Alva Uddin

När jag läser SVERAK idag så ser jag att Alva Uddin har dött.

Jag har haft förmånen att få gå som assistent till henne (i början av -90talet) och i början var jag nog lite småskraj för henne men vilken trevlig dam hon var och vad kunnig hon var. Jag har bara respekt för henne och det blir lite tommare på kattutställningarna framöver.

Hon var med när Jivara skulle få sitt Avelsgodkännande och när Jivara tyckte det var lite jobbigt (hennes andra utställning) så gjorde Alva det som var så typiskt för henne (o en del andra domare också), dvs tog katten i famnen.


Våra katter

I samband med att vi fotade Bilkullen passade vi faktiskt på att fota även Jivara och Sakhi. Helt lätt att få dom att sitta fint var det ju inte!

Våra älskade, älskade katter - det är svårt att föreställa sig ett liv utan er.

Först kommer Jivara:


och sen kommer Sakhi, som har gått ner sig under sin tid som fertil. :


Ikväll tog jag med mig Sakhi till Djurmagazinet för en pälsvårdskurs. Mycket intressant och lärorikt. TACK Camilla för att du orkade hålla Sakhi åt mig, han blir lätt för tung för mig tyvärr.

Ferrari

Förra veckan fick hela kullen smaka skinka och det var gott, mycket gott. Idag fick dom smaka skinka igen och Ferrari gjorde samma sak idag som då. Jag ber om ursäkt för att korten är lite suddiga men det går undan kan jag tala om!

Ferrari tror att skinkan är något levande som man måste döda, därför slår hon med tassen (inga klor dock) o morrar lite. Även fastän hon sen får den i handen så är det inte tillräckligt bra. 
Först när bytet ligger på golvet kan hon äta upp den själv. Jag vet inte om ni ser hennes blick, det beror på att Triumph står nära (till vänster) och nog kan stjäla hennes byte.

Vikten vid 9 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Nuvarande vikt

Status
9 veckor


Deltas Marussia

N 09 23

104 g

1 092 g


Deltas Bugatti

N 23

117 g

1 119 g


Deltas Ferrari

N 23

116 g

1 059 g


Deltas Triumph

N 09

111 g

1 248 g

Tingad

Deltas Lamborghini

N 09 23

92 g

1 084 gLamborghini, 9 veckorTriumph, 9 veckorFerrari, 9 veckorBugatti, 9 veckor
Denna busiga dam.... igårkväll när jag gick in i tvättstugan så hade hon på något sätt lyckats ta sig upp på en bänk som vi har. Jag förstår verkligen inte hur hon har lyckats ta sig så högt upp. När jag borstade tänderna så hoppade hon (den enda hittills) upp på toalettstolen och vidare till handfatet. Hon är både en väldigt smart tjej och duktig tjej på att hoppa högt.

Marussia, 9 veckorKullbild, 9 veckorFrån vänster till höger så är det Triumph, Lamborghini, Marussia, Bugatti och Ferrari.

Triumph har sovit hela natten i vår säng, jag tycker lite synd om Sakhi som har fått se sin plats bli upptagen, tur för Sakhi att dom flyttar om ett tag. 

När vi hämtade Sakhi så var både han och Jivara väldigt nyfikna på varandra, dom stod länge och sniffade på varandra. Han är fortfarande ganska nyfiken på Jivara men det går bra ändå. Katterna har börjat vara ute, vilket dom självklart älskar! Triumph tog vi ut häromkvällen och tog några utebilder (till nya ägarna). Han sa inte så mycket, satt mest och var lite förvånad tror jag.

Till veckan så ska vi försöka blöta ner dom lite och se hur det går.

Imorgon

ska jag och sonen äntligen hämta hem Sakhi. Vi längtar och saknar honom. När jag var dit, dagen efter han blev lämnad, var han väldigt gosig och pratig med mig. Det kommer kanske ha blvit en liten förändring för honom när han kommer hem dock, kattungarna har upptäckt vår säng och springer såklart omkring där. Undrar om Sakhi kommer ha ro att ligga hos oss?

