Finkel har rymt :(

Snälla hjälp oss hitta Finkel. Vi är alla oroliga för honom.

Finkel rymde från Kungsgårdsvägen 58 (Grubbe) den 26e juni. Han är en väldigt social katt som gärna kommer fram och hälsar så bli inte förvånad om han kommer springande mot dig.

Han har aldrig varit ute utan är en innekatt på heltid men är fertil och jag misstänker därför att han känt lukten av en annan katt och tryckt sig ut genom en springa i fönstret natten mellan den 25-26e juni. Han har inget halsband och är omärkt.

Om ni ser honom eller får tag i honom, ring mig! Vi är jätteoroliga för honom och vill gärna ha hem honom!
Lea Wissing – 073-545 67 52
.

Får ni inte tag på Lea, ring mig Gunilla Falk 070-831 87 31.


Ella och Dolce

Det är totalt kaos här hemma och jag känner mig väldigt splittrad, då jag behövs på så många ställen. Jag önskar jag kunde klona mig i 4-5 personer, då skulle det vara lite lättare.

Dolce är mer och mer inne i vardagsrummet och dom två busar och har kul tillsammans. Vi har dock koll på Dolce så hon inte blir för ivrig eller för hårdhänt. Igår skrattade vi gott åt att Dolce var bakom en lång gardin och Ella var framför. Ella petade på gardinen och Dolce stack ut sin ena tass från sidan. Ella kommer nog få en väldigt stor personlighet även hon.

Jag har dock glömt bort hur dum (jo, för det är faktiskt kattungar när dom är så här små), orädd/framåt, busiga och framför allt hur mycket energi dom har vid denna ålder. Våra kattungar brukar ju flytta när de är mellan 12-13 veckor och Ella fyllde igår 13 veckor.

Vi har testat att hålla fram Ella mot Sakhi, som jag trodde skulle vara mest skvättig. Sakhi nosar på Ella (både fram o bak) och säger inte så mycket. Han håller sig gärna på avstånd o kommer inte så ofta fram till dörren.

Marussia däremot hon fräser mot Ella och har tom lappat till henne med tassen, men Marussia kommer däremot gärna fram till dörren och sitter och tittar in på Ella. Tittar in på Ella som dock inte bryr sig alls!

Vi far imorgon till Sundsvall o bloggen kommer inte uppdateras förrän nästa vecka. Utställningen är ju dock först lö-sö men vi ska göra lite andra saker före. Medan vi är borta kommer Ella o Dolce få vara fritt i huset. Ella får dock inte gå ut i kattgården ännu, för detta är fröken rymling.

Igårkväll när jag o mannen badade Sakhi kom Ella uppför trappan och skulle utforska övre plan. Vi tittade hur hon gjorde och jag är eg full av beundran för hennes vighet. Hon hoppar rakt upp från golvet nästan högst upp på högtalaren (vi har höga högtalare), klättrar sig upp sista biten. Sen hoppar hon upp på skivspelaren och så är det bara ett hopp till innan hon sitter på överdelen av "dörren" till vardagsrummet.

Sen är det en enkel match att hoppa ner till golvet och utforska omgivningen. Fröken rymling är väl rätta namnet på denna bustjej? Vi satte dit spikmattan på skivspelaren men hon är ännu så länge för lätt så hon bryr sig inte alls.

Kort kommer på bla Ella, men det får bli nästa vecka. Det är så mkt som har hänt här att jag inte har haft tid att fota Ella eller att bearbeta några bilder. Men håll tillgodo med bilder som Linda har fotat och som jag har lånat. Tack Linda!!

Uppdatering 2

Dagen blev inte som jag hade tänkt mig. Jag hade tänkt hinna vara mycket med Finkel och Ella idag. Istället slutade det med att jag fick fara till akuten och har nyss kommit därifrån. Dock är det inte jag som har drabbats denna gång. Jag ska tillbaka imorgon så det kommer vara låg uppdatering på bloggen.

Lars tog med kameran när han lämnade Finkel men det var inte lätt att få till några bra bilder då Finkel var väldigt, väldigt gosig och antingen bara sprang omkring eller var runt fötterna. Jag tror minsann att det inte bara är Lea som har saknat Finkel.

