Vinterbilder

Det har kommit väldigt mycket snö denna vinter. Tänkte att jag lägger upp några vinterbilder. Först en vy från gatan.


Marussia går gärna ut till kattgården, här är kortet taget från toalettfönstret bara för att visa hur mycket snö det är i kattgården.


Kort tagna utifrån på kattgården.


Det är gott om istappar och vi har tagit bort dom som är i samband med in-/utgång, vi vill ju inte att någon katt ska få en istapp i huvudet.


Husse skottade kattgården igår, efter Marussia gått in. Inatt har det (såklart) snöat igen och då ser det ut så här. Nästan lika mycket snö igen....


Nu har även

Lady o Lufsen skaffat blogg!Det händer inte så mycket

när man inte har kattungar. Det är svårt att tänka sig att det bara är en vecka sen Sunny flyttade.

Jag har börjat ha testpersoner igen och dagens testperson tyckte nog kanske att det var lite väl lugnt, då katterna var helt utslagna. Inte ens Dolce gick det att få igång o busa. Behöver jag ens skriva att dom är busiga nu.

Idag ska jag bla till mamma o Jivara. Jivara ska få vattenfontänen som jag köpte för ett par veckor sen. Ska försöka ta med kameran o fota Jivara också. Blir dock lite att släpa på eftersom jag ska göra ärenden före o efter så jag garanterar inte att kameran tas med.

Bilden på Jivara är tagen oktober 2010 då hon var på parning för att träffa Adik, dvs Dolce o Gabbanas pappa.

Önskar er alla en riktigt trevlig helg!


Kort uppdatering

Det har gått fortare än förväntat att få ihop Sakhi o Marussia igen. Natten till söndag fick hon vara själv i vardagsrummet för att verkligen förstå att hon inte längre hade kattungar. I söndags tog vi på henne sele o koppel och vallade henne på nedre plan.

Hon var jätteduktig när hon mötte Sakhi, dom hälsade snällt på varandra och Sakhi hängde efter henne ett tag. Att äta nära varandra gick också bra. Natten mot måndag bytte vi så att Sakhi fick vara själv i vardagsrummet så att han också skulle förstå dels att kattungarna hade flyttat men även att det var OK för honom att vara i vardagsrummet igen.

Han var lite orolig i början stackarn men det har gått bättre o bättre. Inatt har dörren varit öppen till vardagsrummet. Dolce har nog legat på sitt favoritställe (högst upp på klätterträdet i hallen), Sakhi har legat i husses säng och Marussia har varit med äldsta sonen.

Vad beträffar Yin o Sunny är det svårt att tänka sig att det bara är ett par dagar sen dom flyttade. På något sätt känns det som så mycket längre. Det är väldigt skönt att höra/läsa att allt har gått bra för båda tjejerna.

Vad som återstår här hemma är att plocka undan efter kullen, dvs ta bort sandlåda, de flesta leksaker, matskålar, vattenfontänen (som Jivara ska ha) etc.

Jag ser fram emot att få börja ta fram alla gardintyger jag har köpt så jag kan klippa till dom o börja sy. Det fanns inte på kartan att lägga ut tyg o klippa till när Yin o Sunny bodde här. De små "ligisterna" tog det som en utmaning bara att ha en löpare på bordet.

Raphael, 1 år

RAPHAEL - Helandets ängel. Inspirerar till glädje, vänskap, humor, älskvärdhet, kärlek och kreativitet. Uppmuntrar oss att bli dem vi innerst inne är. (Bild o text lånad här)
Planbokskompisar_anglakraft-8

Raphael föddes som kattunge nr 5 o är yngst i kullen. Han vägde 112 g och var därmed lättast av killarna. Raphael bor på foder i Umeå. Fodervärden har bytt namn på Raphael till Finkel men eftersom han fortfarande är min katt får han några extra bilder. Men som vanligt en bild på en nyfödd kille och en där han är 12 veckor.


Blandade bilder från uppväxten och tiden fram till januari 2012.


Denna hane har hela tiden haft "det" för mig, jag blir visserligen alltid kär i alla kattungar, det går ju helt enkelt inte att låta bli - men det har verkligen varit något extra med Finkel. En social hane som vet att ta för sig. När dom var lite större och åt mat från samma tallrik brukade han sätta ner tassen i sin portion och först äta av grannens mat innan han åt sin egen portion. Hos fodervärden parkerade han sig tidigt under sonens stol för att enkelt kunna äta upp maten som Sigge tappade.Finkel har varit på utställningar (Luleå och Sundsvall). Han har fått fina omdömen och jag är mer än nöjd med att domarna har sett vad jag ser hos honom. En bild från Luleå-utställningen.


Fodervärden brukar kalla Finkel för Finkel livsnjutare och det stämmer verkligen väldigt bra. Ett mobilkort, taget av fodervärden och ett kort tagit i november då vi hälsade på. Det är inte lätt att få Finkel att stå upp, helst vill han bara ligga ner och gosa.


I januari gjorde Finkel sin första HCM-test. Resultatet = ett friskt samt att stackars Sussie blev biten.... Han blev även fritestad för FIV/Felv samt har blodgrupp A. Jag lärde mig även att han tycks gilla Queen, eftersom han blev tyst i bilen när vi spelade deras skivor.

Han ska snart få träffa en tjej, mer info om det kommer längre fram. Spännande!

Jag var och hälsade på fodervärden, Sigge o Finkel igår. Vem behöver en vakthund när man har en vaktkatt? Han är en stor myspropp som är väldigt social o framåt. Kommer direkt fram till en för att hälsa o här har verkligen min fodervärd samt Sigge gjort ett jättebra jobb. Jag skulle lätt kunna tänka mig placera flera katter i detta hushåll. Tack för att du fortsätter att hålla Finkel så gosig o mysig L!

Avslutar med en bild som fodervärden har tagit. Han är gärna åskådare när det lagas mat.

Michael, 1 år

MICHAEL - Miraklens ärkeängel. Stöttar under svåra tider, inspirerar till mod, sannfärdighet, tålamod, kärlek och kreativitet. (Bild och text lånad här)
Planbokskompisar_anglakraft-6

Michael är född som kattunge nr 4 o var med sina 125 g tyngst i kullen.

