Har gjort illa mig

i ett finger (är väldigt öm i fingret) så jag vill inte sitta och skriva så mkt, har svårt för att använda pekfingervalsen.

Anael har nu forcerat vår mur, han är en riktig rackare på att hoppa högt. Så vi fick ta bort muren lite tidigare än vanligt och sätta ut Sakhi i kattgården. Idag har det skönt nog varit väldigt fint väder så han har nog inte haft det så tråkigt där. Marussia verkar inte lika brydd om Sakhi men jag vet inte hur hon skulle reagera när kattungarna leker hårdhänt med varandra och piper till.....

Ska fara ut med ungarna för veckans biltur snart och till veckan ska dom få åka en och en. Mycket intressant att se hur dom reagerar. Förra bilturen var det Anael som pep och inte tyckte om det. Vilket ju är tråkigt eftersom han har en lång bilresa hem till Boden (dryga 30 mil).

Det blev en lång dag

innan jag och äldsta sonen var hemma. Han är hemma just nu så han passade på att följa med och titta på Mys och Bellmans tre tjejer.

Kommer lägga upp några bilder men har lite annat att göra ikväll, som måste fixas. Tänk att allt så snabbt hopar sig.

Igår var Michaels nya matte & husse här och änglarna var lite slöa till att börja med. Efter att ha fått mat blev dom lite mer energiska och sprang runt ett tag och busade, innan dom till slut däckade. En egensydd mus hade dom med sig och den som blev väldigt förtjust i den var Marussia, hon gned ansiktet mot den och tyckte det var så mysigt!

På söndag kommer Shekinahs nya familj hit, det ska bli kul att höra vad dom tycker om Shekina, mycket har hunnit hända på bara ett par veckor.

Idag far jag på besök

till Carina igen, måste ju titta på mina bonustjejer! Det ska bli kul att se hur dom har utvecklats och enligt Carina är dom rätt vilda. Självklart tar jag med mig kameran, även om jag inte hann lägga upp några bilder från förra besöket, men denna gång hoppas jag att jag hinner lägga upp några bilder här.

Sen måste jag börja med att sortera bilderna från utställningen, det har jag inte haft tid med och när det är så fint väder som vi har haft, så är jag ute en del med kattungarna i kattgården.

Nothing´s gonna stop us now

Ja, man kan ju tro att kattungarna har hört den låten tidigare. Igår fick dom fritt tillträde till nedre plan ett par timmar och likaså idag. Igår upptäckte Anael och Michael trappan och slocknade framför trappgrinden.


För säkerhets skull hade vi kopplat Marussia, men det var ju för att Sakhi skulle ha chans att våga komma in från kattgården och kunna gå till köket etc. Marussia var dock väldig lugn där hon låg och tittade på ungarna.


Igår fick vi främmande och det blev premiär för kattungarna att tyvärr upptäcka klätterträdet i hallen. Avspärrningen ignorerades fullständigt! Här är några bilder från när Anael och Raphael är i klättertagen. På första bilden hänger galningen Raphael i kanten....  Anael är högst upp, tills Raphael lyckas ta sig upp. Självklart har vi bäddat mjukt runt om och det var ju tur eftersom dom är rätt galna!

Dom hoppade rakt över avspärrningen på trädet som Lars hade gjort, men nu har han gjort en ny avspärrning som jag hoppas ska funka ett tag. Dock var dom väldigt duktiga på att ta sig ner faktiskt, även om det såg lite hemskt ut ibland.Äntligen uppe, nu kan Raphael försöka tugga på Anaels svans.

Anael


Längst ner står Dolce o tycker nog det känns lite jobbigt att hennes favvoplats numera kommer vara upptagen för det mesta.


Så här ser vår mur ut, vi bygger upp den varje kväll, känns lite tryggare att veta var de små galningarna är. Vi har fått bygga upp den högre och högre, men just nu känns den ganska säker. Dom kan inte hoppa så högt - ännu! Men dom tränar och tränar för fullt.

Kullen är 9 veckor

Det har tagit lite tid att få ut bilderna, men det har varit fullt upp igår och idag. Men den som väntar på något gott....  Dom var som sagt väldigt livliga och det är helt otroligt att vi lyckades få till några bra bilder överhuvudtaget.

SHEKINAH


ANAEL


GALGALIEL


MICHAEL


RAPHAEL


Jag blev bara tvungen att ta med denna bild också! Han är allt en riktig charmknutte Raphael.


KULLBILD 9 veckor var verkligen inte lätt att ta, dessa två blev dom som blev bäst.