När vi kom hem igår satt jag länge med Finkel i tvättstugan, på golvet med honom. Det slutade med att jag fick sätta mig med ryggen mot dörren för Finkel skulle bara ut. Han var flera ggr på dörrhandtaget, hoppade bla upp och hängde i handtaget. Han klättrade "all over me" när jag satt mot dörren, bla ställde han sig på mitt huvud etc. Underbara Finkel gosekillen!

Ella har sovit med mig, på soffan, i natt. Hon har haft åtminstone tre olika sovställen på mig och när jag vaknade imorse låg hon vid mina fötter och sov, sötnosen! Jag tog in frukosten och åt här och hon slutade genast att äta sin mat utan var istället framme och tiggde lite, så jag gav henne en liten bit. Gäller dock att passa så att det inte blir en ful ovana men en bit tyckte jag hon kunde få.

Ella är en mycket trygg o harmonisk katt. När jag gav de stora katterna mat ville Marussia inte äta utan gick istället till dörren och stirrade på Ella. Jag ropade på Ella som genast kom fram till dörren, helt obrydd om att det satt en stor katt på andra sidan.

Just nu är Dolce i vardagsrummet med Ella och det har väl gått hyfsat. Ella fräste lite åt Dolce, som dock inte brydde sig. Dock var det inte så farligt eftersom Ella kunde äta maten medan Dolce var och nosade på henne.

Just nu ligger Ella i solen på en fönsterbräda och tvättar sig o har det allmänt bra!

Vår fina prinsessa Ella. TACK Karin för denna underbara tjej och tacka barnen för att dom har uppfostrat henne så bra.

En första kort uppdatering

Idag fick vi äntligen hämta hem Ella och det var lite konstigt på så många sätt. Dels för att jag har väntat på henne i över ett år, dels för att detta faktiskt bara är andra katten jag köper på 5 år (de andra katterna jag har är ju från egen uppfödning) men även dels för att jag har glömt hur otroligt små dom är.

Inte gjorde det saken bättre av att vi kom direkt från Annika (där vi åt en jättegod 3-rätterslunch, gissa om vi blev mätt!! TACK Annika) och hälsade på Lady o Lufsen. Det var så kul att dels träffa Annika igen (såklart) men även få se hur fint katterna har utvecklats. Självklart togs bilder, mest på raketen Lufsen som verkligen är busig. Lady fick vi också bilder på. Bilder kommer så småningom på Lady & Lufsen.

Direkt efter besöket hos Annika for vi så äntligen till Karin. Det var väldigt lugnt och stilla denna gång då Ella var ensam kattunge kvar. Eftersom vi skulle stanna till i Skellefteå och hämta upp Finkel så for vi rätt fort från Boden.

Ella är en dröm att ha i bilen. Hon pep ett par ggr (men ganska tyst), sen somnade hon ett tag och så höll hon på.

När vi kom hem gjorde vi i ordning rummen. Jag fixade till tvättstugan (där Finkel ska sova inatt) medan familjen tog hand om Ella. Ella brydde sig inte ett dugg, precis som väntat, om vardagsrummet. Hon har redan hunnit utforska det ganska bra. Hon har ätit och druckit och även sovit ett tag. Just nu busar hon med en liten råtta.

Efter ett tag fick våra katter komma in från kattgården och alla 3 for snabbt till vardagsrummet där ju dörren sitter. Eftersom det är plast kan dom ju se igenom och alla 4 var intresserade av varandra. Sakhi placerade sig efter ett tag på ett klätterträd i hallen, Marussia höll sig också lite på sin kant medan Dolce (som väntat) var jättenyfiken. Kunde Dolce studsa av iver skulle hon göra det.

Dolce klättrade upp på sitt klätterträd och försökte minsann klättra över dörrens avspärrning, men vi hann hejda henne. Dolce får komma in imorgon em/kväll. Bättre att låta Ella få lite lugn och ro ett tag.

