Vardag igen

Nu har skolan börjat om igen och det är skönt, då får jag lite bättre rutin på saker och ting.
 
Just nu är det helt kaos denna vecka. Visserligen idel trevligheter men även det kan ju bli lite väl mycket av ibland.
 
På fredag far jag och Carina upp inför kattutställningen i Luleå. Vi far dock upp på fredagen, direkt till Boden där vi ska hälsa på Lady o Lufsens matte (och såklart även se katterna). Efter det far vi till Karin, för att se hennes katter.
 
Efter det blir det en stund i vackra Gammelstad, innan det sen blir dags att fara till Luleå. Väl där hoppas jag att vi hinner förbi Triumph, som är kullbror till Marussia. Sen hoppas jag vi hinner förbi och hälsa på bla Ellas kullbror, Elvis Presley.

Middag och sen stupar vi nog i säng för på lördag blir utställning x antal timmar, innan vi sen kör hem igen på lördagen. Ja, detta är alltså planen. Vi får väl se vad det blir för något som hinns med.
 
Det kommer att kännas väldigt konstigt att fara på utställning och inte ha katt men detta är enda sättet att hinna fara och hälsa på Deltas-katter. Hemma blir det sen dags att hämta andan innan nästa vecka börjar om igen.
 
Förra veckan skulle vi fara iväg till stan, jag stoppar Dolce från att gå ut i kattgården, böjer mig fram för att stänga fönstret och ser att Ella sitter OVANPÅ nättaket. Bara att ropa på maken som - medan jag pratade lugnt och stilla med Ella (så hon inte skulle gå därifrån, tex upp på hustaket) - hämtade en stege och plockade ner en väldigt blöt och spak Ella. Det är tur att vår älskade virvelvind är lite skvättig vad gäller att vara utanför kattgården.
 
Ella fick jobba lite för att ta sig ut. Först stå på en hylla och sen jobba mot en annan hylla för att så kunna ta sig ut. Men nu är den vägen spärrad!  Hade det tex varit Jivara som lyckats ta sig ut hade hon inte suttit kvar - i regnet - och väntat på att bli upptäckt.
 
En bild på Ella Bella Bus, tagen för en månad sen, då hon faktiskt var utanför kattgården för en gångs skull.
 
 

Hemma igen efter ett väldigt bra seminarium

I lördags for jag, Ewa (som precis fått sitt stamnamn), Camilla och Linda till Östersund. Vi kom fram på kvällen, checkade in, åt god mat och träffade även Randi. Randi skulle leverera en kattunge så vi passade på att följa med upp och titta på Sölve (obs, svensk stavning).
 
Superfin, charmig och helt underbar snygg katthane. Vilken goding!! Han lär snabbt bli fullbokad, trots att han bara är 12 veckor. Lyckliga ägare till honom är Zatash, ni kan se bilder på Sölve här.
 
Randi hittar ni på Facebook. Sök på Einhaugens Siberican Cats (Randi Heggdal).
 
Söndagen var det så dags för Royal Canins uppfödarseminarium. De hade bjudit in veterinären och kattspecialisten Marita Asp Tauni. En väldigt duktig, kunnig och framför allt engagerad föreläsare. Ämnet var "Smittsamma kattsjukdomar" och jag tror att det var fler än jag som gärna hade lyssnat mera på henne. En väldigt duktig veterinär som sagt!!
 
RC gav som vanligt bort fina gåvor och som extrapresent fick man en hopfällbar utställningsbur. Inte nog med att vi fick fina presenter, dessutom bjöds vi på väldigt god fika och mat under hela söndagen. Så det var väldigt nöjda (o mätta!) deltagare efter föreläsningen.
  

Ett par intensiva dagar

då det är snart dags för skolstart igen (och en del ska fixas inför det) och på lördag åker jag till Östersund för att vara med på RC:s uppfödarseminarium.
 

I höstas var jag och Karin ner till Stockholm och hade ett par trevliga dagar. Jag är övertygad om att det kommer bli en intressant föreläsning på söndagen och sen blir det hemfärd direkt efteråt.

Hemma igen

och katterna har inte saknat oss ett dugg! De har tydligen haft det lite för bra med sönerna.
 
Vi har hunnit med väldigt mycket på vår korta resa och bland annat har vi hälsat på Ellas blivande pojkvän. En riktig snygging!!  Bilder på honom kommer när det väl är aktuellt med parningen, som blir under hösten.
 
Just nu är det lika varmt - vi tog med oss värmen o tog hem den igen  - så återigen blir det dagar då datorn får vila. Jag vet att jag har många bilder att visa upp - allt från utställningar, till besök av Deltas-katter, till besök hos kattvänner. Men den som väntar på något gott....

RSS 2.0