Vilken intensiv men så trevlig helg

det har varit. Det har varit väldigt långa dagar och vi har varit rätt slut på kvällarna men oj vad vi har hunnit med att träffa trevliga människor i Sundsvall i helgen.
 
Resandet har gått bra, båda vägarna, och fort. Men det blir ju lätt så när man sitter och pratar trevliga ämnen (katt till 90%). Fredagen fick vi klä burarna från kl 16 så det gjorde jag och Susanne innan vi sen for en snabbis till Birsta innan det var dags för middag.
 
Lördag morgon var det upp tidigt för att äta frukost innan det sen bar iväg till utställningen. SUK hade i år en stor och väldigt luftig lokal så det var gott om plats. Denna utställning var det fast burplacering och vi hamnade på olika håll. På gott och ont men man lär känna massa nytt trevligt folk.
 
Lördag var det väldigt många sibbar och efter Marussias och Ellas bedömningar tog jag fram kameran och fotade väldigt många. Min rad sparade jag till igår då jag hann fota resten. Jag tror (o hoppas) att jag fotade alla sibbar, en neva och Askis (en väldigt snygg huskatt).

Jag kommer såklart att lägga upp bilderna här men då det är ganska många bilder kommer det dröja ett tag och framför allt kommer det bli flera inlägg då det annars blir så långt inlägg.
 
Men överlag tror jag att merparten av sibbefolket är väldigt nöjda. På lördagen var det många sibbar i panel.
 
På söndagen hade SUK gett utställarna chansen att få tidig hemgång. Det innebar att man skulle skriva upp kattens namn och nummer och så fick man fara före panelen började. Jättebra men lite barnsjukdomar. Jag tycker tex att man ska ha en viss tid på sig att bestämma sig (tex innan grundbedömningen börjar) och att man inte får ändra sig sen. Man får chansen att välja bort ev panel eller sitta kvar hela dagen. Sen hade jag gärna sett att man fick lite längre tid, kanske 45 min istället för 30, då jag inte är så snabb på att få ihop allt.  

Jag är jättenöjd med helgens bedömningar och jag har fått fina bedömningar, även om helgens domare tyckte att Marussia såg yngre ut än 5 år. Detta var första gången jag hörde det.
 
Ella var så duktig och tack vare förstående domare, båda dagarna, fick hon lite extra mjuk behandling då jag berättade vad hon varit med om bara 3 veckor tidigare.
 
Så båda tjejerna har fått sina cert båda dagarna och jag kommer fara till Skellefteå om två veckor och jag hoppas att Ella fortsätter vara lika duktig. Det blir intressant att se vilka domare tjejerna kommer att få där.

Det har varit lite mycket

rännande för mig och jag har till stor del låtit bli datorn.
 
På fredag åker jag och Susanne till Sundsvall för att ställa ut katter. Detta ser jag verkligen fram emot!! Vi kommer bo på ett hotell nära anläggningen och åtminstone några av sibbe-folket kommer bo på samma hotell som vi bor på.

På lördag får Marussia och Ella Charles Spijker och på söndag har tjejerna Janna Jyrkinen. Nya domare för mig, då jag inte har haft någon av dom.
 
Det är väldigt många sibbar anmälda så vi får väl se hur detta går. På lördagen är det hela 58 sibbar anmälda och på söndagen är det 44 sibbar. Sibbarna blir denna utställning den ras som är störst.

Vi far hem på söndag och på måndag kommer jag låta datorn vara helt och hållet. Uppdatering kommer senare till veckan.

Nu har våren kommit

ovanligt tidigt. Varmt och skönt men kom ihåg att i en bil blir det fort väldigt varmt.

Så här varmt blir det i bilen:

 

 

Tid på dagen Temp. ute Väder Temp. i bilen
08.30 + 14 °C skugga + 19 °C
09.30 + 18 °C skugga + 38 °C
10.30 + 20 °C blandat + 47 °C
11.10 + 20 °C sol + 57 °C
12.00 + 23 °C sol + 62 °C
13.30 + 22 °C sol + 85 °C

 

Källa: Svenska kennelklubben


Lugnt just nu

Det händer för tillfället inte så mycket just nu, jag har fullt upp med testbesökare och Ella (som var så stressad på utställningens första dag, då transportburen gått sönder) tycker det är kul med nya besökare. Hon vet ju vad som väntar - kokt skinka och kanske även annat godis.

Ena testpersonen som var här kom Ella upp i knäet för att få mera skinka, men hon buffade även med huvudet och var allmänt gosig. Det är vår älskade lilla virvelvind det!
 
