Vikt, 110930

Var förbi Jivara en snabbis idag och vägde henne bla. Just idag väger

Jivara

4479 g


Nu är det inte många dagar kvar

innan jag kan kolla och se om Marussia är dräktig. Hon är inte lika hungrig denna gång men sover lite mer än vanligt. Fast det har även Sakhi o Dolce gjort, så jag vet inte om det bara är vädret. 

Jag o äldsta sonen har varit på besök idag, hos en snygg kattkille på 13 månader. Ett kort, taget med mobilen, kommer upp senare idag/imorgon.

Avslutar med ett kort på Marussia taget i våras, då hon var 14 månader gammal (o Ängelkullen var 2 månader). Önskar er alla en trevlig helg!

Muminkullen

växer sakta o säkert. Jag kommer fara o hälsa på när dom är runt 5-7 veckor, vad som nu passar för Emma. Det ska bli så otroligt kul att få se busfröna då. Jag antar att det kommer vara full fart som gäller!
En underbar bild har Emma här, jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser bilden.

Så jag hoppas verkligen att jag har fel och att Marussia är dräktig, ännu dröjer det dock ett tag till innan jag vet lite mera säkert, och att även vi kan få små söta kattungar mitten av november.

Lugnt för tillfället

och lite händer, för en gångs skull. Jag har varit på vift idag, blev längre än jag tänkt, och snart far vi bort ett tag ikväll för att fira en som fyller år.

Jag vägde Marussia igår morse o på 10 dagar så hade hon gått ner 2 gram. Inte för att det säger så mycket och det återstår en vecka innan jag kollar in hennes tissar. Det är bara att avvakta och se vad som händer.

En lättnadens suck?

När Casper for i lördags är jag ganska säker på att Sakhi drog en lättnadens suck.
Marussia låg till att börja med själv i sin blå blomma, ett par timmar senare hade hon fått sällskap. Först när Marussia hade fått nog gick hon från kattbädden. Rätt fascinerande att dom båda två rymdes i blomman.


Bilder på Finkel, 110903

Har fått bilder som duktiga Linda Karlström lyckades ta på Finkel (Raphael) som för en gångs skull inte var på sitt bästa humör. Annars har jag tyckt att han är på så bra humör jämnt, trots att han inte haft matte där.

Jag gick upp till Linda efter att jag hade fixat till Sakhi (som skulle upp till panelen) för fotografering. Det slutade med att jag tom fick utställningshålla Finkel!

Nu har han gjort sitt som fertil hane på utställningar, men jag hoppas kunna övertala fodervärden att ställa ut honom senare.Omplacering av katt

Såna här saker är alltid jobbiga men ibland har man inget val. Casper, som nyss har varit hos oss, måste få ett nytt hem och det snarast. Han är en mycket social, mysig kille och är nykastrerad.

Han har fått träffa 4 honor, inklusive Marussia. Nu avvaktar vi för att se om parningarna har tagit.

För mera information, som pris etc, vänd er till matte Marie Sundberg. Enklast når du henne på 073-09 13 370. Marie vill gärna ha fortsatt kontakt med Casper o hans nya familj.

Här kommer några bilder från när han har träffat Marussia.


Nu är mysiga Casper

på väg hem. Det var verkligen blandade känslor när han for. Jag förstår att matte Marie har saknat sin prins, nu hoppas jag att allt går bra när han kommer hem igen och att husse Lennart klarar katterna.

Så snart är det dags att gå in till tvättstugan, ta bort allt plast och dammsuga/skura. Något som däremot känns bra är att kunna använda tvättstugan igen, allt har varit provisoriskt utplacerad på olika ställen i huset.

Marussia ligger just nu utplacerad i en kattbädd, blomman som jag även har på utställningar. Jag ska väga henne till veckan och kolla om något har hänt med vikten, men hon är i alla fall inte lika glupsk i maten, som hon var förra gången. Men det behöver ju inte betyda något.

Kortet är från Sibirutställningen i Sundsvall, 3/9 2011, taget med mobilen.

En snabbvisit

gjorde jag ikväll hos Finkel (Raphael). Jag lämnade över blöjbxyan med inlägg men framför allt Feliway och en adapter som min underbara fodervärd får låna.

Just nu är Finkel lugn, även om han har börjat få en liten attityd, men det luktar inte fertil hankatt ännu, tur nog!

Hans första dejt blir nog i december och jag kommer ta HCM, FIV/FELV samt blodprov i nov/dec.

Att få på blöjbyxan var inte roligt, han var otroligt slingrig men till slut satt den där. Här är två bilder på Sakhi som nästan aldrig behövde ha den på sig, när han var fertil avelshane.


