Lycka är.....

Häromkvällen satt jag i soffan och såg tv. En efter en kom dom upp i mitt knä.
 
Från vänster: Moscow, Tehran, Venice o Ivan (London)
 

Storstadskullens vikter, 10 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 10   veckor

Status

Moscow

N 24

101

1415 g

 

Tehran

F 24

97

1268 g

Flyttar till Umeå

Venice

F 24

105

1271 g

Flyttar till Norge

Ivan (London)

N 24

101

1183 g

Flyttar till Umeå


Kattens hemliga vägar

Igår, på Vetenskapens Värld, sändes ett reportage som heter "Kattens hemliga vägar". Väldigt intressant att se och klippet finns tillgängligt på svtplay.se.
 
Klippet, som finns här, finns tillgängligt till 3/2. Passa på att titta!

Storstadskullen är nu 10 veckor

Jag har nämnt det tidigare, flera ggr t.o.m, men det kan nog inte sägas för många ggr vad gäller denna kull. Det är en väldigt livlig och aktiv kull och om jag jämför med dom andra kullarna jag har haft så ligger denna kull 2 veckor före i utveckllingen vad gäller att vara vakna och busiga! Men dom är så söta och charmiga så man förlåter dom väldigt lätt och väldigt snabbt!! 
 
Vi tog korten i lördags och dom var överallt, den som satt på bordet och skulle bli fotad var hela tiden på väg ner till sina syskon som sprang omkring på golvet och busade ELLER att någon av dom andra syskonen skulle komma till fotobordet. Men vi har fått några kort och när vi tog bort fotostudion så var kattungarna trötta, såklart!
 
Jag brukar alltid försöka fota varje kull, när de är 10 veckor, i en glugg i bokyllan. Det började med att en av kattungarna från Vänskapskullen själv satte sig där så då fotade jag jag den kattungen och dom andra i kullen. Sen har det fortsatt. Det brukar inte vara speciellt svårt att fota dom, en o en i gluggen, men himlars vad vi kämpade denna vecka!!
 
Det blev många såna här kort
 
så till slut bestämde vi oss för att tömma en hylla i bokhyllan, lite högre upp. Ja, lite bättre gick det faktiskt men dom var snabba busiga små kattungar.  Och jo, jag vet. Jag håller kameran snett av någon konstig anledning, men det måste gå fort när jag fotar denna kull!
 
När vi ändå hade fotostudion framme passade vi på att ta med den vanliga bakgrunden, utifall att det inte skulle få dom att vara stilla tillräckligt länge för att få kort från bokhyllans glugg. Så det blir två vanliga med svart bakgrund och ett kort där dom sitter i gluggen. Dom ser för hemska ut där dom sitter i gluggen, med värsta fladdermusöronen och stora ögon, men det blir lätt så när man viftar med en vippa och även försöker få dom att sitta stilla!
Måste bara lägga in denna bonusbild på vackra Tehran. Visst är hon vacker här!
 
Det blev två kullbilder också.
 
 
 
 

Blandade bilder på Storstadskullen

Jag har haft dataproblem och vet inte när jag hinner få ut 10-veckorsbilderna. Men dom kommer så fort jag kan!
 
Under tiden bjuder jag på dessa bilder som jag har bearbetat tidigare men glömt att lägga upp.
 
 

S*Deltas Moscow söker rätt hem

Ett kort taget idag på vår fina pojke, Moscow.  Han (o de andra i kullen) kan flytta vecka 7.
 

Imorgon fyller kullen 10 veckor o vi ska försöka ta veckokorten. Inte det allra lättaste då detta är en superbusig (men ack så charmig) kull! Jag vet inte om jag hinner bearbeta och lägga upp bilderna i morgon eftersom vi är borta på kvällen. Annars kommer dom förhoppningsvis upp på söndag.

Myser

Ivan (London) sprang snabbt till mamma Marussia där hon låg och sov. Inte för att dia utan bara för att ligga och mysa!
 
Venice tvättar Tehran och Moscow ligger bara och sover gott.
 
Marussia har mer o mer, ju äldre dom blir, börjat lägga sig visserligen nära, men ändå en bit bort. Vår fina prinsessa och duktiga mamma!
 
