Gott slut och ett gott nytt år

önskar vi er alla.
 
 
 
 

Trésor

ell Trisse, som han numera kallas för, har 171220 HCM-testats o fick OK-stämpel av Lennart Nilsfors.

God jul

Vi har hunnit med att ta med tre katter till fotografen Maria Westling. Vi tog med oss Sakhi, Marussia och Dolce och det hanns även med några julbilder.
 
God jul önskar vi alla två- o fyrbenta!
 
                      
 

Bilder på Svadhisthana

Ell Luna, som hon nu kallas. Ett betydligt lättare namn än Svadhisthana. Vackra Luna, född 20150713, vilken vacker utveckling hon har haft. Bilderna har jag snällt nog fått lov att lägga upp här.
 
 

Julens faror för katt

Jag har lite mer info om allt som katter kan råka ut för nu under jultider. Värt att tänka på är att många blommor (de flesta) är giftiga för katter.

Även denna information kommer från ett utskick från Agria.
 

Vackra paket, väldoftande blommor i fönstren och levande ljus. Julen är härlig, men kan också innebära fara för katter. Faktum är att i december drabbas flest katter av förgiftning och måste behandlas akut på klinik.

 

Genom att tänka till innan kan de flesta av julens faror undanröjas och katterna kan njuta lika mycket av julen som resten av familjen. De flesta katter drabbas när paketsnören, glitter och pynt lämnas obevakat. I en katts ögon är detta lockande leksaker, men farligt eftersom det kan orsaka livshotande skador på tarmen om det sväljs.

 

Ta därför för vana att instruera alla gäster att plocka undan alla snören efter julklappsutdelningen. Och påminn gästerna om att inte mata djuren med matrester och godis och lämna inte mat, halvfulla tallrikar och godis framme.

 

- En förgiftad katt får olika symtom beroende på vad de ätit får påverkat allmäntillstånd, kräks och kan få diarré, skakningar och ökad salivutsöndring. Kontakta din veterinär omgående om ditt djur inte mår bra, säger Lotta Möller, veterinär hos Agria Djurförsäkring.

 

Julpynt

Paketsnören och glitter är roligt för katten att leka med, men plocka bort undan när ni lekt klart. Annars finns det risk att snörena hamnar i kattmagen och orsakar livsfara.

 

Levande ljus

Levande ljus är spännande för en nyfiken katt, som gärna använder tassarna för att jaga lågan och ljuset. Förutom brandrisken med omkullvälta ljus, kan katten bränna tassar och svans.

 

Etylenglykol

När graderna faller ute fyller vi glatt i glykol i våra bilar. Men se till att inte spilla! De söta dropparna är smaskens för en katt eller hund, men livsfarliga även i små mängder.

 

Blommor och dekorationer

Liljor är fantastiskt vackra, men kan vara giftiga för katter. Julgranen betraktas som vilket träd som helst av en lekfull katt. Se till att den står stadigt och inte välter om katten klättrar i den. Girlanger och glitter är roliga för en katt, men gör stor skada om de hamnar i magen.

De vanligaste julväxterna:

 • Amaryllis: Hela växten är giftig. Orsakar kräkningar och diarré.
 • Hyacint: Framför allt löken är giftig. Orsakar kräkningar och diarré.
 • Julkaktus: Ofarlig.
 • Julros: Hela växten är giftig.
 • Julstjärna: Hela växten är giftig. Orsakar kräkningar och diarré. Symptomen är i de flesta fall lindriga. Kraftigare besvär med svullnad och sväljsvårigheter kan förekomma.
 • Lilja: Ofarlig för hundar. Hela växten giftig för katter. Orsakar i svåra fall njursvikt, kan leda till död.
 • Mistel: Bladen och bären giftiga. Orsakar diarré och kräkningar.
 • Novemberkaktus: Ofarlig.
 • Tazett: Hela växten, framför allt löken, är giftig. Orsakar kräkningar och diarré.
 • Tidlösa: Hela växten är giftig. Orsakar kräkningar, blodig diarré, cirkulations- och andningsproblem. Förgiftningen påverkar njurarna.
 • Tulpan: Framför allt löken är giftig. Orsakar kräkningar, magsmärtor och salivering.