Jag är rätt upptagen så det blir inte så många inlägg, jag har oftast datafritt då jag inte hinner sitta framför datorn. Så vill ni mig något ring 070-831 87 31 eller maila på deltaskatter@gmail.com. Jag har fått tag på en gammal mobil, som jag hoppas fungerar tills min vanliga kommer tillbaka från service, när nu det blir!

Jag hoppas kunna fixa bilderna från Umeå-utställningen nästa vecka. Till min stora glädje hade jag hunnit fota några katter innan batteri + reservbatteri lade av.
 
Önskar er alla en riktigt glad påsk, ett par dagar för tidigt.
 

10 tecken på att din katt älskar dig

Hittade denna bild på Facebook och tyckte den var bra. Det mesta stämmer faktiskt in på hur underbara Sakhi är mot mig. Det han inte gör är nummer 3, 6 (även om han gärna tvättar mig på andra ställen), 7 och 10.  
 

Det kan vara svårt att nå mig för tillfället

då min mobil tycks ha lagt av. Det säkraste sättet är att maila till deltaskatter@gmail.com eller att ringa mig i bostaden på 090-521 06. Dock kan jag vara ute och flänga en hel del framöver. När problemet har rättat till sig talar jag om det.

Helgens utställning i Umeå

Vilken otroligt intensiv helg det har varit!!
 
Jag for dit i fredags och hjälpte till 4-5 timmar innan jag sen for hem. Lite svårt att sova då jag såg fram emot att få träffa alla trevliga sibbe/neva-ägare igen och surra med dom. Vi upptog i princip 2 dubbelrader, så många fina katter och trevliga utställare var det.

Kl 04 på lördagsmorgonen var det dags, då steg jag upp och gjorde mig i ordning för att kl 05.15 hämta upp Susanne och fara till utställningen. Susanne har varit veterinäransvarig under helgen och såklart har hon behövt vara där tidigt för att kunna ta emot alla utställare.
 
Jag körde fram till lokalen och vi lastade ur våra grejer ur bilen. När jag lyfter ut Ellas bur (som är väldigt ny, bara använd en gång tidigare) lossnade ena låset så takluckan och dörren for upp. Ella (som tur nog inte hann smita) satt lätt chockad kvar i buren och fattade inget vad som hade hänt.

Eftersom ena låset hade gått sönder gick det inte att bära buren som vanligt så jag fick bära Ellas bur med båda händerna, sätta en tung väska på locket (så hon inte skulle kunna rymma) och så bära burarna i omgångar.
 
Vi som hade varit och hjäpt till dagarna innan - och även tagit med fika till försäljning - fick klä burarna på fre eftermiddag så det var ju skönt att ha burarna klädda vid detta tillfälle.
 
Jag satte in Marussia och sen Ella i dubbelburen. Jag hann bara tänka tanken "vad skönt att Sakhi nu är pensionerad från utställningar och jag slipper därför ha en bula i buren" så gick Ella och gömde sig under underlaget i buren. Sen lekte Ella vulkan (dvs på mindre bra humör) hela lördagen.

Jag tog ett enkelt beslut att dra henne från lördagens bedömning. Detta pga av flera skäl som att jag snart åker till Sundsvall (april) och Skellefteå (maj) och Norge (juni) men framför allt för att jag hoppas kunna ställa ut Ella många ggr till och jag vill inte riskera att Ella exploderar eller kommer att tycka illa om utställningar.
 
Marussia hade Eva Porat på lördagen och trots att Marussias kull flyttade för ca 1,5 månader sen fick Marussia mycket bra bedömning. Eva var väldigt nöjd med pälsen men det som var mindre bra är att Marussia inte har så mycket päls just nu. Det mesta var bara positivt och det är ju alltid kul att höra.
 
Marussia fick komma tillbaka inför att ta ut BIV-V (bäst i variant vuxen) och slog då vackra, ståtliga och väldigt mycket påpälsade Julle, som bor hos Kicki. Jag länkar till Kickis sida om vackra, maffiga Julle så ni får se kort på honom. På utställningen i helgen hade han mycket mera päls än bilderna på Kickis sida.

Även inför NOM kom hon tillbaka men där föll hon nog på att Marussia har för kort päls just nu.

Söndagen gjorde jag om dubbelburen till två enkla och jag vet inte om det var det som gjorde att Ella var lite lugnare eller om det var att hon var uttröttad efter lördagen, men jag pratade med domaren på söndag, Maud Olsen Johansson, och frågade om det gick att göra en bedömning på Ella utan att hon började skriva på bedömningssedeln.
 
