Stek inte min kompis!

På Valborg lever igelkotten och flera andra djur farligt. Se gärna till att inte någon gömt sig i rishögen när du tänder på Valborgsbrasan.

 

När det blir varmare ute finns det chans att det vaknar en igelkott i en lövhög nära dig. Särskilt om du bor i stad eller tätort, eftersom vår taggiga vän har blivit mer och mer av en stadsbo.

 

Om temperaturen sjunker igen, som under kalla vårnätter, går igelkotten ofta tillbaka och lägger sig för att sova en stund till. Gärna i en trevlig rishög där den får vara ifred.

 

Så här gör du för att inte steka en igelkott av misstag:
• Lasta om eller flytta din rishög.
• Om det inte går, lyft upp och kolla så noga du kan under riset.
• Kontakta arrangörerna av Valborgsfirandet där du bor med den här informationen.

 

Sprid gärna detta till dina vänner.

 
PS. Antalet igelkottar minskar på flera platser i landet. Om du ser en igelkott i närheten av Valborgselden eller någon annanstans för den delen, rapportera gärna det till Naturskyddsföreningen.
 

5 veckorsbilderna på kullen

kommer att komma lite senare då vi är upptagna med annat. Men under tiden kan jag bjuda på en bild, tagen nyss. Jag tror att detta kommer bli en mer och mer vanlig syn framöver. Att småttingarna lägger sig med moster Dolce och myser/sover.
 
 

Tatyana är reserverad en vecka

Tatyana är reserverad en vecka och hon charmade blivande köparen och "farmor". Men så tycker jag att Tatyana är en väldigt charmig kattunge, även om hon ibland är vår lilla Duracell-kanin!
 
 

Jag skulle inte ha varit så snabb....

Jag gillar att göra tidsinställda inlägg, nästan alla är tidsinställda men detta inlägg skulle jag inte ha lagt så långt fram i tiden.
 
Från att ha varit en lugn kull så är dom definitvt inte det längre! Den enda som är lite lugn är Don Magnifico (Dylan) o det beror säkert på hans storlek.
 
Pamina är rörlig och går gärna iväg men den som är mest ivrig på att utforska världen är fortfarande Tatyana, sån har hon varit ända sen hon började gå runt i bolådan. Det är Tatyana som på alla sätt och vis bara skulle försöka ta sig ur vår bolåda. Nu går hon hela tiden, vår lilla Duracell-kanin!
 
Det här är en talande kullbild, tagen när de är 3 veckor gamla. Tatyana är - som vanligt - på språng. Hon har bråttom den tjejen.
 
Men ibland så är Tatyana helt stilla.
 
 

Inne- kontra utekatt

Jag pratade med en spekulant på kullen och vi pratade om inne- kontra utekatter. Att katter blir påkörda/överköda är tyvärr vanligt men än mer vanligt tror jag att det börjar bli med att människor är elaka mot de stackars försvarslösa katterna.
 
Jag gör en snabb översättning, vet inte hur tydligt det syns.

Vad en innekatt saknar;
att bli påkörd av en bil
djurfällor
förgiftningar, oavsiktligt eller medvetet
slåss med vilda djur
att utsättas från smitta från andra djur
klagomål och hotelser från grannar
regn, vind och kyla
att vara ensam och rädd
stränga vintrar
fastna i en bilmotor eller i ett garage
flugor, fästningar, parasiter och maskar
riskera att halsbandet fastnar på staket etc
stjälas och användas som hundbete
ätas av vilda djur och....
GRYMHET FRÅN FRÄMLINGAR
 
Jag har visat dessa bilder tidigare, detta är från 23/12 2014 när min man tur nog hörde att en katt behövde hjälp. Han hamnade på ett av djurskyddets många jourhem och fick stanna kvar där för alltid. Han kallas för Skuggan, då han bara var en skugga av sig själv.
 
Skuggan hade inte överlevt en till köldknäpp, så nergången var han. Mest troligt har han varit ute hela hösten och troligen har han varit en s.k sommarkatt....
 
Skuggan var alldeles tovig och såg för hemsk ut, men trots allt han varit med om så var han väldigt social och ville bara vara i famnen.
 