Michael bytte namn till Picasso och fick en stor, fin ragdollkompis vid namn Dumle till kompis. Dumle har verkligen tagit hand om sin lillebror och när vi hälsade på i somras bevakade Dumle oss, så att vi inte skulle ta med Picasso.

Som vanligt är det bilder på Picasso som nyfödd och där han är 12 veckor.


Vem kan motstå Picasso, här är han bara 3 veckor gammal.


Vi är väldigt bortskämda med att matte K skickar många fina kort på Picasso o Dumle, TACK! Här kommer några bilder. Jag bara älskar storleksskillnaderna på de två första bilderna. Är man stor måste man vara snäll vilket underbara Dumle vet om!


Picasso gillade verkligen när julgranen kom upp.

Galgaliel, 1 år

GALGALIEL - Ängel över energi och vibration. Hjälper oss att upplösa blockeringar och ger glädje under grå dagar. (Bild o text lånad här)
Planbokskompisar_anglakraft-7

Galgaliel föddes som kattunge nr 3 och vägde med sina 118 g näst tyngst i kullen.

Galgaliel bytte namn till Lady och flyttade tillsammans med Lufsen till Boden. Som jag skrev i förra inlägget så kom dom väldigt bra överens under kulltiden. Dom sov gärna tillsammans etc.

En bild på Lady som nyfödd och en där hon är 12 veckor.


Måste lägga upp denna bild på Lady - tänk att det är så mysigt med sovande kattungar! Här är hon en månad gammal.


När jag var upp till Boden i slutet av maj 2011 hälsade jag på Lady (o Lufsen) en snabbis. Här kommer några bilder på Lady från det besöket.


Lady vägde för ett par veckor sen 3.9 kg. Här är en mobilbild (tagen feb 2012) som matte A har skickat.


Måste bara avsluta med denna bild, tycker den är så fin på syskonen tillsammans.


Blandat om vikt

Jag har vägt katterna samt att jag har glömt skriva in 12-veckorsvikten för Yin o Sunny. Dessutom tänkte jag göra en sammanställning för total viktuppgång/kull. Ja, alltså hur mycket de har ökat i vikt på 12 veckor. Kan ju vara kul att läsa kanske?

Marussia vägde 120112 4025 g. 120221 3947 g.
Jivara vägde 111207 4417 g. 111214 4350 g. 120216 4468 g.
Dolce vägde 120221 4045 g.
Sakhi vägde 120221 6064 g.
Finkel vägde 120221 4717 g.


12 veckor, 120212
Yin, 1807 g
Sunny, 1658 g

Kull 1, Vänskapskullen (3 killar o en tjej). Total viktuppgång på 12 veckor
Sakhi: 1647 g
Vinur (aka Findus): 1506 g
Mellon: 1666 g
Podruga (enda tjejen): 1385 g

Kull 2, Bilkullen (4 tjejer o en kille). Total viktuppgång på 12 veckor
Marussia: 1413 g
Bugatti: 1366 g
Ferrari (aka Smilla): 1362 g
Triumph (enda killen): 1780 g
Lamborghini (aka Tussan): 1468 g

Kull 3, Fashionkullen (1 tjej, 1 kille). Total viktuppgång på 12 veckor
Dolce: 1364 g
Gabbana (aka Teo): 1860 g

Kull 4, Änglakullen (2 tjejer, 3 killar). Total viktuppgång på 12 veckor
Shekinah (aka Kiara, tjej): 1315 g
Anael (aka Lufsen, kille): 1474 g
Galgaliel (aka Lady, tjej): 1235 g
Michael (aka Picasso, kille): 1464 g
Raphael (aka Finkel, kille): 1680 g

Kull 5, Kinesiska filosofikullen (2 tjejer). Total viktuppgång på 12 veckor
Yin: 1676 g
Yang (aka Sunny): 1531 g.

För att göra en snabb sammanställning så är den hona som har haft mest viktuppgång på 12 veckor varit Yin, med 1676 g. Den hane som har gått upp mest har varit Gabbana (aka Teo), med 1860 g.

Anael, 1 år

ANAEL - Ärkeängel av romantisk kärlke, passion och romans, skönhet, konst och musik samt frågor som rör försoning och acceptans. (Bild o text lånad här)
Planbokskompisar_anglakraft-3

Anael föddes som unge nr 2, han vägde 114 g. Av killarna var han näst lättast i kullen.

Anael bytte namn till Lufsen och flyttade tillsammans med Lady till Boden. Det är mitt första syskonpar som jag säljer tillsammans så det är extra kul att följa dom. Sen tycker jag även att det är lite extra kul då det är en av varje kön. Lady & Lufsen lekte ofta ihop när dom växte upp o sov även ofta tillsammans.

En nyfödd Lufsen och en bild där han är 12 veckor.


Jag måste ju bara visa denna bild på Lufsen. Vi hade uppe lekhagen och hur han lyckades ta sig in bakom lekhagen vet jag inte.


I slutet av maj 2011 for jag upp till Boden o hälsade bla på Lufsen (o Lady). Här är två bilder från det besöket.


Jag har fått vikter på Lufsen som för ett par veckor sen vägde 4.9 kg. Har även fått mobilbilder på dom, här är Lufsen.


Shekinah

SHEKINAH - Ängel av enhet och ovillkorlig kärlek. Friar dem som är fast i rädsla och inspirerar till rättvisa, harmoni och integritet. (Bild o text lånad här)
Planbokskompisar_anglakraft-10
Idag skulle Kiara, som hon kallades, ha fyllt ett år. Tyvärr fick hon inte leva så länge men jag är övertygad om att hon, trots den korta stund hon fick med sin familj, gav dom många fina minnen. Våra tankar går till familjen, som dock har en underbar kattunge vid namn Ivar nu.

Kiara föddes som nummer 1 i ängelkullen och var med sina 98 gram lättast i kullen.


Här är hon 7 veckor gammal.


12 veckor gammal


Kiara tillsammans med familjens barn, hemma i nya hemmet.


Här kommer några blandade bilder på vackra, charmiga Kiara som familjen har tagit.


