Utställning i Luleå

I helgen var vi på Cool Cats utställning. Eftersom Sakhi (o Jivara) är låst från utställningar i Sverige, tills dom tagit sista certet utomlands, frågade jag om jag fick ta med mig Sakhi som sällskap till Marussia. Det var ju ändå hennes första utställning tänkte jag. Det var ju inga problem med det. Iofs är Marussia en framåt ung tjej, men sällskap är ju aldrig fel. Så här såg det ofta ut i buren.



Själva bedömningen gick jättebra i lördags. Hon var inte ett dugg rädd ell orolig, här är hon hos husse strax före bedömningen.


Hon fick bra omdömen och blev tom NOM!!


I panelen blev hon dock utslagen men med tanke på att hon tävlar i klassen 6--10 månader och hon nyss har fyllt 6 månader så tycker jag att hon gjorde det väldigt bra!

Det här är min uppfödnings 3e nominering. Dels fick Podruga NOM i sin första utställning, ungefär samma ålder som Marussia, Marussia fick sin nu och en liten del av äran tillkommer väl mig genom att S*Frostuddens Roselia förra utställningen i Piteå fick NOM. Pappa till den skönheten är ju vår solstråle, Sakhi.

Idag, söndag, gick det inte riktigt lika bra. Hon var lite mer orolig men det kan bero på att en katt "exploderade" strax innan Marussia skulle fram till domarbordet. Hon fick i alla fall fina omdömen även där och skulle kanske haft en chans på en till NOM om det inte vore för att hon var lite fräsig.

Fler bilder från utställningen i helgen och Piteå kommer senare, förhoppningsvis redan till veckan.


Busungarnas Valrhona Jivara

Oftast visar jag bara bilder på Marussia eller Sakhi men idag tog vi en liten serie kort på vår ♥ gumma. Kortet vi tog inne har jag just nu som skrivbordsunderlägg.




Grattis i efterskott

I fredags blev Bilkullen 6 månader! Tänk så fort tiden har gått ändå. Hoppas ni ägare fick mitt sms (i lördags).

Marussia älskar verkligen att vara ute o är inte alls som Sakhi var i början, hans första sommar. Han tyckte det var lite jobbigt att gå ut då i början men Marussia har älskat det direkt.  Idag tog vi bara ut Jivara en kort stund och såklart att dom andra katterna också ville gå ut. Marussia låg på hallmattan hela tiden och väntade....



Snart är det dags för bad av lill-gumman och på fredag åker vi upp till Luleå, för att vara på Cool Cats utställning. Sakhi kommer följa med, men bara som ren sällskapskatt.


Marussia

Vår lilla gumma som verkligen avgudar min man. Hon kommer till honom i sängen, sover på honom (ibland hos mig), kurrar och pratar och är så go'. När han sitter i soffan brukar Marussia sitta/ligga nedanför hans fötter och stirra på honom, detta oavsett om han nyss har lekt med henne eller inte. Marussia är en ganska stor ung dam som vid 5,5 månad vägde drygt 2.9 kg.

Här busar husse och Marussia ute, med hennes älskade pinne. Precis som sin mor tar Marussia pinnen i munnen och går i väg en bit.


Det är inte alltid mamma Jivara uppskattar sin dotter, ibland fräser hon till när hon ser henne. Samtidigt kan dom stå och äta torrfoder från samma tallrik så det är nog inte så allvarligt. Jivara brukar inte uppskatta att Marussia kommer fram när vi försöker leka med Jivara, då blir Jivara fort stött och slutar leka. Men som sagt, dom kan minsann vara nära varandra också.


Men allra mest är hon ju såklart med sin älskade storebror Sakhi. Sakhi och Marussia kommer otroligt bra överens, dom springer och busar med varandra och han tvättar gärna (ibland med lite våld) Marussia. Dom sover gärna tillsammans också, som här där dom har trängt in sig i vår lilla transportbur.


Bugatti

Bugatti bor ju numera i Norge med sin kattkompis Ziggy och två småhussar. Hon har lärt både sig och Ziggy att öppna dörrar, vilket jag är glad för att hon inte gjorde här! Jag fick nyss det här kortet av dom två tillsammans.

Smilla, aka Ferrari

Smilla har varit med om mycket under sin korta tid i Robertsfors. Hon har fått vara till en stuga flera gånger, där hon får vara lös. Hon älskar att gräva i sanden och hon är en rackare på att fånga byten, bla så har hon fångat en ödla o en fågel. Hon följer med matte L & J mycket och jag bara älskar den här bilden!


