För tillfället

är det lugnt i katteriet, jag försöker att hinna med allt som jag inte har hunnit med på slutet.

Just nu är det som sagt lugnt och jag kommer inte uppdatera bloggen så mkt, instagram kommer jag nog lägga upp lite bilder på katterna då och då.

När det väl börjar hända lite mera i katteriet kommer jag skriva mera om det jag planerar (o hoppas på) för 2017. Men planer är bara planer och det är jag väl medveten om.
 
 
 
 
 
Spara

Änglakullen fyller 6 år

I samband med att Bilkullen fyller 8 år fyller även Änglakullen 6 år.  Det var Marussias första kull och hon fick 5 änglar.
 
Shekinah, som kallades för Kiara.
 
Anael, som kallas för Lufsen.
 
Galgaliel, som kallas för Lady.
 
Michael, som kallas för Picasso.
 
Raphael, som kallades för Finkel.
 
Tyvärr har två gått över Regnbågsbron, på tok för tidigt. Våra tankar går till familjerna.
 
I helgen var vi bjudna till Picassos familj och här kommer några nytagna bilder på Picasso och hans storebror (i ordets rätta bemärkelse), ragdollen Dumle.

Som vanligt ser jag inte så mkt Marussia i hennes avkommor, utan jag ser istället nästan alltid mormor Jivara o Picasso är inget  undantag.
 
Stort grattis på 6-årsdagen till Lady o Lufsen (som bor tillsammans) och till Picasso.
 
 
 
 
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

Bilkullen fyller 8 år

Idag fyller Bilkullen 8 år. Detta var Jivaras andra kull och i den kullen är bla Marussia född. Alla fick namn efter snygga bilar.
 
Det är Marussia (som är en rysk sportbil, märket grundades 2007)
 
Bugatti (ett franskt bilmärke, grundat 1909)
 
Ferrari (ett italienskt märke, grundat 1928)
 
Triumph (ett engelskt märke, som går tillbaka till 1885, då man började tillverka cyklar. Bilar började tillverkas 1921).
 
Lamborghini (ett italienskt märke, grundat 1963)
 
Kullbild, 12 veckor
 
Tyvärr har en gått över Regnbågsbron, på tok för tidigt. Våra tankar går till familjen.
 
Marussia fick 5 kullar, varav den första (Änglaullen) föddes samma dag som Marussia fyllde 2 år. 5 kullar och totalt 18 avkommor.
 
 
Stort grattis Bilkullen på 8-årsdagen.
 
 
 
 
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

Vikter feb 2017

Sakhi

5 kg

Marussia

Drygt 4,2 kg

Dolce

Drygt 3,7 kg

Ella

Drygt 4.3 kg


En film på Argus och Dexter

Jag har fått lov av Argus matte att lägga upp filmen här. Den här är tagen bara två dagar efter att Argus flyttade in. Tänk om det alltid vore så enkelt.
 
Spara

Kattmassage, del 1

Förra veckan var jag på utbildning som BJK hade anordnat. Jag tog med mig Marussia o det var väl tur det. För oj vad hon njöt av massagen.  Vi var 4 st som hade med oss katter.
 
Nästa vecka är det dags för del 2 och jag vet inte om jag tar med mig Marussia denna gång eller om jag ska byta katt och kanske ta med mig Ella ell Dolce.
 
Mycket intressant och lärorik kurs.
 

GIC S*Frostuddens Ella Fitzgerald

Ellas första kull, Chakrakullen (som kom 2015), fick jag vänta på ett bra tag. Ella gick tom två ggr o det berodde nog på att jag behandlade Ella som Marussia o åkte för sent i Ellas löp.
 
När jag kom på anledningen så gick det mkt bättre. Men trots att Ella har haft kort bit att åka de två senaste parningarna (ca 15-20 min) har Ella ändå velat/behövt vila ett dygn innan hon godkände uppvaktningen.
 
Ella fick träffa Trisse (som han kallas nu) o denna gång blev Ella dräktig. Hon parades i maj o hon mådde väldigt dåligt under denna dräktighet och det var bara tur att Ella är så stor som hon var före parningen, för hon gick inte upp mkt.
 
Dels mådde nog Ella väldigt dåligt o ville inte äta, så blev det varmt för henne o det gjorde det ännu värre. Att Ella även bar på 8 foster gjorde inte saken bättre. Ella gick upp totalt ynka +401 gram.
 