Vikter, 9 veckor 110425

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 9 veckor

Status

Shekina

f 23

98 g

915 g

Tingad

Anael

ns 24

114 g

1030 g

Tingad

Galgaliel

f 09 23

118 g

930 g

Tingad

Michael

n 24

125 g

1055 g

Tingad

Raphael

ns 09 24

112 g

1179 g

Söker fodervärd, i Umeå-trakten


Bilder kommer senare idag

men först måste jag till vårdcentralen ett tag. Sen ska jag hinna till veterinären för att både vaccinera samt ta första rabiessprutan på katterna.

Återkommer senare idag.

Jobbig dag

Idag tog jag ut kattungarna i kattgården igen och alla hoppade och skuttade, så även Raphael. Ända tills han kom på att han kan klättra på gallret. Tyvärr ingen bild eftersom jag inte hade med kameran ut idag.

Jag lät ungarna vara kvar i rastgården, samlade ihop dom i Anaels/Galgaliels bur och så fick dom vänta medan vi flyttade fotostudion och satte upp den på det nya stället.

Jag trodde faktiskt att det skulle vara rätt lätt att fota dom idag eftersom dom var knäckta men icke då. Antingen hade dom fått lite mikrovila eller också var det den nya miljön, för dom var såååå svårfotade idag. Ett par bra bilder/kattunge hoppas jag det blev i alla fall.

Vi har även tagit bort avspärrningen och just nu är det bara Anael och Michael som undersöker, dom andra tre (Shekinah, Galgaliel o Raphael) ligger och sover. Men till natten bygger vi upp avspärrningen igen, tycker det är bättre att ta det sakta men säkert.

Vikter, 110424

Jivara  4 750
Sakhi  5 560
Marussia  3 920
Dolce   3 754

Idag har varit en härlig dag

och inte mycket har blivit gjort, inga nytagna bilder av busfröna som nu forcerar "försvarsmuren" i ett. I synnerhet Anael och Shekinah är skickliga rymmare.

Vi hade Marussia och Sakhi kopplade igår medan först två ungar (samt en tredje som rymde) fick vara på golvet. Marussia sa absolut ingenting och vi trodde att det skulle vara frid och fröjd. Men eftersom vi skulle vara borta ett par timmar idag bestämde vi oss för att inte riva "muren" riktigt ännu.

Strax innan vi ska fara hör jag ett oväsen och det visar sig vara Marussia som jagar Sakhi eftersom Anael hade klättrat ut. Sååå, nya planen nu är att koppla Marussia imorgon, riva muren och se vad som händer. Håll tummarna att allt går bra.

Om inte annat så får vi försöka härda ut eftersom det bara är en månad kvar tills dom flyttar.

Jag hoppas kunna bearbeta lite bilder imorgon. Dels från utställningen, som jag inte ännu ens tittat igenom , och så är det bilder från när kattungarna var ute i kattgården första gången. Blir det lika fint väder imorgon som vi haft idag så blir det nog väldigt lite gjort imorgon också.

Kattungebesökare

Idag har Anaels och Galgaliels nya matte & husse hälsat på. Otroligt trevliga och jag är jätteglad att Anael får någon att busa med. Dom hade med sig en transportbur och just nu ligger hela högen där. 

Igår stängde vi för så att inte Marussia skulle kunna gå ut till kattgården, lät Sakhi (med flit) stanna kvar och bar ut kattungarna i vår stora transportbur. Bilder kommer att komma senare men jag ska bara skriva att dom var mycket modigare än jag trodde.

Det brukar ju alltid vara en stor omställning att få komma ut i friska luften men dom här var obekymrade och hade som vanligt full fart inprogrammerad. Vi satt säkert ute minst 1,5 - 2 timmar. Härligt men lite varmt blev det till slut när solen tryckte på.

Ha en riktigt trevlig påskhelg!


Shekinah rymmer

Var trött igår så jag la mig lite tidigare än vanligt, dvs före katterna ätit dagens sista måltid utan lämnar vägning/matning till sönerna.

När jag lagt mig i sängen hör jag en duns, men är för trött för att orka gå upp och titta. Efter ett tag hör jag en leksaksboll som låter och det känns inte så troligt att det är Marussia som leker eller Dolce. Sakhi låg bredvid mig i sängen, så honom kunde jag räkna bort.

Hela dagen igår har vi haft Sakhi lös i huset och det gick bra. Hade tom sovrumsdörren öppen inatt och det har också gått bra.

Men eftersom det hade gått så bra igår ville jag inte utmana ödet utan gick upp och tittade. Mycket riktigt, där var Shekina tillsammans med Marussia och Dolce. Jag bar tillbaka Shekinah och ropade sen på killarna som fick sen kolla av och se att alla var där samt väga/ge mat och framför allt höja avsatsen - igen! Tror det är 3e eller 4e gången för denna kull.

Tidigare kullar har jag släppt ut tidigare så att dom här är ivriga att ge sig ut och utforska resten av huset kan jag mycket väl tänka mig. 

Visst ser väl Shekina lite extra busig ut här?

