Vilken helg det har varit!!!

För att sammanfatta trippen till Norge med ett ord så måste det bli intensivt, men det kan lika gärna vara härligt!
 
Jag hämtade Susanne och kl 8 på fredagmorgonen for vi iväg. Vi hade inte så bråttom utan hade två stopp, varav en var för lunch. Det är otroligt vad fort tiden går när man har trevligt, vi pratade en hel del katt; som utställningar, förväntningar på helgen, parningar, kullar etc.
 
Vi var framme en kvart före vi skulle få checka in och det första sommarjobbaren frågar oss är om vi kan tänka oss att dela rum och nej, det kunde vi verkligen inte. Detta för att våra katter inte känner varandra och för att det blir en väldigt stor stress för dom.
 
Tur vi tackade nej för när vi fick våra nycklar och hade släppt ut katterna så kunde vi båda två konstatera - vi hade fått rum mittemot varandra. - att det var inte fel på rummets storlek men själva toaletten... Den var liten och trång.

Vi visste att vi inte skulle hinna äta frukost på stället vi bodde på så Susanne stannade hemma med katterna samt för att göra frukostpaket åt oss medan jag for in till Mo i Rana för att hinna träffa Bea (Venice) ett tag.
 
Jag for visserligen på E6:an och det var bara runt 6-7 mil (om jag minns rätt) men resan tog en timme - enkel väg! Inte för att det var så mycket trafik utan för att vägen var så otroligt dålig.
 
Jag hann stanna en knapp timme hos Bea med familj och nu fick jag äntligen träffa Bailee oxå. Bilder från det besöket kommer i ett senare inlägg men jag måste bara säga att oj vad stor Bea har blivit!!! Stor och jättefin. Matte och husse berättade att Bea är väldigt snäll och även att hon inte gillar fisk, förutom möjligen tonfisk.
 
Vi hade vårt boende i en gammal folkhögskola o vi bodde mellan Mo i Rana och utställningslokalen. Det fanns visserligen boende närmare utställningslokalen men jag hade aldrig orkat köra två timmar enkel väg, för att hinna hälsa på Bea en kort stund, sen köra två timmar hem och så en intensiv utställningshelg på det. 
 
Vad gäller själva utställningen har det gått bra för alla oss som for iväg, det kommer komma bilder och resultat så småningom men jag måste bara berätta att jag for hem med två titelkatter, nämligen GIC S*Frostuddens Ella Fitzgerald och SC S*Deltas Marussia!

Marussia fick även BIV på lördagen och eftersom Ella tog GIC på lördagen gick hon upp en klass och mötte då storasyster Marussia. Domaren tyckte bättre om Ella men eftersom Marussia är mera påpälsad fick Ella EX2 och Marussia blev SC.

Inför val av NOM kom Marussia tillbaka och av 5 fertila honor kom hon på andra plats. Domaren gillade verkligen Marussia och hade hon bara haft mera päls hade hon, mest troligt, fått NOM.
 
Även för Susanne gick det bra, titel, 3 NOM och 2 BIS! Så det var en fullpackad bil vi hade på vägen hem då vi skulle få med 2 BIS-priser.

På väg till Norge

Just nu är jag och Susanne på väg till Norge. Vi har en lång dag framför oss, dels då det är rumt 50 mil att köra till boendet. När vi kommer fram till boendet checkar vi in, installerar katterna o ser att dom har det bra innan vi åker för att hälsa på Bea (Venice) med familj.
 
Polarkatten fick skönt nog dispens och kan ha det som en internationell utställning trots att de inte fick ihop tillräckligt många katter.
 
Som jag har berättat tidigare har Ella chans att bli GIC (Grand Internationel Champion) på lördagen och Marussia har chans att bli SC (Supreme Champion) på söndagen. Dock törs jag inte ta ut något i förskott men om tjejerna tar sina titlar firar vi hemma nästa vecka och dom som vill komma och fira med oss är då välkomna.

När jag har gjort mig i ordning inför denna utställning hittade jag Dolce liggandes på utställningsväskan. Sötnosen, hon trodde kanske att hon skulle få följa med denna gång. Men det går ju inte, dock kan hon få ligga kvar där eftersom jag plockar med mig det jag behöver, allt för att minimera packningen. Det blir nog mycket saker ändå att bära på....
 
 

Trésor har skaffat blogg

Trésor, som kallas för Trisse, har skaffat en blogg. Den hittar ni här.
 
Det blir kul att följa bloggen då vi (dvs Carina och jag) inte kan vara där varje vecka, hur gärna vi än skulle vilja det.
 
För tillfället håller jag på att packa och förbereda allt inför imorgon. Nästa vecka, då jag har hämtat mig efter Norge-resan kommer det att komma många bilder på Trisse och berättelse om hur det gick när vi hämtade honom.
 

