Tidig vägning

idag eftersom vi ska bort ett par timmar. Triumph var först med att spränga 200grams-vallen och idag kom också Bugatti över den. Inga kort idag men förhoppningsvis imorgon.

Namn

Vikt född

Vecka 1

Marussia (hona)

104

198

Bugatti  (hona)

117

201

Alfa Romeo (hane)

116

190

Triumph (hane)

111

214

Lamborghini (hane)

92

173


Kullen

alla äter och går bra upp i vikt. Marussia (ena honan) låg länge i topp men nu har hon fått se besegrad av Triumph (svarta solida). Han vägde ikväll 190 gram. Lamborghini, som vägde minst vid födseln, väger nu hela 150 gram. Dom andra ligger på 175--176 gram. Jag är lite imponerad över att Jivara har så mycket mjölk till dom.

Det enda som är tråkigt är att nu har jag blivit tvungen att börja om med p-piller till Jivara. Det går ju inte att ha henne utan p-piller, med tanke på Sakhi. Skönt nog så är det bara ett par månader kvar innan han ska få bli en glad kastrat. Inte för att han har markerat ännu, trots två dambesök. Han är så snäll och sköter sig.

Äldsta sonen har lärt Sakhi ett trick. Om han lägger sig ner på golvet och klappar på magen så kommer Sakhi och lägger sig på magen/bröstet och gosar. Det händer ju även annars att Sakhi vill komma och gosa i famnen. Det som är lite kul är att han vill gärna ligga högt uppe, nästan på axeln.

Det är stor skillnad på när Sakhi kommer upp i sängen. Han hoppar upp, bryr sig inte alls om han råkar gå över någon. Jivara däremot, hon smyger upp och det är knappt att man känner henne.

2 andra kort

När vi fotade idag var Jivara med oss. Alfa Romeo är en liten pipare - ell är det pratare han är? Ja, det får ju tiden utvisa.    Tycker väldigt mycket om denna bild där Jivara tittar till Alfa Romeo. Har ett liknande kort från förra kullen där hon då tittar till Podruga.Sen måste jag lägga in ett kort på Sakhi också. Jag brukar ju kalla honom för vår solstråle och här stämmer det väl verkligen?

Får jag presentera.....

Denna gång blev det en bilkull, jag har letat namn bland lyxiga o snabba bilar. Det blev 5 kattungar som kom. Förlossningen tog bra precis två timmar, från det att första kattungen var ute tills sista kattungen hade kommit.

I tur o ordning kommer så en bild på kattungarna. (Med viss reservation på färgerna)

Unge nr 1, vägde 104 g vid födseln. Deltas Marussia, n 23, hona. 

Ett stort tack till Elena för att jag än en gång fått hjälp med det ryska uttalet. Marussia är en rysk sportbil och uttalas något mittemellan Marusja/Marusia där betoningen ligger på "ru".


Unge nr 2, vägde 117 g vid födseln. Deltas Bugatti, n 23, hona.Lite information och bilder på Bugatti.


Unge nr 3, vägde 116 g vid födseln. Deltas Alfa Romeo Ferrari, n 23, hane hona. Lite information och bilder på Ferrari.


Unge nr 4, vägde 111 g vid födseln. Deltas Triumph, n 09, hane. Lite information och bilder på Triumph


Unge nr 5, vägde 92 g vid födseln. Deltas Lamborghini, n 23, hane hona. Lite information och bilder på Lamborghini.


Snart kommer en presentation

Jag har döpt dom nu och väntar bara in klartecken på färg. Hinner jag kommer presentationen ikväll annars blir det nog imorgon.

Jivara o Sakhi

går mycket bättre ihop nu igen. Första natten provade vi att stänga in Jivara i sovrummet med mig och ungarna men se det ville hon inte alls. Till slut gav jag upp och Sakhi fick gå in i tvättstugan ett par timmar. Hon har visat - ännu en gång - att det verkligen är hon som bestämmer.


Ett kort från igår

Hela familjen var verkligen involverad. Jag, mannen, äldsta sonen står och hjälper Jivara, Sakhi ligger framför bolådan och yngsta sonen knäpper kort.Från att ha gått så otroligt bra så fick Jivara helt plötsligt ett hormonryck och gav sig på Sakhi och skrämde honom. Stackars Sakhi, han vill ju bara vara snäll och vara med och hjälpa till. När vi hade flyttat in bolådan till vårt sovrum så la han sig längst ner i min säng så han kunde titta mot bolådan.

Jag stängde in Jivara i vårat sovrum men det slutade med att mannen (när han kom från jobbet på morgonen) fick stänga in Sakhi i tvättstugan. Stackars Sakhi, han ska ha funderat var hans date var. Vi har nämligen använt tvättstugan till parningsrum tidigare.

När mannen har vaknat (på em) ska vi försöka fota ungarna en och en och även kolla vad det är för kön. Jag tror att alla är svarttigré men som sagt, jag har inte tittat så jättenoga på dom ännu.


Kullen är här

och det blev hela 5 kattungar. Dom väger mellan 92 och 117 g. Namn och mer presentation kommer så småningom. Jag har inte tittat så noga på könen då jag inte har velat störa henne. Ska göra det imorgon istället

Jivara var även denna gång väldigt duktig och Sakhi var väldigt nyfiken på vad det var som hände nere i bolådan. Större delen av förlossningen låg han på ett högt klätterträd och tittade ner.

