Önskar er ett gott slut och ett riktigt gott nytt år

En tanke går till alla som inte kan vara med oss.

Julafton 2012 i bilder

Några leksaker fick de tillsammans men maten och godiset fick de var och en för sig och alla tyckte det var så gott med dessa mjuka pinnar som de fick.
 

Första julen för Ella

I år valde jag att julpynta mkt mindre än jag brukar och detta med tanke på Ella Bella. Det står bara mjuka saker i fönstren, förutom bakom soffan där hon inte så lätt kan riva omkull saker.
 
Vi tog fram granen och lät den vara ett dygn innan vi sen klädde den. Första tiden var den såklart väldigt spännande men nu har hon nog inte varit på julgranen på kanske 2 dygn!
 
Jag tycker att Ella har varit riktigt duktig, hon har bara tagit sönder en sak för oss och det är klart att det hängde och dinglade så frestande för henne, även om vi "flyttat upp" sakerna lite i granen.
 
En liten bildserie på Ella från julafton, som är sååå oskyldig så. Hon är inte alls ute på rackartyg utan tvärtom är hon som tjuren Ferdinand, som bara vill sitta och lukta på granen.
 

Ella , 9 månader

Ella har hunnit bli 9 månader. Hon har även hunnit löpa en gång till, smita ut genom ytterdörren (fort gick det), bli boss över katterna och ta alla favoritplatser etc. Men hur busig hon än är så förlåter vi henne allt. Denna underbara bortskämda lilla prinsessa.
 
Ella är fortfarande väldigt aktiv, hon spankulerar mycket och även om hon äter mycket så är hon, just nu, för rastlös för att gå upp i vikt. Ibland händer det faktiskt att hon kommer upp och ligger i knäet eller bredvid oss. Hon sover gärna med oss (mig o mannen), är ibland väldigt duktig på att komma när man ropar.
 
Ibland ger jag Marussia lite extra torrfoder och det är otroligt vad bra hörsel både Dolce och Ella har. Dom kommer oftast på en gång och ska också ha mat.
 
Ett par färska bilder på Ella, vårt älskade lilla monster.

Jullov

Jag har ett par dagar jullov från bloggen och bara njuter av familjen och katterna.
 
Ella går nu för tiden väldigt gärna till Sakhi och ligger och myser. Fast hon kan lika gärna även gå in till Marussia (som har börjat ligga i en transportbur). Dolce får dock vara lite mer i fred, för tillfället ska jag kanske skriva.

Med hjälp av Ella Fitzgerald

 

4e advent

Så fort tiden ändå går, idag är det redan fjärde advent. Jag önskar er en trevlig fjärde advent och en riktigt god jul.

God jul och ett gott nytt år

önskar vi er alla!

Detta är så typiskt Ella

hon tar alla andras platser och när hon väl fått platsen så kan hon ibland följa efter. Underbara högt älskade monstret Ella!
 

Det gick inte så bra

För ett par veckor sen snöade det, mjuka fina snöflingor, och jag ville gärna ta ut Ella för att få fina julkort. Det gick inte så bra.....
 
Att vara ute i snön var helt OK men det var det där med kopplet. Ella är inte van med koppel och det behövs ju inte heller eftersom vi har kattgården. Här kommer bara några bilder på en fotosession från den dagen.
 
 

Snart är det dags

för att börja slå in julklappar och jag kan tänka mig att jag kommer få väldigt mycket hjälp av Ella. Hon är överallt på en och samma gång, jag vet inte hur hon bär sig åt. Det är tur att hon är så otroligt söt och charmig ändå.
 
Hittade denna bild på Cat Vs Human och detta är Ella i ett nötskal.

Ombytta platser

Innan Ella flyttade hem till oss hade våra katter sina bestämda platser, sen kom vårt älskade yrväder och tog raskt över alla katternas favoritplatser. Så nu får katterna sova där dom hittar en ledig plats, typ.
 
Det var lite kul att se, på samma dag, hur Dolce låg på Sakhis ena plats (klättertunnan) och Sakhi låg på Dolces ena favorit (hammocken).

Skrämmande fakta

En okastrerad katt bidrar till den förvildade kattstammen, rymmer oftare, skadas i slagsmål och drabbas lättare av sjukdomar. Se därför till att kastrera, vaccinera, id-märka och försäkra din katt.
 
www.djurskyddet.se
 

3e advent

Önskar er en riktigt trevlig tredje advent.

Mjau

Lyssnade nyss på detta klipp och Sakhi låg lugnt kvar i vardagsrummet och sov. Ella satt på matbordet och tittade lite mot datorns håll, men inte mer än så. Marussia och Dolce såg jag inte skymten av.
 
