Picasso o Dumle, bildbombning - del 2 av 2

Blev tvungen att dela upp det väldigt långa inlägget med väldigt många kort. Här kommer några kort till på Picasso (Michael) och Dumle. Som ni kommer märka är dom väldigt gärna nära varandra.


Dom brukar såklart tvätta varandra också, gärna samtidigt. Här tvättar Dumle Picasso som hamnade nära honom när vi busade med Picasso.


Jag gillar stora tassar på katterna och kolla vilken härlig storlek Dumle har på sina tassar!


Avslutar med en utsiktsbild. Här skulle jag lätt kunna tänka mig att ha en sommarstuga, underbart vackert var det och väldigt lite trafik också.


Picasso o Dumle, bildbombning - del 1 av 2

Nu äntligen kommer MÅNGA bilder på Picasso (Michael) men även på Dumle. En otroligt fin, charmig, stor o maffig Ragdoll-kille som tar detta med att vara storebror på väldigt stort allvar. Dumle kommer från, rätta mig om jag har fel, S*Malenebergs uppfödning o tillhör en godiskull.

Först en hel hög med bilder på vackra och otroligt busiga Picasso. Trots att det var varmt ute så busade, hoppade och skuttade han och gav sig inte. En kort andhämtningspaus var allt som behövdes för att han skulle vara redo för mera bus. Jag skulle tro att han somnade fort efter vi hade farit. Blixten får nog bli hans nya smeknamn för snabb är han verkligen trots att han sitter i koppel i år. Vi börjar med dom lugna korten.....


Nu till några action-kort. Ett kort är eg suddigt men jag tog med det ändå, gillar hur högt han kan hoppa.


Äntligen dags för Dumle att få visa upp sig.


Mesta tiden tillbringade han dock nära Picasso. Säkerligen för att kolla att vi inte skulle ta med oss Picasso hem men även för att han är en väldigt ansvarstagande storebror. När Picasso precis hade flyttat så hoppade han gärna på stackars Dumle som snällt fann sig i allt. På dom här bilderna har han blicken hela tiden på Picasso.


Vem kan motstå Dolce?

Bilderna på Picasso o Dumle dröjer tyvärr ett tag till. Det är inte helt lätt att bara välja ut några få stycken av alla kort vi tog (över 250 kort), men under tiden får ni njuta av vackra charmbomben Dolce. Hon låg så vackert på matbordet, där hon verkligen trivs bra.

Jag är nog kär - igen

Jag har väldigt lätt för att bli kär i djur, särskilt katter. Idag har vi varit och hälsat på Picasso (Michael) och han är sååå fin, otroligt busig och supersnabb! Jag tror dom får döpa om honom till Blixten!

Picasso är jättefin (bilder kommer, ska bara gå igenom och bearbeta) men Dumle, hans ragdollskompis. Åååååå vilken otroligt mysig, charmig och supersnäll kille!!! Bilder kommer senare, jag ska försöka få ut dom ikväll.

Värmen fortsätter

och vi njuter av den. Härligt varmt och skönt tycker jag. Katterna vill gärna vara inne, helst under fläkten i vardagsrummet, när det är dag. Att gå ut i kattgården gör dom helst på em/kvällen när det har blivit lite svalare.

Dolce (o även Sakhi) ligger gärna så här, vid fönstret inne på toaletten så att hon enkelt kan hoppa ut om hon känner för det.


Imorgon ska vi fara och hälsa på Picasso (Michael) från Ängelkullen. Denna gång ska jag inte glömma kameran hemma! Det ska bli så kul att träffa ägarna och Picasso igen men även få se Dumle, Picassos ragdoll-kompis. Han verkar vara så himla mysig och snäll katt.

Flera provkort med nya kameran

som är väldigt bra. Enda nackdelen är att bilderna blir väldigt stora så jag måste komma ihåg att krympa dom innan jag kan lägga upp dom. Här kommer i alla fall flera bilder på katterna och dom flesta har min man tagit.

Alla katterna fick vara på "grönbete" en och en och det uppskattades nog väldigt mycket. Marussia var inte så glad när hon fick sitta i kattgården och vänta på sin tur, dock.

Om ni undrar varför Sakhi är så blöt på bilderna så beror det på att han har lekt med vatten. Vi har även provat filma men det tar nog ett par dagar (?) innan den läggs upp. Dels ska vi korta ner filmen lite och sen ska vi föra över den till bloggen.

