte tänkt sätta på datorn idag men tänkte det är lika bra att göra en kort uppdatering, annars tror ni att det är på "g"!


UPPDATERING

Absolut ingenting har hänt men snart så blir det nog dags, kanske inatt, kanske imorgon?

Allt är lugnt

Inget verkar hända men jag tänker att snart händer det ändå, vare sig hon vill eller inte.

Har varit på ett väldigt intressant möte, absolut inte kattrelaterat för en gångs skull. Just nu är jag kanske lite tråkig med mina kompisar som inte är lika kattbitna som jag är, då merparten handlar om katterna.

Grannfrun kom över och vi pratade rätt länge. Alla 3 katterna var framme och hälsade på henne. Sakhi och Dolce var närmast och Dolce var Dolce, dvs charmig som bara den. Jag önskar verkligen att det skulle gå att förklara hur mysig, speciell och charmig Dolce är men jag har tyvärr inte rätt ord för att beskriva henne.

Jag blev i alla väldigt glad när grannfrun tyckte att Dolces halvsidiga ansiktsförlamning var bättre, inte lika markant. Man blir ju lätt hemmablind när man ser henne varje dag. Det här är en (av många!) favoritbild på Dolce, tagen juni 2010, då hon bara var 6 månader.

Jag ler lite när jag läser att när hon var mindre så var Dolce liten i maten, det gäller verkligen inte nu! Likaså blir jag så glad över att vi inte kunde förmå oss att sälja Dolce. Som hon har förgyllt våra dagar.Till Marie

Detta är väl en typisk bild, eller hur, på oss?  Jag behövde inte ropa på Marussia denna gång utan hon flög in, allt för att få mat antar jag, tätt följd av Dolce (som också vill ha mat).

Ute i kattgården

Idag har vi sol men kallt, några minusgrader. Visst det kunde vara mycket kallare men nu har jag blivit bortskämd med att ha några plusgrader på morgonen. 

Katterna är ute i kattgården, ska snart kolla om Marussia vill in. Hon är den som brukar vilja vara ute kortast.
Annars är det lugnt - för tillfället är det nog säkrast att skriva.

Hoppas hon håller sig till ikväll då jag har ett möte jag gärna vill gå på idag. Tur i oturen är att sonen är sjuk så han kan ringa om Marussia blir orolig.

Ofattbart att snart är det dags att få kattungar i huset, det ska bli så kul att dels få se hur många det är o vilka färger, mönster och kön. Temat har jag inte valt ännu, jag har 2 funderingar men det beror helt o hållet på hur många det blir.

Avslutar med en kullbild på Bilkullen, dvs den kull Marussia tillhör.Idag är det dag 63

och än så länge är det lugnt.

Marussia har gått upp lite drygt 1.1 kg så jag hoppas på 2-3 stycken. Hon har hela tiden, när jag jämför med hennes förra kull, legat 0,5 kg under mot samma tidpunkt. Förra kullen fick hon på dag 64.

Fotade henne nyss och detta är två färska bilder. Som ni ser är hon inte särskilt stor och jag tror dessutom att det har börjat sjunka ner lite nu så det är ju ett tecken på att förlossningen inte är alltför långt borta.

Dag 60, dvs 111110

såg Marussia ut så här på kvällen. Hon ligger här på sonens ryggsäck och har det skönt (?).

Jag ska försöka fota ett kort uppifrån. Hon är inte så stor men det märks ändå att hon är påverkad av dräktigheten. Äter mycket och ofta och är ständigt småhungrig.

Men nu är det inte länge kvar innan kullen mellan Marussia och Casper kommer. Kullen är beräknad till nu på onsdag, dvs den 16/11.

Typiskt och lite annat

Det är sällan det slår fel. Jag öppnar fönstret till kattgården och släpper ut en katt, har fönstret öppet ett tag o ropar på dom andra två katterna. Ingen reaktion. Jag hinner bara stänga igen fönstret och vända mig om, så har jag en ny katt där.

Samma sak händer igen, jag ropar på den katt som är kvar men inget händer - dvs före jag stänger fönstret. Det är tur dom är så söta och charmiga!