Sakhi har varit inne i bolådan, redan när hon hade värkar och även att alla ungarna har fötts. Han har tvättat henne lite och nosat lite fundersamt på ungarna..

Här står Sakhi och kollar ner i lådan strax efter vi hade flyttat Jivara till bolådan. Vi hade bara ett lakan till tak men det fungerade fin-fint.Hela kullen är född och Jivara mår så gott.Sakhi hälsar på i bolådan.


Nu har det börjat


Signes och Sakhis kull

Jag har fått låna ett kort från Louise och så här mysigt det ser ut. Kullen är bara en dag gammal här. 5 stycken kattungar blev det och alla vägde över 100 gram. Den tyngsta var nr 5 som vägde 122 gram.


Sakhi har blivit pappa

till (i skrivande stund) 4 kattungar. Mer info kommer senare.


Bolåda

byggde min man igår och som vanligt ville inspektören vara med. Vi la dit en ullfilt så hon skulle få ligga lite mjukt och där låg hon fastän han borrade dom två sista skruvarna.När lådan var klar (nu saknas bara tak) så låg hon där länge och visst ser hon ut att ha det bra?


Det såg rätt kul ut senare på kvällen när Sakhi kom för att titta vad det var för något som stod på golvet. Dom sträckte sig mot varandra och sniffade lite på varandra innan han sen fortsatte runt "hörnet" på bolådan.


Kompisar

Den här bilden är tagen i slutet av januari och visar hur bra det numera går med våra katter. Sakhi kan gärna gå och söka upp Jivara men det är inte alltid hon vill ha sällskap.   Båda två gillar verkligen detta klätterträd, detta trots att dom är för stora för att eg rymmas där. Denna gång har dock Jivara hunnit först så Sakhi får nöja sig med att ligga längst ner.

Jivara gör inte så mycket nu, hon vilar väldigt mycket. Bortsett från att vila så äter hon. Igår nobbade Sakhi ena mat-tallriken så hon åt först upp sin egen mat innan hon övergick till Sakhis mat och ändå stod hon och tiggde mat efteråt! 


Nygamla bilder och lite annat

Jivara äter och äter och blir bara rundare och rundare. Hon är dock inte lika rund på båda sidorna så jag gissar på ett ojämnt antal ungar. Äldsta sonen gissar på 5 ell 7, själv gissar jag på 3 ell 5. Jivara går upp i vikt och stackars Sakhi går ner i vikt. I fredags vägde han bara 4.6 kg. Vi får se om Jivara hinner ikapp honom, det är ju 2 veckor kvar för henne. Även Signe går upp bra i vikt. Nu är det inte länge kvar innan den kullen kommer.


Förra veckan var jag och yngsta sonen och hälsade på Jivaras farmor, Basia, och hennes kull, som nu är 7 veckor. Behöver jag säga att det var full fart på dem? Här är en bild på 3 (av 5) underbara charmörer. Tack Marita för att vi fick komma och hälsa på dina och Basias härliga ungar!Vi skjutsade hem Mellons matte och passade då på att komma in för ett snabbt besök. Igor hann jag inte fota så mycket (han blev nog besviken över att jag inte släppte ut honom) men här är "Fjollan" hos sonen och titta sen på Mellon. Jag tycker han har blivit så lik Jivara!

              

Vänskapskullen har hunnit fylla 1 år för länge sen (12/1). Här kommer några nytagna bilder på föräldrarna och barnen.

Pappa Simba, Knjaze Juhznij Znoj. Tack Eva och Erik för bilderna som kom för ett tag sedan.Mamma Jivara - lite less på fotandet och blixten.SakhiFindus (Vinur)MellonPodruga (kortet är lånat från Podrugas hemsida).


Parningsbesök nr 2

Jivara äter, blir rundare om magen och mår bra. Sakhi får också äta lite extra just nu. Dels för att det inte skulle gå att stoppa honom från att äta upp Jivaras mat annars men även pga att han är fertil. Han har gått ner lite i vikt. För ett par dagar hade vi besök av Tova, S*Mantas Qashqai. Även samma dag som Karin kom för att hämta Tova blev det en parning. Nu håller vi tummarna för att det har tagit. Här kommer några kort från Tovas besök hos oss.


Vi fick inte se lika många parningar denna gång (men vi hörde!) men 2 parningar hann jag se. Den ena skedde i sandlådan och har just hänt här.Jivara ville verkligen gå in i tvättstugan och se. Så fort det lät där eller att någon av familjen gick in så stod eller satt hon gärna utanför och väntade, tålmodigt.Sakhi var en sann gentleman - ända ut i tassarna - och väntade in Tova tills hon var redo. Det tog bara 1 dryg dag så hörde vi första parningsropet. Här säger Sakhi hejdå till Tova.Här säger både Jivara (ni ser kanske att hon har börjat få en lite mage) och Sakhi hejdå till Tova.


Välkommen hit

Då jag har problem med att föra över bilder på min hemsida har jag valt denna temporära lösning, allt för att kunna visa bilder på katterna och i framför allt de blivande små kattungarna.

När sen bild-problemet har löst sig så kommer jag att återgå till min vanliga hemsida igen. Just nu är det så mycket omkring mig att det känns som om detta är det snabbaste sättet att lösa mitt problem på.

När jag har lite mer tid på mig - vilket lär dröja tyvärr - så kommer jag nog försöka fixa till en fin banner men det är inte det viktigaste just nu då jag hoppas att detta är en kortvarig, tillfällig lösning.

RSS 2.0