En fågel fotades också, den satte sig på garagetaket och satt stilla ett tag så att Lars hann fota den.
Mera Marussia

Marussia går väldigt gärna till yngsta sonen och ligger hos honom när han är hemma. Här är ett kort där hon ligger i hans knä när han spelar tv-spel.

Nya hyllor

på "kontoret" är fixade och klara. Det ska till lite mer saker men jag tänkte idag gå dit och börja plocka i ordning. Tar en paus för att titta på simningen på tv och när jag kommer tillbaka är såklart alla 3 katterna där.

Busgumman Marussia är högst uppe på ena hyllan, jag kan tänka mig att jag kommer ha mycket sällskap när jag flyttar i ordning allt.


Kattungebesök

Var igår hos Camilla och tittade på hennes två busiga kattungar samt även på Nora och Izze såklart. Tyvärr hade jag glömt kameran hemma så ni får gå till Camillas blogg för att se charmtrollen.

Två små söta busfrön, med väldigt mycket bus i benen. Merlot, ena hannen, flyttar till Sävar så jag lär säkert se honom en hel del. 

En tyst minut

Idag (liksom tidigare dagar) tänker jag på de avskyvärda dåden i Norge. Kl 12 är det en tyst minut för att hedra offren efter terrorattentaten i Norge.


Vikter på katterna - UPPDATERAT 110724

Raphael

3 095 g (5 mån) 21/7

Dolce

3 690 g

Marussia

4 091 g

Sakhi

5 786 g

Jivara

4 331 g


Den sociala kurrmaskinen, del 2

Här kommer massa bilder på underbara, charmiga Finkel (Raphael). Eftersom det är så många bilder (o sent på kvällen) har jag bara bearbetat bilderna lite lätt.

Helena, du har så rätt. Jag tycker också att Finkel är en kopia av sin far, Bellman, men bara annan färg!

Samma fina, fluffiga krage och uttryck. Svansen som var väldigt smal när Finkel flyttade har nu blivit mycket bredare och finare. Han är förstås fortfarande en tonåring, men så har han nyss blivit 5 månader. Grattis i efterskott hela Ängelkullen!På väg att följa med hem igen, i min stora blå kasse.


En favoritplats - under sonens stol så Finkel snabbt och enkelt kan äta upp resterna....


Vi satte upp Finkel i fönstret för att försöka få några bilder där han står/sitter. Det gick sådär....

Ganska ofta ville han gömma sig bakom gardinen eller hoppa ner från fönsterbrädan.


I katternas vågskål, tom Sakhi ryms i denna skål men här ser Finkel liten ut. Blir intressant att få följa med honom under hans uppväxt!


Redan nu samma maffiga krage som sin far.En social, mysig, gosig kurrmaskin

Jag har idag varit o hälsat på hos Finkel (Raphael) och trots att det var ett tag sen vi sågs var han nyfiken, kom direkt fram till mig och hälsade glatt. Social och intresserad är nog två bra ord att använda om honom. 

Min fodervärd har gjort ett fortsatt bra jobb med honom och Finkel och sonen går även bra ihop. Förstå så kul dom två ska ha sen när sonen blir lite äldre!

Efter att ha varit och hälsat på Finkel, som intresserat undersökte min kasse och gärna kröp ner där, for jag direkt och pysslade. Eftersom pysslandet blev senare än jag hade tänkt så jag lägger bara upp en bild på charmknutten Finkel. Fler bilder kommer på lördag.


Ett nytillskott

Idag fick vi hem vår nya kamera, ska bli väldigt kul att få prova den och man kan även filma med den.

Just nu är mannen ute och provar den och jag har nog tänkt ta med den imorgon då jag ska fara och hälsa på Finkel.

Det blir perfekt att kunna filma när man är på utställningar och framför allt när man är i Sundsvall och vill kolla på alla fina sibbar som det blir i panelen.

Här kommer några provbilder.Glömsk

Var förbi sonen och Jivara ikväll och hade ju tänkt ta med vågen för att väga henne, men inte kom jag ihåg den inte. Däremot kom jag faktiskt ihåg att ta med klosaxen, vilket var bra eftersom vi skulle duscha av henne.

Det har visserligen inte gått så många dagar sen hon flyttade till äldsta sonen och peppar, peppar.... så har det hittills gått rätt bra.

Att bada tycker Jivara inte om men eftersom det går så fort att duscha hann hon inte bli lika uppstressad som hon brukar bli i samband med bad.