Det slutade med att jag tog fram vår älskade virvelvind och Maud gjorde en väldigt mjuk och försiktig bedömning på Ella. Ella fick - trots att hon inte var så samarbetsvillig - en mycket fin bedömning och som grädde på moset fick Ella komma tillbaka efter att Maud hade dömt alla sina katter för lite social träning innan Maud gick på lunch.

De flesta domare är väldigt mjuka och fina med katterna på bordet och så finns det helt otroligt underbara domare. Maud tillhör helt den senare kategorin. Jag uppskattar verkligen all tid Maud la på Ella och att vi bara satt och pratade katt under den sociala träningen.
 
Marussia hade oxå Maud och även Maud var nöjd med Marussia men det var samma sak där. Visserligen bra pälskvalité men för lite.
 
Marussia tog cert båda dagarna och BIV-V på lördagen och Ella var ABS på lö och tog cert på söndag.
 
Sen hade jag en kattungeköpare som ställde ut för första gången, nämligen London (som numera kallas för Ivan). En väldigt lugn, trygg och mycket harmonisk kille och jag hoppas att matte Fanny tycker det var kul (även om jag inte hann vara så mycket med henne, då jag hjälpte till mycket under utställningen) och kanske kan ställa ut igen?
 
Ivan fick EX1 utan problem och nu har jag inte bedömningssedeln framför mig men han fick bra kommentarer på allt. Det enda som kanske var lite negativt var att han har mjuk babypäls.
 
Kameran hade jag såklart med mig. Min man hade varit snäll och laddat batteriet till kameran och även reservbatteriet. På lördagen hann jag inte ta något kort alls och på söndagen tog jag fram kameran och började knäppa. Mitt under Ivans bedömning tog batteriet slut och när jag bytte till reservbatteriet var även det slut....

Så, det blir inte så många kort från utställningen men de få jag hann ta kommer upp senare under veckan.

Utställning i helgen

Det ska bli så kul nu när utställningsperioden börjar om här uppe. Det blir intensivt för mig i vår/sommar men så roligt att få träffa alla trevliga människor och se alla fina katter igen!
 
Utställningen är  i T3 Center, B-hallen (dvs Isladan). Följande tider är det öppet för publiken; 09-15.
Entré (ej kort) vuxna 50:-, barn (7-15år) 20:- och familj 120:-
 
Har ni möjlighet så kom gärna förbi och hälsa på. Vi, de flesta sibbar och en neva, sitter på rad I och på rad K.

För en gångs skull slipper Dolce vara själv hemma, nu har hon fått sällskap av Sakhi, som har gått i pension från utställningar.
 

Jag har varit och hälsat på Finkel

(aka Raphael, från Änglakullen). Jag kom lite väl sent på kvällen så jag hann inte vara så mycket med sonen innan han gick i säng, men några få bilder på Sirius och hans två fyrbenta syskon fick jag. Hoppas det gick bra med tapetseringen förresten!
 
Finkel fick i fjol en kompis som heter Tratten. En jättesöt och väldigt charmig huskatt som i maj blir 1 år gammal. Finkel och Tratten går väldigt bra ihop.
 
Det finns flera filmer på Youtube som handlar om just Tratten och Finkel.  Dom hittar ni här. Men här kommer en film om hur dom två först möttes.
 
 
Det var väldigt kul att få se Finkel, då jag inte hade träffat honom på väldigt länge. Han var sig lik, lika stor, maffig och snäll som tidigare.

Lea undrade om han kom ihåg mig när jag kom eftersom han pratade lite när Lea öppnade dörren, något han tydligen inte gör i vanliga fall. Jag undrar jag om det inte var mer för att jag hade med mig lite godsaker som han kände lukten av.
 
Men väldigt snäll och gosig kille, han kom flera ggr fram till mig och skulle gosa o såklart även sniffa på mina kläder.
 
Tratten är en superfin ung hane. Visst är han snygg! Lea har verkligen gjort ett jättebra jobb med sina killar då dom är så charmiga, alla 3!!  
 

Domarfördelningen har kommit

för BJK:s utställning och på lördagen har tjejerna Eva Porat. Eva är en väldigt duktig domare men hon leder även kurser i preparering så ja, hur ska detta gå!
 
På söndag har tjejerna och Ivan (London) Maud Olsen Johansson, också en väldigt bra domare. Det ska bli väldigt intressant att höra vad Maud tycker om Ivan. 
 

RSS 2.0