Eftersom fodervärden kom hem sent ikväll, men framför allt börjar jobba tidigt imorgon, får Finkel stanna över natten i tvättstugan. En mycket pratig kille som var väldigt intresserad av alla lukter och var hur gosig som helst, MEN han försökte flera ggr öppna dörren så nu har vi fått "spärra" dörren så han inte kommer ut innan han ska åka.

På väg till Boden

Imorse for vi tidigt, vi har i alla fall planerat att fara tidigt så det är bara att hoppas att vi kom iväg så tidigt!  (Det är bra med tidsinställda inlägg! )

Vi ska göra en liten avstickare innan vi sen far till Annika (som snällt nog bjuder på lunch) och träffa Lady & Lufsen innan vi sen far till Karin och äntligen kan ta hem fröken Ella. Ella är enda kattungen kvar så hon är lite mer gosig nu, när hon inte har resten av sina kullsyskon att busa med.

På hemvägen stannar vi till i Skellefteå där jag ska plocka upp Finkel (dvs Raphael). Han har varit på parningsbesök länge hos Sussie nu men Allting får inte börja löpa för de andra honorna. Det skulle dock inte förvåna mig ett dugg om Allting börjar löpa en vecka efter att Finkel har kommit hem.

När vi kommer hem ikväll med Ella har jag tänkt sova med henne i vardagsrummet, första natten. Inte för att jag tror det kommer bli mycket sömn men i alla fall bättre än att låta henne vara helt själv. Dörren kommer såklart att sättas upp för att hålla i sär katterna.Därefter kommer jag introducera Dolce för Ella. Jag tror att Dolce och Ella kommer få ett väldigt stort och bra utbyte av varandra!

Jag och Lars far ner till Sundsvall redan på torsdagmorgon, då jag har tänkt hälsa på dels lite kattfolk och sen även hinna göra lite andra saker innan det är dags för utställningen.

Efter vi sen kommer hem från utställningen har jag tid på mig att få Sakhi och Ella att gå ihop innan det sen blir dags för Ella o Marussia att lära känna varandra.

Eftersom man kan reagera på kattungar kommer jag inte ta emot testbesökare denna sommar utan jag tar emot när hon har blivit lite större, ev redan i slutet av aug men mest troligt efter Luleå-utställningen, som är sista helgen i augusti.

Det är inte helt lätt alla gånger

Jag sitter och försöker uppdatera hemsidan och jag har lyckats lite grann med den. Jag har bla ändrat lite på länkarna, tex Susanne har fått ny hemsideadress.

Jag har även gjort meningarna - förhoppningsvis - lite lättare att läsa (både på "om oss" och "tänkvärt").

Jag har nu även lyckats uppdatera utställningslistan (även om jag tror att både Podruga och Triumph har fler utställningar, men det går lägga till i efterhand).

Det jag har kvar att lära mig är detta att få in bilder samt att få till underkategorier! Inte helt lätt att lära sig och just nu så känner jag så här inför detta.

Kattpensionat i Sand, Umeå

Eftersom min mamma skulle vara katt- o husvakt när vi var på semester så placerade jag Jivara på ett kattpensionat, faktiskt det enda som finns i hela Västerbotten!

Marie har tillstånd för att ha 20 katter men har möjlighet att ha 10 ensamkatter där, då är det fullt. Ska man boka plats så bör man vara ute i god tid eftersom hon, tyvärr, får avvisa flera stycken.

Dom bor väldigt idylliskt och lugnt. När jag lämnade Jivara stod Marie och väntade på mig eftersom hon visserligen hade förvarnat mig om att det fanns ekorrungar men ville vara säker på att det inte fanns någon ekorrunge när jag sakta rullade in på gårdsplanen.

Det är ju inte lätt att veta hur gammal denna unge är men ack så modig h*n var. Första bilden är tagen en bra bit ifrån, då jag inte ville skrämma ekorren. Där ser man hur liten ungen är i förhållande till däcket. Sen blev ungen modigare och modigare och kom tom så långt fram att den nosade på min sko.

När jag öppnade bildörren (för att ta fram en sak) var den precis bakom mig så jag stängde snabbt (men försiktigt) bildörren. Ville ju inte riskera att få med mig en fripassagerare. Det slutade med att Marie fick locka med ekorrungen bort från mig och framför allt bort från bilen, med lite kattmat.

