Något att tänka på


Om en vecka

ska jag fara o hälsa på Sunny (dvs Yang). Det ser jag fram emot! Jag har fått några mobilbilder och hon ser bara ut att må bra.

Jag har även fått mobilbilder på Yin och även hon ser ut att må bra. Yin hoppas jag hinna fara o hälsa på i sommar.

Nu är båda tjejerna kastrerade och det har gått bra för båda, även om Sunny hade lite strul ett tag.

I samband med att jag hämtar hem vackra S*Frostuddens Ella Fitzgerald passar jag på att svänga förbi en snabbis hos Annika och Lady & Lufsen (dsv Galgaliel o Anael). Det ser jag också fram emot. Jag tycker det är så otroligt roligt att se hur katterna utvecklas.

Idag har jag o äldsta sonen varit förbi mamma o Jivara ett tag. Det är så roligt att se så otroligt fin hon har blivit sen kastreringen. Hon gillar att sitta ute på gräset och är fascinerad av bilar, tom så mycket att mamma har fått korta av kopplet lite grann.

Jivara har stark revirkänsla och ger sig inte om det kommer hundar eller andra katter. Då vägrar hon backa. Några råttor/sorkar har det inte blivit på ett tag nu, men hon kommer kanske hit i sommar, för dagen bara, och då får hon sitta i kopplet här ute medan våra katter får vara inne.

För ett tag sen var jag på en djuraffär och såg de mest bedårande hundvalparna. Jag är visserligen kattmänniska men trivs ändå bra med hundar. Jag blev tvungen att gå dit och be att få titta på hundvalparna (som var 9 veckor) och tom be att få hålla och även fota. Det kommer att komma kort snart på dom sötnosarna.

Tack för pepp-talk

ang utställningar 2013. Det blev bara lite mycket pengar känner jag. Att vara på kattutställningar är ju en dyr hobby man har. Bara till årets upplaga av Luleå gick det på 2.100:- och då är alltså inte mat, boende o resa medräknad. För självklart vill jag ställa alla katter jag kan och då blir det Sakhi, Marussia o Ella. Blir det så att jag inte ställer i Luleå nästa år så kanske jag åker dit ändå, utan katt.

Sakhi fick sitt bad igår och det gick bra, även om han pratar lite. Dolce är på honom hela tiden då hon tycker att han luktar annorlunda. Jag hoppas hinna bada även Dolce denna vecka, men jag kan bada henne på fredag. Det lär nog inte bli kul för hon har inte behövt bada alls sen hon var liten kattunge.

Men nu är det alltså dags för Skellefteå i helgen och det ser jag verkligen fram emot, sen hoppas jag såklart att det går lika bra för mina katterna som det gjorde sist. Båda tog certen (viktigast) samt att Sakhi blev NOM. Nu har Sakhi och Marussia 2 NOM var.Sakhi

Idag är det dags att bada Sakhi, så att han blir fin till helgen. Jag ser verkligen fram emot denna utställning. Marussia får sitt bad senare i veckan. Det är skönt att vi kan dela upp badandet på två dagar.

Det blir visserligen en lång dag på lördag (då den börjar sent o slutar väldigt sent) men det ska ändå bli kul! Kul att få fara på utställning igen men framför allt kul att träffa så många sibbe-ägare igen.

Nästa år kommer jag nog dra ner på utställandet, säger jag nu. Vete 17 om jag inte kommer fara på några fler än jag har tänkt ändå. Nästa år har jag bara tänkt ställa ut i Umeå o kanske, ev i Skellefteå. Men det är nästa år det och mycket kan hända innan dess.

Ännu flera bilder på Ella

Jag har fortsatt låna bilder av Linda, tack igen vännen!

Titta bara vilka fina bilder hon har tagit på Ella! Det är tur att det bara är ca en månad kvar nu innan hon kan flytta hit. Visst är hon vacker!

När Linda var hos Karin var Ella en busig tjej, det blir bra för Dolce vill nog väldigt gärna ha en busig kompis. Jag har tänkt försöka vänja Ella vid kameran, jag hoppas att hon blir en lika stor linslus som Valentine (Lindas sibbe) och som Dolce.

Med dessa fina bilder önskar jag er en trevlig helg!