Ny favorit

Jag har blivit en ny favorit hos Dolce. Dels kommer hon gärna o sover i min säng, framåt morgonsidan, men även när jag - som nu - tex sitter framför datorn. Även om både jag och mannen är i vardagsrummet kan hon ibland nobba mannen o komma till mig istället.

Men vad gäller att kamma så är husse bäst!

Kastreringen gick bra

för Casper idag. Hämtade honom efter min träning. När jag steg in hos veterinären hoppade jag dock till eftersom jag fick en väldigt utskällning av en schäfer. Hunden vägrade sluta skälla trots att matte försökte få tyst på hunden, så hon fick helt enkelt gå ut med hunden tills det var dags att komma in igen.

En väldigt vaken Casper fick jag ta emot o allt hade gått bra. Har suttit med honom i tvättstugan o hållit koll på honom o även pratat med matte Marie, som såklart saknar sin prins. Casper blir mest troligt hämtad på fre, kring lunch, och det är blandade känslor när han far.

Det blir skönt för honom att få komma ut ur "fängelset" för han är otroligt social o gosig men jag kommer nog sakna honom, för som sagt han är otroligt social o gosig.

Dolce är väldigt intresserad på vem det är som finns i tvättstugan, hon står gärna på andra sidan dörren och lyssnar. Sakhi är också intresserad men inte lika mycket och Marussia verkar bry sig minst.

Nu blir det två spännande veckor kvar innan vi vet om parningarna har tagit. Det gäller bara att hålla tummarna o vänta.

En mysig o social kille

som bara vill komma ut från sitt "fängelse", dvs tvättstugan är ju Casper. Även när jag sitter med honom på golvet så är han inte riktigt nöjd, utan vill komma ut. Han står o lyssnar vid dörren och jag gissar att det är Dolce som står på andra sidan då. Dolce är väldigt intresserad av vem det är som finns på andra sidan dörren.

Casper kastreras imorgon, onsdag, och sen hämtas han när han fått återhämta sig i lugn o ro. Så har det inte tagit mellan Marussia och Casper så får jag leta en annan hane. Casper har i alla fall varit väldigt lugn o snäll och inte markerat ett dugg här. Tror att hans markeringar hemma hos sig berodde på att Marussia inte ville para sig direkt.

UPPDATERING:
Casper var så mysig o gosig igårkväll, svårt att vara stilla. Varje gång jag försökte ta ett kort rörde han på sig. Detta är taget när han låg i mitt knä o lyssnade när jag lockade på honom. Inte det bästa kortet men så är det dels taget med mobilen och dels var han väldigt rörlig igår. Detta är nog en kille som kommer bli väldigt lycklig när han får komma ut ur "fängelset" hos oss och komma hem till friheten igen. 

Trötta katter

Dolce har idag hjälpt husse att rensa bär.


Sen blir man väldigt trött.

Mera bilder på Marussia o Casper

Marussia fick komma ut från tvättstugan i fredagskväll, men hon har varit inne o hälsat på Casper (medan vi varit med) och dom kommer bra överens. Här kommer några bilder från olika fototillfällen.


Casper är van att få vara med matte Marie jämt så det är jobbigt för honom att sitta instängd i ett rum.  Vi har dessutom inte kunnat låsa dörren till parningsrummet så för att inte Casper ska kunna få upp dörren (hemma öppnar han dörrar) fick vi ta till en nödlösning. Alla sätt är ju bra sägs det.


Idag har vi släppt ut Casper i kattgården. Måste vara skönt för honom få komma ut ett tag, även om jag inte har möjlighet att sitta med honom hela tiden.

SÄSK-träff i Innertavle

Snart blir jag hämtad och vi ska fara till Pia och titta på hennes kattungar. Detta blir första träffen i höst och även om jag har träffat många på utställningarna i Luleå o Sundsvall så ser jag verkligen fram emot denna träff.


Trevligt med besök

Vi har haft ett mycket trevligt besök av Lady & Lufsens ägare idag. Så kul att dom kom hit igen! Nu hann dom även se Marussia o Casper och båda tyckte att Casper är en stilig kille. Casper har ett underbart temperament och är en lugn o trygg kille, trots att han är på bortaplan. Nu, när han inte är lika uppvarvad så gosar han och kurrar mycket.

Ikväll kommer vi släppa ut Marussia för nu är Casper less henne. Dom är så fina tillsammans och jag tror att det kommer bli jättefina kattungar, om det har tagit. *håller tummarna*

Finkel, 110912

Två bilder av Finkel (Raphael) innan han fick åka hem. Denna gång provade jag att inte ha på radion och han var faktiskt tyst 80% av färden.