Idag har kattungarna fått smaka lite rökt skinka. Marussia hade smakat tidigare så hon visste redan vad det var. Bugatti och Triumph blev förtjust men mest förtjust blev Lamborghini, hon stal lite skinka från mig. Ferrari däremot betedde sig lite annorlunda. När jag höll fram skinkbiten till henne började hon försöka döda bytet (bara med tassarna dock) och hon vägrade att äta från handen, men så fort jag la biten på golvet ell byxan så åt hon.

Imorgon är kullen redan 9 veckor, det är otroligt vad fort tiden går!


Bonus

Jag och äldsta sonen pratar ibland om vems katt Jivara är och jag måste tyvärr ge mig. Jivara kommer alltid att ha en särskild plats i mitt hjärta men det är ju bara att inse fakta, hon och Mattias har ett unikt band.   

Jivara är lika bra mamma denna kull som hon var med Vänskapskullen och det är kul att se hur hon behandlar sina kattungar. När vi har folk (och i år har det varit väldigt många som velat komma och prova allergin) så är hon alltid  i närheten men det har aldrig varit några problem med att folk lånar kattungarna. Men järnkoll, det har hon.

Eg skulle detta inlägg handla om Sakhi. Jivara har jagat bort Sakhi kanske 2--3 gånger hittills. Det beror nog väldigt mycket på att Sakhi är en sån otroligt snäll katt. Världens mysigaste hankatt och hur gosig som helst, redan nu. Hur ska det då inte bli när han är kastrerad?

Redan från början fick Sakhi vara med. När Jivara hade värkar så hoppade han ner i bolådan, när allt var klart hoppade han återigen ner i bolådan och tvättade Jivara lite. När ungarna började lära sig att gå på katt-lådan så har han ibland gått dit och täckt över, om han tyckt att dom slarvat. Han tvättar dom gärna, ibland lite våldstvättning, men oftast bara snäll tvättning. Bugatti går gärna och lägger sig hos Sakhi (i transportburen - Sakhis favorit - ell i igloon) och får då finna sig i att bli tvättad. 

Just nu är det verkligen full fart på kattungarna och Sakhi blir lite uppspelt och vill vara med. Han glömmer nog bort ibland att han kan vara lite hårdhänt (när han är så stark) men oftast räcker det med att vi säger "Sakhi, var fin nu".  Tidigare i veckan var det någon kattunge som sprang och jagade Sakhi. Det är nog inte bara vi som kommer att sakna kattungarna.

När jag går i säng så ropar jag alltid på honom och så ligger han på mig ett tag medan vi gosar innan han sen lägger sig tillrätta i sängen.

Här är ett kort där han ligger högst upp på klätterträdet.Igår försökte dock Sakhi tjuvpara sig med Jivara. Stackarn fick sitta i tvättstugan hela natten och imorse fick han fara till mormor, där han får vara ett par dagar. Jag har tänkt försöka hämta hem honom redan till helgen.


Första vaccineringen

Har nyss kommit hem med kullen efter att dom fått första vacc.sprutan. Det gick bara fin-fint, även om dom inte var så roade av att åka bil. Det är dags att börja träna dom ordentligt nu på den biten.

Ferrari hoppade igår (på dagen) upp i min säng, undrar hur länge det dröjer innan dom kommer på att dom ska sova med oss och undrar var stackars Sakhi ska få sova då. Sakhi ligger ju gärna hos oss och gosar men igår blev han lite störd över att det kom in en unge på kvällen samt förstås att Jivara var där och lockade på ungen. Så han försvann ett tag men kom sen tillbaka igen.


Idag skulle jag göra ett ärende och gav dom mat innan jag for. Ferrari var borta och till slut hittade jag henne på övre plan. Hur hon har lyckats ta sig dit (vi har en grind i trappan) förstår jag inte men jag är inte så förvånad över att det är Ferrari.


Undrar hur mycket mer livlig denna kull är om man jämför mot förra kullen, för inte kan det väl vara så stor skillnad på att det är en extra kattunge?