Jag har fått låna

bilder från Linda. Tack Linda, du är så otroligt duktig på att ta bilder. Jag förstår inte hur du gör det, men önskar jag hade din skicklighet!

Här kommer några bilder som hon dels har i sin portfolio och så några andra bilder jag har fått låna av Linda. Tack vännen! Linda har all copyright på bilderna!

Ett gammalt kort på vackra, underbara Marussia, kanske taget för 2 år sen?
http://lkfoto.se/portfolio/husdjur/slides/6.jpg

Kullbild på änglarna när Linda o Aron var här för ett år sen o fotade. Det är Raphael (Finkel), Michael (Picasso), Shekinah (Kiara), Galgaliel (Lady) och Anael (Lufsen).
http://lkfoto.se/portfolio/husdjur/slides/17.jpg

Anael (Lufsen)
http://lkfoto.se/portfolio/husdjur/slides/18.jpg

Michael (Picasso)
http://lkfoto.se/portfolio/husdjur/slides/19.jpg

En svartvit bild på min mysiga/gosiga Sakhi
http://lkfoto.se/portfolio/husdjur/slides/35.jpg

charmtrollet Dolce.
http://lkfoto.se/portfolio/husdjur/slides/20.jpg

Dessutom har jag fått låna fina bilder på vår nya prinsessa Ella Fitzgerald. Det är tur att jag är så upptagen tills jag får hämta hem denna busiga lilla tjej, annars skulle tiden gå väldigt sakta.


Går man hit kan man se alla 7 kattungarna.

Picasso o Dumle

förra veckan var vi o hälsade på Picasso (Michael från Änglakullen) o hans kompis raggdollen Dumle. Dumle är en väldigt imponerande herre med massvis av "det". Lugn, trygg o snällheten själv.

Jag hade inte träffat Picasso (o Dumle) sen kattens dag i november och då stannade jag inte så länge. Min man hade inte sett katterna sen vi var dit i somras, så för honom var det verkligen en stor skillnad.

Picasso har verkligen växt o blivit stor, även om han fortfarande ser liten ut bredvid Dumle. Här kommer en hel hög med bilder på katterna och vi börjar med Picasso.


Här ligger Picasso på ena balkongen, i klätterträdet.


Några bilder på vackra, charmiga Dumle. Kolla in hans maffiga tassar!


Här har både Dumle och Picasso fått äkta kattmynta så i synnerhet Dumle har legat och rullat lite på kattmyntan, samt förstås ätit den.


Bilder på killarna tillsammans.


Picasso är en väldigt busig kille fortfarande och ibland när Dumle tycker att han är för busig eller har fått för mycket uppmärksamhet kan han bita tag i nacken. Fast Picasso bryr sig inte om det.


Finkel är på parning

Just nu är Finkel på parning. Även denna gång for han till honan. Denna gång har han lärt sig att öppna dörrar, ett tecken på att han gärna vill träffa sin snygga tjej, S*Busungarnas Everything. Så här ser parningen ut mellan dom två.

Jag hämtade upp Finkel hos fodervärden och skjutsade honom till ett område i stan, där han sen skulle byta bil o få skjuts till Skellefteå. Eftersom jag var lite tidig kunde vi sitta och gosa ett tag i bilen. Han är så otroligt mysig och snäll denna kille. Trots att jag inte träffar honom så ofta som jag vill och definitivt inte varje vecka så är han så snäll, gosig o mysig. Han har fortfarande svårt att stå upp (pga att han bara vill ligga o gosa).

Eftersom han har gått ner så mkt i vikt kommer han tyvärr kastreras, senast i aug. Sen kommer fodervärden att ha en otroligt gosig katt på sig, hela tiden.

Här kommer i alla fall två bilder på Allting, som jag har fått av Sussie. Bilderna är obearbetade. Visst har hon helt underbart långt öronhår!


Bilderna på Finkel har ni ju redan sett men jag lägger upp två bilder här ändå.


Måste bara lägga in denna bild också, det är så typiskt Finkel!

6 månader

Idag blir Yin & Yang (Sunny) 6 månader o har alltså bott hos sina familjer i 3 månader. Visst är det konstigt att tänka tillbaka till tiden innan dom hade kommit? Hoppas ni får något lite extra gott idag för att fira! 

