Kom ihåg att det blir fort varmt

i en bil. Här kommer en liten påminnelse om temperaturen i en bil.
 
 

Mera bilder från Trondheim

Jag har fått bilder från Synnöve Settemsdal som har uppfödningen Nordskjärets. Tack för bilderna!
 
Lite huller om buller kommer här bilder på Marussia o Ella.
 

Dolce

För länge sen hade vi regeln, inga katter på bordet. Sen blev det inga katter på bordet när vi äter ell fikar. Just nu är regeln inga katter i maten....
 
Av ngn anledning älskar Marussia o Dolce köksbordet. Sakhi föredrar soffbordet och matbordet o Ella, ja hon är den enda katten som oftast inte är på något bord.
 
Det är såklart extra frestande att vara på bordet när vi har lyckats få bort allt katthår och sätta dit en ny duk.
 
 

Ute

I helgen tog vi ut Marussia o Dolce, Sakhi fick stanna kvar i kattgården o Ella var inne. Marussia och Dolce njöt så av att få komma ut på grönbete. Vi har kvar mkt snö, på framsidan av huset, o nu försvinner snön fort.
 
 

Umeå kattutställning 2019

Jag har nu anmält Marussia till Umeå, båda dagarna. Jag hade hoppats att båda tjejerna skulle ta titel i Trondheim o då hade jag ställt dom på hemmaplan varsin dag. Det är ju lite tokigt när dom går emot varandra hela tiden....

Det blir inga fler utlandsutställningar för mig i år då vi är upptagna med annat. Jag har funderat lite vart jag ska ta med Marussia och det blir i alla fall till Luleå (september) oxå, sen får vi se om Skellefteå o Iggesund.
 
Äldre bilder på Marussia, som inte gillar kameran särskilt mycket.
 
 

Några bilder på Marussia

Jag fick några bilder på Marussia i panel som Maria Westling tog. Tack vännen för bilderna.
 

Glad påsk

Här kommer några favoriter i repris, vackra Dolce, vår linslus.
 
 

Jag har fått två bilder

på en katt från Chakrakullen. Han fick snabbt sitt nya namn, Hjärta, o det passar honom ypperligt. Hans stamnamn är Vishuddha.
 
 
 

Trondheim 2019

Det har varit en lång och intensiv utställningshelg, såsom det alltid är.

Jag samåkte med Maria o bilen var fullpackad. Jag hade med mig Marussia och Ella o hon hade med sig Casper och Zvante samt fotostudion (då hon var fotograf under helgen). Det gick bra köra dit o vi hade sådan tur att vi hittade en parkering precis vid hotellet.

Vi lastade av allt (för mig bestod min packning av 90% kattsaker) o checkade in.

Ella, som alltid behöver ett dygn för att vila upp sig - oavsett hur långt hon har åkt - var trött. Marussia saknade nog Dolce o pratade hela natten så varken jag ell Ella fick mkt sömn.
 
Maria hade bett om att vi skulle få sitta tillsammans, så jag kunde hålla koll på hennes katter medan hon jobbade. Killarna var lugna hela helgen.

Ella muttrade lite men slappnade fort av i buren. Vi var tre som ville ha certet o på lö blev Marussia EX2 och Ella EX3. Som Veteran blev Marussia bästa hona.
 
Strax före Ella skulle upp som Senior small en katt och eftersom Ella var lite lätt muttrig valde jag att dra henne från Senior-bedömningen. Ella var nöjd med att vara i buren o koppla av. Marussia som aldrig brukar gömma sig gjorde det på lö.

Det blev en väldigt lång lö, vi fick vänta närmare 2 timmar innan panelen kunde börja o vi var på hotellet strax efter 19, där vi kunde lasta av katterna innan vi sen for och letade en parkeringsplats.

Det var väldigt skönt att komma upp till rummet tyckte jag o tjejerna.

Sö o ny dag, nya möjligheter och nya domare.

Denna dag var det bara Ella o Marussia om certet så Marussia blev IP, NOM (o fick en röst i panel) medan Ella blev EX2.
 
Precis före Ella skulle upp som Senior var det (samma) katt som smällde (igen), hos den domare som även skulle ha Ella. Tur nog var det NOM o sen Seniorer så hon kunde varva ner.

Ella efter hennes bedömningar var klara.
 
Som Senior blev Ella EX3 och Marussia blev igen som Veteran, bästa hona. Hon fick många fina kommentarer, bla att ögonfärgen var så fin trots att hon är 10 år.
 
Jag hade varit på tok för snål med puder på Marussias krulliga mage så jag fick hjälp att preppa Marussia inför panel. Tusen tack för hjälpen Synnöve! Marussia är en otroligt snäll hona som finner sig i allt, här efter preppningen är klar.
 
