Trésor

Oj vad vi längtar tills vi får hämta hem Trésor.

Eftersom vi vill slippa omplacera honom efter han är klar i aveln väljer vi fodervärd. Vi ska träffa några stycken och snart bestämmer vi oss för var han kommer att hamna, men det blir i Umeå i alla fall.
 
Flygbiljetterna är bokade så måndag 23/6 åker jag och Carina ner över dagen för att hämta hem denna lilla (som förresten leder viktligan) fotbollsspelare.
 
Trésor har blivit en riktig kelgris, spinner när man klappar honom på ryggen men om man tar hans råtta blir det annat ljud, då morrar han istället.
 

Förra veckan var det fullt upp

men denna vecka hoppas jag, så småningom, ha tid att sitta och börja bearbeta alla bilderna från Sundsvalls-utställningen. Det blev många bilder jag fotade där!

Till vår stora glädje har vår ständiga sommargäst kommit fram igen, en igelkott!  Ibland brukar det vara två igelkottar men hittills har vi bara sett en.

Dom är väldigt hungriga och äter gärna upp torrfoder (kattunge). För ett par år sen försökte en igelkott dra in fatet under bron, hen höll väldigt bestämt i fatet och var inte ett dygg brydd över att jag (lika envist) oxå höll fast i fatet.
 
Katterna tycker såklart det är väldigt spännande och tittar gärna på den där konstiga "saken".
 

En spännande tid väntar - FODERVÄRD SÖKES

För ett tag sen fick jag en förfrågan från Carina.
 
Det hela började med att hon ville veta vad jag tyckte om en kattunge. Jag sa vad jag tyckte och sa även till Carina att hon kunde fråga Kicki om hanen ifråga skulle passa till mina tjejer oxå.

Så nu har Carina och jag  (fast jag halkade in på ett bananskal) bestämt oss för att köpa en snygg hane tillsammans och vi letar därför fodervärd i Umeåtrakten, max 5 mil från Umeå centrum.
 
Katten kommer alltså att delägas av oss och skrivs, när parningarna är avklarade, över på fodervärden.
 
Mamma katt är Lince's Aurora (som nu kallas Tuss). Aurora var jag väldigt svag för redan som liten och Trésors vackra pappa är Magica De Vil's Leonid af Abaz. Stamtavlan hittar ni här.
 
Hans namn, Trésor, kommer från en fransk fotbollsspelare, Marius Trésor
 
För mer information kontakta mig på 070-831 87 31. Mail; deltaskatter@gmail.com eller Carina på 070-6297605. Mail; carinahb80@hotmail.com.  
 
Hanen ifråga hittar ni bilder på här och jag har lånat två bilder från hans fotoalbum där han är 5 respektive 6,5 veckor. Vilken sötnos eller hur? 
 
 

Utställning Skellefteå 2014-05-17--18

Det är alltid lika roligt att fara på utställningar. Slitigt och långa dagar men det som gör det så extra kul är att få träffa andra gemensamma "tokar" som har samma intresse som en själv.
 
Vi som har sibbar försöker sitta tillsammans och ibland hinner vi surra väldigt mycket och ibland hinner vi inte surra så mycket. Det beror på hur det blir med bedömningarna och om det är uppdelat på många olika domare.

Sen har man ju lärt känna andra utställare oxå (inte bara i sin egen kattklubb) som man surrar med. Alltid lika trevligt som sagt!

Skellefteå hade i år på prov tidig hemgång. Lite annorlunda upplägg än Sundsvall hade och jag måste säga att jag gillade det. Om jag förstod det rätt så gällde tidig hemgång inte för klubbmedlemmar (vilket jag tycker är bra, ju fler man är som hjälps åt att städa efter utställningen desto snabbare går det).