Lägger upp sista kullbilden vi tog på dom.Så glad jag blir

när jag sitter o ska fylla i Ellas anmälan till Luleå-utställningen. Jag hade slarvräknat o fått henne till att hon precis skulle ha fyllt 6 månader, men istället fyller hon dagen efter utställningen 5 månader. 

Det är inte så lätt att komma som nybliven 6-månaders katt och möta stora katter på 10 månader. Jag tror väl kanske inte att det går lika bra som det gjorde på Marussias första utställning, men man vet ju aldrig!

Första anmälningsdagen är redan 1/6 så jag tänkte att jag skulle förbereda redan nu så det bara är att skicka in den så snart som möjligt. Måste även komma ihåg att betala in för alla 3 katterna också. Att ställa ut är ett dyrt, men ack så roligt, nöje.

Vi sibbeägare brukar ju alltid sitta tillsammans och surra. Helgen går alltid väldigt fort och vi glädjs åt varandras vinster, stöttar då det behövs och framför allt - även om vissa är riktiga vinnarskallar (inga namn nämnda ) - så får man alltid tips, råd o hjälp om man behöver det!

Långhelg

och jag gör massa andra saker istället för att sitta vid datorn. Önskar er alla en riktigt trevlig, lång och avslappnande helg.

Det kommer att komma mera bilder

denna gång på Picasso (från Änglakullen) men det får bli senare. Den som väntar på något gott ni vet.

Picasso har blivit stor och blivit lik mormor Jivara i ansiktet, mera lik mormor än sin mamma faktiskt. Ett kort kan jag i alla fall bjuda på nu.


Jag har hälsat på Finkel

(dvs Raphael) idag. Dels ville jag väga och fota honom och dels skulle han vaccineras.

Finkel träffade i början av mars Sibylla och dräktigheten gick bra, tills förra helgen. Vid röntgen såg veterinären en blåsa, med en levande kattunge, samt en mindre blåsa, där det inte var något liv. De låg i varsitt horn. Eftersom det var lite för tidigt så valde Monica, klokt nog, att avvakta.

I söndags blev jag uppringd av Monica som berättade att det blev en dödfödd hona, silver med vitt. Kattungen var helt frisk och det är ju inte lätt att veta vad den dog av. Blåsan hade gått sönder så om den hade drunknat under tiden Sibylla kämpade för att få ut kattungen (en timme) är ju inte lätt att veta... 

Det är så jobbigt när man går och väntar på kattungar och allt ser bra ut en vecka före förlossningen och så slutar det med tragedi... Det viktigaste är att Sibylla mår bra, vilket hon gör. Monica har varit o gjort en ny röntgen på Sibylla som visar att livmodern har dragit ihop sig bra.Sirius, som är 2,5 år, är så rolig. Han undrade vad kameran var och när jag förklarade att jag ville ta kort på Finkel (ja även på Sirius) så började han prata. Han ville att jag skulle ta kort på bla denna traktor


Sen plockade han fram några bilar till och det var viktigt att traktorn skulle stå tvärtom dom andra bilarna och visst ser ni polisbilen på trälastbilen?  


Sirius o Finkel


Lea med sina två killar


När jag sen skulle börja fota mera på Sirius o Finkel visade det sig att batterierna till blixten hade tagit slut så det blev bara mörka bilder. Mera (o bättre) bilder på Finkel kommer när jag har varit dit nästa gång.

Finkel är en så otroligt mysig o charmig katt. Direkt jag ringer på dörrklockan kommer han på en gång och "pratar", ända tills Lea öppnar dörren. Han kommer och ska gosa, inte ett dugg blyg. Lyssnar bra på sitt namn gör han också och det allra bästa av allt är att han och Sirius kommer så bra överens.

När Finkel blir kastrat, ja jag kan inte riktigt tänka mig hur gosig han kommer bli då. Han kommer gärna och ligger under täcket (som mormor Jivara gör ibland) och ska gosa.

Många bilder på Ella, del 2

När jag var hos Karin fotade jag såklart hela kullen men det blev en hel del kort på Ella så här kommer bara ett litet urval av kort på henne. Längtar o väntar otåligt på denna skönhet, det är tur vi har flera katter hemma som vi kan gosa med.

