Dolce

Ett par dagar före kull 6 flyttade kom Susanne förbi och hälsade på för att säga hejdå till kullen. Hon var ju även med under förlossningen och man får ett speciellt band till kullen då.
 
Jag hade beställt en del saker, som bla nya kattbäddar och Susanne tog detta fina kort av underbara Dolce i en av dom. Som vi älskar denna katt, denna underbara prinsessa som charmar alla hon möter och även dom som bara sett henne på bild.
 
Jag saknar ord för att beskriva hur mycket vi älskar denna underbara, ljuva, vackra tjej. Dolce är en väldigt bra representant för den sibiriska rasen då hon är väldigt social och gärna är med oss. 
 
 
 

Ella kom på andra plats

i BJK:s fototävling.

Det här kortet (taget maj 2013) skickade jag in på vår fina, underbara och numera stora tjej. Jag förstår inte hur hon har kunnat växa så snabbt och jag har helt missat det!  
 

Kopplad Marussia

I tisdags förra veckan flyttade sista kattungen från kull 6 och vi började väldigt sakta att jobba ihop Marussia med Sakhi och Ella. Från ti em till sö morgon hade vi arbetat ihop dom i tid knappt två dagar.
 
På söndagsmorgonen vaknar jag av att en katt kommer upp i sängen. Jag klappar katten lite förstrött och är på väg att somna om igen när jag hör mannen säga "Men vad gör du här Marussia?".
 
Eftersom jag vet att både Sakhi o Ella gärna sover i våra sängar vaknade jag snabbt. Tog med lugna, men bestämda rörelser tag i Marussia så att inte Sakhi ell Ella skulle få en liten chock när Marussia spatserar runt i huset.
 
Marussia är en duktig katt och kan öppna dörrar. Tack o lov inte ytterdörrar, men dörrar som man har vikt igen och bara har en liten, liten springa får hon lätt upp. På lördagkväll fick dom äta alla i samma rum, även om Marussia var kopplad, och det gick bara bra.

I söndags måste hon ha blivit less på att vara själv och säkert även hungrig (trots att det fanns torrfoder framme), petat upp dörren till vardagsrummet tillräckligt mycket för att få upp en springa att passera igenom. 
 
Kort på en utslagen och kopplad Marussia som ligger hos husse medan vi har dörren till vardagsrummet öppen. Korten är tagna förra veckan, efter att kullen hade flyttat.
 
Så här ser det ut när Marussia inte har kull. Marussia avgudar Sakhi o det är så kul att Maria Westling fick till just dessa kort på Sakhi och Marussia.
 
 
 

Änglakullen fyller 3 år idag

När Marussia fick sin första kull var det samma dag som hon fyllde 2 år. Så idag firar Marussia (och resten av bilarna) 5 år och Änglakullen fyller som sagt 3 år idag. En extra tanke går till Kiara (Shekinah) som alltför tidigt lämnade sin familj.
 
Stort grattis till alla fina katter och vi hoppas att ni får något extra gott att äta ikväll.

Här kommer några kullbilder från när Änglakullen växte upp hos oss.
 
En bild på vackra pappa Belllman, som kommer från Sibirietass uppfödning i Skellefteå. Kortet är taget dec 2010, dvs när Marussia hälsade på honom.
 
 
 
 

Bilkullen fyller 5 år

Det är otroligt så fort tiden har gått, jag vet att jag skriver det varje år men tiden går fort ändå.

Stort grattis till alla bilar och en extra tanke går till Bugatti som på tok för tidigt lämnade familjen.
 
Många grattiskramar och pussar från gamla familjen till alla fina katter. Vi hoppas ni får äta något extra gott idag, kanske några räkor tom?  

Här kommer många bilder på Marussias tid hos oss, från liten till stor vacker dam. Längst ner i inlägget kommer även bilder på pappa Alexandrovich, Jivara och en kullbild på bilarna.
 
En vecka
 
16 veckor
 
Annonsbilden när vi försökte få Marussia på foder, 5 mån. Tur nog så ångrade vi oss och behöll denna fina tjej hos oss!
 
8 månader och har hoppat upp på ett av köksskåpen.
 
Vår fina, fina flislisa som ett tag var helt galen på att tugga på kartonger av olika slag. Här är Marussia 9 månader.
 
1 år gammal, 2010.
 
Juni 2010, 1.4 år.
 