Marussia o Casper, många bilder

Stackars Capser är lite uppvarvad, men snäll kille ändå. Jag är imponerad över hans tålamod. Han försöker titt som tätt att para sig med Marussia och när hon höjer tassen så backar han. Två ggr idag har jag dock sett han har slagit till henne - i ansiktet! - med en tass, utan att hon har gjort något. Kanske tänker han att det är bäst att slå till först....

Jag brukar väldigt sällan känna av sibbarna men Casper känner både jag o äldsta sonen av. Det blir lite mer tungt att andas för oss båda så vi försöker att inte vara där inne alltför länge per gång.

När jag och yngsta sonen var in idag ville Marussia bara ligga o gosa i sonens famn. Stackars Casper tyckte nog inte det var så roligt. Blötmaten åt han upp, om än lite stressigt. Det är verkligen jobbigt att vara en fertil hankatt som bara vill para sig, hur ska man då hinna äta mat?

Några bilder från idag. Marussia är, som jag tidigare har sagt, inte "min" katt men just idag var jag bra att söka hjälp/skydd hos. Här sniffar hon in mina byxor.


Här har Marussia just satt upp tassen mot Casper, som backar.


Sen var vi lite elak mot Casper. Mannen lyfte upp henne i famnen och Casper hittar henne inte först. Han var och letade runt mig, åt lite mera blötmat, fortsatte att leta henne men till slut hittade han henne.


Casper markerar som sagt men hittills (peppar, peppar....) har han bara markerat i lådan. Han går ofta på lådan o markerar i sin frustation över hur trög Marussia är.


Dom kommer dock bra överens, kan äta från samma tallrik och är nära varandra, väldigt ofta.


Vackra Casper!


Marussia söker skydd hos mig igen och Casper lägger sig nära henne. Han har så härlig stil när han sitter Casper!


Bilder på Muminkullen

dvs Roselias o Caspers kull hittar ni här. Så otroligt fina och lilla fröken Knyttet/Snorkfröken stal mitt ♥ även om dom andra är lika fina.

Jag fastnade i telefon ikväll men har fotat Marussia o Casper o sitter nu o försöker välja ut bilder att lägga upp. Försöker hinna få upp dom så fort som möjligt.

Sakhi har blivit morfar

Det är honkatten S*Frostuddens Roselia, som numera bor hos Emma, som idag har fått 4 kattungar. Pappan till kullen heter Charmalov o kallas för Casper. Det är alltså samma hane som jag har hemma just nu i vår tvättstugan. En mycket snäll fertil hankatt.

Grattis Emma!!  Jag hoppas kunna få några bilder imorgon att lägga upp här.

En lång dag

blev det idag, vi var hemma strax före 18.30-tiden och satte då in Marussia o Casper tillsammans i tvättstugan. Jag var lite orolig över att Marussia skulle ha kommit ur löp eftersom hon åkt 25 mil idag.

Casper är en sann gentleman. Han var tyst i bilen, bara Marussia pratade lite då o då, ända tills vi tog bort jackan från hennes bur och Casper fick se henne. Då började han prata ordentligt.

In i tvättstugan med båda två och efter att ha tittat till dom ett tag gick vi därifrån för att äta - dvs ända tills jag kom på att Casper kan öppna dörrar!! Ingen bra egenskap som jag vill att han för vidare till sina kattungar.

Vi fixade till så att han inte ska kunna öppna dörren och lämnade dom två i fred ett par timmar.

Nu, när hela familjen gick in i tvättstugan för att säga godnatt fick vi se en parning. Han hade dock lite problem ett tag men Marussia fann sig i det mesta - tills själva parningen var gjord. Det är så fascinerande att se hur mycket respekt hanarna har för honorna. En höjd tass och han nästan ligger platt på golvet.

Casper är dock en rymmare, tom snabbare än Finkel, och det säger en hel del! Just nu är han inte lika brydd om att rymma eftersom han äntligen får para sig. Men om ett par dagar lär han vara ruskigt snabb ut ur tvättstugan.

Nu hoppas vi att det blir resultat mellan dom två och att det blir fina små kattungar om drygt 2 mån. Ska fota imorgon och försöka hinna lägga upp foton. Har dock träning i morgon som gör att jag är borta hela eftermiddagen.

Ska även försöka lägga upp korten på Finkel imorgon också.

