Det blir många bilder på en riktig charmör

Jag har varit hos Sussie måndag och tisdag, då vi har jobbat med Rasstandargruppen. Tisdag kom även Lena förbi och hjälpte till.

Sussie har för tillfället 3 katter hemma, IC S*Busungarnas Loka, S*Busungarnas Allting och så den otroligt söta och VÄLDIGT charmiga kattungen S*Busungarnas Gissa. Så här kommer många bilder (men ändå bara en liten bråkdel) på Gissa.

Det bästa man har sätter man ju på bordet!


Behöver jag ens säga att det blev några små pauser när han kom och lade sig på bordet?


Blöt liten kille efter att ha duschat med äldsta dottern.


Mammakatt Loka är så mysig katt, hon kom flera ggr till mig när vi satt vid bordet och jobbade så vi två pussades en hel del. Här har jag dock varit jobbig och fotat henne när hon försöker sova.


Allting var mera på sin kant men hon är så härlig också. En katt med bestämda åsikter och väldigt snabb är hon också! Även hon fick sin skönhetssömn störd ett litet tag.Måste bara avsluta med denna väldigt närgågna bild på Gissa, men kolla in hans söta nos. Den är otroligt pussvänlig kan jag tala om!


Vänner igen

Jag har tidigare skrivit om att så fort Finkel (Raphael) flyttade så blev Marussia och Sakhi vänner igen. Här kommer några kort också när Sakhi vid två tillfällen sökt upp Marussia.


Trevlig midsommar

vill jag och resten av familjen (inkl katterna) önska er. Kortet är taget ett tidigare år, då vi hade bättre väder. För tillfället vräker det ner men jag hoppas att det är bara tillfälligt....
Norra lokalgruppens terminsavslutning

hade vi i söndags. Vi var lite färre än vanligt men hade lika trevligt som vanligt. Vi höll till i Boviken, hos Helena. Tack alla som kom och tack för all god mat!

En bild på det fina huset och sen utsikten från altan. Inte helt fel att bo där! Helena hade med sig sina två katter, IC S*Sibirietass Blue Angel, Melissa. Blev tvungen att ta med även kort 2, för vilken underbar grym look hon har där.


Helena hade även med sig sin nya katt, söta fröken S*Söderbykattens Katzy Kay.

Dumle ♥ Picasso = sant

Fick tre bilder av Dumle o Picassos matte och världens finaste historia. Att Dumle gillar Picasso har jag ju förstått, Picasso får busa ordentligt med Dumle som finner sig i det mesta. Läs denna charmiga historia....

Jag måste få berätta om Picassos första möte med en mus (det var egentligen en sork). Det var ganska sent på kvällen, därav de mörka bilderna.

 

Dumle hämtade fram den och släppte den på gräsmattan framför Picasso och backade själv sedan så att Picasso kunde leka med den.

 

Själv satt Dumle och tittade på strategiskt placerad så att musen inte skulle smita under verandan.

 

Picasso var lite trött till att börja med, men sen blev det fart. När vi tyckte att musen var stendöd så tog vi Picasso och han sprang genast till dörren, skrek och ville ut igen. Igår eftermiddag blev det samma sak fast med en lite mindre mus (sork). Han vill GÄRNA gå ut nu när har förstått vad som finns på andra sidan dörren. Han springer fram till dörren så fort han ser att man är på väg ut.


Underbara vackra Milashka's Adik

dsv pappa till Dolce o Teo (Gabbana) har jag fått fina bilder på. Man ser att Dolce är sin fars dotter, det enda som skiljer förutom storleken är färgen eftersom Adik inte är golden.

TACK för de fina bilderna på en mycket speciell, underbar och vacker katt! Han lever livet nu, fångar tyvärr fåglar o möss och är ett stort matvrak. Dolce fångar inte fåglar och möss men annars lever hon livet och är också ett stort matvrak!

Bilderna är obearbetade.


Varmt och skönt igen

så jag fortsätter att njuta. Är dessutom upptagen i köket med att baka inför helgens händelser. Återkommer till veckan.

Ha en riktigt trevlig helg allihopa!Äntligen

får yngsta killen sommarlov, ett efterlängtat sådant. Det har varit lite småstrul i klassen senaste halvåret men nu börjar det till slut bli bättre.

Idag blir en datafri em/kväll och torsdag blir helt datafri, då jag är upptagen hela dagen. Lördag går åt till trevligheter och på söndag är det redan dags för SÄSK:s terminsavslutning. Denna gång ska vi träffas i en stuga, som Helena Broman har tillgång till.Vikt på Jivara, 110614

Var förbi mamma o Jivara idag och passade på att väga henne. Hon har på drygt 2,5 månad tack o lov gått ner lite. Idag vägde hon 4 471 g. 24/4 vägde hon 4 750 g.

Inga nya bilder på henne idag eftersom jag gick och inte orkade släpa med mig kameran.

Vikter, 110605 samt 110608

Tog vikt på Finkel när han var hos oss första besöket. Jivara har jag glömt väga, ska försöka hinna göra det i veckan.