Ombearbetning

Sitter och har börjat en bearbetning av häftet jag brukar skicka med till mina köpare, när dom hämtar sin skatt. Jag har en känsla att det kommer bli mer som en tunn novell innan jag är klar, men jag känner att det kan vara bra att ta upp vissa sjukdomar och andra saker att kunna tänka på.

Min tanke är att man ska kunna gå tillbaka och leta reda på rätt avsnitt om det blir något. Självklart går det bra att ringa mig ändå.

På lördag kommer som sagt Anaels och Galgaliels matte & husse jag hoppas verkligen att vi kan ha kvar änglarna i vardagsrummet tills dess. Det är fullt med leksaker överallt, två sandlådor, klätterträd, fotostudio etc. Dessutom är äldsta sonen hemma tillfälligt med sin dator och den tar ju också lite plats.

Men jag tröstar mig med att dom som kommer hit är ändå bara intresserade av kattungarna och är inte så brydd om mig.

Full pott

När jag var hos min kompis förra veckan lämnade jag för en gångs skull kameran hemma. Riktigt intressant att se vad familjen hade tagit för kort när jag var borta. Bla fanns detta på minneskortet.

Längst bak ligger Raphael, Michael. Ovanpå Shekinah ligger Galgaliel och längst fram ligger Anael.


Har försökt sätta mig flera ggr framför datorn för att ta itu med alla bilderna från Umeå-utställningen, men jag blir alltid avbryten av saker. Får se hur mycket jag hinner, funderar på att ta ut kattungarna i rastgården - men både Lars och äldsta sonen säger att de stora katterna har grävt lite, så det måste ev åtgärdas innan änglarna får tillträde.

Roligt

Det är så otroligt roligt att bara sitta och se kattungarna busa. Det är verkligen full fart. Imorse när jag kom med frukosten hade alla förstås bråttom. Shekinah var den som lämnade matbordet först, hon gick för att vila ett tag - trodde hon ja!

Allt eftersom dom andra blev klar med sin matskål blev det mer och mer livligt. Det är kul att se dom köra sitt race och det kan börja med att tex Anael och Galgaliel springer och jagar varandra. Rätt vad det är så hoppar tex Michael in i leken och Galgaliel hittar någon annan att busa med.

Just nu brottas Raphael med först Anael och sen Shekinah och hård är han också tyvärr.... Han morrar och tycks inte alls förstå att han tar i för hårt och att det är därför kompisarna snabbt lämnar honom. Tokstollen där!

Torrfoder har dom också hunnit sprida ut en tallrik på golvet. Det kan ju lätt bli så när man är i bustagen. 

Äntligen har Marussia fått gå ut i kattgården. Nu blir det nog en massa in och ut hon ska förstås.

Totalt utslagna

efter dagens äventyr. Dessutom har jag här lekt med Anael och Raphael över 40 min. Det är bara Galgaliel som inte ligger i korgen, hon hade lagt sig för sig själv.

Michael är vaken, bredvid honom ligger Anael och Shekinah. Att det är Raphael som ligger på rygg behöver jag väl inte ens skriva?

Han är en så myspropp, denna kille och en stor personlighet. Varje kattunge har ju såklart sin egen personlighet men om jag skriver att Raphaels personlighet liknar underbara Dolce - då vet ni som har träffat henne vad jag pratar om. 


Så näpna

Oj, så det är länge sen jag har varit hos Carina o hälsat på mina "bonusar". Igår blev dom 5 veckor och dom är sötare än socker. Tur att jag inte fick denna kull, för då hade nog alla fått stanna kvar hos mig.

Måste försöka fara dit snart igen märker jag. Jag vill ha måååånga bilder av sötnosarna.

Idag händer mycket för änglarna

Vi har som vanligt klippt klorna (klipper varje vecka) och det är tyvärr fortfarande inte en hit. Denna gång kom jag på att om jag ger godis samtidigt som Lars klipper så borde det underlätta, vilket det gjorde, för alla utom Michael. Han skulle minsann inte ha något godis!

Det konstiga är att det är mest främre klorna som tycks vara jobbiga att klippa, inte de bakre klorna. Skumt!

Efter klippningen for vi till veterinären, där jag träffade idel bekanta från BJK, vilket ju är trevligt. Dags för vacc 1 och ungarna var så duktiga, sa inte ett pip. Dom hade nog gett upp för dom pep en hel del på väg in. Tjejerna var till att börja med tysta men sen började dom också pipa.

På hemvägen var Michael så trött, så han hann nästan somna, vilket tur nog spred sig. De tre som hade svårast för denna långa biltur var Shekinah, Galgaliel och ibland Raphael. Men hem kom vi till slut och nu får dom vila ett tag innan det är dags för nästa pärs.

