Ett slagfält

Ja, så ser vårt vardagsrum ut just nu. Idag har vi tagit bort lekhagen, flyttat ett större klätterträd (till där lekhagen stod), flyttat det förkortade klätterträdet till under ett fönster (annars kommer dom upp på fönsterbrädorna), tagit fram en större matbricka. Tagit in ny större kattlåda, tagit fram leksaker/kattbäddar etc.

Som om inte det räckte så har som sagt Raphael klättrat över avspärrningen till själva vardagsrummet, så just nu blev det ett litet provioriskt bygge. Lars får fixa imorgon, hann inte så mycket innan han blev tvungen fara och jobba.

Dessutom har vi kvar själva studion också och det är ju onekligen lite stort och bökigt och tar framför allt plats!

Kattungarna är överallt och stackars Marussia tycker inte om det, hon går och letar upp dom och lockar på dom. Men dom har inte tid att svara - dom är fullt upptagna med att busa på det stora utrymmet.

Jaha, det gick ju fort

Imorse när Lars kom från jobbet var det tre rymlingar, som hade klättrat över avspärrningen till lekhagen. När jag kom hem från mamma o Jivara var det tre stycken (olika båda gångerna).

Vi bestämde oss redan igår för att plocka bort lekhagen. Håller på för fullt när Raphael står och ropar efter mamma Marussia och vips så hade han klättrat över avspärrningen till vardagsrummet. Undrar hur lång tid det tar innan han lär resten av kullen hur man gör?

IC S*Busungarnas Varlhona Jivara

Vår älskade underbara gumma!

Jag hälsar på mamma samt Jivara då o då men nu med kullen så har det inte blivit lika ofta. Idag for jag dit med kameran och tog några bilder.

Mamma och Jivara satt idag och pratade lite och det är alltid lika roligt att se hur hon har förändrats, hon visar väldigt klart och tydligt att hon ska vara en ensamkatt. Svansen rakt upp och njuter av livet - kanske lite för mycket ibland. På cirka 1,5 månad har hon gått upp drygt 1.1 kg. Hon vägde idag knappt 4,8 kg. Nu är det strikta regler som gäller, ang hennes mat.

Här kommer några bilder på vår underbara tjej.


Full fart

Imorse blev jag nästan lite sen till stan, då jag skulle fånga in kattungarna. När jag kom hem är det full fart, Marussia går och pratar lite då dom är ganska rörliga nu. Hade tänkt ta bort lekhagen idag, men jag väntar till imorgon, då jag är hemma tidigare.

Imorgon blir det besök hos mamma o Jivara. Ska även fota Jivara så ni får se att hon har gått upp en del i vikt. 

Ikväll har jag bara tänkt ta det lugnt och umgås med kattungarna. Tiden går så otroligt fort ändå och det börjar bli dags att ringa och beställa tid för första vaccinationen.

Längtar mycket till fredag då jag far till Carina (med kamera såklart!) och får träffa indianerna, kan bara tänka mig hur mkt som hur hunnit hända där! 

Mysstund

Har haft Rapahel innanför tröjan ett bra tag. Han är så go´denna kille. Roligt är det att se att även Anael också vill komma upp i famnen, mer och mer.

När jag kom hem idag gick jag till avspärrningen och där var alla tre killarna och undersökte, busade och lekte. Michael ville gärna komma upp i famnen och det fick han så klart! Tjejerna var upptagna med att brottas med varandra.

Det är ju nu det bara blir roligare och roligare och det är svårt att komma i säng på kvällen, just för att dom är så mysiga. 

Sandlådan använder alla nu, även om några fortfarande vill äta från den. Ett evigt bytande av sand och plocka avföring. Blir skönt när dom slutar använda denna sand och man kan byta till vår vanliga sand och även en lite större låda.

På fredag tar jag med mig lekhagen och far till Carina. Då är det slut med lekhagen, räknar dock med att Marussia kommer få det lite jobbigt i början. Det är tur vi har gott om kattbäddar som vi kan placera ut här och där.

Hos Carina ska jag titta på hennes bedårande indianer. Längtar till fredag, tur jag har några hemma själv!

På torsdag ska jag fara till mamma och Jivara. Nu har hon gått upp en del i vikt, så jag ska väga Jivara och även fota henne. Det är nog dags att börja ransonera maten för Jivara.

Vikt, 5 veckor, 110328

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 5 veckor

Status

Shekina

f 23

98 g

487 g

Tingad

Anael

ns 24

114 g

555 g

Tingad

Galgaliel

f 09 23

118 g

485 g

Ledig att tinga

Michael

n 24

125 g

570 g

Tingad

Raphael

ns 09 24

112 g

564 g

Söker fodervärd, i Umeå-trakten


Kullbilder 5 veckor

Med en dags försening kommer här 4 bilder av varje kattunge.

Shekina


Anael



Galgaliel


Michael


Raphael

Äras den som äras bör

De officiella vecko-korten samt gruppkorten är det min man som tar. Han är bättre på att ställa in blixtar etc. De vardagliga korten är det jag som tar.  Jag håller koll på kattungarna och försöker få dom att titta upp, jag vet inte om Lars vill byta med mig heller.

Dagens enskilda bilder har vi lite olika uppfattningar om så han ska bearbeta dom i RAW - vilket ju gör att bilderna blir ännu bättre. Det är bara jag som är dålig på RAW. Linda, kan jag få en snabbkurs kanske när ni kommer ner? 

Kan i alla fall bjuda på två bilder. En från dagens gruppfotografering - den sista innan vi gav upp - och en bild från senare idag. Stolen har verkligen blivit en favorit!  Att det är olika färger på stolen beror nog på att blixtarna stod för nära varandra i samband med de officiella bilderna.


Två kullbilder

Jag ska snart fara o träna men tänkte lägga upp två kullbilder lite snabbt. De enskilda bilderna kommer ikväll. Idag var det verkligen inte lätt att fota dom. Vi började med att prova med vit bakgrund och la upp trötta ungar, bilderna blev bra men lite mörka så vi fick göra om det igen och DÅ var det verkligen inte lätt att att fota kullbilder, knappt att de enskilda bilderna gick bra.

Tur nog kom Marussia och sa att det var dags att äta så när dom hade slocknat (igen) så lyfte vi upp dom i denna stol, här är det Sakhi som demonstrerar hela stolen.


Raphael var jättetrött, ville bara ligga ner i början och Galgaliel lyckades vi aldrig få att stå, hon lade sig bara på direkten. Kanske inte de bästa kullbilder men dom blev så charmiga. 


Raphael och Galgaliel söker nya hem

Raphael, vår nya avelshane, vill jag ha på foder, i Umeåtrakten. Hör av er så berättar jag mera om vad det innebär.

Galgaliel
, vår lilla busiga fröken, söker också nytt hem.

Här sitter båda två på det låga klätterträd vi har i lekhagen.

Raphael, vår nya avelshane

även om han fortfarande är väldigt ung just nu. Idag blir han 5 veckor, men han får nog vänta bra länge innan det är dags att träffa snygga honor.