 

Vilken trevlig dag detta blev

Först kom Johanna (hon har Elvis, dvs kullbror till Ella, och Poppy från Karins uppfödning. Från Kickis uppfödning har hon Migliaro och nu även Ancona, omdöpt till Elsa) hit. Johanna hade med sig dottern och kompis + barn så dom var här och fikade först och såklart tittade på Marussias kull. Det är bra när barn kommer och busar med kullen, då vår yngsta son numera går på gymnasiet.
 
Efter ett tag här for vi in till stan, där vi hamnade hos Ewa, som är fodervärd åt Kicki. Ewa hämtade igår både sin katt, Genova som kommer kallas för Minessa, och även Elsa.
 
Båda tjejerna är jättefina men jag föll pladask för vackra Elsa.Jag sa flera ggr fel namn till Elsa, jag kallade henne ofta för Cecina, då jag tycker att hon är lik sin mamma.
 
Det ska bli kul att följa båda dessa skönheter och båda tjejerna kommer till Umeå-utställningen 5-6/4 och det blir kul att få se dom igen! Inte var det lätt att skiljas från dessa två tjejer och som sagt charmören Elsa....

Älskade underbara Dolce

som är en så bra moster till kattungarna. Det har hon varit till varje kull som Marussia har haft hittills! Här ligger hon och Ivan (London) tillsammans och myser.  
 

S*Deltas Tehran är reserverad en vecka

Idag fick jag mig en liten men trevlig, överraskning. Dolce, som fritt vandrar mellan huset och vardagsrummet, kom in när Sonja var här. Efter en kort stund hoppade Dolce upp i Sonjas knä och lade sig så småningom tillrätta. En relativt ovanlig syn, hade det varit en främmande man hade jag inte reagerat så mycket.
 
Här kommer bilder från idag, med bästa moster Dolce, som sover med Tehran och som även tvättar Tehran. Dolce kan ibland få busil och springa och jaga kattungarna och dom jagar henne. Det är så härligt när det funkar så bra, synd bara att inte hela flocken kan hjälpa till att uppfostra kattungarna. Sakhi var en väldigt bra morbror när Marussia och hennes syskon föddes.
 

Besök hos uppfödare

I december var jag ner till Hudiksvall med Ella då hon skulle få träffa CC. På väg ner för att hämta hem Ella stannade jag till en kort stund hos Ewa, som bjöd på god lunch. Här kommer bilder på hennes tre charmiga katter.
 
Efteråt for jag vidare till Kicki. Jag hade även denna gång med mig kameran och fotade nu Kickis djur. 2 underbara hundar och ett helt gäng fina katter. Här kommer bilder på gänget! 
 
Ser ni Fire i bakgrunde på väg att smyga sig upp på mamma Vega? Kanske inte den bästa bilden på Vega men den är så charmig.
 
CC:s pappa, Ludvig. Jättestilig kille och lika snäll som sin son!
 
Vackra CC.
 
När Ella kom hem gjorde jag dumt nog inte som jag brukar göra, dvs fota tissarna. Men jag vägde henne dagen efter hon hade kommit  och varje vecka - efter första parningsdag - vägde jag henne. Mellan vecka 2 och 3 hade Ella gått upp 100 g så då bestämde jag mig för att hon var dräktig  även om hon inte fick typiska hallonröda tissar, men dom var rätt stora. Tyvärr gick hon veckan därefter bara upp 18 g så då blev jag misstänksam och bokade tid för ultraljud. Ett ultraljud som visade att hon tyvärr inte är dräktig......
 
Så tråkigt på så många sätt, då jag tror att det hade blivit en vädigt fin kull mellan dessa två. CC är ju bara hur snygg som helst och så har han ett helt underbart temperament.  
 
Jag tröstar mig med att någon gång ska jag råka ut för en skendräktighet eller få para om. Jag har ju faktiskt haft tur hittills och fått 6 kullar direkt på en gång.
 
Nu blir det istället ett utställningsår för både Marussia och Ella. Jag kommer anmäla båda tjejerna till Umeå, Sundsvall (där jag redan bokat boende), Skellefteå, Finland och troligen Norge samt att jag avslutar med Luleå. Jag ser fram emot detta väldigt mycket och kommer under tiden försöka hitta en lika snygg hane till Ella.
 