Dels borsta kattungarna ordentligt och sen blöta ner pälsen. Det är ju verkligen inte så långt kvar innan dom flyttar och jag vill hinna med så mycket som möjligt innan dess. Lite synd att jag fick fara bort förra veckan, men ibland kan man inte säga nej när en kompis behöver hjälp.

Har beställt leksaker

som Änglakullen ska få när dom flyttar. Jag köpte en minihamster på Umeå-utställningen och den är mycket uppskattad här hemma. Först var såklart katterna (de stora) väldigt fundersamma, för att inte tala om änglarna.

Satte fram den idag igen och killarna var snabbt där och petade. Efter ett tag kom även tjejerna och busade med den. Nu får varje kattunge en egen minihamster att ha kul med.

Så här ser hamstern ut, den är köpt hos Supercat. Klicka på bilden så kommer ni direkt till sidan med hamstern och kan titta på en lite större bild. Bilden är lånad från Supercat. Det bästa är att den kan vända sig om den hamnar i ett hörn eller ramlar omkull.

Mini Hamster

Vikter 8 veckor 110418

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 8 veckor

Status

Shekina

f 23

98 g

757 g

Tingad

Anael

ns 24

114 g

901 g

Tingad

Galgaliel

f 09 23

118 g

764 g

Tingad

Michael

n 24

125 g

957 g

Tingad

Raphael

ns 09 24

112 g

1000 g

Söker fodervärd, i Umeå-trakten


Marussia, 110418

Igår hoppade Marussia frivilligt upp på bordet och stannade där ett par minuter så vi hann få ta 3 kort på henne. Marussia har en underbar ögonfärg, men ändå inte lika fin som Jivara har. Här är hon totalt oborstad och hon låter ju kullen fortfarande smutta på henne, men bortsett från det så är hon så fin. Hon har börjat prata så otroligt mycket också!


SE*á la Emma

Emma, som köpte Triumph (Bilkullen) och även Roselia (Sakhis dotter) har fått sitt stamnamn nu o fixat en fin hemsida. Gå dit och kolla, även om det saknas kort. Kort kommer senare.

Mycket telefon ikväll

så jag har valt att köra auto-bearbetning på bilderna. Allt för att hinna få upp dom före midnatt.

SHEKINAH


ANAEL


GALGALIEL


Denna väna lilla tjej som är så otroligt snäll kan faktiskt se väldigt hemsk och farlig ut!


MICHAEL


RAPHAEL


Kullbild vecka 8 och Michael har mer o mer tagit över från Raphael om vem som är kullens fotomodell. 

Ska sätta mig och bearbeta dagens bilder nu

men jag måste få visa bilderna som Marie tog, när dom var här förra fredagen. Underbara bilder på underbara kattungar, dvs våra änglar.

Här hittar du även några bilder på änglarna som Kicki tog, men även på en mycket snygg kille, Frost! ♥

Idag gick det hyfsat bra att fota kattungarna, det var mest Anael som var busig på kullbilderna. Tror Lars har fått några fina bilder där.

Måste dock lägga ut dessa bilder på en väldigt trött Galgaliel först.


Annars är det väldigt mycket fart på kullen, dom springer, hoppar och Anael är duktig och kan hoppa upp på fotpallen. Sen går han över till fönsterbrädan och sitter där och tittar ut, ganska fascinerad av utemiljön. Jag hoppas att det är fint väder ute och mycket mindre blåst senare i veckan. Har tänkt försöka låta kattungarna få prova kattgården ett tag.

Just nu är Sakhi lös i huset, han befinner sig på övre plan. Jag satte honom på vårt klätterträd i hallen, så han kunde se in till vardagsrummet, men där låg ju Marussia och ungarna var där, så det blev lite jobbigt för honom. Nu får vi testa flera timmar/dag och sen håller jag tummarna för att det kommer gå bra och att han kommer hinna in i vardagsrummet medan kattungarna finns kvar där.

Kullen är 8 veckor idag

och det kommer att komma bilder, men det dröjer eftersom mannen har jobbat natthelg och för tillfället sover. Sen ska vi fota dom - vilket ju bara blir svårare o svårare för varje vecka som går - samt att jag även vill bearbeta bilderna lite lätt.

Jag kan i alla fall säga att dom är smått galna nu. Var uppe sent igår och det är full fart på dom små liven.

Vi fick höja avspärrningen till vardagsrummet för ett tag sen men igår hoppade Shekinah rakt upp och var över. Så fram med böcker för att höja lite till. Det vore skönt om jag kunde ha änglarna i vardagsrummet 2 veckor till för då hinner Shekinahs samt Anaels/Galgaliels nya familjer se dom. Har vi släppt avspärrningen är dom säkert ute på äventyr på resten av nedervåningen.