 
 

Vikter vecka 2-4

Jag har helt glömt bort att skriva upp vikterna. Dom går upp väldigt bra i vikt och Marussia har mycket mat åt dom. Nu har dom även fått börjat smaka lite köttfärs. Första gången var det bara Tatyana som tyckte det var gott. Gång nummer 2 gick det lite bättre.

Stackars Marussia fick vackert vänta medan bebbarna åt mat, sen var det hennes tur och inte lämnade Marussia kvar något åt Dolce heller.
 
 

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 2 veckor

Status

Don Magnifico

N 24

128

345

Stannar i katteriet

Pamina

N 24

99

300

 

Tatyana

N 24

118

316

 

 

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 3 veckor

Status

Don Magnifico

N 24

128

423

Stannar i katteriet

Pamina

N 24

99

391

 

Tatyana

N 24

118

391

 

 

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 4 veckor

Status

Don Magnifico

N 24

128

558

Stannar i katteriet

Pamina

N 24

99

515

Intresse finns

Tatyana

N 24

118

514

Intresse finns


Redan 4 veckor

Och snart vill jag bara pausa tiden. Det är så otroligt mysigt och gosigt med kattungar men tiden går på tok för fort!! Nu när jag sitter och skriver detta tittar jag ner mot hagen och ser alla 3 busa med leksaker.

 
 
 
 
 
 
 
Vi har väldigt många kullbilder som ser ut så här. Dylan och Pamina sitter snällt o väntar, medan Tatyana har börjat gå.
 
En bonusbild på Pamina.
 
 
 
 
 

Mellan vecka 3 o 4

Dylan har lärt sig att äta torrfoder, men han kan även knapra på faten ibland. Köttfärs har dom fått smaka alla 3 en gång och då var det bara Tatyana som tyckte det var gott!
 
Det är otroligt roligt att se hur de har börjat småbråka med varandra och Dylan har även börjat leka med små leksaksmöss.
 
Det blir inte alltid så mycket gjort då man lätt fastnar med kattungarna och bara sitter och tittar på hur de busar, sover etc.
 
Marussia har hunnit ha stora flyttardagen! Det var dagarna efter att vi hade satt upp lekhagen. Fort gick det för tjejerna att kunna klättra över det lilla "hindret" framför grinden och så var de ute på egen hand i stora vida världen.
 
När jag gick i säng den kvällen stängde jag igen grinden helt - så att inte Marussia skulle bli så stressad över att tjejerna var ute på egen hand. Resultatet blev inte vad jag hade väntat mig. Istället för att låta kullen ligga kvar i hagen hade hon flyttat dom och så höll hon på en hel dag, men skam den som ger sig.
 
Nu har vi hagen öppen, dag o natt, och det funkar väldigt bra. Kattungarna ligger kvar inne i hagen och sover gott när Marussia får frukost.
 

Besök hos SE*Epigon's

I januari var bla jag och hälsade på Mia o tittade på hennes två katter. Dels Penny (som var högdräktig) men även nytillskottet, Yaija.
 

Penny parades med samma hane som Marussia träffade, så vi är ju lite släkt nu.
 
 
5 st kattungar, som nu har flyttat, blev resultatet.
 

10 dagar

Nu börjar tiden springa iväg igen. Det är så otroligt mysigt att sitta och gosa med små, små kattungar. Detta är - än så länge! - en lugn kull. Gäspar väldigt mycket och är allmänt "laid back".
 
Det ska bli intressant att se hur dom utvecklas på bara några få veckor. Vi har redan börjat med att ta upp dom ofta, något vi mer än gärna gör, även om dom är så små ännu, socialiering är alltid bra. I maj (då kullen är runt 5-6 veckor) kommer jag börja ta emot testbesökare igen.
 
Vid den tiden kommer det vara svårt att tänka tillbaka på dessa bilder och inse att dom har faktiskt varit så här små en gång i tiden.
 
 
 

Besök av Mari o Ebba

För ett tag sen var Mari (som hade Marussias pappa) och Ebba hit o tittade dels på kullen men även på Marussia. Mari har fortfarande kvar Marussias farmor, Hiram, som nyss fyllde 9 år.
 
Både Mari och Ebba föll för Pamina.
 
 

Vår älskade lilla linslus

Jag pratar såklart om Dolce. Detta är andra veckan på raken hon hoppar upp på bordet där vi sätter kattungarna. Men det är bra att ha henne att ställa in fokus på då hon gärna sitter/ligger och är helt stilla.
 