Det var en lätt förlossning då kattungarna var så små (jag har skrivit mer om kullens första tid  här), med ynka 59-74 gram. Vi valde att behålla Chakrakullen hemma tills de var 14 veckor, till skillnad mot de vanliga 13 veckorna. Dock hade kullen kunnat flytta redan vid 13 veckor, för dom gick upp bra i vikt.
 
Jag anser att en hona som mår dåligt under dräktigheten inte ska vara avelshona. Sibbarna har inte brist på avelsmaterial längre. Men en gång är bara en gång, så jag valde att para Ella med Dylan (som han kallas nu).
 
Denna gång mådde Ella betydligt mkt bättre, med Jennys kull så gick Ella upp totalt +1396 gram. Även denna förlossning gick bra och lätt, även om Ella hade haft rejäla förvärkar 2 dagar före kullen föddes.
 
Ella är en väldigt bra mamma, hon tillåter folk att hålla i hennes skatter, hon flyttar dom inte (till skillnad mot Jivara och Marussia) och även när kullen är flyttklara har dom fått snutta på henne.
 
Jag är glad att Ella fick en andra kull och att hon fick må bra under nästan hela dräktigheten. Men pga personliga orsaker känner jag att jag inte hinner med att hjälpa till att uppfostra kullarna såsom jag vill.

För mig är det tex viktigt att lära kattungarna att åka bil, att vara van vid vatten etc. O just nu finns inte den tiden. Dessutom har vi den senaste tiden fått hålla i sär katterna och det är såklart jobbigt för både två- o fyrbenta.

Därför bestämde jag mig för att kastrera Ella. Vad som händer med Majkens andra kull ell Pina (som bor på foder hos Carina) vet jag inte ännu, ja alltså om jag kommer spara någon kattunge där.
 
Det som är bestämt är att det blir inga fler kullar hos oss. Det känns tråkigt på så många sätt men eftersom tiden inte räcker till känner jag att detta blir ett bra beslut.

Ellas kastrering gick bra, hon var pigg när jag hämtade henne. Men den lilla blå kragen ville hon inte ha i början utan vi använde tratten i början och även en större krage, som jag fick låna av en vän. 

Ellas sår var väldigt litet och relativt snabbt fick hon vara utan krage, när vi var med, och efter 5 dagar tog vi bort kragen helt.
 
Här ser man Ellas mage, när hon ligger och njuter hos mig.
 
Jag har fått lära känna så många fina människor o köpare och våra kattungar har fått fina hem allihopa. Några av mina köpare har blivit nära vänner och det är jag såklart extra glad och tacksam för.
 
Uppfödningen läggs inte ner utan jag har planer för både Majken och Pina för 2017. Planer som jag berättar om lite längre fram. Sen vet jag inte ännu om jag kommer att gå vidare med någon avkomma från Majken ell Pina, det får tiden utvisa.
 
I samband med kastreringen så kommer Ella få börja om från början igen, vad gäller utställningar. Den första utställningen i år blir Umeås utställning i april. Då möts Ella och Marussia i samma grupp så det blir intressant att se vem som går bättre där.
 
För tillfället är Marussia lite väl rund och Ella har (som vanligt) för tunn svans och för lite päls. Men jag hoppas att jag ska få ner Marussia i vikt o att Ellas kastrering ska ändra på det o ge henne lite längre päls.
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

Vikter för fjärilskullen, 13 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 13 veckor

Status

Lycaena helle

F 24

128

1557

Flyttar till Luleå

Plebejus argus

N 09 24

122

1734

Flyttar till Umeå

Boloria frigga

N 09

117

1736

Flyttar till Lycksele, för att bo med sin faster.


Kurs på BJK

Ikväll blir det dags för del 1 av en kurs som jag kommer gå via min kattklubb, Björkstakatten. Denna kurs handlar om kattmassage o den blir nog väldigt intressant att gå.
 
 

En kurs för dig som vill lära dig at massera din egen katt för hemmabruk.

Kursledare Leg sjukgymnast Sophia Fagerholdt kommer att varva teori och praktik.
Deltagarna får gärna ta med sin egen katt om den är bekväm med miljön, att se andra katter osv.
Det är två veckor mellan första och andra träffen för att ge deltagarna tid att prova på kattmassage hemma, och samla ihop frågor till träff två.

Spara

Fjärilskullen är 13 veckor

Och idag är det slutbesiktning så jag var dit igår och fotade kullen. Så här snabbt har det aldrig gått att fota någon kull överhuvudtaget!!
 