Vi har den stora kattburen i vardagsrummet, dels för att dom ska vänja sig vid den o dels för att den är lätt att ta ut till bilen. Imorgon blir det en lång biltur, hela vägen till stan, då det är dags för första vaccinationen. Ska passa på o beställa tid för Sakhi, Marussia o Dolce också för vaccination. På Sakhi o Marussia kommer jag även ta rabiesvacc så jag kan fara till Finland o ställa ut. 

Sakhi har saknat mig och jag har såklart saknat honom mycket när jag varit borta. Han kommer och lägger sig flera ggr på mig, helst på min mage och så ska vi gosa. Så gjorde han imorse också.

Nu ska jag o Matte (vill inte köra bil ännu, lite öm i magen) fara iväg, till ICA o Apoteket. Jag valde medvetet att skicka så folk ser vem jag har skickat till, då kan man ju prata med varandra. ;)


Hemma igen

och det är otroligt härligt att få komma hem till familjen och katterna. Otroligt vad fort änglarna har växt på så kort tid. Just nu är dom stora ulliga bollar och Shekinah - hennes lilla tåfläck har blivit så stor.  Ska fota imorgon och visa. Just nu har jag fullt upp med att gå igenom all mail etc.

Marie, jag kommer helt klart komma förbi dig när vi är i Sundsvall. Kanske måste starta vid 07-tiden på morgonen för att försöka hinna hälsa på många uppfödare. 

Till veckan kommer jag gå igenom utställningsbilderna, sortera och börja redigera. Jag skickar gärna bilder till er vars katter jag har fotat. Det enda jag vill är att ni hänvisar till mig.

Fortfarande bortrest

men det blir nog inte alltför länge till, innan jag kan styra kosan hemåt igen. Saknar förstås familjen men framför allt alla katterna, både stora och små.

Marussia och Sakhi har suttit i koppel igen och denna gång fick Marussia hoppa upp till honom, där han satt på toan, och sniffa på honom. Men vi tar det säkra före det osäkra för säkerhets skull o skyndar långsamt.

Jag har tänkt anmäla Raphael, Sakhi o Marussia till Luleå och Sundsvall, sen får vi se vilka katter som kommer med. Tur att det finns folk som far ner o tittar på Sundsvalls-utställningen utan katt, så jag är inte så himla orolig även om alla tre katterna skulle komma med.  :)

Till veckan är det dags för första vaccinationen - ska bli intressant att höra vad änglarna säger.

Jag har pratat med veterinären ang Dolce och hennes värden och det är underbara nyheter. Hennes värden ligger nu bra och vi ska - för säkerhets skull - ta om ett leverprov om ett år. Om allt funkar bra då kan vi avvakta ännu längre innan vi tar nästa leverprov.

Jag har haft fullt upp hela veckan och inte heller haft så lätt att ta mig till en dator - så det är därför jag har varit lite tyst.

Tillfälligt bortrest

Jag har fått fara iväg tillfälligt, jag vet inte ännu hur mycket hjälp som behövs och jag vet tyvärr inte heller om jag blir borta veckan ut eller kommer hem i början av nästa vecka.

Vikter 7 veckor 110411

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 7 veckor

Status

Shekina

f 23

98 g

715 g

Tingad

Anael

ns 24

114 g

814 g

Tingad

Galgaliel

f 09 23

118 g

678 g

Tingad

Michael

n 24

125 g

820 g

Tingad

Raphael

ns 09 24

112 g

897 g

Söker fodervärd, i Umeå-trakten


Två bonusbilder från fotograferingen

När vi gjorde i ordning "studion" så hoppade såklart Dolce upp på bordet. Hon låg så stilla och snällt där så vi kunde inte låta bli att fota henne med två vakna änglar.

Dolce och Galgaliel


Dolce, Raphael och Galgaliel

Kullen är 7 veckor

Denna gång var det verkligen inte lätt att fota dom. Antingen var dom supertrötta eller också var det full fart på dom små busänglarna.

Shekinah


Anael


Galgaliel


Michael


RaphaelDet blev en hel del såna bilder på Raphael, han var verkligen uppvarvad idag.


Det gick dock rätt bra att ta kullbilder denna gång. Shekinah blev så trött så hon lade sig ner och Michael ville synas ännu bättre på bild 2.

Panic mouse

Köpte en lite dyrare kattleksak i helgen. Köpt hos Djurmagazinet (som kan ta hem) och den var väldigt populär, även hos Moa som babygym. 

Fotade lite snabbt nyss, bara så att ni ska få se bild på den. "Svansen" roterar och man kan ställa den i olika hastigheter. Som sagt, mycket populär. Anael höll på väldigt länge igår och han morrade så ingen annan skulle vara där. Tom när den var avstängd så lekte han med den. Just nu är det Michael som busar med den.