Lamborghini, 8 veckorTriumph, 8 veckorFerrari, 8 veckorBugatti, 8 veckorMarussia, 8 veckorKullkort 8 veckor

Som vanligt är det någon som inte vill ställa upp, antingen genom att sova eller genom att busa. Idag sov både Marussia, Lamborghini (som började vakna till) och Ferrari och busade gjorde Triumph. Den enda som satt så snällt och väntade var Bugatti.
Vikt vid 8 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Nuvarande vikt

Status
8 veckor


Deltas Marussia

N 23

104 g

919 g


Deltas Bugatti

N 23

117 g

952 g


Deltas Ferrari

N 23

116 g

927 g


Deltas Triumph

N 09

111 g

1 093 g

Tingad

Deltas Lamborghini

N 23

92 g

951 gOn top of the world

Snabbast hela vägen upp var Bugatti, här sitter hon och spanar ut från sitt nya fina ställe.Strax därefter fick hon sällskap av Lamborghini.Som vanligt har vi lagt ut filtar etc på golvet för jag tycker det känns lite jobbigt dom första dagarna innan dom kan klättra ner igen. Nu har dom alltså full tillträde till hela nedre plan. Vissa dörrar stänger vi tillfälligt men en ny dörr är öppen och det är ju sovrummet. Stackars Jivara har det lite jobbigt såhär i början för att inte tala om när Sakhi ska bli bortkörd från sängen. Igår hade vi Sakhi i sängen, 3 kattungar i sovrummet och Jivara som försökte samla ihop sina barn.

Lamborghini

Igårkväll fick vi ta bort avspärrningen helt och hållet och försöka göra lite provisoriskt på klätterträdet så dom inte skulle fara direkt allra högst upp det första dom gjorde.

Idag såg det ut så här:


Galningar!

Just nu har vi inte 5 små söta ulliga katt-ungar hemma utan 5 stycken galningar. Dom är helt spritt galna nu, är överallt, hoppar och klättrar. Tom över vår avspärrning har dom nu tagit sig förbi så nu måste vi åtgärda klätterträdet i hallen (det är så hårt att falla på klinkersgolv).

Här är en bild där ni ser vår tillfälliga avspärrning, dammsugaren (som numera jämt är i vardagsrummet) avskräcker inte heller trots att den är nära avspärrningen. I år blev den väldigt provisorisk eftersom jag även har ett skåp att ta hand om.För ett par kvällar sen kom Ferrari upp till kanten på bolådan och vi satte då dit tärningskudden. Ferrari försökte hoppa upp på den men misslyckades. Vände och gick bort en bit innan hon satte fart och sprang och hoppade upp på kudden. Hon blev nog lika förvånad som jag och Lars blev! 

Det här är kort från idag och visar Triumph men det kunde lika gärna ha varit någon av dom andra kattungarna.

Triumph har hamnat i bolådan och funderar lite på åt vilket håll han ska klättra upp.


Här hoppar han upp i ena hörnet (det är Jivara som står på bolådan)


innan han vänder om till vardagsrummet. Jag ber om ursäkt för den suddiga bilden men det är ganska full fart på alla  "bilar" ibland.

Massa bus

Vi har en hel del testfolk som vill komma och prova allergin och ibland kommer våra kompisar också och vill titta/busa/gosa med kattungarna. Mao så är det en hel del folk här. Oftast så busar dom väldigt bra själva och ibland får dom lite hjälp.

En populär lek är att leka med påskägget (ja, halvorna alltså). Ofta är det någon som hamnar under ena halvan och andra busar med "sköldpaddan". Ibland far dom iväg med en himla fart - som små väldigt snabba sköldpaddor - och det ser så kul ut!
Efter ett tag så blir dom förstås trötta och slocknar lite här och där. Igår hade vi min tjej-grupp med barn på besök. Tur vi har 5 kattungar så dom fick låna varsin katt. Så här såg det ut när alla for hem. En bild på Ferrari först o sen på Lamborghini.Triumph

Igår blev Triumph reserverad tingad, ett ungt och mycket trevligt par bestämde sig (efter lite funderingar mellan Triumph o en av tjejerna) för att ta honom. Han kommer få ett jättebra hem hos dom!

Några gamla kort på Triumph.


Kullbild, 7 veckor

Ett litet annorlunda upplägg på dagens kullkort. Vi satte dom på ett klösträd helt enkelt.Högst upp sitter Ferrari, Bugatti och en sovande (!) Lamborghini, på hyllan nedanför sitter Triumph (som faktiskt är vaken, han tittar bara ner) och Marussia.