Raphael

2 270 g (knappt 15 v)

Dolce

3 655 g

Marussia

4 220 g

Sakhi

5 584 g


På besök hos Lady & Lufsen

För ett tag sen var jag till Boden, hälsade på hos Karin en snabbis och även hos Lady o Lufsen (dvs Galgaliel och Anael) en mkt kort timme. Efter att ha pratat ett kort tag med matte till Lady & Lufsen blev jag ju tvungen att ägna mig åt kattungarna. Jag ropade som jag gör när jag ropar på katterna och Lufsen sladdade direkt in till köket medan Lady sladdade in i vardagsrummet!


Bild 2 måste jag bara ha med på Lufsen eftersom det är så typiskt honom. Alla våra kattungar brukar visserligen hoppa rakt ner en bit ifrån bordet/golvet men Lufsen är helt galen. Han kunde hoppa nästan rakt ner på golvet från vårt klätterträd som vi har i hallen!!


Kan någon gissa var Lufsen ligger? 


Jag förstår inte att han ryms i ett litet rum i dockhuset!! 


Lady var betydligt mer stillsam än sin storebror, hon var mest i klätterträdet, även om hon på första bilden är ute på den innätade altanen.
Lady är så otroligt lik sin mor Marussia ibland!


Våra katter, juni 2011

Först ut är Jivara, som tillfälligt bor hos mamma. Det var tänkt att det bara skulle vara ett kortare tag, men nu har det gått ett längre tag, men snart flyttar Jivara till äldsta sonen.

Det var ett väldigt tufft beslut att ta att flytta på Jivara men det blev så rätt. Varje gång jag hälsar på henne kommer hon emot en med svansen högt upplyftad, hon har gått upp i vikt efter kastreringen (ska väga henne snart) och har blivit mycket mer social på alla sätt och vis. Hon har också blivit mycker snyggare efter kastreringen, eftersom hon var lite tunn tidigare. Eftersom hon inte fått lika mycket utrymme som dom andra katterna kommer här 4 kort på henne.Sakhi älskar att vara ute och känna hur vinden blåser genom pälsen. Helt okammad Sakhi som ändå har något visst tycker jag, han blir bara snyggare med åren.  Han har denna vecka fått vara utanför kattgården, i sele förstås, och det har han verkligen älskat. Att kunna ligga på gräs, i skuggan...Marussia har det rätt bra nu i värmen - i synnerhet när man jämför hennes päls mot Sakhis eller Dolces päls. Marussia har betydligt kortare och bättre päls, mycket mer lättskött på alla sätt och vis. Trots att det bara är 2,5-3 veckor sen Ängakullen flyttade är hon i mycket bättre kondition än jag trodde hon skulle vara.

Dock brås hon tyvärr på sin mor Jivara vad gäller att bli fotad. Båda två har en förmåga att kunna ignorera när jag/vi försöker locka/prata med dom när vi tar kort så det blir många profilkort etc.Dolce, vår lilla linslus som för en gångs skull var svår att få att titta in i kameran. Hon hade fått syn på en fågel på taket och var väldigt fascinerad av den.


Vår femte katt är Raphael (som kallas för Finkel). Han är tänkt att bli vår avelshane så småningom. Han bor hos en fodervärd inne i stan, som har en ung son som busar mycket med Finkel. Jag tror att dom två kommer bli bästa vänner sen och att Finkel kommer följa efter sonen överallt där han är.

Finkel är en otroligt stor myspropp, älskar att vara i famnen och kurrar högt. Ett underbart temperament - precis som sin far Bellman. Planen är att ställa honom i Luleå (sista helgen av aug) samt ev även i Sundsvall (på Sibirutställningen), sen får han nog vila tills han övergår i fodervärdens ägo och så får jag se om hon ev är intresserad av att ställa ut.


Varmt och skönt

har det varit ett par dagar nu, gäller passa på att njuta så länge man kan. Snart ska det tydligen bli sämre väder.

Det är så skönt med kattgården för när man är hemma så kan fönstret till toaletten vara öppet så katterna kan komma och gå som dom vill. Oftast föredrar dom dock att vara inne eftersom det fläktar för lite ute.

Just nu ligger Marussia helt däckad på ett klätterträd, nära fläkten, och vilar.

Det blir lite gjort såna här fina dagar och det kommer att komma kort, dels på Lady & Lufsen men även på våra 5 katter. Var idag förbi Jivara och kloklippte henne. Busiga, gosiga och mysiga Jivara.

Har haft fint besök idag igen

av Finkel (Raphael). Kärt barn har många namn och denna myspropp har en del. Han är så otroligt mjuk, fin och gosig. När jag kom till fodervärden idag och pratade med henne och sonen hörde Finkel mig. Han började prata och kom sen gående till mig. När jag lyfter upp honom så spinner han bara.

Men att åka bil tycker han inte längre om, både förra gången och idag har han pipit, mest på vägen hit och lite mindre på väg hem - men då är han ju också ganska trött.

Min förhoppning var att om jag bara hade ute Finkel, Dolce och Sakhi samt gav god mat och busade så skulle Sakhi se att Finkel är jättefin och snäll, men det är för tidigt. Sakhi kommer mycket väl ihåg att Marussia har jagat honom pga kullen.