Idag har vi varit och köpt material till att bygga hyllor inne i ett rum. När mannen börjar bygga är det nog bäst att han stänger dörren för annars kommer alla 3 katterna att sitta och "inspektera".

3 arbetsledare

Idag har vi jobbat och röjt riktigt ordentligt på övre plan, självklart hade vi 3 arbetsledare med oss som såg till att arbetet blev väl utfört.

Det är så skönt när man får bort massa skräp men det är inte alltid så lätt att jobba när katterna ska vara framför fötterna på en ibland och kolla allt. Öppnar man en dörr så är det självklart ett ypperligt tillfälle att smita in där och kolla om något har hänt där sen sist.

Söndag idag

och vi tar det bara lugnt. Har haft testpersoner idag, kommer imorgon och på onsdag också. Det är ett stort tryck nu på att testa om man tål rasen och jag tycker det är jätteroligt.

Vi får visserligen stänga fönstret så att inte katterna smiter iväg till kattgården men jag brukar alltid muta katterna med kokt skinka när vi har testpersoner. Idag var alla på hugget, i synnerhet "fröken matvrak", Dolce.

Fick ett trevligt mail där en familj, boende här i Sävar, har testat allergin hos mig och som har klarat den bra. Nu väntar dom på att få hem en egen sibbe, från Camilla.

Jivara trivs otroligt bra med att vara ensamkatt och hon har ju gått upp en del sen kastreringen. Jag tycker hon ser mycket, mycket bättre ut nu och hade gärna tagit med henne på en utställning för att få höra vad domarna säger. Men eftersom hon inte trivs så bra på utställningar har hon gjort sitt. Ska till sonen och Jivara en kväll i veckan. Ska då komma ihåg att ta med våg så jag får väga henne också.

Marie, tack snälla för erbjudandet om att fota i Sundsvall. Jag tar dig kanske på orden!!

Det blev inget besök idag heller

hos Finkel (Raphael) pga sjukdom men vi var istället och besökte Jivara, som nu har flyttat till äldsta sonen. Jag hoppas verkligen att han ska tåla henne så att hon får bo hos honom.

Igår när hon flyttade var hon lite orolig men idag när vi var där hela familjen så var hon lugnare och var mycket hos sönerna och knuffade/buffade i synnerhet på äldsta sonen.

Jag/vi kan inte nog tacka min mamma som har haft Jivara hela denna tid och det är förstås jobbigt för min mamma att inte ha Jivara där nu. Man blir så fort van vid att ha sällskap och mamma och Jivara har verkligen umgåtts intensivt. Bla haft långa och givande samtal etc.

Här kommer några bilder på ICS S*Busungarnas Varlhona Jivara, tagna idag. Tyvärr gör bilderna inte henne rättvisa, hon har en underbar grön ögonfärg som hon har fått många komplimanger för (även av domare) o både Marussia o Dolce har hennes gröna ögonfärg.Det går väldigt sakta.....

Jag har inte riktigt tid/ro/lugnet att sitta framför datorn och bearbeta massa kort från Umeå-utställningen. Jag borde göra det - och kommer också att göra det, så småningom. Det viktigaste är att alla har fått kort, av dom som berörs.

Har ikväll knappat in avgiften för Sundsvalls Sibir-utställning, dvs för söndagens seminarium. Tror att detta kommer bli en väldigt trevlig helg, det enda bekymret jag har är hur 17 ska jag hinna fota någon katt, när jag har tre egna katter med mig och ingen i familjen följer med..... Nåja, det löser sig säkert på något sätt.

Dolce

Våran underbara högt älskade "bonus", guldklimp etc. Kärt barn har många namn. Även dessa kort är tagna nu under juli månad.Sakhi

Vår underbara älskade stora nallebjörn. Korten är tagna nu under juli månad.Marussia

3 kort på vår älskade busprinsessa, alla tagna nu under juli månad.


Blir inget besök hos Finkel idag

av olika anledningar men till helgen ska vi försöka in ett besök. Längtar efter att få se Finkel igen, ja såklart även träffa fodervärd med barn men det är ju som underförstått. 

Har idag äntligen lyckats få ut en stor bokhylla, så nu ska vi (läs: min man) snart börja fixa till kontoret som jag vill ha det. Tar nog tid eftersom han börjar jobba slutet av nästa vecka men den som väntar på något gott.....