Lamborghini, 7 veckorTriumph, 7 veckor

Stackars Triumph, än en gång var han helt slut. Vi försökte verkligen väcka honom för fotograferingen men det gick helt enkelt inte.Ferrari, 7 veckorBugatti, 7 veckorMarussia, 7 veckor

Tyvärr blev det lite sent ikväll innan jag la ut korten. Min man jobbar helg, pojkarna är upptagna med annat men tur nog så kom en kompis med barn förbi och hjälpte till med att hålla fast kattungarna (som är helt vilda nu) så vi fick ta kort. Än en gång tack för hjälpen! Kattungarna var rätt trötta efter allt bus som dom fick vara med om idag. 7-veckors bilder

på kattungarna kommer senare ikväll. Till att börja med kan jag visa upp ett kort på två av tjejerna som själv hade lagt sig i påskägget. Trångt och mysigt.


Vikt vid 7 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Nuvarande vikt

Status
7 veckor


Deltas Marussia

N 23

104 g

796 g


Deltas Bugatti

N 23

117 g

782 g


Deltas Ferrari

N 23

116 g

779 g


Deltas Triumph

N 09

111 g

892 g


Deltas Lamborghini

N 23

92 g

773 gGlad påskTack Louise för den härliga fotoidén.

Äntligen

efter flera veckors strul och problem så har vi till slut fått igång vår telefon så nu går det ringa till oss som vanligt också.

Tagen på bar gärning

Det är få ställen våra katter/kattungar inte får vara på. Att ligga på en varm förstärkare hör dock dit då mannen är rädd att det ska hända en "olycka" och förstärkaren går sönder. Jag kunde dock inte låta bli att ta denna bild först innan vi plockade bort dom.


Bugatti, 6 veckor

Av någon anledning så missade jag att lägga ut bilderna på Bugatti igår.

Kullbild, 6 veckor

Idag var kattungarna så trötta, så trötta. Den enda som var pigg (då) var Marussia.Från vänster till höger så är det Lamborghini, Ferrari (som är vaken), Bugatti, Triumph och Marussia som luktar på Bugattis öra.


Vikt vid 6 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Nuvarande vikt

Status
6 veckor


Deltas Marussia

N 23

104 g

671 g


Deltas Bugatti

N 23

117 g

651 g


Deltas Ferrari

N 23

116 g

671 g


Deltas Triumph

N 09

111 g

767 g


Deltas Lamborghini

N 23

92 g

637 gLamborghini, 6 veckorTriumph, 6 veckor

Triumph var så trött idag, han ville bara sova hela tiden...

men till slut lyckades vi hålla honom vaken tillräckligt länge för att få ett bra kort.

Ferrari, 6 veckorMarussia 6 veckor

Alla kattungarna - utom Marussia var trött idag och det märktes när vi skulle fota dom. När det var dags att ta bilderna en och en så var även Marussia trött o lite slö,
Ingen kullbild idag

då jag har haft annat att göra. Jag ska försöka få till det imorgon. Jag har lite svårt att ta kullbild på egen hand då bilkullen far åt alla möjliga håll samtidigt. 


Kan lägga ut en gammal bild på hur det såg ut för någon vecka sen.Bugatti brukar - när Jivara ligger på ostkuben - försöka komma åt att dia. Vad jag vet så har hon hittills aldrig lyckats med det.

En till bild, tagen vid ungefär samma tillfälle.


Närbild

På forumet har det dykt upp en tråd om att ta bild på kattens ögon. Sakhis var lätt, jag har en hel del såna här bilder.medan det var lite värre med Jivara. Hon är snabbare på att vrida på huvudet än Sakhi är så oftast får jag suddiga bilder, vilket ju är synd eftersom Jivara har otroligt vackra gröna ögon. Här är i alla fall ett kort som jag tog ganska nyss.
 

Kullkort 5,5 vecka

Kan inte låta bli att visa er detta kullkort, taget tidigare i veckan.Marussia är vaken (man ser hennes gosiga mage), Triumph är också vaken. Nedanför Triumph ligger Lamborghini och längst ner ligger Bugatti, längst till höger ligger Ferrari.

Idag har Marussia fått klippa klorna (första ungen) och hon pep och ville inte alls. Jivara tyckte inte vi var så snälla som höll på med hennes baby.

Senare for vi till min mamma, som också bor i byn, tillsammans med kullen + Jivara. Det tyckte Jivara verkligen inte om. Nu stannade vi inte så länge innan vi for hem. Kattungarna var mest i mammas sovrum och busade så dom hann somna i buran innan vi for hem igen.

