Tre trötta tjejer

fångade jag på bild tidigare i veckan.
 
 

Platta katten

I veckan köpte jag en fågelmatstation (på bilderna 1-3 ser ni lite av den). Tog ut delarna för att sätta ihop den och trodde att Ella skulle smita in i kartongen, i stället var det Dolce som pressade sig in i den!
 
Självklart provade även Ella och Marussia den sen. Även Sakhi försökte, men han var lite för stor....
 
 

Ella, 6 månader

Idag blir vårt högt älskade busiga monster hela 6 månader. Jag tycker det är otroligt att tiden har gått så fort, det har visserligen varit mycket omkring mig hela sommaren med sjukdom etc men ändå. Hon som var så liten när hon kom och nu - ja, hon är ju visserligen fortfarande liten - så börjar hon bli stor.
 
Jag vägde in Ella på 2,7 kg idag. Ett matvrak som verkligen gillar mat men som även tror att allt dom andra katterna får är så mycket godare än hennes kattungemat så jag står fortfarande där som en polis och vänligt men bestämt hänvisar Ella tillbaka till sin egen matskål.
 
Ella och Sakhi är grävskoporna i familjen, de slukar snabbt sin mat (tror nog Ella är tom snäppet snabbare än Sakhi) och den som äter saktast är Marussia som verkligen inte har ett sådant bordsskick som Ella har.
 
När jag nu ser tillbaka på sommaren så blir jag imponerad av våra katter hur fort dom har accepterat Ella. Det tog inte inte många timmar för Dolce att acceptera Ella och inte så många dagar för Sakhi och Marussia sen.
 
Visserligen har Marussia varit och bitit av delar av morrhåren på Ella men ändå. Det händer tom ibland att Ella och Marussia jagar varandra. Väldigt ofta tvättar alla dom andra katterna Ella men ibland får hon även lite uppfostran av alla tre.
 
Dolce och Ella går fortfarande väldigt bra ihop även om det inte är många stunder Dolce får vara ifred för busfröken Ella. Så ibland säger vi faktiskt till Ella.
 
Jag har har haft några testpersoner som har varit här. Säg den som inte smälter för en kattunge. Peppar, peppar... så har det hittills gått bra för dom som har testat. Nästa vecka har jag två testbesök så jag hoppas att det fortsätter gå lika bra.
 
Nästa helg är det så dags för Umeå kattutställning som Absolut kattklubb anordnar. Det blir fast burplacering men jag hoppas och tror att samma ras får sitta tillsammans. Jobbigt annars, jag som är van att sitta o surra med sibbegänget.

Två bilder på Ella, från idag.
 

Vad gör man inte för sina katter :)

Sakhi är inte riktigt lika ihärdig, som katten på filmen. Han stryker sig mera mot mina ben, alternativt ställer sig upp på baktassarna och visar på så många sätt att han vill bli upplyft. Sen gosar vi, ibland länge, ibland bara ett par minuter.
 
Som vanligt släpper jag allt, till 98%, när någon av katterna vill komma och gosa. Det är så rogivande att bara sitta med dom och njuta. Sakhi älskar också, precis som på filmen, att buffa till mig. Han vill då att jag ska pussa på honom och det gör jag såklart gärna!
 

Två trötta tjejer

som sover lunch.
 

Besök hos SE*Sessan's

 I samband med Sundsvalls-utställningen for vi förbi och hälsade på Marie och killarna Leo och Noel, samt såklart deras fina katter också.
 
TACK Marie för att Sakhi o Marussia fick låna kattgården o alla fina bilder. Alla bilder kommer från Maries blogg, som jag har lånat.
 
Bilder på deras katter kommer i ett annat inlägg.
 
Först ut är Marussia.

 

En bild där öronen trycks ner på Marussia pga nätet, men hon är så söt så det spelar ju inte så stor roll eller hur? Samt att jag hoppas ni ser vad snygg grön ögonfärg hon har.

 

Marussia och Sakhi.

 

Bilder på Sakhi


Måste avsluta med denna härliga bild. Yngsta sonen, Noel, ville hålla i Sakhi och han väger ju knappt 6 kg så vikten och all päls gör att det inte alltid är så lätt. Men Noel klarade det galant, med bara pyttelite hjälp.