SUK hade valt alternativet att man fick söka dispens och sen bli beviljad, men man fick inte bli NOM:ad. SOL hade alternativet att man inte behövde söka. Hamnade katten inte i panelen hade man (efter grundbedömningen var klar såklart) en viss tid på sig att plocka ihop och fara hem. Mycket skönt för det blev lite stressigt i Sundsvall för mig.
 
Jag var hemma på söndag strax före kl 16. Vid 17-tiden satt jag i soffan och höll på att somna flera ggr så det blev en tidig kväll.
 
Denna utställning hade jag valt att lämna kameran hemma och det var ju lite ovant till att börja med. Men samtidigt var det rätt skönt oxå. Då kunde jag slappna av, vandra runt bland de olika sibbe-domarna och bara sitta och titta på. Samt även vara fotograf om det var någon som behövde fotohjälp.
 
Det kommer att komma upp foton, som jag har fått låna av vänner, så småningom.
 
Resultatmässigt gick det bara bra. På lördagen hade dom Aliosha Romera och på söndagen hade dom Mats Askett. Senaste gången Marussia hade Aliosha var i Sundsvall, på Sibirutställningen och då var Mats domarelev så det var mest Mats som pratade.
 
Jag berättade såklart om vad Ella råkat ut för i Umeå för Aliosha och Mats och sa (återigen) att jag bara ville ha en grundbedömning på Ella. Detta för att hon ska inse att det inte är farligt på domarbordet. Men BIV etc är jag inte intresserad av just nu. Jag vill ha chansen att kunna ställa ut Ella längre fram och då tar jag det hellre lugnt just nu.
 
Dessutom upptäckte jag att hon är nog en "dag 2:are", precis som Sakhi. Med det menar jag att Sakhi tyckte förmiddagen på dag 1 var jobbig, han tinade fram mer och mer på eftermiddagen på dag 1. Dag 2 var han lugn. Marussia däremot har varit tvärtom. Hon har tyckt att dag 1 har varit bättre, medan hon dag 2 har varit less på det hela och velat fara hem då.

Det som gör mig extra glad, förutom de fina bedömningarna tjejerna fick, är att Ella blir bättre och bättre för varje utställning. Något som verkligen glädjer mig.

Båda tjejerna fick fina omdömen och jag uppskattar verkligen domare som kan ta sig lite extra tid med en katt som är lite osäker på domarbordet. Efter söndagens bedömning när jag stoppade tillbaka Ella i buren buffade lillgumman mig och var glad att det var över.
 

Reklam för Agria

Jag har katterna försäkrade i Agria och fick följande erbjudande på mailen. Tänkte att jag lägger upp det här, om det är så att någon är intresserad av hund- och katt-GPS. Det är GPS-trackern från NorthTracker som man nu kan köpa till specialpris.
 

Med en GPS-tracker från NorthTracker ser du kattens eller hundens position i realtid i datorn eller telefonen. I webb-appen får du även med telefonens kartposition. Skulle du undra var djuret har rört sig kan du enkelt få det utritat på kartan. Ritar du en säkerhetszon får du ett sms om katten eller hunden korsar dess gränser.

GPS-tracker ...……………...….1995 kr Väska för halsband...…………..149 kr Agria-rabatt……………………..-650 kr Pris……………………………...1494 kr

 

  • Abonnemang 59kr/mån utan bindningstid.
  • Sänder över tre GSM-nät för att säkerställa täckning (Telia, Tele2 och Telenor).
  • Trots sin lilla storlek är batteritiden upp till två veckor.
  • Allt är klart vid leverans.
  • Fungerar i hela Europa.
  • Integrerad med Svenska Jägareförbundets jakt-app WeHunt.

För mer information och beställning www.northtracker.com info@northtracker.com 08-25 96 00

Erbjudandet gäller så långt lagret räcker.

 
 
 

Utställning Skellefteå 2014-05-17--18

Snart så är det dags igen för ännu en utställning. Denna gång far jag till Skellefteå - fast jag ser inte direkt fram emot att gå upp väldigt tidigt lördag morgon.
 