Den lilla sandlådan som jag har kattsand i räcker inte för 5 kattungar längre då alla går på toaletten. Jag har därför tagit in den största sandlådan och först att använda den (som jag såg) var Bugatti ikväll.

Sakhi, vår myskille

Jag saknar ord för hur underbar Sakhi är! Jag har ju nämnt flera gånger nu att han är lite konfunderad över kattungarna. Han tvättar dom lite lätt, täcker över mer noga i sandlådan (om dom har slarvat) och nu på slutet har kattungarna börjat upptäcka honom också. Dom nosar gärna - nos mot nos - på varandra. Sakhi har ju även börjat busa lite med dom men vi är lite oroliga (i onödan!) att han ska vara lite hårdhänt så här i början.

Idag låg Sakhi i katt-kojan och tvättade sig. Ferrari satte sig utanför och tittade på. Efter ett tag kommer Marussia som också sätter sig och tittar på. Sen hann jag inte med förrän Marussia hade hoppat rakt in i katt-kojan. 

Första bilden hann inte externa blixten riktigt med tyvärr....

Det första han gjorde var att lägga tassen över henne för att hålla fast henne när han slickar henne. Så underbar kille vi har! Ferrari sitter kvar och ser lite lätt förbryllad ut över alla kort jag tog.


Så här såg det ut när Marussia hade lagt sig tillrätta. 


Idag har Sakhi varit hos veterinären för vaccination, han sa ingenting när han fick sprutan. Han är så duktig Sakhi, det enda som är tråkigt är att han har övergett mig och mannen. Dvs han sover inte längre i vår säng. Det beror på att vi har lagt ut en madrass under trappan (vi har klinkersgolv och trappstegen är öppna) så att om någon kattunge lyckas ta sig ut över avspärrningen (vilket Bugatti gjorde med den lägre avspärrningen) så landar dom i alla fall mjukt.  Att det är mjukt och skönt tycker Sakhi, han ligger där numera varje natt! 

En utflykt

gjorde jag och Lars igår och inte vart som helst heller utan vi for till Sundsvall, gick lite i affärer men huvudsyftet med trippen var att ÄNTLIGEN få se Sakhis och Signes kull, på riktigt. Vi pratade ett tag med Signe först innan vi slog oss ner på golvet och där satt vi ett bra tag. När vi sen gick in till rummet bredvid och satte oss så kom desssa underbara små kattungar ut till oss. Signe bar till och med in två kattungar till vårt rum. Hon är nog med rätta mycket stolt över kullen.

Louise har en jättebra idé för att på ett enkelt sätt hålla koll på vem som är vem. Tyvärr lossnar banden efter ett tag. Om jag minns rätt (Louise, du får gärna skicka mail med vem som har de olika färgerna, glömde skriva upp det igår) så är detta ljuvliga Betty Boop.Måste bara få visa Bombi Bitt, killen.


Så här såg Sakhi ut vid ungefär samma ålder.


Så här mysigt var det strax före vi for.


Efter det for vi o hälsade på hos Mari, där blev vi lite längre än vi hade tänkt men tiden går alltför fort när man har trevligt, hoppas det gick bra att komma upp imorse. Jag glömde ta en kullbild på Maris fina honor men jag lägger in en bild på Poppe, som jag är väldigt fascinerad av.

Här sitter han på Lars arm.TACK till Louise och Mari för jättetrevliga timmar, jag önskar att ni bodde lite närmare! Louise, jag glömde fråga var du köper ditt goda och annorlunda te? Mari, lycka till! Du kan inte tacka nej till en sådan chans, det vet du.  

Måste bara avsluta med en nytagen bild på Sakhi som blev pappa igen idag. Den här papperskorgen är perfekt för kattungarna att busa med. Sakhi är ju lite för stor för att klättra på den men ligga i den kan han fortfarande! 


Sakhi har blivit pappa igen

   Nu har Sakhis andra kull kommit, denna kull har han fått tillsammans med Tova. Jag har fått några förtjusande bilder men lägger ut en bild på den stolta modern Tova och hennes bedårande charmerande barn. Tre killar och en (beställd) sköldpadda blev det. Stort grattis igen Karin! Sakhi skickar en stor puss till sin senaste flickvän.

RSS 2.0