Igår hade vi besök. Tyvärr var två av besökarna allergiska (o tål inte våra sibbar) så vi hade stoppat undan Marussia i tvättstugan och Sakhi tillsammans med Dolce i vårat sovrum.

Marussia la sig så småningom i torktumlaren och hade det riktigt skönt och mysigt, dvs tills hon blev påkommen och jag kom med kameran.


Vi har även en ny datastol som Sakhi gillar. Han hade varit ute ett tag men när han kom in hoppade han direkt upp i stolen, trängde ut mig till kanten (vad gör man inte för sina älskade (s)katter?!) och låg och hade det bekvämt (?) medans jag hade det mindre skönt. Så här såg det ut igår när han invigde stolen.


Tripp trapp trull

Vi satte upp ett skåp och självklart kom katterna snabbt dit. Dolce var först, tätt följd av Sakhi som sen följdes av Marussia. Med den här bildserien önskar jag o katterna er alla en trevlig helg. Själv är jag upptagen i helgen så det blir nog inga fler inlägg i veckan.Picasso

dvs Michael från Änglakullen har jag fått bilder på. Tack K & J! Så otroligt fina bilder och vad han ser stor ut. Fast det är klart att när jag tittar på sista kortet (tillsammans med ragdollen Dumle) ser Picasso liten ut.

Picasso har nyss kastrerats och det gick bra. Han var lite groggy några timmar på kvällen, så han fick ligga i en stor portabel bur med låda, säng och vatten tills han piggnade till och ville ut. Dumle låg förstås utanför och vaktade.

Han vägde i söndags (111106, samma datum som Finkel) 4.7 kg (att jämföra med Finkels dryga 4.3 kg). Bilderna är inte bearbetade.

Det första kortet är från i somras då han har lyckats backa ner i ett hål vid en stubbe och tycks trivas alldeles utmärkt, för där satt han ett bra tag. Han är inte lös, utan har faktiskt sele o band på sig, även om det inte syns så tydligt.


Några flera bilder på Picasso.


Avslutar med en bild på dom charmiga bröderna.


Det blir spännande

att se om Marussia och Nessan (som bor hos Marie) kommer få sina kullar samma dag. Förlossningen är beräknad till 16/11 för båda honorna.

Det här är en vanlig syn hemma hos oss, Marussia står gärna o hänger (o tigger) med tassarna över köksstolen. Det spelar ingen roll om hon nyss har ätit eller inte.Som vanligt finns Dolce i närheten och hoppas kunna stjäla lite mat. Det är ett stort problem, som nog kommer bli större när kattungarna ska börja äta mat. Dolce har ju ett väldigt litet och nätt huvud så det är lätt för henne att pressa in huvudet - trots det funderar jag på att göra en matlåda med ett minimalt hål så att bara kattungarna kommer in.

Dolce linslusen, charmtrollet etc.

Vikt 111106 samt 111108

Sakhi

6062 g

Dolce

3984 g

Marussia

4506 g

Finkel

4351 g (vägd 111106)


Mera kort på Finkel

Vi var som sagt igår o hälsade på Finkel. En helt otroligt underbar katt som bara blir mer o mer lik sin pappa S*Siberitass Bellman. Om två veckor blir Finkel (o de andra änglarna) hela 9 månader.

Finkel har utvecklats bra tycker jag och det viktigaste av allt, han är fortfarande samma myspropp som han var här tidigare. Fodervärdens son, Sirius,  och Finkel gillar varandra mycket, det syns för även om man får hålla lite koll på Sirius ibland så kommer Finkel ständigt tillbaka till Sirius.

När fodervärden fyllde år i augusti o hade mycket folk på besök var Finkel i sitt esse. Han njöt av att gå runt och hälsa på alla och charmade nog alla. Myspropp o livsnjutare är bara två ord som beskriver Finkel.

Här kommer nu måååånga kort då jag helt inte kunde plocka bort flera.


Avslutar med ett kort på coolingen Sirius.

Mysproppen Finkel

har vi hälsat på idag, jag lägger bara upp 2 kort ikväll. Det kommer mera kort imorgon.