Nytagna bilder på Jivara

Var förra veckan o hälsade på Jivara och passade då på att fota henne. Hon har verkligen blommat upp dels sen hon blev ensamkatt men även sen kastreringen. Underbara älskade gumman, som kan ha sina speciella idéer ibland.Ändrade planer

Casper har det verkligen inte lätt, Marussia vill fortfarande inte släppa till så han har i sin frustation börjat markera en del. Det kan ju tyvärr bli så ibland med fertila hanar.

Ett stort problem blev det dock i em när Maries man gick in på toan och fick andnöd - tom så han fick fara till akuten. Vi far därför upp imorgon fm o hämtar hit Casper, Marussia o bilskrället. Sen är det bara att hålla tummarna att det går bättre här, att Marussia inte stannar upp i löpet.

Enligt dagens rapport är hon på väg in i löp, men inte helt o hållet ännu.

Sååå, em har ägnats åt att göra mat, gosa med Finkel och framför allt tömma tvättstugan. Inget ont som inte har något gott med sig.

Ett steg framåt

för Finkel (Raphael) att bli avelshane. Han har idag varit till veterinären och kollat testikelstatus. Helt u.a, som väntat. Trots att det eg är lite olyckligt att han måste transporteras fram o tillbaka (nästa gång blir HCM-test) så är han ändå en lugn o trygg kattunge. Han var lite olycklig imorse när mannen kom hem med honom, men han piggnade till lite när han fick blötmat.

Jag ska fota Finkel ikväll, innan han åker hem igen, och lägger då upp korten. Men räkna med att det tar ett tag.

Marussia o Casper, uppdatering

Det går sakta framåt, men lite för sakta för mig. Det är så otroligt tomt o tyst utan Marussia, trots att vi har två katter till. Det är lite lustigt att jag saknar skruttan så mycket för oftast kommer hon inte fram till mig direkt utan väljer att istället gå till yngsta sonen.

När jag nu ska prata med katterna så kallar jag dom ofta Marussia. Jag vet dock att hon har det jättebra med Casper, dom är tillsammans hela tiden nu och kan nos-pussa på varandra, äta bredvid varandra etc utan problem. Tur han är en sann gentleman och väntar in henne.

Som det ser ut nu far vi upp på torsdag o hämtar hem henne, ja om dom är klar vill säga. En bild från förra veckan som Marie skickade till mig.Har fått bilder på Kiaras bror Ivar

Jag bad att få några bilder på Ivar att lägga upp här i bloggen.

(Tack för rättelsen G, jag var rätt låg när jag skrev detta o tänkte bara på Kiara o Axel).

Det är såklart otroligt tråkigt och jobbigt det som har hänt med Kiara och folk kanske kommer att prata över att dom så snabbt har skaffat en kattunge igen. JAG bryr mig inte för jag känner familjen och jag är GLAD över att dom har fått hem Ivar. Han kommer få det så bra där, med mycket kärlek och värme. Kiara får dom nu hämta hem men själva rapporten dröjer ett tag till, upp till 2 månader. Jag kommer självklart berätta vad som händer så fort jag vet något.

Hela familjen E, njut av er underbara prins och bry er inte om vad folk eventuellt säger. Ni kommer aldrig glömma Kiara eller Axel och som jag skrivit tidigare - jag är glad att ni har hjälp av Ivar när Kiara nu kommer hem.

Här kommer några (oredigerade) bilder på Ivar.

Har haft testbesökare idag

som kom med en sån underbar fin bukett! Den kom precis vid rätt tillfälle, så tusen tack igen!! MEN man behöver såklart inte ta med sig något när man kommer, jag tycker det är så kul att surra katt och visa upp våra älskade katter. Även om det känns konstigt o tomt med "bara" 2 katter hemma.

Ett par timmar senare såg det ut så här, båda katterna var helt utslagna. Dolce hos bästa hussen, dvs min man.


Sakhi i sin favoritbädd.

Snart kommer Finkel

hit ett tag. Jag har bokat tid hos vet imorgon, ska kolla upp testikelstatusen. Något man måste göra när dom ska gå i avel. Min underbara fodervärd (tack vännen!) går upp extra tidigt så att mannen kan hämta Finkel när han slutar jobba imorgonbitti. Sen får Finkel sova tillsammans med mannen tills det är dags att fara till vet.

Anledningen till det är helt enkelt att min fodervärd går skola och jag inte vill sitta på stan ett par timmar med två katter i bilen, ska passa på att vacc Jivara också.

Blir sugen på nya utställningar

eftersom det har gått så otroligt bra de två senaste helgerna. Sitter och tittar lite på utställningslistan och funderar varför man bor så långt norrut.