Blev ju bara "tvungen" att ta med detta kort då det är bara dagar före Änglakullen (som oxå fyller år i dag) föddes. Dom får ett eget inlägg, senare idag.
 
2,5 år gammal.
 
Oktober 2011 tog vi ut våra katter (dvs Sakhi, Marussia och Dolce) och fotade dom en och en. Här är ett kort på vackra Marussia från det tillfället.

Marussia i prinsessängen, 4.5 år gammal.
 
Knappt 5 år gammal. Stort grattis vår underbara vackra prinsessa!
 
Ett kort taget på vackra pappa S*Kazols Alexandrovich Fetisov, i samband med att han och Jivara hade en dejt.
 
En favoritbild på vackra mamma IC S*Busungarnas Valrhona Jivara. Taget när hon är knappt 5 år och för en gångs skull tittar hon in i kameran! 
 
Avslutar med en kullbild på de snygga bilarna. Det här var ett bra tag sen och mycket har hänt sen dess. Vi önskar alla bilar en riktigt bra dag med kanske något lite extra gott att äta och få många extra pussar!
 
 
 
 
 
 

Marussia säger hejdå till storstäderna

Varje gång en kattunge flyttar tar vi alltid ett kort på mamma katt och kattungen i fråga. Denna gång fuskade vi lite och tog alla kattungar vid samma tillfälle. Bilder på när Marussia säger hejdå till sina storstäder och en bild när respektive kattunge är i famnen på sin nya ägare.
 
Först att flytta var Leo (Moscow).
 
 
Sen flyttade Bea (Venice)
 
 
och Ivan (London)
 
sist att flytta var Tehran.
 
 
 
 
 

Idag flyttade sista kattungen

Som vanligt är det jobbigt när dom flyttar och vi måste skiljas från våra kattungar. Den stora trösten är att vi har hittat bra hem åt alla. När vi tog avskedskorten med kattunge o mamma katt (inlägget kommer imorgon), så passade vi även på att fota profilbild och en riktig närgången ansiktsbild.
 
Leo (Moscow) har flyttat till Tavelsjö (nära Umeå) där han får sällskap av tre andra katter. Passar honom perfekt!!  
 
Leo var kullens stora, snälla och mysiga nallebjörn. Busig såklart men även en väldigt lugn och trygg hane.
 
 
Hans nya kompisar heter Majsan
 
M2

och Simba.
 
Tehran flyttar till Umeå där hon kommer få sällskap av enYorkshireterrier. Ett tag före flytten var matte S förbi och lämnade en transportbur och en liten bädd. Det första som hände var att Dolce kröp in i transportburen.  Varken Marussia eller kattungarna reagerade heller på hunddofterna..

Tehran var kullens tuffing, med rejält skinn på näsan/nosen. En tuff och väldigt framåt tjej som nog kan passa bra eftersom hon flyttar till sitt nya hem som har en hund.
 
Bea (Venice) har flyttat till en annan sibbe.  Känns visserligen långt till Norge, men nu är det ju så lätt att hålla kontakten så det ska nog inte vara någon fara och om det blir någon kattutställning i Mo i Rana åker jag nog dit! 

Bea var kullens ekorre, dvs duktig på att hoppa, och hon har otroligt mycket ork/bus och vägrar ge sig fastän resten av kullen hade däckat pga trötthet. Älskar bollar och vippor!
 
 
Så här ser Beas nya kompis ut, sibbekompisen Bailee. Väldigt vacker tjej och jag är övertygad om att hon kommer lära Venice en hel del tricks!  
 
 
Ivan (London) har flyttat till Umeå till en tjej. Han kommer få det jättebra och blir helt säkert ordentligt bortskämd av lägenhetskompisarna han kommer bo med!
 
Ivan var kullens filosof, till att börja med. Sen blev han kullens värsting.  Nej, inte riktigt så illa var han men han tog för sig av ex maten. Han gick från skål till skål för att se om det var bättre mat där. Ivan var kullens lättviktare men att han är en stilig hane syns tydligt om man sätter honom bredvid tjejerna.
 

Jag har fått en bild

på Ivan (London) som har hittat ett bra gömställe i bokhyllan. 
 

Jag har fått lite fler uppdateringar

Leos (dvs Moscow) matte skriver bla att i fredags (samma dag han kom hem) var han mest med matte S och kollade in läget. Han var storbjuden med att smaka på godsaker men äter nu bra, så bra att han tom har upptäckt att skinka är väldigt gott! 