Jag har valt att köra upp lö morgon och komma direkt till utställningslokalen. Efter avslutad dag (förhoppningsvis blir det inte lika sent som i Sundsvall) så blir det att fara till hotellet, checka in mig och katterna. Sen blir det middag och sängen nästa för att orka med söndagen oxå.
 
På lördag har Marussia och Ella Aliosha Romero och på söndag har dom Mats Askett.
 
Det blir mindre sibbar denna utställning men det blir ändå ganska mycket. På lördagen kommer det att bli 31 stycken och på söndagen blir det faktiskt lite flera sibbar, nämligen 35 stycken.
 
Även SOL kommer prova tidig hemgång och det kommer jag ansöka om på söndagen. Det var så otroligt skönt att få komma hem tidigt efter en utställning.

Efter Skellefteå blir det uppehåll ett tag tills vi är ett gäng som åker till Norge (helgen efter midsommar). Det är ganska intensivt när utställningsperioden börjar här uppe. Luleå har dock sin utställning sista helgen i aug.
 
 

Badning pågår

Idag har jag och ena sonen badat Marussia. Vi provade att stå i tvättstugan denna gång. I vanliga fall håller vi till i badkaret men det blir lite påfrestningar på ryggen.
 
Det passade bra att testa med Marussia, dels för att hon är så snäll men framför allt mer van än Ella. Men vi fick ge upp efter ett tag då dels diskhon är lite liten (fast det hade nog gått bra) men det största problemet var att få en bra temperatur på vattnet.
 
Jag ska kolla med maken om han kan fixa till det, för skönt är det att kunna stå och bada katter. Nu badas det inför Skellefteå-utställningen (som är nästa helg), sen blir det vila tills vi far till Norge (helgen efter midsommar).

Sen får jag se vad som händer sen. Har jag tur tar Marussia titel och blir SC i Norge. I så fall kommer jag nog låta henne vila från utställningar tills hon blir kastrerad och kan börja om igen. Även Ella kan ta titel i Norge då hon i så fall blir GIC.

Vilket stort jobb det kommer bli

när jag ska dels redigera bilderna från SUK-utställningen men även redovisa resultaten för varje katt. Nu har SUK släppt resultatlistan så jag har i alla fall skrivit in i katalogen varje katts resultat. Alltid något!
 
Det kommer ta sin lilla tid då jag inte har så mycket tid över att sitta framför datorn till veckan och för att jag nästa helg far till Skellefteå (utställning så klart) samt det viktigaste. Det var otroligt många sibbar i Sundsvall och det var ju väldigt trevligt, men då jag vill bearbeta bilderna lite lätt i alla fall så kommer det ta tid.
 
Jag gick runt och fotade alla katterna men jag upptäckte att antingen har objektivet gått sönder eller oxå har kameran gått sönder för den ville inte autofokusera av sig själv. Detta innebar att jag, för varje gång jag ändrade avstånd, fick manuellt försöka få till rätt fokus. På de flesta katter gick det faktiskt rätt bra!
 
Tyvärr..... så blev det även några väldigt mörka kort på några katter så några katter har jag helt förlorat....
 
Även i Skellefteå kommer det bli många sibbar, så trevligt när man får titta på alla vackra katter. Det blir 31 på lördagen och på söndagen blir det 35 stycken

 

Äntligen, lite bilder från BJK:s utställning 2014

Till slut har jag tagit mig i kragen och redigerat de få bilder jag hann ta under BJK:s utställning. Båda batterierna lade tråkigt nog av.... men jag har fått snällt nog fått låna en del bilder så det blir i alla fall några katter.
 
Jag har fått låna några bilder av Marie, som jag tänkte lägga upp här. Tack vännen!
 
Först måste jag visa upp två bilder på otroligt vackra och väldigt maffiga Julle som bor hos Kicki
 
Det är svårt att tänka sig att vår fina och näpna Marussia tog BIV:en före Julle men denna utställning hade hon enligt domaren Eva Porat bättre pälskvalité även om Marussia har långt ifrån lika mycket päls som Julle har.
 