Denna gång hoppade även Marussia upp men det ville inte Dolce vara med på. Hon knuffade lite på Marussia och började tom nafsa på Marussias bakben så när hon hoppade ner var Dolce mycket nöjd!
 

Tillfällig lösning

på datorproblemet men just nu funkar datorn i alla fall, skönt nog!

Jag har ganska fullt upp kommande dagar och kommer därför inte vara på datorn så mycket, men det går utmärkt att maila mig på deltaskatter(@)gmail.com. Ta bort parentesen runt @ så blir det rätt. Det går även att nå mig på 070-831 87 31.
 
Lördag kommer jag att tillbringa på T3 (dvs Isladan, Teg) för att titta på många fina sibiriska katter, bla Ivan (London) från förra kullen. Kom gärna förbi om ni har tid och möjlighet.
 
Här är en bild på Marussia från förra utställningen i Umeå, 2014.
 

Operakullen är 3 veckor nu

Tatyana är den kattunge som är mest missnöjd med den lilla bolådan, hon vill hela tiden ut på nya äventyr. Hon är så söt för när man sätter ner handen för att hälsa på kattungarna så är det nästan så att hon hoppar upp och vill genast bli upplyft för att kunna utforska världen.
 
Hon är - än så länge - likadan när vi fotar kullen. Det spelar ingen roll om vi fotar hela kullen ell de enskilda bilderna. Snabb som bara den är hon på att vrida o vända sig om, hela tiden.
 
Don Magnifico, som kommer kallas för Dylan.
 
 
Pamina
 
 
Tatyana
 
 
Kullbilderna, där det eg bara var en som blev bra. Men jag bjuder på dom andra och bild 4 visar alla sina fina profiler.

 
 
 

Detta med vikter

Jag har visat en sån här bild en gång tidigare men tänkte att den kan nog vara en bra påminnelse.Det finns 5 skalor, där 1 är en underviktig katt och 5 är kraftigt överviktig katt.
 
Nr 1; är väldigt smal och har under 5% kroppsfett.
Nr 2; är underviktig och har mellan 5-15% kroppsfett.
Nr 3; är ideal och har 16-25% kroppsfett.
Nr 4 är överviktig och har 26-35% kroppsfett.
Nr 5 är kraftigt överviktig och har mer än 25% kroppsfett.
 
Jag tog med den undre bilden för att den även visar hur katten ser ut uppifrån. Tryck på bilderna för att komma från sidorna jag har lånat dom. Bild 1 går att förstora upp, däremot inte bild 2.
 

Datorproblem

som jag hoppas snabbt blir åtgärdat, har jag otur tar det längre tid.

Jag kan i alla fall berätta att kattungarna mår bra, de går upp i vikt och gör små utflykter i bolådan. Fotografering kommer att ske som vanligt och så läggs korten upp så fort som möjligt.
 
Jag kommer inte att ställa någon katt i år på BJK:s utställning, som är nu i helgen i Isladan. Däremot kommer London (från förra kulen o som kallas Ivan) ställas ut på lördag. Jag kommer vara där och titta på hela lördagen.
 
Det är väldigt många sibbar som kommer vara där under helgen så passa på att se många vackra sibbar.
 
En bild på Ivan (London) tagen i feb -15.

Vårt fina chamrtroll, S*Deltas Dolce

I samband med att vi fotade Operakullen, så passade vi även på att fota Dolce.
Denna underbara, vackra, charmiga busfröet Dolce - jag kan eg fortsätta länge till med att rabbla upp hur underbar och speciell denna högt älskade gumma är.
 

Nu finns Pamina och Tatyana

ute på SäSK hemsida (för kattungar) och även på BJK:s sida för annonsering av katter.
 
Jag har lite problem med att uppdatera hemsidan men här på bloggen blir det desto mer bilder.

Hemsidan är på väg att göras om så småningom. I samband med det har jag lagt till massa ny information så det tar tyvärr lite tid att åtgärda allt.
 
Pamina
 
 
Tatyana
 
 
Don Magnifico, kommer att byta namn till Dylan och flyttar så småningom till Umeå, där han ska bo på foder.
 
 

Kullen är två veckor

Och nu kommer äntligen bilderna. Eftersom Don Magnifico inte har öppnat ögonen helt och hållet så valde vi att bara ta ngr bilder av kullen o de enstaka bilderna.
 