Vilken härlig dag

Igår for Carina och jag för att hämta hem Trésor (som kommer kallas för Trisse). Vi hade hoppats på att få se hans två bröder - som oxå skulle flytta igår - men dom hann tyvärr fara före vi kom.

 

Trésor fick åka mycket igår. Det började med tunnelbana, sen buss, sen flyg o slutligen bil innan vi var hemma hos fodervärdsfamiljen.

 

Trots allt han fick åka igår var det en mycket lugn och väldigt trygg katt som inspekterade nya stället. Svansen rakt upp och hög hållning, inte tal om att krypa och kolla sig om. Inte ens när han var på toaletten och det droppade vatten från duschen kröp han ihop. Snarare så var han nyfiken på vad som lät.

 

Jag har tagit många kort och det kommer att komma upp kort på Trisse så småningom, dock är jag osäker om jag hinner bearbeta korten innan jag far till Norge för utställning. Dit far jag på fredag morgon.

 

Det är alltid jobbigt när kattungar flyttar från mamma katt och familj som har fått rå om dom under tiden dom växt upp och det är väldigt jobbigt när sista kattungen flyttar och det helt plötsligt blir så tyst och tomt.

 

Så här skrev jag till Annika efter vi hade kommit till vår trevliga fodervärdsfamilj.
Wow, vilken lugn, trygg, harmonisk och cool katt detta är. Lite stressad vid start och landning men annars lugn trots den långa resvägen. Nu utforskar han huset och svansen rakt upp. Tack för denna guldklimp.

En ej bearbetad bild av familjen och jag vet inte vem som är mest nöjd.

 
 

Polarkattens utställning

Nu har domarfördelningen kommit. Det är rätt skönt att ha två katter i samma grupp, nackdelen kan vara att dom på slutet har kommit direkt efter varandra. Vi får väl se vad som händer i Norge.
 
På lördag har tjejerna Hanne Sofie Sneum och på söndag får dom Anne Veland.
 
Jag har absolut ingen aning om hur många katter som är anmälda i respektive färggrupp men det kan komma att gå fort på söndag, att döma av nedanstående uppgifter.
 
HANNE SOFIE
3 - BRI b, ns, ns 22 62, RUS, SOM n
2 - MCO gr 5, 9, NFO gr 4, 8, RAG a 04, SBI e, a21, b21, c21,
SIB gr 3, TUA gr 9, Senior
 
ANNE
2 - Veteran, ACL, MCO gr 1, 2, SBI n, c 21, SIB gr 3, TUA gr 1, 5
3 - BRI b, ds 12, as 24 62, BUR b, c, f, RUS

Denna vecka händer det mycket

Just nu är Carina och jag på väg ner till Stockholm för att hämta hem Trésor, som kommer kallas för Trisse. Det ska bli så kul att få se honom och bilder kommer på honom snart.
 
Bilden på Trésor har jag lånat från Tuss blogg, som du hittar här.
 
I helgen har jag badat Marussia och Ella som ska med till Norge, dit jag och Susanne åker på fredag. Utöver oss två kommer även Sussie, Camilla och Therese att oxå fara.  

Förhoppningsvis får Polarkatten dispens då de i skrivande har för få katter anmälda för att kunna räkna utställningen som en internationell utställning. De har begärt dispens som sagt och även förlängt anmälningstiden till 26/6.
 
Om de inte får dispens kommer jag söka till Trondheim där det även är en SIB-special. Men jag hoppas som sagt på Polarkattens utställning främst för att jag då har möjlighet att kunna hälsa på Venice, som nu kallas för Bea, och hennes familj.
 
 
 
 

Trevlig midsommar

 

Dolce

Våra katter har fri tillgång (nåja, nästan) till kattgården, året om. Ingen av våra katter brukar klaga när det blir höst och dom inte längre får vara ute på "grönbete" som jag kallar det, dvs att dom får komma ut i sele och vara med oss utanför kattgården.
 
Nu har dock Dolce blivit väldigt, väldigt olycklig när hon ser att någon annan katt är på grönbete eller ibland bara när någon av oss sitter ute på altanen.
 
Dolce är då i kattgården och tittar olyckligt på oss. Förstår man då inte att hon vill komma ut "skriker" hon lite klagande och om det hjälper, ja då har hon helt plötsligt börjat klättra på kattgårdens dörr. Vår fina (bortskämda) prinsessa!
 
Jag har tyvärr inte lyckats få någon bild på när hon klättrar men hon är djupt olycklig. Ibland får hon komma ut till oss och blir då väldigt nöjd. Oftast sitter hon bara och njuter i skuggan, som på bilden nedanför.
 