Raphael är en mycket (ung) cool katt, han älskar att vara i famnen på folk, har ett helt underbart temperament! Så fort han hör min eller mannens röst så kommer han direkt fram till oss. Det är många morgnar han ligger vaken och väntar på oss. Det är nog inte många katter som kan ligga stilla, på rygg, flera minuter.


Lite blandade bilder

Vi har nu tagit bort kattbädden, som Marussia har töjt ut, eftersom det såg ut så här på slutet. Det är Galgaliel som har klättrat över mamma och ramlat ut.


Istället har vi satt dit ett litet klätterträd och så får dom öva sig på att klättra där. För ett par dagar sen såg det ut så här. Shekinah tittar mot kameran och Michael är på väg bort till mamma.


Tittar man lite närmare ser man att dom gärna vill fortsätta ligga på sin gamla sovplats.


Här är när vi lät Raphael och Galgaliel prova klätterträdet. Det är skönt med mamma i bakgrunden och i huset ligger moster Dolce.


Provsmakning 2

Dom har fått börja med små smakbitar av köttfärs, kyckling och även lite mjölkersättning. Torrfoder står alltid framme men mest äter Marussia av torrfodret.

Sandlådan står förstås också alltid framme och nu har Shekinah varit duktig och använt den ett par ggr, både idag och igår. Resten tycks gilla att ha den som dessert, dvs dom sitter och äter av sanden. Envisa kattungar, men så beror det nog på Marussia som är för duktig på att tömma dom men nu blir det mer och mer riktig mat så då slutar Marussia nog snabbt!

Jag tar det medvetet lugnt och ger dom hellre små provsmakningar men idag fick dom ett ordentligt mål mat av kyckling. Dagens första mål bestod av mjukt blötfoder som Galgaliel hela tiden nobbade - det dög inte alls åt henne.

Här får dom äta kyckling för första gången och det var verkligen gott! Raphael stod och morrade och stal hela tiden mat av syskonen som stod närmast! 

1an är Michael, 2an är Anael, 3an är Shekinah, 4an är Raphael och 5an är Galgaliel.


Det är såklart bara för ungarna så Marussia och Dolce fick vackert vänta. Dolce försökte dock att sakta smyga sig närmare, men helt i onödan, för änglarna skulle verkligen inte släppa in någon annan till maten.

S*Deltas Shekinah är tingad

Idag har vi haft besök från Sundsvall som till slut fastnade för Shekinah. Det är inte alltid lätt att välja, men jag tror att familjen valde rätt. Hon flyttar alltså till Sundsvall där hon kommer bli rejält bortskämd! Tack snälla Gunilla för underbart gott fika, kom ihåg att skicka recepten!  Tack även för katt-leksakerna!

Axel

Bilderna är nyfödd samt vecka 1-4.


Sen tog jag några kort på ungdomarna med varsin katt. Izak har en sovande Shekinah, Moa har en balanserande Raphael och Linnéa har en sovande Michael.

Jag håller på att

lite lätt bearbeta massa bilder och lägga ut, men nu tar jag en paus och återkommer imorgon em/kväll.

Många bilder

Mest på Anael, som har varit riktig busig idag. Att busa tar dock på krafterna. Imorse öppnade jag lekhagen. Efter ett tag hör jag att en kattunge piper, när jag går o tittar så ser jag att Anael - på något sätt - har lyckats få upp lekhagen, dvs den del som är tryckt mot bokhyllan. Sen har han kunnat gå in, men inte gå ut igen.

I denna glugg brukar jag fota kattungarna, men när dom är 10 veckor. Jag blev självklart tvungen att ta fram kameran o fota innan jag räddade honom.


Lite längre fram på fm var han ute och vandrade omkring i vardagsrummet. Han såg så söt och liten ut när han satt i denna kattbädd. Marussia kom snabbt fram för att kolla upp på honom.


Sen kom Anaels nya matte o husse och efter att ha busat ett tag blev kattungarna väldigt trötta. Här är det Anael närmast kameran och bakom honom ligger Michael.


Efter Anaels nya matte o husse farit hem hade vi middagsfrämmande. Anael var så trött, så trött och han sov väldigt gott, trots att han fick byta arm efter ett tag.


Earth hour

Ikväll är det dags för Earth hour, mellan kl 20.30-21.30. Visst släcker ni väl ner?

Just nu kan jag såklart inte lägga upp filmerna, men här hittar ni två trailers.



S*Deltas Anael är tingad

Vi har precis sagt hejdå till paret som har tingat Anael. Han kommer att flytta till Boden, där han kommer bli rejält bortskämd. Detta blir parets första sibbe, vi får väl se om det ger mersmak, som det ofta gör. Bilderna är från nyfödd samt 1 till 4 veckor.


Kär i matte

det är vad Raphael är just nu. Jag har haft ett kort besök av Helena med dotter/pojkvän som först var hos Carina för att titta på trillingarna.

På väg hem stannade dom till här och det är ju mycket som har hänt sen förra gången Helena var här.

Som vanligt sätter jag mig i lekhagen, plockar fram o presenterar varje kattunge och föser dom lite milt mot besökarna. Jag visade också att Raphael har ett helt underbart temperament, att han kan ligga stilla på rygg i handflatan. Så fort jag "gav bort" Raphael skulle han bara krångla sig ur dennes famn och så direkt tillbaka till mig. Sötnosen Raphael!

Jag har tränat mycket denna vecka och efter en god middag blev jag lite slö. Jag lovar att lägga upp bilder imorgon istället men avslutar med en bild på Shekinah, som också kan ligga på rygg. Här ligger hon hos husse och myser.

Fredag em

Vi for iväg idag på fm, har nyss kommit hem efter diverse aktiviteter. Vi öppnar upp lekhagen och det blir full fart på kattungarna. Jag tycker det är helt fascinerande att dom går ut ur lekhagen och promenerar iväg långt, utan att bli rädd för stora vida världen.

Lars satte igår upp avspärrning till vardagsrummet, så dom inte ska kunna komma åt nedervåningen ännu. Dock har jag en bestämd känsla av att Galgaliel snart kommer på hur man ska klättra över den avspärrningen. Hon är en riktig klätterapa!

Bilder kommer senare ikväll, bla från när dom fick prova äta kyckling som alla såklart tyckte om!

Lite friare tillvaro

Idag har vi dels satt in ett klätterträd, som Lars har tagit bort toppen på. Vi har även öppnat upp lekhagen så att dom får fri tillgång till vardagsrummet, när vi är där. Annars får dom gå tillbaka till lekhagen.

Shekinah var så duktig på toalådan idag, hon gjorde nummer 2. Så nu hoppas jag att Marussia ska sluta tömma ungarna och att dom istället får gå på toan som vanligt.

Idag blir det kyckling som smakportion. Tror nog att det kommer gå åt ganska snabbt.

Om jag hinner lägger jag ut några bilder ikväll, men väntar på testpersoner. Annars blir det nya bilder imorgon em. Ska först fara o träna och sen handla.