Matte S sover med Leo och Majsan (äldsta katten) och det går bra. Majsan kolla in var Leo ligger innan hon själv lägger sig tillrätta. Leo är en typisk kattunge, dvs full fart och sen tvärslockna. Än så länge är ju Leo liten och ynklig om man jämför med Simba, som ju är en stor hane! Men jag är övertygad om att om ett eller två år så kommer Simba och Leo vara lika stora. Hon skriver oxå att något säger henne att denna charmiga prins kommer att bli bortskämd.  Nu har Leo hunnit vara hemma ett litet tag och han är nu mest nyfiken på händelserna och livet - matte S avslutar med att skriva att han blir nog en bra Tavelsjöbo.
 
Dagen efter Leo flyttade var det dags för Bea (dvs Venice) att flytta. Som jag redan skrivit om hade det gått bra igår och igår fick jag en till rapport.
 
Bea sov första natten med sina nya "föräldrar" och det har gått bra. Hon sov bra och tvättade både sig själv men även dom (vi är inte förvånade för Bea brås på morbror Sakhi, som oxå gillar att tvätta andra). Beas nya storasyster, Bailee, vill gärna lukta på Bea men det vill inte Bea ännu. Bailee är skönt nog väldigt snäll och väntar tålmodigt in Bea.

Matte L skriver att hon tycker att Bea hoppar imponerande högt (det kommer kanske från mormor Jivara som är väldigt duktig på att hoppa högt) samt att Bea är snabb och busig. Vi hade besök i fredags och dom busade med en vippa och Bea gav sig inte. Inte ens fastän hon flämtade till slut ville hon sluta med den trevliga leken. Hon är för söt Bea!
 
Lägger ut bilden jag fick på Bea.
 
Jag har även fått uppdateringar från Ivans (dvs London) matte och hon berättar bla att Ivan är en riktig gosis, som vill vara nära en hela tiden. I början var han ganska ängslig och tyckte det var lite jobbigt när man gick till ett annat, läskigt rum där han inte varit så mycket. (Detta beror ju på att kullen bara bor i vardagsrummet hela tiden de växer upp hos oss. Marussia är ju inte så förtjust i Sakhi när hon har kull, tyvärr... )
 
Matte F skriver även han (än så länge) inte förstår vad det är meningen att han ska göra med pelletsen (hon har två lådor till Ivan. En med vanlig sand och en med pellets).
 
Här kommer en rolig sak, tycker jag i alla fall. Matte F var första gången o testade hos mig  2012. Jag har sagt att jag tycker inte att man - om man är allergisk - ska låta katten komma in i sovrummet, alls. Det är lättare att kunna öppna dörren till sovrummet, sen när man blir van katten, än att först ha dörren öppen och sen bli tvungen att stänga den.
 
Så här skriver då matte F.  
Jag sov i soffan för jag klarade inte riktigt att höra honom pipa och det verkade uppskattas (han sov på mig hela natten).
Det är så otroligt roligt när man (inklusive jag själv) trots kattallergi kan sova i samma rum och det går bra!! Jag hoppas nu bara att Ivan snabbt vänjer sig vid att sova själv så matte F kan få sova gott i sin säng och inte behöva sova på soffan.
 
Även Ivan var lite storbjuden vad gäller maten så matte F lurade i honom lite mat och sen fortsatte han att äta av bara farten.
 
Det är alltid lika kul att få uppdateringar på hur det har gått och hur det går och trots att dom bara bor här ett par månader så har varje kattunge en egen plats i våra hjärtan.  
 
 
  
 

Tyvärr så glömde jag att fota tjejerna tillsammans

Min tanke var att fota killarna tillsammans och även tjejerna tillsammans, men jag glömde tyvärr fota tjejerna.... Här är i alla fall ett kort på killarna tillsammans. Det är Leo (Moscow) till vänster och så Ivan (London) till höger.
 

Nu har 3 av 4 städer flyttat

Igår flyttade Leo (Moscow) och idag flyttade först Venice (som byter namn till Bea) och sen flyttade Ivan (London).
 