Hur reagerar era katter på detta?(Ursäkta att rutan är lite liten)
 

Dolce fyller 3 år

Idag fyller vårt älskade, busiga charmtroll Dolce 3 år. Hon är född i Fashionkullen och fick 3 syskon, Gabbana, Chanel och Chaupurin, en rysk modeskapare. Tyvärr var Chanel och Chaupurin dödfödda.
 
Gabbana (som numera kallas Teo) bor i Boden. Vi var förbi Teo i somras och hälsade och fotade den mkt snygga killen som är så väldigt lik Dolce ibland. Mer om besöket hos Teo kan ni läsa här.
 
Här kommer några bilder på Dolce, tagna idag. Den första bilden visar hur hon - på ett väldigt självklart sätt - tar plats hos husse och han får sitta och äta med henne i knäet. Inte så lätt alla ggr.
 
Bild 2 visar hur Dolce har lagt sig bekvämt tillrätta i husses knä. Börjar husse sen kamma henne så snurrar Dolce runt så att hon hamnar på rygg.

Jivara fyller 6 år

Det är helt otroligt att Jivara fyller 6 år idag, har svårt att förstå hur fort tiden har gått. Jag var förbi mamma o Jivara igår och passade på att fota en trött och avslappnad Jivara.
 
Jivara blir rejält bortskämd av mamma och det tackar Jivara för. Det är många långa samtal dom två har och oftast vill Jivara ligga på rygg i mammas famn och bli kliad. Bortsett att tvätta mamma händer det även att det blir lite små kärleksnafs ibland.
 
Som om det inte vore nog med att fira Jivara idag så firar vi även Dolce, som får ett helt eget inlägg senare ikväll, allt för att fina, underbara Jivara ska få synas ett tag.
 

12 12 12 kl 12.12

 

Once in a blue moon

OK, kanske lite oftare än så kommer Marussia till mig och ska gosa. Men det är inget som sker flera gånger/dag om man säger så.
 
En dag när jag låg och vilade kom hon plötsligt, hoppade upp och lade sig bekvämt tillrätta. Hon låg där länge, länge, även när Sakhi kom. Han blev nog väldigt förbryllad över att Marussia (av alla våra katter!) låg där och tog upp hans plats.Det slutade med att Sakhi såklart fick komma upp också och gosa, men då gick Marussia.

Hur man ger sin katt ett piller

(Det är tur att det inte är så här komplicerat att ge katter tabletter.)
 
 
1. Lyft upp katten och håll den i ditt armveck så som ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på var sida om kattens mun och tryck försiktigt så att munnen öppnas. Låt pillret rulla in i munnen.

 

2. Ta upp pillret från golvet och hämta katten bakom soffan. Upprepa sedan punkt 1.

 

3. Hämta tillbaka katten från sovrummet och släng det blöta pillret.

 

4. Tag fram ett nytt piller håll katten i vänster arm med ett hårt grepp om baktassarna. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i munnen. Håll igen munnen och räkna till tio.

 

5. Ta upp pillret ur akvariet och ta ner katten från bok hyllan, ropa på din man.

 

6. Ställ dig på knä och håll fast katten hårt i fram- och bakbenen. Be din man hålla fast huvudet kör in en linjal i munnen och låt pillret glida ner längs linjalen och gnid kattens hals för att stimulera svälj reflexerna.

 

7. Ta ner katten från gardinstången. Sopa upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna och glöm inte att laga gardinerna senare.

 

8. Lägg pillret i ett sugrör tvinga upp munnen och blås i röret.

 

9. Drick ett glas vatten för att få bort den äckliga smaken av pillret och kolla så det inte är skadligt för människor. Plåstra om din man och torka bort blodet från mattan.

 

10.Stoppa katten i ett köksskåp och stäng så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en sked och skjut in pillret med ett gummi band.

 

11. Sätt upp skåpluckan med hjälp av en skruvmejsel. Ring din husläkare och fråga när du senast fick stelkrampsspruta. Släng bort din nerblodade t-shirt.

 

12. Be din man köra dig till akuten. Sitt stilla när de syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ur resterna av pillret ur ditt högra öga. Åk förbi en möbelaffär på hemvägen och komplettera lite.

 

13. Ring Djurens Vänner och be dem hämta katten, köp sedan en hund.

   

                                          

Hur man ger en hund ett piller.

1. Vira in pillret i en skiva bacon.

    Ge det till jycken.

    Klart!


2a advent

Önskar er en riktigt trevlig andra advent.

En av Dolces favoritplatser

är att ligga i hammocken, eg tänkt mer till kattungar tror jag. Den är ju rörlig så det är lätt att den gungar när hon lägger sig där, men det är många ggr vi hittar henne där.
 