Finkel är sååå mysig, gosig och charmig! Underbar kille och vilka maffiga tassar han har. Jag kan sitta o rabba upp idel lovord om honom men det ska jag inte göra utan ni får nöja er med kvällens två kort. Här är ett kort på fodervärdens son, Sirius, tillsammans med Finkel.

När jag valde fodervärd ville jag väldigt gärna ha en familj med ett ungt barn, just för att Finkel skulle fortsätta vara samma gosiga kille och det har funkat jättebra. Sirius gillar Finkel som gillar Sirius.

Jag kommer boka tid för att göra en HCM-undersökning i januari 2012, för Finkel. OBS! Jag har gjort två olika länkar om HCM. Läs gärna båda två.


Marussia

Det är inte ofta Marussia ligger i någon annan kattbädd än sin favorit, blomman, men ibland så händer det. Häromkvällen låg hon stilla länge (väldigt länge för att vara hon) trots att jag fotade henne.Vår vackra underbara älskade knasboll. Hon som var så matfrisk som liten kattunge har nu blivit en kräsen dam. Ibland så kräsen att hon t.o.m nobbar den kokta skinkan dom får när vi har testpersoner.

Nu är det inte så länge kvar, mindre än två veckor, innan det är dags för förlossning av kull 5. Ska bli så spännande att se vilka det är som kommer ut.

Hjälp SuperCat att hjälpa Djurskyddet Skellefteå

Som jag redan skrivit så följer jag SuperCats blogg. I gårdagens inlägg läser jag att dom behöver dom lite hjälp för att kunna hjälpa Djurskyddet Skellefteå.

Gå in på deras facebook-sida och tryck "gilla". Om det blir 2000 fans skänker SuperCat 5 kr/likes. Det startade igår med 1733 likes.

 Kattagility

Såg en så härlig filmsnutt så jag måste lägga upp den även här.  Önskar er en trevlig helg!

Uppehåll vad gäller testbesökare

Detta är sista veckan i år som jag tar emot testbesökare o jag är fullbokad, har 4 besök i veckan.

Anledningen till att jag tar en paus är ju för att Marussia ska få lite lugn och ro innan förlossningen (beräknad till 16/11) och även ett tag efteråt. Jag kommer ta emot testbesökare igen från januari 2012.

Hör av er till mig så kan jag förmedla kontakten vidare till folk som bor i/nära Umeå.

Svårt att tro att om två veckor så kan det se ut så här (bilden tagen då Änglakullen var 2 dagar). Stamtavlan på väntad kull hittar ni här.


Lady o Lufsen

Jag har fått några bilder på Lady & Lufsen och jag blir alltid lika glad över att få kort på utflugna katter! Tack A & S!

Detta är första gången jag har sålt ett syskonpar och det gör det hela lite extra speciellt att kunna följa med o jämföra hur dom kommer utvecklas.

Lady väger nu 3.1 kg och Lufsen väger 4 kg.

Bilderna är helt obearbetade. Vi börjar med Lady.


Lufsen hade fått några tovor så han rakades faktiskt, men det syns inte så mycket då han har mycket päls.


Avslutar med en helt underbar bild och jag blir så glad när jag ser denna bild.


Älskade underbara Dolce

Dolce är det sällan problem att fota, hon är en riktig linslus och poserar gärna. 

Älskade underbara Marussia

Ett "gammalt" kort (förra veckan) på henne. Hon tillbringar fortfarande mesta tiden med att sova och ibland äta.

Vägdag imorse och hon har nu gått upp hälften av det hon gått upp mot förra kullen, samma tidpunkt. Hon är jämn på båda sidorna så jag skulle tippa att hon har två ungar. Men men, vi får helt enkelt vänta o se hur många det blir. Jag hoppas i alla fall på att det blir minst två stycken.

Älskade underbara Sakhi

Fotade katterna (utom Marussia) igår och här är ett kort på Sakhi- totalt okammad - som ser för en gångs skull rätt bra ut. Annars har ju kragen en förmåga att snabbt "krulla" sig för honom.

Vi har idag haft testbesökare med en liten baby på bara 4 månader. Vi har tyvärr inte så små barn längre bland våra vänner och Sakhi brukar vara lite mesig ibland. Men idag var han väldigt nyfiken på lilla tjejen som lät lite annorlunda.

RSS 2.0