Förutom ekorrungar så har dom även igelkottar. Vi brukar ju oxå ha igelkottar på vår gård och jag är fascinerad över hur snabba dom ändå är och hur hungriga dom tycks vara! Vi har bara sett en igelkott i år men jag hoppas att den mår bra.


Här kommer nu några bilder på pensionatet, bilderna på ekorrungen är tagna med mobilen men jag hoppas att ni ser ungen ändå.Kattpensionatet består av 2 fristående byggnader där hon har boxar till katterna.


Detta är den andra fristående byggnaden, där Jivara bodde. När jag kom för att hämta Jivara var det en katt till vänster om Jivara och även en katt som bodde i boxen längst bort, men han hade nyss kommit så han hade inte fått gå ut ännu till rastboxen.


Här sitter Jivara i en rastbox och väntar på mig. Man ser en liten skymt av kattens svarta svans, i den andra rastboxen, om man tittar riktigt noga!


Det är väldigt strikta regler på vad som gäller för att få ha ett kattpensionat, som tex att ha dubbla nät.


Här är en av hennes egna katter, Nemo, som tycks ha samma underbara personlighet som Dolce.


Jag kan verkligen inte med ord berömma Marie hur bra hon har tagit hand om Jivara. Jivara fann sig snabbt till rätta och även om hon inte har använt pellets i lådan så gick det hur bra som helst. Jag kommer definitivt använda Marie igen om jag står utan kattvakt.

Om Dolce vore en hund

I torsdags var vi på kalas och en av gästerna hade med sig en så otroligt söt och näpen hund, Whitie som är 6 år och är av rasen Bichon frisé. Jag är uppvuxen med hundar, modell större, och är van vid hundar. Trots det har jag alltid varit kattmänniska.

Detta är nu tredje gången jag smälter inför en söt liten hund. Första gången var när jag träffade Svante, andra gången kommer jag snart berätta mera om och så nu när jag fick träffa Whitie.

Trots att han är 6 år så var han så himla lik Dolce till sättet och personligheten. Man bara måste älska denna hund! Bichon frisé ska tydligen också vara allergivänlig och på mig funkade han bra.

Båda bilderna är tagna med mobilen.


Så här söt var Svante i aug i fjol.


För ett bra tag sen var jag på Djurmagazinet i stan och gick till kassan när jag såg en transportbur och hörde att det var hundvalpar i den. Jag tittade bakåt och det slutade med att jag blev tvungen att gå tillbaka och be att få titta på hundvalparna som var 5 stycken. Minns jag rätt var dom av rasen Chihuahua och dom var 8 veckor, hade nyss varit hos veterinär för slutbesiktning.

Det började alltså med att jag bad om att få titta på dom, sen bad jag dom öppna transportburens tak, jag bad att få fota kullen (här syns de 4 systrarna). Tyvärr hade jag bara mobilen med mig....


och slutligen bad jag dom ta upp den enda killen, en blå, så jag fick fota honom. Riktiga sötnosar var dom hela gänget och när jag frågade om jag fick klappa dom var nog lyckan gjord både hos mig och hos hundvalparna som tvättade mig och även försökte klättra upp på min hand.


Önskar er alla

en riktigt trevlig o glad midsommar!


Hemma igen

och vi har haft det härligt, hade gärna kunnat stanna en vecka till.

Idag har jag hunnit hämta hem Jivara o hon har haft det bra på sin semester. Jag tog med kameran idag o tog några kort som kommer senare. Jag kan varmt rekommendera Marie o även min mamma, som verkligen har ställt upp o tagit hand om katterna o huset!

Vi kom igår o det är redan full fart, om bara några timmar ska vi på kalas. Imorgon är det midsommarafton o sen är det lördag (som än så länge är rätt lugn) men redan på söndag är det dags igen. Då åker vi upp tidigt på morgonen för att hämta hem vackra prinsessan S*Frostuddens Ella Fritzgerald.

