En av mina många resor

var härom veckan när jag och Sussie åkte till Boden, för att hälsa på Karin och se hennes busfrön. För en gångs skull hade jag inte med mig kameran utan ni får titta på Karins sida för att få se fina bilder. Vi valde att åka tåg och jag hade med mig en ny bok som jag hade tänkt hinna läsa ett tag innan Sussie klev på. Det blev dock mest att jag slumrade   hela vägen till Jörn.

Karin var snäll och hämtade oss och vi åt en god lunch innan vi for hem. Sia är en otroligt duktig mamma, hon sitter med och tittar men sa inget när vi lyfte, vred och vände på kattungarna ell gosade för fullt med dom. Kullen, Star Wars Episode 2, är helt ljuvliga och så snälla sen också. Trots att dom är tre stycken var dom lugnet själv när vi var där.

Alltför fort gick ju tiden så det var bara att hoppa på tåget hem och på hemvägen hade Sussie en lektion med mig i genetik. Jag är långt ifrån att kunna förstå allt  men tack Sussie för hjälpen. Nu förstår jag i alla fall lite mera. En jättetrevlig dag som jag gärna gör om snart igen!

Bilder o några vikter

En bild från förra veckan, trodde först det var Jivara som hade dragit sig tillbaka för att få lite lugn och ro men istället var det Marussia. Det är första gången någon av katterna har varit där och jag hoppas att jag slipper se dom där igen, då vi har knivar ganska nära det köksskåpet. Jag sysslar även en del med scrapbooking och kunde därför inte låta bli att ta en bild först innan jag lyfter ner henne.   
Idag har vi haft efterlängtat främmande av Emma, Triumph och Roselia.


Först ut på bild är S*Deltas Triumph (8 mån). Han vägde idag 4.9 kg.Visst har han blivit stor och fin!! Sen måste jag ju bara lägga upp en bild med hans maffiga svans också.


S*Frostuddens Roselia (snart 7 mån) är Sakhis yngsta dotter. Hon bor numera tillsammans med Triumph, matte Emma o husse Jonas och det går bara bra. Första dagarna levde hon upp till sitt gamla smeknamn "spott och fräs", idag morrade hon dock mest. Det är ju dock inte så konstigt när hon kommer till ett stort hus och har fått flytta ett par gånger. Jag höll dock i henne o det gick bara bra precis som vanligt, även om hon "pratade" lite.   Men idag var det ganska tryggt hos matte. Idag vägde Roselia 2.6 kg.Vi vägde även Sakhi som idag vägde lika mycket som förra gången, dvs 5,4 kg. Jag har ju varit mycket på resande fot hela oktober känns det som men nu börjar jag snart komma ikapp, har massa bilder att visa sen. Dock ska jag bara på några små korta "äventyr" först denna vecka.

Frånvarande

Jag har varit lite frånvarande. Det beror helt enkelt på tre saker. 1) för lite tid, 2) för mycket att göra och 3) kroppen säger ifrån.

Jag har tagit några nya kort på busen, vår högt älskade galning Marussia som jag har tänkt lägga ut bara jag får mer tid och mindre värk i kroppen. Hon o Sakhi springer och jagar varandra för fullt, men idag har dom varit väldigt trötta och slöa, hela dagen.

Jag bara måste lägga ut denna härliga film här;

Vikter

Idag vägde vi våra katter och Sakhi är ju för stor för den lilla vågen, så det blir på ett ungefär.

Jivara väger nu nästan lika mkt som innann hon for till Adik, idag stannade vågen på knapp 3.7 kg.
Sakhi har sen förra viktkollen 1/10-09, tappat hela 200 g till 5,4 kg.
Marussia har också tappat lite i vikt men idag (8 månader o en dag) så väger hon drygt 3,1 kg.


Jivara

Ett kort som jag tog på Jivara, dagen innan hon åkte till Adik. Vår underbara högt älskade gumma.

Äntligen hemma

och framför en dator. Tack för alla trevliga sms o telefonsamtal jag har fått under tiden jag har varit på "semester". Klart jag saknar katterna hemma, men jag saknar faktiskt familjen också, även om jag glömde skriva det.

Igårkväll kom vi hem och resan har gått bra, Jivara är helt otrolig att ha med i bilen. Hon säger sällan (men det händer) något.

Jag bad att få ha kvar Jivara tills på onsdag och tur var väl det för på tisdagkväll tog Ulrika ut katterna från toaletten och på 30 minuter parade dom sig två ggr samt att det blev en gång till efter det.
Jivara har mått jättebra hos Adik (o jag är så kär i denna snygga kille ), Jivara har tom ätit hos Adik. Ni får se bilder längre fram, just nu har jag bara hunnit "landa". Jag hoppas verkligen att det har tagit för jag tror det kommer bli jättefina kattungar i så fall.

TACK Ulrika, Per, Josefin och Ellen, för att ni har tagit hand om vår prinsessa så bra. TACK även till Marie för att jag fick komma och se dina underbara charmiga katter - för att nu inte tala om din härliga kattgård! Ska absolut visa dom bilderna för min man!!

Till min stora förvåning markerade Jivara i ena sonens sacco-säck och Sakhi försökte para sig med Jivara (som fortfarande löper) så just nu är hon inne i tvättstugan. Imorgon kommer hon få bo hos min mamma över helgen, så hon hinner komma ur löp. Jag har mailat flera uppfödare omkring mig och fått samma lugnande svar från alla, skönt att ha vänner att kunna fråga om man blir osäker.