En nytagen bild på fina Ella.
 

Jag är inte alls för stor

tycker vare sig Dolce eller Marussia! 
 

Storstadskullens vikter, vecka 9

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 9   veckor

Status

Moscow

N 24

101

1204

 

Tehran

F 24

97

1117

 

Venice

F 24

105

1092

Flyttar till Norge

Ivan (London)

N 24

101

993

Flyttar till Umeå


En aktiv kull

Att detta är en aktiv kull har jag nämnt tidigare. Yin (från kull 5) var den första kattungen som klättrade i gardinerna. Så här ser det ut just nu i vardagsrummet, men Dolce är nog nöjd då hon har fått en ny mjuk liggplats att ligga på som kullen inte ännu når!
 

Matdags när kullen är 8,5 vecka

Det är ett hungrigt gäng vi har. De får nu 4 portioner blötmat/dag. Från 06.30-tiden till 22-23. Torrfoder finns förstås alltid framme och jag brukar även strössla torrfoder på blötmaten. De smuttar fortfarande på Marussia men det blir oftast väldigt korta stunder innan hon reser sig och går därifrån.

När jag kommer med mat på en bricka får jag börja med att öppna dörren lite försiktigt, sätta brickan på golvet och fösa den + kattungarna framåt.  
 
När de började få lite mer fast föda satt Ivan (London) oftast och tittade när syskonen åt mat, sen gick han fram sist och åt. Nu däremot går han runt bland alla skålar och tror tydligen att syskonen har mycket godare mat.
 
Bilden är tagen för bara ett par dagar sen. 1 = Moscow, 2 = Tehran, 3 = Venice o 4 = Ivan (London) som här är på väg att börja sin rundtur för att se om syskonen har bättre mat.
 
 

Två sena återbud

Pga allergi i familjen så har Moscow kommit tillbaka igen. Det är verkligen väldigt tråkigt då familjen, som har två mindre barn, var så otroligt fin. Jag är säker på att Moscow skulle ha trivs bra där. Nu återkommer familjen i stället för att fortsätta testa sin allergi när jag inte har kull och så får vi se vad som händer därefter.
 
Tehran fick jag förfrågan från USA men det är mycket som ska klaffa. Tex bra djurhållning, att kattungen inte flyger över själv var bara två saker jag funderade på. Sen ska det inte vara lätt att bara titta på kort på hur kattungen ifråga ser ut.  Så även Tehran finns tillgänglig att tinga nu.
 
Så här ser stamtavlan ut för denna kull.
 
Bilder på syskonen i samband med veckofotograferingen, vecka 9 (svart bakgrund). Sen kommer även kort som Maria har tagit (vit bakgrund), då dom var 7 veckor gamla.
 
Tehran
 
 
 
Moscow
 
 
 
 
 

Storstadskullen är 9 veckor

Oj, nu går det fort! Det är inte länge kvar innan dom är flyttklara. Vemodigt på så många vis och det är alltid sorgligt att se kattungarna flytta men jag brukar alltid tänka på vilka fina köpare jag har hittat åt våra "barnbarn" och då går det betydligt lättare att skiljas från kattungarna.
 
Sen vet alla köpare att jag finns här, oavsett om dom vill fråga om en liten sak eller en stor sak, eller om dom blir osäkra på om dom kom ihåg rätt.
 
I vanliga fall gör vi all fotografering på en och samma gång, men det går faktiskt inte med denna kull utan vi delar upp och tar de enskilda bilderna för sig och kullbilderna för sig. OM det skulle vara så att vi lyckas börja med kullbilderna så tar vi i så fall de enskilda bilderna direkt efter, men som sagt..... detta är en aktiv kull och vill gärna vara med i rampljuset, även om kattungen ifråga nyss har blivit fotad. Men nu är det dags för bilderna på denna ljuvliga men ack så livliga kull!
 
 
Kullbilder, 2 stycken.
 
 
 

7,5 vecka

Några blandade bilder från veckan mellan 7 o 8 veckor. Det är verkligen full fart på kullen och det är svårt att tro att det bara är 4 livliga kattungar. Ibland när de springer runt och busar så kan man nästan tro att det är 40 kattungar, som de lever om när de springer!
 