 
 
 

Länge sen sist

Nu var det ett bra tag sen jag skrev men det beror i första hand på att jag inte har varit på datorn på flera dagar.
 
Katterna mår fortfarande bra och snart är det dags för Carina och mig att hämta hem Trésor. Det ska bli otroligt kul att få hem honom och att få se honom på riktigt.

Vi flyger ner 23/6 och hämtar honom, sen far vi direkt till den trevliga foderfamiljen vi har fått tag på och lämnar honom där.
 
Fredag samma vecka, 27/6, åker jag och Susanne till Norge, där vi ska ställa ut katter. Vi två åker direkt från Sävar och så kommer några från Skellefteå och Piteå.
 
Marussia har chans på titel (SC) på söndagen (så jag hoppas verkligen det går vägen) och Ella har chans på titel (GIC) på lördagen. Även på Ella hoppas jag såklart att det går vägen.

Våra fina och helt underbara tjejer.
 
Anledningen till att jag valde denna utställning är för att jag ska även fara och hälsa på Venice (som nu kallas för Bea) och det ser jag verkligen fram emot. Ska bli jättekul att träffa henne igen och såklart även få hälsa på familjen och deras andra katt, Bailee, som också är en sibbe.

Ibland känns det bara rätt

Jag tror det är få - som regelbundet läser denna blogg - som har missat att Carina och jag köper en hankatt tillsammans. Vi var båda två överens om att vi vill ha Trésor nära oss.
 
Vi var för ett tag sen och hälsade på en familj och satt där länge, länge och pratade. Jag tror att eg hade vi kunnat sitta där hela kvällen och fortsatt att prata.
 
Dom hade precis förlorat en katt och som jag alltid säger, en ny katt är ingen ersättning för den katt man har förlorat men den nya katten kan vara en stor hjälp att kunna gå vidare.
 
Familjen består av mamma, pappa och en tonåring. Vi vill att Trésor ska få komma ut och röra på sig, med sele, flera ggr/vecka och det blir kanske tonåringens jobb.

Carina och jag kunde inte hitta några fel alls på familjen och dom visade och berättade vad dom skulle åtgärda för att den nya katten (oavsett om det blev Trésor eller en annan katt) inte skulle kunna smita igen. Dom hade även funderat på parningsrum och en massa andra saker.
 
När vi till slut gick därifrån hann vi inte ens runt hörnet innan Carina och jag kom fram till att detta var rätt familj för Trésor att bo hos, så vi vände tillbaka och berättade att vi gärna ville placera Trésor där.
 
Att ha hittat rätt hem åt Trésor är mycket viktigt, inte bara för oss men även för Trésors familj i Stockholm. Trésor ska visserligen användas i avel men det är viktigt att komma ihåg att han kommer bli en älskad familjemedlem också.
 
Korten har Kicki i Sundsvall tagit. Trésors mamma, som kallas för Tuss nuförtiden, kommer från Kickis uppfödning och jag var väldigt svag för Tuss redan som liten.
 
Här kommer först några bilder på Trésors bröder.
Bossis
 
Giresse
 
Lizu
 
och vår snygging Trésor. Han o bröderna har varsitt album och här hittar man Trésors album.

Kicki var där i helgen och hälsade på och hon berättade bla följande om hela kullen. Att det är en väldigt jämn kull men att Trésor och Bossis är de två grövre av killarna och att Trésor nog charmar alla han träffar. Social, trygg, cool och samtidigt busig!  Kraftig benstomme och kompakt kroppsbyggnad även om benen börjar bli lite långa nu när dom är i värsta tonåren.
 
Jag avslutar med några bilder till av Trésor.
 
 
 

Det är mycket för mig nu

En liten del rör katteriet men resten är privat. Detta gör att jag kommer ha en liten paus vad gäller att komma hit och testa allergin.

Jag har svårt att säga hur lång paus det blir men jag kommer såklart att skriva om det här på bloggen när jag börjar ta emot testbesökare igen. Det går bra att fortsätta maila mig så kan jag vidarebefodra mail till andra uppfödare i Umeå och kanske även till några av mina sällskapsköpare.

Jag kommer fortsätta uppdatera bloggen då och då så att det inte helt tyst här. I nuläget mår alla katter bra och njuter av att kunna gå ut och in som dom vill, dvs vi har fönstret öppet till kattgården.
 
Lägger upp en gammal bild tagen den sommar min man gjorde kattgården. Det här är en så gammal bild att Jivara inte hade hunnit flytta till min mamma ännu.
 
Detta är även en varning till varför det är så viktigt att vara tillsammans med katterna när dom är ute i koppel. Här har dom "bara" trasslat in sig i varandra.

Jag är säker på att det finns flera kattägare som känner igen detta, även om dom kanske inte har så många katter som 4 ute samtidigt.
 

RSS 2.0