En kort rapport

Igår kom Lenas kattungar, 3 stycken blev det. Har ni inte sett dom små ljuvliga underverken så kan ni se dom här.  GRATTIS till Cleo o Odo och även till Lena! 

Jag har varit hos Marie Hedrén idag o beundrat hennes katter och kattgård. Självklart har det fotats men jag är ju inte hemma så jag kan inte lägga upp kort just nu. Efteråt for vi till Adik för att se hur han sköter sig med Jivara. Hon mår så bra, så bra. Hon är lugn, trygg o harmonisk då Adik är en riktig gentleman. Ett tag efter att vi hade kommit dit så kom första parningen. Nu hoppas jag att det blir många, många flera parningar innan vi far hem.

Annars gör jag inte så mycket, saknar katterna förstås men försöker njuta av tiden här. Vi har införskaffat en GPS enkom för tillfället och den gör att jag nog tom skulle köra inne i Stockholm, inte mitt förstahandsval av stad att köra på i vanliga fall.  ;)

Vill ni nå mig så är mobilen fortfarande det enklaste/säkraste sättet att nå mig. 070-831 87 31.


Sakhi med helgens priser

Lägger upp 2 kort så ni får se hur stilig vår solstråle, Sakhi, är. Detta är då från helgens utställning och arrangerande klubb var BURAK.

Här sitter han på köksbordet hos Guro o vi har radat upp alla priser han fick. Dels fick han ju en fin kokard (i samband med att han tog titeln Internationell Premier) och på söndagen tog han sitt första certifikat i den nya klassen (klass 6). Resten av priserna är från Sibbe-specialen.

Han vann två dunkar sand, 2 påsar med torrfoder, ett fint graverat glas (från Sibirkattens Venner), 3 små påsar med blötmat, en röd kattsäng och självklart också ett fint diplom. Trots att jag flög fick jag med mig det mesta hem.


Här har vi lagt fram kokarden och om hans hals hänger certifikatet. Tänka sig att han har tagit certifikat på varje utställning han har varit som kastrat. Vi är så stolta över vår älskade solstråle.  


Nu ska jag gå i säng för tidigt imorgonbitti far jag med sällskap och Jivara ner till Stockholm. Väl där hoppas jag att Jivara börjar löpa så vi kan fara till Adik. Jag vet inte riktigt när jag kommer hem igen med Jivara. Vi kommer att stanna tills parningen är klar så vill ni något når ni mig enklast på mobilen, 070-831 87 31.


Internationell Premier

I helgen har vi (jag o Sakhi) varit i Drammen och tävlat. På lördagen var det även en sibirspecial. Det var 24 (?) sibirier anmälda. Jag har fotat en hel del men eftersom jag just nu sitter på Arlanda får ni vänta ett tag med att se  bilder.

I lördags tog Sakhi sitt sista certifikat i klass 8 och blev Internationell Premier. Det har gått fort för Sakhi att bli IP. Från första utställningen (090606) till i lördags (091003). Tyvärr sa den domaren inte så mycket om Sakhi, bara det jag redan vet - att han sen skriver på tyska gör ju inte saken bättre.  ;)

Efter att Raymond A Saerte hade dömt sina katter klart  blev det sibirspecial. Sibirkattens Venner hade fått ihop en del flotta priser till hela 10 katter, bla för bästa päls, bäst i ras o box (såklart), mesta pratkvarnen, charmören/"heartbreaker", bästa svans etc.

Sakhi fick pris i kategorin Charmören/"heartbreaker" och det var inte lite dom hade fått ihop. Jag har tagit bilder så jag ska lägga upp en annan dag, när jag har kommit hem och fått vila ut.  ;)

På söndagen hade Sakhi en svensk domare som blev väldigt förtjust i Sakhi. När jag berättade att jag kallar honom vår solstråle (pga färg och temperament) kunde hon gott förstå det! Han fick sitt första cert i sin nya klass (klass 6).

Just nu sover Sakhi bredvid mig, i flygburen. Han har även denna gång fått en lugnande tablett och han har verkligen varit helt  underbar att ha med på resan. Bara några pip då och då. Att han har väckt uppmärksamhet när folk ser honom förstår man ju.   ;)

Jag har träffat många härliga människor och fått se massa underbara katter på utställningen. Ett stort tack till Guro som har tagit hand om mig så väl och för att jag har fått bo där. Det var verkligen kul att få se Podruga igen och även kul att få se Alvina, som jag hittills bara sett hade sett på bilder. Att sen äntligen få se alla dessa helt ljuvliga, underbara 6 kattungar, dvs Silverfont-kullen,  var helt underbart. Som jag hade väntat!  ;)

Nu är det  bara ett par timmar kvar innan vi äntligen kan flyga hem. Det blir tyvärr ett par timmar att spendera här på Arlanda.

Nu hoppas jag att Jivara börjar löpa snart, men helst inte före onsdag.  ;) 

Tidigt imorgon bitti

ska jag vara på flygplatsen för att påbörja min resa till Norge och BURAK:s utställning. Jag ser verkligen fram emot den utställningen men även för att jag får träffa Guro (som har Podruga) igen och se hennes katter och självklart Podrugas kull, the Silver font-litter. Måste förresten komma ihåg att ta med kameran, laddare och många minneskort.

Jag kommer hem sent på måndagkväll och sen får vi se när Jivara börjar löpa. Då far vi till Vallentuna och träffar snyggingen Adik. Visst är han väl för underbart snygg, kolla bara in svansen och hans örontofsar!!


RSS 2.0