Det blir även en annorlunda kullbild kort 2, jag är inte ett dugg förvånad över att Don Magnifico valde att ta bästa stället att ligga och äta på.
 
De enstaka bilderna.
 
 

Kattungens utveckling

Jag behåller nu för tiden kattungarna tills dom är 13 veckor gamla. Man tror inte hur mycket som faktiskt händer mellan vecka 12 och vecka 13 och även om kattmamman ibland är less dom på slutet så lär hon dom fortfarande mycket sista veckan. Det syns tydligt på kullen att dom "mognar" en hel del på denna sista vecka.
 
Jag hittade detta på katter.nu o tänkte att det kanske kan vara intressant att läsa om? Vissa saker gör jag helt annorlunda, som tex vad gäller märkningen. Tidigare märkte jag tassarna som det står beskrivet men från kull 2 (dvs Bilkullen) märker jag istället svanstippen, med olika färger såklart. Detta är för att jag enkelt ska kunna se vem som är vem när de tex ligger och diar och inte behöva störa dom i maten. För oss funkar detta bra.
 
 

Kattungens utveckling

 

Nu när förlossningen är över och nervositeten sakta börjar lägga sig kan du ta det lite lugnare. Titta på kattungarna så att du ser att dom mår bra.

 

En nyfödd kattunge måste hållas varm och torr – bli inte orolig om dom inte hittar en tutte på en gång – det kan ta en liten stund innan dom kommer fram till en favorit!

 

Om du har svårt att se könen, ska du veta att det är enklast när dom är nyfödda, kika på bilderna nedan.

 

Du bör titta på teckningen så att du kan skilja dom åt lättare – saknar din katt teckning vid födseln, kan du måla med lite nagellack på klorna.
Tex.kattunge1 vänster fram; kattunge2 vänster bak osv.

 

Väg kattungarna morgon och kväll i början så att du ser att mamman har mjölk och att dom äter ordentligt – har modern för lite mjölk eller om kullen är ovanligt stor, bör du stödmata kattungarna den första tiden.

 

Under de 2 första och mest kritiska dygnen har modern råmjölk – extra näringsrik och med ämnen som stärker kattungens immunförsvar.

 

Om din hona har dåligt med mjölk eller har gått igenom ett kejsarsnitt, försök mjölka ur ett par droppar ur spenarna av råmjölken i en pipett så att kattungarna får i sig lite av råmjölken iallafall.

 

Kattungen bör öka sin vikt med ca 10 gr/dag. Viktökningen kan vara mindre det första dygnet. Det är viktigt att inte väga kattungarna för ofta, dom ska få ligga i fred och inte störas i onödan.

 

Håll dock ett öga på kattungar som står still eller tappar vikt, titta i gomen på kattungen så att den inte har gomspalt, en defekt som gör att kattungen inte kan äta och då inte heller överleva.

 

Det finns olika sorters modersmjölksersättning på marknaden tex KMR, Royal Canin eller Cimicat – fråga på ditt apotek eller i djuraffären – där hittar du även pipett och kattnappflaska. Läs anvisningarna på förpackningen noga!

 

Ålder Antal ml Hur ofta ?
0-7 dagar 3-6 ml Varannan timme
7-14 dagar 6-8 ml Varannan timme på dagen Var fjärde på natten
14-21 dagar 8-10 ml Varannan timme på dagen, En gång på natten

 

Svårt att skilja på könen? bilden till höger visar en hona och till vänster en hane. 
honbild

hanbild
 

 

1:a Dygnet

 • Kattungarna föds döva och blinda, men med ett mycket bra lukt och känselsinne
 • Detta är det mest kritiska dygnet för kattungarna
 • Kattungarna är inte så aktiva – dom äter och sover
 • En frisk kattunge sover och äter – skriker kattungen mycket ska du vara uppmärksam på vad som kan vara på tok!
 • En bra viktökning första dagen är att ha behållt sin födslovikt, var inte panikslagen även om katten har minskat något i vikt. Kattungar med låg vikt vid födseln kommer ofta ikapp sina syskon med tiden.