Jag har fått rapporter både om Bea och om Ivan. Bea var väldigt duktig under den långa bilturen hem till Mo i Rana och hon har även hunnit hälsa på sin nya kompis, Bailee. Lite fräs från Beas sida men dom har tid att hinna bekanta sig. Ivan flyttade till en tjej, som delar lägenhet med några kompisar. Han blir (för tillfället - för matte F visst kommer du ihåg att jag har sagt att sibbar är beroendeframkallande ) ensamkatt och han lär charma alla han möter.

Jag har en känsla av att matte F kommer få väldigt många besök av sina föräldrar för Ivan lockar nog och drar en hel del. Jag fick en bild av matte F som visar en trygg Ivan som har slocknat hos "morfar" efter bara ett kort tag i nya hemmet!  

Igår flyttade Leo (Moscow) men det syntes inte att katterna saknade honom, det var vi tvåbenta som saknade den fina nallebjörnen Leo.

När Bea hade flyttat var Dolce lite fundersam. När sen även Ivan flyttade idag var även Marussia och Tehran fundersamma. Marussia har gått och kollat efter sina kattungar men nu får vi njuta av de dagar vi har kvar en av charmerande Tehran.
 
När även Tehran har flyttat kommer jag lägga ut lite bilder från när de for. Vi brukar alltid ta på när mamma katt får säga hejdå till sina kattungar. Nu fuskade vi och gjorde bort det innan alla hade flyttat. Marussia var inte såååå brydd om sina bebisar denna gång.  

Prinsen på ärten

Ivan (London) älskar att ligga på kattsängen jag köpte i Norge. I synnerhet när vi har lagt till några filtar (de lila skickas med kattungarna). Mjukt och skönt ska det vara.
 
 

Vår underbara älskade prinsessa ♥ ♥ ♥

För ett tag sen var Carina här och tittade på kullen. Dolce hade det väldigt bra där hon låg hos Carina.
 

Två bonusbilder på tjejerna

 
 

Slutbesiktning

Idag var det dags för slutbesiktning och kullen fick tummen upp! Lite jobbigt att få chippet var det för alla utom för Moscow (som byter namn till Leo).
 
På vägen in sa dom nästan inget alls och på hemvägen slocknade dom ganska fort. Jag var övertygad om att dom skulle sova flera timmar efteråt men inte denna kull inte!  Dom har varit som vanligt, busat, kastat sig över maten men nu sover dom - för stunden.

Ett trött gäng

Kattungarna sprider ut sig mer och mer överallt i vardagsrummet när de slocknar. Ibland slocknar de i en enda myshög (när de har smuttat lite på Marussia) men lika ofta kan de sova själva någonstans. Här kommer ett gäng sovbilder.
 

Storstadskullens vikter, 12 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 12   veckor

Status

Moscow

N 24

101

1762 g

Flyttar till Tavelsjö

Tehran

F 24

97

1543 g

Flyttar till Umeå

Venice

F 24

105

1547g

Flyttar till Norge

Ivan (London)

N 24

101

1467 g

Flyttar till Umeå


Att åka bil

Jag tycker det är viktigt att mina kattungar får träna att åka bil. Detta för att dom inte ska förknippa bilåkandet med att fara till veterinären. Oftast blir det inte så långa sträckor vi tar men det är bättre än ingenting alls.
 
Igår fick kullen åka bil 2 ggr. Det är fascinerande att se hur dom beter sig i buren. Moscow, han lägger sig snabbt ner och blundar - helt oberörd. De andra 3 piper lite grann. Av dom 3 piper Venice minst, hon lägger sig oxå ganska fort ner och blundar (himla tur eftersom hon ska åka bil till Mo i Rana).
 
Ivan blir lite orolig och vill gärna gnaga lite på fingrarna man stoppar in i buren men till slut lägger han sig också ner och blundar - även om han snabbt tittar upp för minsta lilla sak.
 
Den som har det jobbigast (o som fick åka bil en 3e gång igår) är Tehran. Hon piper väldigt mycket så därför fick hon åka bil själv igår kväll en kort bit. Nästa gång kommer jag prova att sätta en filt över buren för att se om hon tycker det blir bättre då.
 
Bara under den korta stund jag har skrivit detta har kullen (förutom Tehran) varit uppe i blomkrukorna 3 ggr, de har hunnit välta 2 blomkrukor (varav en gick sönder) etc. Så ja, en väldigt livlig kull men det är ändå svårt att förstå att om en vecka vid den här tiden har 3 hunnit flytta redan. 