En lite sämre bild, men bara för att ni ska få en uppfattning om hur panic mouse ser ut. Här är det Raphael och Galgaliel som busar med den. Det är alltså den svarta bollen, med snören, dom jagar.


Jag har haft en mycket trevlig helg

på utställningen, trots att Sakhi inte var med. Idag har jag inte fått så mycket gjort, men jag har lekt fotograf och fotat resterande katter - men tyvärr upptäckte jag att jag missade två katter igår.... 

Ett stort tack till alla otroligt trevliga utställare/besökare jag har träffat i helgen. Det har verkligen varit en superbra helg! Även idag togs en hel del bilder. Bilder och resultat kommer längre fram.

Efter utställningen var slut kom Sussie, Karin och Moa, Helena, Catharina och Sara, Anna-Karin samt Camilla och tittade dels på änglarna men även på våra andra katter. För några var det första gången dom fick se vår underbara guldboll, dvs Dolce. Jag tror nog att hon charmade hela högen, dvs som vanligt.

Raphael söker fodervärd

Idag finns jag på kattutställningen men Raphael är såklart inte med, han blir ju bara 7 veckor på måndag. Om du är intresserad av att vara fodervärd och du är på utställningen, sök gärna upp mig så kan vi prata mera. Jag finns i informationen/insläppet mellan kl 08-10 - annars finns jag oftast i gång G, om jag inte är på vift. 

Raphael vid 2, 4 och 6 veckor.

Kattutställning, dag 2

Imorgon är det dag 2 av kattutställningen och även fast Sakhi är hemma så är jag där ändå. Dels vill jag se alla fina sibbar, träffa alla otroligt trevliga sibbeägare och sen jobbar jag i informationen/insläppet mellan 08-10. 

Denna gång hittas jag i gång G, såvida jag inte är på språng, vill säga.

Sakhi och Marussia

Eftersom Sakhi inte ställs ut i helgen (läs förra inlägget) så kopplade vi både Sakhi och Marussia och så fick dom sitta på ett stort avstånd. Det gick över förväntan, förutom att stackars Sakhi först inte ville gå ut från toan, men till slut så gick han närmare Marussia. Detta är ju något som får tas i små steg för att sakta bygga upp deras relation igen.

Jag har idag handlat flera saker på kattutställningen, bla flera leksaker. Kort kommer en annan dag, när jag har mera tid på mig. Anael blev väldigt förtjust i stor leksak som jag köpte, han lyckades tom dra iväg med den en liten bit, vilken ingen av dom andra klarade.

Vi har ikväll även fått höja avspärrningen eftersom Raphael, den busen, återigen kommit över avspärrningen till vardagsrummet.

Idag har det stått kloklippning på schemat och denna gång gick det lite bättre, kan bero på att ungarna var lite mer pömsiga idag, samt att alla kattungar fått vatten på ryggen. Galgaliel var den enda som protesterade ordentligt, men nu blir det att blöta ner dom lite då och då. Imorgon blir det premiär för bilåkningen. Första färden går inte så långt - bara runt kvarteret - men det brukar vara en bra start.

Första och sista gången

Jag kan ju vara lite virrig ibland men vissa saker har jag stenkoll på (trodde jag). Ett exempel är inför kattutställningen, jag kollade säkert 3-4 ggr för både Sakhi och Marussia ang vaccinationen. Jag har läst 30/4 och när jag så kommer med Sakhi i morse så visar det sig att det står 30/3-10!

Det är ju inget snack om saken, sjävklart ska jag inte gå in med en ovaccinerad katt, så det blev att fara hem och lämna Sakhi, lasta ut vissa saker innan jag for tillbaka igen. Sen satt jag i informationen/insläppet fram till kl 10 och därefter fick jag tur nog ha lite "delad vårdnad" av Carinas Zummit idag.

Tur i oturen är att det är på hemmaplan så Sakhi inte behövde tillbringa helgen i bilen och nu när han är badad och preppad så kommer jag fortsätta preppa honom för att se hur långt i förväg han ska förberedas. Inget ont som inte har något gott med sig.

Zummit är ju morfar till mina "bonusar", tre indianer som nu har blivit tre stycken squaws. Det är verkligen inte helt lätt att könsbestämma och jag och Carina tyckte dom såg ut som killar när dom föddes. Tur att Sussie, Karin och Helena kom och kunde bringa klarhet i saken. Vi hade ju i alla fall rätt i att det var samma kön.

Fullständiga utställningsresultat med bilder kommer senare. Har tagit drygt 400 kort idag, imorgon är det en ny dag.  Idag var det flera sibbar som gick till panel.

Visst är Zummit fin, här är han i panel! Stort grattis igen Carina!