Det ska bli otroligt kul att ÄNTLIGEN få hem vår nya avelshona, även om hon får vänta ganska länge innan det är dags för första kullen.

Igår när vi kom hem satt Sakhi i kattgården och när han hörde mig började han jama och prata. Trots att jag sa till att han skulle gå in genom fönstret (vilket han brukar förstå) så tog det ett tag ändå innan han kom. Sen var lyckan gjord för honom. Idag har han varit uppe i min famn många gånger, precis som vanligt. Det som skiljer lite är att han har stannat så mycket längre än han brukar. Min älskade nallebjörn!

Marussia och Dolce kom ju självklart också fram och ville hälsa/gosa med oss. Att väskorna är roliga visste vi sen tidigare så vi brukar låta åtminstone låta en väska stå framme ett tag efter vi plockat ur dom.

Marussia har fått en stor krage på bara en vecka, vilket ju uppskattas och Dolces päls har börjat bli så där härligt sträv igen, trots att hon har en hel del päls kvar att växa innan hon blir en riktig pälsboll igen.

Det är alltid kul att resa bort men minst lika kul att komma hem igen, hem till våra älskade skatter.

Innan vi hämtar Ella kommer vi även hinna svänga förbi en kort stund hos Lady o Lufsen (dvs Galgaliel o Anael) ett kort tag o självklart tar jag med kameran!

Semester

Idag far hela familjen på semester, jag lämnar som vanligt mobilen hemma för att få lugn o ro. Jag kommer inte heller att sitta framför en dator så allt sånt lämnas tills efter vi har kommit hem igen.

Mamma är snäll och ställer upp och är husvakt men framför allt kattvakt till våra tre katter. Jivara kommer få bo på kattpensionat och det blir intressant att höra hur hon kommer att tycka om det.

Lägger upp en helt obearbetad bild från en av våra resor och hoppas att vi får det just så här härligt!


Fler bilder från Skellefteå

Samtliga bilder är tagna av Marie, tack vännen för de fina bilderna! Marussia är uppe hos den supertrevliga domaren, Lene Glem.


Två bilder på Sakhi, innan han ska till Lene Glem.


Kattungebesök hos Sunny

Förra veckan var jag o hälsade på Sunny (aka Yang). Det var en mkt trött tjej, i princip under hela besöket bara vilade hon trots mattes försök att få igång henne! Hon var dock social o jättemysig samt lade upp magen så jag fick sitta länge och klia henne på magen, något hon verkligen inte gör för vem som helst.

Sunny har vuxit mycket sen hon flyttade, det är inte så lätt att komma ihåg att hon bara är 7 månader. Hon har en bra benstomme, öronen kunde jag väl ha önskat att dom satt lite bredare isär men å andra sidan är hon som sagt väldigt ung fortfarande. Vi satt och pratade och jag påpekade att även om det är stor skillnad på en kattunge på 12-13 veckor (som är så otroligt dum o framför allt nyfiken!) så har dom fortfarande vid 7 månaders ålder inte så mycket förstånd och det är Sunny ett levande bevis på!

Här kommer nu många bilder på vackra Sunny!


Hon tyckte tydligen inte om min blixt (trots att jag har en extern blixt o diffuser) så pep hon rätt roligt nästan varje gång jag tog kort. Sötnosen!


Till sommaren hoppas jag kunna fara upp o hälsa på Yin, som nyss har kastrerats. Hon kastrerades och fick ståltråd, så att det skulle göra ont om hon försökte slicka på såret, dock ingen tratt. Även Sunny var utan tratt och fick också ståltråd. Stackars Yin har - mest troligt - slickat på såret och så har en tand fastnat i tråden och hon har på så sätt lyckats få upp ett stygn. Läs mera här.

Jag tycker det är konstigt att veterinärerna (två olika o på olika ställen) inte menar att man behöver tratt. Nu vet jag det att man i alla fall ska be veterinären att h*n tejpar igen såren, ja efter att ha sytt först såklart. Redan för ett par år sen köpte jag en liten mjuk krage, som jag tycker är suverän. Lägger in två bilder så ni får se hur den ser ut.