En liten serie på henne i hammocken. Hon är inte på väg att ramla ur här utan det är bara hennes päls som hänger ut.

Jag har lånat en bild

från Lea på Finkel livsnjutaren. Jag måste verkligen fara dit med kamera snart och hälsa på, det är på tok för länge sen jag har träffat dom nu.

Stackars Findus

eller Vinur som det står i stamtavlan. För ett tag sen blev han påkörd av en bil o det var väl inte helt säkert att det skulle gå vägen. Men tack vare familjen som kämpat med Findus så mår han nu så mycket bättre.
 
Bråttom ut har han dock igen, tokiga kisse. Jag hade som hoppats att han skulle ha lärt sig av sitt misstag och tycka det skulle vara skönt sitta inne i värmen.
 
Findus har oftast gått upp mot skogen när han har varit ute tidigare, dvs vänt vägen ryggen. Det är ju inte lätt att veta vad som har hänt, om han har varit inne i jakten och inte hunnit undan för bilen, om han har blivit jagad eller om han gått ner till vägen själv och där blivit påkörd.
 
Vi är bara lyckliga över att han - under omständigheterna - mår väldigt bra. Bilderna är lånade från familjen.
 
Även om Findus bara bodde hos oss 12 veckor så finns han (liksom våra alla andra katter) för evigt i våra hjärtan. Så när jag såg denna bild stannade nästan mitt hjärta då han och Sakhi är så lika.
 

 
En lite äldre bild på Findus.
 
Sakhi, Findus o Podruga var våra trillingar och så Mellon som är svart. Om jag säger så här, det var aldrig svårt att säga vem som var Mellon på kullbilderna.En bild som jag bara älskar men sekunderna efter jag tog bilden hade (om jag minns rätt) Mellon hoppat ur korgen. Guro, matte till Podruga, har gjort om bakgrunden.

Att vara testhem

Bland det absolut bästa och roligaste med att vara testhem är när det går bra för testpersonen/personerna som kommer. Ikväll kom en testperson, på besök 2, och jag blir lika glad varenda gång. Hon tål i alla fall våra sibbar väldigt bra, inkl Ella.
 
Jag blir så glad varje gång sånt här händer och folk kan köpa en egen (s)katt att värna om. Snart fyller Jivara 6 år men jag kommer så väl ihåg lyckan över att jag tålde henne, en lycka som jag vill att fler ska få uppleva.
 
Jag har raggat runt lite och det finns några sällskapsköpare som man kan få komma och prova för det är viktigt att den man provar hos bara har sibiriska katter. Annars kan utfallet bli missvisande.
 
Ella var riktigt, riktigt duktig idag. Hon kunde nästan ordet "vänta" trots att det luktade så mkt kokt skinka.
 
Sen jag började ta emot testpersoner igen (i sept) så blir jag glatt förvånad över hur många som tycks tåla Ella. Merparten går det väldigt bra för och det är verkligen så kul. Men "sibbarna" har en nackdel, dom är nämligen beroendeframkallande.
 
Jag som hade gjort allt (både avlat och ställt ut) skulle nu eg bara ha Jivara till sällskap. Jag är så glad att jag ändrade mig för så mkt kul jag har haft dessa år med alla trevliga kattfolk!
 
Nu äger jag 5 sibbar, varav jag har 4 hemma. Beroendeframkallande är verkligen rätta ordet!

Vikter, 121127

Ella         3,2 kg
Dolce      4,1 kg
Marussia 3,5 kg
Sakhi      5,8 kg

Vårt lilla busfrö Ella

I helgen kom det plötsligt väldigt mkt snö. Vi har tidigare inte haft nästan någon snö alls.
 
För Dolces skull sätter vi ut en planka vintertid (fast det är nog skönt för alla katter att använda den) och vi har även en stol placerad under fönstret. Mycket med tanke på Dolce även det, men även med tanke på Ella och när vi sitter i kattgården.
 
Den stolen står placerad under fönstret så att man kan mellanlanda där. Igår ville Ella absolut gå ut i snön så vi öppnade såklart fönstret och lät henne gå ut.
 
Ella är van att hoppa ner direkt till stolen och sen vidare ner. Men denna gång gick det inte så bra. Ett skutt ner på stolen och sen halkade hon vidare ner till altangolvet.
 
En tuff tjej detta dock för hon brydde sig inte om att hon nästan helt och hållet försvann i snön. Underbara älskade busfröken Ella! Inga bilder från igår men däremot en gammal bild på fröken bus, som Linda har tagit i maj 2012.


1a advent

Önskar er alla en riktigt trevlig första advent.

RSS 2.0