Avslutar med att lägga upp en bild på Ivar, som inte har tagit vare sig Axels eller Kiaras plats utan är en helt egen underbar katt.


Lamborghini, 3 år

Sist och faktiskt minst i kullen var Lamborghini. Hon vägde 92 gram vid födseln.

Lamborghini är en italiensk sportbil och ser ut så här (bild lånad här).
File:Lamborghini Super Trofeo 99 2010 amk.JPG

Lamborghini kallas numera för Tussan. Bilder på henne som nyfödd och som 12 veckors kattunge.


Även Tussan har fastnat på bild när hon låg o sov i det stora påskägget. Just denna dag hade jag en del yngre barn här som var överlycklig att få busa med varsin kattunge. Men efter ett tag blev ju kattungarna rätt så trötta.


På väg hem från Norge stannade vi till o hälsade på hos Tussan. Några bilder från det besöket (hon är ungefär 1 år o 4 månader på bilderna), det som var kul att se var att hon gjorde exakt som sin mor Jivara och som Marussia när hon har en pinne o ska gå ner från tex ett träd.


Triumph, 3 år

Triumph var den enda hanen i kullen. Han vägde vid födseln 111 gram.

Triumph är en engelsk sportbil och ser ut så här (bilden lånad här).
File:1974.triumph.gt6.coupe.arp.jpg

Triumph bor tillsammans med en avkomma till Sakhi, S*Frostuddens Roselia. Emma har hunnit få en kull i höstas på Roselia och jag och Sussie var o hälsade på Jivaras barnbarnsbarn.

Men först börjar vi som vanligt med bilder på Triumph, dels som nyfödd och sen som 12 veckors kattunge.


När Triumph flyttade hem så hade Emma gjort en stor ostkub till honom. Kolla så fin den är!


Jag måste lägga upp denna bild här, han är så söt Triumph.  Här är han bara 3 veckor gammal!


Drygt 8 månader o en stor kille!


Lite drygt 1 år o 2 månader.


Ca 2 år och 9,5 månad


Slutar med att lägga upp ett kort på Roselia (som alltså är en dotter till Sakhi). Här är hon drygt 1 år gammal.


Ferrari, 3 år

Ferrari var den tredje tjejen som föddes. Hon vägde 116 gram och var näst tyngst av bilarna. Ferrari är en snabb italiensk sportbil och ser ut så här (bild lånad här).
File:Ferrari-TESTAROSSA-02.jpg

Från början hette Ferrari Alfa Romeo, men jag kände att jag ville ha ett namn som var mer likt dom andra kattungarna så hon fick byta namn till Ferrari. Efter att Ferrari flyttat hem bytte hon namn o kallas numera för Smilla. Här följer ett par bilder på henne, dels som nyfödd och sen som 12 veckor.


En trött tjej, som ryms i ett stort påskägg.


Sen kommer några bilder som jag har fått av matte & husse. Det här är en av mina favoritbilder på Smilla.


Här är Smilla ungefär 7 månader.


Om jag minns rätt är hon ungefär 1.10 på detta fina kort.


Här är hon ungefär 2 år gammal, eller har jag fel L?


Bugatti

Idag skulle Bugatti ha fyllt 3 år. Bugatti, som flyttade till Norge fick ett alltför kort liv. Hon svalde garn och trots operation gick hennes liv inte att rädda. Våra tankar går till familjen som förlorade sin busiga och charmiga Bugatti alltför fort.

Bugatti föddes som nummer två. Hon var tyngst med sina 117 gram. Bugatti är en fransk sportbil och ser ut så här (bild lånad här).
File:Bugatti veyron in Tokyo.jpg

Bugatti, nyfödd och 12 veckor gammal.När Bilkullen var 10 veckor kom Linda ner och fotade kullen. Här är en stilstudie på henne och Bugatti. Jag förstår inte hur hon lyckas ensam med en kamera i ena handen och en vippa i andra handen och ändå få så fina bilder! 


Så här fint blev ett kort på Bugatti, som Linda tog.

Två kort tagna av Bugattis familj.


Marussia 3 år

Först ut i bilkullen är Marussia. Hon vägde 104 gram och var näst lättast av alla bilarna. Marussia är en rysk sportbil och ser ut så här (bild lånad här).
Marussia

Nu till vår Marussia. Jag börjar med en bild på henne som nyfödd och en när hon är 12 veckor.


Eftersom Marussia bor här får hon - som Sakhi - några extra bilder. Sakhi fick under tiden Bilkullen växte upp vara med o hjälpa till. Marussia var den kattunge som först hoppade in till Sakhi där han låg o vilade. Här är hon dock lite äldre.


Den här bilden har jag visat tidigare men jag tycker så mycket om den. Vår älskade underbara "Flis-Lisa".


Här är hon 8 månader gammal.


1 år o 9 månader


2 år o 8 månader


Knappt 3 år


Marussia har hunnit vara på några utställningar, den första utställningen var i Luleå 2009, där hon var knappt 6 månader. Där gick det väldigt bra, hon fick sin första NOM och utöver det fick hon även domarens hjärtekatt-pokal. Det som dock var lite roligt var att vi inte hörde när Marussias nummer blev uppropad så till slut gick dom iväg för att hämta henne.

Eftersom Marussia satt i panelburen så blev vår förvåning väldigt stor när dom kom bärandes på Sakhi (som bara följde med som sällskap). Jag undrar vad domaren ska ha tänkt när hon valde en 6-månaders kattunge och istället fick fram en stor kille. Det nedre kortet på Sakhi har Linda tagit.Hon har även hunnit vara en sväng till Norge, där hon fick sin andra NOM och på Sibirispecialen i Sundsvall, sept 2011, tog hon titel o blev IC. Eftersom jag inte hade med mig kameran till Sundsvall (jag hade istället tre katter) så blir det ingen bild därifrån, utan bara en bild från Norge, där hon är i panelen.


Marussia har även hunnit med att få två kullar. Hennes första kull, Ängelkullen, föddes samma dag som hon blev 2 år. Kull 2, Kinesiska filosofikullen, föddes i november 2011. På båda korten är kullarna 5 veckor, en väldigt charmig ålder tycker jag.