Dolces återbesök

Fick provsvaren idag och även om hon har väldigt höga kolesterolhalter så ligger dom på samma nivå som tidigare. Veterinären tycker också att Dolce ser pigg och bra ut, känns bra också. Nu ligger ett värde för högt (hann inte anteckna allt idag) så vi ska dit om en dryg vecka. Men bara för att prova det. Dolce har annars bra värden, hon hittar inget anti-imflammatoriskt i blodet, vilket känns bra.

Ska köpa mera av Dolces två sorters dietfoder - levervärdet var fortfarande normalt - och även passa på att köpa lite blötmat åt henne. Det är inte lätt att motstå en bedjande Dolce.

Sen måste jag och Lars sätta oss ner och diskutera vad som ska hända med vårt älskade charmtroll. Jag hoppas att det kommer gå bra även nästa gång. Just nu skuttar Dolce omkring och ska busa med våra änglar. 

Kattungepaket

Har idag fått de två sista kattungepaketen. Denna kull har jag "bara" valt 3 paket, men dessa tycker katterna om och jag kan stå för det. Förra kullen hade jag ett annat paket också med men nja.... katterna tyckte inte om det och jag handlar inte där så ofta.

Tyvärr så har RC-paketet INTE någon filt utan istället en röd ryggsäck. Tycker det är tråkigt att dom inte har dom små filtarna längre. Det har varit perfekt att lägga ut dom i vardagsrummet så att det luktar lite av mamma, syskonen och andra katterna när dom flyttat. Så nu kommer jag be köparna att ta med något litet som dom kan få lämna här.

Idag var Carina på besök och hon blev förtjust i kullen - det finns nog inte en endaste kattunge/hundvalp som är ful - och hon fastnade mycket för Galgaliel, den andra kattungen hon och Nathalie hann se födas innan dom for igen.

Som vanligt går tiden på tok för fort och rätt vad det var var kl 12.40 och jag blev tvungen kasta mig i bilen för att hinna till träningen - men jag hann i tid, utan att köra alltför fort heller.

Lars tog ett kort på Galgaliel, både hon och Raphael kan ligga så här. Här sover tom Galgaliel och visst vill man bara pussa den söta lilla magen?


Väntar

på att Carina snart ska komma o titta på änglarna. Nu är det ju ett tag sen hon var här - hon är ju fullt upptagen med sin egen kull, mina "bonusar", som blev en vecka igår.

Ska bli intressant att höra vad hon tycker om änglarna. Hon kommer nog tycka dom är väldigt stora gissar jag. Fast hennes kattungar växer så det knakar, mamma My har gott om mjölk till trillingarna.

Idag kom Raphael över avspärrningen så nu har jag fått sätta dit två böcker till, få se hur många dagar det tar innan han bryter sig ut igen.

Shekinah fick komma ut igårkväll och hon gick helt lugn omkring, in under sofforna, förbi mamma katt som låg och tittade på henne. När Lars sen stoppade hon in henne i lekhagen igen blev hon väldigt irriterad - gick fram o tillbaka och skrek (precis som Teo (Gabbana) gjorde. Lars tog ut henne igen och hon fortsatte glatt sin vandring. Denna gång var hon mer nöjd när hon fick gå tillbaka till syskonen.

Galgaliel lyckades jag äntligen få att äta torrfoder igår - ett tag i alla fall. Nu hoppas jag att hon låter bli sanden. Hon är helt klart den mest envisaste kattungen vi har haft vad gäller att äta sand.


Dolce

har idag fått åka bil igen, denna gång till veterinären. Jag tror att Dolce börjar mer och mer brås på Marussia. Vare sig Marussia eller Dolce tycker om bilåkning medan Jivara har varit så lugn och cool, nästan hela tiden. Sakhi tyckte inte heller om att åka bil, tills han fick åka med Jivara som - kanske lite hårdhänt.... - lärde honom att man är tyst i bilen.

Jag har upptäckt att om jag kör fort så är Marussia tyst, tidigare har det varit tvärtom för Dolce men idag verkade hon föredra att det gick undan. Hade även en filt över transportburen för att det skulle vara enklare för Dolce.

Dolce har alltså varit på återbesök hos veterinären. Alla där tycker hon är så charmig - vilket hon verkligen är. Det är inte bara vi i familjen som tycker det utan alla (utom en då ) tycker hon är ett stort charmtroll. Idag var vi tillbaka för att ta en helt ny provtagning, för att kunna jämföra den första med denna. Förra gången vi var där kollades bara levervärdet - som då såg bra ut.

Svar kommer om 2 dagar och jag hoppas verkligen att det inte har blivit mer fel på värderna.

Dolce var så duktig på bordet, vi brukar tyvärr få vänta ett tag innan vi får komma in, så hon hinner sniffa in sig o idag la hon sig tom ner och bara vilade. Hon skulle vara en dröm att ha framför en domare! Lugn och väldigt charmig!

S*Deltas Michael är tingad

Ikväll var ett par från Umeå här och tittade på Michael. Han har nu blivit tingad och kommer i maj flytta till en jättefin ragdoll, Dumle. Michael kommer få det väldigt bra och mycket bus med sin nya katt-kompis. Korten är från nyfödd samt vecka 1 till 4.
Simba


Tack

för alla fina och snälla kommentarer om våra älskade katter och kattungar. Ni må tro att vi stundtals gör väldigt lite utan tillbringar tiden i lekhagen. Enda problemet är när man ska ta sig upp igen efter att ha suttit på golvet.

Idag har Lars dammsugit i lekhagen, det blir ju fort väldigt skräpigt när ungarna drar ut sanden, för första gången när kattungarna har varit vakna. De flesta tycker att vår dammsugare låter väldigt högt (vilket den gör) och backar. Men inte Galgaliel, hon var framme vid dammsugaren flera gånger, precis som sin mor gjorde när hon var liten. Just nu är hon utanför lekhagen och spatserar omkring, helt obekymrad. Snart kommer nog även Raphael.

Just nu är Lars i lekhagen och försöker få ungarna att äta torrfoder istället för sand, som såklart inte är klumpbildande. Ungarna blir bättre och bättre på att äta torrfoder och snart ska dom få lite köttfärs också, som kvällsmat. Ska dock bara väga dom först.

Kattlådan används väldigt många ggr/dag men än så länge har inget mera hänt. Tror Marussia är för duktig på att tömma ungarna men det blir ju mer och mer mat dom kommer få och då blir det nog naturligt att Marussia slutar tömma dom.

Marie, det ska bli jättekul att få träffa dig, känns som om jag känner dig redan nu med alla mail & kommentarer vi har lämnat till varandra.

Carina, ska bli kul när du kommer på onsdag. Du kommer tycka våra kattungar är jättestora, jämfört med dina. När jag kom hem från dina indianer förra veckan så var mina änglar så stora! 

Linda, om änglarna skulle bo hos dig skulle nog Valentine få lite besvärligt, tänker på när kullen tog fel på Dolce och Marussia. Vi måste försöka få ihop ett datum när ni kan komma ner och hälsa på dom.

Imorgon, tisdag, kommer jag inte ha tid att blogga, då jag har fullt upp hela dagen. Jag ska bla på återbesök med Dolce o nya prover ska tas. Jag hoppas att det kommer gå bra. På kvällen har jag kattkurs, via BJK.