Denna korg använder jag när jag väger ungarna varje kväll. Det går utmärkt att sova flera stycken där - även om de blir större och därmed blir det mera trångt. Men det går lika bra att busa med korgen oxå!
 
När jag tog fram kameran så hann Tehran smita därifrån så det blev ett kort bara på henne.

Susanne, som också bor i Sävar var med på förlossningen och man får ett speciellt band när man är med om en förlossning. Jag, som har haft förmånen att få vara med om Mys båda förlossningar var ofta till Carina när Kristallkullen växte upp.

Här sitter Susanne med 3 kattungar i knät. Nästa bild är när hon hade lagt ner kattungarna i soffan och var på väg att gå, då hoppar Ivan (London) upp i knäet och låg där ett tag och bara myste. Så lätt ska det inte vara att gå från kattungarna!
 
 
 
 
 

Efter första vaccinationen

var killarna väldigt, väldigt trötta och låg hos husse och hade det bra.
 
Husse är även bra att ligga och mysa med annars oxå! 1 = Moscow, 2 = Tehran, 3 = Venice o 4 = Ivan (London)
 
 
 

Totalt kaos

ja, så är det väl enklast att beskriva hur det ser ut hos oss när vi har kull. I synnerhet sen lekhagen har tagits bort och det är fritt fram i vardagsrummet.
 
Så här ser det ut för oss, som ni ser har katthuset (längst till höger) äntligen kommit upp. Jag köpte det när jag hade förra kullen, men då var dom så stora o flyttklara så vi satte inte upp det då. Nu kommet huset få stanna uppe, då vi inte tar ner det mellan kullarna. Ev att jag flyttar in det till kontoret mellan kullarna. Det beror på vad våra katter säger sen när Sakhi o Ella får komma in i vardagsrummet.
 
Vi har för tillfället 3 sandlådor i vardagsrummet. En stor back till Marussia (som några kattungar ibland använder), en liten utställningslåda och så en mellanlåda. Kartongen är för att jag försöker samla ihop leksakerna innan jag går i säng. Likafullt brukar det vara utdraget en hel del på morgonen!   
 
Detta är även före dagens dammsugning. Ibland blir det flera ggr/dag man får dammsuga, men tack o lov så är det bättre när man kan börja använda klumpbildande sand.
 
Så här ser det ut när vi fotar veckobilderna. Sen vi tog bort lekhagen har vi dock fått lite mera utrymme, då vi sätter fotostudion mot bokhyllan. Jag tog kortet i dec o då fick vi hålla till mellan soffan och matbordet. Det är bra med ett stort vardagsrum!
 
Denna kull är helt hopplös och kräver att så många som möjligt av familjen ställer upp. Annars är det helt kört, vilket det ibland är ändå!  Här är det Tehran som busar med ena sonen.
 
 
 

S*Deltas Venice är tingad

Hon kommer att flytta till Norge, där hon blir sällskapskatt tillsammans med en vacker sibir som heter Bailee. Bilder på vackra Venice från födsel till nu.
 
 

Många nya saker har provats idag

Idag har kullen fått prova känna på kyla (-15), fått prova åka bil (jag tror alla 4 sjöng, men det var lite lugnare på hemvägen), fått första vaccinationssprutan (ingen sa ett pip) och strax före de fick komma in till veterinären fick dom träffa en hund (tax) för första gången. Ägaren sa att taxen var van vid katter, varpå jag svarade att det var premiär för kattungarna.
 
Allt gick bra tills någon (jag hann inte se vem) spottade, då hunden började skälla och så fick dom uppleva även det! Jag var helt säker på att alla skulle däcka i buren på väg hem, men det gjorde de inte. De var dock rätt tysta och när vi kom hem var det full rulle ca en halvtimme innan de slut somnade. Så nu sover de ett tag innan de ska få mat igen.

Igår var Ivans (Londons) matte m familj förbi. Det var extra roligt att se att Ivans "mormor" kunde följa med. Hon har varit här och testat, när Ella var liten. Jag har nästan hela skalan (fertila honor, kastrater o kattungar - det enda som saknas är en fertil hane) hemma. Extra kul att det gick så bra för henne!!