Änglakullen


Kinesiska filosofikullen


Änglakullen fyller 1 år idag

Tänk att tiden har gått så fort, det är redan ett år sen 5 ljuvliga änglar föddes. Stort grattis till alla änglar. Men för att inte "dränka" bloggen med massa inlägg kommer jag lägga ut enskilda inlägg på änglarna imorgon onsdag.

Vi hoppas att alla änglar får extra god mat idag.


Bilkullen blir 3 år idag

Idag är en stor dag för våra små snabba bilar har blivit riktigt stora och snygga!

Hipp hipp hurra säger vi till alla snabba bilar på 3-årsdagen. Vi hoppas att ni får äta lite extra gott idag. Även bilarna får varsitt eget inlägg idag.


3 missade årsmöten på en vecka

Det har varit mycket att göra denna vecka och jag har haft 3 årsmöten som jag har velat gå på men ibland måste jag lyssna på kroppen. Har haft väldigt mycket värk men framför allt mycket huvudvärk som gör att jag har fått strunta i viktiga saker.

Idag var det två årsmöten samtidigt, men jag hade tänkt fara till BJK:s årsmöte. Dom brukar alltid bjuda på god smörgåstårta.

Istället har jag tagit det lugnt hemma. Vi har Marussia i sele o koppel och det går bra att träffa Sakhi på neutral mark men när vi sätter in Sakhi i vardagsrummet blir han lite mer osäker. Så just nu är tjejerna instängda medan Sakhi får vara fri och vandra runt ett tag. Dom har ätit nära varandra och det har också gått väldigt bra. Marussia är väldigt lugn, hon har nog haft det tråkigt inatt då hon fått vara själv i vardagsrummet.

Helt fräckt har jag lånat Podruga-bilder

av matte Guro. Se så vacker hon är!

Ny uppdatering om Yin

Har pratat med Yins matte nu och allt har gått bra. För att läsa lite mera utförligt om Yins första em/natt hos familjen kan du gå till Yins blogg.

Det är klart att Kira är en stor busig tjej, som väger 23 kg och är så mycket större än Yin. Så där blev Yin lite fundersam/orolig. Det är bättre att ta det lugnt o sakta i början. Här kan ni läsa mera om Yins nya kompisar o även se bilder på dom.

Jag tycker det är extra kul att läsa att Smulan, som är lite avvaktande/rädd för katter, helt "ignorerade" Yin, men när Smulan låg i soffan så hade hon ett öga öppet mot Yin så att hon såg direkt Yin var på väg till kattbädden, som eg var tänkt till Yin men som Smulan snabbt tog hand om.

Det är alltid lika roligt att höra/läsa om kattungarna som flyttat härifrån så jag kommer kolla Yin o Sunnys bloggar ofta!

Sunny igen

Jag vet ju att båda tjejerna har det bra i sina nya hem men det är klart att man funderar ju ändå lite. Sunny har nu börjat komma igång ordentligt till ro. Jag har lånat två bilder från Sunnys blogg. 2 härliga bilder!

Kort uppdatering ang Sunny o Yin

Om man läser Sunnys blogg så får man en liten berättelse om första natten. Igår sa hon inte ett pip när hon åkte själv på väg till sitt nya hem. Killarna (8 o 10,5 år) har varit jätteduktiga och tagit stor hänsyn till att låta Sunny få utforska i sin egen takt.

Yngsta sonen gick upp väldigt tidigt imorse för att busa med Sunny. Han har även busat mkt med henne idag och hon är framme och leker. Hon tyr sig, än så länge, till småhussarna.

Vad gäller Yin så har jag fått rapport om att hon är tyst i bilen. Dom har ju lite längre att köra hem till sig. Sunnys färd igår tog bara 25 min medan Yin åker bil i 2,5 timme (om det är bra väglag). Det ska bli väldigt kul att höra hur Yin reagerar på hundarnas lukt.

Vi önskar våra två bustjejer all lycka till nu när de har flyttat till sina nya hem. Vi vet redan att dom kommer bli ordentligt bortskämda och få mycket bus, uppmärksamhet och framför allt mycket kärlek!

På kort 1 är dom bara 2 dagar gamla och på kort 2 är dom 12 veckor. Det händer verkligen mycket på 12 veckor!


S*Deltas Yin

Så har då även Yin flyttat. Det kommer bli väldigt tyst o tomt o lugnt men det vet man ju om redan när man parar. Man har dom bara till låns 3 månader och det är väl tur det, för tänk om man skulle spara varje kattunge. Fort skulle huset bli överfyllt!

Yin flyttar till Lycksele och eftersom det är första gången jag säljer till en familj som har hundar så ska det bli otroligt intressant att höra hur det kommer gå.

Jag lägger såklart även upp bilder på Yins tid här, från start till slut. Här är Yin 2 dagar gammal.Sen blir det ett kort/vecka. Vi börjar med ett kort där Yin är 1 vecka gammal.

Tack för god mat (vi kommer verkligen njuta och tänka på er!) och den fina ängeln!

Idag stannade äldsta sonen, S, hemma med hundarna. Men de andra två killarna var med och busade hela tiden med Yin, som inte stannade upp många sekunder under tiden familjen var här.

När det var dags för Yin o Marussia att säga hejdå var Marussia mera brydd än hon var igår, tror hon vet att det var sista kattungen som skulle flytta. Hur som helst så tvättade hon i alla fall Yin noga.


Här är familjen samlad till avsked, Andreas håller i Yin och Marussia är med på ett hörn, på klättertunnan.


Marussia är ovanligt lugn o stilla, undrar om hon inte är lite låg. Hon ligger fortfarande kvar på klättertunnan och sover. För att hon verkligen ska förstå att kattungarna har flyttat ska hon få stanna kvar här själv i natt. Sen imorgon blir det att försöka jobba ihop henne o Sakhi igen, jag hoppas att det inte blir problem denna gång heller.


S*Deltas Yang, aka Sunny

Jaha, så har Sunny flyttat idag. Det är som vanligt otroligt blandade känslor då jag eg vill ha dom kvar för alltid men så ser man hur glada de nya ägarna är och det uppväger väldigt mycket. Sen så kommer ju Sunny inte flytta så långt, bara till Flurkmark.