Eftersom Ella kommer bara ett par dagar före vi far till Sundsvall så kommer vi sätta upp dörren till vardagsrummet igen och så får Ella vara lite i karantän ett tag. Hon är ju såklart inte där själv heller utan ganska snabbt kommer Dolce få komma in dit.

Vad Dolce kommer tycka det ska bli roligt att få en riktigt busig kattunge. Dolce är så härlig att se på när hon ska busa upp Marussia eller Sakhi. När hon blir ivrig studsar hon - och så har hon alltid gjort! Älskade underbara Dolce!!

Här kommer nu många bilder på Ella (igen!).

Kattungebesök hos Karin, S*Frostuddens

Jag har varit o hälsat på Karin två helger på raken o beundrat, gosat o bara myst med hennes två kullar. Kull 1 var 7 veckor o kull 2 var 6 veckor (vid andra tillfället jag var upp), det skiljer bara 5 dagar mellan kullarna. Det första kortet på varje kattunge är taget när dom var 6 respektive 5 veckor gamla.
Tack för hjälpen Anna-Karin L med att fota kattungarna.

Båda mammorna tar hand om alla kattungarna och det är så roligt att se hur mysigt kattmammorna har det. Här kommer nu många bilder på Karins katter. Vi börjar med kull 1 och mamman är S*Frostuddens Sam Wezell.

Charmiga Doris Day


Charmiga Jo StaffordHon har världens sötaste fläck på huvudet, eller hur?!


Charmiga Eddie Cochrane (som ev är kvar, blev tvungen att lägga till ett kort för att visa hans fina mönster).


Hans läckra mönster.


Charmiga Buddy Holly


och charmiga Johnny Cash (som jag är väldigt svag för).S*Spinnsibbs Dakiri fick två kattungar,
charmiga Elvis Presley


och vår charmiga prinsessa Ella Fitzgerald.


Här kommer några extra bonusbilder, huller om buller på kattungarna.Mamma Zam Wesell tillsammans med Eddie Cochran


tillsammans med Jo Stafford


Mamma Dakiri med alla 7 kattungarna


Blandade vikter

Jivara vägde 120408 4,6 kg
Sakhi vägde 120509 5,8 kg
Marussia vägde 120509 3,8 kg
Dolce vägde 120509 3,9 kg.
Finkel (Raphael) vägde 120516 knappt 3.1 kg (så han kommer snart kastreras tyvärr. Men det är ett "måste" eftersom han är på tok för mager o hälsan kommer först.)

Picasso (Michael från Änglakullen) vägde 120515 knappt 5.1 kg
Hans kompis ragdollen Dumle vägde lite mera, drygt 9 kg.

Kattungebesök hos Catharina, S*Altaicas

Efter Camilla for vi vidare till Catharina för att titta på hennes kattungar, som är 7 veckor gamla. Här gick det lite fortare och det blev bara några kattungebilder, inga bilder alls på mamma katt eller mormor katt.

Vi börjar med enda tjejen, Chana, som faktiskt hamnar i Sävar. Grattis igen Susanne m familj! Jag vet att ni alla längtar efter denna lilla prinsessa!


Charmiga Ascari.


Charmiga Lotus


Charmiga Lexus stannar kvar i katteriet men flyttar in till Sarafina.


Kattbesök

Ikväll var vi o hälsade på Picasso (Michael från Änglakullen) samt ragdollen Dumle. Jag är väldigt förtjust i Dumle och tycker att han är så maffig, ståtlig och en otroligt snäll o bra bror till busiga Picasso! Vi kom fram till att det är ett år nu i dagarna som Änglakullen flyttade.

Picasso har verkligen växt mycket sen jag såg honom på Kattens dag i november. Vi fotade en hel del, vägde även killarna och såg massa fina kort på Robbie, Zimba o Mozart. Bilder på Picasso o Dumle kommer senare.

Här är en bild på mamma Marussia och Picasso i samband med att Picasso flyttar.


Imorgon ska jag till Finkel (Raphael). Han ska vaccineras igen, efteråt stannar jag kvar ett tag. Väger och fotar Finkel och passar på att gosa ett tag med honom o Sirius. Bilder på Finkel kommer också upp i veckan.