Vikter 8 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 8   veckor

Status

Moscow

N 24

101

989

Tingad

Tehran

F 24

97

949

Under utvärdering

Venice

F 24

105

943

Reserverad

London

N 24

101

875

Tingad


Vänskapskullen fyller 6 år idag

och vi skickar en hälsning till både Findus (Vinur) och Podruga samt en tanke till Mellon o hans familj.
 
Här kommer bilder på Sakhi, på en kullbild samt till idag, då sista korten är tagna.
 
Först en kullbild som sagt, då dom är 1 vecka gamla och jag är ganska säker på att dom ligger i ordningen Sakhi, Findus (Vinur), Podruga och Mellon. Det var ett trillingpar (då Sakhi, Findus och Podruga) var otroligt lika (SIB ny, dvs svartguld) och så hade vi då Mellon som var SIB n, dvs svart.
 
 
10 veckor gammal
 
Här är han 6 månader gammal och blev lämnad ensam ute i kopplet, medan jag gick in för att hämta kameran för att fota honom. Fort hade han lyckats trassla in sig så det är verkligen väldigt viktigt att man inte lämnar katterna ensam ute när de sitter i koppel. De kan antingen trassla in sig så här eller bli jagade och inte kan försvara sig, om det kommer en annan katt eller hund.
 
11 månader gammal och så här såg han ut när han väntade på sin första tjej. Han träffade tre honor och fick två kullar totalt.

1 år gammal och tänk så lite päls han hade här, det finns alltså hopp om Ella!
 
Enligt datamärkningen är han här 1,5 år o det kanske stämmer. Ville eg mest ha med bilden för att visa hans vackra färg, något han har fått mycket beröm för på utställningar.
 
Här är han 2,4 år och fortfarande inte den pälsboll som han är idag.
 
2,5 år och ute med koppel. Något han älskar, tom mer än att bara sitta på en hylla i kattgården och dra in alla härliga lukter.Sakhi går gärna till rabatten när han sitter ute med koppel och sniffar på blommorna, han är vår egen lilla Ferdinand!
 
Näst efter att sitta ute och känna alla lukter och känna vinden i hans päls så älskar han att vara med mig och sen spelar det inte så stor roll vad jag gör. Men när jag pysslar hemma, själv eller om jag har kompisar, så älskar han verkligen att lägga sig på bordet och att vara nära, nära. Ibland lägger han sig mitt på det jag försöker pyssla med för då vet han att jag måste ta en paus och gosa med honom.  
 
Sakhi är 3 år gammal o här börjar pälsen komma, mer och mer.
 
Sommaren 2011, då han är 3,5 år och vacker som få!
 
Överlycklig över att ha fått jaga vattenstrålen - vilket han oxå älskar!! Att vattnet är kallt och blött bekymrar honom inte ett dugg!
 
Lite drygt 4 år gammal.
 
5 år gammal.
 
Sakhi har blivit SP (Supreme Premier) och hade nått så högt han kunde komma i utställningsvärlden. Detta är taget efter Norge-utställningen i somras, men han var även anmäld till Finland och fick följa med dit där han tog två stycken HP (Hederspris). Sakhi är här 5,5 år.
 
6 år gammal.
 
Ikväll får alla katter, stora som små, fira på räkor och fisk. Något som nog kommer bli populärt!
 
 
 

Ibland kan det nog upplevas så här

för vissa av mina icke-kattvänner.  
 
What else IS there to talk about??

Storstadskullen är 8 veckor

Varje gång vi fotar veckobilderna tänker jag alltid; HUR är det möjligt att tiden kan gå så fort!!
 
Vi fotade igår eftersom jag idag är borta på katträff i Skellefteå över dagen. Vi passade på att ta de enskilda bilderna först och det var bara Tehran som var vaken så då tog vi henne. När vi sen tog Ivan (London) blev Tehran väldigt intresserad av vad det som hände så hon fick komma upp en stund tillsammans med Ivan. Men hon ville bara busa hela tiden.
 
Sen tog vi de andra två och det är många gäspningar på korten, ja förutom för Tehrans bilder då. Söta, söta Venice som verkligen är en fin dam, precis som mamma Marussia. Tehran är mer gåpåig och en stor bulldozer, som dock är lika bedårande som sin syster o bröder. Först bilderna på Ivan och en busig Tehran.
 