 

2:a Dygnet

 • Kattungarna ska ha ökat sin vikt med 10-15 g från födslovikten
 • Man kan se att dom har fått ordning på ”mjölktrampandet”
 • Kattungarna trampar lite fumlande i boet, men hittar till mammas spenar ganska lätt, alla kattungar har ”sin” spene.
 • Bråk uppstår ofta i boet mellan syskonen
 • Kattungar reagerar på okända lukter med ett svagt fräsande (läs väsande) ”pffft”

 

1:a veckan:

 • Kattungarna är fortfarande blinda, hittar spenarna lätt i mammas päls.
 • Under slutet av den första veckan kan dom börja öppna ögonen – men det dröjer innan dom ser bra.
 • Födsloviken bör ha fördubblats den 7:e dagen.

 

2:a veckan:

 • Kattungarna kan nu spinna och klättrar lite morskare runt och utforskar boet
 • Ögonen bör vara öppna till slutet av vecka 2

 

3:e veckan:

 • Kattungarna börjar ta kortare promenader ut ur boet, och hämtas tålmodigt av modern om promenader blir för lång.
 • Kattungarna kan nu tvätta sig och du kan börja förbereda kattlåda, tänk på att det ska vara låg kant på lådan.

 

4:e veckan:

 • Tänderna har nu nästan helt kommit fram på kattungarna – kattungar har 26 st mjölktänder
 • Under denna vecka bör du börja med att visa kattungarna kattlådan – sätt dom där med jämna mellanrum
 • Tryck aldrig ner kattungens nos i avföring eller kiss för att visa att den gjort fel.
 • Var noga med att göra rent där det skett en olycka.. annars blir stället lätt en offentlig toalett.
 • Händer det ofta – ställ ut fler lådor.
 • Nu ska du även börja vänja av dina kattungar vid modersmjölken, detta sker etappvis med exempelvis
 • modermjölksersättning 4 ggr/dag. Kattungarna kan ta ett par dagar på sig innan dom får ordning på lapandet, men sedan går det bara av farten.

 

5:e veckan:

 • Nu kan kattungarna få lite puréad barnmat eller noga mosad kattmat som komplement till vällingen. Kokt torsk och rå köttfärs går också bra. Det är bra om färsen fryses en gång innan den serveras till bebisarna.
 • Nu bör även kattungarna kunna gå på kattlådan
 • Ungarna är livligare och de börjar att träna sina jaktinstinkter

 

6:e – 8:e veckan:

 • Kattungarna kan nu äta vanlig kattmat – blöt gärna torrfoder för kattungar, det brukar vara populärt.
 • Du kan varva välling, kokt torsk, köttfärs och kattmat – tänk bara på att hacka eller mosa så att det blir enklare att äta.
 • Vid sjätte veckan eller lite tidigare kan mamman börja löpa igen, det är normalt och har du hanen hemma hos dig, så kan du utan problem sätta modern på P-piller igen.
 • Mamman drar sig mer och mer tillbaka allteftersom ungarna blir livligare.
 • Om du föder upp raskatter, är det hög tid att tänka på att registrera dina kattungar. Detta kostar 200:-/kattunge hos SVERAK.

 

9:e – 12:e veckan

 • Nu äter kattungarna själva och snuttar hos mamma mest för närhetens skull
 • Nu ska dina kattungar ha sin första vaccinationsspruta – den andra ska vara utförd inom 1månad
 • Du ska inte ta kattungarna från modern före 12 veckors ålder – en ska kattunge vara minst 12 veckor innan den flyttar.
 • Veterinärbesikta dina kattungar senast 1 vecka innan leverans.
 • Enligt SVERAKS regler ska kattungen inte vara mindre än 12 veckor innan leverans, kattungen ska dessutom vara fullvaccinerad.

 

Ett par ord på vägen

Tänk efter när du letar nya hem åt dina kattungar – Du får säga nej till en kattungeköpare om du får dåliga vibrationer från denne.

Du har ett stort ansvar som uppfödare, tänk på det !

Lämna gärna med något med kattungen när den flyttar, en bit filt från boet, kattmaten den är van el dyl.
Hör gärna av dig till köparen efter en vecka för att se hur det går, och hjälp denne på vägen till att lära känna sin nya familjemedlemm !


2 veckor idag

men ni får vänta lite med att få se kullbilderna då vi är upptagna, så dom bilderna kommer om ett par dagar.
 
Under tiden kan jag bjuda på dom här och Tatyana verkar vara en riktig livsnjutare o väldigt cool hona. Dom är numrerade efter den ordning dom föddes, dvs
1 = Don Magnifico,
2 = Pamina och
3 = Tatyana.
 