Dolce är fortfarande linslus

Måste bara visa två bilder från fotograferingen idag. Här ligger hon i vår tillfälliga fotostudio, vi ska ändra tillbaka till den andra till nästa vecka igen.

Dolce bara älskar att vara med när saker och ting händer. Hon är en underbar katt som är väldigt högt älskad och får göra så många fler saker än dom andra katterna får göra. För att låna ett ord från Linda, så är Dolce en sötsprätt.



Men så detta kort, hur fint är inte detta? Här nosar hon på Shekinah, det blir många såna här bilder då vi fotar i rätt turordning som dom föddes. 

Kullen är fyra veckor

idag och här kommer några bilder. Idag var ungarna helt omöjliga att fota så det blir bara en bild/unge och tyvärr ingen kullbild heller.

Shekinah


Anael


Galgaliel


Michael


Raphael


Michael busar

Vi har lite leksaker i lekhagen och helt plötsligt börjar Michael busa med en råtta. Inte lätt att få bilder uppifrån, men jag hoppas att ni ser ändå.

Han har även upptäckt torrfoder och äter bra och inte undra på, när husse håller fram tallriken åt honom.


Provsmakning

Nu har våra änglar fått smaka på köttfärs. Mycket gott tyckte dom flesta, denna gång satte jag bara ner tallriken och så fick dom provsmaka själv. Shekinah var den som först fattade galoppen sen kom dom andra. Jag fick hjälpa Michael och Galgaliel lite men till slut stod alla och åt. Marussia och Dolce fick vänta länge innan Marussia fick äta också, vi försöker ju att hålla Dolce på hennes diet - även om det inte alltid är så lätt.





Sakhi

Det är tur att mannen hann bygga en kattgård och tur att alla katterna uppskattar den. Den som uppskattar den mest är nog utan tvekan Sakhi. Extra tur eftersom Marussia fortfarande inte accepterar vår stora snälla gosebjörn.

Kortet togs igår.

Vikter 110320

Dolce

3 929 g

Marussia

4 018g

Sakhi

5 678g


Fick en kommentar

från Marie ang detta inlägg. Igår klev Raphael över den låga kanten. Idag hade Lady GaGa, dvs Galgaliel, gjort samma sak. Gick lugnt omkring och inspekterade.

Nu har jag fått stänga igen luckan och satt dit en pall på utsidan så att Marussia enkelt ska kunna hoppa över till sina ungar. För tillfället är det lugnt i hagen då alla sover, denna gång uppdelade på 2 grupper. Shekinah och Michael sover på fällen och dom andra sover i ostkuben.

Vårt hus

Denna vinter har varit väldigt snörik och eg borde jag kanske vänta tills det är mindre snö, men eftersom det kommer komma en hel del folk här framöver tog jag kameran och gick ut idag.

Bilen är väldigt lortig då jag har långa sträckor med den, det är tyvärr inte så stor idé att tvätta den eftersom jag ska ut på en ny långsträcka nästa vecka igen.

Det här är alltså vårt hus, sett från gatan. Vi har ett vitt mexitegel-hus (även om det inte syns så bra, med all snö i vägen) med gråa detaljer och vissa bruna detaljer också.


På gaveln finns ett bra riktmärke, den klarblå kapklyveln (som används för att kapa/klyva till ved), den har en blå pil mot sig. Nedanför ser ni grannens hus, med gröna detaljer.


Så här mycket snö har vi just idag på gården, gissa om vi är less på snön! Foto taget från bron.

Dolce

har helt plötsligt fått 5 nya beundrare, alla är på henne o tror att det är mamma Marussia.


Några bilder

då i synnerhet Galgaliel och Michael sträcker på sig och får långa halsar. Raphael är fortfarande en linslus!

Imorse när mannen gick upp tidigt för att fara till jobbet tittade han till änglarna. Då ligger Marussia med 4 änglar och i en kattbädd ligger Dolce med en kattunge, mest troligt Raphael. Han är väldigt förtjust i att vara nära. När man har gosat med honom och sen sätter ner honom, för att byta kattunge, så vill han hemskt gärna komma upp igen, på direkten.

Galgaliel klättrar hela tiden. När jag satt med dom inatt klättrade hon snabbt upp på byxbenet och sen var hon på väg uppåt. Jag uppmuntrar dock inte katterna att klättra på folk, så hon blev upplyft i stället. Samma sak med Galgaliel, när hon blivit nedsatt vill hon gärna bli upplyft igen.

Nåja, här är i alla fall korten.

Shekinah


Anael


Galgaliel


Michael


Raphael - aka linslusen


Att Rapahel brås på sin halsyster Dolce är ganska uppenbart. Slänger in en bild på den linslusen, tillsammans med Shekinah.



Dolce är väldigt fascinerad av kattungarna, men vi får passa henne lite så att hon inte blir hårdhänt. Hon är gärna med, nära, o tittar till kattungarna. Här ligger dom i lekhagen, som Raphael idag bara gick ut ur. Det var lite tveksamt först, men sen bestämde han sig för att ta steget över. Få se hur många syskon han ska lära ut det knepet till?


Toalådan är redan invigd

Igår lyckades jag till slut släcka datorn men då fastnade jag istället med kattungarna, satt med dom länge och bara njöt.

Vi satte in toalådan igår på eftermiddagen. Jag gick i säng vid 01.30-tiden o när yngsta sonen vaknade strax före 9 imorse hade någon (troligen Anael, för han var där igår o krafsade) hunnit uträtta sina behov. Tycker det är så otroligt vad dom kan och vet trots att dom är så små.

Vi får se hur vi ska lyckas fixa fotostudion till måndag då dels mannen jobbar helg och vi även har flyttat den till ett annat rum. Samma rum som jag har tömt och det nu står fullt med flyttkartonger. Det vore ju bra om det skulle gå att smälla upp studion där. Måste kolla lite och se, det största problemet är hur jag ska kunna hänga upp ena skynket.

Ska lägga upp några bilder senare ikväll.

Bilder från igår

Lekhagen är riktigt bra, Marussia är nöjd så länge hon får ha den - vid det här laget - uttöjda kattbädden. Undrar om det någonsin går att få tillbaka formen på den igen?

Galgaliel är en riktig klättrare, hon klättrar på det mesta som vi - hittills - har satt in i lekhagen. Här har hon precis hasat ner (från taket) till mamma Marussia - som är den som har töjt ut kattbädden. Dags att köpa ny bädd snart.


Lekhagen, här har jag inte satt in toalådan ännu.

Galgaliel har varit på äventyr i lekhagen. Här har hon vandrat runt och sen så småningom träffat på Dolce, som gärna kommer in i lekhagen men lika gärna tittar på från utsidan. Sen blev Galgaliel även tvungen att "gena" över matbrickan - tefatet är det lite vatten på. Det blir en bättre matskål när dom har lärt sig att dricka vattnet ordentligt.