Ett kort på mamma Marussia och Finkel, i samband med flytten.


Gamla bilder

hittar jag hos Linda. Det är svårt att förstå att det bara är drygt ett år sen hon kom o fotade Änglakullen.

Linda är en väldigt duktig fotograf som tar så otroligt fina kort och även om vi har samma utrustning så får jag inte till mina kort så att dom har det där lilla extra speciella.

Korten är lånade från Lindas sida och om ni trycker på respektive bild så kommer ni direkt till Lindas inlägg om resp bild.


Från vänster till höger så sitter Raphael (Finkel), Mellon (Picasso), Shekinah (Kiara) och Galgaliel o Anael (Lady o Lufsen).


Om ni går till detta inlägg hittar ni enskilda bilder på änglarna. I tur o ordning är det Anael (Lufsen), Shekinah (Kiara), Raphael (Finkel), Galgaliel (Lady) och Michael (Picasso).

Avslutar med en sista bild på Raphael (Finkel).


Jag hoppas att Linda kommer fota i Luleå, för då kommer jag ta dit Ella för fotografering.

Kattungebesök hos Camilla, S*Sibiricas

I lördags var jag då förbi o tittade på Camillas kattungar, 6 veckor gamla. Här kommer nu bilder från det besöket, alla bilder är autoredigerade så tex Lyra blev lite ljusare i ansiktet. Men jag tycker det är bättre att snabbt försöka få ut bilderna istället för att ägna alltför mycket tid åt bearbetningen.

Först ut är mamma Sarabi (som kommer från Catharina). Underbar katt o kolla vilken grym look snälla Sarabi har!


Alla kattungar var lite pömsiga så dom ser lite nyvakna ut på bilderna.

Vackra tjejen Lyra stannar kvar hos familjen.


Charmiga Crux


Charmiga Crater


Hitta djur

Jag har fått tips om en sida där man kan kostnadsfritt annonsera om sitt bortsprunga djur.

Texten är lånad från Hitta djur.

Den känsla av maktlöshet och förtvivlan som infinner sig när ens eget husdjur försvinner är obeskrivbart hemsk. Vi har själva upplevt den om än för bara några timmar då våra hundar varit på rymmen.

 

Målet med hittadjur.se är att vara som en central efterlysningsida där du kostnadsfritt ska kunna lägga in en annons om du har förlorat ett husdjur. Du kan även lägga in en annons om du har hittat ett djur som du tror någon saknar.

 

Kontakta oss om ni undrar över något eller har förslag på att förbättra sidan. Vi tar gärna emot dem.

HittadjurLogo


Vilken lång men trevlig dag

jag hade igår. Jag skulle dock ha farit tidigare eftersom vi blev lite sena till Karin.

Det började med att jag for till Camilla, där jag lämnade bilen men framför allt tittade på hennes fina kattungar, 6 veckor gamla.

Sen for vi till Catharina o tittade på hennes kattungar, 7 veckor gamla.

Efter det hämtade vi upp Linda o Therese så bilen blev full. Hos Karin åt vi god lunch o surrade lite om allt och ingenting.

Sen var det dags att gosa med kattungarna 7 o 6 veckor gamla, (fast det första jag gjorde, efter att ha hälsat på alla var att pussa på Ella) och fota. På hemvägen stannade vi till och lämnade Catharina i hennes stuga och passade på att gosa lite mera med hennes kattungar. Hemma var jag sent, kring 21.40, men det var det värt. Dessutom är det ju numera ljust, även den sena timmen.

Så det kommer många kattbilder här så småningom. Idag ska jag dock försöka utnyttja dagen till att vara ute i det fina vädret och plantera lite lökar.

Säsongsavslutning

Imorgon har vi säsongsavslutning för terminen, denna gång hos Karin. Jag kommer att fara upp, även fast jag var där förra helgen. Sen blir det ingen fler tripp till Boden förrän det är dags att hämta hem Ella. Gissa om jag längtar!!!

I samband med att jag hämtar Ella kommer jag fara förbi o hälsa på Lady o Lufsen (dvs Galgaliel o Anael). Ska bli kul att få se dom IRL igen, det var ett tag sen sist (aug 2011).