Triumph

Ännu ett kort från utställningen. Här sitter Triumph på domarbordet, jag måste än en gång få berömma matte o husse som verkligen gjort ett underbart jobb med Triumph. Han har alltid varit lugn och cool men detta var ändå hans första utställning och han är inte van vid andra katter. Han är visserligen en stor o tung kisse, som vid 5.5 månader väger 4.4 kg men han är inte fet, även om kortet ger det intrycket. Sorry E & J!

Tussan, aka Lamborghini

Det här är ett kort som jag nog inte har visat av Lamborghini tidigare, det är från när jag lämnade henne hos hennes nya familj i Åsele. Hon var inte särskilt bekymrad över att hamna på ett nytt ställe. Här är hon hos yngsta mattens sovrum och busar.

Våra katter

Har länge tänkt uppdatera lite på bildfronten men det har varit så mycket runt omkring mig/oss ett tag. Här kommer i alla fall några utebilder på våra underbara katter. Så här kan det se ut när katterna är ute samtidigt (vilket dom ju oftast är). Längst fram är Marussia, sen Sakhi och längst bort (med Sakhis koppel på sig) ligger Jivara. Självklart sitter någon av oss ute för att ha koll på när dom trasslar in sig.


En bild på vackra Jivara, som roligt nog börjat gå upp i vikt. Man ser hennes favoritleksak till vänster, en svart pinne. Hon ♥ att man drar den i gräset. Det enda jobbiga är att vår lilla "galning", dvs Marussia, snabbt rusar dit och vill busa.


Sakhi älskar också att vara ute, ofta sitter/ligger han och bara blundar. Denna sommar har han fångat många fjärilar och trollsländor. Förutom att fånga insekter så älskar han att jaga vattenstrålar. Då springer han och även fastän han blir blöt så bekymrar det honom inte ett dugg!  Här har han fått syn på något intressant.


Marussia, vår högt älskade lilla "galning". Galning brukar vi kärleksfullt kalla henne för hon är på hela tiden! Hon är en riktig kurr-maskin och älskar att prata. Oftast har hon så mycket bus i benen att hon tycker det är jobbigt att vara stilla mer än korta stunder. Hennes absoluta favoritleksak är också det en pinne, men helst ska man inte vara i gräs. Det är roligare om man håller till på altan eller inomhus.



Sen vi kastrerade Sakhi har han upptäckt hur gott det är med mat. Nu för tiden så kommer han, även om vi inte ropar hans namn! Det räcker att vi står i köket och ropar ett namn så kommer han.

Vi har tidigare haft torrfodret stående på köksgolvet men det fick vi sluta med då han gnagde sönder förpackningarna och kom åt maten. När vi flyttade det till en stor kasse så såg det ut så här, samma kväll.



Till slut såg det ut så här


dvs, han står med huvudet före i kassen där vi har torrfodret.


Helgens kattutställning

gick bara bra, på alla sätt och vis.

Både Jivara och Sakhi tog sina sista svenska cert, så nu måste dom utomlands och försöka ta sista certet (o titeln) där. Jag har redan anmält Sakhi till en utställning i Drammen, i oktober. Hoppas jag kommer med och hoppas att han sköter sig lika fint som han brukar göra!

Här kommer bara några kort, det var en väldigt jobbig helg (värkmässigt) för mig och jag är inte helt fräsch ännu.

Jivara och Sakhi delade dubbelbur, första gången, och det gick jättebra. Vi hade glömt ta med oss något för katterna att ligga i, tur nog nöjde dom sig med filten och struntade helt i kattlådan.

Dom börjar bli rätt van att vara på utställningar nu och det här är ett bra kort på Jivara, från helgen.



Sakhi var så trött att det gick inte att få honom att öppna ögonen. Om han fortsätter att bli ljusare så kommer han inte synas så mycket mot det nya burskynket.


Eftersom både Jivara och Sakhi tog sina cert i lördags så ABS:ade vi dom men lät dom vara kvar i hallen, för vi ville självklart se Triumph på söndagen. Snacka om att vara en lugn o cool kille! Lite otur hade matte E med burplaceringen men efter att ha frågat så fick dom byta plats och hamnade nära oss. Det är ju inte så kul att sitta helt själv på första utställningen och dessutom långt bort från "sin" ras. Nu hamnade Triumph precis mittemot oss istället och det var ju bra.

Jag har bara valt ett närpoträtt på Triumph. Det är tyvärr nackdelen med svarta djur, det kan ha en tendens att bli en svart "klump", beroende på vad det är för bakgrund. Vi hade även med oss vågen och vägde honom. Drygt 4,4 kg och han är 5.5 månad. Jag tror vi ska dra med vågen till Cool Cats utställning och kolla om han går upp mkt på dessa 2 veckor.