Silverkillarna, Anael och Raphael, busar tillsammans i kattbädden. Sen blir det en bonusbild på charmtrollet Raphael - han gör vad som helst för att få komma upp i famnen, oftast sitter han o piper tills han blir upplyft. Sen har han inget emot att ligga på rygg i handflatan - precis som Dolce gör (även om hon inte ryms i handflatan längre). Satt och tränade Anael lite idag på det tricket.


Slutligen en bild på Shekinah och Michael, som busar i den andra kattbädden.


Till veckan blir det introduktion av lite fast föda. Skulle tippa att Raphael snabbt fattar hur man ska göra, han sitter och tuggar på fingrarna redan nu. Sen blir det intressant att se vilka fler som också kommer att tycka om maten på en gång. Det brukar alltid vara någon som föredrar att dia på mamma.

Kommer ihåg från Vänskapskullen hur Mellon ett tag tyckte det var mycket mysigare (o lättare) att dia på mamma. Dessutom hade han ju baren för sig själv när dom andra syskonen var och åt vanlig mat.

Bolådan har tagits bort

och vi har istället satt dit lekhagen. Kort kommer imorgon, är lite trött efter kvällens event. Marussia verkar acceptera hagen bra men lockar in ungarna i den kattbädd hon har haft hela tiden. Ska nog plocka bort den imorgon och byta ut mot en annan. Kanske dags att sätta dit tron-bädden? Det är ju oftast bara Sakhi som ligger i den, men jag kan tänka mig att det kan bli väldigt bra bilder med den bädden!


Det ser så kul ut när ungarna har börjat busa med varandra och tvätta sig själv är något dom tar på stort allvar. Har sett att tex Raphael har stoppat in nästan hela tassen i munnen när han skulle tvätta sig själv.

I eftermiddags var dom uppdelade i grupper. I ena gruppen brottades Anael och Raphael, i grupp två var det Shekina och Michael som busade med varandra medan Galgaliel var på upptäcksfärd. 

Stackars Sakhi

Det är inte alltid så lätt att vara stor, snäll och mysig. Marussia tycker tydligen inte att han är tillräckligt underdåning för henne så hon hoppar på honom, fast till Marussias försvar måste jag säga att han minsann ger tillbaka.

Det har gått bra att ha honom lös i huset men Marussia går nu och letar/sniffar efter Sakhi. Just nu får han sitta instängd, antingen på toan, i kattgården eller hos oss i sovrummet.

Han hade dock för ett tag sen hittat ett perfekt gömställe. Färgen gjorde att han smälte in helt o hållet. 

Trillingar hos S*Fairlines

I måndags kom till slut mycket efterlängtade kattungar efter My och Bellman. Jag hade äran att få vara där och hjälpa till och var dit idag igen, då dom blev 2 dagar. Denna gång hade jag med mig kameran och tog några kort.

Jag har fått veta temat - som blir väldigt bra - men Carina har nog inte helt bestämt vilka namn det ska bli. Blir spännande att få veta vad dom kommer få heta, trillingarna. Vi satt och pratade idag om hur kärt barn har många namn och det stämmer verkligen! 

Här kommer först en kullbild på trillingarna, sen kommer ansiktsbilder på dom, en och en. Eftersom jag väntar på testpersoner har jag valt att köra auto på justeringerna så färgerna kan vara lite missvisande, dvs mer vitt än silver.

Mer bilder kommer senare hos Carina.



Söker fodervärd i Umeå-trakten

till Raphael. Här är två bilder på honom, från igår, då kullen blev 3 veckor. Raphael föddes 2011-02-21, samma dag som hans mamma Marussia fyllde två år. Raphael är ns 09 24.

Vill ni veta mera så ring mig på 070-831 87 31 eller maila på deltaskatter(at)gmail.com.



Kullbilder 3 veckor

Shekinah



Anael


Galgaliel


Michael


Raphael


Bjuder på ett par kullbilder, bla en profilkullbild.

Vem kan motstå denna sötnos?

Nu börjar ungarna sträcka mera på halsarna och vara mer nyfikna, ett sånt inlägg kommer också, dom i regel ser mer roliga ut än söta, men Michael måste få ett eget inlägg från gårdagens fotografering.

Vikter, 3 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 3 veckor

Shekina

f 23

98 g

315 g

Anael

ns 24

114 g

346 g

Galgaliel

f 09 23

118 g

310 g

Michael

n 24

125 g

334 g

Raphael

ns 09 24

112 g

343 g


Sitter o bearbetar bilderna från igår

Men måste bara lägga upp massa kort på vår stora linslus, aka Dolce. Hon är helt underbar, hon sniffar på dom men tvättar dom inte, ännu eller kanske aldrig det får vi se om ett tag.

Vi fotade som sagt kullen igår, Dolce hoppade snabbt upp och var mest aktiv under fotograferingen med Shekinah. Ett tag satte hon sig prydligt i ett hörn och tittade på.  Här kommer nu massa bilder på vår älskade linslus.


Även om Dolce inte alltid sitter på fotobordet så är hon väldigt nära hela tiden och är beredd att hoppa upp för att bli fotad igen.

Bilder på Mys kull

finns i Carinas blogg. Underbara små söta charmtroll som det ska bli verkligen kul att få följa med under uppväxten.

Ikväll kom Stina med sällskap förbi en snabbis, på väg hem till Skellefteå. Dom tittade på kullen och blev såklart charmade av kullen - säg den som inte charmas av kattungar/hundvalpar?

Stina blev verkligen förtjust i Raphael och hon hade nog lätt kunnat smuggla med honom eftersom han inte säger så mycket. Han satt i hennes hand och såg så söt och charmig som bara en filmstjärna kan göra.

Bilder kommer imorgon, har suttit i telefon halva kvällen och har tänkt försöka få en hyfsat tidig kväll ikväll.

Uppdatering och lite annat

Igår var jag hos Carina först på ett kattmöte och senare blev jag kvar för att vänta in Mys förlossning. Tyvärr glömde jag kameran hemma igår, men jag ska dit igen på onsdag och då ska jag ta med mig kameran.

My fick tre röda charmtroll - ev hanar. Dock var hennes förlossning lite besvärlig då både unge nr 1 och nr 2 ville födas med svansen och sen bakbenen först. Jobbigt för varje katt som har det. Nu hade ju Marussia det med Raphael (unge nr 5) så jag var lite van och förberedd. Unge nr 3 "ploppade" ut väldigt snabbt, men så föddes h*n med ansiktet före. Alla 3 var stora, mellan 98-106 gram, och väldigt livskraftiga! My är en väldigt duktig mamma och kommer ta bra hand om dom. Jag är så glad och tacksam att My tillät mig att vara med under hela förlossningen och få se tre nya mirakel födas!

Idag är våra änglar 3 veckor redan och vi flyttade in Marussia i ett rum medan vi fotade ungarna. Det är otroligt så fort tiden går och så mycket som hinner hända på så kort tid. När mannen står och förbereder för att fota tittar jag ner i bolådan. I bolådan har jag en skål med baby-torrfoder, så att Marussia enkelt ska kunna äta när hon vill. Nu ser jag att Raphael står och tuggar på torrfoder! Inte ett dugg förvånad över att det var han, han kommer nog bli ganska glad i mat.