Bokade burar

Har nyss kommit hem efter att ha bokat burar - men oj vilken åtgång på burarna.... Sibbarna kommer att hamna på 3 rader (en på rad B). Det blir raderna C, E och F. Själv sitter jag och Sakhi på rad F. Kom gärna förbi och säg hej, om ni har möjlighet till det.

Nu ska jag göra lite saker innan jag går i säng, blir tidigt upp imorgon. Ska fara kring 6.30 eftersom BJK gärna vill att medlemmerna kommer mellan 6-7 för att inte det ska bli alltför långa köer. En bra idé tycker jag.

Två kort, tagna idag

Idag har Michaels matte och husse samt barnbarn varit och hälsat på. Dom hade sådan tur att dom kom just när dom var hur busiga som helst, våra små söta änglar.

Efter att dom hade farit fick dom lite mat och sen var det lite mera bus innan dom till slut däckade. Här ligger Marussia och Galgaliel samt i bädden ligger Dolce och Shekina.


Här ligger Michael och Anael.

Väntar på besök

av folk från Sundsvall. Först ska Kicki, Ingrid och Marie till Carina och titta på indianerna. Sen far dom till hotellet och lämnar katterna innan dom far hit och tittar på mina änglar.

Ikväll ska jag även hinna till isladan för att haffa burar inför helgens utställning. Det blir många sibbar i år, nu ställs kanske inte båda dagarna. Jag ska i alla fall reservera 23 enkelburar och 4 dubbelburar. Det ska bli så kul att få träffa alla trevliga människor igen och få se deras fina katter.

Vädret är strålande just nu och ska vara så även imorgon. Blir säkert lika fint på söndag men vad gör det, jag är hellre på kattuställning än är ute just nu. Dolce hos veterinären

Idag gick det riktigt bra att åka bil, hon pep bara lite på ditvägen och på hemvägen var hon tyst. Veterinären ville kolla upp ett värde som låg högt, man kan se det hos hästar men sällan hos katter.  

Provsvaren kommer till veckan och jag hoppas verkligen att hon inte har sämre värden. Man kan få högre värde om man tröttat ut sig men idag har hon varit lugn.

Frågade veterinären vad hon trodde om Dolces livslängd, jag vet att det är en helt omöjlig fråga att svara på egentligen. Hon trodde dock att Dolce skulle kunna få ett fullt gott liv, vilket vi alla hoppas på.

Vår underbara älskade gumma, som är så speciell och helt, helt underbar. Hon har ett underbart temperament och väldigt stor personlighet!

Idag köpte jag även några burkar blötmat, som hon tur nog kan få äta. Jag har annars funderat på vad som vore bättre för Dolce, få ett kort lyckligt liv eller ett långt liv där man inte kan ge henne så mycket godis. Veterinären frågade faktiskt om Dolce hade gått ner i vikt och hon är visserligen överviktig men det är under kontroll. Hjärtat lyssnades också på och även det var bra, vilket är skönt att höra.

S*Deltas Galgaliel är tingad

Fick ett väldigt trevligt samtal imorse och det visar sig att dom som köper Anael även köper Galgaliel. Jag har verkligen haft tur och hittat så bra köpare (ja, det har jag haft varje gång faktiskt). Det känns jätteskönt att Anael och Galgaliel kommer till samma hem, då har dom någon att busa med.

Korten på Galgaliel är från nyfödd till 6 veckor.

Mysigt

Dolce och Michael ligger i ena bädden och i den andra ligger Raphael (som sträcker ut sig på rygg), Anael, Shekina och Galgaliel.


Vikt, 6 veckor, 110404

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 6 veckor

Status

Shekina

f 23

98 g

586 g

Tingad

Anael

ns 24

114 g

680 g

Tingad

Galgaliel

f 09 23

118 g

570 g

Ledig att tinga

Michael

n 24

125 g

656 g

Tingad

Raphael

ns 09 24

112 g

696 g

Söker fodervärd, i Umeå-trakten


Ang fotografering

Har fått så många fina kommentarer om gruppbilderna och jag tycker att Kicki's blogg-inlägg beskriver exakt hur det är att försöka ta kullbilder. Det är allt annat än lätt men ibland lyckas man.

Jag beundrar alla som fotar själv, jag är bortskämd med att vi är två, oftast mannen och jag. Han fotar och jag försöker hålla fast busänglarna och samtidigt få dom att titta in i kameran. Inte så lätt alla gånger och ju större dom blir, desto livligare blir dom ju.

Dock har jag lärt mig en sak - tog bara 3 kullar att lära mig - att man ska alltid börja med kullbilderna och gärna ta dom när dom är lite pömsiga. För snabbt blir dom pigga igen. 

Sen ler jag när läser kommentarerna till när folk ska komma hit och titta på kullen. Men jag är likadan, jag får lägga till att det ska bli kul att få träffa dom också, kattungarna är "viktigare". 

