Trésor, aka Trisse

Jag har fått några bilder på Trisse, som jag tänkte att jag vill visa. Fina Trisse som nu är en nöjd kastrat.
 

S*Deltas Scott Addict

kallas för Scott, tillhör Cykelkullen o blev 3 i feb.
 
Vi hälsar på lite då o då eftersom han bor hos kompisar till oss. Scott är så lik mormor Jivara (både till utseende, men även till sättet). Storleken har han fått av pappa Trisse (Trésor) o även lite av sättet kommer från pappa Trisse.
 
Scott älskar att vara i uterummet o även att vara med familjen o när de får besök. Väldigt social katt
 

BJK:s utställning 2019

Som alltid på en utställning - o i synnerhet hemmaklubbens utställning - så går tiden så otroligt fort. Nu blir det många bilder från helgen.
 
Eftersom Ella fortfarande är stoppad i Sverige hade jag Marussia med mig, båda dagarna. Marussia ställdes även som Veteran (dvs 10 år o äldre). Incheckade o väntar på att utställningen ska börja.

På lördag hade Marussia Lena Björkander i den vanliga bedömningen och som Veteran hade Marussia Donatella Mastrangelo.
 
En katt, som ställdes för första gången, var lite orolig på bordet och Lena satt länge med katten. Det är så härligt att se vilka fina domare det finns. Dessutom lyckades katten göra ett flyktförsök innan den fångades in igen och även då satt Lena länge, länge med katten.
 
Lena gav Marussia en fin bedömning. Hon fick sitt cert o inför val av NOM så fick jag springa fram o tillbaka för att se när Marussia skulle upp som Veteran hos Donatella. När jag väl sitter med Marussia o väntar så kommer Lena o hämtar mig och Marussia och här slår Marussia ut en skogis o får NOM som kastrathona.
 
Det glädjer mig verkligen eftersom Marussia är 10 år o som nybliven IP tävlar hon mot katter som är så mkt yngre än henne.
 
Raskt tillbaka till Donatella och som Veteran var det tre katter, Marussia yngst med sina 10 år, en sibbe på 11 år o så en skogis på otroliga 15 år. Donatella var väldigt nöjd med alla tre och pratade mycket o länge om hur bra alla såg ut. Till slut valde hon Marussia som nr 1.

Så otroligt söta NOM-katter.
 
Marussias son från Storstadskullen, London - ell Ivan som han kallas - var oxå där hela helgen. Han tog certet och inför val av BIV:en så slog Ivan Marussia, helt OK då det ändå "stannar i familjen".

Hans "lillasyster"; Fairlines Honda, som kallas för Polina, var oxå med. Hon tog sitt cert. 
 
Marussia är ju väldigt svår att fånga på bild o här ser hon tom kaxig ut.  Något som hon verkligen inte är.
 
Det krävs en hel del av katterna som hamnar i panel. Det är mycket hanterande, upp o ner etc. Här kommer många panelbilder.
Med Lena Björkander.
 
Med Donatella Mastrangelo, i bakgrunden ligger Elsie på bordet.
 
På lördagen fick Marussia en röst i panelen. Resterande 5 röster gick till otroligt vackra SP CH SE*Edalunds Elsie DSM DVM (som bor hos S*Marinettes). Stort, stort grattis till Annette o Yngve som hade med sig 3 egna katter och for hem med 6 NOM o 6 BIS!!!
 
Marussia närmast kameran o Elsie längre bort. Elsie tog hem alla rösterna på söndagen
 
BIS-katten IP SC S*Deltas Marussia, Veteran kat II på lö. Fotot är taget av Maria Westling. Nedanför en bild på BIS-plåtkatten. Jag bytte till guld efter Maria fotat då den passade bättre till burskynket.

 Jag hjälpte till ett tag efter panelen med att fixa inför dag 2, så vi var nog inte hemma förrän vid 18.30 (tur panelen var klar väldigt tidigt). Marussia var nöjd när vi kom hem.
 
En som verkligen hade saknat Marussia var Dolce. De två är ofta tillsammans.
 
På söndagen hade Marussia Jorge Fernadez Gonzalez-Redondo. Tyvärr skulle hon tillbaka dit som Veteran. Inte för att han var en dålig domare utan mera för att det hade varit roligt att få 4 olika domare o höra vad de tyckte om Marussia. Jag tyckte tyvärr att han var lite svår att förstå o att han talade lite tyst, o sa inte så mkt eg, varken under vanliga bedömningen ell under Veteran-bedömningen.

Men han var oxå väldigt mjuk o fin med katterna och gav katterna den tid dom behövde.
 
Som kastrathona fick Marussia i alla fall cert o NOM. Här väntar Marussia på att komma tillbaka som Veteran o då var det enklast att sätta henne i en bur bakom domaren.
 