Alla ungarna har nu passerat 300 gram och treveckors-vikten kommer imorgon, då jag väger dom på kvällen.

När vi fotade ungarna idag så var det såklart en linslus som ville vara med på bild. Ett tag satte sig Dolce mycket snyggt och prydligt på bordet vi sätter kattungarna på när vi fotar. Hon är bara så himla söt och charmig!

Hos Carina

Idag var vi några stycken som samlades hos Carina för att tillsammans diskutera i grupp raskompendiumet. Det var Carina, jag, Camilla och Pia/Lasse. Vi lyckades rätt fort ta oss igenom kompendiumet och vi hann även njuta av mycket god paj (tack Carina!) innan vi satt och pratade katter etc.

My var väldigt social mot oss alla, gick och hälsade och gosade med oss.

My är idag på dag 65 och det var ju lite spännande om det skulle bli något idag eller inte. Hon följde efter Carina hela tiden och ville även hålla tass. På slutet försvann My och Carina till förlossningsrummet....

När Carina ropade på mig gick jag dit och sen har vi suttit och väntat och pratat och strukit My över pälsen och pratat till henne.

För bara ett litet tag sen började hon tvätta sig i rumpan så nu börjar det bli riktigt spännande. Det finns inte något som gör att jag frivilligt far hem nu.  ;) 

Uppdatering kommer senare. ;)


Ny dag, ny kattunge

Allt blir mycket lättare - för oss - när kullen har fått flytta ut till vardagsrummet. Dels är vi här så mycket mera än inne på kontoret och dels blir det lättare att ta upp en kattunge och gosa med i soffan, när vi ser tv.

Idag var det Raphaels tur att få komma till husse. Raphael ville dock bara klättra idag så till slut, när han kom till husses axel, började det bli lite väl högt tydligen. Då var det tur att mamma bara var några pip bort.

När jag skriver detta så är det stillestånd mellan Sakhi och tjejerna. Igår var Dolce på Sakhis sida, idag är hon tydligen på Marussias sida. Tokiga katter man ändå har!

Här är några bilder på Raphael, tagna idag.


Galgaliel

När vi nu har bolådan i vardagsrummet är kattungarna med oss på ett helt annat sätt. Här är Galgaliel, som jag börjat kalla Lady Gaga i husses famn.


Kattvakt

Har fått förstärkning av äldsta sonen som kom hem för helgen då jag bad honom. Passar bra eftersom jag inte vet när jag far till Carina samt att mannen har beredskap. Känns nog bra för yngsta sonen också att inte vara själv med alla katterna.

Flyttning

Har idag flyttat bolådan, in till vardagsrummet - det ställe där vi är mest. Vi får väl se hur detta kommer att gå, hon har varit lite orolig och velat flytta ungarna idag. Men när man sitter med henne, gärna med fötterna i bolådan eller allra helst inne i bolådan blir hon lugnare.

Ungarna har också börjat promenera omkring inne i bolåda, vilket ju är lite jobbigt för Marussia i början. När jag skriver detta nu tittar jag på bolådan och stolen jag har satt dit. Vem ligger där om inte Dolce?! Våran underbara charmiga gosegris.

Kattförlossning

Jag har lovat att hjälpa till när det är dags för My att föda. Telefonen är alltid med mig och jag har ingen som helst aning om när det My tycker det är dags. Ska bli intressant att se en annan förlossning, än mina katters. Man - i alla fall jag - blir ju mera känslig när det gäller mina egna honor. Det är lättare att kunna ta ett steg bak och vara lite mer saklig när det gäller andra katter.

Jag ser väldigt mycket fram emot förlossningen, Carina vill att det blir på lördag och det skulle vara helt perfekt för mig också! 

Så om det helt plötsligt blir tyst här i bloggen så beror det på att jag inte är hemma utan på kattförlossning. *längtar*

Varning för oärliga säljare

 

 

Jag hittade nedanstående text hos  Marinettes och tycker den är väldigt bra.

 

OBS! Nedanstående gäller även andra raskatter, tex Sibirisk katt.

 

Har sista åren fått en del samtal och även hört om en hel del uppfödare som fått samtal ifrån förtvivlade lurade köpare! Jag vill därför här bara klargöra EN sak, en Maine Coon är en raskatt registrerad inom något förbund, vilket varierar lite, då det finns några olika att välja på!

 

Det är några saker som man som köpare ska vara medveten om!

 

* En katt utan stamtavla är en huskatt, ingenting annat, det spelar ingen roll hur mycket raskatt föräldrarna är eller hävdas vara, en katt utan stamtavla är och förblir en huskatt. Och utan stamtavla, vad bevisar att föräldrarna verkligen är de, de sägs vara?

 

* En huskatt får inte försäkras för mer än 1.500:-, betala därför inte mer för din huskatt och då ska de vara vaccinerade x2, id-märkta och veterinärbesiktigade.

 

* Två långhåriga katter kan INTE få en korthårig unge, var uppmärksam på detta. Om en enda unge i kullen är korthårig, ja det kan det möjligen ha skett en mutation. Men att flera kattungar normalt blir korthåriga efter två långhåriga föräldrar är en genetisk omöjlighet och ett sätt att lura köpare betala mer för påstådda raser i en kattunge vilka egentligen inte existerar.

 

* Det finns ingen ras som heter Norsk skogskatt, men ofta så kallas så gott som alla långhåriga huskatter för skogskatter. Den äkta varianten heter Norsk Skogkatt.

 

* Huskatten finns naturligt i alla hårlängder, att en huskatt är långhårig innebär inte att den har raskatt i sig.

 

* Observera att en uppfödare som har mer än en ras hemma och råkar ut för en tjuvparning mellan dessa raser kan anmäla detta till sitt förbund och få ett huskattsbevis för kattungarna.



Vilka knep använder bedragarna då för att lura dig att köpa oregistrerat?

* En del hävdar att katten säljs oregistrerad för att ägaren inte är med i någon kattklubb, det kostar endast ca 350:-/år att vara med i en kattklubb. Alla som föder upp måste vara med i kattklubb, inte bara för att kunna registrera utan också för att kattklubbens uppgift är att se till att den enskilda uppfödaren följer de regler och förordningar som finns. En uppfödare som inte är med i en enskild kattklubb kan mycket väl vara utesluten pga att denne inte skött sig. Är den någon du vill anförtro 2--4000:-?

* En annan vanlig ursäkt är att katterna säljs utan stamtavla för att fler ska ha råd med en raskatt, som jag sa ovan en katt utan stamtavla är en huskatt och ingenting annat. Det andra är att en registrering (alltså stamtavla) kostar 200:- att få ut betänk detta tvåhundra kronor, det är inte några pengar att tala om och definitivt inte något som sänker priset med ett par tusen? Så vad är det då som gör att de kan sänka priset med ett par tusen?

* Ibland säger de sig sälja oregistrerad därför att en eller båda föräldrarna är oregistrerade och därför kan de inte registrera ungarna, vad beror det på? En orsak kan vara att ena eller ingen av föräldrarna ens är raskatt, uppfödaren själv kanske blivit lurad från början och så fortsätter det.