Igelkott

Såg en igelkott och jag blev så förvånad över att dom är så snabba, den småsprang över gatan till rabatten för att komma undan mig o min kamera. Dom är så otroligt söta och charmiga, men kanske inga djur man direkt vill gosa med.Av våra katter är det bara Jivara som har sett en igelkott, dom andra var inne och slöade i värmen.

Huset sommartid

Tänkte lägga upp två bilder på hur huset ser ut sommartid, så det kan vara lättare att hitta. Börjar bli en del testpersoner som kommer igen och det är alltid lika kul! 


Hoppas, hoppas

att allt går som jag vill, för då kommer jag fara och hälsa på Finkel (Raphael) i veckan. Jag har varit lite dålig sen vi kom hem från semestern men jag hoppas att det bara är tillfälligt. Detta innebär också att det nog inte blir någon träning alls denna vecka heller.

Tanken var att jag skulle ha farit dit före vi for iväg men tiden sprang iväg och jag hann inte alls, tyvärr. Kameran kommer självklart att vara med så jag kan ta nya bilder på Finkel.

Var förbi Jivara o min mamma en sväng idag och Jivara bara njuter av att vara ute (i koppel o under uppsikt såklart) nästan hela dagarna. Det är otroligt varmt även för henne så hon brukar lägga sig i skuggan och vila. Hon har verkligen blivit fin Jivara sen kastreringen.

Våra katter fortsätter att vara inne hela dagarna. Sakhi har tom slutat sova i sängen, då han verkar tycka att det blir för varmt. Katterna går helst ut till kattgården sent på em/kvällen då temperaturen börjar bli mer behaglig.

Idag låg jag och vilade ett tag, la mig i sängen och Sakhi kom direkt. Klart att han ville gosa och klart att han ville ligga på min mage och gosa, precis som vi alltid gör på kvällarna. Inte har jag hjärta att sjasa bort honom utan han får ligga där och så njuter vi en stund. Efter ett tag gick han ner för att sen lägga sig på armen istället och där låg vi länge och bara myste....

För varmt för katterna

de vill absolut inte gå ut till kattgården utan ligger gärna i vardagsrummet, där vi brukar dra ner markisen och sätta på fläkten.

Dolce brukar ligga på rygg, under takfläkten och njuta. Marussia brukar ligga i en kattbädd en liten bit därifrån och Sakhi, han lägger sig i kattburen. Tycker det ska bli oerhört varmt för honom, men tydligen inte. När vi sen går i säng på kvällarna då vill katterna gärna gå ut i den mer behagliga temperaturen.

Sakhi har på slutet fått väldigt mycket tovor och jag tror att det är fodret som har "spökat". Nu har jag köpt nytt foder som jag hoppas ska hjälpa honom. Att vi sen var borta en dryg vecka underlättade förstås inte heller, eftersom äldsta sonen inte fick kamma honom överallt.

Men Sakhi är så otroligt snäll och tålig, han ligger stilla och ofta är det bara jag och Sakhi men ibland får mannen rycka in och prata och gosa med Sakhi. Med jämna mellanrum får Sakhi dessutom godsaker, som kokt skinka eller godis.

När vi har fått bukt med tovorna kommer jag nog prova Furminatorn på honom, det var ett bra tag sen sist. Ska kanske testa på Dolce och se hur pälsen blir. Jag vill ju inte riskera att pälsen på Sakhi blir jättetokig, nu inför sommarens två sista utställningar i Luleå och Sundsvall.Tålmodig katt


Tillbaka igen

från semestern. Har saknat katterna en hel del, sonen har bla ätit glass som heter Dolce och då börjar man ju såklart tänka på dom. Det har varit varmt medan vi har varit borta så katterna har inte velat vara ute i värmen utan mest legat inne. Ska bli intressant att se om vi får alla tre katterna i sängen inatt.

Mina tankar går till Monica och hennes familj som så onödigt och tragiskt har förlorat en älskad hund, Lillebror

På semester

Nu far jag, mannen och tonåringen på semester ett par dagar. Kvar lämnar vi ungdomen som får ta hand om alla katter och även ta hand om huset. 

Jag kommer visserligen ha med mobilen denna gång men kommer för det mesta ha den avstängd. Det enklaste sättet att nå mig är att maila mig på deltaskatter[a]gmail.com. Den adressen kan jag dessutom komma åt, bara jag har tillgång till internet.

Bild lånad från Internet.RSS 2.0