Domarfördelningen till Umeå är klar

På lördag får Ella Lena Nordström och på söndag får hon Bertil Johansson. Ser fram emot utställningen! Här är en till bild på Ella från Luleå-utställningen.
 

Besök hos Gabbana

dvs Teo, från kull 3. Jivaras sista kull och Dolces kullbror. I samband med Luleå-utställningen 2012 var jag och sonen förbi och fotade honom.
 
Det var väldigt kul att få se honom igen och få se vilken stor och fin katt han har blivit. Här kommer många kort på finingen.
 
Kolla in hans tassar!!

 
Nog syns det väl att det är Dolces kullbror.
 

Bekräftelsen har kommit

Har precis fått bekräftelsen att Ella har kommit med till utställningen nu i okt. Trevligt!
 
Jag ser fram emot utställningen, att få träffa alla trevliga människor igen men även för att jag bara har Ella med mig. Ska bli intressant att se hur hon beter sig när det bara är hon i buren. Hon var ju lite rastlös första 10 minuterna i Luleå så då fick hon gå in till Sakhi o Marussia. 

Vikter, 20120918

Har vägt katterna idag och i vanliga fall brukar jag alltid väga dom på fastande mage men idag blev det inte så.

Jivara   4,2 kg
Sakhi   5,6 kg
Marussia   3,6 kg (prick)
Dolce   3,8 kg (knappt)
Ella   2,6 kg (närmar sig 2,7)

Gissa vem detta är


Fullt upp hela veckan

Hela veckan har det varit fullt upp, varje dag. Det känns som om jag knappt är hemma och när jag väl är hemma så är det mycket att göra hemma, städa, gosa med katterna etc.
 
Det kommer fortsätta så resten av veckan och på måndag hoppas jag kunna fara iväg och hälsa på Yin. Jag blev ju sjuk förra gången men även om jag inte är helt frisk ännu så klarar jag nog av att köra bil. Det blir spännannde att se henne, hon har ju blivit stora damen (och detsamma gäller även Yang, aka Sunny).
 
Jag har som sagt börjat om med igen med att ta emot testpersoner och det är ju alltid en viss risk att man kan reagera på Ella, som blir 6 månader i slutet av sept. Vårt underbara busiga och mycket charmiga monster! Inför utställningen i Umeå blir det ett fullt utställningsbad, jag gjorde ju inte det till Luleå-utställningen då jag mest ville träna henne - och det blir ju träning även denna utställning. Denna gång har hon precis fyllt 6 månader o att då möta katter på 10 månader kan vara tufft.


Med ett gammalt kort på Sakhi (taget maj 2010) önskar jag er alla en riktigt trevlig helg.

Vilken konstnär

 
Jag använder i princip kattbloggen enbart till kattrelaterade saker och detta är väl på sitt sätt en kattrelaterad sak.
 
Om du klickar här så hamnar du på en sida som handlar om en ung advokat, Samuel Silva, som har som hobby att göra teckningar med vanliga BIC-pennor. Svårt att tro när man ser bilden ovanför eller hur? Här hittar du hans hemsida.

SÄSK-möte

Idag har vi höstens första SÄSK-möte. Denna gång blir det hemma hos Sussie.
 
Även om det inte är så länge sen jag träffade flera uppfödare så ser jag fram emot idag, då vi alltid har trevligt. Vi pratar och skrattar väldigt mycket och det är en stor styrka i att ha många uppfödare som man kan vända sig till vid behov, både när det går bra för en men även då det inte går så bra.

Sakta men säkert

Nu har jag i alla fall skickat ut alla bilder till ägarna vars katter jag och sonen fotade. När tid finns kommer jag försöka börja bearbeta och lägga ut här också.

Det var många fina katter på utställningen o trots att vi fotade väldigt mycket hann jag inte fota alla katter. Men det är ju en ny utställning om mindre än en månad och då har jag bara Ella med mig. Då hoppas jag kunna gå runt och fota fler katter.
 