* En annan orsak till att vara mycket försiktig med att köpa oregistrerat är att det finns fel som man inte avlar på, och det kan vara en orsak till att uppfödaren inte får ta kull på katten och löser detta genom att låta bli att registrera ungarna, katten har alltså avelsförbud.


Jag säger inte att dessa katter absolut inte skall köpas, jag säger bara var medveten om VAD det är du köper, det är en huskatt en alldeles unik huskatt precis som med alla våra andra underbara huskatter. Föräldrarna kommer troligen inte att vara testade, så var medveten om att det är en risk du tar, du kommer inte att få livförsäkra katten mer än för 1500:- vilket i sig kan vara helt ok, bara du vet om det och själv tycker det är ok. Så länge du inte känner att du blir lurad utan du vet vad du köper och varför.

Har du några frågor så hjälper jag gärna till att svara på dem så gott jag kan!
Upphovsmakare till texten är Malin Sundqvist, S*Dagdrivarn. Texten kan kopieras och användas då Malin har tillåtit detta. Skriv dock att Malin är upphovsmakare och att det är tillåtet att sprida vidare, om du använder materialet.

En härlig hög av kattungar

Lite mörkt foto blev då och jag ville inte ljusa upp det för mycket, men här ser man att Raphael har en tydlig vit bläs i ansiktet. Alla är så charmiga och mysiga och gosiga och det gör att intresset vaknar även hos kastraterna.

Imorse blev det en mindre uppgörelse - även om det låter som om det vore på liv och död - och Marussia jagade Sakhi. Jag har ingen aning om vad som utlöste det hela men efter att ha pratat med Sussie (tack, du är en klippa vännen!) så har jag fått en hel del bra råd, tips och idéer.

Här är i alla fall en bild jag lovade er igår. Raphael tittar som vanligt in i kameran, moviestar som han är!

Vikter, 2 veckor

Namn

Färg

Födelsevikt

Vikt 2 veckor

Shekina

f 23

98 g

274 g

Anael

ns 24

114 g

294 g

Galgaliel

f 09 23

118 g

264 g

Michael

n 24

125 g

289 g

Raphael

ns 09 24

112 g

289 g


Bolådan

Marussia har i bolådan haft en kattbädd, där ungarna har legat o haft det bra. De senaste dagarna har jag börjat träna Marussia  o ungarna att vara utanför. Det har gått sådär, då Marussia gärna velat ha haft koll på kullen och dom har varit allmänt förvirrade och bara klättrat på varandra, för att vara nära, nära.... En underbar syn med en hel hög kattungar!

Dom har lärt sig att klättra in i kattbädden, även om det inte går så fort.

Idag har jag tagit bort mitt underlag i bolådan, ner till fällen som jag har där. Under fällen har jag även en yllefilt, samt att vi har golvvärme så det blir riktigt varmt och gosigt!

Jag har varit borta ett tag idag och när jag kom hem så går jag såklart direkt till kattungarna för att hälsa, det är jag noga med, precis som att jag alltid säger godnatt till alla katter också.

Jag ska försöka ta kort imorgon så att ni får se hur fina dom är, när dom ligger tillsammans och gosar.

Dom växer så det knakar, Michael passerar nog 300 gram ikväll o säkert även Raphael. Ska hämta papperet och lägga ut gårdagens vikter snart.

Monica, nu fick jag en kommentar av dig!

Kullen är två veckor

och sent omsider kommer här bilderna. Inte lika bra kvalité som förra veckan, men nästa vecka blir det bättre, då vi kan använda studion igen. Som ni kommer märka har killarna öppnat sina ögon medan tjejerna ligger lite efter.

Shekinah


Anael



Galgaliel


Michael


På den här bilden syns det rätt bra varför jag trodde att Michael var en tjej, all den röda (som jag trodde var rött) färgen i nacken. Men istället kommer han bli en varm svart, som Jivara är.


Raphael, vår stora stjärna. Säger aldrig något när man plockar upp honom och till skillnad från sina andra syskon tycks han - precis som Dolce - uppskatta kameran!


Slutligen, den enda kullbild jag och yngsta sonen lyckades få till.... Ingen bra bild direkt, men lägger upp den ändå. Linda, jag längtar verkligen tills du kommer och fotar dessa små snabba änglar! Från vänster till höger är det (tror jag) Galgaliel, Shekina, Michael, Raphael och Anael.


Har fotat 2-veckorsbilder

men måste snart iväg på ärende. Försöker hinna bearbeta och lägga ut ikväll, före jag far bort igen för ett par timmar. Tyvärr är det lite sämre kvalité bildmässigt idag men man ser ju ändå hur dom ser ut och vilka det är. Kullbild - ha, inte var det så lätt med dom här små raska änglarna.....

Snart har alla 5

öppnat sina ögon. Det är bara Galgaliel som är lite seg av sig. Kanske öppnar hon dom helt imorgon på 2-veckors-dagen.

Dom går fortfarande upp väldigt bra i vikt och jag är glad att Marussia har så mycket mjölk att ge till dom. Det går bra att ta upp ungarna från bolådan och sitta och gosa med dom, men hon blir konstigt nog lite stressad när jag vill väga dom varje kväll. Det är inte så att hon lyfter dom från våg-lådan men hon står o tittar på samt nosar och pratar lite.

Ikväll släppte jag ut alla från kattbädden, som står i bolådan, till bolådan. Dom kröp omkring ett tag och sen blev jag tvungen att lämna dom en stund och lät yngsta sonen hålla koll på dom istället. När han kom dit var 2 i kattbädden igen och jag antar att Marussia hade lyft in dom igen.

Imorgon blir dom alltså 2 veckor - redan!! Just pga att dom har öppnat ögonen rätt nyligt vill jag inte använda studio-blixtarna utan jag ska försöka att använda den vanliga (externa) blixten. Får se hur det går och vad det blir för kvalité på bilderna.

Det är sportlov för skolorna nästa vecka så yngsta sonen lär få hjälpa till att assistera. Vi får nog stänga in Marussia i vårat sovrum medan vi fotar ungarna och det ska bli väldigt intressant att se vad det blir för kullbild!

En smygande Marussia

Vi har haft kvar madrassen inne på kontoret sen vi (jag o äldsta sonen) sov varsin natt med Marussia. I förrgår gjorde jag som vanligt, dvs jag låg på mage på madrassen och beundrade mina änglar.

Efter ett tag blev jag så trött så jag skulle bara vila lite. Jo, visst - vila lite.....  Det slutade såklart med att jag somnade på madrassen och Marussia måste ha känt sig lite stressad över att jag bara låg där så hon lyckades med konststycket att flytta ALLA kattungarna utan att jag märkte något.

Jag har absolut ingen som helst aning om  h u r  hon gjorde för att flytta dom. Hon gick inte på mig, för det skulle jag ha känt, o ingen unge (inte ens Michael) pep.

När jag till slut vaknade kollade jag som vanligt in i kattbädden bara för att upptäcka att den var tom.