I Flurkmark bor förresten Sakhis kullbror Vinur, aka Findus. Findus är det evigheter sen jag hälsade på men snart ska jag nog försöka fara till Flurkmark igen och försöka hälsa på både Findus o Sunny.

Tänkte lägga upp några bilder på Sunny, från start till slut. Här ser man hur mycket dom utvecklas på så kort tid som 12 veckor. Jag brukar alltid ge rådet till köparna att fota en gång/månad (ex när dom blir 4 mån etc) första året. Det händer otroligt mycket och det är kul att se tillbaka på bilderna.

Här är Sunny bara 2 dagar gammal.


Här kommer sen ett kort/vecka. Vi börjar med ett kort där Sunny är 1 vecka gammal.

Jag brukar alltid fota när mamma katt säger hejdå till sina ungar, men idag var varken Sunny eller Marussia intresserade av varandra, vilket jag tycker är lite fascinerande för Marussia har verkligen låtit dom smutta länge och ofta denna vecka annars.


Lägger även in en bild på systrarna, som inte heller var så brydd om att säga hejdå till varandra.


Så här ser matte Helena ut. Det var bara hon som kom, direkt efter jobbet, idag.


Efter att Sunny hade försvunnit gick Marussia omkring ett tag och ropade. Sen lade hon sig till ro i ena kattbädden. Yin slocknade på en filt som hon visserligen gillar, men inte har sovit länge på. Jag skulle så gärna vilja veta vad katterna tänker nu.


Ombytta roller

Imorse blev jag väckt tidigt av yngsta sonen. Sunny hade kommit på hur man skulle göra för att rymma från vardagsrummet. Jag är lite förvånad över att det var Sunny o inte Yin. Det är ju oftast Yin som hittar på hyss och Sunny glatt hakar på men denna gång låg Yin och sov/vilade på klätterträdet.Vad Sunny gjorde var att klättra uppför högtalaren (tur att inte husse såg det!), ställa sig på skivspelaren och sen balansera på "dörrkarmen" till klätterträdet och hoppa ner. Freedom!!


Här kommer några bilder, halvsuddiga för en gångs skull, på en busig Sunny. Kul att se att även hon kan vara väldigt busig ibland. Om ni undrar vad hon leker med så är det en tom tejprulle.Marussia hakade såklart på, men för henne räckte det att ha en transportbur att hoppa från så båda flyttades längre in i rummet och efter ett par ggr då jag fick säga till Marussia så fattade hon. Till skillnad då från Sunny. Dessa busiga kattungar, eg borde jag vara väldigt imponerad över hur flitiga och framför allt envisa dom är.

Jag gick o hämtade tejp, vanlig enkel tejp, som jag förvandlade till dubbelhäftig tejp, och klistrade på skivspelaren. Katter gillar ju inte att "sitta fast" men trots det provade Sunny flera ggr innan hon till slut gav upp. Så här såg det ut på skivspelaren efter 2 rullar tejp.


För säkerhets skull stängde jag in Sakhi, eftersom jag blev tvungen att fara iväg ett par timmar. Det har inte blivit så mkt gjort för mig i veckan men idag hade jag inte så mkt att välja på.

Väl hemma så upptäcker jag till min stora glädje att alla 4 katterna (vi släppte in Dolce som sällskap till Marussia) var kvar i vardagsrummet. Husse tyckte inte riktigt om all tejp på skivspelaren så nu ligger en spikmatta där istället.

Avslutar med att skriva att jag har fått två fina bilder på Lady & Lufsen och det blir perfekt att lägga ut dom när Änglakullen fyller 1 år nästa vecka. Tack A! Vänta tills ni ser snyggingarna, Lady har blivit lik mamma Marussia och båda två verkar ha jättefin grön ögonfärg. För en gångs skull har jag idag fått en hyfsad bra bild på Marussia, hon är inte en katt som gärna ställer upp för kameran - till skillnad från linslusen Dolce!


Hittekattsband

Här kan man köpa hittekattsband, en bra idé o även en bra present tycker jag. Nedanstående text o bild är lånad från Wikipedia, din tass i cyberspace.

Hittekattbandet är kattvärldens motsvarighet till det välkända Rosa Bandet - ett unikt handgjort band skapat för att visa att den som bär det är engagerad och stöder hjälp till hemlösa och nödlidande katter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Marussia

märker nog att det är dags för ungarna att flytta för idag har hon låtit dom ligga o dia flera ggr och flera minuter. På slutet har hon annars inte haft tid/ro o rest sig efter en kort stund. Idag har hon dessutom själv kommit fram till Yin o Sunny som såklart passar på att njuta av stunderna.

För även om tjejerna nu är stora så är det ju ändå mysigt att ligga o smutta på mamma katt.

Sunny har bytt bloggadress, ni hittar den nya bloggen här.

Jag har något i kroppen för det är fortfarande inte bra, vare sig värken eller huvudvärken. Igår blev det en tidig kväll, redan 20.30 gick jag i säng. Det händer väl aldrig att det passar att vara sjuk men def. inte denna vecka då jag har så mkt att göra. Jag har redan fått ställa in 3 möten på 2 dagar, resten av veckan är nästan lika fullbokad.

Idag var en dag då jag inte gjort så mycket, mest bara suttit i vardagsrummet. Sett tv o gosat med kullen. Så här har det sett ut mycket idag, bortsett såklart från att tjejerna är mycket större nu. På bilden var dom bara ca 4 veckor.


Både Yin o Sunny

har skaffat bloggar, så det kommer bli lätt att följa med dom under deras uppväxt!

Yins blogg hittar ni här.
Sunnys blogg hittar ni här.

Godkänt

Idag är det alla hjärtans dag och det har jag firat med att ta in tjejerna på slutbesiktningen. Yin o Sunny (Yang) var så duktiga på väg in. Jag hade med mig en bärare då jag har ont i kroppen idag o enligt rapporten var tjejerna lugna. De satt ett tag, lade sig ner ett tag o så höll dom på. Men inga pip eller så.