Nya rekommendentation angående kastrering av katt

Sveriges veterinärförbund har kommit med en ny rekommendation ang kastrering av katt.
 

Rekommendationer angående kastration av katt

Normen för kastration av katt är också färdig och antagen. Vi har tagit bort den tidigare kastrationsnormen för katt där sex månader angavs som lägsta rekommenderade ålder vid kastration.

 

Den nya normen rekommenderar istället fyra månader som ny lämplig lägsta ålder för rutinmässig kastration av katt. Det är kattens immunologiska status som styr denna nedre åldersgräns, inte det kirurgiska ingreppet i sig.

 

Tidig kastration har visats vara ett säkert ingrepp i ett flertal studier. Kattungar uppnår i regel immunologiskt skydd mot kattpest efter rutinmässig vaccination vid tidigast ca fyra månaders ålder.

 

Normen tar också upp katthemskatter som ett exempel på när kastration tidigare än vid fyra månaders ålder bör tillåtas, om det underlättar för förmedling av katterna.


Kull 7 är redan en dryg vecka

och jag ägnar mkt tid åt att bara sitta och beundra småttingarna och såklart pussa på dom oxå. Dom är så fina, de små söta trollen.
 
Och jo, jag vet att kattbädden är väldigt hårig men jag tog den för att jag tyckte att den förra kattbädden blev så otroligt mörk för kattungarnas små ögon. Vi lägger ett "tak" över bolådan när det blir mörkt, annars försöker vi hålla bolådan öppen så att dom får vänja sig vid lite ljus, sakta och säkert.
 
Dolce har varit nyfiken och fått inspektera kattungarna, dels genom att vi har lyft upp dom en och en, men även att hon varit ner i bolådan och sniffat samt att Dolce kommer ibland när man sitter med en kattunge. Hon är väldigt nyfiken Dolce och kattungarna kommer ha mycket kul med Dolce om ca 4 veckor. Då blir det nog full fart här!
 

Operakullens vikter, 1 vecka

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 1 vecka

Status

Don Magnifico

N 24

128

261

Stannar i katteriet

Pamina

N 24

99

229

 

Tatyana

N 24

118

231

 

 
En bonusbild på Tatyana, 4 dagar, som sover gott i kattbädden.
 

Operakullen är en vecka

Man tror inte att dom ska vara så rörliga när dom är så små, men det är dom verkligen!! När Tatyana var 4 dagar kröp hon omkring i bolådan. Efter ett tag kom även Pamina, allt medan Don Magnifico låg och sov gott.
 
En bra bild o så några andra typiska bilder. Man tror aldrig att så små kattungar ska vara så rörliga men oj vad fel man har. Här letade dom dessutom efter mammas tissar i den mjuka fällen. Alla har öppnat ögonen i varierande grader, vilket är rätt tidigt då dom först idag är en vecka gammal.
 
Pamina är den som är mörkast i färgen, sen kommer Don Magnifico och ljusast är Tatyana.
 
 
Don Magnifico kommer att stanna i katteriet.
 
Pamina
 
Tatyana
 
 

Presenting litter number 7/Presentation av kull nr 7

The theme for this litter is opera.  I really enjoy listening to opera and I find this theme fits a little extra since a friend and I went to the opera quite a lot last year, when Umeå was European Capital of Culture year 2014.
 
 
Temat för denna kull är opera.Jag gillar att lyssna på opera och jag tycker att detta tema passar lite extra bra då jag och en kompis gick extra mycket på bla opera ifjol då Umeå var kulturhuvudstadsår.
 
På bilderna är dom 3 dagar gamla. Alla är SIB n 24, med ev reservation för unge nummer 3.
 
 
 
 
Kitten number 1 is a male which is named Don Magnifico.
The character is taken from Cinderella (La Cenerentola) and is an Italian opera, with music by Gioachino Rossini. The opera is set in Italy during the late 1700s and is partly based on the folktale.
 
Kattunge nummer 1 är en hane som har fått namnet Don Magnifico.
Karaktären är tagen från Askungen (La Cenerentola) och är en italiensk opera, med musik av Gioachino Rossini. Operan utspelar sig i Italien under slutet av 1700-talet och är delvis baserad på folksagan.
 