En helt underbar katt och matte/husse har verkligen gjort ett bra jobb med honom! Han fick EX1!


Sakhis dotter, S*Frostuddens Roselia, var där både lördag och söndag. Hon är så söt, så söt. På söndagen blev hon NOM


så då var det ju självklart att vi skulle stanna och se hur det gick (vi hade fått dispens för att åka när vi ville).



Roselia fick en röst och det tycker jag är bra, med tanke på att hon "pratade" en del när domarna lyfte i henne.

Här kommer en bonusbild på söta, charmiga Roselia. Visst är hon väl för fin? Jag kommer bearbeta och lägga ut mer bilder senare i veckan. Just nu har jag tyvärr inte tid.

Vikter

I fredags vägde jag våra katter och här är deras vikter.

Jivara drygt 3,7 kg
Sakhi drygt 5,4 kg
Marussia (5,5 mån) drygt 2,9 kg

Jag släpade med mig en våg och vi vägde Triumph idag och han väger drygt 4,4 kg!!

Bilder och mer info från utställningen kommer senare.

Så fort det kan gå

Pratade med en uppfödarkompis i veckan om bla hennes hona som kräktes mycket. Kompisen hade vätskat upp henne och skulle ta henne till veterinär om det inte blev bättre. Jag ringde igår eftermiddag för att bla kolla hur det var med honan. Det hade inte blivit bättre utan blev mycket, mycket värre. Det slutade med att hon fick avliva sin vackra lilla prinsessa. Tårarna kom när jag läste kompisens mail där hon berättade om prinsessans sista dagar. Inte var hon gammal heller, hon var född 3 månader före Marussia och det känns så hemskt att bli tvungen att ta bort ett högt älskat husdjur. Mina tankar är med er, hela familjen.

Jivara har blivit mormor

Ett riktigt stort grattis till Podruga och Belucha (som kallas Luka) som har blivit föräldrar till hela 6 stycken ljuvliga kattungar. 4 är killar och 2 är tjejer. Alla är silver, en tabby, resten tigré.

Här kommer några bilder, som jag har fått ta från Guros hemsida. Tack Guro för dom fina bilderna! Läs mera på hemsidan om Podrugas förlossning, som gick snabbt och lätt.

Jag kommer med stor spänning följa dessa små silverklimpar under uppväxten och det ska bli mycket intressant att se vilka fina namn du väljer, du hade ju en hel hög bra namnförslag. Nu är bara frågan hur jag ska kunna vänta 6--8 veckor innan jag kommer ner och beundrar underverken.

Först en bild på föräldrarna.


En gruppbild på mamma Podruga med barn.


1:an, en kille, vägde 111 g när han föddes.



2:an, en kille, vägde 106 g när han föddes.



3:an, en hona, vägde 92 g när hon föddes.




4an, en hona, vägde 91 g när hon föddes.



5an, en hane, vägde 107 g när han föddes.



6an, en hane, vägde 110 g när han föddes.


Redan augusti

Just nu händer det inte så mycket, vi har ganska fint väder och det blir lite gjort inne. Katterna är ute en hel del och njuter av det. Jag har fotat katterna ute men är lite slö på att lägga upp nya kort, ska försöka bättre mig - sen, längre fram...

Nu är det inte länge kvar till kattutställningen i Piteå, det ska verkligen bli kul. På lördag har dom en domare (som dom hade i Umeå), det ska bli kul att höra vad han tycker om våra katter nu. Jag vägde Sakhi 20/5 (dagen efter kastreringen) och då vägde han lite drygt 4,3. Förra veckan vägde Lars honom och då vägde han 5,5 kg. Japp, han ÄR matglad Sakhi.

Jag har beställt visitkort - till slut. Blev en bild på Sakhi, där man ser hans huvud bara. Jag hoppas att dom blir lika snygga som dom såg ut på skärmen.

Vår sociala "terrorist" fortsätter att komma hit o vi fortsätter att jaga bort honom. Av olika anledningar har vår granne många besökare med bil och dom parkerar på gatan, utanför vårt hus. Under bilarna ligger Maskot och trycker samt tittar hit. Jag är lite orolig för att det ska hända en olycka så småningom. Han är inte den som flyttar sig frivilligt för bilar inte. Jag kom hem en kväll och han satt mitt i gatan, nu svängde jag in före jag nådde honom men han gjorde ingen som helst ansats att flytta på sig. Japp, tjurig och envis är han verkligen! Men sååå snygg, bara han skulle hålla sig borta från vår gård.

RSS 2.0