Det är en viss skillnad

Här ser man väldigt tydligt vad mycket som hinner hända på 8 veckor. Liten blir fort stor och jag råder alltid mina köpare att ta kort regelbundet under tiden från det att man får hem sin kattunge tills den blir 1 år gammal. Ett bra sätt att komma ihåg är att fota ex när kattungen är 4 månader, 5 månader etc. Man blir väldigt paff över att se hur fort den lilla kattungen blir stor.  
 
Bilderna är tagna när kattungarna var 4 veckor och 12 veckor gamla.
 

Storstadskullen är 12 veckor

och denna gång var det helt hopplöst att kunna fota dom!!  Ivan (London) tex gjorde skäl för sitt nya smeknamn. Ivan den förskräcklige, för det gick inte att ha honom kvar på bordet några längre stunder o trots att han ändå fick prova olika leksaker för att kunna "muta" honom.
 
Som om det räckte med busiga Ivan så var de andra syskonen nästan lika busiga. Så fort Tehran såg att ett syskon var på bordet så blev hon tvungen att hoppa över till bordet. Venice, hon hoppade upp på stället (där vi har bakgrunden) och störde på så sätt. Den enda som var lugn (denna vecka) var Moscow.
 
Himla tur ändå med digitala kameror ändå vid såna här tillfällen.

Här sitter dom i den ordning de föddes, dvs Moscow, Tehran, Venice och Ivan (London). Dvs killarna sitter längst ut och även om Ivan fortfarande är lättast i kullen (o Moscow störst) så ser man tydligt att det är två killar längst ut och två tjejer i mitten.
 
 
 
 
 
 

S*Deltas Moscow

är nu tingad och därmed är hela kullen snart klar att flytta. Det blir bara Ivan (London) som flyttar och blir ensamkatt, de andra får sällskap av andra katt/katter och tom två hundar. Mer info om det kommer längre fram.

Nu är det nära

och jag har börjat pyssla med allt kattungarna ska få i samband med flytten. Dels har jag beställt några kattungepaket (från olika företag som jag tycker är bra) men jag har även lite egna saker att skicka med. Dessutom bifogar jag alltid kort från kulltiden då det är kul att se bilder på sin kattunge.
 
Här kommer då det svåra... Det gäller att rensa bland alla charmiga kattungebilder och hur lätt är det??? Inte alls kan jag tala om!! Så det är det som tar längst tid att gå igenom alla bilder, sen fylla på pärmen som varje kattunge får.  
 
Idag har jag haft två olika besökare och kullen har även fått åka bil en kort stund i kväll. Denna gång gick det lite bättre, ända tills vi kom hem till kvarteret och då började kullen pipa igen.

Vackra Marussia

Se så vacker hon är!! Kortet är taget i samband med att kullen blev 11 veckor. Vår vackra, fina GIC S*Deltas Marussia, snart 5 år gammal! 
 

S*Deltas Moscow är reserverad

Nu har Moscow blivit reserverad ett par dagar. Här kommer bilder från hans tid här, 11 kort blir det.
 
 
 
 

Trötta killar

Min tanke var att fota alla kattungarna, en och en, i den lilla vita hängmattan men det blev bara killarna. Tjejerna hann vakna till under tiden och fort blev dom busiga, alla 4!
 
 

Storstadskullens vikter, 11 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 11   veckor

Status

Moscow

N 24

101

1600 g

 

Tehran

F 24

97

1418 g

Flyttar till Umeå

Venice

F 24

105

1413 g

Flyttar till Norge

Ivan (London)

N 24

101

1284 g

Flyttar till Umeå


Storstadskullen är 11 veckor

och nu börjar det bli lite jobbigt, mest för att dom snart är redo att flytta. Det känns sådär.
 
Men jag vet att alla våra kattungar har fått bra hem, nu är det bara att hitta rätt hem åt Moscow som är kvar.
 
I vanliga fall gillar jag att ha ha så rena kort som möjligt och helst inga vippor eller leksaker med på korten men med denna kull har vi smått gett upp!

Det var dessutom svårt att välja bilder så därför blir det 3 bilder på varje kattunge.
 
Måste lägga till denna bonusbild på vackra Venice. Visst är hon helt bedårande!!
 
Två kullbilder, inte dom bästa som vi har tagit men dom bästa av dom vi tog.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0