Jag hittade alla 5 på en gång, även denna gång hade hon flyttat dom till husses garderob så jag bar tillbaka dom. Kollade att hon verkade nöjd, lämnade dörren öppen och hon flyttade igen. Denna gång stängde jag in henne + kullen på kontoret ett tag och då lugnade hon ner sig.

Igår, när jag hade besök, var jag därför lite fundersam till hur hon skulle göra, om hon skulle försöka flytta kattungarna men inget sådant. Hon var lite orolig när vi tog upp en kattunge i taget men hon försökte inte hämta tillbaka dom - vilket jag tycker är helt otroligt. Men det visar ju skönt nog att hon verkligen litar på mig o oss andra i familjen.

Alla ungar har sprängt 200-gramsgränsen för flera dagar sen och ögonen börjar sakta öppnas nu. Dom två som har öppnat ögonen mest är Anael och Raphael.

Besök av uppfödare

Idag har jag haft trevligt besök. Anna-Lena, Sussie, Lena och Carina har varit hit och tittat på mina små änglar.

Jag har nu fått hjälp med mönster men framför allt fått veta kön på unge nummer 4, så nu blir det en ny presentation av hela gänget igen.   Stort tack till er alla för hjälpen och för ett par trevliga svamliga timmar. 

Korten är tagna när dom är ett par dagar och en vecka.

Unge nr 1, Shekinah, f 23. Födelsevikt 98 g, född med svansen först.
Ängel av enhet och ovillkorlig kärlek. Friar dem som är fast i rädsla och inspirerar till rättvisa, harmoni, sanning och integritet. (Plånbokskort; HOPPET)




Unge nr 2, en kille som heter Anael och är ns 24.  Födelsevikt 114, född med huvudet först.
Ärkeängel av romantisk kärlek, passion och romans, skönhet, konst och musik samt frågor som rör försoning och acceptans. (Plånbokskort; KÄRLEK)




Unge nr 3, en tjej som heter Galgaliel och är f 09 23. Födelsevikt 118 g, född med svansen först.
Ängel över energi och vibration. Hjälper oss att upplösa blockeringar och ger glädje under grå dagar. (Plånbokskort; GLÄDJE)




Unge nr 4, en kille som heter Michael och är n 24. Födelsevikt 125 g, född med huvudet först.
Miraklens ärkeängel. Stöttar under svåra tider, inspirerar till mod, sannfärdighet, tålamod, kärlek och kreativitet. (Plånbokskort; STÖD)




Unge nr 5, en kille som heter Raphael och är ns 09 24. Födelsevikt 112 g, född med bakbenen först.
Helandets ängel. Inspirerar till glädje, vänskap, humor, älskvärdhet, kärlek och kreativitet. Uppmuntrar oss att bli dem vi innerst inne är. (Plånbokskort; MIRAKEL)




50 populäraste kattnamnen

listar Agria på sin hemsida. Jag kan lugnt konstatera att ingen av namnen jag hittills har valt är med på denna lista.

Jag och Carina har kommit fram till hur man uttalar Anaels namn, med ett långt Aaanael.

Här är i alla fall Agrias 50 mest populära kattnamn.
 1. Maja
 2. Nisse
 3. Smulan
 4. Tiger
 5. Sigge
 6. Simba
 7. Findus
 8. Selma
 9. Lisa
 10. Molly
 11. Morris
 12. Sixten
 13. Missan
 14. Sotis
 15. Felix
 16. Mimmi
 17. Elvis
 18. Sessan
 19. Tusse
 20. Smilla
 21. Alice
 22. Elsa
 23. Doris
 24. Busan
 25. Skrållan
 26. Kajsa
 27. Wilma
 28. Saga
 29. Musse
 30. Måns
 31. Stina
 32. Sally
 33. Linus
 34. Frasse
 35. Zorro
 36. Tarzan
 37. Mysan
 38. Sune
 39. Leo
 40. Siri
 41. Gizmo
 42. Pelle
 43. Ozzy
 44. Simon
 45. Rasmus
 46. Tussan
 47. Bamse
 48. Gustav
 49. Bosse
 50. Alfons

Sakhi

är rätt van vid kameran och kan vara lite mer stilla än Marussia. Det här är min stora gosiga, nallebjörn!


Här har jag verkligen ingen aning om vad han tittar på, hela han ser ut som ett stort frågetecken, men han är så söt jag lägger upp kortet ändå.

Marussia

fotades ju också men hon var väldigt lik mig idag, dvs hon ville verkligen inte vara med på bild. Vi hann få två bilder innan hon hoppade ner och gick sin väg.


Fotade även våra katter

Nu har vi visserligen tänkt låta vår lilla studio stå framme, för det mesta, men vi testade även på dom. Behöver jag ens säga att linslusen, dvs Dolce var snabbt framme.

Hon är mycket nyfiken på Änglakullen och nosar gärna på dom, men backar snabbt om dom kryper mot henne. Så här stod hon gärna när vi fotade ungarna en och en.


Här är hon framme och nosar på Anael.


Sen ett par bilder som är så typiska för underbara Dolce!

Personliga bilderna, 1 vecka

Jag väljer att ta dom i den ordning dom är född, så först ut är Shekinah, visst ser ni hennes söta lilla svanstipp och hon har även en vit tå, på höger fram.



Som unge nummer två kommer Anael, han är också rätt ljus i ansiktet men inte lika ljus som Raphael är. Han har redan börjat öppna ögonen.


Unge nummer 3 är Galgaliel, en mycket söt fröken. Ligger gärna på rygg och diar. Hon har vita fram- o bakben och en liten snutt på svanstippen.


Unge nummer 4 - är det då en Gabrielle eller är det en Michael? På torsdag kommer Anna-Lena, Sussie, Lena och även Carina hit och tittar - det vore väl konstigt om vi inte skulle kunna enas om vilket kön h*n är då! En underbar söt liten tjej tror jag att det är - men vi får se.


Slutligen, unge nummer 5 - Raphael.

Kullbild, 1 vecka - igen

Vi fotade om både dom personliga bilderna (kommer efter lite lätt bearbetning) och även kullbilderna. Tänk, dom är bara en vecka och redan så här rörliga....  

Korten är tagna direkt efter varandra. På bild 1 har jag lite bättre koll på vem som är vem, från vänster till höger är det Anael (som börjar öppna ögonen), Shekinah, Galgaliel, Gabrielle/Michael och Raphael.


Detta är som sagt taget direkt efter kort 1.


Eftersom dom nu börjar öppna ögonen så gäller det att se till att skydda de ljuskänsliga ögonen. Tur vi har en extern blixt som vi kan vrida.
Visst är det fascinerande hur snabba dom kan vara, trots att dom är så små?

Kullbild, 1 vecka

Som vanligt har jag Sakhi hos mig, så ursäkta ev stavfel. Vi har fotat kattungarna men kommer nog fota om en o en bilderna, inte helt van vid blixtarna ännu.

Här är i alla fall bästa kullbilden och Anael håller på att öppna ena ögat, syns inte här dock.

Från vänster till höger: Anael, Shekina, Galgaliel, Gabrielle/Michael o Raphael.

RSS 2.0