  
De enskilda bilderna.
 
 
Kullbilden, 8 veckor.
 
 
Jag glömde att skriva ordningen i hur de ligger på Marias kort. Här kommer bilden igen och ordningen är Moscow, Venice, Ivan (London) och Tehran.
 

Fler 7-veckorsbilder på Storstadskullen

Dessa bilder har Maria tagit och hon gav mig en väldigt fin komplimang som jag blev så glad över. När hon kom hit fick jag höra att vi är den första uppfödaren hon har varit till som det inte luktar kattpiss. Alltid kul att höra för den lukten är ju inte så fräsch. Extra kul att höra eftersom vi just nu har 4 vuxna katter + 4 stycken kattungar, dvs många kattlådor.  
 
Jag kan känna att det luktar lite i vardagsrummet, men det är kanske inte så konstigt då det dels är väldigt varmt därinne och två kattlådor, varav den ena kattlådan som är kattungarnas är icke-klumpbildande sand. Ingen av kattungarna äter längre på den sanden, däremot har jag en kattunge som upptäckte Marussias klumpbildande sand och det är ju inte så bra att äta av.... Jag hoppas att det bara är nyhetens behag för honom.
 
Här är bilderna i alla fall. Vi börjar med Moscow.
 
Tehran

Venice
 
Ivan (London)
 
och avslutar med en kullbild.
 
 
 

Två tjejer är lediga

S*Deltas Tehran och S*Deltas Venice, båda är sköldpaddor (SIB f 24), finns kvar och vill hitta rätt hem. Här hittar ni förklaringen till varför de har fått olika stadsnamn.
 
För mer information kontakta mig på mailen; deltaskatter@gmail.com eller på mobilen; 070-831 87 31, Tjejerna kan flytta tidigast vecka 7.
 
Stamtavlan finns här.
 
Tehran är en stor tjej, hon var lättast i kullen med sina 97 g när hon föddes men oj vad hon äter. Hon har lett viktligan nästan varje dag och är för tillfället den som väger mest, trots att de har fått börja äta mat. Tehran är en underbar tjej som har fått pappa Eddies kroppsbyggnad.
 
Tehran är även en tjej som inte backar för något, dammsugaren (som vi visserligen kan justera styrkan på) går hon gärna fram och leker med - precis som mamma Marussia gjorde.
 
 
 
Venice är en väldigt söt tjej som var tyngst i kullen med sina 105 g när hon föddes. Hon och Moscow turas om att vara den kattunge som väger näst mest efter Tehran. Venice har fått sin mamma Marussias kroppsbyggnad och det syns att det är en söt tjej. Venice har fått sin pappas otroligt vackra o intensiva röda färg och jag har med ett kort som visar hennes vackra teckning.
 
Venice är inte direkt blyg men hon är lite lätt avvaktande och vill kolla läget innan hon kastar sig in i något nytt, men då släpper alla hämningar. Venice är - precis som morbror Sakhi - en stor tvättare. Hon älskar att tvätta ens hand när man håller på att klappa henne.
.
 
 
Två bilder vardera på pappa S*Frostuddens Eddie Cochran och på mamma GIC S*Deltas Marussia.
 
 
Avslutar med två gemensamma bilder på tjejerna. Här är det Venice till vänster och Tehran till höger. Korten togs i samband med 7-veckorsfotograferingen och är tagna av en lokal fotograf, Maria Westling.
 
 
 

Storstadskullens vikter, 7 veckor

 

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 7   veckor

Status

Moscow

N 24

101

832

Tingad

Tehran

F 24

97

850

 

Venice

F 24

105

805

 

Ivan (London)

N 24

101

756

Tingad


Storstadskullen är 7 veckor

och till slut har jag lyckats välja några bilder.

 
Kullbilder. På det första kortet sitter kullen i en svart låda och vi trodde att det skulle gå få en bra bild när dom kom ut. Nja, inte direkt! Men där visar Venice upp sitt snygga mönster i alla fall.
 
 
 
Måste bara ta med denna kullbild oxå, fast här har Moscow o Venice bytt plats i mjölkbaren. Det är inte lätt att ha 4 stycken hungriga 7-veckorskattungar på sig. Vår underbara fina högt älskade Marussia!
 
