Domarfördelningen till Finland 2018 är klar

På lördag får Ella domare Lene Glem, en mkt trevlig o duktig domare. Jag tror inte att Ella har haft henne, däremot har Marussia haft Lene.
 
På söndag får Ella en - för mig - ny domare. Han heter Steven L Jones. Han var på Skellefteå-utställningen men jag hann tyvärr inte titta på hur han är som domare.
 
Några gamla kort på Ella.
 
 
 

Hemma igen

efter en mkt trevlig semester.
 
Vi avslutade semestern med att hälsa på goda vänner o träffa dom o deras fina katter. En stor favorit är förstås Jurij, som är pappa till Operakullen.
 
Jag tog bara bilder med mobilkameran o bilder finns på instagram, där jag har ett öppet konto o heter deltas.katter. Förutom Jurij fotade jag även vackra Pippi, 16 år o vacker som en dag. Väldigt gosig och social.
 
Sakhi har varit väldigt social med mig tidigare idag och han ville inte riktigt släppa mig i början.
 
Om ett tag är det dags för Finlands utställning och det ser jag fram emot. Dock blir det lite väl lång bit att köra men det är tur att det är bra vägar. Annars hade jag gärna valt att fara till Norge, där jag tycker att deras utställningar är så trevliga, men det var det där med vägarna.....
 
Förutom Finland har jag tänkt åka med Ella till Sundsvall (i aug) o Luleå (i sept). Men vi får se hur det går, det kan hända att Ella blir stoppad i Sverige (jag hoppas att hon tar cert båda dagarna i Finland, men tvivlar på det). Blir det stopp för Ella så kan jag ta Marussia istället.
 
Ella har ett cert kvar till PR, Marussia är redan PR men har inte hunnit ta något cert mot IP.

Vilken helg

I fredags for jag, Carina o en ny bekantskap med varsin katt o packning till Skellefteå. Vi bodde på samma hotell så allt var smidigt. Vi har haft väldigt trevligt hela resan och kommer göra om detta igen.
 
Ella har varit så otroligt duktig och framåt. Hela lö fm var hon framme vid dörren o var väldigt nyfiken och intresserad (ett stort framsteg för en som är "dag 2"-typ). Dock hade Ella lyckats välta ut vattenskålen och satte sig sen i sandlådan.
 
Jag fick hjälp med att borsta bort det värsta o sen var det bara att gå till domaren. Ella fick EX2 - med fina omdömen - o blev slagen av sin brorsdotter Elsa. På lördagen var inga av våra katter (en sibbe, en maine coon o en ragdoll) i panel så vi utnyttjade den tidiga hemgången o for till vårt hotell där vi sen träffades o satt o surrade innan vi gick ut och åt middag. Sen satt vi o surrade ännu mera innan vi till slut skiljdes åt för natten.
 
Imorse hade hotellet vi bodde på, Malmia, snällt nog lyssnat på oss utställare och öppnade frukosten redan kl 06 (istället för 7.30). Ett stort tack till den trevliga tjejen som hjälpte oss hela helgen.

Vi checkade ut och for till utställningen och där var Ella lite mer muttrig än igår. Dock slog Ella brorsdottern Elsa och fick sitt cert. Ella fick även idag väldigt fina omdömen. Dagens domare ville ha tillbaka Ella inför panel men jag vill inte utsätta Ella för den ev stress som en panel kan innebära. I år blir en träningsrunda för Ella som jag hoppas ska kunna slappna av ännu mera.

Arrangerande klubb, Solkatten, hade många nya domare och Ella fick två nya domare. Båda domarna var otroligt duktiga, snälla med katterna och väldigt intressanta att lyssna på. Det är kul när det kommer nya domare.
 
Nästa utställning blir i Finland om ett par veckor. Även här kommer Ella och Elsa att mötas så vi får se hur det går där. 😃

På väg till Skellefteå

I em far jag o två andra till Skellefteå, där vi ska ställa katter. Vi far i rätt god tid för att kunna ta det lugnt på vägen, komma fram, checka in katterna och låta dom få varva ner.

Sen får vi se om vi kanske kan få klä burarna på fre kväll. Sen tillbaka till hotellet för middag och bara prata. Jag ser verkligen fram emot denna helg, alltid kul att få lära känna nya människor.

Jag ställer bara Ella och det ska bli intressant att få träffa domarna. Jag kan inte komma ihåg att jag har haft dom någon tidigare gång.

Fodervärd sökes

Maria Westling är en god vän till mig och även den som har fotat alla våra katter o flera kullar oxå. Faktiskt så har Maria även fotat oss människor oxå.

 

Just nu söker Maria en fodervärd till Zelda. Om ni känner någon som skulle kunna tänka sig vara fodervärd, hör gärna av er till Maria.

 

I första hand söker Maria en fodervärd där det inte finns andra katter men ev kan Maria tänka sig att Zelda får sällskap av en kastrerad hane.

 

Kontakta Maria för mer information, hon har telefon 070-680 66 90, ell PM:a henne på facebook.

 

För att Maria ska kunna hjälpa till med kull så bör fodervärden bo max 5 mil utanför Umeå.

 

Vad innebär det att vara FODERVÄRD ?

 

Är du sugen på en raskatt, söta kattungar och kanske prova att ställa ut någon gång ?

 

Här finns chansen nu till en unik och vacker Somali flicka på 2 år som söker ett föralltidhem. Om det låter intressant så skicka PM (på facebook) så berättar jag mera vad det innebär och mera om Zelda och rasen.

 

Jag söker ett hem till henne där hon får vara nummer 1.

 

Det ska finnas tid för henne och hon bör få vara den enda katten i hushållet. Zelda tycker om olika aktiviteter och van att gå ute i sele.

 

Hon är så som rasen beskrivs väldigt aktiv,nyfiken och social. Jag är väldigt noga med val av rätt hem till henne och den jag söker ska finnas runt Umeå,max 5 mil utanför !!! Mer info ges vid kontakt så skicka PM (på facebook) eller ring om det låter intressant.

Här kan man läsa lite mera om somali, om hur rasen är.

 

Här kommer några bilder som Maria har tagit på Zelda, som trivs väldigt bra ute i sele o koppel.

 

 

Domarfördelningen till Skellefteå 2018 är klar

Jag ställer bara Ella i Skellefteå. Utställningen är nästa helg.
 
Domarfördelning - lördag
Sabine Mösch
EXO e 22, PER n 22, d 22, f 22, RAG n 03, a 03, SBI f, n 21, NFO Grupp 6, SIB Grupp 3, ABY n, CRX Grupp 7, Grupp 8, DRX Grupp 1, Kategori 1: Klass 15a

Domarfördelning - söndag
Annika Berner
NEM Grupp 1, NFO Grupp 2, Grupp 7, Grupp 8, SIB Grupp 3, Grupp 7, Kategori 2: Klass 15a

RSS 2.0