 

The Catington Posts foto.


En bild på S*Deltas Plebejus Argus

Jag brukar alltid uppmana köparna att fota katterna regelbundet, för det hinner hända så mkt. I synnerhet det första året. Titta här på en bild på Argus, tagen i fjol och nu. Viss skillnad!!
 
 
Här är även en film när Argus och Dexter är ute och går med matte. De är väldigt duktiga på att vara nära matte och hon har ett så bra namn på det. Hon har promenad-katter.
 

Otur

Jag har haft lite otur med både Manipura (aka Majken) och Pinarello Dogma (aka Pina), vad gäller parningarna. Båda honorna har jag hos bra fodervärdar och katterna mår bra. 
 
Majken fick jag vänta länge på innan hon kom i löp och jag kunde fara med henne till en snygg och snäll hane. Det blev parningar och så väntade vi flera veckor för att se hur det gick. Jag valde att göra ett UL på Majken - som visade att hon var tom - och samma kväll löpte hon såklart!
 
Tyvärr visade det sig att Majken lätt går ur löp när hon åker bil ett par timmar så därför skulle hanen komma till Majken denna gång. Pga sjukdomar blev det inte av och vi (dvs jag och fodervärdarna) bestämde oss istället för att kastrera Majken. Majken kommer sen skrivas över på fodervärdarna.
 
Pina löpte lite fortare än Majken och hade otur att den hanen hade dambesök när Pina kom i löp. Men till slut så blev det så att de fick lite tid tillsammans (kanske för lite?) för det har nu visat sig att även Pina är tom. Pinas vackra - och otroligt snälla och supermysiga - hane är numera kastrat.

Så just nu händer inget alls i katteriet. Jag har dock fått tag på en annan hane åt Pina och när han blir fertil kommer hon få träffa honom. Men det blir inte i år, utan jan/feb 2018 (hoppas jag).

Fashionkullen fyller oxå år

 När Jivara fyllde 4 år föddes hennes sista kull, Fashionkullen. Det blev två levande ungar och tyvärr två missbildade. Alla fick namn efter modedesigners.
 
Dolce, som är vår prinsessa (med stort P), fick i samband med förlossningen en nerv i kläm. Detta gjorde att hon har en halvsidig ansiktsförlamning som gjorde att vi fick stödmata henne lite. Vi var oroliga att hon skulle ha svårt att äta, men det har hon aldrig haft.
 
 
Dolces bror heter Gabbana o kallas för Theo. Här kommer många bilder på dom och längre ner kommer flera bilder på Dolce. Stort grattis på födelsedagen och Dolce kommer bjuda sina syskon på lite god mat.
 
 
Här är det Marussia som tvättar Dolce.
 
Theo 
 
2012 var jag och äldsta sonen förbi Theo, i samband med en utställning. Theo är bara sååå fin. Väldigt lik sin (halv)bror Sakhi. 
 
O så några kullbilder. På bild 1 ligger Sakhi o är barnvakt. På bild 2 är även Marussia med som barnvakt.
 
Kvällen före Theo flyttade låg han och var så här beskyddande mot storasyster.
 
 
 
 
 

Jivara fyller 11 år

Idag fyller vår älskade och otroligt bortskämda drottning Jivara hela 11 år. Tänk så fort tiden har gått och vilka underbara barn o barnbarn hon har fått. Två avkommor (Sakhi o Marussia) har gått vidare i avel och i sin tur fått vackra avkommor.
 
Några äldre bilder på Jivara och jag vet att du kommer att bli bortskämd idag. Grattis!!!
 
 
 
 

En målning av fyra av våra fem katter

Detta är en målning som en av mina köpare har gjort till mig. Jag skickade över massa bilder o så fick jag denna. Hur otroligt underbart vacker är inte målningen?! Stort tack igen!!
 
 

RSS 2.0