Visst är Julle så snygg, läcker och sååå maffig!!
 
CH Juliy Manchzhury RU tog sitt cert på lördagen och på söndagen ställdes han utom tävlan, då han blev stoppad i Sverige och måste utomlands för bedömning. Då han hade flera avkommor på denna uställning blev han båda dagarna BIS AVELSHANE!!  
 
 
GIC S*Deltas Marussia tog cert båda dagarna och som sagt BIV-V (bäst i variant-vuxen) på lördagen. Jättefin tjej men om man jämför med Julle här ovan så ja, BIV-V var verkligen inte väntat!

Fler bilder som jag har fått låna av Marie.
 
Min virvelvind Ella, som verkligen inte ville vara på utställningen, vilket kanske inte är så konstigt då hennes transportbur gick sönder på lördagmorgonen och buren (med Ella i) föll till marken.... Stackars chockade o stressade Ella. 
 
Eg började det redan i Norge i fjol då en katt höll på att smälla i kattburen, i vår rad. När jag gick dit och tittade så hade Ella backat från burdörren och låg och morrade. Stackars lilla tjej...

Efter Norge var det paus ett par veckor innan vi for till Finland (där det gick jättebra för alla vi som for. Ella fick t.o.m domarens specialpris på söndagen, något jag såklart är extra glad och stolt över). Efter Finland var det en längre paus, till BJK-utställningen nu i april. 

Att ABS:a Ella på lördagen var ett väldigt lätt beslut att ta och så fick Ella skönt nog Maud på söndagen, så det här är bilder från söndagen. Mattes famn är trygg och säker tycker Ella.

London (aka Ivan) var oxå där och här är två kort på honom och matte Fanny. Båda två skötte sig med bravur!  En trygg, lugn och väldigt harmonisk kille.
 
Therese hann oxå knäppa några bilder som jag har fått låna. Tack vännen!
 
Kort på Ella, som gick att ta fram till bedömning på söndagen. Maud var otroligt lugn, snäll och väldigt försiktig med Ella - något som jag uppskattade väldigt, väldigt mycket.
 
 
Ella i den relativt trygga buren. Vår älskade lilla virvelvind!
 
En kille som var väldigt lugn och cool var Ivan (London). Det var inte mycket som bekom honom inte. Även i utställningsburen var han lugnet själv.
 
En bild från söndagens bedömning av Marussia. Lugna, fina och underbart snälla Marussia. Tack Therese!
 
   
De få bilder jag hann ta innan batterierna lade av.
 
PR SC S*Klintgårdens Sasha, tog titel och blev NOM på lördagen. På söndagen tog hon cert, NOM och blev BIS!!
 
PR SC Fin*Tuiskutassun Black Maria fick på lördagen titel, NOM och blev BIS!!  På söndagen tog hon cert + NOM.
 
S*Fairlines Safir af MY tog båda dagarna EX2. Carina matchade jackan perfekt med vackra Safir!

NO*Tundrapaws Candy Cane tog cert båda dagarna. På söndagen blev det även BIV.
 
IC Puma tog EX2 på lördagen och på söndagen tog hon cert.
 
S*Lince's Genova (aka Minessa) blev på lördagen EX3 och på söndagen EX2.
 
S*Lince's Ancona (aka Elsa) fick EX2 på lördagen.

IC S*Altaicas Chana tog på lördagen EX2 och på söndagen tog hon cert.

Några bilder som jag tog när det var dags för Ivan (London) att hamna hos Maud. Det är Ivans första utställning och han är helt obrydd, eller vad säger ni? Kort två blev lite väl ljust men det var ett sånt där snabbt taget kort på finingen.

Ivans första utställning men han vet redan hur man charmar domaren. S*Deltas London (Ivan) fick EX1.
 

