Några filmer

Jag har rensat mobilen på filmer och här kommer några filmer på Jennyskull.
 
Jag saknar verkligen att ha kattungar som busar och leker med varandra, men jag saknar inte allt dammsugande som innebär och att ständigt plocka upp alla leksaker och försöka ha hyfsat städat. Fast med kull hemma är det bara att glömma det där med städning. 
 
Här dammsuger maken Sacré-Coeur (dvs Sackie) innan hon sen busar med systrarna (Kit och Minnie Mouse/Kit). 
 
Här är en kort snutt på när de testar katthjulet, som alla tre gillade att springa i.
Det gick bra ända tills Ella oxå upptäckte katthjulet och en av tjejerna flög i katthjulet, då flyttade vi ut det.
Spara
 
Sackie var den första som förstod hur man använder en aktivitetsboll.
 
Sackie som liten, 2 veckor, och detta saknar jag oxå. Dessa underbara magar.
 
Här är hela kullen trött. Kit and Clowder, Siri (Minnie Mouse) o Sackie (Sacré-Coeur).
 
 
Kullen är flyttklar o har hunnit bli stora men tycker fortfarande att det är mysigt att ligga och smutta på mamma Ella, som ställer upp och myser hon oxå.
 
Jag tycker det är så fascinerande att mamma katt tycks veta att nu är det snart flyttdags och så kan mamma katt locka på dom för att få ha dom riktigt nära ett par sista ggr.

Sackie var den kattunge som flyttade sist och jag har lagt upp bild på instagram hur Ella sitter och bevakar en sovande Sackie. Här tvättar Sackie Ella och på film två är det sista morgonen hos oss och Ella passar då på att tvätta Sackie så att hon ska vara fin inför flytten.
Spara
Spara

Jag väntar och väntar

Ibland går tiden väldigt sakta och i synnerhet när man väntar på att honan ska löpa...

Majken (Manipura) tar det lugnt, har inte alls bråttom att löpa. Jag har därför varit dit med bla kattkissklumpar från en fertil hane. Det enda som hände då var att Wendella (som är kastrerad) blev intresserad.   
 
Sen har jag lämnat lite Klorin och så hoppas jag att det funkar. Jag har inte personligen använt Klorin för att få en hona att dra igång, men när yngsta barnet hade badat så var håret väldigt intressant för bla Jivara att lukta på.
Spara
Spara

Majken

(Manipura) ska få träffa SE*Sibir Koshki Topaz af Heruvim när hon börjar löpa. Det blir en lång biltur, men det är det värt. Topaz (som kallas för Yoshi) bor strax söder om Stockholm.

Stamtavlan i Pawpeds hittar du här. Förväntat färgutfall blir för hanar svarta eller röda, med eller utan vitt. För honor, svarta eller sköldspaddsfärgade, med eller utan vitt.
 
 
Några bilder på Majken.
 
 
Bilderna på vackra Topaz (tagna i vår)  har Katarina Sjöberg tagit.
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

Fjärilskullen

Detta blev en väldigt speciell kull för mig då båda föräldrarna kom från S*Deltas o jag (vid det tillfället) ägde båda katterna.

Pappa är Dylan
 
 
 
 
och mamma är Majken
 
 
Lycaena helle (Helle). Hona: f 24

Lycaena helle (violett guldvinge)

Den violetta guldvingen är en liten dagfjäril som lever på slåtterängar och strandängar. Vingarnas ovansida är violetta på brunorange botten. Larverna lever på en växt som heter ormrot.

 

Den violetta guldvingen var förr vanlig i det traditionella, småskaliga jordbruket med fäbodvallar och regelbunden slåtter på blomrika ängar. Den klarar sig inte alls lika bra i det storskaliga moderna jordbruket, där traditionella metoder att hävda ängar har upphört.

 

Arten är därför starkt hotad i Norden och finns bara på ett fåtal lokaler i Sverige. En sådan plats är Holmön utanför Sävar i Västerbotten.

 

Artnamnet är taget efter Helle i den grekiska mytologin. Hon var dotter till molngudinnan Nefele.

 
Plebejus argus (Argus). Hane: n 09 24

Plebejus argus (ljungblåvinge)

Ljungblåvingen är en ganska vanlig liten blåvinge som trivs i alla slags magra öppna skogsmarker, t.ex. tallhedar och hällmarker. Hanarnas vingovansidor är vackert blå med svarta kanter, medan honorna är bruna.I Sverige förekommer ljungblåvingen från Skåne och upp till Västerbotten.

 

Larverna lever på ljung, odon och olika ärtväxter. Larverna utsöndrar en söt vätska som svartmyror gillar. Svartmyrorna tar därför hand om blåvingarnas larver, vårdar dem och försvarar dem mot rovdjur – trots att fjärilslarven äter upp myrornas egna ägg och larver!

 

I den grekiska mytologin var Argus en jätte med hundra ögon.

 
 
 
Boloria frigga (Frigga). Hona: n 09

Boloria Frigga (Friggas pärlemorfjäril)

Friggas pärlemorfjäril förekommer på torvmossar i hela Norrland. Larverna lever på hjortronblad. Vingarnas ovansidor är orange med svarta markeringar, medan undersidan är vackert tecknad i olika roströda nyanser.

 

Friggas pärlemorfjäril kan variera ganska mycket i utseendet. De blir mörkare i färgen ju längre norrut man kommer – i norra Lappland är de nästan helt svarta!

 

I den nordiska mytologin var Frigga härskarinna i Asgård och maka till Oden. Hon var synsk och hade vetskap om alla människors öden.

 
Det föddes även en vacker röd hane, som fick namnet Callophrys rubi. Tyvärr hade Rubi gomspalt.
Callophrys rubi (grönsnabbvinge)

Den lilla grönsnabbvingen är den första dagfjärilen som kläcks på våren. Den är bara drygt 2 cm bred och vingarna är vackert smaragdgröna på undersidan.

 

Grönsnabbvingen trivs i många olika miljöer, bara det är soligt och varmt. Larverna lever bland annat på blåbär, lingon och tranbär. Grönsnabbvingen finns över stora delar av norra halvklotet. I Sverige finns den i hela landet förutom i fjällkedjan.

 
 
En av köparna gjorde denna fina bild av Fjärilskullen. Tack! Det är Argus, Helle och Frigga, med sina respektive fjärilar på sig.
 
 
 
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

Jennys kull

Det här var en speciell kull för mig, jag förlorade en nära och kär vän och jag döpte kullen efter saker som hon tyckte om o som jag förknippade henne med.
 
Pappa var Don Magnifico (aka Dylan o detta blev hans första kull). Bilden är tagen ca 1 år före hans första kull föddes.
 
 
och mamma var Ella (hennes andra och sista kull)
 
 
Minnie Mouse (Siri), hona n 24.
Du kan läsa lite mera om Mimmi här.
 

Sacré-Coeur (Sackie), hona n 24
Kattunge nr 2 har fått namnet Sacré-Coeur.  Sacré-Coeur betyder Heliga hjärtats basilika.
 
 
Kit and Clowder (Kit), hona n 24
Kattunge nr 4 har fått namnet Kit and Clowder.  Kit and Clowder är ett företag där man kan gå kurser och lära sig olika färgläggningstekniker. Dessutom betyder clowder en samling katter, och katter gillade Jenny verkligen.
 
Vi fick även en till kattunge, som vi tyvärr förlorade. Den fick namnet One in a million.
 
 
 
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

RSS 2.0