Väl hos veterinären tog vi ut varsin kattunge. Jag tog Sunny medan sonen tog Yin. Sunny var lite fuktig under tassarna men vande sig rätt snabbt. Undersökningen gick alldeles utmärkt och likaså både vacc. spruta 2 och chipmärkningen.

Sen blev det Yins tur. Hon var mindre fuktig under tassarna än Sunny var. Själva undersökningen gick bra där också. Vid sprutan o chipmärkningen öppnade hon dock munnen, men det kom inget ljud från henne.

Veterinären tyckte att det var två fina kattungar, stora och kraftiga.

När dom kom hem fick dom mat och sen har dom slocknat. Själv har jag ätit middag och känner mest för att slockna jag också, både pga värk men även pga svår huvudvärk. Bortsett från att jag inte dricker kaffe känner jag mig nästan så här....

12 veckor

I söndags var det dags att fota sista kullbilderna, även om tjejerna stannar kvar i veckan. På tisdag är det slutbesiktning och Sunny (Yang) är först att flytta på fredag. Dagen efter flyttar Yin.

I söndags när vi tog bilderna hade tjejerna nyss ätit och det syns på bilderna. Dom är lite bruna på hakorna båda två. Badet igår gick snabbt o rätt lätt. Det är ju inte menat att det ska vara ett ordentligt bad utan som sagt, mera för att få prova på. Jag kommer berätta mera när ni hämtar tjejerna hur vi gör när vi badar katterna.

Eftersom detta blir sista veckobilderna lägger jag ut tre kort på våra otroligt söta o busiga charmtroll.

YinSunny (Yang)KullbilderSå här ska man ju eg inte göra

Men vi kunde bara inte låta bli.

Vi väger katterna varje kväll och direkt efteråt stoppar jag undan korgen, som vi fick av Lady o Lufsens matte. Anledningen är enkel, stoppar jag inte undan tuggar de små charmiga, men ack så busiga, ligisterna på den.

Nu höll vi på att förbereda inför kvällens gäster och som vanligt stod korgen på skivspelaren, där jag alltid ställer den. Lars fick syn på Yin där hon låg i korgen, på skivspelaren!! Så ja, eg ska man ju inte ta kort och sen lyfta ner men vi kunde helt enkelt inte låta bli. Hon vet mycket väl att hon inte får vara där men det struntar hon totalt i.

En till award


Denna gång har jag fått den av Annette. Tack vännen!!

Denna gång blir det inga kattbloggar alls utan bara 5 bloggar som alla inspirerar mig på olika sätt.

Reglerna är följande:

1. Tacka och länka till den som gett dig awarden.
2. Skriv ned fem bloggar som du vill lämna awarden vidare till och låta dem veta det genom att lämna en kommentar hos dem.
3. Till slut hoppas att de utvalda vill lämna awarden vidare.

 

Sara vill fara
Fiffiga systrar
Gårdsromantik
Lantlif
Med ögon känsliga för blått


Detta med att vara testhem

I år kommer jag börja föra bok över hur många testbesökare vi har, även kön. Dock inte ålder för det är inte så intressant. Vi har ju varit testhem ett par år nu och min uppfattning är att det är ungefär 50% som klarar sibbarna.

Idag kom en kille som testade, trots att vi hade kattungar. Det är eg inte så bra eftersom man brukar reagera mest på kattungar, minst på kastrater.

Därför var det extra roligt att se att han verkade klara av dagens besök utan att känna av allergin. Som vanligt så har jag kammat katterna och skickar med lite päls som testpersonerna kan "sniffa" på då o då. Det allra bästa med att vara testhem är ju faktiskt att se alla dom som klarar av allergin och kan skaffa sig en egen sibbe.

Både Yin o Sunny kommer nu att flytta till allergiska familjer men jag är inte så orolig, dels har dom testat allergin ordentligt (i Sunnys fall har han träffat hela 18 olika sibbar utan att reagera) samt att jag brukar alltid skicka massa goda råd o tips.

Dessutom brukar jag vänja kattungarna vid vatten o ikväll är det faktiskt dags för Yin o Sunny att bada. Nu blir det förstås inte ett utställningsbad utan bara ett vanligt, enkelt bad. Mer för att dom ska ha provat på det hela. Det gäller passa på när det inte är alltför kallt ute.

Imorgon blir det veterinärbesök, sista vaccinationen och slutbesiktningen. Jag tycker att det är två fina, stora kattungar som Marussia o Casper har fått.

En trött Sunny och en busig Yin

Tidigare i veckan låg tjejerna och Marussia i klättertunnan, högst upp. Här kommer en liten bildserie på det. Sunny ligger längst bak och tittar på när Yin busar med mamma katt, men somnar rätt fort. Marussia är en väldigt tålig mamma, kolla var Yin sätter sitt huvud o sina tassar.

Igår, lördag,

hade vi främmande och även om vi säger att detta är livligaste kullen hittills så är det nog så att det mest är Yin som är busigare än genomsnittet. Sunny är som en vanlig kattunge men hon hakar glatt på storasyrran.

Våra gäster hade alltså hört detta men jag tror inte att dom trodde oss eftersom båda tjejerna var otroligt trötta o mest sov hela kvällen igår.

Idag kommer Sunnys familj på besök, ska bli kul att se om tjejerna är busiga idag då.

Vikter vid 10 o 11 veckor

Har ju glömt lägga upp vikter så jag gör det lite smått slarvigt så här.

10 veckor
Yin, 1464 g
Sunny (Yang) 1336 g

11 veckor
Yin, 1619 g
Sunny, 1502 g

Yin o råttan

Jag låter bilderna tala för sig själv när Yin busar med en leksaksråtta, i samband med fotograferingen av 11-veckors bilderna.


Avslutar med en bild på hur otroligt busig denna tjej var i söndags. Hon var inte riktigt så här uppvarvad hela tiden dock. I jämförelse med Yin sov ju nästan Sunny.

Jag har fått en award, två ggrTack Lena och Marie! Ni är så gulliga och snälla!