Den är i storleken XS men både Dolce (kastrat vid 6 mån) kan ha den,


och även Jivara (som kastrades när hon var lite drygt 4 år). Jag kan verkligen rekommendera en sån här krage, finns att köpa hos veterinärer. Min är köpt på Djursjukhuset i Gammelstad.


I samband med utställningar

Det är lite lustigt med tanke på hur stor o maffig Sakhi är. Han tycker det är mindre kul med dag 1 på utställningar o gömmer sig gärna bakom Marussia. Min tokiga nallebjörn. Så här brukar det se ut dag 1 för Sakhi, dom två första bilderna är tagna på förmiddagen.


Sen blir han modigare och modigare allt eftersom.


Det här kortet är taget dag 2, på em, o det är stor skillnad på Sakhi. Han har alltid varit sån att han tycker dag 1 är lite jobbigare och dag 2 har han vant sig.


Marussia då, undrar ni kanske? Ja, hon brukar alltid vara bättre dag 1 o lite mer irriterad dag 2 men denna helg var hon helt lugn båda dagarna. Det här kortet är taget dag 1.


I samband med utställningen i Skellefteå, del 2

så kom Agent 007:s fodervärd med snygga killen till utställningshallen. Vi (= ett helt gäng) började med att stå under tak, i skydd från regnet, för att titta på honom. Efter ett tag gick vi dock precis innanför dörrarna medan vi väntade på att alla skulle hinna se honom.

Trots att det var dåligt väder och ett väldigt springande i dörrarna så var han så lugn o cool. Agent 007 (som ju är Ellas pappa) har utvecklats bra sen utställningen i Sundsvall, sept 2011.

Här kommer ett gäng bilder på honom. Det blev väl inte helt superbra bilder men ni får i alla fall en uppfattning om hur han ser ut.Snart, mycket snart kan jag fara o hämta hem S*Frostuddens Ella Fitzgerald!

I samband med att jag hämtar hem Ella kommer jag ha uppehåll med att ta emot testpersoner. Det beror i första hand på att man kan reagera på Ella, som ju bara är en liten kattunge när hon kommer. Jag räknar med att ta emot testpersoner igen i slutet av aug.

Bilder o resultat från Skellefteå, juni 2012, del 3

GIC S*Nikopeja's Orianna tog på lördagen CACS o NOM. På söndagen tog hon CACS, BIV, NOM och BIS!!! Stort grattis Susanne till denna fina tjej, kolla bara in vilken grym look vackra Orianna har. Önskar att Sakhi kunde se sådär grym ut .


S*Lubov Sibiri Voran Ryzhkovich blev EX2 båda dagarna.


CH Puma tog CACIB på lördagen, här med matte Catharina. (Det var ju en väldigt tur för mig att ni bara hade med er Puma denna gång )


GIC FIN*Lumikissan Uniikki tog titel (GIC) på lördag samt blev BIV. På söndagen blev hon BIV igen samt tog CACS.


CH S*QuarkenCat Freya tog båda dagarna CAC.

Swen har adopterat Freya fast han är tur nog snäll o låter henne bo kvar hos Pia o Lasse.


TACK Julia för att du höll mina skatter så jag kunde få kort på dom.

GIP S*Deltas Sakhi tog båda dagarna CAPS. När han var hos domaren på söndag (Ulrika Olsson) blev hon så förtjust i honom och hans temperament så hon lade ner huvudet och vilade ett tag på Sakhi, som är min allra bästa nallebjörn!


Titta, snälla Marussia kan se lite grym ut!
IC S*Deltas Marussia tog båda dagarna CAGCIB.


Jag avslutar som jag börjar, med ännu en ung kattunge som var på sin första utställning o även här gick det finfint! 
S*Sibir's Afanasyi blev på söndagen EX1, NOM och BIS!!! Grattis till uppfödaren, Ylva, och den stolta matten!