Önskar alla sibbeutställare lycka till i SW som är i helgen.

En sann gentleman

väntar artigt in sin date. Casper sitter på Marussias transportbur.

Dolce

Tog ett kort på Dolce när jag provade mobilen. Vår underbara lilla gumma. Hon saknar verkligen Marussia och har hängt oss i hasorna ett bra tag.

Jivara

Sonen har provat att ha Jivara ha sig ett tag för att kolla allergin o det går sådär. Han tog i alla fall ett kort på henne och skickade till mig. Mysgumman som har blivit som en helt annan katt när hon blev själv.


Vikter, 110906

Sakhi

5834 g

Dolce

3766 g

Marussia

3939 g


HCM-test på Marussia samt många kort

Igår for jag till Öjebyn för att HCM-testa henne, hon har ett friskt o bra hjärta.

Direkt efter for jag till hanen, som bor i Öjebyn. Hanen heter Charmalov, men kallas för Casper. Där får nu Marussia stanna tills parningen är klar. Hon började ju löpa lite lätt i Sundsvall, så jag hoppas att det inte ska ta alltför lång tid.

Marie, som har Casper, har även två andra sibbar. Båda kommer från Wesai's, den ena heter True Blue men kallas för Ceasar, den andra heter Zorro men kallas för Hobbe.

Underbara katter alla tre! Men jag föll lite extra för Ceasar som påminner väldigt mycket om Sakhi.

Ett stort tack till Maries man, Lennart, som kom o hjälpte mig när jag fick problem med bilen.

Casper ser ut som Finkel (Raphael) men större såklart samt att Finkel har mera vitt. Förhoppningsvis blir det en kull i november och så här blir stamtavlan.

Casper var väldigt nyfiken på Marussia igår, han började snabbt kretsa runt transportburen. Här har vi satt in Marussia + bur i parningsrummet.


Marussia uppe på ett skåp.


Vackra Hobbe var väldigt intresserad av min ryggsäck o väska och låg väldigt gärna på dom. 


Vackra Ceasar som påminner så mycket om vår älskade nallebjörn Sakhi.


S*Deltas Shekinah, aka Kiara

Det är med tungt hjärta jag skriver detta inlägg. Jag har redan pratat med de övriga änglarna om vad som hänt Kiara.

I samband med kastreringen så dog Kiara på operationsbordet. Hon hann få den första avslappnade sprutan och när hon sen fick nästa spruta stannade hennes hjärta.

Hon var helt frisk vid incheckningen men exakt vad som hände vet vi inte ännu utan vi avvaktar obduktionsprotokollet. De jag har pratat med tror att veterinären har gett för stor dos bedövningsmedel men som sagt, just nu avvaktar vi obduktionsprotokollet. Jag kommer självklart berätta vad som kommer fram.

Vi minns med glädje och kärlek Kiara, som fick alltför kort tid på sig hos den mysiga familjen hon kom till.

Kiaras familj har köpt ny kattunge, från Marinettes. Dom hämtade honom i lördags och det var så trevligt att träffa familjen igen - även om det var otroligt jobbigt för oss alla. Jag vet att dom inte kommer glömma vare sig Kiara eller Axel, men familjen är inte hel utan en katt att älska.

Som jag sa till Kiaras matte, jag skulle inte tveka ett dugg om dom ville köpa hela nästa kull av mig eftersom jag vet att dom ser varje katt som en unik katt. Det som har hänt är mest troligt en otroligt olycklig olycka. Jag önskar dom all lycka till med sin nya kattunge och jag är så glad att vi kommer fortsätta ha kontakt.

Några bilder på vackra, charmiga och busiga Kiara.Nu busar Kiara tillsammans med Axel.

Regnbågsbron

Det finns en bro som förbinder himmel och jord. Den kallas Regnbågsbron för sina många färger. På den här sidan Regnbågsbron finns ett land med ängar, kullar och dalar med frodigt grönt gräs.

När ett älskat husdjur dör, kommer det till den här platsen. Det finns alltid mat, vatten och varmt vårväder.
De gamla och sköra djuren är unga igen. De som varit skadade har blivit hela igen. De leker hela dagen med varandra.
Det är bara en sak som fattas. De är inte med den speciella person som älskade dem på Jorden.

Så varje dag springer de och leker till den dagen kommer när någon plötsligt slutar leka och ser upp.
Nosen skälver, Öronen är uppåt, Ögonen stirrar och plötsligt springer den här från gruppen.