Reglerna är följande:

1. Tacka och länka till den som gett dig awarden.
2. Skriv ned fem bloggar som du vill lämna awarden vidare till och låta dem veta det genom att lämna en kommentar hos dem.
3. Till slut hoppas att de utvalda vill lämna awarden vidare.

 

Det har inte varit lätt att välja ut bara 5 bloggar, det finns så många härliga bloggar som jag följer. Men så tänkte jag till, jag har ju faktiskt fått awarden två ggr så då kan jag dela ut den till 10 bloggar. Jag är in på dessa bloggar minst en gång/vecka och ser om något nytt har hänt.

 

Så här kommer 10 bloggar som jag ofta är på, utan att ha någon speciell ordning alls - ja, kanske att jag har kattbloggarna först.

 

Linda, en god vän och underbar fotograf, har den väldigt charmiga sibiriska katten Valentine.

Anette, har uppfödningen S*Marinette's sibiriska katter

Lotta, har uppfödningen S*Clarellis sibiriska katter

Monica, har uppfödningen S*Spinnsibbs sibiriska katter

Kicki, har uppfödningen S*Lince´s sibiriska katter

Therese som har så fina katter

 

Johanna har en tårtblogg, där hon visar upp sina härliga tårtor. Någon gång kommer jag beställa en tårta från henne, då hon har så många fina tårtor, och dessutom bor i Umeå.

Carola har också en härlig tårtblogg

Annika scrappar och gör så otroligt mycket fint

samt slutligen

Biggan som har en blogg där hon visar upp sina fina handgjorda kort. Det är en sann fröjd att se hennes kort.

 

Sen är det väl kanske lite fusk att ge tillbaka till dom två som har gett mig awarden men jag vill bara skriva att jag ofta är hos Lena och Marie, som båda har en uppfödning av sibiriska katter, och läser deras bloggar.


Att titta på TV

är det många katter som gillar, i synnerhet kattungar. Det är så roligt att se hur dom tydligt följer med på tv:n det som händer. Ibland kommer det fram en liten tass och slår till på rätt ställe. Charmtroll är vad dom är! Här är det Sunny som tittar på tv.

Dolce hos veterinär

Tidigare i veckan tog jag med mig Dolce på en biltur - här märks det att jag behöver träna henne ordentligt!

Vi skulle ta ett nytt leverprov. Stackars Dolce som aldrig åker bil annat än när hon ska till veterinären och göra något, pep nästan hela vägen.

Väl framme fick vi komma in rätt snabbt till ett undersökningsrum, men väl där fick vi vänta. Dolce var så mysig och gosig med mig när vi väntade. Älskade lilla skruttgumman, vår underbara gosekatt.

Vi, jag och veterinären, nöjde oss med att ta ett leverprov för att jämföra mot ifjol. Då låg hennes levervärde högt men sen dess äter hon ju två specialfoder, övervikts- och ett leverfoder. Jag frågade om hennes öga och det ser fortfarande väldigt fint ut, ingen skada på hornhinnan eller så. Jag frågade även varför hon har på sin vänstra sida (samma sida som halvsidiga förlamningen) så mycket längre öronhår, se bilden nedan. Veterinären trodde att det beror på att hon har bra cirkulation och det är alltså bara bra.


Jag bad henne även kolla Dolces tänder, en vana jag har när jag tar katten till veterinären. Även det såg bara fint ut och likaså hennes vikt. Hon har blivit bättre i hullet (även om hon fortfarande är en pälsboll) och med tanke på att Dolce tjuvar kattungarnas mat om hon kan så tycker veterinären att hon ligger bra till. Det gäller bara att ha koll så att hon inte blir tjockare.

Idag kom provsvaret och det ser väldigt bra ut, skönt nog! Så detta betyder att om inget händer med Dolce nu så kan hon avvakta med att ta ett nytt leverprov om två år.

Dolce var nog trött när vi for hem sen. Dels blev hon rakad på frambenet, sen stucken, sen bilfärd. Det är ju nog för att kunna knäcka vem som helst. 

Vad gäller Yin o Sunny så har vi idag klippt klorna på dom. Sunny var så duktig o lätt att distrahera medan Yin (som vanligt) var busig och vild. Efteråt fick båda tjejerna något tokryck, sprang och hoppade högt. Otroligt att dom blir 12 veckor nu på söndag!!

Avslutar med ännu en bild på vårt charmtroll Dolce. En bild som är tagen dec 2010 o här kan man se att öronhåret har växt rejält på drygt ett år!

Stackars Sakhi

Idag har tjejerna fått vara på äventyr. Vi stängde in Sakhi i sovrummet, stängde alla dörrar och släppte sen ut Yin o Sunny (Yang) till stora vida världen.  Detta är första gången och det var två försiktiga tjejer som sakta tassade ut från tryggheten i vardagsrummet.

Snart kom dom igång ordentligt och undersökte o busade lite. Dolce tyckte det var jätteroligt att äntligen ha fått ut kattungarna så medan dom lekte med studsbollar etc lekte Dolce med kattungarna.

Något som var väldigt populärt var såklart klätterträdet i hallen, något som nog alla kattungar tycker om tror jag. Eftersom det är mycket högre än klättertunnan stod jag bredvid o var beredd på att fånga om dom skulle ramla.

Sunny höll faktiskt på att ramla ner från topphyllan men fick tag och kunde hänga sig fast i ena tassen och så klättra upp igen. Dom fick vara ute ett bra tag, sen var det dags att få äta lite mat o så kunde jag släppa ut Sakhi igen.

Efter att ha stökat bort lite saker satte jag mig framför tv:n. Yin o Sunny låg då i en kattbädd på golvet, men efter ett tag kom Yin först till husse och sen till mig och där låg hon länge o sov. Sunny sov lugnt vidare i kattbädden, tyckte säkert det var skönt att få extra mycket plats när syrran nu försvann.

En vinterbild

Jag har fått en vinterbild på Picasso (Michael) som jag tänkte visa även här. Tack K för den fina bilden! Jag klipper även in berättelsen om Picassos första snötur.