Grattis till alla fina katter o alla fina resultat. TACK för ännu en supertrevlig helg, med mycket surr och skratt. Jag måste avsluta inlägget med denna bild. Denna gång hade vi en hel gång för oss själv, med sibbar på båda sidorna och även om det var lite avstånd mellan den som satt längst ner resp längst upp så drog vi oss snabbt samman och satt och surrade, även om det ser väldigt allvarligt ut på denna bild.Bilder o resultat från Skellefteå, juni 2012, del 2

CH S*Isrosens Prinsessan My tog på lördagen titel (CH) o på söndagen fick hon EX1 %.


S*Fairlines Cherokee fick båda dagarna EX2.


IC S*Busungarnas Loka fick båda dagarna CAGCIB.


S*Tunsji's Lilith tog på lördagen CAC o BIV-Total. På söndagen fick hon CAC. Här med matte Sussie.


CH S*Akilias Loke tog titel (CH) på lördag, på söndag tog han CACIB.


Hans bror, IP S*Mira Milaia Jenji, tog titeln (IP) på lördag. På söndagen fick han CAPIB.


S*Millifiore Miltoniopsis blev mönsterändrad till ds24 samt tog CAC båda dagarna.


S*Grevinnans Merlot fick på lördagen EX2.


CH S*Lince's Liris fick på lördagen EX1 %.


Bilder o resultat från Skellefteå, juni 2012, del 1

Här kommer äntligen resultaten från Skellefteå-utställningen. Om jag har missat att skicka till någon så hör av er så skickar jag. Jag vill dock gärna att man hänvisar till mig.

SE*Bellalice Eric var på sin första utställning och det gick alldeles utmärkt för honom. Han fick EX1 o NOM!


S*Busungarnas Retur fick båda dagarna CAC.


Den enda katt jag fotade på domarbordet var Neva Masquerade-katten SE*Malådalens Idun. När jag väl var o sökte upp matte på sö eftermiddag var hon inte där, men Therese var ju där med 3 katter så jag förstår att det kan bitvis ha varit lite stressigt.
Idun fick båda dagarna EX1.


IC S*Siberietass Blue Angel fick båda dagarna CAGCIB.


CH S*Söderbykattens Katzy Kay tog titel (CH) på lördagen och på söndagen fick hon CACIB.


S*Siberietass Blue Sonic fick på söndagen EX1.


På lördagen fick S*Nikopeja's Qatrin III EX2.


Jivaras kullbror, GIP S*Busungarnas Valrhona Manjari tog båda dagarna CAPS.


I samband med utställningen i Skellefteå, del 1

träffade jag även Bellman, dvs pappa till min Ängelkull. Här kommer några bilder på Bellman som numera är kastrat.


Bellman har numera fått en bror, S*Siberietass Blue Sonic. Han är fodervärdsplacerad där och så här vacker är han!

Kattungebesök

Även om Sunny (Yang, från kull 5) fortfarande är en kattunge så är hon en stor tjej. Jag var dit o hälsade på henne idag och hon var helt utslagen. Hon låg länge bredvid mig i soffan och visade upp sin fina mage som jag fick klia länge.

Till slut vaknade hon till liv, lite grann, men jag tippar att det blev full fart där sen när jag for därifrån. Det brukar ju vara så!

Bilder kommer på lilla stumpan, som är otroligt lik mamma Marussia i ansiktet och det syns även drag av mormor Jivara.

Dock är jag upptagen hela dagarna nu fram tills vi åker på semester nästa vecka, men jag ska försöka hinna lägga upp bilder i bloggen, så snart som jag kan.

Lägger upp en gammal bild på lilla busfröken Sunny, då hon var 6 veckor gammal bara.


Önskar er alla

en riktigt trevlig Nationaldag!
http://www.crossfitgothenburg.se/wp-content/upLoads//nationaldagen_flagga_41218096.jpg

Nu har jag börjat

skicka ut bilderna som jag tog i helgen. Det blev ovanligt lite för att vara mig, "bara" kring 220 bilder men sen så hade jag inte med mig kameran till domarbordet heller. Jag börjar nog bli lite bekväm o lat tror jag.

Men just nu ska jag göra lite nytta, försöker vara ute o pyssla lite när det är fint väder. Jag försöker även att låta bli datorn, alltför mycket, och göra annat. Det kan behövas en paus från datorn ibland också!