Du har blivit sedd och du och din speciella vän möts. Du tar dem i dina armar och kramar om. Ditt ansikte blir kysst igen och igen och åter igen ser du in i ögonen på ditt trogna husdjur.

Sedan korsar ni Regnbågsbron tillsammans…

för att aldrig mer skiljas


av Paul C. Dahl


Finkels (Raphaels) utställningsresultat

Ort

Datum

Klubb

Domare

Resultat

Luleå

11-08-27

Norrskenskatten

Sebastian Pruchniak

EX1

Luleå

11-08-28

Norrskenskatten

Aase Nissen

EX1 BIV

Sundsvall

11-09-03

Sundsvalls kattklubb

Raymond Allessandro Saetre

EX1

(Sibirutställning)


Marussias utställningsresultat

Ort

Datum

Klubb

Domare

Resultat

Luleå

09-08-29

Cool Cats

Vesna Riznar-Resetic

EX1 NOM

Domarens katt

Luleå

09-08-30

Cool Cats

Luigi Comori

EX1

Umeå

10-04-17

Björkstakatten

Anette Engvall

EX2

Umeå

10-04-18

Björkstakatten

Maud Olsen Johansson

Färgändras till n 23

Sundsvall

10-05-22

Sundsvalls kattklubb

Marie Westerlund

EX2

Sundsvall

10-05-23

Sundsvalls kattklubb

Maud Olsen Johansson

EX2

Skellefteå

10-06-12

Solkatten

Karl Preiss

CAC

Skellefteå

10-06-13

Solkatten

Maud Olsen

CAC

Trondheim, Norge

10-07-02

Katteklubben Midt-Norge

Lene Glem

CHAMPION

Trondheim, Norge

10-07-03

Katteklubben Midt-Norge

Anne-Gro Edstrøm

CACIB, NOM (alla domare röstade på en birma)

Luleå

10-08-14

Norrskenskatten

Lene Glem

CACIB

Luleå

10-08-14

Norrskenskatten

Aase Nissen

EX2

Luleå

11-08-27

Norrskenskatten

Sebastian Pruchniak

EX2

Luleå

11-08-28

Norrskenskatten

Lone Lund

EX2

Sundsvall

11-09-03

Sundsvalls kattklubb

Aliosha Romero

INTERNATIONELL CHAMPION

(Sibirutställning)


Sakhis utställningsresultat

Ort

Datum

Klubb

Domare

Resultat

Skellefteå

08-05-25

Solkatten

Ulrika Olsson

EX1

Luleå

08-09-13

Norrskenskatten

Maj-Britt Stein

EX1

Luleå

08-09-14

Norrskenskatten

Anne Gro Edström

EX1

Sundsvall

09-06-06

Sundsvalls kattklubb

Anette Engvall

CAP

Sundsvall

09-06-07

Sundsvalls kattklubb

Eiwor Andersson

CAP

Umeå

09-06-13

Björkstakatten

Henry Hornell

PREMIER

Umeå

09-06-14

Björkstakatten

Albert Kurkowski

CAPIB

Piteå

09-08-15

Artica

Henry Hornell

CAPIB

Drammen, Norge

09-10-03

BURAK

Rolf Voehringer

INTERNATIONELL PREMIER

Drammen, Norge

09-10-03

BURAK, Sibirspecial

Raymond Allessandro Saetre

Storsjarmøren/

hjerteknuseren

Drammen, Norge

09-10-04

BURAK

Åsa Hammarlund

CAGPIB

Umeå

10-04-17

Björkstakatten

Anette Engvall

CAGPIB

Umeå

10-04-18

Björkstakatten

Maud Olsen Johansson

CAGPIB

Sundsvall

10-05-22

Sundsvalls kattklubb

Marie Westerlund

CAGPIB

Sundsvall

10-05-23

Sundsvalls kattklubb

Anette Engvall

CAGPIB

Skellefteå

10-06-12

Solkatten

Henry Hornell

CAGPIB

Skellefteå

10-06-13

Solkatten

Angelika Kneifel

CAGPIB

Luleå

10-08-14

Norrskenskatten

Lene Glem

EX2

Luleå

10-08-14

Norrskenskatten

Henry Hornell

EX2

Luleå

11-08-27

Norrskenskatten

Sebastian Pruchniak

GRAND INTERNATIONELL PREMIER

Luleå

11-08-28

Norrskenskatten

Aase Nissen

CAPS

Sundsvall

11-09-03

Sundsvalls kattklubb

Raymond Allessandro Saetre

CAPS, NOM (Sibirutställning)


Sveriges geografiska mittpunkt och annat

Vi upptäckte att vi var rätt nära Sveriges geografiska mittpunkt så vi hann med en liten tripp dit också. Bilder tagna med mobilen.Utöver det så har vi haft en otroligt trevlig helg, norrlandsmaffian. Vi har hunnit vara på IKEA o tillbringat många timmar i Birsta köpcentrum. Vi har varit flera som har bott på samma hotell o har umgåtts på kvällarna. Vi har även hunnit skrämma Catharinas man och lördagskvällen tillbringades på en mycket trevlig lokal, Källarkrogen, där vi fick väldigt mycket och god mat.