"I helgen var vi i Skellefteå och där var det verkligen kallt! Men eftersom de bor i villa utanför Skellefteå så är det lättare att låta katterna prova på snö där än hemma. Picasso tyckte tydligen inte att det var nåt speciellt. Han skuttade iväg i snön som han aldrig gjort något annat. Men utevistelsen varade bara knappt 5 minuter. Det ska bli roligt att se vad han tycker längre fram då det går att ta sig till stugan och det är lite varmare.

 

I övrigt går det jättebra även tillsammans med föräldrarnas katt. Det är ju också en ragdoll.

 

Jag vägde Picasso i helgen och han väger ca 4,8 kg. Jag måste ju väga honom på personvågen numera eftersom han är för tung för köksvågen + en bricka. Den tar bara 5 kg."

Sakhi vill gärna springa fram till fönstret för att gå ut i kattgården men när jag öppnar fönstret sitter han bara o sniffar lite innan han sen går därifrån. Tokiga älskade Sakhi!


11 veckor

Tiden går så fort, det är svårt att förstå att kullen flyttar om mindre än 2 veckor. Jag vet dock att de nya familjerna ivrigt väntar på sina skatter och det gör avskedet mycket lättare, även om det är svårt ändå.

Innan jag satte upp studion igår sov tjejerna och jag hade hoppats att dom skulle sova ett tag till. Men icke då. Yin vaknade och började busa och gick såklart på lillasyster Sunny. Trots att det inte tar lång tid att sätta upp studion så var dom vilda (precis som vanligt ). Men eftersom det inte är så mycket dagsljus nu så fick det bli fotosession ändå.

För en gångs skull har dom även en leksak med på bordet, en pipande råtta, som Yin snabbt anföll och "dödade".

Jag borstar alltid duken de sitter på innan det är dags för fotografering men det syns inte att jag har gjort det denna gång. Jag vet faktiskt inte var kattungarna har hittat allt "boss" igår. Om det är för att dom har legat i ena kattbädden tidigare. Dock låg dom på tunnan när jag satt upp studion igår. Nåja, ni får ta det som det är för det var verkligen inte lätt igår. I vanliga fall tycker jag nästan att det blir lättare ju äldre dom blir eftersom man då lätt kan distrahera dom, men i en viss ålder spelar det ingen roll vad man än gör för något.

Yin
Sunny (Yang)


Systrarna tillsammans och även om Sunny fortfarande väger lite mindre än Yin ser hon mycket större ut här.

Sunny o Dolce

pratar på samma sätt. Det är så roligt att höra Sunny (Yang) "kuttra"/sjunga. Det är inte samma prat som Marussia har. Jag kan inte riktigt beskriva det eftersom Sunny o Dolce har ett speciellt språk.

Sunny hade som liten (allt är ju relativt) svårt att vara i famnen. Nu är det nästan ombytta roller, hon kommer nog oftare upp i famnen nu än Yin gör.

Idag är det dags för fotografering igen. Ska försöka få upp bilderna senast imorgon. Det är verkligen fortfarande full rulle på tjejerna. Efter att dom hade sovit flera timmar hos mig igår busade dom. Jag blir nästan trött bara av att titta på dessa små charmtroll, som är överallt! Men först ska dom få sova en stund så det är lite lättare att ta kort.

Ibland är det skönt med katter

Efter en tung dag igår satte jag mig i soffan efter middagen. Väl där kom Marussia o kattungarna och sen låg dom hos mig 5 timmar. Det är skönt med katter som kan trösta.

En tung dag idag

Ibland liksom hejdar sig
tiden ett slag
och någonting alldeles
oväntat sker.
Världen förändrar sig
varje dag
men ibland blir den aldrig
densamma mer. /Alf Henriksson

Vila i frid Roger. Våra tankar går till din familj som så tragiskt o ofattbart har förlorat en älskad make och fader.

När de är 10 veckor

brukar jag försöka komma ihåg att ta kort när de sitter i "gluggen" i bokhyllan. Det är ju dock inte alltid jag kommer ihåg det men med Yin o Sunny kom jag ihåg det. Yin sitter så fint, så fint medan Sunny var mera busig.

Jag ligger på golvet när jag fotar och av någon anledning lyckas jag alltid luta kameran lite. Bilderna är lite halvmörka då jag bara har använt den externa blixten, inte paraplyblixtarna.Trötta sömntutor

Fotade Yin o Sunny (Yang) igår när de låg på klöstunnan. Sunny hoppar gärna från soffryggan över till tunnan medan Yin hellre klättrar upp. Den är precis lagom stor för två busiga små kattungar, att kunna ligga där o sova.


Fort var det gjort

Jaha ja, så hände det alldeles nyss något som inte har hänt med dom andra 4 kullarna. Yin satt på kontorsstolen och vips så hoppade hon rakt upp till gardinen. Tur jag satt o jobbade så jag snabbt kunde plocka ner henne o säga att så gör man inte.

Yin kommer, som jag redan berättat, hamna hos en familj som har bla två hundar. Något säger mig att det kommer vara full fart hemma hos dom, när Yin o hundarna blir vänner. Jag undrar dock hur det ska gå för de stackars fåglarna? Och undrar hur lång tid det tar innan hon fiskar upp sin första fisk från akvariet?

Idag har vi väldigt kallt, vi hade närmare -20 imorse. Det blir inte så mycket gjort idag utan bara ta det lugnt. Jag vill inte blöta ner katterna och inte heller fara ut o åka bil med dom när det är så här kallt. Till veckan ska det tydligen bli varmare, runt -8 bara och det är ju inte så farligt.

Eftersom jag är lite lat idag (har faktiskt tagit bilder idag) så lägger jag upp en gammal bild på kullen. Fast gammal o gammal, dom är ju faktiskt bara 10,5 vecka nu. Svårt att tänka sig att det bara är 6 veckor sen detta kort togs, då rymdes dom båda i denna korg. Nu är det ganska tight när dom sitter en och en i korgen, i samband med vägningen.

Äntligen

har Marussias senaste HCM-resultat kommit in. Det har verkligen tagit lång tid! Du hittar resultatet här.

En gammal bild på Marussia, vår älskade flis-Lisa! Yin & Sunny har nog fått det av sin mamma då dom också brukar tugga på papper, servetter etc. Så allt sånt får plockas bort.


RSS 2.0