I samband med utställningen träffade jag två snygga killar, bilder kommer senare i separata inlägg.

Ett snabbt inlägg

för att beskriva helgen som har gått. Vädermässigt har det varit under all kritik men annars har det varit bara bra!

Jag o Carina for upp med 2 katter var. Vi startade tidigt på lördagmorgon och hade även sällskap av en sällskapskattsägare från Sävar. Vi kom snabbt fram till utställningen, gick in o klädde burar innan vi sen checkade in katterna.

Sen blev det - som vanligt - en lång väntan. På lördagen hade jag Lene Glem till båda katterna. En underbar domare!! Efter utställningen for jag o Carina till Helenas ställe i Boviken där vi sov över. 6 katter var det sammanlagt i stugan men det gick bara bra eftersom vi kunde stänga dörrarna. TACK Helena igen!!

Idag hade jag två olika domare till katterna. Till Sakhi hade jag Ulrika Olsson. Jag gillar verkligen Ulrika, tycker hon är jättetrevlig o charmig på så många vis. Hon blev så förtjust i Sakhi, tyckte att han har (vilket är helt sant) ett helt underbart temperament och blev så trött så hon la tom huvudet på honom ett kort tag och "sov" en stund.

Marussia hade idag en domare som heter Robert Lubrano, en av många nya domare. Han påpekade att detta är en skönhetstävling och tyckte att Marussia var dåligt preppad under magen, däremot tittade han inte så mycket på ryggen. Jag förklarade att jag hade suttit med henne ett tag (då vi inte ville komma för sent till honom) och blivit varm i händerna = krullig mage men han lyssnade inte. Igår sågade han en katt totalt och det var inte kul för ägaren att höra. Tänk om det hade varit ägarens första utställning! Visst ska domaren säga till när han/hon tycker saker är fel men man behöver inte bli elak.

Båda katterna har i alla fall tagit cert:en båda dagarna och det är jag så nöjd med. Nu har Sakhi 4 cert kvar i Sverige innan cert nr 11 måste tas utomlands, sen är han Supreme Premier! Marussia har 4 cert kvar, varav minst en ska vara utomlands innan hon blir GIC (Grand Internationell Champion). Ifjol rabiesvaccinerade jag Sakhi o Marussia så nu har jag även möjlighet att fara även till Finland för utställning o då kan det gå lite fortare att ta titel.

Jag har haft kameran med mig men varit lite slö. Den enda katt jag har fotat vid domarbordet var en Neva, resten har jag gått runt bland burarna och tvingat ägarna att visa upp sina fina katter. Tyvärr missade jag bla Lumikissans katter då dom valde att ABS:a en katt från panelen för att pga lång hemresa fara hem tidigare.

Bilder kommer att komma men det tar ett tag, jag ska försöka hinna få ut dom under kommande vecka. Men generellt har det gått väldigt bra för våra sibbar här i norr, bla några BIS!

Tack alla trevliga människor jag har träffat i helgen som har gjort den så härlig, trots att jag imorse önskade jag hade både dunjacka o täckbyxor med mig.

Äntligen

är det dags för årets andra utställning för Sakhi o Marussia. Marussia fick bada i torsdags och vi tog några kort från den kvällen.

När ni läser detta är jag i Skellefteå, det ska komma runt 20-talet sibbar så det ser jag fram emot. Jag har förstås kameran med mig och kommer lägga upp bilder senare. Nu har jag ju bara 2 katter med mig så jag hinner gå runt o fota. Det blir värre när jag åker till Luleå (sista helgen i aug) då jag ev åker själv med 3 katter - fast jag tror nog att kameran får följa med då också!

Här kommer korten på Marussia, de tre första är direkt efter badet. Hon har precis ätit en hel del kokt skinka och väntar på att jag ska släppa ner henne (vi får träna föna henne en annan gång).


De här korten är tagna när hon har torkat sig lite och hon har legat hos husse medan vi såg på film. Jag tycker båda bilderna säger en hel del om vad hon tycker om att bada. Jag hoppas ni ser hennes tunga på sista bilden.

Så typiskt Marussia ♥


RSS 2.0