Finkel o Marussia

Finkel brås lite på sin mamma Marussia. Jag har eg inte sett att hon har legat så mycket i handfat men på hotellet gjorde hon det. Även dessa kort är tagna med mobilen.Sibirutställningen i Sundsvall 3/9

Oj, vilken trevlig helg det har varit!! Så otroligt kul att träffa alla trevliga människor. Det är alltid lika kul att få träffas igen. Bara synd att jag inte hann gå runt och prata med alla jag ville prata med, likaså vad gällde att titta på alla fina katter. Det var dock skönt att lämna kameran hemma eftersom jag hade tillräckligt fullt upp med tre katter som skulle till 2 olika domare.

Jag hade med mig Finkel (Raphael), Marussia o Sakhi. Finkel som är en stor myspropp tycker tyvärr inte om att åka bil. Inte tyckte han om att bli tvungen att bo (ännu en helg) på toaletten och så har han börjat få lite hormoner i kroppen. Tyvärr, jag hade hoppats att det skulle kunna vänta att par månader till.

Underbara Marie fotade och har skickat kort på Sakhi o Finkel. Först ett kort på Finkel, en kille som tyckte lördagens utställning var jobbig, men i buren slappnade han av helt o hållet.Kort taget med mobilen så ni får ursäkta kvalitén.


Finkel fick jättefina omdömen från Raymond Alessandro Saetre och han kom tillbaka för NOM där Raymond (klokt nog) valde att inte NOM honom. Han tyckte, liksom jag, att det var onödigt att stressa en fertil, redan stressad katt och jag är så nöjd ändå med Finkel. Han har nu på 2 helger fått otroligt fina bedömningar. Nu kommer han inte ställas ut mera som fertil kille utan jag hoppas kunna övertala fodervärden att ev ställa ut honom i Umeå som kastrat. Finkel fick EX1.

Jag har tyvärr inget kort på Marussia men hon tog titel och blev IC, vilket jag är så glad för! Marussia hade Aliosha Romero, som hade en domarelev. Domareleven pratade mycket medan Aliosha inte sa så mycket.

Fotade en mycket avslappnad Marussia i buren, efter bedömningen. Återigen ett kort taget med mobilen.Marie har fotat Sakhi och här kommer några kort från när han var på bordet. Även han hade Raymond.


Denna bild gillar jag verkligen, det visar hur Raymond är som domare på kattutställning.


Sakhi fick sitt cert, CAPS (sitt andra) och fick komma tillbaka för NOM och han blev faktiskt NOM! Sakhis första men inte sista hoppas jag. Raymond hade idel lovord om Sakhi och det är så kul att höra, för själv tycker jag såklart Sakhi är en helt underbar kille.

Att Sakhi blev NOM är ju såklart stort, men att bli NOM på en ren sibbeutställning - ja, det hade jag väl aldrig kunnat drömma om.

Jag valde att ta ut kattbädden (som Marussia låg i) för att kunna ha med den till panelen så Sakhi skulle kunna ha lite trygghet, helst hade jag velat ha med Marussia till hans bur. Ni förstår kanske varför när ni ser bilderna? Det har gått otroligt bra för nästan alla katter från norr. Alla utom en har tagit cert o titlar. Det blev samma underbara helg som när vi var i Norge, dvs alla tog cert o titlar! 

Vikter 110826 samt 110902

Raphael

3, 8 kg (drygt 6 mån)

Lady

2,8 kg (6 mån)

Lufsen

3,6 kg (6 mån)


Om ca en timme åker jag till Sundsvall med Sakhi, Marussia o Finkel. Väl i Sundsvall kommer vi träffa andra uppfödare och surra hela helgen. Det kommer bli så otroligt roligt detta och efter 2 år är dagen D äntligen snart här.

Eftersom jag är själv med så många katter och ändå har så mycket packning så lämnar jag kameran hemma. Det kommer kännas mycket konstigt att inte fota katter, men Finkel kommer bli fotad ändå. Jag kommer ta med honom till Linda, som kommer fota under lördagen.