Vilken trevlig söndag

I söndags var jag på kattsafari och även Catharina var med, en trevlig överraskning.
 
Vi började som sagt i Jörn där vi tittade på Sussies kull (6 veckor), jättefina och charmiga hela högen. Läkerol har så otroligt vackert mönster, bilderna gör henne inte riktigt rättvisa. Det blir nog en tuff tjej med lite skinn på nosen.
 
Jag och Catharina fastnade för  Zyx Citron.
 
Efteråt for vi 5 hem till Linda där vi tittade på hennes två kullar. Det var väldigt intressant och givande att se hur mycket det skiljer på bara ett par veckor och sen när man tittar på Lindas två kullar (där det bara skiljer en vecka, 2 och 3 veckor gamla är dom) så var det väldigt fascinerande att se hur mkt som hinner hända med kattungarna på den korta tiden.
 
Hos Linda fastnade jag och Mia för Mr Pink.
 
Finns det något mysigare än kattungar! Visst är det mycket jobb, men det är så otroligt mysigt när dom börjar visa vem dom är.
 
 
 

Kattsafari

Idag ska jag på kattsafari. Det börjar med att Mia kommer och hämtar mig, sen far vi till Skellefteå där vi hos Linda även plockar upp Camilla för att därefter fara till Sussie.
 
Väl hos Sussie blir det först lunch innan vi tittar på hennes kattungar. På väg tillbaka hem stannar vi även till hos Linda och tittar på hennes två kullar.
 
Jag ser fram emot denna resa, både att få träffa mina vänner igen men såklart framför allt för att få se på hela 3 kullar med ljuvliga kattungar. Vilket härligt sätt att tillbringa en söndag på! 
 
 
 
 

En nallebjörn, en fin dam, en prinsessa och en virvelvind

Det är vad vi har hemma och det är roligt att se att varje katt är helt unik och annorlunda.
 
Här är vår fina nallebjörn, SP S*Deltas Sakhi. Kortet är taget förra sommaren, när han hade blivit SP.
 
Vår fina dam (som brås på sin mor, IC S*Busungarnas Valhrona Jivara) och vår underbara, vackra, snälla men ändå privata dam (ut i fingerspetsarna) är GIC S*Deltas Marussia.  Även detta kort är från ifjol, då hon hade lite mera päls.

Sen har vi vår prinsessa, rätt bortskämd prinsessa ska jag kanske tillägga. Underbara, charmiga, snälla S*Deltas Dolce. Ett rätt nytaget kort på charmtrollet.

Sen har vi då vår virvelvind. Denna bestämda men ack så otroligt underbara tjej. IC S*Frostuddens Ella Fitzgerald är väldigt mycket min katt, även om hon här vilar hos ena sonen. Det tog lång tid (pga "spring i benen") innan hon kunde komma och lägga sig i mitt knä.

Nu kommer hon nästan varje kväll och mjölktrampar på mig innan hon sen lägger sig tillrätta hos mig. Om jag ändrar ställning så gör även hon det, hon vill nämligen ha mina ben som kudde.
 
 Sen måste jag oxå visa kort på vår första sibbe, nämligen mamman till de tre första katterna här hemma. Jivara är en helt underbar katt och det är tråkigt att jag blev tvungen att omplacera henne. Men slutet gott allting gott. Hon blev dels kastrat och sen ensamkatt hos min mamma. Dom två kommer väldigt bra överens och jag är så glad att ha Jivara i samma by så det är enkelt att komma och hälsa på när jag vill.
 
Med facit i hand blev det så rätt, så rätt att placera Jivara där. Inte bara för katten men även för oss människor. Jivara blir rejält bortskämd hos mamma, men det är hon värd. Vår fina, underbara, otroligt duktiga mamma katt IC S*Busungarnas Valhrona Jivara Nästan 7,5 år gammal är hon nu.
 

RSS 2.0