Under tiden hann Ivan (Deltas London) vara framme. Han fick sitt cert o tog titel PR. Eftersom han inte är så förtjust i att ställas ut har han nu fått gå i pension. Minns jag rätt sa matte F att detta var hans tredje utställning. En bild hos matte F i väntan på domaren och så en bild på bordet. Inte gjorde det saken bättre att han såg sin mor, retstickan Marussia.
 
Desto lugnare o avlappnad var han i buren. Hans "lillasyster" Polina tog cert o NOM på söndagen.
 
Som Veteran blev Marussia 2 av 3. Som nr 1 kom GIC Altaicas Panthera Tigris (som på lö kom 3a), som nr 2 kom Marussia och som nr 3 kom skogisen på 15 år. Vackra Panthera som bor hos S*Altaicas.
 
I buren, i väntan på panel. Marussia är verkligen en dröm att ha med på utställningar. Det är lätt att ta fram henne, lätt att preppa henne etc. Hon kan ibland tycka att dag 2 är helt onödigt då hon ju gjorde samma sak dagen före.   
 
Fler panelbilder, detta är den spanska domaren man ser ryggen på. Lite kul; han fick upp en katt på bordet och kom då på att han fyllde år samma dag som var just söndagen. Som present fick han en BIS-katt.
 
Med Michael Edström
 
Som sagt, panelkatter får tåla en hel del o här går det undan. Inte alls samma lugna tempo som det kan vara på domarbordet.
 
En bättre bild på SP CH SE*Edalunds Elsie DSM DVM som BIS:ade båda dagarna.
 
Bilder som Katarina Eklöf, SE*Lurvtrollets, har tagit.
 
 
Hemma efter en intensiv helg o väldigt nöjd med helgens resultat.

S*Deltas Ferrari

ell Smilla som hon kallas. 
 
Jag har lånat bilden av matte L m familj. Smilla är alltså kullsyster till Marussia (o kullen blev 10 år nu i feb). Bilden på Smilla är tagen för ett par år sen. Smilla är så lik sin mamma Jivara och för en gångs skull ser jag även likheten med Marussia.
 

Utställningen i helgen

Idag har jag varit o hjälpt till ett par timmar (som på något snabbt sätt blev flera mer än tänkt) inför utställningen, all hjälp är bra hjälp. Det är mycket som ska göras före, under och efter en utställning.
 
Buren är klädd och Marussia sitter på rad E. Kom gärna förbi o säg hej, om ni har möjlighet.
 
I år blir det lite annorlunda ingång än vad det brukar vara, pga ombyggnationerna.
 
Ella är stoppad i Sverige o så här såg det ut tidigare i veckan. Tror Ella är mkt nöjd slippa utställningen men även all preppning inför utställningen.

Umeå kattutställning 2019

I helgen är det dags för kattuställning, denna gång på hemmaplan.
 
Jag ställer bara Marussia eftersom Ella fortfarande är stoppad i Sverige. Jag måste utomlands med henne igen o denna sommar har vi fullt upp med annat så det får bli 2020 i så fall.
 
Domarfördelningen har kommit och Marussia har på lördag Lena Björkander och som Veteran har Marussia Donatella Mastrangelo.
 
På söndag har Marussia Jorge Fernadez Gonzalez-Redondo (en ny domare för mig) o även som Veteran har hon Jorge Fernadez Gonzalez-Redondo.
 
 
Kom o titta. Utställningen kommer som vanligt att vara i A3 Arena B-hallen (dvs Isladan) på Teg.
 
 
Duktiga Maria Westling, WM Artphoto, kommer fota katterna.
 
 
 
 

Bilder från Trondheim

Några bilder när vi kom till Trondheim, helt magiska färger.

Tagen med mobilen, direkt från bilen samt en bild på Maria som tog bilder med systemkameran.
 
Maria var snäll och tog även bilder med min mobil. Helt magiska färger!
 

I brist på annat

Det händer inte så mkt hos oss för tillfället så jag passar på att lägga upp dessa två skämtbilder.
 

Sakhi njuter

Sakhi har en egen fåtölj, som bara är hans. Där njuter han och brer ut sig ordentligt.
 

Lite halvgamla bilder

Ja i alla fall om man följer mitt öppna konto på Instagram, där jag heter deltas.katter. Där är jag lite snabbare att lägga ut bilder än här på bloggen. En anledning till det är att jag inte är så ofta på datorn nu för tiden.
 
Många bilder från katterna, ute. Ella ville för en gångs skull, gå ut men det räcker med att ha 3 katter på lina. Så hon fick gå ut i kattgården innan hon slutligen la sig till ro i ena klätterställningen.
 
De andra var väldigt nöjda med att vara ute o njuta och som vanligt är Marussia svår att fota. Dolce var väldigt nöjd med att få sitta i knäet hos bästa hussen.
 
Dolce har börjat med en ny vana. Istället för att ligga på bänken, framför fönstret, har hon nu börjat lägga sig i fönstret.
 

RSS 2.0