Jag kommer hem igen på måndag, kring lunchtid. Ha en trevlig helg!

Är eg upptagen

men några små korta pauser måste jag ju få då och då.

Min underbara mysiga, charmiga och otroligt snälla kille Sakhi blev ju GIP i helgen. Han har gått från klarhet till klarhet, det är bara vid två tillfällen sen han blev kastrat som han inte har tagit cert.

Marussias utställningsresultat

Ort

Datum

Klubb

Domare

Resultat

Luleå

09-08-29

Cool Cats

Vesna Riznar-Resetic

EX1 NOM

Domarens katt

Luleå

09-08-30

Cool Cats

Luigi Comori

EX1

Umeå

10-04-17

Björkstakatten

Anette Engvall

EX2

Umeå

10-04-18

Björkstakatten

Maud Olsen Johansson

Färgändras till n 23

Sundsvall

10-05-22

Sundsvalls kattklubb

Marie Westerlund

EX2

Sundsvall

10-05-23

Sundsvalls kattklubb

Maud Olsen Johansson

EX2

Skellefteå

10-06-12

Solkatten

Karl Preiss

CAC

Skellefteå

10-06-13

Solkatten

Maud Olsen

CAC

Trondheim, Norge

10-07-02

Katteklubben Midt-Norge

Lene Glem

CHAMPION

Trondheim, Norge

10-07-03

Katteklubben Midt-Norge

Anne-Gro Edstrøm

CACIB, NOM (alla domare röstade på en birma)

Luleå

10-08-14

Norrskenskatten

Lene Glem

CACIB

Luleå

10-08-14

Norrskenskatten

Aase Nissen

EX2

Luleå

11-08-27

Norrskenskatten

Sebastian Pruchniak

EX2

Luleå

11-08-28

Norrskenskatten

Lone Lund

EX2


Sakhis utställningsresultat

Ort

Datum

Klubb

Domare

Resultat

Skellefteå

08-05-25

Solkatten

Ulrika Olsson

EX1

Luleå

08-09-13

Norrskenskatten

Maj-Britt Stein

EX1

Luleå

08-09-14

Norrskenskatten

Anne Gro Edström

EX1

Sundsvall

09-06-06

Sundsvalls kattklubb

Anette Engvall

CAP

Sundsvall

09-06-07

Sundsvalls kattklubb

Eiwor Andersson

CAP

Umeå

09-06-13

Björkstakatten

Henry Hornell

PREMIER

Umeå

09-06-14

Björkstakatten

Albert Kurkowski

CAPIB

Piteå

09-08-15

Artica

Henry Hornell

CAPIB

Drammen, Norge

09-10-03

BURAK

Rolf Voehringer

INTERNATIONELL PREMIER

Drammen, Norge

09-10-03

BURAK, Sibirspecial

Raymond Allessandro Saetre

Storsjarmøren/

hjerteknuseren

Drammen, Norge

09-10-04

BURAK

Åsa Hammarlund

CAGPIB

Umeå

10-04-17

Björkstakatten

Anette Engvall

CAGPIB

Umeå

10-04-18

Björkstakatten

Maud Olsen Johansson

CAGPIB

Sundsvall

10-05-22

Sundsvalls kattklubb

Marie Westerlund

CAGPIB

Sundsvall

10-05-23

Sundsvalls kattklubb

Anette Engvall

CAGPIB

Skellefteå

10-06-12

Solkatten

Henry Hornell

CAGPIB

Skellefteå

10-06-13

Solkatten

Angelika Kneifel

CAGPIB

Luleå

10-08-14

Norrskenskatten

Lene Glem

EX2

Luleå

10-08-14

Norrskenskatten

Henry Hornell

EX2

Luleå

11-08-27

Norrskenskatten

Sebastian Pruchniak

GRAND INTERNATIONELL PREMIER

Luleå

11-08-28

Norrskenskatten

Aase Nissen

CAPS


Finkels utställningsresultat

Ort

Datum

Klubb

Domare

Resultat

Luleå

11-08-27

Norrskenskatten

Sebastian Pruchniak

EX1

Luleå

11-08-28

Norrskenskatten

Aase Nissen

EX1 BIV


Lufsens utställningsresultat

Ort

Datum

Klubb

Domare

Resultat

Luleå

11-08-27

Norrskenskatten

Sebastian Pruchniak

EX2


Ladys utställningsresultat

Ort

Datum

Klubb

Domare

Resultat

Luleå

11-08-27

Norrskenskatten

Sebastian Pruchniak

EX1


RSS 2.0