 
 
 
Kitten number 2 is a female which is named Pamina.
The character is taken from The Magic Flute (Die Zauberflöte) and is a German opera, with music by Wolfgang Amadeus Mozart. Queen of the Night is the mother of Pamina, who has been abducted by the high priest Sarastro. Tamino and Papageno draws forth to rescue her.

Kattunge nummer 2 är en hona som har fått namnet Pamina.
Karaktären är tagen från Trollflöjten (Die Zauberflöte) och är en tysk opera, med musik av Wolfgang Amadeus Mozart. Nattens drottning är mor till Pamina, som har rövats bort av översteprästen Sarastro. Prins Tamino och fågelfångaren Papageno drar åstad för att rädda henne.
 
Hon börjar sjunga 45 sekunder in i klippet.
 
 
 
 
Kitten number 3 is a female which is named Tatyana.
The character is taken from Euegen Onegin and is a Russian opera, with music by Pjotr Tchaikovsky. Tatyana is the daughter of Larina.
 
The opera takes place partly on Larinas goods, and partly in St Petersburg in the 1820s. Eugene Onegin and his friend Lensky visiting Mrs. Larina and her daughters Tatyana and Olga on their goods. Olga is Lenskijs fiancee and Tatyana immediately fall in love with Onegin, but is rejected. Onegin revenge later on Lensky by courting Olga. This results in a duel and Lenski becomes accidentally shot by Onegin. After six years of wandering life Onegin returns to St. Petersburg, where he happens to meet Tatyana, who is now prime wife of Prince Gremin. Onegin is now in love with Tatyana, who, however, despite their love rejects him. The egocentriske Onegin is now left alone and filled with anxiety and despair.
 
 
Kattunge nummer 3 är en hona som har fått namnet Tatyana.
Karaktären är tagen från Euegen Onegin och är en rysk opera, med musik av Pjotr Tjajkovskij. Tatyana är dotter till Larina.
 
Operan utspelar sig dels på Larinas gods, dels i Sankt Petersburg på 1820-talet. Eugen Onegin och hans vän Lenskij besöker fru Larina och hennes döttrar Tatyana och Olga på deras gods. Olga är Lenskijs fästmö och Tatyana blir omedelbart förälskad i Onegin, men blir avvisad. Onegin hämnas senare på Lenskij genom att kurtisera Olga. Det resulterar i en duell och Lenski blir vådaskjuten av Onegin. Efter sex års kringirrande liv återvänder Onegin till Sankt Petersburg, där han råkar träffa Tatyana, som nu är förnäm hustru till furst Gremin. Onegin blir nu kär i Tatyana, som emellertid trots sin kärlek tillbakavisar honom. Den egocentriske Onegin är nu ensam kvar och fylld av oro och förtvivlan.
 
 

Tiden gick verkligen sakta denna gång

när vi väntade på att Marussia skulle föda. Marussia har gått fri i hela huset, förutom de sista nätterna. Äldsta sonen har då ställt upp och varit nattvakt och kollat in henne då och då.
 
TACK Mattias det är verkligen guld värt att kunna få lite extra avlastning och få sova i sin egen säng, även om det ibland inte har blivit en full natt.
 
Men det är inte bara vi människor som har väntat på att det ska bli dags. Jag roade mig de sista dagarna med att fota alla katter, som bara låg och väntade och väntade på att något skulle ske.
 
 
I år provade vi att höja upp inne i bolådan, så att det skulle vara lättare för oss i samband med förlossningen. Den enda som gillade den idén på allvar var Dolce, som ofta låg här.
 
 
Ella på tunnan, en av hennes absoluta favoritplatser.
 
Vi satte upp dörren och stängde in Marussia på kvällen/natten de sista nätterna.
 
Jag skulle fota Sakhi en dag, när han låg en bit bort, men då kom han snabbt och skulle ligga nära mig, så därför blev det en sådan här mysbild.
 
En annan dag låg han på golvet, på underlaget vi har i bolådan.
 
 
På slutet satt jag mycket och pysslade och då måste ju min nallebjörn ligga nära mig.
 
 
 
Med denna kull satte vi upp ett lakan (som nu är nedtaget) för att lugna Marussia och för att hon skulle acceptera vardagsrummet som förlossningsplats. En av kvällarna hade Dolce råkat bli utstängd och då kan det se ut så här.
 

RSS 2.0