 

Storstadskullen är 7 veckor

Det är inte helt lätt att välja ut bara några bilder och det av två skäl. 1) det är en aktiv kull och 2) ibland är det för bra bilder.  (Jag fortsätter att leta o välja bland bilderna, men snart kommer 7veckorsbilderna upp.)
 
Jag tycker att jag tar hyfsat bra bilder men det är bara att inse att jag nog måste träna betydligt mer. Det är stor skillnad på bilderna som Maria (och även Linda) tar.  
 
Här är ett exempel på vad jag menar. Bilderna föreställer båda två Valentine, som Linda äger. Valentine, som även kallas för Gullan, är en helt otroligt maffig katt med en otroligt stor personlighet, han har verkligen DET!!!   Dessutom är han väldigt van vid kameran och har absolut inget emot att bli fotad. Han o Dolce är rätt lika varandra tycker jag!

Den första bilden på Gullan har jag tagit och den andra bilden har Linda tagit.
 
 

S*Deltas London

Idag har Londons matte varit o hälsat på. Hon har även funderat ett tag på hans nya namn som kommer att bli Ivan.
 
 
 

Oj, vad detta är svårt

Idag har vi haft besök av Londons matte o strax efteråt kom Maria Westling för att titta på o fota denna kull. Maria har fotat våra 4 katter hemma tidigare och det var allt annat än lätt att välja ut bara ngr bilder av alla fina bilder hon tog. Några bilder hittar ni här.
 
Maria tog med sig sina blixtar (som är mer avancerade än våra) och så satte vi upp vår fotostudio och fotade katter, denna gång med vit bakgrund.
 
Under tiden vi höll på att fota så lyckades Ella Bella Bus smita igenom avspärrningen och lägga sig under en soffa. Där låg hon bra tills en kattunge kom för nära så Ella morrade åt kattungen. Snabbt fick vi tag på Marussia (så hon inte skulle hoppa på Ella) och så småningom fick vi även tag på Ella.
 
Vi fick några bra fototips o fotoinställningstips och tyvärr så upptäckte Maria att vi har fel på vår kamera.... Det går att fota bilder men det är inte helt rätt, förhoppningsvis är det lätt att åtgärda felen.

Nu sitter jag och försöker välja ut några kort från dagens session. Inte helt lätt men bilder kommer. Mest troligt imorgon eftermiddag. Något som inte heller var lätt var att fota kullbilderna. De blir bara livligare och livligare denna kull. 

Ett av många försök att få ungarna att sitta stilla åtminstone 3 sekunder efter de blivit ditplacerade. Här är det från vänster till höger, Moscow, Venice, Tehran o London (som byter namn, men det får ett eget inlägg) allra längst bort. 
 
 
 

Kullbilder kommer senare

då vi dels får besök och sen ska fota denna livliga, men ack så underbara kull! Ni får ge er till tåls ett tag.
 
Underbara Tehran här 5,5 vecka.
 
 
 

Fritt fram för ett par timmar

Igår var kullen hopplös, de bara klättrade rakt upp för lekhagens galler och skulle bara ut, hela tiden!! Så när jag väl var hemma öppnade vi dörren och så fick de fritt fram i vardagsrummet resten av kvällen.
 
Snacka om att de hade kul, de var och utforskade allt!! Dolce var överlycklig att de fick komma ut så hon hade någon/några att leka med.
 
Efter ett tag slocknade de dock, lite här och där. Våra fina små städer som imorgon blir 7 veckor, det är helt otroligt så fort tiden ändå går!!
 
Här ligger de i samma ordning som de föddes, dvs Moscow, Tehran, Venice och London.
 
Här är det London, Tehran, Moscow och Venice.
 
 
 
 

Trötta kattungar

som inte brydde sig ett dugg om nyårsfirandet. I vanliga fall brukar det skjutas rätt mycket i vårt kvarter men igår var det rätt lugnt, vilket var skönt för katterna.
 
Som vanligt är de numrerade efter den ordning de är född, dvs 1 = Moscow, 2 = Tehran, 3 = Venice o 4 = London.
 

RSS 2.0