Alltid kul att prata katt

I samband med besök på hälsocentralen kom vi in på ämnet katt, en lång historia som jag inte drar här. Det visade sig då att båda sköterskorna hade varit på hembesök förra veckan på samma gård där min mamma bor. Då hade dom sett mig (på håll) som satt ute tillsammans med mamma o Jivara.

Den ena sköterskan blev jätteförtjust i Jivara o undrade nu vad det var för ras. Som sagt, det är alltid kul att prata katt.


Jag hade hoppats att kunna vila o ta det lugnt i veckan men saker och ting har en tendens att hända så det blir tystare än jag hade tänkt denna vecka, här på bloggen.

Alla katterna njuter av att vara ute i kattgården och Marussia har alltid väldigt bråttom ut, dagens första gång. Hon flyger fram som en pil!

Många bilder på Ella

Jag har nyss varit o hälsat på vackra fröken S*Frostuddens Ella Fitzgerald med syskon. Det är så kul att se dom nu, när dom är lite mer busiga och till helgen (då vi har avslutningsträffen hos Karin) lär jag väl inte få sitta och gosa hela tiden med henne.

Här kommer många bilder på vårt nya underverk. Tur jag snart får träffa henne igen!


Jag och Karin var oftast, men inte alltid, helt synkade.


Men oftast blev det bra kort.


Vid flera tillfällen kom det fram antingen ett syskon eller moster Wezell. Här är det, om jag minns rätt, Johnny Cash, som syns lite till höger i bild.


Det kommer att komma bilder

på alla 7 kattungar från Karins två kullar, men det dröjer ett tag till. Till att börja med kommer i alla fall många kort på vår blivande sötnos, Ella Fitzgerald.

Just nu är jag i lite sämre skick och för att orka med ännu en lång resa till Boden (avslutning nu på lördag) så kommer jag pausa en hel del från datorn. Det blir nog bara ett långt Ella-inlägg denna vecka, i alla fall till att börja med. Kameran följer mest troligt med även på lördag så det kommer finnas gott om bilder att välja på bland alla söta och charmiga kattungar.


Ny bloggadress

Annika, som har katterna Lady o Lufsen (dvs Galgaliel o Anael) har startat en ny blogg. Ni hittar den här. Jag har även bytt adressen nere till höger så den adressen stämmer. Annika är verkligen flitig på att blogga men framför allt flitig på att lägga in bilder på katterna! 

Igår var det skönt

att fara till Karin efter begravning o minnesstunden och se alla kattungarna igen. Det är otroligt hur mycket dom har växt på drygt 3 veckor. Jag har tagit många bilder, mest på Ella såklart och det kommer att komma upp bilder, men inte idag.

Vädret igår var inte kul att köra i. Det var snöblandat regn större delen av vägen och mellan Skellefteå-Piteå (båda vägarna) snöade det. I Piteå hade det dessutom varit en olycka, så vi tog det väldigt lugnt igår.

Idag blir en dag för återhämtning och göra så lite som möjligt, ja förutom att jag måste in till stan ett tag.

Nu har jag bokat

boende både till Sundsvalls-utställningen (dit vi faktiskt far redan på torsdagen) samt till Luleå-utställningen. Den senare har inte släppts ännu men jag tror att jag kommer med ändå. Annars är det ju bara att avboka stugan. Sen är det bara utställningen i Umeå (oktober) kvar och jag tror jag kommer vara med på den också.

Till Sundsvall har jag anmält Sakhi o Marussia. Ella får göra premiär till Luleå-utställningen.

Sen är det slut med utställningar för 2012. Min förhoppning är att jag ska para Marussia till hösten, vi får väl se om hon håller med mig.

En lugn vecka på bloggen

då jag har massa annat att göra, båda hemma o massa andra ärenden. I vanliga fall brukar jag göra flera inlägg o lägga ut under veckan, men än så länge har jag inte haft så mkt att skriva om eller ens fotografier att visa upp.

I helgen ska jag på begravning, efteråt far vi o hälsar på Ella ett tag. Ska bli så kul att se hur stor hon (o dom andra) har blivit!

RSS 2.0