Sååå, se till att ni kör försiktigt på fredag, både Sundsvalls-gänget och Boden/Skellefteå-gänget.

Royal Canin

var igår i Umeå och hade en föreläsning om den åldrande katten. Mycket intressant att lyssna på - även om det dröjer ett par år innan någon av våra katter räknas som gammal.

Vi fick fina presenter också och här blir jag lite ledsen när folk glatt tar emot presenterna men samtidigt klagar rejält. Bättre lämna kvar presenterna om dom inte gillar dom.

Vi har idag badat Sakhi så att han ska bli fin till BJK:s utställning i helgen. Jag ställer båda dagarna och hoppas såklart att han tar titel i helgen.

Raphael har nu lärt sig att ta sig över avspärrningen så vi måste försöka fixa till det, jag tycker det är lite tidigt ännu att vara på hela nedre plan.

Kullen är 6 veckor

och det är alltså halvtid. Känns otroligt konstigt att dom redan är så stora! Här kommer äntligen bilderna på dom, en och en samt även kullbilder. Lägger ut några mindre bra kullbilder också, bara för att dom är så söta och charmiga.

Shekinah


Anael


Galgaliel får en extra bonusbild, för hon visar upp profilen så fint.


Michael


Raphael


Kullbilder, 6 veckor


Bilder kommer

på ungarna och tänk att dom redan blir 6 veckor idag, dvs halvtid. Usch just nu vill jag stoppa tiden ett tag för dom är så otroligt mysiga och gosiga. 

Just nu äter dom 4 mål mat/dag, jag har ett himla sjå att hålla borta Marussia och Dolce från matskålarna. Marussia brukar få äta resterna som blir kvar och hon slickar och slickar tills skålarna är helt tomma.

Marussia är tyvärr tillbaka till sig vanliga kräsna jag, vilket ju är tråkigt. Så när jag gör i ordning ungarnas mat brukar hon svansa omkring och tigga. Har ju svårt att motstå henne eftersom hon ju verkligen behöver maten oxå.

Idag var det egentligen tänkt

att vi skulle ha ett SÄSK-möte hemma hos Lena, men det blev så få anmälda så vi skjuter på mötet tills nästa gång. DÅ är det definitivt vår och det känns så skönt. När jag tittar ut så ser jag bara stora högar med snö. Det kommer ta lång tid att bli av med detta.

Just nu är kattungarna utslagna, då vi har haft besök av ett litet barn med föräldrar. Från att ha varit lite avvaktande till att våga klappa katterna (och tom ge Dolce flera kramar) tog det eg inte så lång stund. Jättebra för kattungarna att få ha träffat ett litet barn.

Men nu sover dom, både barn och kattungar.

Sitter även o tittar på bilderna från igår när jag var hos Carina och hälsade på indianerna. Det blev en hel del bilder, som kommer senare under helgen. Men jag måste bara visa en - helt obearbetad bild - av en riktig sötnos. Hur charmigt är inte detta?! 

Sitter som vanligt

med Raphael innanför tröjan. Han älskar att vara nära och gosa. Förr var det ju alltid Sakhi som kom direkt jag satte mig framför datorn, nu är det Raphael som kommer när han vill sova.

Idag har jag varit hos Carina och jag ville aldrig fara därifrån. Dom är så underbara kattungarna, mina "bonusar". 

My var så lugn och fin, jag fick lyfta hennes ungar utan att hon sa något till mig. Men jag tror det beror på att jag skämmer bort henne med massa fina komplimanger. 

Carina skämmer bort My med massa god mat, som omvandlas till fetaste grädden, för killarna har verkligen bra vikter.

Det är så kul att se hur mycket som händer på så kort tid, det skiljer ju bara tre veckor mellan våra kullar. Fick nyss sms från Carina som skriver att mina charmiga "bonusar" har sovit sen jag for därifrån. Men det är ju inte så konstigt heller eftersom det är jobbigt att vara fotomodell.

Det kommer att komma upp bilder men jag känner mig rätt trött, blev en sen natt eftersom jag inte kunde slita mig från änglarna - igen!

Det är så mysigt att se hur dom gör när det är matdags. Raphael kommer direkt fram till skålen, morrar lite om någon kommer för nära eller försöker flytta hans matskål. Pang, så kommer en stor tass direkt ner i maten.

Galgaliel och Michael tyckte det var lite jobbigt att äta mat men igår lossnade det. Shekinah och Anael är lite mer sansade i maten, äter gärna utan problem.

Alla ungarna har blivit duktiga på att äta torrfoder och dricka vatten. Igår fick dom en större sandlåda och den var spännande. Det är fortfarande väldigt mkt krafsande i lådan och nu har dom lärt sig att göra både nr 1 och 2 där. Till veckan hoppas jag kunna byta ut till den klumpbildande sanden.

RSS 2.0