När jag skickade in anmälan till Luleå-utställningen hade Ella inte kommit hem och jag var lite osäker på hur hon skulle gå ihop med dom andra katterna. Eller eg tvärtom faktiskt. Jag bokade därför en dubbelbur samt en enkelbur. Vi klädde båda burarna och satte in Sakhi o Marussia i dubbelburen och Ella fick enkelburen. Men efter bara ca 10 min flyttades hon över till dubbelburen. Det märktes att hon inte ville vara själv.
 
Så här såg det ut långa stunder på lördagen.
 
En stor dubbelbur och katterna tränger ihop sig i ett litet hörn, längst bort på vänster sida av kortet.
 
Sakhi tycker dag 1 är jobbigare än dag 2. Marussia o tydligen även Ella, tycker tvärtom. Så på söndagen fick jag ett par gånger stoppa in Ella i enkelburen och någon gång Marussia i enkelburen. Men som sagt, oftast gick det väldigt bra. Sakhi, men framför allt Marussia tvättade Ella flera gånger under helgen.


Besök hos andra uppfödare

I samband med att jag o ena sonen for till Luleå på kattutställning hann vi vara förbi 3 uppfödare. Helena var dock inte hemma just då så där lämnade vi bara av vackra Super Sonic Blue.

Sen for vi till Susie, där vi på en väldigt kort tid hann fika, titta på kattungar innan vi sen for till Karin där vi lämnade underbara Loka för parning.

Vackra Lilith och vackra Agenten (dvs Ellas pappa) har fått två kattungar. Lille Skutt och Nina Kanin.


Hos Karin hann vi även fota vackra nytillskottet Grace innan vi for till campingen. Här är ett kort av Isak tillsammans med Grace.

Testhem

Jag kommer börja ta emot testpersoner igen, dock på lite mindre skala till att börja med.
 
Jag har nu bokat in några stycken och så får vi se hur dom reagerar på busiga Ella. Det är ju väldigt olika på om man reagerar på katterna (ungefär 50% tål sibbarna) men då har vi ju Ella också att tänka på. Med det menar jag att folk kanske reagerar på henne, då hon är så ung.
 
Både Sakhi o Marussia tvättar gärna o ofta Ella. Men så kan det bli att Ella har varit för närgången, för intensiv så hon får sig en tass eller ett fräs. Tom Dolce har fräst åt Ella ibland, men det kan jag förstå för Ella har svårt för att låta Dolce vara - det är mycket bus hos Ella. Ella brukar ligga och lurpassa på en - ibland - intet ont anande Dolce.
 
En bild på Ella från Luleå-utställningen. Den mycket trevliga domaren Karina Bjuran i bakgrunden.

Trötta katter

I helgen har vi haft besök och två av våra gäster busade ordentligt med Ella och Dolce, dom busade så mycket att Dolce la sig på sitt favoritställe (högst upp på klätterträdet i hallen) och slocknade där innan gästerna ens hann fara hem.
 
Ibland är Ella lite väl busig med Dolce, hon har svårt för att bara gå förbi Dolce utan man ser hur hon ligger och lurpassar och så hoppar hon på en intet ont anande Dolce. Häromdagen busade faktiskt Ella lite med Sakhi. Vad gäller Ella o Marussia så går det bra, ibland får Ella sig en omgång men oftast går det bra. Både Sakhi o Marussia brukar tvätta Ella.
 
När vi hade främmande i helgen hade vi satt undan katterna och även om det inte var någon allergisk som var med denna gång så kändes det bättre att göra så. Ella är nämligen en mycket snabb kattunge, som älskar att vara nära ytterdörren och försöka smita så fort hon bara kan.

En bild tagen på busfröken Ella under augusti månad.


 
Jag har inte suttit framför datorn särskilt mycket men det blir nog tid för det också. Jag har börjat med att gå igenom bilderna från Luleå-utställningen och ska snart skicka ut till alla ägare. Nu har i alla fall resultatet kommit från helgen. Jag har ju dock en hel del utställningar att berätta om. Jag har inte berättat med bilder från vare sig Luleå 2011, Umeå april 2012, Sundsvall 2012 och så nu Luleå 2012.

RSS 2.0