Det blev ett väldigt snabbt besök eftersom jag skulle vidare igår efter att jag hade fotat kullen. En anledning till att det gick så snabbt var för att kullen var väldigt trötta och det märktes verkligen. Frigga satt helt stilla, vilket var ovanligt och oväntat.
Spara
Spara

Populäraste kattnamnen

Jag kan säga så här, att inga av våra kattnamn (varken på våra vuxna katter eller kattungar från oss) står med på listan, det är ändå lite kul att ha annorlunda namn.
 
Listan gäller topp 50 vanligaste namnen som var försäkrade i Agria Djurförsäkring i augusti 2015.
 
 Honor Hanar
 1. Smulan
 2. Doris
 3. Maja
 4. Smilla
 5. Selma
 6. Molly
 7. Sally
 8. Alice
 9. Stella
 10. Elsa
 11. Siri
 12. Saga
 13. Lisa
 14. Mimmi
 15. Zelda
 16. Sessan
 17. Busan
 18. Stina
 19. Kajsa
 20. Freja
 21. Ronja
 22. Bella
 23. Signe
 24. Svea
 25. Mysan
 26. Wilma
 27. Ester
 28. Astrid
 29. Flisan
 30. Leia
 31. Greta
 32. Dixie
 33. Kitty
 34. Sara
 35. Nala
 36. Luna
 37. Lovis
 38. Nova
 39. Märta
 40. Sigrid
 41. Tindra
 42. Daisy
 43. Lucy
 44. Ida
 45. Lilly
 46. Vilda
 47. Tequila
 48. Kattis
 49. Skrållan
 50. Iris
 1. Sigge
 2. Sixten
 3. Nisse
 4. Simba
 5. Frasse
 6. Findus
 7. Tiger
 8. Bosse
 9. Sune
 10. Ozzy
 11. Elvis
 12. Svante
 13. Morris
 14. Gizmo
 15. Tusse
 16. Zorro
 17. Pelle
 18. Sotis
 19. Måns
 20. Leo
 21. Zingo
 22. Charlie
 23. Musse
 24. Messi
 25. Felix
 26. Diesel
 27. Blixten
 28. Gösta
 29. Dexter
 30. Tarzan
 31. Bamse
 32. Alfons
 33. Harry
 34. Lucifer
 35. Zigge
 36. Trisse
 37. Sture
 38. Linus
 39. Zimba
 40. Rocky
 41. Oskar
 42. Ludde
 43. Laban
 44. Figaro
 45. Max
 46. Hugo
 47. Wille
 48. Tyson
 49. Texas
 50. Gustav
 
 

Cykelkullen fyller 1 år

Idag fyller Cykelkullen 1 år. Stort grattis till alla fina cyklar. Några bilder från när dom växte upp här. Det har hänt så mycket sen dom föddes o nu är dom stora!
 
Några nytagna bilder på Pina, som bor på foder hos Carina.
 
O så en bild på underbara Shamina, som älskar att busa med alla katter och även kattungarna.
 
Stort grattis på födelsedagen!!

 
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

Vikter för fjärilskullen, 12 veckor


Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 12 veckor

Status

Lycaena helle

F 24

128

1439

Flyttar till Luleå

Plebejus argus

N 09 24

122

1637

Flyttar till Umeå

Boloria frigga

N 09

117

1620

Flyttar till Lycksele, för att bo med sin faster.


Fjärilskullen är 12 veckor

o nästa vecka är det redan slutbesiktning på onsdag. På fredag flyttar Argus och så flyttar tjejerna sen.
 
Den här veckan tog vi med studion till Majkens kull och det är en hel del att bära på. Vi hade fullt upp med alla kattungar o Majken som ville vara hjälpsamma assistenter.
 
Wendella låg på sitt vanliga ställe och jag tror att hon kommer tycka att det blir helt underbart när Fjärilskullen flyttat!
 
Det har inte varit helt lätt att välja ut bara några bilder så det kommer massa bilder, som bonus, efter kullbilderna.
 
Kullbilderna... Ja, vad ska man säga om dom. Det började med att vi fick hålla i dom o då blev det så här;
 
Men sen kom vi på en smart sak, som faktiskt funkade. Fast vi fick hålla fast kullen ändå o släppte dom precis så att jag hann ta kort. O så fick vi göra om saken igen och igen....
 
Massa bonusbilder.
 
O så, vid det här laget, den obligatoriska hoppbilden.
 
 
 
 
Spara
Spara
Spara

RSS 2.0