Så Finkel får nu stanna kvar hos fodervärden, där han har det väldigt bra, och så får jag komma och hälsa på lite då och då.

När han har varit här idag så har han hunnit busa rejält med både mamma och moster, äta lite mat, gosa hos oss, jamandes leta efter mig och framför allt hunnit charma kvällens testpersoner!

Sakhi fick vara utanför kattgården, i sele förstås, och jag passade på att fota katterna.Till att börja med lägger jag in en bild på Finkel, tagen idag.

Flera kort på Kiara

Här kommer en hel hög till med kort på Kiara (Shekinah). Korten är obearbetade. TACK för dom fina korten!


Finkel - dvs Raphael

lånade jag hem idag. Denna kille är såååå mysig, fortfarande en stor myspropp som kurrar när man tar upp honom. Gillar fortfarande att ligga på rygg i famnen etc.

Anledningen till att jag tog hem honom är för att se om det går att ha honom i samma rum som Marussia & Sakhi, både till Luleå men framför allt till Sundsvall.

När vi kom hem var alla 3 katterna ute i kattgården så Finkel fick vandra omkring i huset själv, helt orädd. Medan han var inne och vandrade runt satte jag hans transportbur i kattgården. Sakhi var snabbt in i buren för att lukta ordentligt.

Efter ett tag tog jag in Sakhi o Marussia men lät Dolce o Finkel träffas i kattgården - absolut inga som helst problem! Finkel och Marussia kopplades och fick nosa på varandra lite försiktigt - helt i onödan visade det sig eftersom dom genast kände igen varandra. Marussia började genast tvätta honom och sen var det full fart (dvs bus) som gällde.

Här är några busbilder på Marussia och Finkel, några är suddiga men det går undan när man busar.


Här ser det ut som att Marussia biter Finkel, men hon tvättar honom.


Många bilder bara på Finkel.


Efter att Marussia, Finkel och Dolce fått busa tog jag ut Sakhi, även han i koppel. Tyvärr så kom även Sakhi ihåg Finkel och började morra. Det gick bra att sniffa på Marussia (som mest var nyfiken på Sakhi o varför han morrade) men när sen Dolce var bakom Sakhi blev Sakhi stressad och fick gå in igen.

Nytt försök blir redan denna vecka. Då har jag tänkt ha bara Finkel och Sakhi ute i kattgården - hoppas verkligen det är lika fint väder då som det har varit idag så Sakhi o Finkel kan mötas på neutral mark.

Imorgon hinner jag inte sitta framför datorn men jag ska snart bearbeta och lägga ut korten på Lady o Lufsen samt att jag även har fått några nya kort på Kiara.

Trevligt besök

har idag haft besök av Sussie som stannade ett tag. Vi hann bla besöka Jivara (kort kommer snart) och även fara och hälsa på mina bonus-tjejerna, de tre indiantjejerna hos Carina. Ett inlägg om dom tjejerna kommer också snart, detta är tredje gången jag har hälsat på dom - med kamera i högsta hugg.

Senare idag ska jag hämta hem Raphael på prov. Jag vill gärna ha fortsatt bra kontakt med honom då han förhoppningsvis kommer med till Sundsvalls utställning, ska även anmäla honom till Luleås utställning.

Till Luleås utställning kommer även Lady & Lufsen att anmälas!

Raphael har fått nytt namn

Sådär ja, nu har ALLA änglar bytt namn, första kullen som det händer.

Shekinah kallas numera för Kiara
Anael kallas numera för Lufsen
Galgaliel kallas numera för Lady
Michael kallas numera för Picasso
Raphael kallas numera för Finkel.

Min fodervärd visste att hon ville byta namn på Raphael, mkt beroende på att det kanske inte är alltför lätt att säga Raphael när man är liten men hon ville vänta tills Raphael hade bott där ett tag och fått en känsla för det nya namnet. Det hela började med att hennes syster föreslog 3 namn och Finkel låter bäst. 

Jag har varit i Boden i veckan o jag hann en snabbt besök hos Karin och ett ännu snabbare besök hos Lady & Lufsen. Bilder på dom två kommer sen. Jag tycker det inte är länge sen dom flyttade men dom har redan hunnit bli stora.

På söndag kommer jag fara till stan, passar på att träna när jag nu ändå är in, hämtar hem Raphael/Finkel för ett par timmar. Detta för att jag hoppas att han ska kunna komma överens med våra katter.

Med Sakhi och Marussia är det helt och hållet som vanligt, vilket känns jätteskönt. Jag hoppas det håller i sig även när Finkel kommer på söndag.

Dolce har börjat sova i min säng, hon kommer upp någon gång på morgonsidan och lägger sig bredvid mig. Charmtrollet vårat!

Snart, mycket snart flyttar Jivara till äldsta sonen och jag hoppas verkligen att det ska gå bra för dom båda, att sonen ska tåla henne trots att Jivara avgudar sonen och bara vill vara uppe i famnen på honom hela tiden.

RSS 2.0