Väntar på Veteranbedömningen, ville inte riskera "krulla" till hennes mage så hon fick sitta i bur ett tag.
 
I panelen.
 
 
 

Ivan o Polina

För ett tag sen var jag och Carina o hälsade på katter. Matte F har köpt Ivan (S*Deltas London av mig) och matte J har köpt Polina (S*Fairlines Honda) av Carina.
 
Det är alltid kul att fara o hälsa på katter och jag hälsar alltid på varje Deltas-avkomma i alla fall en gång för att se hur de utvecklas etc.
 
Ivan var länge ensamkatt innan han fick "lillasyster" Polina. De två kommer väldigt bra överens och det är Polina som "kastar" sig fram när det kommer besök medan Ivan föredrar att ta det lite lugnare.

Vi gav Ivan tid att sniffa in oss o ta det in sin egen takt och han var så duktig och modig. Matte J tog med sig båda katterna till klubblokalen, där var det Ivan som beskyddade lillasyster Polina.
 
Här kommer massa bilder på Ivan och Polina, alla tagna enbart med mobilen.

Lite lätt skeptisk när vi kom, men han tinade fort upp o blev nyfiken på oss.
 
Ivans mamma är Marussia och jag ser stora likheter med honom o andra halvsyskon.
Busan Polina.
 
 

Domarfördelning till Trondheim 2019

Nu börjar utställningen i Trondheim närma sig.
 
Jag kommer samåka med Maria Westling (som oxå har två katter o även fotoutrustning). Så det kommer mao vara en fullpackad bil. Men jag ser fram emot resan och håller tummarna för att allt går som jag vill, dvs att Marussia och Ella (som möter varandra i samma klass o grupp) tar varsin titel (o blir IP). Annars får vi se vad som händer o när jag i så fall lyckas fara utomlands.
 
Jag kommer uppdatera under helgen på instagram, hur det går. Mitt konto är öppet o heter deltas.katter.
 
Det blir ju lite extra nu jag har båda katterna som förutom den vanliga bedömningen även går som Senior (7-10 år) och Veteran (från 10 år), med varsin domare.
 
På lördag, på den vanliga bedömningen har dom Steven L Jones. Ella hade honom i Finland i somras och då blev han väldigt kär i Ella, få se vad han säger nu.
 
Marussia går upp som Veteran och får på lördag Geir Johan Edvardsen (inte haft honom tidigare) och Ella börjar som Senior o får Anne Veland.

 
På söndag får tjejerna i den vanliga bedömningen Katia Pocci (inte haft henne) och Marussia får som Veteran Luigi Comorio medan Ella får Isabelle Maillard Chiavuzzo (inte haft henne heller).
 
 

Mer bilder på Sakhi

Sakhi är nästan alltid väldigt nära mig och han är lätt att fota, inte riktigt samma nivå som Dolce (som älskar kameran), men nästan.

Så fort jag tar fram mitt pyssel så kommer han och han ska helst ligga på pysslet, framför mig. Nu har han fått en låg låda, som jag satt på bordet som han kan ligga i. Det funkar sådär.
 
Men bäst är när han får mysa med mig, nära, nära. I vanliga fall ska han sitta på min arm och vara nära min axel så att jag kan pussa på huvudet.
 
Vi har valt att sätta upp trimbordet (eg ett campingbord, mkt praktiskt och lätt att flytta) i köket och alla katter väljer att gärna ligga där. De har perfekt koll när vi lagar mat etc. Men när det sen är dags att äta maten så vill de gärna flytta till fönsterbrädan för att sen, sakta och säkert, flytta till köksbordet

Sakhi

Sakhi är min prins, gosebjörn etc. Han ska ligga mellan oss i sängen, högst upp, mellan kuddarna. Han har en liten procedur han gör innan han somnar, som att tvätta mig o ligga på min arm.

I vanliga fall har jag inte med mobilen till sängen, men nu var ett undantag o tur det för då fick jag några bilder på honom.
 
O nja, man sover ju sådär gott med djur i sängen men det är ändå ganska mysigt på sitt sätt. Förutom när jag vaknar upp av att han tar väl stor plats o nästan knuffar ut mig ur sängen.
 

Dolce och Marussia

Att katter gillar kartonger är ju ingen nyhet. Helst ska vi behålla dom o kanske sätta dit något mjukt innan vi sen slänger alla våra kattbäddar.
 
 
Det är otroligt svårt att fånga Marussia på bild men här lyckades jag faktiskt. Vår fina, vackra drottning.
 

RSS 2.0